Jump to content

Recommended Posts

Θα μπορούσα να σου πω ποιός είμαι φίλε Μαυρογέρακα...αλλά δεν μπορώ.Προτιμώ την ανωνυμία και την ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου...πλέον.Γνωριζόμαστε πάντως πολύ καλά :D

Αν πριν εντεκα χρονια ειχες Bandit 600, μπορουμε να βρουμε μια ακρη! :_innocent:

(Οπως και να'χει, π.μ. PLEASE!! :P )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν πριν εντεκα χρονια ειχες Bandit 600, μπορουμε να βρουμε μια ακρη! :_innocent:

(Οπως και να'χει, π.μ. PLEASE!! :P )

Οχι πρίν 11 χρόνια είχα R1100GS...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οχι πρίν 11 χρόνια είχα R1100GS...

Kαλα, στειλε π.μ. να μη με κρατας σε αγωνια! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βεβαια, αυτο δεν συνεπαγοταν οτι η μηχανη εμενε κανεις χωρις φρενα, απλα εμενε χωρις υποβοηθηση! (Σαν να οδηγας το αυτοκινητο σβυστο, αν καταλαβαινεις) πραγμα το οποιο σημαινει μεγαλυτερη πιεση στη μανετα

Συγνώμη κιόλας, αλλά αυτοκίνητο χωρίς υποβοήθηση (σβηστό) ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα,απλά ΔΕΝ σταματάει, όσο και να πιέσεις το πεντάλ. Πόσο μάλλον όταν πηγαίνεις με μια Α ταχύτητα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στα tests, ορισμενων δοκιμαστων, που "τσαρουχωναν" τα φρενα απο την τελικη, και 7-8 φορες συνεχομενες, κατερρεε η μπαταρια, λογω ανεπαρκειας! (Δεν ειχαν βαλει μεγαλυτερη..)

Βεβαια, αυτο δεν συνεπαγοταν οτι η μηχανη εμενε κανεις χωρις φρενα, απλα εμενε χωρις υποβοηθηση! (Σαν να οδηγας το αυτοκινητο σβυστο, αν καταλαβαινεις) πραγμα το οποιο σημαινει μεγαλυτερη πιεση στη μανετα

Αρχισαν λοπον οι κακολογιες ("Μενεις χωρις φρενα"- "εγκληματικη παραλειψη" κλπ απο "καλοθελητες") και τοτε, η εταιρεια, ειχε να διαλεξει, 'η μεγαλυτερη μπαταρια και διατηρηρη του συστηματος (που κοστιζει, ουτως 'η αλλως παραπανω απ'οτι ενα συμβατικο συστημα) 'η καταργηση του, διατηρωντας την ιδια μπαταρια, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!

Ευνοητο, το τι "διαλεξε"! :grin: (Απλα, θα μπορουσαν και οι αλλοι να παιξουν με την εφαρμογη αυτου του συστηματος, και να μην αναλωνονται στη μειωση του κοστους.. Γιατι, προφανως, η υποβοηθηση αυξανει το κοστος.. :/ )

1. εγώ πάντως δεν τοχω διαβασει να συμβαινει μονο σε φρεναρισμα απο την τελική...

2. Ακόμα και αυτό που αναφέρεις να συνέβαινε μόνο, πάλι εγκληματική παραλειψη δεν είναι?

Συγνώμη κιόλας, αλλά αυτοκίνητο χωρίς υποβοήθηση (σβηστό) ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα,απλά ΔΕΝ σταματάει, όσο και να πιέσεις το πεντάλ. Πόσο μάλλον όταν πηγαίνεις με μια Α ταχύτητα!

ίδια απορία είχα κι εγώ... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς το αυτοκίνητο χωρίς υποβοήθηση φρενάρει αλλά θέλει πολλή δύναμη στο πεντάλ για λιγότερο αποτελεσματικό φρενάρισμα (μιλάω εκ πείρας... φρένο 100-0 χωρίς υποβοήθηση κινητήρα σε Opel Corsa B...).

Πάντως, όπως το καταλαβαίνω εγώ, το να θέλει κανείς να φρενάρει ένα GS με σύστημα υποβοήθησης χωρίς ρεύμα είναι σαν να ζητάει από αμάξι να φρενάρει χωρίς σωληνάκι υποπίεσης στο σερβό... Αν δεν υπάρχει ρεύμα στο GS ή σωληνάκι στο αμάξι δεν μπορούμε να περιμένουμε να φρενάρει αποτελεσματικά το όχημα!...

Τώρα θα μου πείτε, όσο και να φρενάρεις στο αμάξι η υποπίεση και η υποβοήθηση εκεί θα είναι και δεν θα σε προδώσει, ενώ στο GS "τελειώνει" η μπαταρία και μένεις χωρίς υποβοήθηση... Εγώ νομίζω ότι σε ένα αμάξι είναι χειρότερα! Στο αμάξι αν κάνεις 7-8 φρένα από την τελική (για κανένα SUV μιλάμε, όχι κανένα Impreza, να συγκρίνουμε όμοια πράγματα) δεν θα μείνεις από υποβοήθηση, θα μείνεις από φρένα, αφού τα υγρά 9 στις 10 περιπτώσεις θα βράσουν!....

Σπάνια θα βρει κανείς σύστημα φρένων σε οποιοδήποτε όχημα που δεν είναι σπορ χαρακτήρα που να αντέχει απανωτά φρένα από την τελική του χωρίς απώλεια δύναμης (ή ακόμη και προσωρινή παύση λειτουργίας!...). Αν τώρα αυτό συμβαίνει σε λιγότερο έντονες περιπτώσεις (δηλαδή όχι σε απανωτά φρεναρίσματα από την τελική) τότε πράγματι μπορούμε να μιλάμε για ελλειπή απόδοση φρένων...

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα.Επειδη μου αρεσει να ανακατευομαι χθες εβγαλα ολη την μοναδα του ABS που η BMW λεει οτι δεν φτιαχνετε.Μεχρι στιγμης εχω καλα αποτελεσματα. :D .Μετα που θα συνεχισω το ανοιγμα της θα σας ανακοινωσω τα νεα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά σπάνε...

Κρίμα, κι ήθελα να πάρω το HP2 ή όπως λέγεται, δεν θυμάμαι, εκείνο μωρέ που έχει τα βυζά χαμηλά, τα κλιπον χαμηλά, την σέλα χαμηλά...που τα έχει γενικώς όλα πεσμένα...

Αλλά σπάνε οπότε...:(

Τροποποιήθηκε από τον helonaracer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aμ, σταματανε, απλα θελει μεγαλυτερη πιεση!

(Με το Saxo, ειχα πεσει σε λακουβα 100 cm x 50 cm στην "εθνικη" Πατρων-Κορινθου, πηαινοντας με 120+ και απο τον κραδασμο, εκλεισε ο διακοπτης τροφοδοσιας με αποτελεσμα να μεινω ακαριαια χωρις υποβοηθηση στα φρενα και το τιμονι! Ε, και φρεναρισα, και πηγα στην ακρη του δρομου! Βεβαια, εχω και μια "α" εμπειρια στην οδηγηση! :P )

2. Ακόμα και αυτό που αναφέρεις να συνέβαινε μόνο, πάλι εγκληματική παραλειψη δεν είναι?

Ειναι τοσο "εγκληματικη" οσο και η τοποθετηση υποβοηθησης σε ολα τα αυτοκινητα! :P

Τελος παντων, οταν πρωτοεφαρμοζεται ενα συστημα σε μια κατηγορια οχηματων που δεν εχει χρησιμοποιηθει πριν, φυσικα και θα υπαρξουν ατελειες που διορθωνονται με το χρονο

Εν προκειμενω, προφανως οι υπευθυνοι, δεν υπολογισαν οτι χρειαζεται μεγαλυτερη μπαταρια (για την ΟΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ! που προανεφερα) και μετα, αντι να το κανουν, απλα προτιμησαν τον "ευκολο δρομο"αντικαθιστωντας το συστημα με ενα συμβατικο (αρα μειωση κοστους) χωρις μειωση της τιμης! :winking:

Παντως, σχετικα με το θεμα, ειχα αναφερθει και πολυυυυ παλαιοτερα,ΕΔΩ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω ότι η υποβοήθηση ήταν απαραίτητη για μια μοτοσυκλέτα σαν το R1200GS (105 ίππων και 245 πραγματικών κιλών). Το απέδειξε και η ίδια η BMW, καταργώντας το στα τωρινά μοντέλα. Το μηχανάκι φρενάρει άψογα (και χωρίς την υποβοήθηση) και ουδέν πρόβλημα. Ασε που πιθανώς θα έχει και καλύτερη αίσθηση στα φρένα ο αναβάτης.

Ακόμη και το πολύ βαρύτερο Varadero (των 275 κιλών παρακαλώ), φρενάρει μια χαρά, χωρίς και αυτό να έχει υποβοήθηση.

Οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν τόσο τεράστιο βάρος, ώστε να έχουν ανάγκη υποβοήθησης στην πέδηση. Ισως μόνο το Goldwing των 1800 κυβικών και των 417 κιλών θα είχε ανάγκη.

Αλλά σε μοτοσυκλέτες, όπως το GS1200, μπορείς να έχεις άψογο και αποτελεσματικό φρενάρισμα με τη φυσική δύναμη των δαχτύλων και του δεξιού ποδιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δε νομίζω ότι η υποβοήθηση ήταν απαραίτητη για μια μοτοσυκλέτα σαν το R1200GS (105 ίππων και 245 πραγματικών κιλών). Το απέδειξε και η ίδια η BMW, καταργώντας το στα τωρινά μοντέλα. Το μηχανάκι φρενάρει άψογα (και χωρίς την υποβοήθηση) και ουδέν πρόβλημα. Ασε που πιθανώς θα έχει και καλύτερη αίσθηση στα φρένα ο αναβάτης.

Πιθανοτατα, να μην το χρειαζεται, οντως, ενω σιγουρα απο αισθηση πασχει (αυτο αναφερω στο topic που ειχα ανοιξει παλαιοτερα, αν το κοιταξες)

Ασχετον: Τα 245 "πραγματικα" κιλα, απο που σου προκυπτουν?? :wacko: (200 στεγνη+ 4 λαδια + 0,5 αλλα υγρα +20,5 καυσιμα= 225 κιλα γεματη!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόσα αναφέρει το ΜΟΤΟ, βάσει της ζυγαριάς του. 245 κιλά πραγματικό βάρος (πλήρης υγρών) ζυγίζει η BMW R1200GS. Τεύχος 428 (σελ. 58).

Χωρίς καύσιμο (κατά το ΜΟΤΟ, πάντα) ζυγίζει 230 κιλά.

Και πάλι λίγα μου φαίνονται. Μια χαρά τα πάει από βάρος το GS. Ιδίως μπροστά στα 275 πραγματικά κιλά του Varadero (πάλι σύμφωνα με τη ζυγαριά του περιοδικού). Τώρα, αν δε λένε την αλήθεια, τί να πώ. Δεν ξέρω...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για να είμαι και εντός θέματος, τα κιλά αυτά σταματάνε απολύτως αποτελεσματικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη υποβοήθησης στο σύστημα πέδησης.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τόσα αναφέρει το ΜΟΤΟ. 245 κιλά πραγματικό βάρος (πλήρης υγρών) η BMW R1200GS. Τεύχος 428.

Λίγα μου φαίνονται. Ιδίως μπροστά στα 275 πραγματικά κιλά του Varadero (πάλι σύμφωνα με τη ζυγαριά του περιοδικού).

Το manual αναφερει 200 στεγνο..Τα υπολοιπα ειναι θεμα απλης προσθεσης! :D

edit:Κοιτα τα τεχνικα χαρακτηριστικα, ΕΔΩ!

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά και σε άλλα μοντέλα παρουσιάζεται πρόβλημα με το ABS...Kαι εγω που νόμιζα οτι μόνο το στρώμα έχει βαλθεί να μας σπάσει τα νεύρα... -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ειναι τοσο "εγκληματικη" οσο και η τοποθετηση υποβοηθησης σε ολα τα αυτοκινητα! :P

Τελος παντων, οταν πρωτοεφαρμοζεται ενα συστημα σε μια κατηγορια οχηματων που δεν εχει χρησιμοποιηθει πριν, φυσικα και θα υπαρξουν ατελειες που διορθωνονται με το χρονο

Εν προκειμενω, προφανως οι υπευθυνοι, δεν υπολογισαν οτι χρειαζεται μεγαλυτερη μπαταρια (για την ΟΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ! που προανεφερα) και μετα, αντι να το κανουν, απλα προτιμησαν τον "ευκολο δρομο"αντικαθιστωντας το συστημα με ενα συμβατικο (αρα μειωση κοστους) χωρις μειωση της τιμης! :winking:

Απλά ΔΕΝ δικαιολογείται σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μην εχουν υπολογίσει κάτι...ειναι πολύ ερασιτεχνικό...να μου πεις...τελοσπαντων...

...και πάλι τυχεροί είναι που δεν τους βγηκε μπουμερανγκ η προσπαθεια να ξεχωρίσουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απλά ΔΕΝ δικαιολογείται σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μην εχουν υπολογίσει κάτι...ειναι πολύ ερασιτεχνικό...να μου πεις...τελοσπαντων...

...και πάλι τυχεροί είναι που δεν τους βγηκε μπουμερανγκ η προσπαθεια να ξεχωρίσουν...

Αν βρισκονταν καποιος-καπου-καποτε, που να φτιαχνει το τελειο με την πρωτη, τοτε απλα θα ειχε εξαφανισει τον ανταγωνισμο! :ok:

(Οχι οτι παω να δικαιολογησω το οτι χρειαζοταν πιο δυνατη μπαταρια, αλλα δες το και αλλιως Ποιος αναβατης, σε 1-2 ωρες, οσες κραταει ενα test-ride δλδ, "τσαρουχωνει" τα φρενα απο την τελικη 7-8 φορες!!, σε νορμαλ χρηση?? :_zeppelin: )

Τελος παντων, η υποβοηθηση, νομιζω οτι ειναι too much για μοτο, κυριως γιατι ενω η δυναμη πεδησης ειναι φοβερη, δεν εχει αισθηση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το manual αναφερει 200 στεγνο..Τα υπολοιπα ειναι θεμα απλης προσθεσης! :D

γενικη απορια: οταν το μανουαλ δινει βαρος το δινει με τα λαστιχα η οχι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O αιγαιοπλοόος μιλάει για το adventure που είναι 30 κιλάκια περίπου βαρύτερο και ο μαυρογέρακας για το απλό 1200άρι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
O αιγαιοπλοόος μιλάει για το adventure που είναι 30 κιλάκια περίπου βαρύτερο και ο μαυρογέρακας για το απλό 1200άρι!

:_thumbsup: Γι'αυτο εβαλα και link στο site της BMW, οπου αναγραφονται επισημα τα κιλα του ενος και του αλλου, στεγνα και γεματα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
(Με το Saxo, ειχα πεσει σε λακουβα 100 cm x 50 cm στην "εθνικη" Πατρων-Κορινθου, πηαινοντας με 120+ και απο τον κραδασμο, εκλεισε ο διακοπτης τροφοδοσιας με αποτελεσμα να μεινω ακαριαια χωρις υποβοηθηση στα φρενα και το τιμονι! Ε, και φρεναρισα, και πηγα στην ακρη του δρομου! Βεβαια, εχω και μια "α" εμπειρια στην οδηγηση! :P )

:nono: Το σύστημα έχει απόθεμα χωρητικότητας που επαρκεί για 2-3 πατήματα του φρένου πριν αδειάσει εντελώς και μείνεις από υποβοήθηση. Δοκίμασε το σε καμιά μικρή κατηφόρα. Επίσης, αν αφήσεις ταχύτητα μέσα, ο κινητήρας θα συνεχίσει να περιστρέφεται και επομένως να δουλεύουν οι αντλίες κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:nono: Το σύστημα έχει απόθεμα χωρητικότητας που επαρκεί για 2-3 πατήματα του φρένου πριν αδειάσει εντελώς και μείνεις από υποβοήθηση. Δοκίμασε το σε καμιά μικρή κατηφόρα. Επίσης, αν αφήσεις ταχύτητα μέσα, ο κινητήρας θα συνεχίσει να περιστρέφεται και επομένως να δουλεύουν οι αντλίες κλπ.

Μαλλον δεν θα το'χεις δοκιμασει!

Δοκιμασε λοιπον, σε ελαφρα κατηφορα, να κρατας το αυτοκινητο φρεναρωντας,ΣΒΥΣΤΟ! και βαλε μπρος, και θα νοιωσεις τη διαφορα!

Μετα, πατωντας-αφηνωντας το φρενο, στην ιδια κατηφορα, σβυσε τον κινητηρα, και θα δεις ποσο ΑΚΑΡΙΑΙΑ! μενεις χωρις υποβοηθηση!

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μαλλον δεν θα το'χεις δοκιμασει!

Το έχω δοκιμάσει, γι αυτό και το έγραψα.

Δοκιμασε λοιπον, σε ελαφρα κατηφορα, να κρατας το αυτοκινητο φρεναρωντας,ΣΒΥΣΤΟ! και βαλε μπρος, και θα νοιωσεις τη διαφορα!

Μετα, πατωντας-αφηνωντας το φρενο, στην ιδια κατηφορα, σβυσε τον κινητηρα, και θα δεις ποσο ΑΚΑΡΙΑΙΑ! μενεις χωρις υποβοηθηση!

Στη πρώτη περίπτωση, ενώ το πεντάλ σκληραίνει και σταματάει πολύ νωρίς στη διαδρομή του, μόλις ανάψει ο κινητήρας αμέσως μπορεί να βυθιστεί μέχει το τέρμα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αφού σβήσει ο κινητήρας το πεντάλ πατιέται κανονικά 1-2 φορές (ανάλογα το πόσο πολύ θα το πατήσεις και μόλις "αδειάσει" η υποπίεση σκληραίνει απότομα στα πρώτα εκατοστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν φύγει ή κοπεί το σωληνάκι υποπίεσης που πάει στον σερβομηχανισμό δεν υπάρχει απόθεμα ούτε για μισό φρενάρισμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στη δεύτερη περίπτωση, αφού σβήσει ο κινητήρας το πεντάλ πατιέται κανονικά 1-2 φορές (ανάλογα το πόσο πολύ θα το πατήσεις και μόλις "αδειάσει" η υποπίεση σκληραίνει απότομα στα πρώτα εκατοστά.

Οπως λες και συ, εξαρταται απο το "ποσο πολυ" θα πατησεις το φρενο..Σε φρεναρισμα πανικου, ποσο το πατας? :winking: (Και, οκ, μπορει θεωρητικα να μην ειναι ακαριαιο το "χασιμο" της υποβοηθησης, αλλα μετα απο 0,5-1 sec πραγμα που δεν αλλαζει τπτ,εξ'αλλου, και στην περιπτωση των υποβοηθουμενων φρενων της GS, αυτο συζηταμε,οτι χαθηκε η υποβοηθηση "ακαριαια"! Τωρα, αν νομιζεις οτι αλλαζει τπτ, αν χανεται απο τη μεση της διαδρομης της μανετας, και οχι απο την αρχη, παω "πασο"

Αν φύγει ή κοπεί το σωληνάκι υποπίεσης που πάει στον σερβομηχανισμό δεν υπάρχει απόθεμα ούτε για μισό φρενάρισμα...

Nαι, αλλα δε μιλαμε για τετοιο πραγμα εδω!.. :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα