Jump to content
themata

Yamaha FZ6R και XJ6-Diversion (2009)

Recommended Posts

από τα ανακλαστικά στο πηρούνι φαίνεται ότι οι φωτό είναι απο την αμερικάνικη έκδοση...

για την Ευρωπαική θα μάθουμε σύντομα

yamaha20fz6r200920201pr5.jpg

yamaha20fz6r200920202zu0.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πλαίσιο και ψαλίδι απο FZ1 , ουρά απο Ρ6 και φρέσκια μουρη!

Δεν είναι κακό.

Δεν θα το 'λεγα φίλε Δαίμονα..... καμία σχέση με την προηγούμενη θυμίζει SS, κι αυτό με χαλάει.

Το μοντέλο του 2007-08 μου άρεσε πάρα πολύ :wub: αυτό όμως :mellow:

Τροποποιήθηκε από τον Pitbull

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Fazer Παντα μου αρεσε πολυ σαν μηχανη αν κυκλοφορησει και με foul fairing θα ειναι το απολυτο μεσαιου κυβισμου....Αν το βγαζανε και με ολοκληρη σελα ωστε να εχει πιο ταξιδιωτικο προσανατολισμο θα ηταν ακομα καλυτερο(γνωμη μου) γιατι τι να κανεις αλλο ενα R6 με μικροτερες επιδοσεις......Εγω το προτιμω πιο street/SP και οχι τοσο SS....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
To Fazer Παντα μου αρεσε πολυ σαν μηχανη αν κυκλοφορησει και με foul fairing θα ειναι το απολυτο μεσαιου κυβισμου....Αν το βγαζανε και με ολοκληρη σελα ωστε να εχει πιο ταξιδιωτικο προσανατολισμο θα ηταν ακομα καλυτερο(γνωμη μου) γιατι τι να κανεις αλλο ενα R6 με μικροτερες επιδοσεις......Εγω το προτιμω πιο street/SP και οχι τοσο SS....

Σωστός :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου θυμίζει πάρα πολύ το GSX650F της Suzuki.. μηχανή η οποία απέτυχε στην Ελλάδα σε μια περίοδο που κυριαρχούσε παλιότερα το CBR600F και πλέον όλα τα "υβριδικά" street (GSR, FZ6, CBF, SV κλπ κλπ κλπ).

img-07.jpg

Θα προτιμούσα να δω μια Special Edition, με ζόρικο τιμόνι, ανάποδο μπροστινό, ohlins πίσω κλπ από μιας εκτός έδρας ορχήστρα πλαστικών..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φρέσκο και με εξατμισάκι χαμηλά. Ωραίο είναι αλλά δείχνει να αλλάζει μόνο εμφάνιση.

Έχει μαλώσει η YAMAHA με τα usd?

Στοιχηματίζω πως θα κυκλοφορήσει με μισό φέρινγκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι πολυ κοντα σε αυτο που περιμενω να δω στο μελλον...

Βεβαια ειναι πιο supersport απο το τωρινο. Οποτε πιστευω οτι θα ειναι

λιγο πιο συμβατικο (ουρα, θεση οδηγησης) στην πραγματικη (ευρωπαικη) εκδοση του...

Μακαρι να βγει γρηγορα, γιατι ειναι η μηχανη που περιμενω εδω και πολυ καιρο... :wub:

Τροποποιήθηκε από τον karlos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιστευω πως το s2 ειναι πολυ πιο ομορφο δεν λεω ωραιο ειναι απλα μου φαινεται καπως χοντροκομμενο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν το βγαζανε και με ολοκληρη σελα ωστε να εχει πιο ταξιδιωτικο προσανατολισμο θα ηταν ακομα καλυτερο(γνωμη μου) γιατι τι να κανεις αλλο ενα R6 με μικροτερες επιδοσεις......Εγω το προτιμω πιο street/SP και οχι τοσο SS....

Αυτο (λογικα) θα γινει...

Μην κοιτατε τις φωτο...εφοσον ειναι και made in USA...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην συγχέεται αυτό το μοντέλο με το fazer.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Το συγκεκριμένο θα βγει μόνο στην αμερική ενώ θα διατείθεται και το fazer κανονικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μην συγχέεται αυτό το μοντέλο με το fazer.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Το συγκεκριμένο θα βγει μόνο στην αμερική ενώ θα διατείθεται και το fazer κανονικά.

Εχει δικιο ο συνφοριτης...πριν λιγο μπηκα στο site της Yamaha USA και το ειδα...

Το παραπανω μοντελο ειναι καινουργιο μονο για την Αμερικη και βγαινει παραλληλα με το κλασσικο FZ6

Ονομαζεται FZ6R (φαινεται και στην φωτο) και κοστιζει φθηνοτερα (7.000 DOL :blink: ) απο το FZ6...

Θα ειναι διαθεσιμο απο το Ιανουαριο του 2009...

και για οσους δεν βαριουνται...

http://www.yamaha-motor.com/sport/products...619/0/home.aspx

Τροποποιήθηκε από τον karlos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν τσεκαρετε το τωρινο φαζερ με full fairing τησ αγορασ ειναι πολυ πιο ομορφο..

προσωπικη αποψη παντα :_whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι μενα μ'αρεσει, σαν design αλλα η εξατμιση, που ειναι?? (Μηπως αυτο που φαινεται κατω απο τον κινητηρα?) :think:

edit: Ok, φαινεται καθαρα στη φωτο εδω!

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.fasterandfaster.net/2008/09/fir...-diversion.html

** With the addition of a full fairing, the European-spec Yamaha XJ6 Diversion becomes the Yamaha FZ6R for the American market.

και από μοτο τριτη:

XJ6-Diversion

Η Yamaha αφουγκράστηκε τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς που απαιτούσε εύκολες και φιλικές all-round street μοτοσικλέτες και παρουσίασε ακριβώς αυτό! Δανειζόμενη ένα όνομα από τα παλιά (θυμάστε τα Diversion 400- 600 – 900;) κατασκεύασε μια μοτοσικλέτα που συνδυάζει ευκολία στην οδήγηση, άνεση, πολυχρηστικότητα και οικονομία (σε κόστος κτήσης και χρήσης σύμφωνα με την Yamaha), ευελπιστώντας να αποσπάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ο κινητήρας προέρχεται από τα FZ6, έχοντας όμως υποστεί αρκετές αλλαγές (κυλινδροκεφαλή, κάρτερ, εισαγωγή, εξαγωγές και συμπλέκτης είναι νέα) και αποτελεί ένα σχεδόν νέο μοτέρ, ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει στα πρότυπα της μεσαίας κατηγορίας των street μοτοσικλετών. Αποδίδει 78 ίππους στις 10.000σ.α.λ. και 6,1 kgm ροπής στις 8.500σ.α.λ. επιδεικνύοντας σύμφωνα πάντα με την Yamaha, μια «φιλικά ροπάτη» συμπεριφορά σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας του.

Το πλαίσιο είναι τύπου «διαμάντι», κατασκευασμένο από χαλύβδινους σωλήνες κυκλικής διατομής, συνδυάζοντας μικρές εξωτερικές διαστάσεις, εύκολο έλεγχο της μοτοσικλέτας και χαμηλό ύψος σέλας (785χιλ.) Οι αναρτήσεις αποτελούνται από συμβατικό πιρούνι διαμέτρου 41χιλ. στο μπροστινό μέρος και μονό αμορτισέρ με διαδρομή 130χιλ. στο πίσω μέρος. Δύο δισκόφρενα 298χιλ. μπροστά και ένας δίσκος 245χιλ. πίσω συνθέτουν τα φρένα του XJ6-Diversion, το οποίο θα διατίθεται επίσης και σε έκδοση με ABS.

επίσης:

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yam...6_diversion.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο είναι, αλλά για ταξίδι με συνεπιβάτη τελικά ΔΕΝ κάνει - καθώς η θέση του είναι πολύ πιο ψηλά από τη θέση του οδηγού και θα τον (ΤΗΝ) ενοχλεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ωραίο είναι, αλλά για ταξίδι με συνεπιβάτη τελικά ΔΕΝ κάνει - καθώς η θέση του είναι πολύ πιο ψηλά από τη θέση του οδηγού και θα τον (ΤΗΝ) ενοχλεί...

Δεν ειναι απαραιτητο αυτο, αρκει να ειναι φαρδια και με μπολικο υλικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι που...δοκίμασα τη γκρίνια της και κατάλαβα. Όταν άλλαξα την Enfield (που είχε ίσια σέλα και δεν υπήρχε πρόβλημα) με τη HONDA CBF 500, για την οποία δεν υπάρχει παράπονο για το πλάτος και το υλικό της σέλας.

Εγώ (που μέχρι τότε είχα μόνο πενηντάρι παπί, MZ και Enfileld) έπαθα...πολιτιστικό σοκ! Άλλά ΕΚΕΙΝΗ με σταύρωσε κυριολεκτικά, δεν της άρεσε καθόλου η αλλαγή, ακριβώς γι' αυτό το λόγο.

Και δε μιλάμε για ταξίδια, μιλάμε για διαδρομές μέσα στην πόλη - η πιο μεγάλη ήταν Βάρη - Αθήνα με καλό καιρό μάλιστα!

Όταν αντικατέστησα το CBF με αυτήν που έχω τώρα (όπου πάλι δεν υπάρχει αυτή η υψομετρική διαφορά), η γκρίνια σταμάτησε!

(συνεχίστηκε βέβαια για ΟΛΑ τα άλλα και τελικά χώρισα, αλλά άλλο θέμα αυτό...).

Η γκρίνια δεν υπήρχε επειδή την ενοχλούσε η σέλα, αλλά επειδή την ενοχλούσε Ο ΑΕΡΑΣ, δεν μπορούσε δηλαδή να καλυφθεί πίσω από μένα.

Τώρα βέβαια, αν το φαίρινγκ είναι τόσο καλό ώστε να προστατεύει και το συνεπιβάτη, πάσο.

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επομένως ελπίζω οτι θα σταματήσουν το fazer με τα 78 άλογα.

Πραγματικά λυπάμαι να το βλέπω...στειρομένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα