st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 (τροποποιήθηκε) Πριν λιγες μερες ειχα μια συζητηση με τον πατερα ο οποιος θελει να βαλει Bar Code στην οικογενειακη μας επιχειρηση διοτι δεν την παλευουν αλλο με το ''του κου του κου'' της ταμιακης και ετσι σαν πιο νεος εγω μου προτεινε να ψαξω να βρω μαγαζι το οποιο αναλαμβανει εγκαταστασεις Bar Code!!! Εγω ομως εψαξα και βρηκα οτι δεν χρειαζεται και πολλα πολλα για να εγκαταστησεις Bar Code Αν δεν κανω λαθος χρειαζεται...1 Laiser αναγνωστη,1 ταμιακη (που να υποστηριζει bar code) και ενα pc!!! -Pc εχω 2 επιτραπεζιους οποτε ο ενας θα παει στο μαγαζι... -Laiser δεν εχω αλλα απο οτι εψαξα δεν ειναι και πολυ ακριβα... -Ταμιακη (μαρκας Arkadia) επισης εψαξα και υποστηριζει συνδεση με Bar Code Οι ερωτησεις... Τα βηματα για την συνδεση τους...Laiser->Ταμιακη->Pc Τι software θα χρειαστω στο pc για να περασω τους κωδικους των προιοντων??? Και τελος και το πιο σημαντικο...ειναι εφικτα να γινουν ολα αυτα και ετσι οπως τα εχω σκεφτει??? Ευχαριστω... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 από τον st3li0s Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 τι μαγαζι εχει ο μπαμπας σου? Σιγουρα θα χρειαστεις και λογισμικο, με το που θα σκαναρεις το Bar-Code του προϊοντος θα συνδεεται το προγραμμα με την τοπικη βαση δεδομενων και θα σου εμφανιζει τα χαακτηριστικά του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 Έτσι ακριβώς. Οι επιλογές, από όσο ξέρω, είναι δύο. Έχεις έναν Η/Υ όπου συνδέεις το σκάνερ. Στον Η/Υ έχεις βάση δεδομένων και μόλις σκανάρεις στέλνει το πισί την περιγραφή είδους, την τιμή και την ποσότητα στην ταμειακή αυτόματα. Μερικές ταμειακές το κάνουν αυτό από μόνες τους, απλά θέλουν ένα πισί για να τους μεταφέρεις (εισάγεις) τα στοιχεία των ειδών (περιγραφή, τιμή, μονάδα μέτρησης, κωδικός, κατηγορία ΦΠΑ κλπ). Αν έχετε τέτοια ταμειακή, συνδέεις τον Η/Υ, εισάγεις τα στοιχεία και μετά συνδέεις το σκάνερ στην σειριακή της ταμειακής και σκανάρεις αντί να πληκτρολογείς κωδικό είδους και ποσότητα στην ταμειακή. Η αρχή όλων είναι η κωδικοποίηση. Θα έχεις κωδικό είδους μόνο και θα εισάγεις με το χέρι ποσότητα ή κωδικό είδους και συσκευασίας; Ανάλογα με το μαγαζί (είδη, ποσότητες, συσκευασίες) θα το σκεφτείς και θα δεις τι θα έχει μοναδικό κωδικό (το είδος ή η κάθε συσκευασία είδους). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rogue4ever 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 Και βεβαια καθε φορα θα πρεπει να περνας τυχον αλλαγες τιμων και το συστημα να αφαιρει αυτα που πωλουνται ωστε να ξερεις τι γινεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 Οι διατάξεις αναγνώρισης προϊόντων με γραμμοκώδικα, απαιτούν την κατασκευή μιας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει απαραίτητα <όνομα προϊόντος, τιμή, κατηγορία ΦΠΑ> (αυτά για να γίνει η τιμολόγιση). Από την στιγμή όμως που φτιάχνεις ένα τέτοιο σύστημα καλό θα είναι να μπορείς να βλέπεις και την κατάσταση του αποθέματος, τις τακτικές αναλώσεις, ημερομηνία λήξης, τους προμηθευτές για να μπορείς να κάνεις σωστές προβλέψεις για την προμήθεια των προϊόντων. Επίσης θα μπορείς σε έναν πίνακα να έχεις τους προμηθευτές με τα στοιχεία τους, Σε έναν άλλον τους πελάτες με τα στοιχεία τους, (σίγουρα ξεχνάω αρκετά, μια τέτοια δουλειά δεν γίνεται σε 10 λεπτά που παίρνει να γράψω το κείμενο). Η σχεδίαση της Βάσης δεδομένων μπορεί να γίνει μια χαρά και πολύ εύκολα μέσα από την ACCESS. Στο μέλλον θα μπορούσες να εκμεταλευτείς αυτή την βάση δεδομένων και να φτιάξεις ένα e-shop. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SONY 41 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 φιλε επειδη ασχολουμαι επαγγελματικα με το θεμα... θα οσυ προτεινα να ψαξεις καποιο ετοιμο πακετο λογισμικου. ταμειακη δεν χρειαζεσαι απαραιτητα αν το λογισμικο το οποιο θα κοβει παραστατικα (αποδειξεις/τιμολογια) θα μπορει να τα "νομιμοποιει" κιολας... (με φορολογικη σημανση... ΕΑΦΔΣΣ) με ετοιμο πακετο θα γλιτωσεις την πιθανοτητα να παρανομεις εν αγνοια σου... επισης θα εχεις τεχνικη υποστηριξη σε περιπτωσεις αλλαγης συντελεστων ΦΠΑ κλπ κλπ θα πλερωσεις βεβαια για το πακετο αλλα δεν θα ρισκαρεις και δεν θα ασχοληθεις καθολου. τωρα βεβαια εξαρταται για το ειδος της επιχειρησης και ποσο συμφερει μια τετοια κινηση. π.χ. εχετε ηδη που πωλουνται με το κιλο;;; (ισως χρειαστει και ζυγαρια) οι παραμετροι ειναι πολλες και δεν φτανει απλα να καταγραψεις τα προιοντα σου σε μια βαση και να τους δωσεις ενα μοναδικο αριθμο barcode. αν ηταν ετσι καντο και μονος σου... φτιαξε δηλαδη μια βαση και σε καθε εγγραφη/ειδος αντιστοιχησε ενα μοναδικο barcode ακολουθωντας καποιο προτοκολλο barcode αναλογα με το τι πληροφορια χρειαζεσαι να περιεχουν.Ο σκαννερ θα τα διαβασει αν ειναι συμβατος και θα μπορει να στελνει την πληροφορια οπου του πεις.θα ειναι σαν να εχεις πληκτρολογησει εσυ την πληροφορια αλλα το θεμα ειναι τι κανεις μετα γιανα εισαι και ΝΟΜΙΜΟΣ. ΕΙΔΗ BARCODES πχ Numeric-only barcodes Codabar: Older code often used in library systems, sometimes in blood banks Code 11: Used primarily for labeling telecommunications equipment EAN-13: European Article Numbering international retail product code EAN-8: Compressed version of EAN code for use on small products Industrial 2 of 5: Older code not in common use Interleaved 2 of 5: Compact numeric code, widely used in industry, air cargo MSI: Variation of the Plessey code commonly used in USA Plessey: Older code commonly used for retail shelf marking PostNet: Used by U.S. Postal Service for automated mail sorting UPC-A: Universal product code seen on almost all retail products in the USA and Canada Standard 2 of 5: Older code not in common use UPC-E: Compressed version of UPC code for use on small products Alpha-numeric barcodes Code 128: Very capable code, excellent density, high reliability; in very wide use world-wide Code 39: General-purpose code in very wide use world-wide Code 93: Compact code similar to Code 39 LOGMARS: Same as Code 39, this is the U.S. Government specification 2-Dimensional barcodes PDF417: Excellent for encoding large amounts of data DataMatrix: Can hold large amounts of data, especially suited for making very small codes Maxicode: Fixed length, used by United Parcel Service for automated package sorting QR Code: Used for material control and order confirmation Data Code Code 49 16K Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Legolas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2008 καλύτερα να πάρεις ενα έτοιμο πακέτο το οποίο θα σου παρέχει και υποστήριξη σε ότι χρειαστείς μετά!!! νομίζω με 2000 χιλιαρικάκια θα είσαι κομπλέ.... συν οτι θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στη δουλειά σου!!!! για την τιμή δεν είμαι σίγουρος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες