Jump to content
AFTER

Μποϋκοταζ στην SHELL

Recommended Posts

ρε αλλανια δε μπορει με τιποτα να πεσεις απο τη μοτο ενω γεμιζεις??? και αν γινεται και μια στις 100000000000000 ειναι παραλογο να σου ζηταν να κατεβεις μην εισαι ο 2 στους 100000000000000 και αν χαλιεσαι τοσο να κατευεις βαλε μπρος και στο επομενο βενζιναδικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θεωρείς τον εαυτό σου ξερόλα επειδή συμφωνεί με μια γνώμη που του πασάρουν χωρίς να τεκμηριώνεται, και μένα επειδή απλά δεν συμφωνώ σε αυτή την μεμονομένη τακτική της εταιρείας;

Υ.Γ. Στο παράθυρο είσαι και εσύ από πριν Ελληνάρα μου.

το ηερω το ξερω!!!!! και βεβαια ειμαι και εγω στο παραθυρο την ουρα μου δεν την βγαζω απο εξω!!!!

μπορω να ειμαι ο αυτιας????

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O Αυτιας ειναι πιασμενος (βλ. ΖΖR1400) γιατι παιρνει το μερος του "λαού".

Ο φιλος μας ο AFTER ειναι ο Παπαδάκης. Ξεκιναει απο ενα θεμα και καταλήγει να σχολιαζει αλλο.

Εγώ ειμαι ο Bερυκιος γιατι κινδυνολογω.

Επομ. αυτοι οι 3 ειναι πιασμενοι. Αν θες μπορεις να εισαι η Μενεγάκη...

:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχα, εγώ θα κάνω το κοτόπουλο :P

άντε να ελαφρύνουμε τα πνεύματα, να μην φύγουμε τσακωμένοι :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στα βίντεο που είδαμε παραπάνω επειδή είπα στο άλλο φίλο μας ότι οι Η.Π.Α. δεν έχουν την μισή πληθυσμιακή κάλυψη που έλεγε, και ότι τα βίντεο είναι ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα μας, "πιάστηκε" από τις Η.Π.Α. και μου-μας ανάλυε την μόλυνση που εκπέμπουνε με τα οχήματά τους και ότι έχουν μεγάλο μερίδιο...

ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ λοιπόν, ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ από τον ανεφοδιασμό της, όταν ο αναβάτης κάθεται απάνω χωρίς να καπνίζει ή να μιλάει στο κινητό ή να έχει ανάψει καμμιά μολότωφ;

Το νούμερο ήταν υπερβολικο αλλά στα λεγόμενα μου κρυβόταν μεταφορική έννοια. Στο ξαναλέω για να το εμπεδώσεις:

Οι ΗΠΑ αποτελουν το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά ευθύνονται κατά το 1/4 για την ατμοσφαιρική μόλυνση, αυτο συνεπάγεται και αντίστροφα λόγω της υπερκατανάλωσης καυσίμων. Όταν οι πολίτες μιας ηπείρου επισκέπτονται πιο συχνα το βενζινάδικο απο την τουαλέτα, ε, λογικό είναι, στατιστικά τα ατυχήματα αυτά, να λαβουν χώρα εκεί.

Ακολουθεί βίντεο σωστού και ασφαλές ανεφοδιασμού. Προσεξε στο 5'54'' που υποδεικνύει τον ΣΩΣΤΟ ανεφοδιασμό σε μοτοσυκλετες ΚΑΙ λέει να κατεβαίνουμε προς αποφυγη σπίθας από στατικο ηλεκτρισμό.

www.youtube.com/watch?v=nAA5w8PLs-0

Κατεβάστε το Βίντεο με καλυτερη αναλυση απο εδώ: https://www.opw-fc.com/

Ορίστε και η φωτιά που πoθούσες να δεις με μοτοσυκλέτα σε βενζινάδικο (Ισπανία)

(Το οποίο αποδεικνύει την θεωρία μου που είχα αναλύσει παραπάνω)

www.youtube.com/watch?v=a7y2ojMP-58

Ελπίζω να πειστείς τωρα... σε αντίθετη περίπτωση δε μπορώ να κάνω τπτ άλλο. :sorry:

Υ.Γ κάποιος εχασε τον υπνο του και δεν κοιμηθηκε προκειμενου να κανει την ερευνα, αν πάλι κάποιος δεν πειστεί δεν φταίω εγω... Οι δάσκαλοι και η φυσική φταίνε... :P

Burnout fire Αυτο το βίντεο είναι ολίγον :offtopic: αλλά αξίζει :D

www.youtube.com/watch?v=aZ4K_06Dd1g

Τροποποιήθηκε από τον nik_sgr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισοδιο 347> 3 κυκλος............. η κονσουελα ειναι εγκυος, ο χοσε τα βρισκει με την μαριαννα και ο πακο καιει το χερι του στην κουζινα................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το νούμερο ήταν υπερβολικο αλλά στα λεγόμενα μου κρυβόταν μεταφορική έννοια. Στο ξαναλέω για να το εμπεδώσεις:

Οι ΗΠΑ αποτελουν το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά ευθύνονται κατά το 1/4 για την ατμοσφαιρική μόλυνση, αυτο συνεπάγεται και αντίστροφα λόγω της υπερκατανάλωσης καυσίμων. Όταν οι πολίτες μιας ηπείρου επισκέπτονται πιο συχνα το βενζινάδικο απο την τουαλέτα, ε, λογικό είναι, στατιστικά τα ατυχήματα αυτά, να λαβουν χώρα εκεί.

Ακολουθεί βίντεο σωστού και ασφαλές ανεφοδιασμού. Προσεξε στο 5'54'' που υποδεικνύει τον ΣΩΣΤΟ ανεφοδιασμό σε μοτοσυκλετες ΚΑΙ λέει να κατεβαίνουμε προς αποφυγη σπίθας από στατικο ηλεκτρισμό.

www.youtube.com/watch?v=nAA5w8PLs-0

Κατεβάστε το Βίντεο με καλυτερη αναλυση απο εδώ: https://www.opw-fc.com/

Ορίστε και η φωτιά που πoθούσες να δεις με μοτοσυκλέτα σε βενζινάδικο (Ισπανία)

(Το οποίο αποδεικνύει την θεωρία μου που είχα αναλύσει παραπάνω)

www.youtube.com/watch?v=a7y2ojMP-58

Ελπίζω να πειστείς τωρα... σε αντίθετη περίπτωση δε μπορώ να κάνω τπτ άλλο. :sorry:

Υ.Γ κάποιος εχασε τον υπνο του και δεν κοιμηθηκε προκειμενου να κανει την ερευνα, αν πάλι κάποιος δεν πειστεί δεν φταίω εγω... Οι δάσκαλοι και η φυσική φταίνε... :P

Burnout fire Αυτο το βίντεο είναι ολίγον :offtopic: αλλά αξίζει :D

www.youtube.com/watch?v=aZ4K_06Dd1g

Οι δάσκαλοι και η φυσική καλά τα λένε, και φυσικά όπως όλοι ξέρουμε ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα.

Επίσης δεν χρειάζεται να εξηγείς ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο μερίδιο στην ατμοσφαιρική ρύπανση για να το εμπεδώσουμε, και αυτό το ξέρουν όλοι. Απλά σχολίασα την υπερβολή σου σαν συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ είναι σε πληθυσμό οι μισοί του κόσμου όλου.

Στο ζουμί τώρα!

Στο βίντεο που δείχνει τη μοτοσυκλέτα που παιρνει φωτιά, ΔΕΝ φαίνεται καθαρά αν ο αναβάτης ή ο δίπλα του υπάλληλος κανπίζουν, ανάβει κάποιος το τσιγάρο του, ή αν κτυπάει το κινητό και απαντάει κάποιος, ή κάνει τέλος πάντων κάτι το απαγορευτικό για τον ανεφοδιασμό του όποιου οχήματος.

Στην έκρηξη, ή μάλλον στην απότομη ανάφλεξη και απότομη φωτιά, ΑΝ πρόσεξες, ο αναβάτης πετάχτηκε απότομα και έφυγε πιο γρήγορα από τον υπάλληλο από τη μοτοσικλέτα μακρυά! θέλοντας να σου πω, ότι και να κατέβεις, αν όχι χειρότερα, έχεις τον ΙΔΙΟ κίνδυνο σε ενδεχόμενη φωτιά να πιάσουν φωτιά τα μπατζάκια σου!

Τώρα αν μου πεις εγώ καλού κακού όταν μπαίνω στο βενζινάδικο θα παραδίδω τη μοτοσυκλέτα σε υπεύθυνο παρακαδόρο για να την οδηγεί στην αντλία για ανεφοδιασμό και δεν θα πλησιάζω στα 10 μέτρα από την αντλία περιμένοντας να μου γεμίζουν τη μοτοσικλέτα μου βενζίνη, και φυσικά να μου την παραδίδουν στην ίδια απόσταση ασφαλείας, ε τότε και μόνο θα έχεις πάρει τα κατάλληλα μέτρα, αποκλείοντας ενδεχόμενη έκρηξη από τη μοτοσικλέτα σου και από τα γύρω ανεφοδιαζόμενα οχήματα.

ΜΟΝΟ έτσι αποκλείεις ενδεχόμενο έκρηξης να συμβεί κοντά σου και να έχεις πιθανό τραυματισμό παραδέχοντας τη σοφή απόφαση που πήρε μοναδικά στη χώρα μας η παραπάνω εταιρεία καυσίμων.

Ελπίζω και εγώ να πείστηκες από την ενδεχόμενη έκρηξη που πρέπει να είσαι...

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα αν μου πεις εγώ καλού κακού όταν μπαίνω στο βενζινάδικο θα παραδίδω τη μοτοσυκλέτα σε υπεύθυνο παρακαδόρο για να την οδηγεί στην αντλία για ανεφοδιασμό και δεν θα πλησιάζω στα 10 μέτρα από την αντλία περιμένοντας να μου γεμίζουν τη μοτοσικλέτα μου βενζίνη, και φυσικά να μου την παραδίδουν στην ίδια απόσταση ασφαλείας, ε τότε και μόνο θα έχεις πάρει τα κατάλληλα μέτρα, αποκλείοντας ενδεχόμενη έκρηξη από τη μοτοσικλέτα σου και από τα γύρω ανεφοδιαζόμενα οχήματα.

ΜΟΝΟ έτσι αποκλείεις ενδεχόμενο έκρηξης να συμβεί κοντά σου και να έχεις πιθανό τραυματισμό παραδέχοντας τη σοφή απόφαση που πήρε μοναδικά στη χώρα μας η παραπάνω εταιρεία καυσίμων.

Λοιπόν προσωπικά δεν έχω κατέβει ποτέ και δεν μου το έχουν ζητήσει κι όλας.

Επί της συζητήσεως :

Μόνο εάν μένεις στο σπίτι τυλιγμένος με μαξιλάρια και στα φέρνουν όλα στο κρεβάτι δεν θα πάθεις τίποτα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λουστούμε βενζίνη και να πάμε στο περίπτερο για τσιγάρα από το μπαλκόνι του 5ου.

Εν ολίγοις, το "δίλημμα" που παρουσιάζεις είναι άστοχο και άτοπο.

Επίσης, εάν πιστεύεις πως είσαι πιο ασφαλής από ενδεχόμενη ανάφλεξη ενός βυτίου με βενζίνη όταν είσαι πάνω και καβάλα στο βυτίο απ'ότι εάν είσαι δίπλα σε αυτό, οκ απλά πέρνα από μία τράπεζα σπέρματος να κάνεις τις καβάτζες σου από τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν προσωπικά δεν έχω κατέβει ποτέ και δεν μου το έχουν ζητήσει κι όλας.

Επί της συζητήσεως :

Μόνο εάν μένεις στο σπίτι τυλιγμένος με μαξιλάρια και στα φέρνουν όλα στο κρεβάτι δεν θα πάθεις τίποτα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λουστούμε βενζίνη και να πάμε στο περίπτερο για τσιγάρα από το μπαλκόνι του 5ου.

Εν ολίγοις, το "δίλημμα" που παρουσιάζεις είναι άστοχο και άτοπο.

Επίσης, εάν πιστεύεις πως είσαι πιο ασφαλής από ενδεχόμενη ανάφλεξη ενός βυτίου με βενζίνη όταν είσαι πάνω και καβάλα στο βυτίο απ'ότι εάν είσαι δίπλα σε αυτό, οκ απλά πέρνα από μία τράπεζα σπέρματος να κάνεις τις καβάτζες σου από τώρα.

Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω.

Δεν παρουσίασα κανένα δίλημμα. Σχολίασα το μοναδικό βίντεο που μας δείχνει ο φίλος μας με ανάφλεξη σε ανεφοδιασμό μοτοσυκλέτας. Φαίνεται ολοκάθαρα ότι κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού στην ελάχιστη περίπτωση που υπάρχει να πάρει φωτιά το όχημα αν και δεν φαίνεται τι γίνεται, δηλαδή αν κάνουν κάτι με αναπτήρα ή κάτι άλλο που είναι απαγορευτικό όπως και να έχει, φαίνεται λοιπόν ότι ο κίνδυνος να πιάσεις φωτιά είναι εξίσου επικίνδυνος.

Φυσικά και σε παρόμοια περίπτωση δεν είναι ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να έχεις κατέβει από τη μοτοσικλέτα και να περιμένεις να σου γεμίσουν βενζίνη τη μοτοσικλέτα. ΑΥΤΟ λέω, και αν φοβάσαι τη σκιά σου ή αν θέλεις καλύτερα να λαμβάνεις 100% όσο το δυνατό καλύτερη ασφάλεια του κορμιού σου, ε τότε κάτσε 10 μέτρα μεκρυά όταν πας για ανεφοδιασμό για καλύτερα.

ΑΝ υπήρχε ΤΟΣΟ μεγάλο πρόβλημα και η λύση ήταν απλά να κατέβεις, θα το είχαν εφαρμόσει στις ΗΠΑ όπως μας λέει και ο φίλος μας λαμβάνουν χώρα επεισόδια σαν αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στη χώρα μας, και που έχουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας πάνω σε αυτό τον τομέα όπως και σε πολλά άλλα.

Η παρομοίωση που ΕΣΥ μου λες να ανέβω πάνω σε βυτίο είναι ΑΣΤΟΧΗ και ΑΤΟΠΗ, δεν είπα ούτε έκανα παρόμοια παρομοίωση σαν εσένα!

Και το να πάω σε τράπεζα σπέρματος πάλι δεν το κατάλαβα, ήταν αστείο να γελάσουμε;

Το έχω δώσει το σπέρμα μου σε γυναίκα με τον κανονικό τρόπο και απολαμβάνω τον κόπο μου! δεν είναι ανάγκη να πάω σε τράπεζα σπέρματος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και συγνώμη ρε παιδιά, επειδή όσοι υποστηρίζετε αυτήν την μέθοδο-απαίτηση της εταιρείας να κατεβαίνουμε για την ασφάλειά μας, ΓΙΑΤΙ δεν κατεβαίνετε; και λέτε εξ' αρχής: εγώ προσωπικά δεν κατεβαίνω; Όποιος υποστηρίζει κάτι ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΜΦΑΣΗ το ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ρε αλλανια δε μπορει με τιποτα να πεσεις απο τη μοτο ενω γεμιζεις??? και αν γινεται και μια στις 100000000000000 ειναι παραλογο να σου ζηταν να κατεβεις μην εισαι ο 2 στους 100000000000000 και αν χαλιεσαι τοσο να κατευεις βαλε μπρος και στο επομενο βενζιναδικο

Με την ίδια λογική μπορεί να πέσεις την ώρα που κατεβαίνεις... ενώ αν δεν στο ζήταγαν να μην έπεφτες.

Δεν είναι λογικό να απαιτούν να κατέβεις. Το να σου κάνουν αν θέλουν μια παρότρυνση ΕΑΝ θέλεις να κατέβεις ΟΚ το δέχομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θέμα έχει καταντήσει πλέον γραφικό. όπως συζητήσεις περί θρησκείας (πιστοί & άθεοι)

και περί φύλλου (άντρας & γυναίκα).

δεν βγαίνει άκρη...

όσοι θίγονται με το συγκεκριμένο θέμα δεν θα τους αλλάξουν άποψη οι άλλοι και τούμπαλιν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω.

OK θα τα πάρω ένα-ένα.

Δεν παρουσίασα κανένα δίλημμα.

ΑΥΤΟ λέω, και αν φοβάσαι τη σκιά σου ή αν θέλεις καλύτερα να λαμβάνεις 100% όσο το δυνατό καλύτερη ασφάλεια του κορμιού σου, ε τότε κάτσε 10 μέτρα μεκρυά όταν πας για ανεφοδιασμό για καλύτερα.

Έτσι κολλάνε αυτά τα 2. Παρουσιάζεις αυτό που λέγεται false dichotomy, δηλαδή πως η επιλογή είναι φαινομενικά μόνο μεταξύ δύο επιλογών. Το να λάβεις ΚΑΠΟΙΟ μέτρο δεν σημαίνει πως συνεπώς πρέπει να λαμβάνεις ΚΑΘΕ μέτρο. Οι επιλογές δηλαδή δεν είναι

1 - Πάνω στο μοτόρι

2 - 100 μέτρα μακριά με παρκαδόρο

Σχολίασα το μοναδικό βίντεο που μας δείχνει ο φίλος μας με ανάφλεξη σε ανεφοδιασμό μοτοσυκλέτας. Φαίνεται ολοκάθαρα ότι κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού στην ελάχιστη περίπτωση που υπάρχει να πάρει φωτιά το όχημα αν και δεν φαίνεται τι γίνεται, δηλαδή αν κάνουν κάτι με αναπτήρα ή κάτι άλλο που είναι απαγορευτικό όπως και να έχει, φαίνεται λοιπόν ότι ο κίνδυνος να πιάσεις φωτιά είναι εξίσου επικίνδυνος.

Αυτή την πρόταση δεν την κατάλαβα καν, σειρά σου να μου κάνεις ιδιαίτερα.

Αλλά εάν κατάλαβα καλά λες πως δεν ξέρουμε τι έκαναν και πήραν φωτιά. ΟΚ καλά όλα αυτά αλλά επί του παρόντος εξετάζουμε το εάν είναι καλύτερα να είσαι ή όχι πάνω στο μοτό. Πιθανόν να έσκασα στο άσχετο σε θέμα που είχατε ανοίξει με άλλον συμφορουμίτη.

ΑΝ υπήρχε ΤΟΣΟ μεγάλο πρόβλημα και η λύση ήταν απλά να κατέβεις, θα το είχαν εφαρμόσει στις ΗΠΑ όπως μας λέει και ο φίλος μας λαμβάνουν χώρα επεισόδια σαν αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στη χώρα μας, και που έχουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας πάνω σε αυτό τον τομέα όπως και σε πολλά άλλα.

Η παρομοίωση που ΕΣΥ μου λες να ανέβω πάνω σε βυτίο είναι ΑΣΤΟΧΗ και ΑΤΟΠΗ, δεν είπα ούτε έκανα παρόμοια παρομοίωση σαν εσένα!

Και το να πάω σε τράπεζα σπέρματος πάλι δεν το κατάλαβα, ήταν αστείο να γελάσουμε;

Το έχω δώσει το σπέρμα μου σε γυναίκα με τον κανονικό τρόπο και απολαμβάνω τον κόπο μου! δεν είναι ανάγκη να πάω σε τράπεζα σπέρματος!

ΟΚ πάμε λεπτομερώς.

1 - Κάθε πρόβλημα που έχουμε λύσει κάποτε ΔΕΝ είχε λύση, τι θες να πεις ? Εφόσον δεν έχει γίνει τότε ποιος ο λόγος να γίνει γενικά ?

2 - Μεγάλε δεν είναι παρομοίωση, εκτός εάν το μοτόρι σου έχει το ντεπόζιτο σε τρέιλερ. Το "τράπεζα σπέρματος" έχει να κάνει με το ότι εάν αρπάξει το ντεπόζιτο, η διαδρομή της φλόγας είναι ντεπόζιτο-->παντελόνι-->εσώρουχο--->@ρχίδι@ οπότε εάν θες (και άλλους?) απογόνους καλό είναι να έχεις την καβάτζα σου. Ναι αστείο ήτανε, προφανώς όχι αρκετά.

Αυτό που ήθελε να σχολιάσει και να καυτηριάσει (χαχα, το πιάσατε?) το αστείο μου, ήτανε η πεποίθηση πως είσαι ασφαλέστερος ΠΑΝΩ σε ότι σκάει παρά ΔΙΠΛΑ σε ότι σκάει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν υπάρχει ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ άποψη ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης την ώρα του ανεφοδιασμού, ΔΕΝ κάθεσαι ΔΙΠΛΑ στη μοτοσικλέτα την ώρα που ανεφοδιάζεις.

Δεν είπα 100 μέτρα, αλλά 10 που είναι κοντά και εντός του βενζινάδικου, και αυτά είναι λίγα σε ενδεχόμενη έκρηξη ίσως. Το: παρκαδόρος ίσως ήταν λίγο υπερβολικό..

Αυτό που είπα:

Σχολίασα το μοναδικό βίντεο που μας δείχνει ο φίλος μας με ανάφλεξη σε ανεφοδιασμό μοτοσυκλέτας. Φαίνεται ολοκάθαρα ότι κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού στην ελάχιστη περίπτωση που υπάρχει να πάρει φωτιά το όχημα (αν και δεν φαίνεται τι γίνεται, δηλαδή αν κάνουν κάτι με αναπτήρα ή κάτι άλλο που είναι απαγορευτικό όπως και να έχει) φαίνεται λοιπόν ότι ο κίνδυνος να πιάσεις φωτιά είναι εξίσου επικίνδυνος

έπρεπε ίσως να βάλω παρένθενση για να βγει πιο κατανοητό, ότι φαίνεται ολοκάθαρα ο κίνδυνος να πιάσεις φωτιά όταν είσαι δίπλα εξίσου επικίνδυνος.

Οι ΗΠΑ αναφέρθηκαν από τον προηγούμενο σαν τη χώρα με τα περισσότερα συμβάν σε αυτό και σε άλλους τομείς, και από μένα αναφέρθηκαν σαν τη χώρα που έχει λάβει πολλά μέτρα προστασίας του πολίτη, και αν ήταν επικίνδυνο θα ήταν η πρώτη που θα λάμβανε τέτοιο μέτρο.

Όσο για το τελευταίο δεν θέλω άλλους απογόνους, μπορούσες να μου έλεγες αν θέλεις να ξαναγ@μήσεις να κατεβαίνεις από τη μοτοσικλέτα να σε καταλάβω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
επισοδιο 347> 3 κυκλος............. η κονσουελα ειναι εγκυος, ο χοσε τα βρισκει με την μαριαννα και ο πακο καιει το χερι του στην κουζινα................

Το spam στο ανάλογο section του site, υπάρχουν κάποιοι που τους ενδιαφέρει η ασφάλεια τους, εκτός κι αν ήταν μικρή παρένθεση για χιούμορ, οπότε καλώς.

(πάντα φιλικά και ελπίζω να κάνεις χιούμορ :P )

Στο βίντεο που δείχνει τη μοτοσυκλέτα που παιρνει φωτιά, ΔΕΝ φαίνεται καθαρά αν ο αναβάτης ή ο δίπλα του υπάλληλος κανπίζουν, ανάβει κάποιος το τσιγάρο του, ή αν κτυπάει το κινητό και απαντάει κάποιος, ή κάνει τέλος πάντων κάτι το απαγορευτικό για τον ανεφοδιασμό του όποιου οχήματος.

Στην έκρηξη, ή μάλλον στην απότομη ανάφλεξη και απότομη φωτιά, ΑΝ πρόσεξες, ο αναβάτης πετάχτηκε απότομα και έφυγε πιο γρήγορα από τον υπάλληλο από τη μοτοσικλέτα μακρυά! θέλοντας να σου πω, ότι και να κατέβεις, αν όχι χειρότερα, έχεις τον ΙΔΙΟ κίνδυνο σε ενδεχόμενη φωτιά να πιάσουν φωτιά τα μπατζάκια σου!

Το εν λογω βίντεο μεγένθυνα την εικόνα όσο το επέτρεπε η ανάλυση και παρατήρησα τα εξής:

1)Κανείς δεν καπνίζει ή κρατάει φωτιά και τα συναφή.

2)Δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν ''χτυπησε'' κινητό

3)Φαίνεται ότι ο βενζινάς έβαλε παραπάνω βενζίνη και έγινε υπερχειλιση(φαίνεται που έσταξε κάτω στο δάπεδο αλλά δεν άρπαξε αμέσως κάτι το οποίο με κάνει να γέρνω πιο πολύ προς την 1η περίπτωση δλδ υποψία στατικού ηλεκτ.).

Πιστεύω πως η φωτιά προκλήθηκε

1)είτε απο σπινθηρα λόγω στατικών φορτίων που πιθανόν δημιουργήθηκαν απο τον ρουχισμό του αναβάτη(όπως είναι τα ναύλον)

2)είτε από την επαφή της βενζίνης με την καυτή εξάτμιση της ψευτοεντούρο μοτοσυκλέτας.

Αν και όπως είπα ''γέρνω'' προς την 1η περίπτωση.

Όπως και να'χει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο:

Ο αναβάτης πιάνει φωτιά και την γλίτωσε στην καλύτερη με μερικά εγκαύματα 1ου βαθμού και πάνω στον πανικό του, ρίχνει κάτω την μηχανή ή οποια με ξετάπωτο ρεζερβουάρ αρπάζει μεγαλύτερη φωτιά και την εξαπλώνει και κοντά στην αντλία.

Ευτυχώς όμως ο βενζινάς αντεδρασε τάχιστα που σημαινει ότι ήταν επαγγελματίας(άρα σίγουρα δεν θα καπνιζε στον ανεφοδιασμό) αρπάζοντας αμέσως έναν πυροσβεστηρα και για περιπου 1½ λεπτό εσβηνε την φωτιά αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Αν όμως ο αναβάτης ήταν κάτω απο την μηχανή και από τις εξατμίσεις να άρπαζε φωτιά, η φωτιά δεν θα εξαπλωνόταν τόσο πολύ, γιατι απλά δεν ΘΑ έπεφτε η μηχανή. Επίσης ούτε ο αναβατης θα άρπαζε φωτιά και συνεπώς δεν θα τραυματιζόταν -που είναι και το ζητούμενο-.

Εγώ πάντως με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω όλους που συμμετείχατε στη συζήτηση και με αναγκάσατε(αν και παντα είχα την υποψια, αναφλεξης της βενζινης απο στατικό ηλεκτρισμο) να ψάξω περαιτέρω το θέμα.

Ναι, χθες φούλαρα βάζοντας την μηχανή στον ορθοστάτη και απομακρύνθηκα απο αυτή καμια 4-5 μέτρα διότι είχα και ενεργοποιημένο κινητό.

και πιστέψτε με, τελικά δεν ήταν κόπος να κατέβω από τη μηχανή, να απομακρυνθώ μερικά μέτρα απο αυτή, και πολύ απλά, ο βενζινάς να κάνει την δουλειά του... τόσο απλά...

Κανόνες σωστού ανεφοδιασμού(σύμφωνα με τα παραπάνω ντοκιμαντέρ):

1) Κλείνουμε τα κινητά μας ή τα βάζουμε σε ''κατάσταση πτήσης'' απο το μενού/προφίλ

2) Σε περίπτωση δικύκλου κατεβαίνουμε από αυτό και απομακρυνόμαστε μερικά μέτρα.

3) Σε περίπτωση αυτοκινήτου αν πρόκειται να εξυπηρετηθούμε μόνοι μας, πρώτα αγγίζουμε κάτι μεταλλικό(π.χ την πόρτα του αυτοκινήτου) για να αποφορτιστούμε στατικά και μετά πιάνουμε την μάνικα και την τοποθετούμε στο στόμιο του ρεζερβουάρ.

4) Δεν ξαναμπαίνουμε στο αμάξι ενώ ανεφοδιάζουμε σε περίπτωση που το κάνουμε, πιάνουμε το μεταλλικό μέρος της πόρτας για να ''αποφορτιστούμε στατικά'' και μετά την μάνικα.

5) αποφεύγουμε να ανεφοδιάζουμε οι ίδιοι, φορώντας ακατάλληλα ρούχα (μάλλινα, ναύλον) και με ενεργοποιημένα κινητά.

6) Δεν βάζουμε βενζίνη σε ακατάλληλα δοχεία με σκοπό την μεταφορά αυτών, αλλά πάντοτε σε ειδικά κάνιστρα για αυτό το σκοπό.

7) Ποτέ δεν βάζουμε βενζίνη σε κάνιστρα τα οποία δεν ακουμπούν κάτω στο έδαφος(γείωση. το ίδιο ισχύει και για τα κάνιστρα από τις εξωλέμβιες).

8) Δεν καπνίζουμε ούτε παίζουμε με αναπτήρες και κινητά κατά τον ανεφοδιασμό.

9) Σεβαστείτε τον εαυτό σας και τους άλλους και αφήστε τους απλά, να κάνουν τη δουλειά τους, όπως άλλωστε αυτοί εκπαιδεύτηκαν.

Υ.Γ. Αν κάποια στιγμή έχουμε κι εδώ πρατήρια self service... ε, ρε γλέντια που θα γίνουν... πρόωρα ή και 2ο Πασχα...

Υ.Γ2. Ακίνδυνοι και καλοί ανεφοδιασμοί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο εν λόγω βίντεο μια και το μεγένθυνες και το επεξεργάστηκες πιο πολύ, ΜΗΠΩΣ η μοτοσικλέτα δεν είχε σβηστό το κινητήρα αλλά ήτανε και ακουγότανε στο ρελαντί; γιατί δεν είχα καλό ήχο, έως καθόλου.

Είσαι ο πρώτος που λέει κατέβηκα και απομακρύνθηκα από τη μοτοσικλέτα μου, σε αντίθεση με όσους το υποστηρίζουν δεν το κάνουν.

Απλά αυτό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ πουθενά στο κόσμο, ούτε έχει τεκμηριωθεί, ούτε θεωρείται επικίνδυνο.

Στο ρεζουμέ λοιπόν, αν και εφ' όσον υπάρχει η παραμικρή περίπτωση φωτιάς και έκρηξης, οφείλει ΜΟΝΟΣ του ο αναβάτης να κατέβει ΑΝ θέλει, όπως και ο αυτοκινητιστής να ΜΗΝ βγει από το αυτοκίνητό του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ.

ΤΕΛΟΣ

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οι ΗΠΑ αναφέρθηκαν από τον προηγούμενο σαν τη χώρα με τα περισσότερα συμβάν σε αυτό και σε άλλους τομείς, και από μένα αναφέρθηκαν σαν τη χώρα που έχει λάβει πολλά μέτρα προστασίας του πολίτη, και αν ήταν επικίνδυνο θα ήταν η πρώτη που θα λάμβανε τέτοιο μέτρο.

Τα παρακάτω γράφονται με πολύ φιλικό τόνο και διάθεση:

και δεν είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους σε κάποιες πολιτείες... παρ'όλη την μικρή πιθανότητα του να πέσεις κ να χτυπήσεις στο κεφάλι http://usff.com/hldl/frames/50state.html τι λέμε τώρα, ότι επειδή το κάνουν όλοι έτσι πρέπει κ εμείς;

Γνώμη μου είναι ότι έτσι δεν μπορείς να προοδεύσεις ποτέ, εκτός αν προοδεύσουν όλοι οι άλλοι κ το κάνεις κ συ αφου το κάναν όλοι, αλλά αυτό κάνουν κ οι μαϊμούδες. ΟΚ, μαζί σου, είναι υπερβολικό να απομακρύνεσαι, και όπως λες ούτε κ εγώ κατεβαίνω γιατί "είμαι Έλληνας" ή "βαριέμαι" αλλά τουλάχιστον βάζω το πλαϊνό στάντ για να μην μπορεί να πέσει η μοτό.

οκ, για φαντάσου ο 1 που θα πέσει, και είναι κ γκαντέμης γιατί αγχώθηκε και του πέφτει η μηχανή πάνω στο πόδι.... τότε τι θα λέμε; Ή θαναι άλλη μια φορά που πρέπει να γίνει το κακό για να λέμε όλοι μα πως έγινε;

α, και να σου πω για ένα "μέτρο προστασίας" του πολίτη στις ΗΠΑ... βγάζει άδεια οπλοφορίας "στο περίπτερο" για να μπορεί να προστετευτεί.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ.

ΤΕΛΟΣ

βρε ΖΖΡ, εδώ δεν κάνουμε ούτε τα αυτονόητα ούτε αυτά που μας επιβάλλουνε με πρόστιμα. Αν η πολιτική της εταιρείας είναι να μην σε ανεφοδιάσει με καύσιμα όσο είσαι καβάλα, "κακό" δικό της. Αν έμπαινες με το αμάξι και κάπνιζες, θα σου φαινόταν περίεργο να μην σε ανεφοδιάσουν;

Τροποποιήθηκε από τον mikios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανεξαρτήτως τοποθέτησης επί του θέματος, ένα πολύ καλό επιχείρημα που αναφέρθηκε είναι πως ΕΑΝ πιάσει φωτιά, είναι πολύ προτιμότερο να μην είσαι καβάλα, όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην πέσει και εξαπλωθεί η φωτιά. Φυσικά πρέπει και αυτός που βάζει βενζίνη να ξέρει τι κάνει.

Ακούω πως το σύνηθες λάθος (τόσο σε μοτό όσο και σε αυτο) είναι πως ο κόσμος πανικοβάλλεται (και πως να μην) και βγάζει την αντλία απο το ντεπόζιτο με αποτέλεσμα να ψεκάζει φωτιά παντού. Το σωστό πιστεύω είναι να την αφήσεις μέσα και να την σβήσεις εκεί ή εάν είσαι μάγκας να έχεις την ψυχραιμία να κλείσεις την αντλία πρώτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στο εν λόγω βίντεο μια και το μεγένθυνες και το επεξεργάστηκες πιο πολύ, ΜΗΠΩΣ η μοτοσικλέτα δεν είχε σβηστό το κινητήρα αλλά ήτανε και ακουγότανε στο ρελαντί; γιατί δεν είχα καλό ήχο, έως καθόλου.

Είσαι ο πρώτος που λέει κατέβηκα και απομακρύνθηκα από τη μοτοσικλέτα μου, σε αντίθεση με όσους το υποστηρίζουν δεν το κάνουν.

Απλά αυτό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ πουθενά στο κόσμο, ούτε έχει τεκμηριωθεί, ούτε θεωρείται επικίνδυνο.

Στο ρεζουμέ λοιπόν, αν και εφ' όσον υπάρχει η παραμικρή περίπτωση φωτιάς και έκρηξης, οφείλει ΜΟΝΟΣ του ο αναβάτης να κατέβει ΑΝ θέλει, όπως και ο αυτοκινητιστής να ΜΗΝ βγει από το αυτοκίνητό του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ.

ΤΕΛΟΣ

:D Ειδες πολλά ψευτοεντούρο να ανεφοδιάζονται χωρις να:

1) κλεισεις τον κεντρικό διακόπτη, συνεπώς και το μοτέρ

2) βγάλεις το κλειδί

3) να βαλεις το κλειδί στην τάπα

4) να την ξεκλειδώσεις

5) να βάλεις βενζίνη

και αν προσέξεις καλύτερα μεσολαβεί αρκετός χρόνος για να βγάλει την τάπα κάτι το οποίο σημαίνει ότι πρώτα την ξεκλειδωνει( φαίνεται που γυρίζει 2 φορες το χέρι του αριστεροστροφα, μία για να το ξεκλειδωσει και μία για να βγάλει την τάπα ). Αλλά και δίκιο να έχεις ότι δηλ ανεφοδίασε με αναμμενη μηχανή, είδες τι έγινε, άρπαξε φωτιά, πανικοβλήθηκε, έριξε κάτω την μηχανή με αποτέλεσμα να χύσει κάτω καύσιμα και να κάνει το έργο κατάσβεσης πιο δύσκολο. Αν ήταν κάτω από την μηχανή ΔΕΝ θα άρπαζε ο ίδιος φωτιά, ούτε θα εριχνε την μηχανή.

Επίσης

Στο εν λόγω βίντεο ακολουθήθηκε η παραπάνω διαδικασία και όσο να μην θέλεις για τους ''Χ'' ''Ψ'' λόγους να μην παραδεχτείς ότι υπάρχει κίνδυνος, πίστεψε με, υπάρχει. Εσύ καλά κάνεις και δεν κατεβαίνεις δικαίωμα σου, απλά όταν επιχειρηματολογείς μην φάσκεις και αντιφάσκεις γιατί πιο πάνω είπες:

«έπρεπε ίσως να βάλω παρένθενση για να βγει πιο κατανοητό, ότι φαίνεται ολοκάθαρα ο κίνδυνος να πιάσεις φωτιά όταν είσαι δίπλα εξίσου επικίνδυνος.»

Πράγμα που παραδέχεσαι κι εσύ ότι ναι, υπάρχει μια περίπτωση κινδύνου και ας μην είσαι πάνω στο μότο.

Το θέμα είναι ότι όποιος και να φταίει στο παραπανω βίντεο(βενζινάς, αναβάτης) το αποτέλεσμα δεν αλλάζει:

1) τραυματισμένος αναβατης(και ίσως και βενζινάς) τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

2) καμμένη, κατεστραμμένη περιουσία.

3) νομικό ζήτησα γιατί προκύπτουν: έκθεση σε κίνδυνο από αμέλεια, πρόκληση ζημιών, ηθικές και σωματικές βλαβες, ψυχική οδύνη κλπ.

Σκέψου να μηνύσει ο βενζινάς τον αναβάτη για όλα τα παραπάνω... ''και κερατάς και δαρμένος'' ο αναβάτης :D

ΤΕΛΟΣ

Στην πράξη όμως αυτά δεν γίνονται καθότι φοβούνται να μην χάσουν τον πελάτη υποχρεώνοντας τον, να κάνει κάτι ''τόσο κοπιαστικο''... να κατεβει... και αυτό γιατι: ''ενας ευχαριστημένος πελάτης θα σου φέρει 10, ενώ ένας δυσαρεστημένος θα σου διώξει 20''.

Προσθέτουμε και λίγο ''ωχ αδερφισμό σ'εμένα θα συμβεί?'' στο σάντουιτς, και αδιαφορούμε για το πρωτόκολλο ανεφοδιασμού και ασφάλειας της κάθε εταιρείας.

Εσένα τι σε πειράζει? Ουτως ή άλλως χαμηλό μηχανάκι έχεις :_unsure: , τόσο κόπος είναι να κατέβεις? Τόσο δλδ αντιτίθεται στην ιδεολογία σου, να αφήσεις να κάνει ο άλλος την δουλειά για την οποία πληρώνεται και υποτίθεται έχει εκπαιδευτεί? Θα σου άρεσε να δουλεύεις π.χ σερβιτόρος και ο πελάτης να σε γράφει κανονικά, να σε κοιταει περιφρονητικά και να αυτοσερβίρεται? Αν ο πελάτης έμπαινε στην κουζίνα και αυτοσερβιριζόταν πιάνοντας όλα τα τρόφιμα, θα τον πετούσες έξω διότι στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μεταδώσει με τα χέρια π.χ ηπατίτιδα Α, άρα κινδυνος για την δημόσια υγεία και στην περίπτωση του ανεφοδιασμού με τον αναβατη πάνω, να προκαλέσει φωτιά, άρα πάλι κίνδυνος για την δημόσια υγεία των πελατών που παρευρίσκονται εκει. Με την ηπατίτιδα Α όμως την γλιτώνεις, με την έκρηξη σε βενζινάδικο... χλωμό το κόβω.

Με λίγα λόγια θέλω να πω, είναι κακό, να παίρνεις εξτρα μέτρα ασφαλείας?

Σε ότι αφορά τις προδιαγραφες των αντλιών που αναφέρθηκε πιο πάνω, είμαστε πίσω σε σχέση με τις άλλες ευρωπαικές χώρες, διότι κατά τον ανεφοδιασμό επιμολύνουμε το περιβάλλον(χώρια λόγω των αναθυμιάσεων το τί μπορεί να προκληθεί).

Ακολουθεί άρθρο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ 22/4/09

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΤΜΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

της Μ. Νικολοπούλου, ΕΘΝΟΣ

Κάθε νέο πρατήριο βενζίνης που κατασκευάζεται σε κατοικημένες περιοχές από το 2011 και έπειτα, καθώς και κάθε υπάρχον πρατήριο καυσίμων με ετήσια διακίνηση πάνω από 3.000 κυβικά μέτρα μέχρι το τέλος του 2018 θα πρέπει να έχει εφοδιαστεί με σύστημα ανάκτηση ατμών βενζίνης.

Αυτό προβλέπει έκθεση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη, που υπερψηφίστηκε χθες από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μεγάλη πλειοψηφία (46 υπέρ, 1 κατά και 3 αποχές) και η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Μάιο, κατά την τελευταία σύνοδο της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας.

Η έκθεση του ευρωβουλευτή αφορά τη δεύτερη φάση της προβλεπόμενης διαδικασίας που έχει θεσμοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάκτηση ατμών βενζίνης κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού των οχημάτων στα πρατήρια βενζίνης. Βελτιώνει κατά πολύ την πρόταση της Κομισιόν, αφού ζητεί την ανάκτηση τουλάχιστον του 90% των ατμών που εκτοπίζονται από τη δεξαμενή καυσίμων του οχήματος.

Σημειώνεται πως οι πτητικές ενώσεις που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων στα πρατήρια βενζίνης ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία φωτοχημικής ρύπανσης, ιδίως για την εκπομπή του όζοντος, του βενζολίου, του διοξειδίου του αζώτου και άλλων τοξικών αερίων.

Στις παραπάνω ρυθμίσεις προβλέπεται να υπαχθούν και όλα τα πρατήρια καυσίμων που είναι τοποθετημένα κάτω από μόνιμους χώρους κατοικίας ή εργασίας, οι οποίοι βρίσκονται σε στάδιο σημαντικών έργων ανακαίνισης.

Σημειώνεται πως 17 από τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ διαθέτουν ήδη σχετική νομοθεσία, με θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Η Ελλάδα, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω. Επιπλέον, όπως προκύπτει από δήλωση του επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα κυρώσει το Πρωτόκολλο του ΟΗΕ για τη διασυνοριακή ατμοσφαιρική ρύπανση που υπογράφτηκε τον Νοέμβριο του 1991.

Ακολουθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας της shell σε ότι αφορα τον ανεφοδιασμό, κάνε κλικ ΕΔΩ:

Είναι τόσο κακό μια εταιρεία να σκέφτεται την ασφάλεια των πελατών της? Είναι τόσο προσβλητικό να μας λένε να κατέβουμε από το δίκυκλο μας? Μετά από όλα όσα ανάλυσα και παρουσίασα, είναι? Και επιστρέφω στον τίτλο του θεματος, θα κάνετε μπουκοτάζ μια εταιρεία που σκεφτεται την ασφάλεια εσάς και των γυρω σας? :blink:

Kanones_asfaleias_anefodiasmou_Shell.doc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος ο Νικ!!!!!

Απλά μας αρέσει να είμαστε αντιδραστικοί.

Αν το κάνουν κάποτε σε όλα τα βενζινάδικα, κάποιοι μάλλον θα πηγαίνουν με τα πόδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα