Jump to content

Recommended Posts

Εγώ επειδή δεν έβρισκα λάστιχα της προκοπής σε αυτές τις διαστάσεις με σαμπρέλα, έβαλα tubeless με σαμπρέλα και είμαι πολύ ικανοποιημένος, μετά από περίπου 5.000χιλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εχετε κανει ταξιδι με Enfield?

Θελω να παω μεχρι το Πηλιο(απο Αθηνα) και πισω και η αληθεια ειναι οτι το σκεφτομαι.

Γνωριζοντας οτι με μια τελικη κοντα στα 100χλμ. με εναλλαγες δλδ 90-110-100 εκτος που θα παρει ωρα(δεν βιαζομαι ετσι κι αλλιως) , τα μαλακα μου μορια θα εκνευριστουν στο μονοσελο.Επισης με προβληματιζει η αξιοπιστια(μολις εκανα γενικη επισκευη κινητηρα)

Καμια εμπειρια?

Blackadder τι λαστιχα φορας(μαρκα-διαστασεις)?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να και οι φωτο απο την μοτοσυκλετα που γουσταρω απιστευτα.

Ειμαι παντρεμενος με 2 παιδακια και πραγματικα ψαχνω δικαιολογιες για την καβαλαω συχνοτερα.

DSC_0072.jpg

DSC_0076.jpg

bulletblacknwhite.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
να και οι φωτο απο την μοτοσυκλετα που γουσταρω απιστευτα.

Ειμαι παντρεμενος με 2 παιδακια και πραγματικα ψαχνω δικαιολογιες για την καβαλαω συχνοτερα.

DSC_0072.jpg

DSC_0076.jpg

bulletblacknwhite.jpg

:drool: :drool: :drool:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εχετε κανει ταξιδι με Enfield?

Θελω να παω μεχρι το Πηλιο(απο Αθηνα) και πισω και η αληθεια ειναι οτι το σκεφτομαι.

Γνωριζοντας οτι με μια τελικη κοντα στα 100χλμ. με εναλλαγες δλδ 90-110-100 εκτος που θα παρει ωρα(δεν βιαζομαι ετσι κι αλλιως) , τα μαλακα μου μορια θα εκνευριστουν στο μονοσελο.Επισης με προβληματιζει η αξιοπιστια(μολις εκανα γενικη επισκευη κινητηρα)

Καμια εμπειρια?

Blackadder τι λαστιχα φορας(μαρκα-διαστασεις)?

Δύσκολη απόφαση...

Μην δοκιμάσεις να το κάνεις αν δεν έχεις γραφτεί προηγουμένως σε κάποια οδική βοήθεια!

Με την καινούρια Classic Bullet θα το δοκίμαζα, αλλά με αυτήν που έχεις εσύ...με τίποτα χωρίς Εξπρές Σέρβις!

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ENFIELD ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε nassosoassos καλορίζικος και καλοτάξιδος

Να ξερεις οτι δεν εχεις κανενα προβλαμα να κανεις το ταξιδι που θες απο θεμα αξιοπιστίας αρκεί φυσικά να σεβαστής το ''κοριτσι''.

Επειδή έχεις κάνει επισκευή θα σου πρότεινα να την στρώσεις πρωτα στα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και μετά να κανεις οτι ταξιδι θες.

Να θυμάσαι οτι το καλο στρώσιμο μιας Enfield ειναι επένδυση για το μέλλον.

....και φυσικά μια καλά στρωμένη Enfield παει παντου και παντα!!!

Επίσης ρωτα τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αν εχει αλλάξει την αντλία λαδιου με τη ποιο ισχυρή που παρέχει το εργοστάσιο( η οποία δεν ειναι ακριβή)και αν δεν την εχει αλλάξει προχώρησε στην αλλαγή κάποια στιγμή, ειναι πραγματικα η καλυτερη βελτίωση που μπορει να κανει καποιος ιδιοκτήτης Enfield.

ziljohn στη Θεσσαλονίκη αντιπρόσωπος ηταν ο Αραμπατζής.. δεν ξερω αν συνεχίζει να ειναι . Το μαγαζί του ειναι οπως έρχεσαι απο την Εθν. Αμύνης(Ολγας) με φορά απο Φοίνικα προς Βαρδάρη, μόλις φτάσεις στο Φανάρι της Αιγαίου (δεξιά εχεις την Citroen) αριστερά επι της Αιγαίου ειναι το μαγαζι τριάντα μετρα περίπου απο το φανάρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα λάστιχα θα απαντήσω το απόγευμα, δεν θυμάμαι καθόλου.

Νασσο τι λέει το κίτ καρμπυρατέρ που έχεις; Είδες διαφορές;

Επίσης τη βάση της πινακίδας απο που την αγόρασες;

bbk Για την αντλία λαδιού έχεις κωδικό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο καλο στρώσιμο μιας Enfield ειναι επένδυση για το μέλλον.

....και φυσικά μια καλά στρωμένη Enfield παει παντου και παντα!!!

Μόλις πήρα την Bullet efi...

Θέλεις να μου πεις λιγα πραγματα για το στρώσιμο....;;;

Την πήρα σήμερα... και σε 20 μέρες θα κανω Πάτρα Αθήνα... αλλά σκέφτομαι να το πάω από παλιά εθνική οδό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

BLACKADDER ευχαριστω για τα ελαστικα.

Την μοτοσυκλετα την αγορασα με το AMAL 30αρι ηδη τοποθετημενο, οποτε δεν μπορω να σου αν εχει διαφορα.

Η βαση που μπαινει το φιλτρο αερα ειναι στο χερι με μια κληση για να γυρναει προς τα εξω.

Η βαση της πινακιδας και αυτη χειροποιητη απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη , οπως και το τελικο εξατμισης , τα μαρπσιε οδηγου και οι βασεις που κρατανε την σελα συνεπιβατη.

θα τραβηξω την βαση της πινακιδας απο κοντα 2-3 φωτο να δεις πως την εφτιαξε.

bbk , με βαζεις σε σκεψεις , αλλα μαλλον θα το τολμησω.

Οντως αν της κανεις οτι χρειαζετε , ενα ταξιδι χωρις υπερβολες νομιζω ειναι εφικτο.

Ειδωμεν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DSC_0038.jpg

DSC_0040.jpg

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης την εφτιαξε μονος του.

Φανταζομαι οτι δεν ειναι δυσκολο να φτιαξει κατι αντιστοιχο ενας σιδερας.

Ακομα ψαχνω την κορνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

B) ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΑΣ.ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε ziljohn εκανα λαθως στην οδο και εγραψα ...:Το μαγαζί του ειναι οπως έρχεσαι απο την Εθν. Αμύνης(Ολγας) με φορά απο Φοίνικα προς Βαρδάρη, μόλις φτάσεις στο Φανάρι της Αιγαίου (δεξιά εχεις την Citroen) αριστερά επι της Αιγαίου ειναι το μαγαζι τριάντα μετρα περίπου απο το φανάρι.

το σωστο ειναι απο Εθν. Αντιστάσεως(Ολγας).......δηλαδη ο δρομος που έρχεσαι απο τον Φοίνικα (στρατόπεδο Νταλιπη) με κατεύθυνση προς κέντρο.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

BlackAdder ο κωδικός για την αντλία και τα χαρακτηριστικά τηs ειναι:

1.HIGH CAPACITY OIL PUMP (FEED)

This English made product delivers far more oil than the standard item. It helps to improve lubrication and reduce engine temperature.

PART No. DESCRIPTION PRICE

200100 OIL PUMP ASSY, FEED +50% (UK MADE) £ 30.00

ADD

2.HIGH CAPACITY OIL PUMP (RETURN)

This return uses a 11mm plunger and returns more oil than the standard pump.

PART No. DESCRIPTION PRICE

200101 OIL PUMP ASSY, RETURN 11MM (UK MADE) £ 30.00

ADD

Προσοχη η Enfield φοράει μια αντλια μπροστά και μια πίσω!!! το πως λειτουργεί δεν καταλαβα και πολυ οπότε να μην γράφω πράγματα που δεν στέκουν.

Οι πληροφορίες ειναι απο

http://www.hitchcocksmotorcycles.com/index.php

και τις βρίσκεις στο Accessory catalogue - ENGINE - TIMING SIDE.

Mr.Christopoulos καλοτάξιδος :P

Για την Bullet Efi δεν εχω υπόψη μου πως μπορείς να την στρώσεις.... καλό είναι να ρωτήσεις τον Σαββαιδη πως να την στρώσεις και φυσικά να λάβεις υπόψη σου πολύ σοβαρά το βιβλίο χρήστη που συνοδεύει το ''κοριτσι'', που αν και μπορεί να ειναι λακωνικό (το παλιο ηταν) τα λέει πολύ ξεκάθαρα.

Να εχεις κατα νου οτι μπορείς να κάνεις πολλά ταξίδια και να γράφεις πολλά χιλιόμετρα καθημερινά αλλα μην βιαστείς αν δεν την στρωσεις.....

nassosoassos μην βιαστείς ....θα το λεω συνέχεια οσο κουραστικός και να γινω.....

το παρακάτω link είναι στα αγγλικά (εγώ ντεν καταλαβαίνει και πολλά, με βοήθεια το διάβασα ή μάλλον μου το διάβασαν) και είναι αρκετά κατατοπιστικό και μην εκπλαγεις απο τα χιλιόμετρα που γράφει......σκέψου οτι το ''κοριτσι'' εγινε με τεχνογνωσία του '40 και κάτι!!!

http://www.enfield-bullet.de/Technical/Run...new_bullet.html

Ο φίλος που εχει και εκείνος Enfield του '02 με τεσσάρι σασμάν απο αριστερά, κανει σχεδόν καθε σαββατοκύριακο πανω απο 300km...τον προηγούμενο μήνα έκανε 1400 και κατι χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα .....

Η Enfield για να σε αφήσει στο δρομο και να μην παίρνει μπροστά ειναι δύσκολο μόνο αν σου κοπή η ντιζα συμπλέκτη και εκείνο πάλι μπορεί να το φτιάξεις αν έχεις ντιζα, μια πενσα και τα εργαλεία της..

Ολα ειναι δυνατά με μια Enfield, ακόμα και το γύρο του κόσμου μπορείς να κάνεις.....αλλά με σεβασμό σε αυτό που καβαλας.

Τροποποιήθηκε από τον bbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kalispera pedes! pedia diavazw ola auta pu grafete gia tis enfield.......imun k egw ipo skepsin gia agora omws me kerdise i safws megaliteri mu agapi i r51 bmw.k apla grafw giati pisteuw oti osi asxolude me to thema k exun enfield ine safws klasikofili opote tus prolavenw k tus thetw to exis erwtima: mipos me 6000 xil e adi na agorasete mia indiki moto na pigenate se mia anakataskeuasmeni r51 bmw;;kanw to stauro mu pu den ta exwsa se enfield.....ekatsa dipla se mia se ena fanari(o idios o kavalaris tis mu ipe kamia sxesi me ti beba su) k efrixa pu tin ida apo koda....sigrisi pisteuw de pezi.....ala metala ali kinitires!apla lew pedes gia diafotiste me! peri orexews vevea kolokithopita!k auto pu lene oti i enfield ine gia kathimerini xrisi enw i beba oxi katariptete....mia xara paei i giagiaka mu!arki vevea na tis kanis to service na prosexis ta ladakia tis k ta sxetika.me ektimisi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε πολυκαταλαβαίνω...

Απο τη μια τα greeklish απο την άλλη το στυλάκι που πας να περάσεις...

Κοίτα να δείς πως έχουν τα πράγματα...

1. Μια ανακατασκευασμένη bmw δεν έχει κάμια σχέση με την καινούρια enfield όσο καλή ανακατασκευή και συντήρηση να έχει γίνει, άλλα μέταλα, άλλοι κινητήρες που λές και εσύ.

Το Classic Bullet είναι σύγχρονη μοτοσυκλέτα, η R51 είναι μοτοσυκλέτα 60 ετών...

Τώρα ποιά μηχανή θα διαλέξει ο καθένας και γιατί είναι καθαρά προσωπικό θέμα.

2. Δεν μου λέει τίποτα η κατάσταση μιας μοτοσυκλέτας που είδες σε ένα φανάρι, καταλαβαίνεις προφανώς το λόγο, να μη γράψω παραπάνω...

Τώρα πως είναι δυνατόν να έβγαλες συμπέρασμα για κάτι που δεν έχεις οδηγήσει ποτέ από αυτά που σου είπε κάποιος σε ένα φανάρι...

3. Για τα κλασσικά bullet μπορεί να έχουν ποιό φτηνά υλικά από τις bmw, αλλά έχουν και τεράστια διαφορά στο κόστος αγοράς και συντήρησης καθώς τα ανταλλακτικά τους, τα οποία κατασκευάζονται ακόμα προέρχονται απο μια χώρα με πολύ χαμηλό κόστος.

Μηχανολογικά δεν είναι ινδικές το ξέρεις και αυτό φαντάζομαι...

Θέμα αξιοπιστίας δεν θέτω, το έχουμε ξαναπεί, αν συντηρείται κάτι σωστά δεν χαλάει.

4. Προσωπικά μου αρέσουν εξίσου οι παλιές bmw και δεν έχω καμία όρεξη για αντιπαραθέσεις, "οπαδισμούς" και λοιπές ανούσιες συγκρίσεις...

Μακάρι να μπορέσω να πάρω και μια παλιά BMW κάποια στιγμή.

Με εκτίμηση...

Υ.Γ.1 Ρε μήπως είσαι ο τύπος στο μεταξουργείο που κάνει τις αναπαλαιώσεις και προσπαθείς να "σπρώξεις" πράμα; Παίζει καμία καλή περίπτωση;

Υ.Γ.2 Σκέφτηκες μήπως ότι κάποιος που διαβάζει αυτό το topic μπορεί να θέλει να αγοράσει (ή να έχει) Enfield και όχι BMW;

Φτιάξε ένα αντίστοιχο topic για τη μηχανή σου για να παίρνουν πληροφορίες και να συζητούν όσοι ενδιαφέρονται (ανάμεσα τους και εγώ).

Βάλε και φωτό...

Τροποποιήθηκε από τον BlackAdder

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

File Blackadder ola ta parapanw pu egrapsa ta egrapsa oxi gia na kanw adiparathesi ute me diktiko i proklitiko tropo!alimono na arxisume edw mesa pu oli exume trela me ta dikikla na sfazomaste gia to tipota!!exis dikio oti tin enfield den tin odigisa ala auta pu egrapsa vasizode sta legomena auton pu kavalun enfield(opu tus petixenw tus pianw kuveda-oi idii paradexode oti oi bebes ine pio axiopistes)Episis tsekarismeno ine oti meta apo ligo parusiazode fthores sta metala.Apo tin ali nomizis oti emis pu exume bebes den imaste aimodotes sta mastoria;;idika otan de gnorizume k poli apo mixanika;odos sta adalaktika kopanane!Gia auto k ipa peri orexews kolokithopita....ston kathena oti tu teriazi k oti gustari!apla epidi akusa kati gia 6000 xil e gia auto egrapsa k me gnomona oti kapios pu theli na agorasi classic moto ine filos tis adikas kalo tha itan na psaxti k gia bebes me autes tis times!oson afora tin dikia mu tin agorasa anakataskeuasmeni stin pena k mu kostise koda sta 7000 xil.Sto metaxurgio ....na mi leme onomata ton thewrw megalo apatewna(k pali vevea i epilogi mastora ine prosopiko thema k ti teriazi ston kathena).bebes padws boris na vris apo 3.500 ,ws k 12.000 xil.oti dinis pernis vevea!

sixwra me gia ta greeklis

filika!!me ektimisi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, μιας και είμαι κάτοχος αρκετό καιρό:

tin enfield den tin odigisa ala auta pu egrapsa vasizode sta legomena auton pu kavalun enfield(opu tus petixenw tus pianw kuveda-oi idii paradexode oti oi bebes ine pio axiopistes)

Και εδώ έχει ιδιοκτήτες enfield που δεν λένε για αξιοπιστία. Η δική μας γνώμη δεν κάνει;

Ασε που πάω στοίχημα ότι και οι κάτοχοι κλασσικών bmw θα έχουν να που κάποια αντίστοιχη ιστορία...

Episis tsekarismeno ine oti meta apo ligo parusiazode fthores sta metala

Πως το τσέκαραν αυτό;;

Δεν έχω δεί ποτέ κάτι τέτοιο ούτε στη δική μου μηχανή ούτε σε κάποιου άλλου που ξέρω.

apla epidi akusa kati gia 6000 xil e gia auto egrapsa

5.800? κοστίζει η classic bullet η οποία είναι σύγχρονη μοτοσυκλέτα του 2009, με επανασχεδιασμένο κινητήρα, ψεκασμό και πληρεί τα στάνταρ που έχει θέσει η ευρωπαϊκή ένωση.

Δες εδω: Classic Bullet

Είναι τόσο κλασσική όσο και ένα Bonneville.

Οι μοτοσυκλέτες που φτιάχτηκαν πριν 50-60 χρόνια απαιτούσαν από τους κατόχους τους να είναι και μάστορες. Τότε δεν υπήρχαν συνεργεία σε κάθε δύο τετράγωνα.

Αν κάποιος πάρει μια και δεν ξέρει τίποτα, ή θα μάθει ή θα γκρινιάζει για την αξιοπιστία τους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
sixwra me gia ta greeklis

Φίλε μας έβγαλες τα μάτια. Δε κατάφερα να διαβάσω ούτε το μισό.

Αν θέλεις να συγκρίνεις τα 2 μηχανάκια ζήτα απο τα παιδιά μια enfield για βόλτα για να έχεις ιδία γνώμη γιατί ο κάθε ένας που συναντάς στο δρόμο μπορεί να λέει οτι θέλει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε παακαλω προσπαθησε να γραφεις Ελληνικη γραφη.

Προτιμουμε τα λαθη απο το να μας βγαινουν τα ματια και να μην διαβαζει ποστ ο κοσμος.

thks

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα κ παλι παιδια! Φιλε blackadder εχεις πεσει 100% με τη φραση αν καποιος αγορασει μπεμπα η θα μαθει η θα γκρινιαζει!!!!αρχικα εγω ειχα R26 οταν ακομα ημουν εντελως ασχετος(οχι οτι τωρα κατεχω κ πολλα βεβαια)......εκει να δεις γκρινια με τα ηλεκτρικα! Τωρα για τα μεταλλα που λεω, 2 ατομα (ο ενας παλιος ροκαμπιλος) μου ειπαν οτι τους εβγαλαν σκουρια.....θα μου πεις αν την εχουν μεσα στην υγρασια!!!(αν κ φαινονταν να τισ προσεχουν) κ απο οτι μου ειπαν πανω στη 3ετια.Βεβαια τελικα ο καθενας επιλεγει την μηχανη με βαση καποια κριτηρια! Καλη η μπεμπα μου (ευτυχως δε μου βγαζει μεχρι στιγμης τιποτα εε αλλα κατι μελλοντικα θα εχω) κ το κριτιριο μου ηταν να κυκλοφορω με αντικα αλλα συμφωνοντας, περναει απο την σκεψη μου οτι ως ασχετος( λιγα πραγματα τα βασικα απο μηχανικα) θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο με μια enfield!!...μιζα κ εφυγα!!!Αλλα ρε γαμωτο οταν χαζευω την μπεμπα μου κ πολυ περισσοτερο οταν την καβαλω....τρελενομαι!Εδω σταματω κ χαζευω αλλες οποτε τις πετυχαινω!....μαζοχισμος ισως αν αρχισουν τα προβληματα για να τραβιεμαι στα συνεργεια!!!

ΥΓ. Ηταν κανενας μορτης απο σας που αραξε χτες 23/6/09 την enfield του( ασημι-κοκκινη μονοσελα με κρανος κλειδωμενο) το βραδυ στο Συνταγμα στην οδο Νικης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα