Jump to content
moto25

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ!

Recommended Posts

AYTO AΞIZEI NA TO ΓNΩPIZEIΣ!!!!!!!

>> Η συσκευή του κινητού σου τηλεφώνου έχει ένα 15ψήφιο κρυφό αριθμό

σειράς,

> που αποτελεί την ηλεκτρονική ταυτότητα της συγκεκριμένης

>> συσκευής. Σε περίπτωση λοιπόν κλοπής του τηλεφώνου σου, η εταιρία

που

>> σου παρέχει τη σύνδεση (panafon, telestet, cosmote) μπορεί με τον

αριθμό

> αυτό να μπλοκάρει τη συσκευή, ώστε να είναι άχρηστη στον κλέφτη.

Μπορεί

>> βέβαια να μην ξαναβρείς το κινητό σου, αλλά, αν το

>> έκαναν όλοι αυτό, τότε δεν θα είχαν ενδιαφέρον οι κλέφτες για κινητά

> τηλέφωνα. Θα χάλαγε ένας από τους κρίκους της αλυσίδας: παραγωγή -

>> κατανάλωση.

>> Για να βρεις τον κωδικό αυτό αριθμό της συσκευής σου, πληκτρολόγησε:

>> *#06#

> (αστεράκι, δίεση, μηδέν, έξη, δίεση) εμφανιστεί ένας 15ψήφιος

αριθμός, τον

>> οποίο πρέπει να σημειώσεις σε ένα ωραίο χαρτάκι και να περιμένεις

μέχρι

>> να

> σου κλέψουν το τηλέφωνο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το (προφανως) eimail ειναι τοσο παλιο που αναφερει την vodafone ως παναφον και την ΤΙΜ ως τελεστετ ... :lol:

Καλο παντως και χρησιμο το ποστακι .. εγω μια φορα δεν το ηξερα.

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστή η πληροφορία που δίνεται, αλλά το λάθος το συμπέρασμα...δυστυχώς καμμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να μπει στον κόπο να σου μπλοκάρει το κλεμμένο σου κινητό γιατί χάνει έσοδα και από εσένα που θα πάρεις καινούργιο κινητό και θα συνεχίσεις να χρησιμποιείς το δίκτυό της, αλλά και από αυτόν που το έκλεψε γιατί και αυτός πελάτης είναι στο κάτω-κάτω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είτε στο μπλοκάρει είτε όχι, εσύ καινούριο κινητό σίγουρα θα πάρεις.

Κι αν η εταιρία ΔΕΝ μπλοκάρει το χαμένο κινητό παρότι το ζήτησες, σίγουρα ΔΕΝ θα πάρεις σύνδεση από την ίδια εταιρία!!!

Ο κλέφτης θα κάνει κλήσεις αν το κινητό δεν μπλοκαριστεί, αλλά εσύ θα κληθείς να τις πληρώσεις, έτσι δεν είναι; Και αν έχεις αποδεικτικά στοιχεία ότι, παρότι ζήτησες απο την εταιρία να το μπλοκάρει, αυτή αδιαφόρησε, θα έχεις την δυνατότητα να ΜΗΝ πληρώσεις τις κλήσεις του κλέφτη.

Με άλλα λόγια, δεν θεωρώ βάσιμους τους ισχυρισμούς σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Με άλλα λόγια, δεν θεωρώ βάσιμους τους ισχυρισμούς σου.

<{POST_SNAPBACK}>

Δεν ξέρω αν αυτό αναφέρεται σε μένα, αλλά θα ήθελα να διευκρινήσω τα εξής:

1. Οι εταιρίες μπορουν να μπλοκάρουν τις εισερχόμενες/εξερχόμενες κλήσεις κατόπιν τηλεφωνικού αιτήματος του ίδιου του συνδρομητή. ΤΟ μπλοκάρισμα συσκευών δε γίνεται σχεδόν ποτέ πουθενά στον κόσμο.

2. Από τη στιγμή που παρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών για να κάνεις φραγή κλήσεων λόγω κλοπής και έχεις καταγράψει και μόνος σου την ώρα που τους κάλεσες, καθώς και με ποιον μίλησες από την εταιρία για να προωθήσει το αίτημα σου, θεωρείται ότι δεν πραγματοποιούντια κλήσεις από το κλεμμένο σου κινητό. Για το διάστημα μεταξύ κλοπής και δήλωσης δεν είναι δυνατόν να αναιρεθούν οι κλήσεις που έγιναν. Για αυτό όσο πιο γρήγορα το δηλώσεις τόσο το καλύτερο.

3. Α και κάτι τελευταίο...δουλεύω αρκετά χρόνια για μια τέτοια εταιρία σε θέση που μπορώ να ξέρω τι μπορεί να γίνει κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οπότε μάλλον οι ισχυρισμοί μου είναι βάσιμοι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που γνωρίζω είναι οτι η εταιρεία μπορεί άμεσα με ένα τηλεφώνημα στην εκάστοτε εξυπηρέτηση πελατών να μπλοκάρει τις εξερχόμενες και τις εισερχόμενες κλήσεις στον αριθμό σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θ απληρώσεις κερατιάτικα τις κλήσεις του κλέφτη..

Θα συνεχίσεις όμως να πληρώνεις κανονικά κάθε μήνα τα πάγια σου!

Ενώ η συσκευή μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ξανα με μια άλλη καρτα sim. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις κινητών με κλείδωμα συσκεύης αν αλλάξει η sim,αλλά είναι απλά θέμα χρόνου και επιμονής του εκάστοτε κλέφτη να τον σπαέι αυτόν τον κωδικό..

Οπότε keep an eye at your sellphone! και προς θεού ρε παιδιά, βλέπω κάτι πράγματα και τσαντίζομαι! Βγαίνεις το βραδάκι σε κλάμπ.. Το κινητό σου μέσα στο μαγαζί τί θα το χρειαστείς??? Αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα ακούς τίποτα!!! Αστο κάτω απο την σέλα της μηχανής...

Αλλά ακόμη κι αν το χρειάζεσαι (ακόμη και λόγω συνδρόμοιυ στερησης) έχε το απλά στην τσέπη σου!!! ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ - ΜΠΑΡΑ - ΣΚΑΜΝΙ.. Προκαλείς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

950adv, τα (1) και (2) που έγραψες είναι εντελώς άσχετα με τα τρία πράγματα που έγραψες νωρίτερα...

Επίσης, ενώ αρχικά είχες γράψει πως δεν ωφελεί να πάρει το θύμα κλοπής τηλέφωνο τον πάροχο για να μπλοκαριστεί το κλεμμένο (γιατί η εταιρία δεν θα το μπλοκάρει), τελικά συμφωνείς πως είναι όντως σκόπιμο να γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα το συντομώτερο δυνατό. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@gdevelek

Καταρχήν θα πρέπει να διαχωρίσουμε το μπλοκάρισμα του κινητού (συσκευής) και το μπλοκάρισμα της υπηρεσίας (φωνή, SMS, MMS etc).

Στο πρώτο μου post αναφέρθηκα στο μπλοκάρισμα της συσκευής και στο δεύτερο και για τα δύο (συσκευή και SIM) οπότε είναι λογικό και αναμενόμενο να έχει διαφορές το ένα post από το άλλο.

Αν ήταν να γράφω τα ίδια πράγματα και στα δύο, δε θα έγραφα...πολύ απλά :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίταξε να δεις.

Έγραψες 2-3 πράγματα.

Σου τα αντέκρουσα.

Δεν απάντησες στα επιχειρήματά μου, αλλά επέμεινες πως έχεις δίκιο, και πρόσθεσες νέα πράγματα που αναιρούν τα πρώτα που είχες γράψει ως προς την ουσία, δηλαδή το αν πρέπει ή όχι να ζητούμε άμεσα μπλοκάρισμα από την εταιρία.

Τώρα, αν επιμένεις, δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη, οπότε... :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ποια επιχειρήματα ακριβώς μιλάς;

Τι ακριβώς έχεις αντικρούσει;

Προσπάθησα να σου διαφοροποιήσω την φραγή/μπλοκάρισμα κλήσεων από το μπλοκάρισμα της συσκευής. Τώρα αν δεν κατάλαβες από το δεύτερο post ότι "Για το διάστημα μεταξύ κλοπής και δήλωσης δεν είναι δυνατόν να αναιρεθούν οι κλήσεις που έγιναν. Για αυτό όσο πιο γρήγορα το δηλώσεις τόσο το καλύτερο." μάλλον δεν φταίω εγώ..

Αλλά όπως και να έχει θα συμφωνήσω με το τελευταίο, οπότε cheers mate :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...Πολυ χρησιμο το μπλοκαρισμα της συσκευης ...ΑΝ το ενεργοποιουσαν ολοι...αλλά στην τελικη αυτος που σου κλεβει το κινητο...και αχρηστο να του ειναι εσυ θα βρεθεις χωρις κινητο...Οπότε παμε για αλλο...και δυστυχως χωρις εστω καποια συνεισφορα της εταιρειας συνδεσης...ετσι σαν δειγμα δηλαδη και σεβασμου στυον πελατη...(μια γνωμη λεω...) :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γαμώτο και προχθές το έχασα!!!!

και τον πούλο πήρα στο μάθημα και στο καπάκι έχασα το κινητό.Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται το κερατό μου :ranting::ranting:

και φυσικά έκανα φφραγή και περιμένω νέα κάρτα.Στο παλιό πάντως τον πήρα το κινητό καλού κακού,γίνεται δεν γίνεται ας τον έχω :angry:

Σωστή η πληροφορία που δίνεται, αλλά το λάθος το συμπέρασμα...δυστυχώς καμμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να μπει στον κόπο να σου μπλοκάρει το κλεμμένο σου κινητό γιατί χάνει έσοδα και από εσένα που θα πάρεις καινούργιο κινητό και θα συνεχίσεις να χρησιμποιείς το δίκτυό της, αλλά και από αυτόν που το έκλεψε γιατί και αυτός πελάτης είναι στο κάτω-κάτω...

<{POST_SNAPBACK}>

όταν λες πελάτης εννοείς πελάτης ποιανού?

Γιατί αν λες τις τηλεφωνικής εταιρίας πως ξέρει ότι θα γίνει πελάτης της?

Οταν λέμε κλειδώνεται η συσκευή σε ποιον πρέπει να απευθυνθω για να γίνει αυτό,αν γίνεται?Στη τηλεφωνική εταιρία μου ή στην κατασκευάστρια εταιρία της συσκευής?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
AYTO AΞIZEI NA TO ΓNΩPIZEIΣ!!!!!!!

motorakia 25 πολύ χρήσιμο!! :_thumbsup:

Μπράβο!

Σε ευχαριστούμε :)

Δεν το γνώριζα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
γαμώτο και προχθές το έχασα!!!!

και τον πούλο πήρα στο μάθημα και στο καπάκι έχασα το κινητό.Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται το κερατό μου  :ranting:  :ranting:

και φυσικά έκανα φφραγή και περιμένω νέα κάρτα.Στο παλιό πάντως τον πήρα το κινητό καλού κακού,γίνεται δεν γίνεται ας τον έχω  :angry:

όταν λες πελάτης εννοείς πελάτης ποιανού?

Γιατί αν λες τις τηλεφωνικής εταιρίας πως ξέρει ότι θα γίνει πελάτης της?

Οταν λέμε κλειδώνεται η συσκευή σε ποιον πρέπει να απευθυνθω για να γίνει αυτό,αν γίνεται?Στη τηλεφωνική εταιρία μου ή στην κατασκευάστρια εταιρία της συσκευής?

<{POST_SNAPBACK}>

Πελάτης=πελάτης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρία ποτέ δεν ξέρει αν θα συνεχίσει ο πελάτης να είναι δικός της, αλλά στατιστικά όλοι οι συνδρομητές ξαναμοιράζονται μεταξύ των 3-4 εταιριών. Είναι σαν να υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ τους για αυτό το πράγμα.

Για κλείδωμα συσκευής πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας αν και δεν νομίζω να γίνει κάτι. Θα πρέπει βέβαια να έχεις κρατήσει και το ΙΜΕΙ της συσκευής το οποίο είναι ο αριθμός που υπάρχει τυπωμένος στο κουτί της συσκευής ή εμφανίζεται με την πληκτρολόγηση του *#06# στην συσκευή (στη δικιά σου περίπτωση αυτό δεν παίζει οπότε κοίταξε στο κουτί της συσκευής)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα