Jump to content
Vidas

προβλημα σε απριλια πηγασος 650

Recommended Posts

Kαλημερα παιδια.νεο μελοσ εδω.το φορουμ σας το εμαθα τυχεα απο ενα αλλο που μπηκα πρωτα ενο εψαχνα στο gogle για πηγασος.σε ενα βικερσπιριτ και ειδα που μιλουσαν εκει για το δικο σας.θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο σε ενα προβλημα που εχω με τη μηχανη μου.εχω ενα απριλια πηγασος 650 και το πηρα προσφατα αλλα πριν μερικες μερες αρχισαν να τρεχουν μπλε υγρα απο ενα σημιο στο κιλυδρο ενας φίλος μου ειπε πως εκαψα φλατζα κεφαλης.για να μη τα ποληλογω πηγα σε ενα συνεργιο απριλια στον αλιμο και ο μαστορας εκει μου ειπε οτι ειναι καμενη φλατζα κεφαλης.τη μηχανη την αγορασα πολυ φτηνα και τωρα η ζημια ειναι 450 ευρω.ειναι μοντελο 1997 αλλα σε πολη καλη κατασταση με λιγα χλιομετρα και μεσα σε ενα μηνα μου επαθε αυτο.δεν εχω λεφτα να τη φτιαξω τωρα και ο μαστορας μου ειπε να μη τη κικλοφοράω επιδη θα κοληση.αυτο που με προβλιματιζη ειναι αν οντως εχει αυτο το προβλημα η με κοροηδευη ο μαστορας για να μου παρη λεφτα.μεροκαματιαρης ειμαι και δε περισεβουν γαμοτο.συγνωμη παντως για τη ορθογραφια μου.γυμνασιο εβγαλα μονο κι αυτο κακην κακος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αποτι εχω διαβασει ειναι συχνο προβλημα σε αυτα τα μηχανακια.το μπλε υγρο ειναι το παραφλου σου.

καλα σου ειπε ο μαστορας ,μην το κινεις το μηχανακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1ον ...Είναι φλάτζα

2ον ....Ναι μήν το κινείς γιατί θα γίνει μεγαλύτερη ζημιά και θα πλερώνεις παραπάνω

3ον.... πήγαινε και σε άλλον ένα μάστορα τουλάχιστο μπάς και σου κάνει καλύτερη τιμή γιατί τα 450 μου φαίνονται πολλά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μου ειπε πως πρεπη να κατεβη το μοτερ για να αλλαχτη η φλατζα γι αυτο κοστιζη πολυ.μου ειπε οτι το επαθα επιδη δε δουλεβε το βιντιλατερ κι οτι ανεβασε πολυ θερμοκρασια και τη πεταξε ετσι μου ειπε.θελη αλλαγη κι ο θερμοστατης μου ειπε.υπαρχη μηπως αλλος τροπος να γλυτωσω το κατεβασμα του μοτερ;1200 ευρω τη πηρα τη μηχανη και τωρα πρεπη να δωσω τα μισα σχεδων να τη φτιαξω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατεβασμα μοτερ για να αλλαχτει η φλαντζα κεφαλης????πρωτη φορα το ακουω αυτο

δεν ξερω αμα εχει καποια ιδιαιτεροτητα το μηχανακι αυτο χωροταξικα αλλα δεν μου φαινεται καθολου λογικο

πηγαινε και σε καποιον αλλον μαστορα να το δει οπως ειπε και ο δαιμωνας.δεν ειναι και αναγκη να ειναι ειδικευμενος σε απριλια ,αρκει να ειναι καλος και εμπιστος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο σκεφτικα κι εγω ρε φιλε.δε ξερω βεβαια πολλα απο μηχανες αλλα νομιζω οτι ειναι περιεργο να πρεπη να κατεβη το μοτερ για να αλλαχτη μια φλατζα.παντως τοσο ευκολα μπορη να καη μια φλατζα;ποσο θερμοκρασια να σηκωσε;εγω δε μενω αθηνα για να το ταλεπορω στη κινηση.μενω μαραθωνα και κανω ανοιχτες διαδρομες.

και κατι ακομα.πως γραφω κεφαλεα ρε παιδια.ειμαι πρωταρης στα κομπιουτερ βασικα η αδερφη μου μου εδιξε πως το δουλευω και με βοηθησε με τα φορουμ για να ρωτισω για τη μηχανη.θελω και μια ωρα να γραψω πεντε λεξης.ειναι το δευτερο φορουμ που γραφομε αυτο γιατι το πρωτο που επεσα με υποχρεοσαν αυτοι που ηταν εκει μεσα κι ετσι δε ξανα εγραψα και εφυγα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αυτο σκεφτικα κι εγω ρε φιλε.δε ξερω βεβαια πολλα απο μηχανες αλλα νομιζω οτι ειναι περιεργο να πρεπη να κατεβη το μοτερ για να αλλαχτη μια φλατζα.παντως τοσο ευκολα μπορη να καη μια φλατζα;ποσο θερμοκρασια να σηκωσε;εγω δε μενω αθηνα για να το ταλεπορω στη κινηση.μενω μαραθωνα και κανω ανοιχτες διαδρομες.

και κατι ακομα.πως γραφω κεφαλεα ρε παιδια.ειμαι πρωταρης στα κομπιουτερ βασικα η αδερφη μου μου εδιξε πως το δουλευω και με βοηθησε με τα φορουμ για να ρωτισω για τη μηχανη.θελω και μια ωρα να γραψω πεντε λεξης.ειναι το δευτερο φορουμ που γραφομε αυτο γιατι το πρωτο που επεσα με υποχρεοσαν αυτοι που ηταν εκει μεσα κι ετσι δε ξανα εγραψα και εφυγα

1ον. Καλωσήρθες στο Mybike

2ον. Για να γραψεις κεφαλαία πατάς το κουμπί [Caps Lock] (στα αριστερα στο πληκτρολογιο) όμως

ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ και οι περισσοτεροι εχουν συνηθίσει να γραφουν με μικρά.

3ον. Πήγαινε να δει την μοτοσυκλέτα σου και κάποιος αλλος μαστορας να παρεις και μια δευτερη γνωμη

4ον. Μην αναφέρεσαι σε άλλα forum γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγησεις κλπ...

καλή διαμονή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι μου λέει το μηχανάκι σου.. έχει τπτ διακριτικά αυτοκόλλητα επάνω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια ευχαριστω πολυ για της απαντησης σας.Με βοηθησατε πολυ και ποιο πολυ ο φιλοσ που εστειλε μυνημα και προσφερθικε να το δει κι αυτος απο κοντα.σαε ειμαι υποχρεος.Μονο να πω στο φιλο οτι η μηχανη τραβαη κανονικα.Αν δεν εβγαζε τα νερα θα ελεγες πως δεν εχει τιποτα γι αυτό παραξενευομε.Θα παω και σε αλλα μαστορα να δω γιατι αυτος δεν ειδα να το κοιταξει σχολαστικα.μολις εσκυψε και ειδε φλατζα μου ειπε.

φιλε themata δε θελω να διμιουργισω παρεξηγησης αλλα το αναφερα επιδη στεναχωριθικα πολυ ετσι που μου συμπεριφερθικαν.Με κοροιδευαν που ειμαι ανορθογραφος και με λεγανε τρολ κι ενα σορο αλλα.Πιστευα οτι οι μηχανοβιοι εχουν μια αλλη σχεση μεταξη τους και γι αυτο στεναχωριθικα.Ηταν και το πρωτο φορουμ που μπηκα και καταλαβαινης πως ενιωσα.Δε θα ξαναπω τιποτα παντως και συγνωμη.

Τι σου λεει το μηχανακι μου φιλε.μονο τα αυτοκολητα της απριλια εχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο εν λόγο μάστορας στην Αλίμου που τυγχάνει να είναι και παλιός γείτονάς μου είναι κορυφαίος στα aprilia αλλά ΤΣΙΜΠΑΕΙ άστα βίδα έχεις Ρ.Μ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παλικαρι καλος σε βρηκαμε!!

εχω ενα φιλαράκι που εργάζεται σαν βοηθός του μαστορα σε εξουσιοδοτημένο aprilia! (εκει παω και το δικο!)

αν θες στείλε μου ενα τηλέφωνό σου με προσωπικό μήνυμα η e-mail να μιλήσουμε, και θα σου κανονίσω σπέσιαλ τιμή ;)

johny_crash@ymail.com :D

Τροποποιήθηκε από τον johny_crash

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Kαλημερα παιδια.νεο μελοσ εδω.το φορουμ σας το εμαθα τυχεα απο ενα αλλο που μπηκα πρωτα ενο εψαχνα στο gogle για πηγασος.σε ενα βικερσπιριτ και ειδα που μιλουσαν εκει για το δικο σας.θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο σε ενα προβλημα που εχω με τη μηχανη μου.εχω ενα απριλια πηγασος 650 και το πηρα προσφατα αλλα πριν μερικες μερες αρχισαν να τρεχουν μπλε υγρα απο ενα σημιο στο κιλυδρο ενας φίλος μου ειπε πως εκαψα φλατζα κεφαλης.για να μη τα ποληλογω πηγα σε ενα συνεργιο απριλια στον αλιμο και ο μαστορας εκει μου ειπε οτι ειναι καμενη φλατζα κεφαλης.τη μηχανη την αγορασα πολυ φτηνα και τωρα η ζημια ειναι 450 ευρω.ειναι μοντελο 1997 αλλα σε πολη καλη κατασταση με λιγα χλιομετρα και μεσα σε ενα μηνα μου επαθε αυτο.δεν εχω λεφτα να τη φτιαξω τωρα και ο μαστορας μου ειπε να μη τη κικλοφοράω επιδη θα κοληση.αυτο που με προβλιματιζη ειναι αν οντως εχει αυτο το προβλημα η με κοροηδευη ο μαστορας για να μου παρη λεφτα.μεροκαματιαρης ειμαι και δε περισεβουν γαμοτο.συγνωμη παντως για τη ορθογραφια μου.γυμνασιο εβγαλα μονο κι αυτο κακην κακος.

Έλα φιλαράκι έπεσες στην περίπτωση. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ σε ένα pegaso του '98 (τα ίδια ήταν βέβαια) αλλά εμένα προέκυψε μετά από επισκευή και κακή συναρμολόγηση της κεφαλής. Δηλαδή είχε κάψει φλάτζα η μοτοσυκλέτα και πήγα να μου την αλλάξουν. Κατά την συναρμολόγηση, κάποια λαμακία έκανε ο μάστορας κι έχανε νερά από τη φλάτζα κεφαλής. Εμένα για να καταλάβεις, όταν μου την έκαψε, δεν έχανε νερά... απλά δεν τράβαγε κι ήταν τα πρώτα συμπτώματα για να επισκεφτώ μάστορα.

Εσένα το πρόβλημά σου μου κάνει για τρύπιο κολάρο (κάποιον σωλήνα δηλαδή που έρχεται ή πάει προς το ψυγείο της μοτοσυκλέτας) Κάποιο έχει τρυπήσει σε σημείο κοντά στην κεφαλή κι όταν σηκώσει θερμοκρασία το μηχανάκι κι ανεβεί η πίεση στο κύκλωμα του νερού, από την τρύπα ψεκάζει το παραφλού πάνω στη κεφαλή και γι αυτό σου φαίνεται ότι είναι από τη φλάτζα. Ο μάστορας που πήγες στην Αλίμου είναι καλός. Πήγαινα κι εγώ εκεί για κάνα δυο χρόνια (μέχρι που την πούλησα) (την επισκευή βέβαια την είχα κάνει σε άλλον)

Το θέμα είναι ότι πιθανότατα δεν σε κορόιδεψε όταν πήγες, απλά δεν ασχολήθηκε να ψάξει καλύτερα γιατί ίσως να είχε δουλειά. (είναι και λίγο "βαρύς" γενικώς στις συναναστροφές του με τους πελάτες. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχα εγώ μαζί του, αλλά σαν μάστορας είναι καλός)

Οπότε άκου τι θα κάνεις. Πάρε πανιά, χαρτιά ή ότι άλλο βρεις πρόχειρο που να απορροφά, και σκούπισε καλά όλο το μοτέρ. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις τους σωλήνες που σου είπα πιο πάνω. Αφού βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει πουθενά υγρό πάνω στον κινητήρα, βάλε μπροστά την μοτοσυκλέτα και άφησέ την στο ρελαντί να ανεβάσει θερμοκρασία ενώ παρατηρείς ολόγυρα τον κινητήρα. Όταν δεις να αρχίσει να τρέχει, προσπάθησε με κάνα φακό (αν δεν βλέπεις καλά) να δεις από που βγαίνει το νερό. Λογικά σου λέω και πάλι είναι από κολάρο. Στους 90-95 βαθμούς λογικά θα σου πάρει μπροστά και το βεντιλατέρ. Αν δεις ότι περάσει τους 95 και δεν ανοίξει, τότε έχεις πρόβλημα στον θερμοδιακόπτη που το ελέγχει. Βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος του ψυγείου (όπως είσαι καβάλα) και κοστίζει κάνα 10? (εμένα είχε χαλάσει 3 φορές το συγκεκριμένο ανταλλακτικό) Έχε υπόψιν σου κι αυτό για να δεις αν ανοίγει το βεντιλατέρ...γιατί αν ανοίγει, τότε σίγουρα δεν έχεις καμένη φλάτζα κι είναι αυτό που σου λέω εγώ.

Για την ιστορία να ξέρεις πάντως, πως για να βγει η κεφαλή στο pegaso ΘΕΛΕΙ κατέβασμα ο κινητήρας! Μλκία μεν που το έχουν έτσι, αλλά δυστυχώς κατεβαίνει το μοτέρ.

Δες τα λοιπόν και μας λες.

Με κοροιδευαν που ειμαι ανορθογραφος .

Όσο για το από πάνω (τουλάχιστον) μου θυμίζει έντονα μια παροιμία.... "Είπε ο γάιδαρος το πετεινό κεφάλα" :2funny: Mπα σε καλό μας... ευθυμήσαμε πάλι :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θυμαμαι καλα βγαινει η κεφαλη χωρις να κετεβει ο κινητηρας.Ειχα τετοιο εργαλειο πριν πολλα χρονια και μου εβγαλε το ιδιο προβλημα.θα ψαξω να βρω και φωτογραφια.Οπως και να εχει καλα ξεμπεδρεματα ευχομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαταρχας καλωσορισες συναδελφε! Εχουμε ενα επιπλεον κοινο μιας και εγω ειχα Πηγασο που λατρευα! :)

ΑΝ ο συνεργειας Aprilia ειναι αυτος που νομιζω (στο πανω μερος της Αλιμου) εγω δεν θελω να τον βλεπω ουτε ζωγραφιστο! :angry: Απο εκει ειχα αγορασει τον Πηγασο... Δεν υπαρχει λογος να αναφερω εδω το τι και πως, αλλα εγω απλα δεν εμεινα ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημενος. :angry:

Τελοσπαντων, μπες στο www.apriliabikers.gr και μιλα στα παιδια! Ειναι ολοι εξαιρετικα ατομα και εχουν καθε διαθεση να βοηθουν νεους συναδελφους -ποσο μαλλον Απριλιανους! ;) Επισης να πω οτι στο συγκεκριμενο forum εχουν φτιαξει μια μεγαλη βαση δεδομενων για οτι αφορα τον Πηγασο και θα το βρεις ΣΙΓΟΥΡΑ χρησιμο.

Χωρια που ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις πολλα παιδια που ξερουν καλους και οικονομικους μαστορες για Απριλια.

Οσο για τα ορθογραφικα, μην ντρεπεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ! Εχεις πολυ μεγαλυτερη μορφωση και ευγενεια απο κατι αλλους που εχω γνωρισει κατα καιρους (οι παροντες εξαιρουνται). :/

Καλωσηρθες και παλι και κανε λιγο υπομονη! Ο Πηγασος ειναι ΥΠΕΡΟΧΗ μηχανη και θα σου χαρισει πολλα χρονια μοτοσυντροφιας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.συγνωμη παντως για τη ορθογραφια μου.γυμνασιο εβγαλα μονο κι αυτο κακην κακος.

Φίλε μου ο κάθε ένας με τα προβλήματα του μην σκας,για το πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση, αν θέλεις κατεβάζεις το λεξικό το mozila και τελειώνει το προβλιμα μια και καλή

Οσο για τους άλλους ας κοιτάξουν τα χάλια τους :_zeppelin::oops::kaaaala: και μετά να μιλάνε για σένα !!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

vidas για και χαρά και παλι!

σήμερα το μεσημέρι μιλησα για το πρόβλημα σου με τον φίλο μου που εργάζεται σε συνεργειο και μου ειπε οτι θα σε βοηθήσει με πολυ λιγότερο απο 450 ευρω!

ωστόσο δεν ειχα κανένα νεο σου ουτε με e-mail ουτε με πμ... :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξηγησε στο παιδι πως θα ερθετε σε επικοινωνια γιατι δε νομιζω να τα ξερει τα pm εφοσον δεν ασχολειται με pc,οπως ειδα! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εξηγησε στο παιδι πως θα ερθετε σε επικοινωνια γιατι δε νομιζω να τα ξερει τα pm εφοσον δεν ασχολειται με pc,οπως ειδα! ;)

του αφησα και το e-mail μου στην προιγουμενη σελιδα!!!

johny_crash@ymail.com

για να στείλεις πμ, πατάς στο όνομα πάνω απο το αβαταρ, και επιλεγης αποστολή προσωπικού μηνύματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου τσέκαρε αυτά που σου είπε ο ALX και μακάρι να τη γλιτώσεις φτηνά με κανα κολάρο και όχι με φλάντζα. Πάντως για να ξέρεις τα 1000κάτι που έδωσες για να πάρεις τη μηχανή είναι εξαιρετικά λίγα (πράγμα πολύ καλό, με λίγο χρήμα πέρνεις πολύ μηχανή) αλλά το μηχανάκι δεν είναι παπάκι είναι 650άρι ροταξ οπότε ενδεχόμενη ζημιά κοστίζει ασχέτως του οτι το πήρες φτηνά.

Αυτό ισχύει για όλους μας και την πληρώνουμε είτε έτσι είτε αλλιώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνωμη για το ασχετο της ερωτησης, αλλα ποιοι ειναι αυτοι οι αλλοι ρε παιδια που κρινουν εναν ανθρωπο χωρις να τον ξερουν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια συγνωμη που δεν απαντησα αλλα δεν μπορουσα να σινδεθω χτες.τελικα το προβλημα ηταν αυτο ακριβως που ειπε ο φιλος αλχ.Ειχε σκιστη λιγο ενας λαστιχενιος σωληνας κοντα στη κεφαλη εκει που επιανε ενας σφηχτιρας και απο εκει πεταγοταν το νερο πανω στη κεφαλη και λερονε τα παντα.εκανα αυτο που μου ειπε σκουπισα καλα ολο το μοτερ με χαρτι κουζηνας και μετα τη εβαλα μπροστα.Στην αρχη δε πεταγε αλλα οταν ανεβηκε η θερμοκρασια αρχισε σιγα σιγα να πητσιλαη το μοτερ εγω το αφησα να δουλεψη λιγο ακομα και οταν η θερμοκρασια ανεβικε πολυ δουλεψε και το βιντιλατερ κανονικα.Χτες πηγα με ενα φιλο και αγορασαμε το λαστιχο απο μια απριλια και κατσαμαι και το αλλαξαμαι μονοι μας.Πηρα τετεια χαρα που δε λεγεται παιδια και ευχαριστω ολους για της συβουλες σας και ποιο πολυ το φιλο αλχ που μου ειπε ακριβως το προβλημα.Τωρα σιγα σιγα θα καθησω να διαβασω πολλα πραγματα μεσα στο μυβικε γιατι ειδα πως αυτο το φορουμ ειναιν πολυ καλο με καλα παιδια και γραφοντε ωραια θεματα.Μολις κερδησατε ενα φιλο.ευχαριστω και παλι. αλχ αν ανεβης μαραθωνα χρωσταω ενα μεγαλο κερασμα.Εχει ωραιες ταβερνες εδω.Με γλυτωσες απο πολλα λεφτα.ευχαριστω πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελος καλο ολα καλα λοιπον...............................φιλικα παντα θα σου προτεινα τα χρηματα που θα εδινες στον ''λεβεντη-μαστορα'' δωστα και παρε ενα καλο κρανος (και οτι αλλο δεν εχεις απο εξοπλισμο) γιατι αν φορας αυτο που γραφεις << b-square>> δεν ειναι και οτι καλυτερο :)

φιλιλα παντα!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα