Jump to content
Sign in to follow this  
katsim

Βουδαπεστι-ιασιο(Ρουμανια)

Recommended Posts

Το καλοκαιρι λεω να παω ενα ταξιδακι μεχρι βουδαπεστι για να δω την φορμουλα κ μετα σκεφτομαι να παω στο Ιασιο στη Ρουμανια....

Μηπως εχει κανει κανενας αυτη τη διαδρομη για να με φωτισει με τις γνωσεις του??Θελω να περασω μεσα απο τα καρπαθια οροι,

μετα απο το ιασι σκεφτομαι να παω βουκουρεστι κ κωσταντινουπολη

Ταξιδιωτες βοηθηστε με!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να πάς και στον πύργο του Δράκουλα! Ρουμανία...όλα τα λ7 !!! Θα πάς με γυναίκα ή μόνος????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα παμε παρεα 3 μηχανες.....χωρις μουρμουρες!!!!(αν με επιασες)

ξερεις που βρισκεται? γιατι εμεις θα ακολουθησουμε βορινη διαδρομη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
θα παμε παρεα 3 μηχανες.....χωρις μουρμουρες!!!!(αν με επιασες)

ξερεις που βρισκεται? γιατι εμεις θα ακολουθησουμε βορινη διαδρομη

Σε έπιασα!!! :_thumbsup: Μέλι θα περάσετε! Η Ρουμανία είναι παράδεισος για άνδρες!

Για το κάστρο κάτι ψιλά λέει εδώ http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=2...mp;hl=Δράκουλας Αλλά δεν λέει πού είναι.... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε έπιασα!!! :_thumbsup: Μέλι θα περάσετε! Η Ρουμανία είναι παράδεισος για άνδρες!

Για το κάστρο κάτι ψιλά λέει εδώ http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=2...mp;hl=Δράκουλας Αλλά δεν λέει πού είναι.... :/

Βρισκεται στο Bran, διπλα στο Brasov!

romania_map_bucharest_brasov_bran_castle_51.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και το brasov είναι φοβερη πόλη, στο iasi έχω πάει παλιά, δεν το πολυ γύρισα αλλά εκτός από κανα δυο κτίρια δεν λέει και πολύ.

μπορεί να (ξανα)πάω και εγώ κάποια στιγμή ρουμανία, με την καινούργια μηχανή.

αν το ξανανοίξεις το θέμα καλοκαίρι τα λέμε, θα σας βοηθήσω τα μεγιστα μιας και ξέρω το λεγόμενο etiquet και γλώσσα της χώρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να σου πω δεν μας χαλαει αφου θα κατεβουμε μεχρι βουκουρεστι, κ δεν μας πιεζει ιδιαιτερα ο χρονος, οποτε μια σταση στο μπρασοβ ειναι καλα!!!!

athan θα σε εχω υποψιν!!!

thanks you all!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Katsim η επιλογη της Ρουμανιας για προορισμο την θεωρω πολλη επιτυχημενη!!! ;)

Το καλοκαιρι του 2007, 3 μοτοσικλετες πραγματοποιησαμε μια περιοδεια στην συγκεκριμενη χωρα. Ουσιαστικα κινηθηκαμε περισσοτερο στην περιοχη των Καρπαθιων που ηταν εκπληκτικη!

Αν εξαιρεσεις το οδικο δικτυο που βρισκοταν (ενδεχομενως βρισκεται ακομα...) σε φαση "ανακατασκευης", τα Καρπαθια Ορη θα σε εντυπωσιασουν πραγματικα! Ως πολυ σημαντικους προορισμους θα σου προτεινα:

>>Sighisoara , Brasov, Rasnov, Bran, Sinaia, Sibiu --> πολεις που διαθετουν εντυπωσιακα μεσαιωνικα κεντρα και καποιες απο αυτες και ομορφα βασιλικα παλατια.

>>Transfagaresan (pass) & Gatul Iadului (o λαιμος της Κολασης) --> αποτελουν 2 διασημες ρουμανικες διαδρομες

>> Mãnãstirea Voroneţ – Mãnãstirea Humului – Mãnãstirea Suceviţa – Mãnãstirea Moldoviţa --> Μοναστηρια

Φυσικα υπαρχουν και αλλοι προορισμοι που μπορεις να επισκεφτεις αναλογα με τον χρονο σου. Για φωτογραφιες και περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις ΕΔΩ

Αναφορικα με το καστρο του Vlad Tepes (η κατα πολλους Κομη Δρακουλα) δεν ειναι αυτο που βρισκεται στο Bran, οπως πιστευουν οι περισσοτεροι... :) Το συγκεκριμενο μικρο καστρο ελαβε την φημη και την αιγλη του λογω της ταινιας, πλανα της οποια εχουν γυριστει εκει. Εξαιτιας της ταινιας ο Vlad Tepes "φορτωθηκε" με τον τιτλο του "Δρακουλα". Αν μπορει με καποιο τροπο να σχετιστει το παρατσουκλι του με την πραγματικοτητα ειναι το γεγονος πως ηταν αιμοσταγης. Ενα απο τα πιο γνωστα κατορθωματα του ηταν το εξης: Ως γνωστο οι Τουρκοι ηταν οι μεγαλυτεροι εχθροι του Vlad Tepes. Μετα μια απο τις επιθεσεις που του εκαναν καποια απο τα στρατευματα τους, ο Vlad "παλουκωσε" περιπου 10.000 αιχμαλωτους της μαχης και τους εστησε κατα μηκος των τοτε συνορων της περιοχης του Vlad. Οπως γινεται αντιληπτο, ο πανικος και ο ψυχολογικος πολεμος που τους εκανε ειχε αποτελεσματα...

Το πραγματικο καστρο του Vlad Tepes βρισκεται νοτια της λιμνης Vidrarul κοντα στο ομονυμο φραγμα (θα την συναντησετε αν κανετε την ορεινη διαδρομη Transfagarasan. Ονομαζεται "Cetatea Poienari". Βρισκεται μεσα σε ενα φαραγγι, στην κορυφη ενος ψηλου βραχου. Για να το προσεγγισεις πρεπει να ανεβεις περιπου 1000 σκαλια. Κατασκευαστηκε απο Τουρκους αιχμαλωτους με την υποσχεση πως μετα το περας της κατασκευης του, θα τους ελευθερωνε.... φυσικα αυτη η υποσχεση δεν κρατηθηκε.... Ο μοναδικος "εχθρος" που καταφερε να το "αλωσει" ηταν ο χρονος...

Για οποιαδηποτε πληροφορια ειμαι στην διαθεση σου....

Τροποποιήθηκε από τον Motoriders Club

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαδρομη TRANSFAGARASAN:

Πρόκειται για μια διαδρομή που διασχίσει μέρος των Καρπαθίων Όρεων και ειδικότερα το τμήμα των Muntii Fagarasului. Είναι το υψηλότερο οδικό σημείο (2.035μ.) της χώρας. Το πέρασμα μένει ανοιχτό μόνο 3 μήνες το χρόνο και συγκεκριμένες ώρες ημερησίως (7πμ.-9μμ.). Κατασκευάστηκε ύστερα από εντολή του Nicolae Ceausescu (την εποχή του Κομμουνισμού). Ήθελε με το εγχείρημα αυτό αφενός να νικήσει την φύση, αφετέρου να λειτουργήσει ως άσκηση του στρατού στην κατασκευή δρόμων.

Περισσοτερες πληροφοριες ΕΔΩ

Ενας προχειρος χαρτης της διαδρομης. Στο μικρο χαρτη στην δεξια γωνια βρισκεται ολοκληρη η διαδρομη

που πραγματοποιησαμε στην Ρουμανια

map011.gif

post-2284-1243443663_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Motoriders Club

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαδρομη GATUL IADULUI (ο λαιμος της Κολασης):

Οι ντόπιοι το ονομάζουν: Gatul Iadului, «Ο λαιμός της Κόλασης». Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 5χλμ. που περνάει ανάμεσα από βράχους 300 μέτρων! Εντυπωσιακό!!! Σε μερικά σημεία τα περάσματα είναι πολύ στενά. Το τοπίο είναι απόκρημνο και προκαλεί δέος!

Μερικες φωτο ετσι για μια γευση...

post-2284-1243443437.jpg

post-2284-1243443446_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω μεινει με το στομα ανοιχτο!!!!

Ειδα κ το το σαιτ σας κ εχω να πω πως σας ζηλευω!!

Ευχαριστω ταμαλα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εχω μεινει με το στομα ανοιχτο!!!!

Κλειστο, παίζει πολύ μυγάκι!!!!!

Ειδα κ το το σαιτ σας κ εχω να πω πως σας ζηλευω!!

Μήν ζηλεύεις, θα πάς και σύ!!! :_thumbsup:

Πολλές φωτογραφίες όμως να φέρεις πίσω.....Αν γυρίσεις και δεν μπλέξεις με καμία Ρουμάνα!!! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να εισαι καλα!

Αν αποφασισεις να πας Κωνσταντινουπολη, πες μου να σου πω πληροφοριες. Παντως θα σου προτεινα να το κανεις σε διαφορετικα ταξιδια. Η Τουρκια ειναι αλλη φαση και η Κων/πολη θελει μερικες μερες για να δεις καποια πραγματα.

Καλο ταξιδι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον motoriders εφτασε η ωρα του ταξιδιου!!!!!!!!!(την κυριακη αναχωρω!!)γιουπι!

εχω κλεψει καποιες διαδρομες απο τα ταξιδια σας, οποτε η βοηθεια σας ηταν υπεροχη

τελικα θα μεινουμε κωσ/πολη 3-4 μερες αν κ ειναι ιδιαιτερος ακριβη, ειδικα στη διαμονη....οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν ευχαριστη

karaflodaimon αν καταφερω ποτε να ανεβασω φωτο θα τις δεις!!!!!!!!!!!!(πως σκ@τ@ τις ανεβαζεις στο φορουμ?)

κ παλι ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς (μαζί με τη ΑγιαΣοφιά) είναι η Βασιλική Δεξαμενη (απέναντι απο την είσοδο της). Μήν το αμελήσεις.

Προσοχή στους δρόμους της Τουρκίας καθώς και την κίνηση, ειδικά στην Πόλη. Τα φανάρια τα έχουν για να βρίσκουν ποιός έφταιγε μετά το ατύχημα.......Αν προλάβετε πάτε στα πριγκηπόνησα.

Καλό δρόμο και καλή επιστροφή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα