Jump to content
ksino1100

Δίλημμα.....KLE 500 vs XF650 Freewind

Recommended Posts

Πρόκειται να γίνει μια αγορά μεταχειρισμένης μοτοσικλέτας.

Προδιαγραφές:

1. Νορμάλ κόστος (γύρω στα 3000 με 3200?)

2. Εύχρηστη, οικονομική, χωρίς απαιτήσεις και προβλήματα

3. Ροπάτη

4. Κίνηση εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες

Την θέλει ο πατέρας μου ο οποίος έχει πάαααρα πολλά χρόνια εμπειρίας σε δίκυκλα (όλων των ειδών: από Vespa και scooter μέχρι μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού). Τώρα κυκλοφορεί με scooter πλοίο 150cc αλλά θέλει μια μοτοσικλέτα.

Είναι μεγάλος στην ηλικία αλλά πολύ έμπειρος και πολύ συνετός στην οδήγηση. Οι ταχύτητες που θα κινείται θα είναι γύρω στα 50-60km/h στην πόλη και γύρω στα 80km/h σε περιαστικές διαδρομές!

Έχω βρει δύο μοτοσικλέτες.

Ένα KLE500 του 2001, με 34000km, σωστά συντηρημένο. Έχει μια πολύ ελαφριά πτώση από την αριστερή μεριά (γρατσουνιές στην αριστερή χούφτα, αντίβαρο, μανέτα, πατητήρια οδηγού συνοδηγού και σπασμένο φλας μπροστά αλλά τα πλαστικά είναι ΟΚ) και λάστιχα που θέλουν αλλαγή. Μάλλον όχι άμεσα αφού η οδήγηση του πατέρα μου είναι πάρα πολύ χαλαρή.

Εξάτμιση ΟΚ, το μοτέρ ΟΚ, τακάκια - δίσκοι ΟΚ.

Έχω το ιστορικό του (λόγω συντήρησης στην αντιπροσωπεία) και δεν χρειάζεται λάδια κλπ.

Κόστος 3200? κομπλέ με την μεταβίβαση.

Έχει ακριβώς αυτά τα χρώματα

1164196942-Kawasaki_KLE500_99__1.jpg

Και συνεχίζω.....

Έχω βρει και ένα SUZUKI XF 650 Freewind, του 2000 ή 2001 (δεν θυμάμαι), επίσης πολύ σωστά συντηρημένο (έκανε συντήρηση σε έναν από τους καλύτερους μαστόρους της Πάτρας). Πτώσεις καθόλου. Ούτε μισή γρατσουνιά που να δείχνει πτώση. Πουθενά. Δύο μικρές γρατσουνιές έχει στα πλευρικά καπάκια από ανέβασμα κατέβασμα. Δεν είναι πτώσης 100%.

Τίποτε σπασμένο, λάστιχα ολοκαίνουργα (απάτητα) και αλυσίδα εντάξει.

Εξάτμιση ΟΚ, μοτέρ ΟΚ, τακάκια - δίσκοι ΟΚ, ηλεκτρονικό κοντέρ ΟΚ.

Θέλει καινούρια μπαταρία λόγω ακινησίας (έχει μείνει ακίνητη 5 μήνες γιατί αγόρασε scooter) και στην συμφωνία θα αλλάξει μπαταρία και λάδια-φίλτρο.

Πολύ καλάσυντηρημένο, έχω επίσης ιστορικό και πρόσφατα το τελευταίο service (έχει και ολοκαίνουργο φίλτρο αέρα πχ κλπ)

Κόστος 2500? κομπλέ με την μεταβίβαση.

Δεν βρήκα τα χρώματα της (γκρι με μωβ πλαινά) αλλά είναι σχεδιαστικά σαν αυτή

freewind.jpg

Ακούω παίδες!!

Τι προβλήματα έχετε ακούσει για αυτές?

Έχουν κάποια χαρακτηριστική βλάβη?

Τι λέτε? Ποια να πάρει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά :D

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προτεινω Freewind φίλε.Σε κάποια μοντέλα υπήρχε διαρροή λαδιού(ασήμαντη ποσότητα)αλλα με αλλαγή της φλάτζας κεφαλής το πρόβλημα εξαλείφεται.Φίλος εχει κάνει πανω από 70.000χλμ χωρίς κανενα πρόβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα δυο, ειναι καλα μηχανακια για τη χρηση που ζητουνται και υπερβαινουν κατα πολυ τα ζητουμενα!

Προσωπικα, θα διαλεγα το KLE, γιατι εχει πιο ομαλη λειτουργια, πιο ξεκουραστο ταξιδι, ειναι πιο δοκιμασμενη, και υπαρχει υπερεπαρκεια ανταλλακτικων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε ειμαι κατοχος KLE Και δεν το συζητω μια χαρα μηχανημα δεν ειναι βεβαια να κανεις κοντρες αλλα πας παντου και νομιζω το σημαντικοτερο ειναι αυτο απο συντηρηση οσο και ενα παπι σε γενικες γραμμες και ειναι και δικιλυνδρο υδροψυκτο.Βεβαια αυτο που βρικες μου φαινεται λιγο ακριβοοο ψαξε λιγο περισοτερο εγω το πηρα 2,600 χιλιαρικα και ειναι πενα.Παιζουν εκει 2000-2500.ΑΑΑ μονο μειονεκτημα θα ελεγα οτι διψαει λιγο....κυριως εντ

ος πολυς ταξιδιαρικα κανεις με 40ευρα 850KM μ ετιμη βενζινης 1,15€ μες στην πολυ ομως βγαζεις περιπου 150-170 αναλογα το δουλεμα με 10€.

Το συνιστω και καλες βολτες αλλιως ελα να παρεις το δικο μου πατρινος εισαι αλλωστε!!

Τροποποιήθηκε από τον jimmis5

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχοντας ένα ψιλο"κόλλημα" με τη θέση οδήγησης, θα διάλεγα το Freewind, καθώς αυτή του KLE500 δεν τη βρίσκω ούτε άνετη ούτε και βολική.

Από κει και πέρα όμως, έχει σημασία σε ποιά κατάσταση βρίσκεται το καθένα.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε ειμαι κατοχος KLE Και δεν το συζητω μια χαρα μηχανημα δεν ειναι βεβαια να κανεις κοντρες αλλα πας παντου και νομιζω το σημαντικοτερο ειναι αυτο απο συντηρηση οσο και ενα παπι σε γενικες γραμμες και ειναι και δικιλυνδρο υδροψυκτο.Βεβαια αυτο που βρικες μου φαινεται λιγο ακριβοοο ψαξε λιγο περισοτερο εγω το πηρα 2,600 χιλιαρικα και ειναι πενα.Παιζουν εκει 2000-2500.ΑΑΑ μονο μειονεκτημα θα ελεγα οτι διψαει λιγο....κυριως εντ

ος πολυς ταξιδιαρικα κανεις με 40ευρα 850KM μ ετιμη βενζινης 1,15? μες στην πολυ ομως βγαζεις περιπου 150-170 αναλογα το δουλεμα με 10?.

Το συνιστω και καλες βολτες αλλιως ελα να παρεις το δικο μου πατρινος εισαι αλλωστε!!

φιλε αυτα τα νουμερα ειναι υπεροχα!!!το μηχανακι δεν διψαει καθολου!!!τι χωρητικοτητας ρεζερβουαρ εχει κ εχει τετοια οικονομια?? :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φίλε να σου πω για το kle που το έχω και γω εδώ και 3 χρόνια περίπου:

1. Νορμάλ κόστος (γύρω στα 3000 με 3200?)

νομίζω ότι για το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι μεγάλο το ποσό. κοίταξε να του κόψεις όσο μπορείς από την τιμή.

2. Εύχρηστη, οικονομική, χωρίς απαιτήσεις και προβλήματα

γι'αυτά που ζητάς το kle είναι ότι πρέπει.

3. Ροπάτη

χμμ, εδώ λίγο τα χαλάμε.

4. Κίνηση εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες

πολύ καλή λύση και για το παραπάνω.

λοιπόν έχουμε και λέμε. το kle δεν βγάζει γενικά προβλήματα με σωστή συντήρηση η οποία είναι και σχετικά φτηνή και αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σου την κάνεις και μόνος σου. (λάδια, φίλτρο λαδιού, αέρα, τακάκια, υγρά φρένων). μια φορά μόνο μου έκαψε τον ανορθωτή (αφού το είχα λίωσει με τον καύσωνα)

είναι οικονομικό σε χρήση εντός πόλης.το ντεπόζιτο είναι γύρω στα 15lt αν θυμάμαι καλά. πολύ ευέλικτο στην κίνηση και το μοτέρ δεν παραπονιέται αν οδηγάς με χαμηλες στροφές για την σχέση που έχεις. δεν μπορείς βέβαια να πείς ότι είναι δυνατό για τα κυβικά του αλλά δεν νομίζω να παραπονεθεί ο πατέρας σου.

Η θέση οδήγησης τώρα είναι σχετικά άβολη και η σέλα ακόμα περισσότερο. τα φρένα του δεν είναι πολύ καλά και σε καταστάσεις πανικού υπάρχει πρόβλημα. θα πρέπει να κρατάς καλά τις αποστάσεις. με την ταχύτητα που όπως λες θα κινήται,

τα καταφέρνει μια χαρά σε δρόμους με...κρατήρες χωρίς να τερματίζουν οι αναρτήσεις. η ζελατίνα του παρέχει μια αξιοπρεπή προστασία από τον αέρα (για την χρήση που είπες, για παραπάνω ταχύτητητες πρέπει να την αλλάξεις με μεγαλύτερη).

οδήγησέ το στην ευθεία με ταχύτητα ως 60 χλμ/ωρα (χωρίς μπαγκαζίερα και με σωστό αέρα στα λάστιχα) και δες αν έχει τρέμουλο το τιμόνι και γενικά αν έχει πρόβλημα από την πτώση που είχε. γύρνα τις ρόδες με το χέρι σου (βάλε κάποιον να στο κρατάει κοντράροντας με το σταντ) και άκουσε τα ρουλεμάν από τους τροχούς και έλενξε και το τιμόνι κόβοντας το δεξιά αριστερα. δες και τις δισκόπλακες, τα γρανάζια-αλυσίδα και τις τσιμούχες στα μπροστινα πιρούνια.

βάλτο μπροστά όταν είναι κρύο και άκουσε τις βαλβίδες. το χειμώνα θα χρειάστει σίγουρα και τσοκ.

να ξέρεις πάντως ότι το kle έχει χαμηλή αξία μεταπώλησης και δύσκολα το...αποχωριζεσαι αν το βαρεθείς.

για μένα πάντως 3000 ευρα είναι πολλά. θα προτιμούσα για την χρήση που λες ένα μεταχειρω Transalp.

ελπίζω να βοήθησα. σου εύχομαι καλή αγορά και να το ευχαριστηθείτε ότι κι αν διαλέξετε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
1)Η θέση οδήγησης τώρα είναι σχετικά άβολη και η σέλα ακόμα περισσότερο.

2) τα φρένα του δεν είναι πολύ καλά και σε καταστάσεις πανικού υπάρχει πρόβλημα. θα πρέπει να κρατάς καλά τις αποστάσεις. με την ταχύτητα που όπως λες θα κινήται,

3)τα καταφέρνει μια χαρά σε δρόμους με...κρατήρες χωρίς να τερματίζουν οι αναρτήσεις.

γεια! μιας και έχω και εγω KLE:

1) προσωπικα η θεση οδηγησης μου φαινεται πολύ άνετη (δεν με ποναει η μέση, οι καρποί κτλ). και με την σέλα δεν είχα κανένα παράπονο (αν και νομιζω ότι ο προηγούμενος κάτοχος της μηχανης μου την είχε αλλάξει)

2) +1000

3) +1000 :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον animehia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα, εγώ, ως κάτοχος Freewind...τι να πω; :lol:

Ρίξε μια ματιά και εδώ:

http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=4968

Θέλει μια...ανανέωση το θέμα, βέβαια... :_whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου ksino1100, μιας και είμαστε στην ίδια πόλη, μήπως θα σε ενδιέφερε να ρίξεις μια ματιά στην αγγελία μου;

Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά στην τιμή και αν και όποτε θέλεις μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε έλεγχο κρίνεις απαραίτητο.

Σόρρυ για την προώθηση βρε παιδιά......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φίλε μου ksino1100, μιας και είμαστε στην ίδια πόλη, μήπως θα σε ενδιέφερε να ρίξεις μια ματιά στην αγγελία μου;

Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά στην τιμή και αν και όποτε θέλεις μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε έλεγχο κρίνεις απαραίτητο.

Σόρρυ για την προώθηση βρε παιδιά......

Δεν θέλει BMW γειτονάκι μου!!

Θα τον ξαναρωτήσω βέβαια αλλά πιστεύω όχι!!

Ανεξάρτητα από αυτό, είναι κουκλίτσα η μπέμπα σου!! :D

Οφείλω να ομολογήσω πάντως, πως τα λόγια όλων σας αξίζουν χρυσό!

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις σας!

Τα δεδομένα και για τις δύο μοτ/τες έχουν ήδη μεταφερθεί στον ενδιαφερόμενο και όταν την έχουμε στα χέρια μας, θα φωτογραφίσω και θα ανεβάσω φωτό!!

Να 'στε όλοι παλά παιδιά!!

Σας ευχαριστώ πολύ!! :D

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πατέρας (μεσήλικας φαντάζομαι) = Freewind

Μικρές ταχύτητες πόλης= Freewind

Normal κόστος (2500?)=Freewind

Εύχρηστη,οικονομική,χωρίς απαιτήσεις και προβλήματα=Freewind/KLE

Ροπάτη=Freewind

Kίνηση εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες=Freewind

Mέτρα τα Free και τα ΚLE και αποφάσισε.

Για τα KLE δεν έχω ακούσει προβλήματα γενικώς.

Τa Free έχουν ένα θέμα με τα ρουλεμάν του τιμονιού (χτύπος)

Στην πόλη σίγουρα θα βολέψει το ροπάτο (από χαμηλά) μονοκύλινδρο, κι αφού δεν θα πηγαίνει ταξίδια, δεν χρειάζεται καθόλου το δικύλινδρο, ώστε να το τρώει στην μάπα με τις ψηλές ροπές του καθημερινά στην πόλη.

Γνώμη μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μακρια απο το suzuki εκτος και αν σε ενδιαφερουν τα ατμολαδολουτρα που θα κανεις απο τιν φλατζα κεφαλης ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να συνεισφέρω και εγώ τη μικρή εμπειρία μου επειδή ήμουν πρόσφατα ανάμεσα στα δύο και το έψαξα πολύ.

Προσωπικά κατέληξα στη Freewind.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Freewind...... γιατί κουβαλάει βαρύ όνομα κατασκευαστικής εταιρίας και μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί τίποτα στο θέμα προβλημάτων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ που τα λέμε...

...δεν κοιτάζετε και για κάτι μικρότερο (π.χ. 250 cc);

Οι απαιτήσεις του υπερκαλύπτονται και από ένα μικρό ψευδοεντουράκι... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλάκα πλάκα βρήκα εχθές ένα KLE250 στα 2 χιλιάρικα και φαινόταν καθαρό......

Θα πάω να του το δείξω........

@ALX: Άλεξ....Μη κακομελετάς με τα τεκμήρια γιατί έχω πολλά κυβικά στην πλάτη μου...... :_w00t::wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα