Jump to content
ALX™

SUZUKI Gladius 650

Recommended Posts

Για τα γούστα μου ωραίο μηχανάκι και διαβάζω πολύ καλά λόγια απ' όλους όσοι το έχουν οδηγήσει, ο V2 και το στήσιμό του πρέπει να είναι πολύ προσεγμένα και ότι πρέπει για sport οδήγηση. Ίσως έιναι και το "Monster του γιαπωνεζόφιλου"..!

Ελλάδα πήγε ψιλο-άπατο, ελάχιστα έχω δει στον δρόμο, όταν όμως τα πετυχαίνω τα χαζεύω.

Από κοντά σίγουρα φαίνεται ποιοτικό-δεν-σπάει-δεν-χαλάει, αν σε καλύπτει Χρήστο πιστεύω θα είναι καλύτερη επιλογή από το NC750S..

Για το 0.5-1.0 lt βενζίνη διαφορά κατανάλωση μην το σκέφτεσαι καν, αν σκεφτόμασταν και τόσο μικρές διαφορές για τις μηχανές ας μην ασχολιόμασταν καθόλου..! 7.500 για το μοντέλο με το ABS είναι καλή τιμή άραγε, πώς την βλέπετε?

BTW κι εμένα το μπλέ μ'αρέσει..! Aν και το πιο ωραίο ήταν αυτό με το μπλε πλαίσιο:

Test-Suzuki-SFV-650-Gladius-61.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
οχι αλλα δεν καταλαβαινω σε τι μπορει να συγκριθουν

Σωστά ειναι διαφορετικά. Και δε συγκρίνονται. Ομως συγκλίνουν στο τομέα commuter στη πόλη εκει όπου το gladius υπερτερεί σε διασκέδαση και περισσότερη ευκολία, στο bandit θα αρκεστεί στην χαλαρή βόλτα μετάβαση με χαμηλό τέμπο.

Εκτος πόλης ομως, σε φόρτωμα, σε δικαβαλα, σε ποιότητα κύλισης, εθνική, μεγάλα ταξίδια εκτος συνόρων το bandit/gsxf παίρνει το αίμα του πίσω και με το παραπάνω.

Ειναι καθαρά θεμα γούστου και το τι επιθυμεί ο καθένας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η Gladius δεν είναι καθόλου φτηνιάρικη κατασκευή, αντίθετα είναι από τις πιο ποιοτικές μηχανές της κατηγορίας της και αν είχε παραπλήσια τιμή με την MT 07, θα είχα μεγάλο δίλημμα ποια θα διάλεγα, τώρα που επιτέλους βγήκε με ωραία χρώματα.

Στα 7.500 όμως που κοστίζει, θεωρώ την MT 07 μονόδρομο - αλλά αν τα έχεις και σου αρέσει, γιατί να μη τα δώσεις στο κάτω-κάτω; Σε λίγο καιρό θα έχεις ξεχάσει ότι τα έδωσες, ενώ η μηχανή θα σου μείνει!

Υπόψη βέβαια ότι την ΜΤ 07 ως πιο εμπορικό μοντέλο θα μπορείς να την πουλήσεις πιο εύκολα όταν έρθει η ώρα, όμως δε νομίζω ότι όταν αγοράζουμε μια μηχανή το πολυσκεπτόμαστε αυτό.

Τώρα, από κατανάλωση...οποιοδήποτε 600άρι-650άρι να πάρεις, θα είναι τσιμπημένη. Αν θες μικρή κατανάλωση, η μόνη λύση είναι να πάρεις μικρότερη μηχανή, όπως π.χ. τη Honda CB 500 F.

Κατά την άποψή μου, όλες αυτές οι μηχανές (Gladius, MT 07, CB 500 F) είναι καλύτερες επιλογές από την NC που δεν εισάγεται επίσημα.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε να έρθει η επόμενη εβδομάδα για να την δω και από κοντά! Μόνο τότε θα αποφασίσω οριστικά! Α! Να μην ξεχάσω να δω την NC750S και την Vulcan S, ούτε εκείνες τις έχω δει από κοντά!

Εσένα ΤΚΜ, πόσο σου καίει η MT; Εγώ έχω διαβάσει για 4,5, γι' αυτό μου φαίνεται υψηλή η κατανάλωση του Gladius!

Όσον αφορά τα χρώματα με τα οποία την έχουν στολίσει φέτος, κοιτάξτε την 6η σελίδα. Έχω βάλει και βίντεο με το μπλε-άσπρο χρώμα που μου αρέσει! Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί με τον κόκκινο σκελετό και το μαύρο-γκρίζο χρώμα.

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω μετρήσει ακόμα την κατανάλωσή της, αλλά την υπολογίζω γύρω στη διπλάσια από του YBR 125 που είχα πρώτα, δηλαδή κανά πεντεμισάρι λίτρα στα 100 χιλιόμετρα! Χονδρικά βέβαια, γιατί δεν το έχω ψάξει, να τη στρώσουμε πρώτα και βλέπουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α! Ακόμα άστρωτη την έχεις; Καλοτάξιδη λοιπόν, έστω και καθυστερημένα! Άντε να έρθει και η δική μου σειρά! Τι να κάνω ο άνθρωπος, υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλασικών στρογγυλοφάναρων, και τσοπεροειδών ιδιαίτερα στην Ελληνική αγορά, οπότε καταλήγω και εγώ σε street.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Chris πανε να πάρεις ενα guzzi v7 (η το breva 750 το στόκαρισμενο) αφού κανονικά θέλεις μια ρετρό κλασικ μηχανή στρογγυλοφαναρη...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ δείχνει πάντως πως η Gladius έχει την ίδια κατανάλωση με το MT-07, άν συγκρίνουμε με την σελίδα που πόσταρε με την κατανάλωση του MT, ο John247.

http://www.fuelly.com/motorcycle/suzuki/gladius_sfv650

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α! Ακόμα άστρωτη την έχεις; Καλοτάξιδη λοιπόν, έστω και καθυστερημένα! Άντε να έρθει και η δική μου σειρά! Τι να κάνω ο άνθρωπος, υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλασικών στρογγυλοφάναρων, και τσοπεροειδών ιδιαίτερα στην Ελληνική αγορά, οπότε καταλήγω και εγώ σε street.

Αν θες στρογγυλοφάναρο πας εδώ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5206471/

Του γιατρού (elprimerozen) ήταν το μηχανάκι και είναι στην πένα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω δει από καιρό το μηχανάκι, αλλά πρώτον μένω στην Αθήνα και δεύτερον δεν έχει ABS.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κρίνω από τη V-Strom 650 που είχα, η οποία έχει τον ίδιο κινητήρα με τη Gladius, η κατανάλωσή της σε σχέση με την ΜΤ-07 παραπλήσια πρέπει να είναι. Με κάθε επιφύλαξη βέβαια, γιατί δεν έχω κάνει...συγκριτική μέτρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε να περάσει η εβδομάδα! Υπομονή!!! Πάντως μόνο ένα κατάστημα έχω δει στο Car να πουλάει την Gladius. Θα περάσω και απο την αντιπροσωπία.

Να σημειώσω πως είδα τις τιμές του 2011 της Suzuki, όπου πουλούσαν την Gladius χωρίς το ABS τότε, με μόλις 100€ διαφορά, στα 7.395 αντί 7.495 που κοστίζει φέτος που την ξανάφεραν. Ακριβή κι τότε, γι' αυτό δεν πούλησε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ακριβή ήταν, πιο ακριβή από το V - Strom να φανταστείς και τα χρώματά της ήταν περίεργα, ιδιαίτερα εκείνο το άσπρο - ροζμώβ με το οποίο την εύρισκες συνήθως και...ακριβώς λόγω αυτής της ροζμώβ έκδοσης είχε χαρακτηριστεί άδικα. Τώρα με το ABS και τα πολύ πιο ωραία χρώματα, αλλάζει κάπως το πράγμα, αν και πάλι φθηνή δεν είναι καθόλου, αν σκεφτείς πόσο κοστίζει το MT 07.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρω, ένα 1000ρικο διαφορά έχει με το ABS! Για μένα θα έπρεπε να κόστιζε ένα 500ρικο πιο κάτω στην χώρα μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, μου είπανε πως το Gladius είναι για γυναίκες ή/και gay αναβάτες, αλήθεια είναι ? Μηπως να παω να πάρω κανα' Ζ750 που Γ@ΜΑΕΙ ή κανα' GSXR που είναι για πραγματικους αρρένες® καλύτερα ?

ΥΓ : Το μηχανάκι του Εl στην αγγελία..."cafe racer"...κλαίω ρε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτοί οι βλακώδεις χαρακτηρισμοί χαντάκωσαν τη Gladius όταν πρωτοήρθε - και οφείλονται πιθανότατα στο φρικαλέο ροζμώβ χρώμα μιας από τις εκδόσεις της...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βλέπω γεννήθηκε ένας ερωτας.

news_1.jpg

Το είχα και από όσες μηχανές είχα είναι η μοναδική που μετάνιωσα που την έδωσα.

Γνωστός χεράς βόρειος ducatisti, μέλος μας, με μεγάλη εμπειρία, όταν την οδήγησε αναφώνησε τι μηχαναρα είναι αυτή.

Τώρα που την άφησα στην γιαμάχα ανταλλαγή την κάναν βόλτα και έπαθαν πλάκα, εμμέσως πλην σαφώς θα το προτιμούσαν από το mt-07.

Πριν την πάρω έτυχε να βολτάρω το SD 690 και μετά αυτήν, την αγόρασα με κλειστά μάτια.

Κάποια μέρα όταν γίνω και εγώ ένας από τους ρετρολαγνους του forum θα την έχω πρώτη μέσα στο γκαράζ.

Και μια φωτό από την δικια μου.

26d0428f-794c-434b-a8c7-f83053c479e3.jpg

Καλησπερα ρε φιλοι λατρεις του gladius... Πριν κανα χρονο περιπου γυριζω μια μερα απο την δουλεια με το YBR και με περναει ενα μηχανακι που αγνοουσα την υπαρξη του αλλα οπως περασε φευγαλεα, παρολα αυτα μου τραβηξε απευθειας το βλεμμα. Ωσπου να το προλαβω στο επομενο φαναρι σκεφτηκα: "Ωωωω καμια monster θα ηταν αντε να παω διπλα να χαζεψω λιγο.. (ειναι απο της αγαπημενες μου).

Φτανω στο φαναρι γυριζω και λεω μπαααα αυτο monster δεν ειναι και ωσπου να δω τι ειναι ανοιγει το πρασινο τραβαει 2 γκαζιες και αφαντος παλι... Φτουουου, αντε παλι να προλαβω στο επομενο φαναρι μην το χασω να δω τι ειναι... (ευτυχως κηφισίας και μεσημερι δεν πας ευκολα πολυ μακρια)... Κ τσουπ 2 φαναρια μετα παλι διπλα διπλα... Κοιταω και γραφει gladius πισω στο πλαινο φτερο...ξανα κοιταω βλεπω και το σημα της suzuki και σκεφτηκα ποσο πισω εχω μεινει στα νεα μοντελα που εχουν βγει κ δεν παρακολουθω τις εξελιξεις...Πρασινο, 2 γκαζιες και παλι μπουχος το gladius.

Γυριζω σπιτι και εφαγα ολο το ιντερνετ για να μαθω τα παντα για τον καινουριο μου ερωτα. Τι σαιτ τι φορουμ τα παντα.... Μια βδομαδα διαβαζα και λεω μηπως ηρθε η ωρα να ανεβουμε ξανα κατηγορια καθως εχουμε ξεμεινει με το φιλοτιμο YBR για αρκετο καιρο... Ειπα να σπασω τον κουμπαρα μου κ βρηκα 2 καλες αγγελιες τοτε αλλα δυστυχως το ενα ειχε 100000χιλιομετρα και δεν ηθελα μηχανη με τοσα πολλα και το δευτερο ολομαυρο σε χρωμα δεν το προλαβα δυστυχως... Επειτα προσπαθησα να παζαρεψω ενα μηχανακι αλλα ο τυπος το επαιζε βαρυ πεπονι και κατεληξε να το ανταλλαξει σε πολυ γνωστη αλυσιδας καταστηματων που το ονομα αρχιζει απο Β... και σε 2 μερες το μηχανακι ειχε 15000χιλιομετρα λιγοτερα...

Αρα το ψαξιμο συνεχιζοταν (υπηρχαν 1-2 λευκα- κοκκινα) αλλα ειναι το μοναδικο χρωμα που δεν θα αγοραζα καθως οσα ειχα δει ξεθωριαζαν και γινοταν το κοκκινο ροζ... Ωσπου καποια οικογενειακα θεματα εστειλαν τα λεφτα αλλου και ξεμειναμε ρεστοι, σχεδον μια βδομαδα πριν βγαλεις εσυ φιλε μου την αγγελια... Οι φωτος που ειχες βαλει απο το μηχανακι τα εσπαγαν ωσπου ειδα οτι κ εσυ μετα το εδωσες σ εμπορο καθως ακομα πιστευω θα εψαχνες να το πουλησεις... Το ειχες πραγματικα κουκλι..

Αυτη εναι η δικη μου ιστορια με το εν λογω μηχανακι, παρολο που δεν περασα ουτε 10 λεπτα πανω στην σελα του (παρκαρισμενο), αλλα εξακολουθει να ειναι ενας απο τους ερωτες μου κ ευελπιστω αν συνεχισουν καλα τα πραγματα ισως και συντομα να γινω κατοχος ενος gladius κ εγω... Τελος, ηθελα να πω πως τα καινουρια χρωματα ειναι πολυ πολυ πιο ωραια απο τα παλια που εβγαζε αλλα τα 7500 με abs ειναι τσουχτερη τιμη και ας ελπιζουμε συντομα να ξανα πεσει οπως ειχε γινει κ οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει απο οτι στο ψαξιμο που ειχα κανει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι ωραίος φίλε! Θέλω να το δω να κυκλοφορεί επιτέλους στους δρόμους, αλλά με την τιμή αυτή στην Ελλάδα δεν το νομίζω! Ο Σφακιανάκης το κοπανάει επειδή είναι το μοναδικό γυμνό σε αυτά τα κυβικά που είναι Japan! Μην ξεχνάμε πως στην γειτονική μας Ιταλία, η τιμή του με το ABS είναι μόλις 6.590!!!

http://moto.suzuki.it/modelli/245/gladius-650-abs.aspx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το πετυχαινεις ευκολα στο δρομο... Μονο ενα βλεπω συνεχεια που ειναι παρκαρισμενο κυριως πρωινες ωρες εξω απο το Μεγαρο μουσικης...Τωρα παλευω να μαζεψω παλι λεφτα για μεταχειρισμενο ομως... Στα 7500 δεν φτανω ουτε σε 3 χρονια...Αν μπορουσα ομως να βαλω δοσεις για αυτο θα εβαζα... Εχω παθει ερωτα λεμε... Στην Ελλαδα δεν θα το δουμε επισης να κυκλοφορει γιατι τα γυμνα πλην των Z (αλλιως δεν εισαι μουρ) εχουν πεθανει. Vstrom, transalp και bmw 1200.. Ολοι γιναμε τρανοι ταξιδευτες βλεπεις. Κ οσοι δεν ταξιδευουμε beverly, αλλα την 500αρα ε, μην μας πουνε και γιουφτους

Υ.Γ. η τιμη θα πεσει σε κανα 3μηνο 6μηνο, οπως εγινε και το 2009 μολις ειδαν οτι δεν πουλαει... αλλα ισως κανα 500αρι... Πριν ενα χρονο που κοιτουσα καινουριο ειχε 5890 σε στοκ

Τροποποιήθηκε από τον sniper35mk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι ωραίος φίλε! Θέλω να το δω να κυκλοφορεί επιτέλους στους δρόμους, αλλά με την τιμή αυτή στην Ελλάδα δεν το νομίζω! Ο Σφακιανάκης το κοπανάει επειδή είναι το μοναδικό γυμνό σε αυτά τα κυβικά που είναι Japan! Μην ξεχνάμε πως στην γειτονική μας Ιταλία, η τιμή του με το ABS είναι μόλις 6.590!!!

http://moto.suzuki.i...us-650-abs.aspx

Αλλος Φ.Π.Α ρε Χρήστο, αλλος Φ.Π.Α....σε ολα έτσι είναι...Kαι 'γω θέλω Μonster1200S αλλά εδώ το έχουν 18000++€ ενώ στην Ιταλία 16000 (και κατι ψιλά)/

Επίσης - ενώ καταλαβαίνω τι λέτε μερικοί - αμα δεν μας αρέσει η τιμή ενός προϊόντος και δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε...δεν το αγοράζουμε, απλά...

Δεν αναφέρομαι σε εσένα φίλε αλλά αυτή η διαρκής σύγκριση τιμών εδω μέσα καταντάει λίγο "κάπως" μετά απο λίγο...Το αν το ΜΤ07 εχει Χ τιμή ενω το SV άλλη είναι άσχετο, άλλη μηχανή η μία, άλλη η άλλη, αλλο styling η μια, αλλο η άλλη... :)

Φιλικότατα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλος Φ.Π.Α ρε Χρήστο, αλλος Φ.Π.Α....σε ολα έτσι είναι...Kαι 'γω θέλω Μonster1200S αλλά εδώ το έχουν 18000++€ ενώ στην Ιταλία 16000 (και κατι ψιλά)/

Επίσης - ενώ καταλαβαίνω τι λέτε μερικοί - αμα δεν μας αρέσει η τιμή ενός προϊόντος και δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε...δεν το αγοράζουμε, απλά...

Δεν αναφέρομαι σε εσένα φίλε αλλά αυτή η διαρκής σύγκριση τιμών εδω μέσα καταντάει λίγο "κάπως" μετά απο λίγο...Το αν το ΜΤ07 εχει Χ τιμή ενω το SV άλλη είναι άσχετο, άλλη μηχανή η μία, άλλη η άλλη, αλλο styling η μια, αλλο η άλλη... :)

Φιλικότατα

εχει απολυτο δικιο ο φιλος για τις τιμες, η διαφορα φπα ειναι σημαντικη αν κ δεν γνωριζω τα της Ιταλιας κ των αλλων χωρων.. Αλλα οτι εχουμε κακη νοοτροπια εδω στην Ελλαδα, εχουμε... Αν κατι δεν ειναι μουρη κ δεν το εχουν ολοι, προσπαθουμε να το βγαλουμε ασχημο, αχρηστο κ.ο.κ για να παρει κ ο αλλος αυτο που εχουμε εμεις γιατι ειναι το καλυτερο.. Προσωπικα απο 5 φιλους κανεις δεν με προετρεψε να το παρω (παρε εκεινο, παρε το αλλο) κ σε ολα τα φορουμ μονο 5-6 ατομα δειχνουν να τους αρεσει... Ε ας ειμαστε εμεις οι διαφορετικοι κ με την βοηθεια του θεου να το αγορασουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sniper, εμενα μου τα λές ?

Η νοοτροπια στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ φίλε, καλα τα είπες στο προηγούμενο post σου...

Αμα ρε μάγκα κατι δεν το παρουν όλοι στην Ελλάδα...είσαι μαλάκας αμα πας να πάρεις κατι διαφορετικό...

Μηχανάκι για "γυναίκες"...κλαιω ρε φίλε...οι πραγματικοί άνδρες βέβαια εδω μεριά καβαλάνε ΟΛΟΙ TDM/Z750/V-strom και GS1200...Oλα ειναι μόδα - λεφτα "δεν υπάρχουν" αλλά...το Tracer της Υama...σε 5 μηνες απο τώρα μονο αυτό θα βλέπεις σε φανάρια, τα γνωστά "hit single" της Ελλάδας.Γιατί φυσικά είναι και στο σωστό budget έτσι ? ;) Φυσικά, αμα πας να πάρεις κανα' MV θα είσαι κόπανος που το κάνεις για μοστρα μόνο αλλα αμα πας να παρεις κατι "αλλο" ολα good εκεί...

Και που είσαι, μη τυχόν και διανοηθείς να αγοράσεις κατι απο Ευρώπη γιατί..."σπάνε χαλάνε", amirite ? :grin:

Eίπαμε, ολα θέμα νοοτροπίας είναι - και δεν αναφέρομαι μονο στις μηχανές (δυστυχώς).

Πισω στο gladius, το monster της Suzuki, ωραίο, αρκετά λιτό και διαχρονικό design, προσωπικά θα το προτιμούσα απο οποιοδήποτε ΜΤ ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι το tracer απλα τα σπαει... Αυτο το ΜΤ-09 ειναι πραγματικα δαιμονισμενο κ σαν γιαμαχακιας που ειμαι οφειλω να παινεψω την εταιρεια για αυτο τον κινητηρα που εβγαλε ... αλλα ειλικρινα εφοσον υπαρχουν λεφταδες ακομα πως στο διαβολο δεν εχω πετυχει κανα tracer στο δρομο. Αυτο με τις φουλ βαλιτσες φιλε μου ειναι πραγματικα αστειο κ ποσο μαλιστα να ερχεται να το παρκαρει ο αλλος στην καφετερια..

Στα του Gladius μηπως ξερει κανεις αν το abs απενεργοποιειται κιολας ή ειναι μονιμο? Επισης εκτος απο τα 7500 η αγορα πρεπει να υπολογιζουμε κ εξτρα φραγκα για εξατμιση.. Αυτη που εχει ειναι απο σκουτερ

Τροποποιήθηκε από τον sniper35mk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εδώ να σημειώσω πως στα 7.500 και εξάτμιση να μην αλλάξεις τον πρώτο καιρό, χρειάζονται όμως και χρήματα για εξοπλισμό αναβάτη, όπως και της μοτοσυκλέτας, που στη δική μου περίπτωση δεν υπάρχει. Άστα να πάνε! Ο Σφακιανάκης έκανε μεγάλη βλακεία που την έφερε σε αυτή την τιμή! Γνώριζε ήδη πως είναι μοντέλο που δεν πρόκειται να πουλήσει εδώ!

Το ABS δεν νομίζω πως απενεργοποιείται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα