Jump to content
Sign in to follow this  
gpou

Ποτε δεν είναι αργά

Recommended Posts

Καταρχήν χρόνια πολλά. Εύχομαι το 2009 να είναι γεμάτο βόλτες με την μηχανούλα σου (όποια και να αποφασίσεις να πάρεις) και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Πάμε τώρα στο ζουμάκι...

Αγορά μηχανής:

Λοιπόν 1500€ είναι πολύ λίγα. Μάλιστα αν βάλουμε και 150€ για κράνος τουλάχιστον πάμε στα 1350€ κι αν προσθέσουμε διάφορα ψιλοservice και μεταβιβάσεις, σήμα, μπλα μπλα... τότε πάμε κι άλλο κάτω... Γνώμη μου είναι να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι να ζεστάνει ο καιρός και να μαζέψεις κανένα φραγκούδι παραπάνω. Επίσης πιστεύω ότι τους "ζεστούς μήνες" είναι και η αγορά μοτοσικλέτας πιο "ζεστή" που σημαίνει ότι έχεις περισσότερες επιλογές και άρα καλύτερες τιμές.

Καινούργια ή Μεταχειρισμένη;

Γράφεις

...Επειδή λοιπόν μετακινούμε συχνά στο κέντρο της πόλης που διαμένω και βαρέθηκα να ψάχνω παρκινγκ είπα να ασχοήθώ με τις μηχανές και βασικά έχω ενθουσιαστεί στην ιδέα... ...Δεν θέλω ταχύτητα αλλα ευκολιά στην οδήγηση...

Δεν λέω καλά κάνεις και ενθουσιάζεσαι στην ιδέα αλλά δες και το πρακτικό κομμάτι. Το θες κυρίως για μέσα στην πόλη, δεν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα και από ότι κατάλαβα δεν σου περισσεύουν και πολλά προς το παρόν. Γνώμη μου; Πάρε ένα YBR-125 καινούργιο ή μεταχειρισμένο με λίγα km. Τρέχει μια προσφορά με 1750€. Τσέκαρε το. Είναι μικρό, οικονομικό και αξιόπιστο. Έχει γεωμετρία μηχανής και δεν θα χρειαστεί ούτε 1 ευρώ να δώσεις για να το σημαζέψεις. Γιατί κακά τα ψέμματα. Τα μηχανάκια στα λεφτά που ψάχνεις όλο και κανένα σημάζεμα θα θέλουν. Τώρα αν σώνει (SONY?) και καλά έχεις κ@υλώσει με την ιδέα μιας πιο "μεγάλης" μηχανής τότε ή πάρε κανένα μονοκίλυδρο σαν το KLE που λένε τα παιδιά ή το CB1 του elekid το οποίο φαίνεται στην φώτο πολύ προσεγμένο (εγώ πάντως αν είχα τα γκαφρά στάνταρ θα του έριχνα μια ματιά).

Αυτά τα λίγα είχα να πω. Μην ενθουσιάζεσαι τόσο. Σκέψου την ασφάλεια σου (κράνος τουλάχιστον) και την τσέπη σου. Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα πάνε καλά... Α! Με το που αγοράσεις μηχανούλα περιμένουμε photozZz

:offtopic:

Κατέβασε το "Twist of the Wrist" και δες το. Πολλές φορές. Κατέβασε ή αγόρασε και τα βιβλία "Twist of the wrist" και διάβασέ τα, μιλάνε για αγωνιστική οδήγηση αλλά θα αποκομίσεις πολλά.
Μπορεί κάποιο μέλος να μου στείλει με π.μ. που μπορώ να τα κατεβάσω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Το ταξιδάκι είναι πιό εύκολο από την πόλη και μάλιστα θα έλεγα τον πρώτο καιρό να κάνεις ταξιδάκια αντί να κυκλοφορείς στην πόλη, να την μάθεις πρώτα.

+1000

Και γενικώς ...για να γνωρίζω και κόσμο

Αλλά και παιδιά που μένουν εδώ να τα πούμε και από κοντά :)

καλαματιανός είμαι αλλά έχω φύγει πολλά χρόνια :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καταρχήν χρόνια πολλά. Εύχομαι το 2009 να είναι γεμάτο βόλτες με την μηχανούλα σου (όποια και να αποφασίσεις να πάρεις) και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Πάμε τώρα στο ζουμάκι...

Αγορά μηχανής:

Λοιπόν 1500€ είναι πολύ λίγα. Μάλιστα αν βάλουμε και 150€ για κράνος τουλάχιστον πάμε στα 1350€ κι αν προσθέσουμε διάφορα ψιλοservice και μεταβιβάσεις, σήμα, μπλα μπλα... τότε πάμε κι άλλο κάτω... Γνώμη μου είναι να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι να ζεστάνει ο καιρός και να μαζέψεις κανένα φραγκούδι παραπάνω. Επίσης πιστεύω ότι τους "ζεστούς μήνες" είναι και η αγορά μοτοσικλέτας πιο "ζεστή" που σημαίνει ότι έχεις περισσότερες επιλογές και άρα καλύτερες τιμές.

Καινούργια ή Μεταχειρισμένη;

Γράφεις

Δεν λέω καλά κάνεις και ενθουσιάζεσαι στην ιδέα αλλά δες και το πρακτικό κομμάτι. Το θες κυρίως για μέσα στην πόλη, δεν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα και από ότι κατάλαβα δεν σου περισσεύουν και πολλά προς το παρόν. Γνώμη μου; Πάρε ένα YBR-125 καινούργιο ή μεταχειρισμένο με λίγα km. Τρέχει μια προσφορά με 1750€. Τσέκαρε το. Είναι μικρό, οικονομικό και αξιόπιστο. Έχει γεωμετρία μηχανής και δεν θα χρειαστεί ούτε 1 ευρώ να δώσεις για να το σημαζέψεις. Γιατί κακά τα ψέμματα. Τα μηχανάκια στα λεφτά που ψάχνεις όλο και κανένα σημάζεμα θα θέλουν. Τώρα αν σώνει (SONY?) και καλά έχεις κ@υλώσει με την ιδέα μιας πιο "μεγάλης" μηχανής τότε ή πάρε κανένα μονοκίλυδρο σαν το KLE που λένε τα παιδιά ή το CB1 του elekid το οποίο φαίνεται στην φώτο πολύ προσεγμένο (εγώ πάντως αν είχα τα γκαφρά στάνταρ θα του έριχνα μια ματιά).

Αυτά τα λίγα είχα να πω. Μην ενθουσιάζεσαι τόσο. Σκέψου την ασφάλεια σου (κράνος τουλάχιστον) και την τσέπη σου. Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα πάνε καλά... Α! Με το που αγοράσεις μηχανούλα περιμένουμε photozZz

:offtopic:

Μπορεί κάποιο μέλος να μου στείλει με π.μ. που μπορώ να τα κατεβάσω;

Και εγώ θα ήθελα με πμ το Twist of the Wrist αν το έχει κάποιος φίλος...

Τώρα όσον αφορά τον φίλο Scandal να ευχηθώ και εγώ χρλονια πολλά και να πω ότι πραγματικά έχει πάρα μα πάρα πολύ δίκιο. Κυρίως την μηχανή τη θέλω για πόλη (Καλαμάτα) και καμια εκδρομούλα μέχρι το χωρίο μου σε πρώτη φάση (25 χλμ απο Καλαμνάτα επαρχιακού ανηφορικού δρόμου). Επίσης συχνα πυκνά θα είμαστε 2 άτομα πάνω στην μηχανή! Οπότε πιστεύετε θα μνε καλύπτει ένα 125?? Σε στυλ πάντως αρχικά ψάχνω σε on/off αλλά ελέω χρήμάτων συμβιβάστικα σε street που έχεις περισσότερες επιλογές στα 250cc. Πάντως απο θέμα ομορφιάς με έχει τρελάνει η Varadero 125cc αλλά είναι ακριβή και μάλλον λόγω βάρους λίγο γαιδούρι...όσον αφορά τα χρήματα μπορώ να δώσω μέχρι 2000 για μηχανή και κανά 250 για μπουφάν και κρανάκι...Για αρχή έτσι, αργότερα θα πάρω καλύτερα αξεσουάρ...Και επίσης την αγορά την τοποθετώ προς πάσχα που θα έχει ανοίξει ο καιρός...αλλά φροντίζω από τώρα....Περιμένω και άλλες απόψεις και συμβουλές....και όσον αφορά τα 125cc...

+1000

καλαματιανός είμαι αλλά έχω φύγει πολλά χρόνια :_thumbsup:

Χρόνια πολλά πατριώτη....Καμιά κ\άθοδο προς Καλαμάτα να κεράσω καφέ να με "μπάσεισ" στα κόλπα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρόνια πολλά πατριώτη. :cheers:

φέτος δεν θα κατέβω...δουλειές βλέπεις.φεύγει ένας συνάδελφος και θα αναλάβω και τους δικούς του ασθενείς και θα λαλήσω λέμε :plaf: .το καλοκαίρι με βλέπω προς τα κάτω.

καλή αγορά ότι και να πάρεις :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εδω ο καλος ο καλαματιανος.......

Εγω πιστευω παντος οτι το minimum ειναι τα 250cc ,και πιστευω γιωργο το καλητερο για εσενα αυτη την στιγμη ειναι το cbf 250

Οσο για εξοπλισμο σκαλισε λιγο εδω http://www.motoraid.eu/shop/index.php?language=gr

για καμια μεταχειρα και για να δεις πανω κατω τιμες www.car.gr

υ.γ. το KLE ειναι δικυλινδρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εδω ο καλος ο καλαματιανος.......

Εγω πιστευω παντος οτι το minimum ειναι τα 250cc ,και πιστευω γιωργο το καλητερο για εσενα αυτη την στιγμη ειναι το cbf 250

Οσο για εξοπλισμο σκαλισε λιγο εδω http://www.motoraid.eu/shop/index.php?language=gr

για καμια μεταχειρα και για να δεις πανω κατω τιμες www.car.gr

υ.γ. το KLE ειναι δικυλινδρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπορεις να μου εξηγησεις τι παιζει με τους κιλυνδρους συντεκνε???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κυρίως την μηχανή τη θέλω για πόλη (Καλαμάτα) και καμια εκδρομούλα μέχρι το χωρίο μου σε πρώτη φάση (25 χλμ απο Καλαμνάτα επαρχιακού ανηφορικού δρόμου). Επίσης συχνα πυκνά θα είμαστε 2 άτομα πάνω στην μηχανή! Οπότε πιστεύετε θα μνε καλύπτει ένα 125??

125ρι για δικάβαλο και συχνές διαδρομές 25 χιλιομέτρων, ΜΗΝ πάρεις. Μετά τον πρώτο μήνα, θα ψάχνεις μεγαλύτερη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να μου εξηγησεις τι παιζει με τους κιλυνδρους συντεκνε???

θα σου απαντησει ο δασκαλος (helonaracer) οταν μπει...

παντος να ξερει οτι ειναι τελειος διαφορετικα μηχανακια ενα δικυλινδρο απο ενα μονοκυλινδρο απο ενα τετρακυλινδρο κλπ....(παντα στα ιδια cc)

ενα παραδειγμα το XT600 ηταν νομιζω γυρο στα 40 αλογα στα 600cc μονοκυλινδρο

το cbr 600 (του γουδιου) ειναι 120 περιπου αλογα παλι στα 600cc τετρακυλινδρο.... :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολοι του λετε για CBF 250 και τα συναφη..Δεν λεω πολυ καλες μηχανες αλλα λεει σε Ον-Οφφ που παει να πει ΚΛΕ 250...κοιτα το και αυτο γιατι ολοι το αναφερουν αλλα το προσπερνανε παλι με τα ψιλοστριτ...Αν και διαφορες σε τετοια κυβικα μονο εμφανισιακες ειναι απο στριτ σε Ον-Οφφ...(γνωμη μου )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πατριώτες καλησπέρα.

Καλαματιανός κι εγώ, αν και κατά το ήμιση μόνο.

Από Κυπαρισία μεριά αν και γεννημένος εν Αθήναι όμως και στα πάτρια εδάφη κατεβαίνω πααααααρα πολύ αραιά.

Λοιπόν, σχετικά με τους κυλίνδρους...

Η ισχύς που παράγει ένας κινητήρας, είναι τόση, όσο το καύσιμο που καταναλώνει επί χρόνο. Αυτό εάν υποθέσουμε ότι είναι σταθερές οι μηχανικές και θερμικές απώλειες ισχύος και ίδια η σχεδιάσει θαλάμου καύσεις, εισαγωγής, εξαγωγής.

Έτσι λοιπόν, εάν ένας κινητήρας 600 κυβικών δουλευει στις 6000 στροφές κι αποδίδει 40 ίππους, τότε εάν δουλέψει στις 12000 στροφές θα αποδώσει 80 ίππους.

Χοντρικά χοντρικά βέβαια, διότι όπως προείπα μπαίνουν στην μέση κι άλλοι παράγοντες.

Βέβαια θα μου πείς κι εσύ τώρα, "Οι κύλινδροι τι σχέση έχουν?"

Λοιπόν, ένα βασικό χαρακτηριστικό της αντοχής ενός κινητήρα, είναι η γραμμική ταχύτητα του εμβόλου του.

Είναι δηλαδή η ταχύτητα με την οποία κινείτα πάνω κάτω.

Ένα έμβολο το οποίο κάνει μία διαδρομή 50 χιλιοστών, τότε σε μιά πλήρη περιστροφή κάνει 100 χιλιοστά.

Εάν λοιπόν ο κινητήρας δουλεύει στις 10.000 στροφές το λεπτό, τότε η γραμμική ταχύτητα του εμβόλου(η οποία μετριέται σε μέτρα το δευτερόλεπτο) είναι (10.000 χ 100mm) / 60 = 15,15 μέτρα το δευτερόλεπτο περίπου.

Εάν όμως ο κινητήρας, έχει δύο κυλίνδρους, όπου ο καθένας έχει διαδρομή 25mm προκειμένου να επιτευχθεί ο ίδιος κυβισμός, τότε για να έχει 15,15 μέτρα το δευτερόλεπτο γραμμική ταχύτητα, θα πρέπει να γυρνάει στις 20.000 στροφές, πράγμα που σημαίνει ότι κάνει διπλάσιες καύσεις ίδιας χωρητικότητας με τον μονοκύλινδρο, άρα παράγει και διπλάσίο έργο άρα διπλάσια ισχύ.

Θεωρητικά, διότι πρακτικά προκύπτουν άλλα προβλήματα αντοχής που δεν σου επιτρέπουν να διπλασιάσεις τις στροφές οπότε δεν έχεις και διπλασιασμό της ισχύος.

Σε γενικές γραμμές, λέμε απλά ότι περισσότεροι κύλινδροι, σημαίνει δυνατότητα για περισσότερες στροφές με ίδια αντοχή άρα και περισςσότερη ισχύ με ίδια αντοχή.

Τώρα σχετικά με το θέμα σου...

Εάν θες να πηγαίνεις και δικάβαλα ταξιδάκια των 25 χιλιομέτρων κι εφόσων σου αρέσουν τα ον οφ τότε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να το σκέφτεσαι στα σοβαρά το KLE 250 που είναι δικύλινδρο και θα σε πηγαίνει αρκετά πιό χαλαρά σε σχέση με τα μονοκύλιδρα εντουράκια 250. Τα 125 απλά ξέχνα τα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σχολείο ολόκληρο είσαι ρε άτιμε helonoracer :_thumbsup: διατριβές γράφεις με κάθε post!!!

θέλω να σε ρωτήσω και γώ δυο-τρία πράγματα για τους κυλίνδρους,

αλλά θα επανέλθω γιατι τώρα με έχουν καλέσει για φαγητό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατατοπιστικοττατος για αλλη μια φορα.με 125 θα ξενερωσω πολυ?γιατι ειναι φθηνο και οπως ειπαμε για αρχη θελω φθηνο.αν ειναι να με βγαλει κανα χρονο. Ή απο το πρωτο μηνα θα ξενερωσω???

Ενα κλε 250 τετραετιας ποσο παει περιπου???υπαρχει σε μαυρο γιατι τα ανοιχτα χρωματα με χαλανε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τιμές δεν ξέρω την τύφλα μου. Δεν παρακολουθώ καθόλου την αγορά.

Από χρώμα, πιστεύω αφού δεν σου αρέσουν τα ανοιχτόχρωμα, τότε το κλασικό σκούρο βυσινή του KLE μάλλον θα σου αρέσει.

Τώρα, σχετικά με αυτό που λες, να το κρατήσεις δηλαδή κανα χρόνο, αλλάζει πολύ τα πράγματα.

Διότι η αλήθεια είναι ότι και το 250 μικρό είναι.

Εγώ σκεφτόμουν να σου πω για το 500 ή κάτι αντίσοιχο, αλλά μάλλον θα πηγαίνει πάνω από τον προυπολογισμό σου.

Εμένα γενικά πάγια αρχή μου προς νέους αναβάτες, είναι να ξεκινήσουν με μικρό και φθηνό, να το λειώσουν ώστε να μάθουν και μετά σε δεύτερη αγορά να πάνε στην κανονική μοτό τους.

Οπότε αν είναι να το κρατήσεις για κανά χρόνο και μπορείς να βρείς κανα 125 εντουράκι τετραετίας, τότε μες την πόλη θα κάνεις μιά χαρά την δουλειά σου, στα ταξιδάκια δικάβαλος θα ψιλοζορίζεσαι αργότερα, αλλά εντάξει, αργότερα είπες θα το αλλάξεις.

Και παρά το ότι θα είναι 125, είναι αρκετά μηχανάκι για να μάθεις πάνω του τα βασικά. Δηλαδή φρένα και έλενχο κυρίως.

Δες το δηλαδή, κάτι σαν να παίρνεις ένα παπί για να μάθεις.

Μόνο που με το παπί δεν μαθαίνεις πραγματικά.

Ενώ ένα ΧΤάκι 125 σε μαθαίνει μιά χαρά!

Τροποποιήθηκε από τον helonaracer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Από τιμές δεν ξέρω την τύφλα μου. Δεν παρακολουθώ καθόλου την αγορά.

Από χρώμα, πιστεύω αφού δεν σου αρέσουν τα ανοιχτόχρωμα, τότε το κλασικό σκούρο βυσινή του KLE μάλλον θα σου αρέσει.

Τώρα, σχετικά με αυτό που λες, να το κρατήσεις δηλαδή κανα χρόνο, αλλάζει πολύ τα πράγματα.

Διότι η αλήθεια είναι ότι και το 250 μικρό είναι.

Εγώ σκεφτόμουν να σου πω για το 500 ή κάτι αντίσοιχο, αλλά μάλλον θα πηγαίνει πάνω από τον προυπολογισμό σου.

Εμένα γενικά πάγια αρχή μου προς νέους αναβάτες, είναι να ξεκινήσουν με μικρό και φθηνό, να το λειώσουν ώστε να μάθουν και μετά σε δεύτερη αγορά να πάνε στην κανονική μοτό τους.

Οπότε αν είναι να το κρατήσεις για κανά χρόνο και μπορείς να βρείς κανα 125 εντουράκι τετραετίας, τότε μες την πόλη θα κάνεις μιά χαρά την δουλειά σου, στα ταξιδάκια δικάβαλος θα ψιλοζορίζεσαι αργότερα, αλλά εντάξει, αργότερα είπες θα το αλλάξεις.

Και παρά το ότι θα είναι 125, είναι αρκετά μηχανάκι για να μάθεις πάνω του τα βασικά. Δηλαδή φρένα και έλενχο κυρίως.

Δες το δηλαδή, κάτι σαν να παίρνεις ένα παπί για να μάθεις.

Μόνο που με το παπί δεν μαθαίνεις πραγματικά.

Ενώ ένα ΧΤάκι 125 σε μαθαίνει μιά χαρά!

Καπως ετσι το σκεφτικα.και με εναμιση χιλιαρικο ειμαι μαγκας για αρχη...γιατι αν ειχα φραγκα θα χτυπαγα ενα 650 να μου μεινει μια ζωη!!!οποτε το μεγαλι τριλημα ειναι cbf 250 ή kle 250 ή ενα on/off 150/125...μπερδεφτικα ο νεοςςςςς :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο αλλά είναι ακριβό το άτιμο ακόμα και μεταχειρισμένο :( αλλά είναι μηχανή λέμε

varadero125

post-9053-1230569389_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για την βλακεία που είπα ότι το KLE είναι μονοκίλυνδρο (έτσι νόμιζα ο άσχετος!). Κατα 2ον μακριά από varadero 125. Τα λεφτά και τα κιλά είναι πολλά και οι επιδόσεις χάλια. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα YBR125 είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μέσα στην πόλη θα χώνεσαι παντού και δεν θα σου πει όχι σε κοντινά ταξιδάκια που θες να κάνεις (ναι ακόμα και δικάβαλλος).

Άσε που αν το πάρεις καινούργιο όπως σου λέω το πουλάς μετά από κανένα χρόνο και σου μένει και τίποτα στο χέρι. Ενώ αν πάρεις μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά όχι μόνο δεν θα μπορείς να το πουλήσεις τόσο εύκολα (να μην σου πω καθόλου) αλλά θα φας και άλλα χρήματα για να το μαζέψεις.

Τέσπα... δεν πιστεύω ότι είναι η μεταπώληση που πρέπει να σε απασχολεί τώρα. Απλά το λέω για να σε ενημερώσω. Και όπως είπα και πριν ρίξε και μια ματιά στο μηχανάκι του elekid. Τα CB1 είναι σκυλιά και αν το πάρεις θα το κρατήσεις πιστεύω πολύ περισσότερο από 1 χρόνο και θα κάνεις και τα ταξιδάκια σου πιο άνετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι εγω πιστεύω οτι το ybr είναι το ιδανικό.Οχι οτι δεν είναι καλό το honda αλλά προτιμώ το yamaha!!! -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή παιδες ενα ybr 3 ετων θα ειναι καλη επιλογη???και ποσο παει??κανα 1300??σας ζαλισα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρ'όλο που πρότεινα προηγουμένως CBF 250 που έχω κι εγώ ο ίδιος, προσυπογράφω αυτά που ειπώθηκαν περί 125:

Είτε 125 πάρεις, είτε 250, θα το βαρεθείς! Στάνταρ! Το πρώτο ίσως λίγο πιο σύντομα από το δεύτερο, αλλά και τα δύο σε γενικές γραμμές σχετικά σύντομα.

Οπότε εάν θες κάτι για δικάβαλο και ταξίδια σε κοντινές πόλεις, και σχεδιάζεις να πάρεις κάτι με 400+ κυβικά σε ένα ή ενάμιση χρόνο, τότε έχει όντως νόημα να πάρεις 125άρι τώρα.

Αυτά. Ελπίζω να σε μπέρδεψα ακόμα περισσότερο. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απέχει πολύ από τα γούστα μου :rolleyes:

Απλα το εβαλα γιατι πιστευω πως ειναι ο καλυτερος δασκαλος :drunk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα