μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Δημοσιοποιω μια ιστοριουλα που ισως φανει χρησιμη και σε αλλους,σε αναλογη περιπτωση. Εδω και αρκετο καιρο,χρησιμοποιω το συστημα αγορων e-bay και πληρωνω με προπληρωμενη καρτα μεσω Pay-Pal. Σε μια απο τις συναλλαγες μου,αγορασα μια ηλεκτρονικη συσκευη,ενα MP3 player αυτοκινητου,απο εναν πωλητη στην USA.Ολα καλα ως εδω.Πληρωνω και περιμενω τη συσκευη.Οντως ερχεται.Διαπιστωω ομως οτι η συγκεκριμεη συσκευη δεν ειναι καταλληλη για τον τυπο του αυτοκινητου μου. Στελνω e-mail στον Πωλητη και του εξηγω. Αυτος φυσικα ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ευθυνων,λεγοντας μου οτι δεν ειναι αυτος υπευθυνος αν δεν κανει στο οχημα μου εδω στην Ευρωπη,αφου στο αυτοκινητο αυτο αλλα για την Αμερικανικη αγορα ειναι καταλληλο. Του απαντω οτι υπαρχουν διαφορές στα οχηματα Ευρωπαϊκης-Αμερικανικης αγορας και ΟΦΕΙΛΕΙ στη σελιδα πωλησης να εγραφε εστω "δεν γνωριζω αν κανει για ολα τα οχηματα αυτου του τυπου".Και οτι τσεκαρα μεσω της Γενικης Αντιπροσωπειας αυτα που του ειπα. Μου απαντα οτι δεν υπαρχει προβλημα,οπως το βλεπει αυτος,και το προβληαμ ειναι δικο μου.Αυτος δεν φταιει σε τιποτα. Απαντω οτι θελω επιστροφη χρηματων και θα του στειλω με δικα μου εξοδα πισω τη συσκευη αφου δεν ειναι καταλληλη για μενα. Να σημειωσω οτι ειχα πληρωσει 70$ για τη συσκευη,20$ για μεταφορικα και 10$ μεταφορικα εξτρα γιατι ηταν για Ελλαδα(;) και δεν το ηξερε αυτο απο την αρχη... Μου στελνει μέιλ με "αμερικανακι υφος" κανε οτι θες,θα σε καταγγειλω στην Ιντερπολ,εισαι ηλιθιος και πας να μου φας τη συσκευη και να μου φας τα λεφτα και τη μονη προσφορα που μου εκανε ειναι να του στειλω με δικα μου εξοδα τη συσκευη και να μου κανει refund(επιστροφη)στην καρτα μου απο μονος του 20$...για τα μεταφορικα και καλα να τα μοιραστουμε.... Του απαντω ευγενικα,οτι δεν χρειαζονται υβρεις και θα κανω την Νομιμη διαδικασια στο e-bay & Pay-Pal μεσω Resolution Center payPal.Δηλαδη Report a transaction problem και Item dispute καταγραφοντας το προβλημα. Του εξηγω μαλιστα οτι στη σελιδα πωλησης της συσκευης δεν εγραφε πουθενά οτι ισως να μην κανει η συσκευη για ολα τα οχηματα αυτου του τυπου. Μου λεει αυτος οτι εχει μιλησει ηδη τηλεφωνικα με paypal και θεωρουν οτι δε μου χρωσταει μια και δεν ευθυνεται αυτος για τιποτα. Λεω "θα τα ειπε ο π@υστης οπως ηθελε στο PayPal στο τηλεφωνο και χεστ@...δε θα γινει τιποτα"...παρ'ολα αυτα λεω δεν θα το αφησω,οτι βγει.Προχωραω την ανωτερω διαδικασια και πλεον καθε επικονωνια μεταξυ Αγοραστη=Πωλητη γινεται με μεσολαβητη το PayPal. Εξηγω την συναλλαγη στο PayPal και απαντα αυτος οτι δεν ευθυνεται σε τιποτα και δεν θεωρει οτι πρεπει να επιστρεψει τιποτα. Περιμενω ανταποκριση αλλά τιποτα και ενημερωνω Πωλητη οτι θα κανω προωθηση της διαδικασιας απο Dispute(διαφορά) σε Claim(αξιωση) και πλεον θα αναλαβει το Paypal να λυσει τη διαφορα.Ετσι κι εγινε... Με ενημερωσε το paypal μεσω mail οτι θα ερευνησει την υποθεση και θα απαντησει σε ευλογο χρονο. Την επομενη μερα μου ζητουν να επιστρεψω-ταχυδρομησω το ΜP3 στον Πωλητη,στην Διευθυνση που εχει δηλωσει και να τους στειλω τον αριθμο αποστολης και το Φορεα αποστολης. Πραγματι παω ΕΛΤΑ και το στελνω πληρωνοντας 35 ευρω.Τους στελνω mail δινοντας Αριθμο Αποστολης(απλη αποστολη με ΕΛΤΑ) Μετα απο 3 ημερες,απαντουν οτι η Υποθεση ερευνηθηκε και βρεθηκε Υπερ μου.Ετσι μου επιστρεφουν τα 70$ της συναλλαγης κανοντας μπλοκαρισμα στο λογαριασμο του Πωλητη αυτο το ποσο.Kαι ακομα πιο περα.θα κανουν τα παντα δυνατα,ωστε να αναγκασουν τον πωλητη να επιστερψει ΟΛΑ τα χρηματα που εδωσα για την συναλλαγη.και μου ειπαν οτι αν δεν δεχτει θα τα επιστρεψουν αυτοι μεσω του Λογαριασμου Καλυψυς Πελατων του payPal και θα εξετασουν την πιθανοτητα να μπλοκαρουν το Λογαριασμο του Πωλητη,περιοριζοντας του τα προνομια στο Συστημα.... Περιμενα και 5 περιπου μερες μετα απαντουν,οτι μου εβαλαν τα χρηματα που εδωσα για μεταφορικα απο USA(30$)αλλά και τα χρηματα που πληρωσα για επιστροφη του ΜP3(35euro).Κανουνε περιορισμο λογαριασμου του Πωλητη επισης, προειδοποιωντας τον οτι την επομενη φορα θα τον πεταξουν απο το συστημα αγορων του paypal.Kαι μαλιστα μου ζητησαν συγγνωμη για την αναστατωση,με ευχαριστησαν για την βοηθεια που παρειχα με πληροφοριες που τους εστειλα(ζητηθηκε) και μη διστασω σε επομενη συναλλαγη να τους ενοχλησω αν κατι δεν παει καλα. Να σημειωσω και θυμηθειτε το αυτο οτι ο αγοραστης εχει δικαιωμα 45 ημερες απο την ημερομηνια που πληρωνει για μια συναλλαγη ωστε να κινησει την "Νομιμη Διαδικασια Εναντιωσης(dispute)".Μετα δεν γινεται τιποτα ! Αυτα λοιπον και εννοειται οτι νοιωθω δικαιωση αλλά και εμπιστοσυνη σε ενα συστημα και τους ανθρωπους που το απαρτιζουν...Ελπιζω να βοηθησω και οποιον αλλον εχει ιδια προβληματα... :) Αμερικανακια αυτοι;Τσολιας εμεις.Οταν βλεπετε οτι εχετε δικιο μην κολλατε σε κανεναν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Ωραίος ο Κωστής. Χρησιμή η πληροφορία. Ελπίζω αχρείαστη να είναι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CAPPO 353 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 :greece: :greece: :greece: :greece: :greece: ας προσεχες αμερικανακι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 αν καταλαβα καλά, ο τύπος πουλαει στην Αμερική ένα mp3 player για αυτοκινητο, δεν νομιζω ότι πρεπει να γραψει σε ποια μοντελα αυτοκινητων παει. Εγραφε καπου ότι ειναι συμβατο με ΟΛΑ τα αυτοκινητα? αν ναι εχεις 100% δικιο. Αλλιώς, εσυ που θες να το αγορασεις θα πρεπει να ψαξεις ή να ρωτησεις αν ειναι συμβατο. Αυτη ειναι η δουλεια του υποψηφιου αγοραστη. ευτυχως πηρες τα χρηματα σου πίσω οπότε ενταξει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 αν καταλαβα καλά, ο τύπος πουλαει στην Αμερική ένα mp3 player για αυτοκινητο, δεν νομιζω ότι πρεπει να γραψει σε ποια μοντελα αυτοκινητων παει. Εγραφε καπου ότι ειναι συμβατο με ΟΛΑ τα αυτοκινητα? αν ναι εχεις 100% δικιο. Αλλιώς, εσυ που θες να το αγορασεις θα πρεπει να ψαξεις ή να ρωτησεις αν ειναι συμβατο. Αυτη ειναι η δουλεια του υποψηφιου αγοραστη. Oχι Παναγιωτη.Δεν ειναι ετσι.Το ΜP3 δεν ειναι ενα οποιοδηποτε MP3 εμποριου που μπορει και να μην παει στο οχημα μου,ωστε να το ψαξω μονος μου.Ειχε ενα εργοστασιακο MP3 της Ford το οποιο ναι μεν τοποθετειται στο οχημα/τυπο αυτο αλλά στην Αμερικανικη εκδοση.Αλλά εδω Ευρωπη,οπως μου ειπαν απο την Αντιπροσωπεια,διαφερει 1)στις φύσες πισω 2)στο μεγεθος τοποθετησης στην κονσολα. Ο Αμερικανος εγραφε στη σελιδα αγορας "fit all Ford Focus 02-06 models"...(και μετα μου ελεγε οτι εγω ετσι ξερω και δεν ειναι δικη μου ευθυνη αν εσεις εχετε αλλα αυτοκινητα-αποδειχτηκε οτι ειχε ευθυνη ομως :) )...kαι την πατησα κι εγω και αγορασα...Αρα το φταιξιμο ειναι δικο του διοτι δεν γνωριζε οτι οι εκδοσεις διαφέρουν για τις δυο αγορές.Ομως δεν την εψαξε κιολας. Τελος καλο ολα καλα... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 α το ξεκαθαρισα. Οπότε άκυρο το ποστ μου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Πολυ χαιρομαι που μαθαινω οτι μπορουμε να βασιστουμε στο συστημα Paypal(Αν και εχω κανει ηδη αρκετες συναλαγες ευτιχως χωρις παρατραγουδα) :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 εμενα μου εδωσες να καταλαβω οτι αγορες μονο μεσο paypal ! θα το κοιταξω το θεμα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 εμενα μου εδωσες να καταλαβω οτι αγορες μονο μεσο paypal ! θα το κοιταξω το θεμα... Ενταξει,δεν λεω οτι ειναι το μονο ασφαλες.Παντως εγω σχετικα με την διαδικασια σε αναλογες περιπτωσεις,απεκτησα εμπιστοσυνη σε αυτο το συστημα πληρωμων... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 εχει τυχει και στον συγκατοικο που ειχα στην αγγλια να αλλαξει η τιμη ενος προιοντος στα σταδια της παραγγελιας και μετα να τον κυνηγαει ο πωλητης οτι ακυρωσε την παραγγελια και τον κρεμασε και οτι θα τον καταγγειλει.τελικα ο συγκατοικος κατηγγειλε τον πωλητη και bye bye απο το ebay ο κυριος πωλητης.το pay pal ειναι πολυ σωστο σε τετοια θεματα και πρεπει να ακουγεται. καλα εκανες και το κυνηγησες κωστα ,τσολιας οπως ειπες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 Oχι Παναγιωτη.Δεν ειναι ετσι.Το ΜP3 δεν ειναι ενα οποιοδηποτε MP3 εμποριου που μπορει και να μην παει στο οχημα μου,ωστε να το ψαξω μονος μου.Ειχε ενα εργοστασιακο MP3 της Ford το οποιο ναι μεν τοποθετειται στο οχημα/τυπο αυτο αλλά στην Αμερικανικη εκδοση.Αλλά εδω Ευρωπη,οπως μου ειπαν απο την Αντιπροσωπεια,διαφερει 1)στις φύσες πισω 2)στο μεγεθος τοποθετησης στην κονσολα. Ο Αμερικανος εγραφε στη σελιδα αγορας "fit all Ford Focus 02-06 models"...(και μετα μου ελεγε οτι εγω ετσι ξερω και δεν ειναι δικη μου ευθυνη αν εσεις εχετε αλλα αυτοκινητα-αποδειχτηκε οτι ειχε ευθυνη ομως :) )...kαι την πατησα κι εγω και αγορασα...Αρα το φταιξιμο ειναι δικο του διοτι δεν γνωριζε οτι οι εκδοσεις διαφέρουν για τις δυο αγορές.Ομως δεν την εψαξε κιολας. Τελος καλο ολα καλα... :) ρε συ matho κατσε να σου πω.... ο τυπος στην πωληση που εκανε,εγραφε καπου "ships to: usa?" γιατι αν το εγραφε αυτο παει να πει οτι εστελνε μονο αμερικη κ τοτε θα επρεπε να τον ρωτησεις αν στελνει ελλαδα κ κατεπεκταση αν κανει αυτο το αξεσουαρ για το αντιστοιχο μοντελο στην ευρωπη...δεν ειναι υποχρεωμενος να ξερει αν ειναι συμβατο με την ευρωπαικη αγορα.... αν εγραφε "ship to:worldwide" δλδ στελνω παγκοσμιως τοτε οκ,επρεπε να το ερευνησει πιο καλα ο πωλητης... αλλα κ παλι οταν ειναι να κανεις αγορες απο αμερικη για ενα αντικειμενο το οποιο το εχουμε κ μεις εδω στην ελλαδα κ κατεπεκταση στην ευρωπη κ προοριζεται για καποιο συγκεκριμενο τυπο auto-moto μην μενεις μονο σε αυτα που γραφει ο καθε πωλητης οτι δλδ "fits all models" κτλ.... καπου πρεπει να ειμαστε λιγο "τσακαλια" κ μεις κ να ρωταμε αναλυτικα.... κ γω πιστευω οτι ησουν τυχερος κ θα μπορουσε το pay-pal να σου πει αυτα που ειπα κ γω...δλδ "φιλε επρεπε να το ψαξεις...ο πωλητης εστελνε μονο αμερικη κ εκανε μια εξαιρεση για σενα..." κ γω οσες αγορες εχω κανει απο αμερικη ρωταω παντα αν κανει για το αντιστοιχο μοντελο το ευρωπαικο....κ ας ξερω οτι κανει...απλα για επιβεβαιωση...φιλικα παντα matho :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 παρηγορο το οτι μπορουμε να βασιζομαστε στο paypal για τις αγορες απο το νετ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stavrosqq 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 Με σένα βρήκε να μπλέξει ο κακομοίρης.. χαχααχαχ :P :P :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 ρε συ matho κατσε να σου πω.... ο τυπος στην πωληση που εκανε,εγραφε καπου "ships to: usa?" γιατι αν το εγραφε αυτο παει να πει οτι εστελνε μονο αμερικη αν εγραφε "ship to:worldwide" δλδ στελνω παγκοσμιως τοτε οκ,επρεπε να το ερευνησει πιο καλα ο πωλητης...... φιλικα παντα matho Εννοειται φιλικα τα λεμε ρε...τι το διευκρινιζεις :) Οσο για την αγορα ΟΧΙ δεν εγραφε οτι στελνει ΜΟΝΟ USA αλλά wordlwide και μαλιστα ειχε και ΟΛΕΣ τις Χωρες.Πουθενα δεν εγραφε οτι πιθανον να μην ειναι συμβατο με μη-USA...Το εψαξα κοντα-κοντα στη σελιδα αγορας ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΟΛΕΣ αυτες τις κινησεις,για να μην εχει να πει μετα κουβεντα... Και φυσικα και το εψαξα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πρτιν αγορασω τετοια συσκευη γιατι γνωριζω τα περι μη συμβατοτητας.Αλλά ο "Αμερικανακης" απλα ηθελε να πουλησει(απο το 2006 το ειχε για πωληση...)και μετα εκανε τον ανηξερο... Δεν ημουν "τυχερος" με το PayPal αλλα σαφης και συγκεκριμενος σε αυτα που τους ελεγα και ζητουσα,αναλυοντας οσο μπορουσα την "υποθεση",παντα ευγενικα και παντα θετικος σε καθε επιλογη τους,η οποια και θα ηταν σεβαστη ακομη κι αν ηταν αρνητικη για μενα.:) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 Εννοειται φιλικα τα λεμε ρε...τι το διευκρινιζεις :) Οσο για την αγορα ΟΧΙ δεν εγραφε οτι στελνει ΜΟΝΟ USA αλλά wordlwide και μαλιστα ειχε και ΟΛΕΣ τις Χωρες.Πουθενα δεν εγραφε οτι πιθανον να μην ειναι συμβατο με μη-USA...Το εψαξα κοντα-κοντα στη σελιδα αγορας ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΟΛΕΣ αυτες τις κινησεις,για να μην εχει να πει μετα κουβεντα... Και φυσικα και το εψαξα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πρτιν αγορασω τετοια συσκευη γιατι γνωριζω τα περι μη συμβατοτητας.Αλλά ο "Αμερικανακης" απλα ηθελε να πουλησει(απο το 2006 το ειχε για πωληση...)και μετα εκανε τον ανηξερο... Δεν ημουν "τυχερος" με το PayPal αλλα σαφης και συγκεκριμενος σε αυτα που τους ελεγα και ζητουσα,αναλυοντας οσο μπορουσα την "υποθεση",παντα ευγενικα και παντα θετικος σε καθε επιλογη τους,η οποια και θα ηταν σεβαστη ακομη κι αν ηταν αρνητικη για μενα.:) οποτε ειχες δικιο τελικα αφου πηγε να κανει τον εξυπνο ο αμερικανος ΑΛΛΑ για να μην ξαναταλαιπωρηθεις καλο θα ειναι να ρωτας αν στελνουν ελλαδα κ αν ειναι συμβατο με εδω ελλαδα απλα κ μονο για να μην ταλαιπωρησαι με το αγχος "τι γινεται τωρα κτλ..." :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 εγω αν και χαιρομαι που πηρες τα λεφτακια σου πισω,διαφωνω με το οτι ο πωλητης επρεπε να σου εξηγησει οτι δεν κανει για το δικο σου αυτοκινητο.εφοσον το προιον το παιρνεις απο αντιπροσωπο αλλης χωρας ,το προιον που διαθετει αυτος ο πωλητης ειναι κατασκευασμενο για αλλη χωρα και δεν ειναι αναγκη να εφαρμοζει στο δικο σου τουτου.πολλα προιοντα κατασκευαζονται για πωληση σε συγκεκριμενες χωρες, επισης εχουν συγκεκριμενα ταργκετ γκρουπ.δηλαδη αν εγω παραγγειλω μια τοστιερα απο το οποιοδηποτε αμερικανικο(usa) μαγαζι και ερθει στο σπιτι μου και διαπιστωσω εγω (εγω ο τοσο εξυπνος,ο τοσο πολυ γαμιας,ο πολυμηχανος , ο πιο σεξυ αντρας της ευρωπης , εγω που εδρεωσα τι δημοκρατια( εδω πεφτει και μουτζα στη βουλη-τρωγλη και αυτους που την αντιπροσωπευουν) και διαπιστωσω λεω οτι η πριζα που εχει η συσκευη δεν κανει για τη γαμοπριζα στο σπιτι μου και αφου ριξω τις καταλληλες χριστοπαναγιες ,θα κανω παραπανο για να παρω τα λεφτα μου πισω ;μηπως να κανω μηνυση στο καταστημα;μηπως να τους πεταξω το τιμημενο το τσαρουχι; η μηπως να ριξω τα μπετα και να βαλω αλλες πριζες στο σπιτι μου; Ο ΡΟΥΒΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙΟΑΡΡΩΣΤΕΣ ΕΤΣΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Υ.Γ. ο καθε ενας μας βλεπει διαφορετικα το μαυρο και το ασπρο (εκτος και αν ειναι τυποποιημενο απο καποιο ISO) αν δεν εχω γινει κατανοητος δεν πειραζει,για το γαμωτο μου το εγραψα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 εγω αν και χαιρομαι που πηρες τα λεφτακια σου πισω,διαφωνω με το οτι ο πωλητης επρεπε να σου εξηγησει οτι δεν κανει για το δικο σου αυτοκινητο.εφοσον το προιον το παιρνεις απο αντιπροσωπο αλλης χωρας ,το προιον που διαθετει αυτος ο πωλητης ειναι κατασκευασμενο για αλλη χωρα και δεν ειναι αναγκη να εφαρμοζει στο δικο σου τουτου.πολλα προιοντα κατασκευαζονται για πωληση σε συγκεκριμενες χωρες, επισης εχουν συγκεκριμενα ταργκετ γκρουπ.δηλαδη αν εγω παραγγειλω μια τοστιερα απο το οποιοδηποτε αμερικανικο(usa) μαγαζι και ερθει στο σπιτι μου και διαπιστωσω εγω (εγω ο τοσο εξυπνος,ο τοσο πολυ γαμιας,ο πολυμηχανος , ο πιο σεξυ αντρας της ευρωπης , εγω που εδρεωσα τι δημοκρατια( εδω πεφτει και μουτζα στη βουλη-τρωγλη και αυτους που την αντιπροσωπευουν) και διαπιστωσω λεω οτι η πριζα που εχει η συσκευη δεν κανει για τη γαμοπριζα στο σπιτι μου και αφου ριξω τις καταλληλες χριστοπαναγιες ,θα κανω παραπανο για να παρω τα λεφτα μου πισω ;μηπως να κανω μηνυση στο καταστημα;μηπως να τους πεταξω το τιμημενο το τσαρουχι; η μηπως να ριξω τα μπετα και να βαλω αλλες πριζες στο σπιτι μου; Ο ΡΟΥΒΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙΟΑΡΡΩΣΤΕΣ ΕΤΣΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Υ.Γ. ο καθε ενας μας βλεπει διαφορετικα το μαυρο και το ασπρο (εκτος και αν ειναι τυποποιημενο απο καποιο ISO) αν δεν εχω γινει κατανοητος δεν πειραζει,για το γαμωτο μου το εγραψα Αυτη ειναι η δικη σου αντιληψη περι εμποριου και συναλλαγων.Σεβαστη αλλά οχι πληρης και απαραιτητα σωστη.Διοτι μαλλον δεν περιλαμβανει καποια στανταρ συναλλαγων...Διοτι,για να εχεις δικιο εσυ,θα επρεπε ο συγκεκριμενος πωλητης να απευθυνεται ΜΟΝΟ στην αγορα USA ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ να ειδοποιει τον υποψηφιο αγοραστη οτι ΠΙΘΑΝΟΝ να μην κανει το προϊον για τη Χωρα που θα το στειλει.Αλλιως να μην το πουλαει ανοιχτα και αδιακριτως πελατη.Οπως εγω ετσι και ο καθε πωλητης,οταν πουλαω κατι στο νετ τσεκάρω και διπλοτσεκάρω αν οι προδιαγραφες ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ διεθνεις και αν δεν ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι απευθυνομαι σε ολους δεν πουλαω.Ετσι ΟΦΕΙΛΕΙ και ο καθε πωλητης πριν αποκομμισει κερδος απο πωληση οποιουδηποτε προϊοντος,να απευθυνεται στον καταλληλο αγοραστη.Δεν ειναι θεμα μονο χρηματων,αλλά και σεβασμου του Πελατη. Υ.Γ.Και δεν ειναι πως βλεπει ο καθενας το ασπρο και το μαυρο φιλε.Ειναι ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ και ΠΩΛΗΣΗΣ που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ολοι να σεβομαστε αν θελουμε να συναλλαγομαστε με αλλους.Ειδαλλως στο εμποριο εισερχεται ο δόλος,εστω και ενδεχομενος δολος,ποινικο αδικημα. :) οποτε ειχες δικιο τελικα αφου πηγε να κανει τον εξυπνο ο αμερικανος Δεν το επαιξε ξυπνιος στο θεμα πωληση.Εκει απλα δεν ηταν σιγουρος(διοτι δεν ειχε τσεκαρει)αν το προϊον απευθυνεται σε ολους."Αμερικανακι" το επαιζε μετα,οταν απαιτησα,εχοντς δικιο,να μου επιστρεψει τα χρηματα και να του επιστρεψω το προϊον. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) εγω αν και χαιρομαι που πηρες τα λεφτακια σου πισω,διαφωνω με το οτι ο πωλητης επρεπε να σου εξηγησει οτι δεν κανει για το δικο σου αυτοκινητο.εφοσον το προιον το παιρνεις απο αντιπροσωπο αλλης χωρας ,το προιον που διαθετει αυτος ο πωλητης ειναι κατασκευασμενο για αλλη χωρα και δεν ειναι αναγκη να εφαρμοζει στο δικο σου τουτου.πολλα προιοντα κατασκευαζονται για πωληση σε συγκεκριμενες χωρες, επισης εχουν συγκεκριμενα ταργκετ γκρουπ.δηλαδη αν εγω παραγγειλω μια τοστιερα απο το οποιοδηποτε αμερικανικο(usa) μαγαζι και ερθει στο σπιτι μου και διαπιστωσω εγω (εγω ο τοσο εξυπνος,ο τοσο πολυ γαμιας,ο πολυμηχανος , ο πιο σεξυ αντρας της ευρωπης , εγω που εδρεωσα τι δημοκρατια( εδω πεφτει και μουτζα στη βουλη-τρωγλη και αυτους που την αντιπροσωπευουν) και διαπιστωσω λεω οτι η πριζα που εχει η συσκευη δεν κανει για τη γαμοπριζα στο σπιτι μου και αφου ριξω τις καταλληλες χριστοπαναγιες ,θα κανω παραπανο για να παρω τα λεφτα μου πισω ;μηπως να κανω μηνυση στο καταστημα;μηπως να τους πεταξω το τιμημενο το τσαρουχι; η μηπως να ριξω τα μπετα και να βαλω αλλες πριζες στο σπιτι μου; Ο ΡΟΥΒΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙΟΑΡΡΩΣΤΕΣ ΕΤΣΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Υ.Γ. ο καθε ενας μας βλεπει διαφορετικα το μαυρο και το ασπρο (εκτος και αν ειναι τυποποιημενο απο καποιο ISO) αν δεν εχω γινει κατανοητος δεν πειραζει,για το γαμωτο μου το εγραψα Δεν μου αρέσει καθόλου το ύφος σου... Το ότι διαφωνείς με κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις ειρωνικός και προκλητικός, ούτε σημαίνει ότι πρέπει να φτιάχνεις άλλα τόπικς με σκοπό μόνο και μόνο να κοροϊδέψεις αυτό εδώ. Τροποποιήθηκε Μάιος 16 , 2009 από τον Viper4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
azyx 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) Τo paypal δουλευει υπερ του αγοραστη! Δεν ειναι αναγκη να παρετε κατι απο το ebay για να σας προστατευει το paypal! Μου εχουν επιστραφει πολλες φορες χρηματα για ελλατωματικα προινοντα και 2 φορες δεν χρειαστηκε καν να τα στηλω πισω γιατι το paypal δεν εβρισκε τον κινεζο πωλητη! Το οτι πηρες τα λεφτα σου πισω ομως λεγεται ελληνικη πουστια γιατη ειμαστε πιο μαγκες και εξυπνοι απ ολους! Αλλα με κατι τετοια φιλε πολλοι αρνουνται να στηλουν προιοντα στην ελλαδα... Αν ειμουνα στην θεση του πωλητη δεν θα ξαναστελνα ελλαδα μετα απο αυτο και θα ελεγα και τους αλλους να προσεχουν! Ψωνιστε απ εξω οσο μπορειτε ομως... απο αγγλικα ειναι σχεδον τζαμπα τα μεταφορικα για βαρος 1kg=7 euro Να βαλουν μυαλο οι εδω μαγκες που μας πιανουν τον κωλο χρονια τωρα! Τροποποιήθηκε Μάιος 16 , 2009 από τον azyx Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
taskon 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2009 Παλιοτερα ειχα κανει και εγω ενα dispute στο pay pal για κατι που ειχα παραγγειλει και ειχε καθυστερησει πολυ. Ο πωλητης ελεγε οτι το ειχε στειλει αλλα δεν μπορουσε να βρει το shipping invoice που καπου το ειχε στο γραφειο του και κατι τετοια. Μολις εκανα το dispute μετα απο 5 μερες το δεμα ως δια μαγειας ηταν εδω.Γενικως απο ιντερνετ μονο paypal!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες