Jump to content
Sign in to follow this  
Athan

Θέλω να γίνω τρελός (Μ)υ(Τ)άκιας

Recommended Posts

Εδώ ο τρελός προβληματισμός μου,

Εδώ και αρκετό καιρό έχω ερωτευθεί το ΜΤ-01 της yamaha, με ξετρελαίνει ο χαρακτήρας της μηχανής η ροπή, το design αλλά και λόγο μεγέθους μου κάθετε κουστούμι. Όμως η υψηλή τιμή σε συνδιασμό με τα πάγια έξοδα λόγο κυβικών με έκαναν δυστακτικό.

Το λοιπόν, τον τελευταίο καιρό έμαθα ότι η yamaha έριξε την τιμή από τα 14.880 στα 13.000, και μόλις πρόσφατα στα 12.500 :_w00t: λέω λοιπόν καιρός να την χτυπήσω στην οικονομική κρίση.

Από μία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία που είχα πάρει και το δικό μου MT-άκι, πέτηχα τον ιδιοκτήτη ο οποίος μου πρότεινε να αγοράσω την δικιά του μοντέλο 2005 ο οποίος τα έσκασε χοντρά και την έχει φτάσει στο stage 3 βελτίωσης το οποίο είναι τουμπανιζέ, και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα κατά τα λεγόμενά τους. Όλες αυτές οι τροποποιήσεις κοστίζουν συνολικά άλλες 8.000 ευρώ πάνω στην αρχική τιμή της 14.880. Και ο τύπος μου το δίνει 12.500 όσο μία καινούργια. Έχει κάνει 10.000χλμ. μέχρι τώρα.

Και αρχίζω να σκέφτομαι πως για να είναι του ιδιοκτήτη ισως της δεύτερης μεγαλύτερης αντιπροσωπείας yamaha στην αθήνα, πρέπει να είναι καλοσυντηρημένη και πολύ προσεγμένη, έχει και ολοκαίνουργια λάστιχα. Βέβαια εγώ δεν θα την έφτανα στο stage 3 ποτέ άν έπερνα καινούργια, (το πρώτο θα το έκανα σ'ιγουρα).

Και για γίνω λίγο σαφής ως προς τα stage βελτίωσης αναφέρωσχετικά γιατί δεν τα γνωρίζω και απόλυτα.

stage1 δύο τερματικά akrapovic και κάποια ηλεκτρονική μονάδα, απαιτεί κατάργηση της θέσης του συνοδηγού.

stage 2 ολόσωμη εξάτμιση akrapovic που αυξάνει αρκετά την ιπποδύναμη, αναθεωρημένο σύστημα ECU και κάτι μπιχλιμπιδάκια ακόμα.

stage 3 εδώ πια γίνονται αλλαγές στον κινητήρα με πιστόνια υψηλής πιέσεως, αλλαγές στις βαλβίδες εισαγωγής αέρα και πολλά ακόμα που πάνε συνολικά την ιπποδύναμη στο +30ps.

Το λοιπόν, είμαι προβληματισμένος αν πρέπει να κάνω μία αγορά μεταχειρισμένης (σε γενικές γραμμές είμαι κατά των μεταχειρησμένων) αλλά one of a kind μοτοσυκλέτας που χρηματικά αξίζει αν θέλεις να πάρεις κάτι extrem μια και έξω αντί να τα δίνεις αργότερα και να πονάνε.

Είναι στη μέση και λίγο η ματαιοδοξία, το παραδέχομαι, αλλά ρε γαμ@το μιά ζωή την έχουμε γιατί να μην ζήσεις και λίγο large αν με καταλαβαίνετε για όσο μπορούμε.

Από την πλευρά τους στην αντιπροσωπεία δείχναν πολύ διάθεση να μου την πουλήσουν και ότι αξίζει πολύ κ.λ.π. βέβαια με ξέρουν γιατί τους έχω καταθέσει λεφτάκια κατά καιρούς αλλά πιστεύω ότι θα έχω και μελλοντική υποστήριξη για αυτή τη μηχανή.

Θα μου πείτε ότι αφού τα βλέπω όλα καλά γιατί δεν την αγοράζω? γιατί θέλω άλλο χρώμα (το κατάμαυρο) και ότι όταν θέλεις να πάρεις μια μηχανή για να την κρατήσης ίσως όλη σου την ζωή, την θέλεις "κούτα" ολοκαίνουργια, θέλεις να την λερώσεις εσύ ο ίδιος.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ευκαιρία. Εσείς πως το κόβεται ότι αξίζει να την πάρω τουμπανιζέ και τόσο special όπως είναι, ή να την πάρω καινούργια και να την φτιάχνω σιγά σιγά όπως θέλω.

Παρεμπιπτόντως έκανα και test ride. !!!Παιδιά δεν μπορείτε να φανταστήται για τί μηχανή μιλάμε, όταν την βάλαν μπρος και μαρσάραν... μου έφυγε το σκατό :shock::shock: . έκλασα μπάμιες και σκεφτόμουν να το ακυρώσω το δοκιμαστικό. :stunned: Όλο το μαγαζί τρανταζόταν.

Περιτό να σας πώ ότι όλοι οι οδηγοί την κοιτάζαν καρφωμένοι, σας είπα, είναι και η απίστευτη αίσθηση ότι έχεις κατι τόσο ξεχωριστό και σπάνιο (ματαιοδοξία). Αλλά και ποιός δεν έχει.

Ξέρω ότι δεν έχει και πολύ συνοχή το κείμενο, αλλά βρίσκομαι σε ανοιξιάτικο έρωτα με αυτό το θηρίο ροπής.

Πείτε μου καμία άποψη σας, ότι και να είναι.

Ευχαριστώ

Υσ. βέβαια αυτό που δεν προανέφερα είναι ότι θα δώσω το MT-03 ανταλλαγή και τα υπόλοιπα...τα βρίσκω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα το έπαιρνα με τα 1000 λέμε! Μιλάμε για την πεμπτουσία της ομορφιάς και της αγριάδας! Και σε τέτοια τιμή με τόσα καλούδια!!!!!! Άν έχει μόνο 10.000χλμ πραγματικά τοτε το μηχανάκι ΕΙΝΑΙ καινούριο!!!!!

1ον. Μου τρέχουνε τα σάλια ήδη!!!

2ον. Πάρτο πάρτο πάρτο!!!1

3ον. Πότε θα συναντηθούμε να μου το δώσεις μία βόλτα?!?!?!?!?!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης, μήν προτιμήσεις το κατάμαυρο! Το Silver teck είναι σαφώς καλύτερο γιατί φαίνονται πιό καθαρά οι γωνίες και ο σχεδιασμός!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον KARAFLODAIMON

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θα το έπαιρνα με τα 1000 λέμε! Μιλάμε για την πεμπτουσία της ομορφιάς και της αγριάδας! Και σε τέτοια τιμή με τόσα καλούδια!!!!!! Άν έχει μόνο 10.000χλμ πραγματικά τοτε το μηχανάκι ΕΙΝΑΙ καινούριο!!!!!

1ον. Μου τρέχουνε τα σάλια ήδη!!!

2ον. Πάρτο πάρτο πάρτο!!!1

3ον. Πότε θα συναντηθούμε να μου το δώσεις μία βόλτα?!?!?!?!?!

Σε σένα ποντάρω πολλά για ψυχολογική συμπαράσταση.

Σε έχω κόψει ότι είσαι πολύ ξετρελαμένος με το MT.

Να είσαι σίγουρος ότι όταν το πάρω θα συναντηθούμε για να το οδηγήσεις, χωρίς πλάκα.

Σε πάω με 1.70000000000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάρτο και σου εύχομαι να χαρείτε απροβλημάτιστα τον έρωτά σας. να σου πω, αν σε ξαναφέρει από εκεί ο δρόμος σου τράβα ένα βιντεάκι με τα μπουμπουνητά του και ανέβασε το, να ερωτευτούμε και μεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό που μου δίνουν είναι με το σκούρο μπλέ/μωβ χρώμα με ασημί κινητήρα και επινικελομένους καθρέπτες και κοντέρ.

Δηλαδή το κλασσικό μοντέλο που κυκλοφορούσε το 05', 06'.

όμως μου αρέσει πιό πολύ το μαύρο, τι να κάνω? :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρτο καινούριο...

και με τα χρόνια κάνεις ότι αναβαθμίσεις θέλεις.

άσε που φρεσκάροντας το θα έχεις πάντα καινούριο μηχανάκι

άσε που είμαι κάτα των μετατροπών τύπου stage 3

Το βάσικο βέβαια σε τέτοια εργαλεία είναι το περι ορέξεως....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε σένα ποντάρω πολλά για ψυχολογική συμπαράσταση.

Σε έχω κόψει ότι είσαι πολύ ξετρελαμένος με το MT.

Να είσαι σίγουρος ότι όταν το πάρω θα συναντηθούμε για να το οδηγήσεις, χωρίς πλάκα.

Σε πάω με 1.70000000000

Ένας έρωτας γεννιέται! (με το καραφλό δαιμόνιο βεβαίως βεβαίως! :wub: )

Λοιπόν δεν ξέρω τι σου λένε οι άλλοι αλλά εγώ θα σου έλεγα να μην το πάρεις (ακόμα).

Άφησε την σκέψη λίγο να ωριμάσει ώστε να δεις αν ο έρωτας (με το MT-01 βεβαίως βεβαίως) είναι πραγματικός ή είναι απλά ένας ενθουσιασμός.

Τώρα αν η μόνη του λειτουργία είναι να τραβάει τα βλέμματα των περαστικών και να τους σπάει τα τύμπανα και αν εσύ έχεις στην δεξιά κωλότσεπη 10 χήνες και σε βαραίνουν τι να σου πω...

"Τράβα" αγόρασε το και μετά ανέβασε κανένα βιντεάκι στο youtube!

Μακάρι να ήμουν κι εγώ στην θέση σου (αυτό με τις 10 χήνες εννοώ) και το πρόβλημα μου να ήταν Stage 3 ή Stage 1.5... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ήταν έστω μόνο με εξατμίσεις κλπ...θα έλεγα παρτο χτες.

αλλα με ανοιγμένα μοτέρ κλπ και ενω με τα ιδια το παίρνεις καινούριο!

οχι! παρτο καινούριο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας έρωτας γεννιέται! (με το καραφλό δαιμόνιο βεβαίως βεβαίως! :wub: )

Λοιπόν δεν ξέρω τι σου λένε οι άλλοι αλλά εγώ θα σου έλεγα να μην το πάρεις (ακόμα).

Άφησε την σκέψη λίγο να ωριμάσει ώστε να δεις αν ο έρωτας (με το MT-01 βεβαίως βεβαίως) είναι πραγματικός ή είναι απλά ένας ενθουσιασμός.

Τώρα αν η μόνη του λειτουργία είναι να τραβάει τα βλέμματα των περαστικών και να τους σπάει τα τύμπανα και αν εσύ έχεις στην δεξιά κωλότσεπη 10 χήνες και σε βαραίνουν τι να σου πω...

"Τράβα" αγόρασε το και μετά ανέβασε κανένα βιντεάκι στο youtube!

Μακάρι να ήμουν κι εγώ στην θέση σου (αυτό με τις 10 χήνες εννοώ) και το πρόβλημα μου να ήταν Stage 3 ή Stage 1.5... :P

Είσαι σε ένα κλαμπάκι και ζαχαρώνεις ένα μωράκι συνδιασμό Σκλεναρίκοβα-Αντζελίνα Τζολί-Σκάρλετ Γιόχανσον, και σε κοιτάει με νόημα και σου δείχνει το στιγκάκι της και σου λέει να πάτε σπίτι της ...

Εσύ περίμενε .....άσε την σκέψη να οριμάσει να δείς άν είναι έρωτας πραγματικός ή απλός ενθουσιασμός........

......και άσε να την πάω εγώ σπίτι της B) B) B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Είσαι σε ένα κλαμπάκι και ζαχαρώνεις ένα μωράκι συνδιασμό Σκλεναρίκοβα-Αντζελίνα Τζολί-Σκάρλετ Γιόχανσον, και σε κοιτάει με νόημα και σου δείχνει το στιγκάκι της και σου λέει να πάτε σπίτι της ...

Εσύ περίμενε .....άσε την σκέψη να οριμάσει να δείς άν είναι έρωτας πραγματικός ή απλός ενθουσιασμός........

......και άσε να την πάω εγώ σπίτι της

κ την αλλη μερα πας για εξετασεις κ ανακαλυπτεις οτι εχεις κολλησει οχι το μοιραιο(AIDS)

αλλα συφιλη,ηπατιτιδα b ή c ή κ γω δεν ξερω τι αλλο....

καλυτερα να μην το "καπακωσω" το σκλεναρικοτζολιγιαχανσον παρα να κλαιω την μοιρα μου μετα που δεν θα μου μενουν μερες για να "καπακωσω" γενικοτερα :winking:

ατυχες το παραδειγμα daimona :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον kyko

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρτο έτσι όπως είναι. Γουστάρω τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή μας φίλε Athan!! Γι'αυτό σου λέω πάρτο έτσι όπως είναι με εξατμισόνια, Stage 3 βελτίωση κλπ για να γουστάρεις τη ζωή σου!! Και στην τελική, αν το μόνο πρόβλημά σου είναι το χρώμα, ε βάψτο μετά σε φανοποιείο βρε αδερφέ.. :D

Ο φόβος ο δικός μου έγκειται στο ότι, επειδή ακριβώς έχει το δικό του μαγαζί κλπκλπ, μην έχει κάνει τα 5 απ'τις 10.000 χιλιόμετρα με κόφτες και burn out.. Αν μπορείς να διασφαλίσεις την σωστή λειτουργεία της μηχανής, τότε ΠΑΡΤΟ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!

(Δε λέω να έχει ΜΤ-01 και να του λυπάται το γκάζι! Λέω να κάνει τις καγκουριές του, αλλά να το φροντίζει το μηχανάκι, να το προσέχει.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να' στε καλα ρε σείς με φτιάχνεται. όλες οι απόψεις σωστές ιδίως αυτοί που πιάσαν το τρελό πάθος.

μην νομίζεται ότι έχω την οικονομική άνεση άλλα θα ζοριστώ και θα το κάνω.

τινάζεις την μπάνκα σου στον αέρα και μετά........ τίποτα άλλο, βόλτα σε επαρχιακούς δρόμους, εσύ και η μηχανή σου, πάνω της, να βρηχύται, να δονεί την καρδιά σου, να μην σε νοιάζει αν δεν έχεις άλλα λεφτά για άλλα πράγματα.

Σε άγνωστους δρόμους με συννεφιασμένο ουρανό και μακριά, ή όψη μακρινών βουνών.

:mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρτο ακριβώς όπως το έχει ο τύπος και μην μασάς καθόλου.

Λογικά θα είναι σε άριστη κατάσταση και σκέψου ότι θα έχεις ένα μοναδικό μηχανάκι...

Είναι πολύ ωραίο μηχάνημα και πραγματικά θα γουστάρεις τόνους ροπής και αφού είναι στο stage 3 θα γουστάρεις και πολλά αλογάκια!!!!!!!!!!

Μην κολλάς πουθενά λέμε και πάρε τηλ. τον άνθρωπο να το κλείσεις γιατί θα σε προλάβει κάνας άλλος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το παρεις, θα γινεις ο καλυτερος φιλος του μηχανικου! Παρτο καινουριο καταμαυρο να γουσταρεις και να ξερεις τι του εχει γινει, το μηχανακι ειναι τουμπανο απο εργοστασιο, τα υπολοιπα ειναι για το εφε και θα σε πονεσουν στην τσεπη!

Τροποποιήθηκε από τον liago86

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως μ'αρεσει που δεν το μπερδευουμε καθολου το παιδι..

"παρτο" ο 1

"μην το παρεις" ο αλλος..

:P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"παρτο" ο 1

:D ,πιστευω στο τελος θα υπερυσχυσει η φωνη της καρδιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"παρτο" ο 1

όντως, απανωτές αντιφάσεις, έχει πολύ γέλιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε ξέρω για σένα εγώ πάντως προτιμώ τα μηχανάκια μου παρθένα. Μόνο και μόνο για την αίσθηση της καινουργίλας, που είναι πολύ σημαντική όταν δίνεις τόσα πολλά λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου, με σιγουρια σου λεω οτι δεν ειναι το μοναδικο stage 3 mt-01 στην ελλαδα, επισης οτι γινεται μονοσελο δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα καθαρα θεμα αισθητικης και τελος κανε οτι αγαπας αλλα τα 12.500 μου φαινονται παρα πολλα, το δικο μου ειχε τιμολογιο 24.555 και αν το πουλουσα αυτη την στιγμη δεν θα το εδινα πανω απο 10.000. κανε οτι σε γεμιζει

Τροποποιήθηκε από τον Lambis MT-01

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει τετοια ροπη και ανταποκριση στο γκαζι που θα το ερωτευθεις αμεσως και ας μην εχει το χρωμα που σ'αρεσει.

Αλλα αν δεν σε συγκινει το υπερβολικο γκαζι τοτε παρ'το καινουριο στο χρωμα που θες.

Εγω μαλλον το φτιαγμενο θα επαιρνα :devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα