Jump to content
ALX™

Αγγλικό site για λάστιχα (πολύ φτηνό!!!)

Recommended Posts

Κοίτα... συνήθως όταν λέμε φτηνό νόμισμα, εννοούμε την καθ' αυτού αξία του. Δηλαδή η Λιρέτα της Ιταλίας είναι φτηνή. Το Γιεν το Γιαπωνέζικο είναι φτηνό. Ως προς τι όμως?

Ως προς το νόμισμα "βασης" base currency, στην δικια μας περιπτωση το ευρώ. Η εννοια του φτηνού ή ακριβου δεν εκφραζεται απο απολυτο αριθμό αλλα απο κλάσμα το οποίο και παραθετεις πιο κάτω :ok:

Εδώ και χρόνια η ισοτιμίες πήγαιναν βάσει δολαρίου που ήταν το πιο διαδεδομένο (κι ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα) παγκοσμίως.

Η λίρα Αγγλίας, όμως, μια ζωή ήταν ακριβότερη του δολαρίου κι είχε σχεδόν πάντα την ίδια διαφορά. 1 λίρα = 1,5 δολάριο περίπου.

Με την έλευση του ? τα πράγματα μπερδεύτηκαν λίγο γιατί και το ? πια ήταν ισχυρό και διαδεδομένο νόμισμα. Παρόλα αυτά, τα προηγούμενα χρόνια είχε και αυτό μια σταθερή διαφορά από την λίρα. (κάπου στο 1£=1,35?)

Λόγω της κρίσης όμως, η λίρα έπεσε γενικώς σαν νόμισμα και η ισοτιμία της πια με το ? έφτασε στο 1£=1,1? (σχεδόν μία η άλλη)

σωστά ολα συτα που λες αλλά στην δικια μας περιπτωση δεν μας απασχολούν, γιατι μπορεί στο διεθνές χρηματοπιστικό συστημα τα κλασματα των νομισματων (δολλάριο/λιρα, ευρω/λιρα, λιρα/γεν κτλ) να ψιλο αλληλο-επιρρεάζονται απο τις κινησεις τους αλλά δεν λειτουργουν εξαρτημενα. Δηλαδη με αλλα λογια μπορει η λιρα να φθηνηνε για εμας αλλα για τους αμερικάνους λιρα/δολλάριο να μην εχει αλλάξει καθόλου. Αλλά ποιος έχει ορεξη να αναλύσει τους λόγους τωρα που εχουν να κανουν με αγοραπωλησίες νομισμάτων και χρεογράφων μεταξυ διαφορετικών νομισμάτων :_boredom:

Οι τιμές τους απ την άλλη, γι αυτούς δεν άλλαξαν. 100£ πουλούσαν ένα παντελόνι, 100£ το πουλάνε και τώρα. Όμως επειδή εμείς πια έχουμε καλύτερη αναλογία λίρας/? μας συμφέρει η αγορά από κει γιατί ψωνίζουμε φτηνότερα από πριν (που και πάλι ήταν φτηνότεροι σε πολλά πράγματα από την Ελλάδα)

ακριβώς :ok: το ιδιο λεμε.... "αναλογία" λίρας/ευρώ στην παρούσα κατάσταση συγκριτικά με την ιδια αναλογία σε προγενέστερη κατάσταση => "φθηνη" λιρα για εμας "ακριβό" ευρώ για τους Αγγλους

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πάντως το σιτε τα σπάει... έχει αρκετά καλές τιμές και θα με απασχολήσει πιστεύω αρκετά στο μέλλον!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Pirelli diablo corsa 120/17 και 180/17 μόλις 186?.

Με γειά μου, θα περαστούν κατά τον Μάιο.

Τύλιγμα με foil και στην αποθήκη!

Ρώτησα προχθές για τα qualifier και μου είπε από 385? μου τα περνάει με 365?!!!!! Και είπα να μην του έχω και υποχρέωση για την έκπτωση!

post-6264-1236711492_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μεγαλε μολις τα παρελαβα και τα πηγα στον μαστορα για να τα περασει στην τιμη τον 35? με ολα τα παρελκομενα(περαστικα και συγοσταθμιση)

και το καλυτερο τα λαστιχα εχουν ημερομηνια ιουνιο 08!!!!!!

Αυριο πρωι τα παραγγελνω! :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυριο πρωι τα παραγγελνω! :yahoo:

πια θανο ? και εγω αυτες τις μερες με βλεπω για παραγγελια, ψαχνω να δω τι καλο θα παρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
θα βγω και γω λιγο οφ τοπικ λεγοντας κατι οχι και τοσο ασχετο ομως

Ειχα παρει και εγω λαστιχα απο εξω πηρα σχεδον ολα τα λαστιχαδικα τηλ για να μου τα βαλουν και πχ απο τους 10 ο ενας μου ειπε ΟΚ δεν εχω προβλημα

οι αλλοι ειτε ζηταγανε 50-60? η καθολου..

Σορρυ για το οφ...

όντως ρε παιδιά, άντε και τα πήραμε. πάμε με αυτά αγκαλιά στο λαστιχά και του λέμε να μας τα περάσει;;; υπάρχουν πολλοί λαστιχάδες που θα κάνουν αυτή τη δουλειά;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελα τωρα που γυρναει.

Παρτε και αλλο ενα.

http://www.busters-accessories.co.uk/products/Tyres

Τα diablo corsa III τα βρηκα στην ιδια ακριβως τιμη με το προηγουμενο σαιτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και σήμερα η λίρα πέφτει κι άλλο! ?1 = £0,92!

Πολύ καλό site και φαίνεται και αξιόπιστο, σε αντίθεση με το ελληνικό motoendisi, για το οποίο λέγονται μεν τα καλύτερα, αλλά δεν μου κάθεται να παραγγείλω από 'κεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
όντως ρε παιδιά, άντε και τα πήραμε. πάμε με αυτά αγκαλιά στο λαστιχά και του λέμε να μας τα περάσει;;; υπάρχουν πολλοί λαστιχάδες που θα κάνουν αυτή τη δουλειά;;;

κανε μια βόλτα απο τους λαστιχάδες της περιοχής σου και ρώτα τους για το πόσα θέλουν για τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση αν τους τα φέρεις. Οχι μονο στα βάζουν, οχι μονο δεν πρέπει να ντρέπεσαι αλλά να κάνεις και μια έρευνα αγοράς για την καλυτερη τιμη :P

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πια θανο ? και εγω αυτες τις μερες με βλεπω για παραγγελια, ψαχνω να δω τι καλο θα παρω.

Στεφανε τα Diablo Corsa θα βαλω, θελω βεβαια να μαθω τι παιζει με τα Ε γιατι στο manual μου δινει τα Corsa E. Βεβαια αν ειναι

για πιο τουρισταδικη χρηση, κοινος πιο σκληρο δεν το βαζω.

Μαλλον μεσημερακι θα κανω οτι ειναι να κανω...αν θες πες μου να κανονισουμε τπτ..το κοιταμε και για αυριο πρωι αν ειναι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι ΕΔΩ ένα σάιτ με υπολογισμούς ισοτιμιών. Πολύ καλό κι έχει όλα τα νομίσματα. Δεν έχει ενημερωθεί όμως ακόμα με τις καινούριες τιμές της Λίρας

Και μάλλον αρχίζει να συμφέρει το πράγμα και μένα. 178? αγορά τα Tourance + 20£ μεταφορικά = 198 (κι ούτε) (κάνα 190άρι τα βλέπω όλα μαζί) + 30? περαστικά = 220?. Από τα 260? που τα βρήκα στην καλύτερη τιμή εδώ, κερδίζω 40? Mια χαρά!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν θελω να σας χαλασω το ομορφο πανηγυρι, αλλα οσο ψανχω βρισκω και αλλα σαιτ που παιζουν σε αυτες τις τιμες...

πανω κατω δηλαδη 5 ευρω. δεν ειναι θεμα στοκ , ειναι απλα καλες τιμες... τελικα δεν νομιζω πως καποιος πρεπει να βιαστει να αγορασει σαν να μην υπαρχει αυριο

αντε ισως με την μονη δικαιολογια αναλογια λιρας=ευρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν....σε βουλκανιζατέρ αυτοκινήτων κοντά στο σπίτι μου (εκεί που πήγαινα πάντα το αυτοκίνητο για λάστιχα και αμορτισέρ και τον ξέρω) μου ζητάει 20? μπρος/πίσω αλλαγή. Άρα και τα 30? που έλεγα, πολλά ήταν. 30 βέβαια μου λέγανε τα μοτοβουλκανιζατέρ, που έχουν άμεσο χάσιμο όταν εμείς ψωνίζουμε από ιντερνετ, ενώ το ΙΧβουλκανιζατέρ δεν έχει πρόβλημα. Σημειωτέων ότι ο συγκεκριμένος που λέω βάζει και σε μοτό λάστιχα κατόπιν παραγγελίας όμως, αφού δεν στοκάρει τίποτα. Άρα έχει και κάποια πείρα πάνω σε μοτό.

Μια χαρά λοιπόν...με 210? τα Tourance EXP τοποθετημένα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μια χαρά λοιπόν...με 210? τα Tourance EXP τοποθετημένα!!!

Μια χαρα;;;;;; ΣΟΥΠΕΡΡΡ ΛΕΜΕΕΕΕΕ..εμενα πειραζει τελικα που με 180 ευρω γινονται ΟΛΑ;;;;;; :yahoo: :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια ερωτηση που εχει ξαναπαιξει και δεν βρισκω ρε γαμωτο , εψαξα.

μετα απο αλλαγη ελαστικων , χριαζεται ζυγοσταθμηση ? (ελεγχος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!!!!!!

ό,τι περιστρέφεται (ειδικά με μεγάλες γωνιακές ταχύτητες) ζυγοσταθμίζεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να είσαι σίγουρος...ναι.

Εμένα πάντως παλιά που έβαζα τα απλά Tourance, αυτά είχαν ένα κόκκινο σημάδι στο προφίλ του ελαστικού, που έδειχνε ότι σε εκείνο το σημείο έπρεπε να πάει η βαλβίδα. Όποτε κι αν το τσεκάριζε μετά για ζυγοστάθμιση ο μάστορας, δεν ήθελε ποτέ αντίβαρα (κι ούτε είχε καθόλου η ζάντα μου πάνω)

Την τελευταία φορά που άλλαξα λάστιχα σε άλλον λαστιχά αφού έβαλα τα Continental που ο δικός μου δεν τα έφερνε, και παρόλο που κι αυτά είχαν σημάδι στο πλάι, ο βλάκας δεν αντιστοίχησε την βαλβίδα με το σημάδι και στην ζυγοστάθμιση που έκανε, μου έβαλε καμιά 40αριά 50 γραμμάρια για να ζυγοσταθμιστεί! :angry: (αν δεν ξέρει τη δουλειά του ο άλλος!!! )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, πάντα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα