Jump to content
ALX™

36 ΩΡΕΣ 2009

Recommended Posts

Αυτά τα κάστρα της Ελλάδας Δημήτρη μου, θα επισκευτούμε φέτος στο οδοιπορικό των 36 ωρών μοτοσυκλέτας. Θα καβαλήσουμε τα δικά μας άλογα -τις μοτοσυκλέτες μας- και θα αισθανθούμε για 2 μέρες σαν να βρισκόμαστε στον 12ο αιωνα. Θα είμαστε στο 12ο 36ωρο!!

post-46-1235377011_thumb.jpg

Kι αν πείτε πόσα κάστρα έχει η Ελλάδα. Ουυυυ...ένα σωρό! ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Άντε βρες άκρη... :D

Κι όπως είπε κάποιος... Αυτό σημαίνει πως μάλλον θα είναι τόσο δύσκολο που μόνο άτομα που ασχολούνται με το μεταφυσικό (π.χ. μεντιουμ ) θα μπορούν να βρούν την διαδρομή ; :lol:

post-46-1235377328.jpg

post-46-1235377295.jpg

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ανυπομονώ όσο δε φτάνει λέμε!!! (αυτό είναι η ζημιά στην υπογραφή σου, το counter που παίζει με την υπομονή μας :) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

post-46-1235382922_thumb.jpg

O Πέτρος που ζητάει από έναν συμμετέχοντα του 36ωρου να αναλύσει το road book που θα μας δώσουν. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τελικά κατάλαβε κανείς που θα πάμε; :huh:

Σε παλιότερο 36 ωρ, κάθομαι με τον αδερφο μου την δευτερη μερα και πίνουμε καφε συζητώντας για το πια διαδρομη θα ακολουθησουμε φεύγοντας απο Λευκαδα!!

Από διπλανό τραπέζι πεταγοντε ..... ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ????? :devil:

Γιαυτό μη σκας για το που θα πάμε, αφού πολλοί ακόμα και μετά το τέλος τις διαδρομής δεν ξέρουν απο που πέρασαν (αξίζει ότι πέρασαν) :D :D

Τροποποιήθηκε από τον nikoskkk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντάζομαι πως αυτό το 36ωρο θα έχει πολύ Πελοπόννησο καθώς είναι γεμάτη Κάστρα. Άρα αυτή είναι σίγουρα μέσα στην διαδρομή. Κάστρα επίσης έχουν και το Αντίριο, και η Βόνιτσα και η Άρτα κτλ :)

Αν αφαιρέσουμε τα κάστρα των νησιών... μένουν τα κάτωθι:

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ακροκόρινθος (Πελοπόννησος)

Άστρος Παράλιο, κάστρο

Γεράκι Λακωνίας

Καρύταινα Αρκαδίας, κάστρο

Κάστρο Κορώνης

Κάστρο Κυλλήνης

Κάστρο Μεθώνης (Πελοπόννησος)

Κάστρο Ρίου (Πελοπόννησος)

Μονεμβασιά

Μπούρτζι Ναυπλίου (Πελοπόννησος)

Παλαμήδι Ναυπλίου (Πελοπόννησος)

Μυστράς

Πάτρα - Κάστρο

Πύλος - Νιόκαστρο

Χλεμούτσι Ηλείας ? Κάστρο (Πελοπόννησος)

Κάστρο Παράλιου Άστρους (Παράλιο Άστρος)

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Άμφισσα, αρχαία οχύρωση

Αχινός Φθιώτιδος, κάστρο

Δρυμαία Φθιώτιδος, κάστρο

Κάστρο Λειβαδιάς (Στερεά Ελλάδα)

Κάστρο Ναυπάκτου

Λαμία - Κάστρο

Χαλκίδα - Κάστρο Καράμπαμπα (Εύβοια)

Μενδενίτσα Φθιώτιδος, κάστρο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Άργος, κάστρο Λάρισα

Φρούριο Τρικάλων και Βαρούσι (Τρίκαλα)

ΗΠΕΙΡΟΣ/ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑ

Κάστρο Ιωαννίνων ? ΙΤΣ ΚΑΛΕ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σέρρες, βυζαντινή ακρόπολη

Ανακτορούπολις Καβάλας

Καβάλα - Ακρόπολη

Κάστρο Πλαταμώνα (Μακεδονία)

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης

ΘΡΑΚΗ

Καλύβα, Κάστρο (Ξάνθη)

Πύθιον Έβρου, κάστρο

Και αυτά που δεν ξέρω που είναι:

Κάστρο Καλλιθήρου (Καλλίθηρο (Σέκλιζα))

Κάστρο Φαναρίου (Φανάρι)

Βουχέτιο - Κάστρο Ρωγών

Οπότε, αφαιρούμε και τα κάστρα της Θράκης (σίγουρα) κι ίσως και της Μακεδονίας (τι ίσως?)

Άρα μένει Πελοπόννησος/Στερεά Ελλάδα/Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλά κάστρα έχει η Νότια Εύβοια, και βέβαια Κάστρο λέγεται και το Ηράκλειο Κούλες (λές)

Επίσης

Καζάρμα (Σητεία)

Φορτέτσα (Ρέθυμνο)

Άπτερα (Χανιά)

Φράγγοκάστελλο

Τροποποιήθηκε από τον dimitrishndsm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποκλειστική πληροφορία που μόλις διέρευσε: Μαζί με το Road Book, στους συμμετέχοντες θα διανέμεται και CD.......

με το αξέχαστο τραγούδι βράχο - βράχο τον καημό μου του σερ Μπιθί, παραφρασμένο σε κάστρο - κάστρο τον καημό μου. :P :P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πιστεύω πως η βρώμα για Κρήτη δεν βγήκε τυχαία...

κομματάκι δύσκολο το βλέπω για τόσο μακρινό ταξίδι με πλοίο να μπορέσει να χωρέσει σε ενα 2ημερο που παράλληλα πρέπει να βγουν και 1800χιλ στο δρόμο.

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορεί όμως αντί για ξενοδοχείο να έχει τις διανυκτερεύσεις σε πλοίο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μπορεί όμως αντί για ξενοδοχείο να έχει τις διανυκτερεύσεις σε πλοίο...

έτσι που το θέτεις μπορεί αλλά απο θέμα οργάνωσης αμα το σκεφτείς για όλο αυτον το κόσμο καμπίνα :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο νότια Πελοπόννησο έχει παει κάποιο 36 ωρο ??

Δεν θυμάμαι…… B)

Με βαζει σε υποψίες :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρωτησα εναν καθηγητη μου με gsx-r κ8 ( η κ9 δεν ξερω καλα ) αμα θα παει και μου ειπε οτι πολυ θα το ηθελε αλλα δεν βολευει φετος .... λετε να ξερει τιποτα ?

Τροποποιήθηκε από τον DeadShadoW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως έτσι όπως εχει παραθέσει γεωγραφικά πιο πάνω ο ALX τα κάστρα για μενα προβλέπεται εξονυχιστικός γύρος της Πελοποννήσου. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απο νότια Πελοπόννησο έχει παει κάποιο 36 ωρο ??

Δεν θυμάμαι…… B)

Με βαζει σε υποψίες :whistling:

Τουλάχιστον σε αυτά που έχω συμμετάσχει εγώ, δεν είχε τόσο νότια. Το πιο νότιο ήταν πέρσι όταν περάσαμε από Καρύταινα Ανδρίτσαινα κτλ.

Αν τώρα είχαν πάει πριν το 2002 προς τα κει, δεν θυμάμαι, αλλά δεν το νομίζω κιόλας, γιατί απ΄ ότι γνωρίζω όλα είχαν γίνει προς τα πάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε παλιότερο 36 ωρ, κάθομαι με τον αδερφο μου την δευτερη μερα και πίνουμε καφε συζητώντας για το πια διαδρομη θα ακολουθησουμε φεύγοντας απο Λευκαδα!!

Από διπλανό τραπέζι πεταγοντε ..... ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ????? :devil:

:_w00t:

Φαντάζομαι πως αυτό το 36ωρο θα έχει πολύ Πελοπόννησο καθώς είναι γεμάτη Κάστρα. Άρα αυτή είναι σίγουρα μέσα στην διαδρομή. Κάστρα επίσης έχουν και το Αντίριο, και η Βόνιτσα και η Άρτα κτλ :)

(...)

Οπότε, αφαιρούμε και τα κάστρα της Θράκης (σίγουρα) κι ίσως και της Μακεδονίας (τι ίσως?)

Γιατί να αφαιρέσουμε Μακεδονία και Θράκη ρε; :kill:

Έχω μια υποψία (από αυτά που λένε περί αλλαγών κλπ) ότι φέτος μπορεί να μην έχουμε εντελώς προκαθορισμένη* διαδρομή αλλά μπορεί να ακολουθήσουν αυτό που έχω δει να κάνουν οι Ironbutt. Δεν σου λένε "πάνε εδώ, εδώ κι εκεί" αλλά σου δίνουν μια μεγάλη λίστα (καλή ώρα όπως αυτά που έγραψες) με όλα τα κάστρα της ηπειρωτικής χώρας και από δίπλα πόντους για το καθένα (αναλόγως της απόστασης) και σου λένε "βγάλε φωτογραφίες όσο περισσότερα προλαβαίνεις" οπότε εσύ πρέπει να κάτσεις και να υπολογίσεις μια βέλτιστη διαδρομή, από ποιά θα περάσεις, ποιά θα θυσιάσεις κλπ.

Αυτό από την άλλη έχει το μειονέκτημα ότι χάνεται η μαζικότητα της εκδρομής και θα διασκορπιστούν όλοι στα 4 σημεία του ορίζοντα. Μπορεί όμως μερικά σημεία να είναι υποχρεωτικά για να φτιάχνουν μια διαδρομή "κορμό" κλπ.

*λέμε τώρα "προκαθορισμένη" γιατί πέρσι έμαθα ότι κάποιοι έκαναν τη Πελλοπόνησο με ανάποδη σειρά, πηγαίνοντας πρώτα παραλιακά μέχρι τον Αλφειό. Στο Κλειτορία-Λάμπεια διασταυρώθηκα με μερικές μηχανές που έκαναν την αντίθετη πορεία και μετά σταμάτησα και ψαχνόμουν με το χάρτη μπας και έκανα λάθος στη διαδρομή! :fool:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_w00t:

Γιατί να αφαιρέσουμε Μακεδονία και Θράκη ρε; :kill:

Έχω μια υποψία (από αυτά που λένε περί αλλαγών κλπ) ότι φέτος μπορεί να μην έχουμε εντελώς προκαθορισμένη* διαδρομή αλλά μπορεί να ακολουθήσουν αυτό που έχω δει να κάνουν οι Ironbutt. Δεν σου λένε "πάνε εδώ, εδώ κι εκεί" αλλά σου δίνουν μια μεγάλη λίστα (καλή ώρα όπως αυτά που έγραψες) με όλα τα κάστρα της ηπειρωτικής χώρας και από δίπλα πόντους για το καθένα (αναλόγως της απόστασης) και σου λένε "βγάλε φωτογραφίες όσο περισσότερα προλαβαίνεις" οπότε εσύ πρέπει να κάτσεις και να υπολογίσεις μια βέλτιστη διαδρομή, από ποιά θα περάσεις, ποιά θα θυσιάσεις κλπ.

Αυτό από την άλλη έχει το μειονέκτημα ότι χάνεται η μαζικότητα της εκδρομής και θα διασκορπιστούν όλοι στα 4 σημεία του ορίζοντα. Μπορεί όμως μερικά σημεία να είναι υποχρεωτικά για να φτιάχνουν μια διαδρομή "κορμό" κλπ.

*λέμε τώρα "προκαθορισμένη" γιατί πέρσι έμαθα ότι κάποιοι έκαναν τη Πελλοπόνησο με ανάποδη σειρά, πηγαίνοντας πρώτα παραλιακά μέχρι τον Αλφειό. Στο Κλειτορία-Λάμπεια διασταυρώθηκα με μερικές μηχανές που έκαναν την αντίθετη πορεία και μετά σταμάτησα και ψαχνόμουν με το χάρτη μπας και έκανα λάθος στη διαδρομή! :fool:

Όχι, δεν θα παίξει κάτι τέτοιο σίγουρα, κι αυτό διότι έτσι ξεχνάμε τη "σκούπα" η οποία φυσικά θα υπάρχει και φέτος. Μόνο μια χρονιά είχε γίνει έτσι και δεν άρεσε τελικά.

Η διαδρομή λοιπόν θα είναι προκαθορισμένη.

Τώρα από κάποιες κουβέντες που ακούγονται, λέγεται ότι θα είναι ακριβότερη η συμμετοχή φέτος. (υπάρχει λόγος βέβαια που θα γίνει αυτό, κι όχι απλά γιατί θέλουν να κονομήσει η λέσχη.Τουναντίον )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άντε ρε παιδιά... απ' όταν πήρα τη μηχανή αυτό το 36ωρο περιμένω... αν και θα θελα να πάω βόρεια μιας και δεν έχω πάει ποτέ πάνω από θεσ/νίκη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα από κάποιες κουβέντες που ακούγονται, λέγεται ότι θα είναι ακριβότερη η συμμετοχή φέτος.

Ενα περίπου Άλεξ????? :mellow: Ή έστω πόσο ήταν λάστ γίαρ για να πούμε κάτι παραπάνω!?!?!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Tι μηχανές επιτρέπονται?

Αμα γουστάρεις πάς και με το παπί!!!! Δεν υπάρχει περιορισμός!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα