Jump to content
livas81

Αλλαγη ελαστικων σε VARADERO

Recommended Posts

Καλησπερα,ετοιμαζομαι σιγα σιγα να αλλαξω λαστιχα στο DERO μου κ θα ηθελα τη βοηθεια σας.Η ιδιατεροτητα ειναι οτι τον Ιουνιο φευγουμε για Βορειο Ακρωτηριο κ θα ηθελα να μου πειτε τις προτασεις σας ωστε αυτα που θα βαλω να αντεξουν κοντα στα 10.000 χλμ στους ευρωπαικους δρομους.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
να δουμε κι εμεις οι μελλοντικοι κατοχοι :whistling:

:angry: :angry: :angry:

:P :D

Περα, απ'αυτο, στο θεμα μας..

http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=22176

:yes: :yes: :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mε ζήτησε κανείς;..................... :P

Στο θέμα μας τώρα.

Για την διάρκεια ζωής των ελαστικών στην Ευρωπαϊκή άσφαλτο σε σχέση με την Ελληνική, είναι χονδρικά 1 προς 2 έως 2,5, αναλόγως συνθηκών.

Τί λάστιχα φοράς φίλε και τί χιλιόμετρα σου έβγαλαν, πώς θα ταξιδέψεις, να κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό. Η εκτίμηση μου πάντως είναι πώς αν τα βάλεις απο τώρα, δεν σε φέρνουν πίσω, κάπου θα χρειαστείς αλλαγή, ειδικά αν ταξιδέψεις πολύ φορτωμένος και με υψηλές ΜΩΤ.

Πάντως εγώ, επειδή μάλλον θα πάω μια Β. Ιταλία - Δολομίτες (Stelvio κλπ :closedeyes: ), έχω ήδη καβατζώσει ένα ζευγάρι TrailWing, ξέρετε, αυτά τα μανίσια που στην Ελλάδα τα πετάμε), για να τα φορέσω. Αν μπορείς να κάνεις το ίδιο, είναι το καλύτερο για Ευρώπη, εκεί οι δρόμοι κρατάνε.

Μόνο προσοχή, με το που θα μπείς Ελλάδα :shock: ......... θα γλυστράνε. :scared:

για πες βρε παναγιωτη να δουμε κι εμεις οι μελλοντικοι κατοχοι :whistling:

Βρε καλώς τα τα παιδιά...............

Άντε, καλορίζικο..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάλε τα pilot road ... Ολα τα άλλα είναι "λάστιχα". Βάλτο και θα με θυμηθείς. Φόρτωσε το μοτόρι σου όσο παίρνει, και δρόμο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Βάλε τα pilot road ... Ολα τα άλλα είναι "λάστιχα". Βάλτο και θα με θυμηθείς. Φόρτωσε το μοτόρι σου όσο παίρνει, και δρόμο!
Για χρήση δρόμου και μόνο είναι πάρα πολύ καλό, θα συμφωνήσω

Δεν έχω ακούσει όμως και τα καλύτερα απο χιλιομετρική απόδοση........ μέχρι να πάει Β. Ακρωτήρι και να έρθει, ένα πισινό θα το χρειαστεί, δε νομίζεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν έχω ακούσει όμως και τα καλύτερα απο χιλιομετρική απόδοση........ μέχρι να πάει Β. Ακρωτήρι και να έρθει, ένα πισινό θα το χρειαστεί, δε νομίζεις;

Η χιλιομετρίκη απόδοση είναι ένα μέγεθος τόσο υποκειμενικό, όσο και η αίσθηση του "καλού λάστιχου" :D . Σύμφωνα με την δική μου πείρα, ίδια χλμ θα βγάλει είτε φορέσει bw501-502 είτε Pilot road. ΑΠλά τα δεύτερα είναι καθαρά στρητάδικα (με άμεσες συνέπειες στη συμπμεριφορά της μηχανής).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Mε ζήτησε κανείς;..................... :P

Στο θέμα μας τώρα.

Για την διάρκεια ζωής των ελαστικών στην Ευρωπαϊκή άσφαλτο σε σχέση με την Ελληνική, είναι χονδρικά 1 προς 2 έως 2,5, αναλόγως συνθηκών.

Τί λάστιχα φοράς φίλε και τί χιλιόμετρα σου έβγαλαν, πώς θα ταξιδέψεις, να κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό. Η εκτίμηση μου πάντως είναι πώς αν τα βάλεις απο τώρα, δεν σε φέρνουν πίσω, κάπου θα χρειαστείς αλλαγή, ειδικά αν ταξιδέψεις πολύ φορτωμένος και με υψηλές ΜΩΤ.

Πάντως εγώ, επειδή μάλλον θα πάω μια Β. Ιταλία - Δολομίτες (Stelvio κλπ :closedeyes: ), έχω ήδη καβατζώσει ένα ζευγάρι TrailWing, ξέρετε, αυτά τα μανίσια που στην Ελλάδα τα πετάμε), για να τα φορέσω. Αν μπορείς να κάνεις το ίδιο, είναι το καλύτερο για Ευρώπη, εκεί οι δρόμοι κρατάνε.

Μόνο προσοχή, με το που θα μπείς Ελλάδα :shock: ......... θα γλυστράνε. :scared:

Βρε καλώς τα τα παιδιά...............

Άντε, καλορίζικο..........

Tλαστιχα που εχω ειναι τα trail wing της bridgestone κ εχω κανει μεχριστιγμης 13.600 χλμ απο τα οποια τα 7.000 στο εξωτερικο.Ημηχανη οπως καταλαβαινεις θα ειναι φορτωμενη φουλ(τριβαλιτσο, tank bag, συνοδηγος).Off road δεν νομιζω να παιξει κατα 99,999999%.Τα χλμ οπως ειπα κ παραπανω ειναι πανω κατω 10.000.Δεν τα αλλαζω απο τωρα αρχες Ιουνιου απλα θελω να καταληξω στο τι θα βαλω ωστε να κανω ερευνα αγορας. Οποτε τι νομιζεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στή θέση σου θα έκανα το εξής:

Θα αντικαθιστούσα αύριο τα TrailWing με ένα καλό λάστιχο (δες εδώ). Αμέσως θα καταλάβαινες τι άχρηστους δρόμους έχουμε. Για το ταξίδι κάνε ό,τι έκανα και γώ, βρές ένα ζευγάρι σχεδόν καινούργια TrailWing (δεν είναι δύσκολο, πολλοί τα βγάζουν μετά το πρώτο σέρβις)*, φόρεσέ τα για το ταξίδι, και μόλις γυρίσεις πέτα τα...... Αν το είχες κάνει νωρίτερα θα μπορούσες να κρατήσεις τα δικά σου, αλλά δεν βλέπω να το βγάζουν το ταξίδι.

*Στούς λαστιχάδες που θα πάς για τα καινούργια ρώτα αν έχουν. Έχουν σχεδόν όλοι αλλά αν δείξες πολύ ενδιαφέρον θα σου πιάσουν τον κ.... με 40 - 50? μπορείς να τα πάρεις. Αν έχει, κάνε συμφωνία πακέτο για τα δύο ζευγάρια.

Για τα Pilot που είπε ο Πόρθος, συμφωνώ και εγώ, είναι λαστιχάρα για άσφαλτο, αλλά όπως είπα, απο χιλιόμετρα ψιλοχλωμό να σε πάει και να σε φέρει.

Τα ευρωπαϊκά χιλιόμετρα που τα έκανες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στή θέση σου θα έκανα το εξής:

Θα αντικαθιστούσα αύριο τα TrailWing με ένα καλό λάστιχο (δες εδώ). Αμέσως θα καταλάβαινες τι άχρηστους δρόμους έχουμε. Για το ταξίδι κάνε ό,τι έκανα και γώ, βρές ένα ζευγάρι σχεδόν καινούργια TrailWing (δεν είναι δύσκολο, πολλοί τα βγάζουν μετά το πρώτο σέρβις)*, φόρεσέ τα για το ταξίδι, και μόλις γυρίσεις πέτα τα...... Αν το είχες κάνει νωρίτερα θα μπορούσες να κρατήσεις τα δικά σου, αλλά δεν βλέπω να το βγάζουν το ταξίδι.

*Στούς λαστιχάδες που θα πάς για τα καινούργια ρώτα αν έχουν. Έχουν σχεδόν όλοι αλλά αν δείξες πολύ ενδιαφέρον θα σου πιάσουν τον κ.... με 40 - 50? μπορείς να τα πάρεις. Αν έχει, κάνε συμφωνία πακέτο για τα δύο ζευγάρια.

Για τα Pilot που είπε ο Πόρθος, συμφωνώ και εγώ, είναι λαστιχάρα για άσφαλτο, αλλά όπως είπα, απο χιλιόμετρα ψιλοχλωμό να σε πάει και να σε φέρει.

Τα ευρωπαϊκά χιλιόμετρα που τα έκανες;

Το καλοκαιρι πηγαμε Αυστρια για να δουμε ΕΛΛΑΔΑ κ τελικα μας βγηκε τουρ σε Γερμανια, Τσεχια, Σλοβακια κ καθε τρεις μερες γυρναγαμε Σαλτσμπουργκ για να δουμε τους αγωνες!!!!!!!

Καλο αυτο που λες για τα TRAIL WING θα την ψαξω αλλιως απο οτι δειχνει μαλλον σε ΒΤ 501 502.Ενας φιλος προσπαθει να με ψησει για DUNLOP αλλα δε νομιζω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νο problem.

Καλοπάτητα και καλά χιλιόμετρα..........

......και μην ξεχάσεις: εντυπώσεις και φώτο..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιωτη να ρωτησω κ κατι αλλο.Ας πουμε οτι εχω καταληξει στα 501 502 πιο ειναι καταληλοτερο κ τι γινεται με ολους αυτους τους κωδικους.Πιο ειναι καταλληλοτερο?Πραγματικα ειμαο ασχετος με το θεμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν εννοείς το 501-502 είναι 501 μπροστινό 502 πίσω. Αν όχι, εξήγησε μου σε ποιούς κωδ. αναφέρεσαι.

Ρίξε και μιά ματιά εδώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτοι οι κωδικου που δειχνουν το ποσο μεγαλο ειναι το τακουνι κ τους δεικτες ταχυτητας κ αν θερμενεται ευκολα η οχι.Ειναι νομιζω για καθε μοντελο λαστιχου δυο τριες τυποι ειναι γραμματα κ αριθμοι κ χωριζονται με καθετους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτοι οι κωδικου που δειχνουν το ποσο μεγαλο ειναι το τακουνι κ τους δεικτες ταχυτητας κ αν θερμενεται ευκολα η οχι.Ειναι νομιζω για καθε μοντελο λαστιχου δυο τριες τυποι ειναι γραμματα κ αριθμοι κ χωριζονται με καθετους

Αυτά που πρέπει να ξέρεις είναι στην παραπομπή που σου έγραψα πιο πάνω (κανε κλίκ στο εδώ). Επίσης να αποφασίσεις τι δείκτη ταχύτητας (Η ή V) θα βάλεις. Εγώ έχω Η για πολλούς λόγους που δεν έχω το χρόνο να αναλύσω τώρα. Απλά πιστεύω πως μαυ ταιριάζει καλύτερα απο το V.

Το βάθος του πέλματος είναι άλλο πράγμα, δεν βρίσκεται στους δείκτες του ελαστικού.

Ό,τι άλλο θές, εδώ είμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιωτη μια ακομη ερωτηση.Καποιος γνωστος μου μιλησε με τα καλυτερα λογια για τα MATZELER TOURANCE EXP.Τι γνωμη εχεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παναγιωτη μια ακομη ερωτηση.Καποιος γνωστος μου μιλησε με τα καλυτερα λογια για τα MATZELER TOURANCE EXP.Τι γνωμη εχεις?

Πολύ καλό λάστιχο, πολλοί το θεωρούν κορυφαίο, αλλά μετά την πίκρα που έφαγα με τα "αδελφά" Πιρέλλι, (εδώ), πήγα στα Bridgestone.

Τροποποιήθηκε από τον Παναγιώτης Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα