Jump to content
Αιγαιοπλόος

Νά τι σημαίνει πραγματικό On - Off

Recommended Posts

Kαι εγώ μετά απο 2 καθαρά σε παιδική ηλικία και ένα XTx που κινιγισε το αψροπολι 3 χρονια....μπορώ να πώ ναι ότι τα gs adventure η όλα τα "μεγάλα" on-off μπορώ να σου πώ και εγώ ότι ναι τα άλματα και τα μπασίματα που θα κάνεις με τα μιχανάκια που αναφέρεις δεν θα τα κάνεις με τα μεγάλα on-off.....

Αλλά μπορείς εύκολα να ταξιδέψεις στο σκληρό χώμα απλά χρειάζεται διαφορετικό skill οδήγησης κτλ κτλ...

Ούτως ή αλλώς δεν το λέψ εγώ το λένε οι τόσοι που έχουν γυρίσει όλο το κόσμο με αυτά τα "τέρατα"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κι αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα, σχετικά με το τί σημαίνει "πραγματικό on-off", ας ρίξουμε μια ματιά στο ταξίδι (ταξιδάρα) του Ηλία Βροχίδη από τη Θεσσαλονίκη.

off-roading.JPG

Με αυτό το μεταχειρισμένο (και φορτωμένο ήδη με 100.000 χλμ. πριν ξεκινήσει το ταξίδι) αερόψυκτο Honda XR250 έφτασε μέχρι την Ινδία, έχοντας περάσει προηγουμένως από Τουρκία, Ιράν, και Πακιστάν. Και συνεχίζει. Τελευταία ενημέρωση, 28 Ιουλίου 2008, μπήκε στο Τατζικιστάν. Κάποιοι δε θα ξέρουν ούτε καν που "πέφτει" αυτή η χώρα. Αλλοι, το λένε ... "Τζατζικιστάν" :P . Κι άλλοι, όπως ο Ηλίας, φτάνουν εκεί με το "μηχανάκι" τους. Εχει και συνέχεια το ταξίδι: Κιργιστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία, Τουρκία και… τέλος φτάνει, όπως λέει, σε κάποια Ελλάδα που φαίνεται λίγο στο χάρτη!!!

Μόνος κάνει το ταξίδι. Σπίτι του, η φύση. Κατασκηνώνει όπου κουραστεί. Κι άμα ξεκουραστεί, συνεχίζει.

Και το μηχανάκι το "παλεύει" μόνος του. Πόσοι έχετε ρυθμίσει βαλβίδες μόνοι σας στα 3.000 μέτρα υψόμετρο; Για σκασμένα λάστιχα, ούτε λόγος. Μέχρι ανορθωτή από Enfield έβαλε, όταν του κάηκε. Είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις ανορθωτή Honda στην Ινδία :D . Και δούλεψε μια χαρά το XRάκι.

Ξέρετε τί λέει για τη μηχανή του ο Ηλίας; "Τόσο καιρό οι δυο μας έχουμε γίνει ένα. Τη νιώθω"

Η προσωπική ιστοσελίδα του, για όσους έχουν όρεξη για γήινα όνειρα (ονείρατα, που έλεγε κι Μπιθικώτσης) είναι αυτή.

Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, θα το μάθετε εδώ.

Μπράβο στον άνθρωπο για το θάρρος του και την όρεξή του. Τιμά τη Μοτοσικλέτα, όσο λίγοι. Νά 'σαι καλά, ρε άρχοντα..

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή πραγματικό "Νά τι σημαίνει πραγματικό On - Off, Αθήνα - Πρέσπες από χώμα. Moto Adventures 2008." (δανείζομαι τον τίτλο) ΟΝΟΦΦ είναι αυτό της MOTOADVENTURES του κατά τα άλλα συμπαθή μου Κυρίου Σπανού?

Κοιτάξτε τις διαφορές από τους δικούς μας με τους της άλλης. Στους μεν δικούς μας οι μηχανές είναι τίγκα φορτωμένες, τα παιδιά βγάλαν το πρόγραμμά τους και τη διαδρομή τους, αντιμετώπισαν δυσκολίες.....από την άλλη, υπήρχε κεντρική οργάνωση, πλοηγός, αυτοκίνητα συνυδείας.... Νομίζω πολύ απέχει το δεύτερο από το να χαρακτηριστεί περιπέτεια. Τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.

Παρόλαυτα, μπράβο στα παιδια ..... και ΠΟΛΛΑΕΥΓΕ στους δικούς μας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κι αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα, σχετικά με το τί σημαίνει "πραγματικό on-off", ας ρίξουμε μια ματιά στο ταξίδι (ταξιδάρα) του Ηλία Βροχίδη από τη Θεσσαλονίκη.

off-roading.JPG

Με αυτό το μεταχειρισμένο (και φορτωμένο ήδη με 100.000 χλμ. πριν ξεκινήσει το ταξίδι) αερόψυκτο Honda XR250 έφτασε μέχρι την Ινδία, έχοντας περάσει προηγουμένως από Τουρκία, Ιράν, και Πακιστάν. Και συνεχίζει. Τελευταία ενημέρωση, 28 Ιουλίου 2008, μπήκε στο Τατζικιστάν. Κάποιοι δε θα ξέρουν ούτε καν που "πέφτει" αυτή η χώρα. Αλλοι, το λένε ... "Τζατζικιστάν" :P . Κι άλλοι, όπως ο Ηλίας, φτάνουν εκεί με το "μηχανάκι" τους. Εχει και συνέχεια το ταξίδι: Κιργιστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία, Τουρκία και… τέλος φτάνει, όπως λέει, σε κάποια Ελλάδα που φαίνεται λίγο στο χάρτη!!!

Μόνος κάνει το ταξίδι. Σπίτι του, η φύση. Κατασκηνώνει όπου κουραστεί. Κι άμα ξεκουραστεί, συνεχίζει.

Και το μηχανάκι το "παλεύει" μόνος του. Πόσοι έχετε ρυθμίσει βαλβίδες μόνοι σας στα 3.000 μέτρα υψόμετρο; Για σκασμένα λάστιχα, ούτε λόγος. Μέχρι ανορθωτή από Enfield έβαλε, όταν του κάηκε. Είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις ανορθωτή Honda στην Ινδία :D . Και δούλεψε μια χαρά το XRάκι.

Ξέρετε τί λέει για τη μηχανή του ο Ηλίας; "Τόσο καιρό οι δυο μας έχουμε γίνει ένα. Τη νιώθω"

Η προσωπική ιστοσελίδα του, για όσους έχουν όρεξη για γήινα όνειρα (ονείρατα, που έλεγε κι Μπιθικώτσης) είναι αυτή.

Μπράβο στον άνθρωπο για το θάρρος του και την όρεξή του. Τιμά τη Μοτοσικλέτα, όσο λίγοι. Νά 'σαι καλά, ρε άρχοντα..

Εύγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φανταστικά όμορφες οι ιστορίες του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά απο 6 καθαρόαιμα cross μηχανάκια YZ 125 και 250 KX250 RM125 και 250 4 εντούρο ΧΤ 600, XT 350, XT250, XT 400, 3 ON/OFF Aprillia Pegaso, Honda Dominator, Honda Varadero, 1 γουρούνα Yamaha Tri-Z 250 Kawasaki KXT 250 κλπ δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου.... Ναι το gs1200 είναι για πολλλλλλλλλλυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ χώμα...

Από πάνω ή από κάτω??

off-roading.JPG

Με αυτό το μεταχειρισμένο (και φορτωμένο ήδη με 100.000 χλμ. πριν ξεκινήσει το ταξίδι) αερόψυκτο Honda XR250 έφτασε μέχρι την Ινδία, έχοντας περάσει προηγουμένως από Τουρκία, Ιράν, και Πακιστάν. Και συνεχίζει. Τελευταία ενημέρωση, 28 Ιουλίου 2008, μπήκε στο Τατζικιστάν. Κάποιοι δε θα ξέρουν ούτε καν που "πέφτει" αυτή η χώρα. ...............; Για σκασμένα λάστιχα, ούτε λόγος. Μέχρι ανορθωτή από Enfield έβαλε, όταν του κάηκε. Είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις ανορθωτή Honda στην Ινδία :D . Και δούλεψε μια χαρά το XRάκι.

:respekt: Μαζί με τα παιδιά με τα γιαμάχα 125 που φιλοξενήθηκαν τελευταία στο φόρουμ, η πιό αληθινή ταξιδιωτική εμπειρία, το πιό ειλικρινές ταξιδιωτικό που διάβασα τα τελευταία χρόνια.

Ολα τα υπόλοιπα δυστυχώς ήταν άμεσες/γκριζες διαφημίσεις BMW/KTM

"H Moto Adventures International Motorcycle & 4WD Events φέτος έκλεισε τα 5 χρόνια λειτουργίας. Σε αυτά τα 5 χρόνια ήμασταν και παραμένουμε πρωτοπόροι όντας η μοναδική επίσημη Διοργανώτρια εταιρία η οποία «έφερε» στην Ελλάδα ποιοτικά Ταξιδιωτικά και Εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις άρτια οργανωμένες με υψηλά στάνταρντ αντίστοιχα με αυτά που αναβάτες μπορούν να απολαύσουν σε προηγμένες μοτοσυκλετιστικά χώρες. Σε αυτά τα 5 χρόνια δείξαμε τον δρόμο, τολμήσαμε, αποδείξαμε την μοναδικότητα, ..................

Περάσαμε τόσο καλά και δεθήκαμε όσο απέχει η Αθήνα από την Μηλιά…

Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα σήμερα και αποτελούν απλά ένα μικρό δείγμα από σκηνές και τοπία της διαδρομής.

Ευχαριστούμε σαν Moto Adventures όλους τους συμμετέχοντες για την συμμετοχή τους στο Raid, αλλά και την BMW Motorrad που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει ενεργά τα όνειρα μας.

Είπατε τίποτα??

Οι γερμανοί τόμαθαν καλά το παιχνίδι του πλάγιου χρηματισμού.Δεν πληρώνει μόνο η ΜΙΕΖΕΝS!!!!

Τροποποιήθηκε από τον DOMINATOR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:meeting: .... φιλαρακια συγχωρεστε με για το ύφος μου! .....αλλα για να καταλαβω ομως κατι ?

...... ειπαμε respekt στους "μαχιμους ελευθερους τρελους" που απο αγαπη στο μοτοσυκλετισμο και παθος με την περιπέτεια...... ξεκλεβουν λιγο χρονο απ το ηδη περιορισμένο με οικογενιακες και εργασιακες υποχρεωσεις .....και κανουν τα χωματινα ονειρα τους πραγματικοτητα με ολες τις δυσκολιες !.....

...αλλα δεν καταλαβαινω τι εχετε με τα οργανωμένα τετοιου είδους εγχειρήματα!....ειλικρινα !...εχω δηλωσει επανειλημμένος οτι θα ειμαι ο τελευταιος που θα βαλει την GS του στο χωμα καθοτι ειμαι καθαρα ασφαλτινος και εντελως κουλος σε χωμα ...εκτος αυτου δεν μπορω να σηκώσω οικονομικα τις τυχον αβαριες που θα συμβουν σε μια ή περισσοτερες πτωσεις!...καλα μεχρι εδω!...ελα ομως που αλλοι μπορουν!...και εχουν και χωματινα "χερια"...και εχουν και την οικονομικη δυνατοτητα και δεν βρηκαν ολοι τα λεφτα στρο δρομο ...πολλοι απ αυτους δουλεψαν σκληρα!

...δηλαδη πρεπει να κανουμε ακομα και σε αυτα κοντρες!..ποιος περασε πιο δυσκολα!...ποιος εσπασε κανα ποδι !...ποιος περασε το βαθυτερο ποταμι!...ποιος την εχει μεγαλυτερη!

....τελικα ειμαστε μοτοσυκλετιστες ή βλαχοκαμποιδες!

...ανθρωποι που οργανωθηκαν και με έμπειρο οδηγό και στήριξη απ τη μαμα και φυσικα με το χερι τους στη τσεπη ...προσπαθησαν να δωσουν μια περιπετειώδες νοτα στη ζωη τους ...με φοντο παντα την αγαπημενη τους μηχανη!

....που το παραδοξο?...δηλαδη αν εκανe η HONDA ενα παρόμοιο γεγονος και μαζευε 15 χωματερους νοματαίους με τραχτερωτα Varadero και σκαρφαλωναν στα λαγκαδια ...καλύπτοντας σαν αντιπροσωπία τα ανταταλακτικα και τις αναποδιες ...θα ηταν ασχημα?

.....εγω παλι θα τους χειροκροτούσα !

...αμαν πια !!!...να τα πουλησουμε ολοι άμα ειναι να παρουμε ξανα τα παπακια μας και να κανουμε μαχιμες εντουραδες για να ειμαστε σκληρα αντρακια και οχι φλουφλιδες οργανωμενοι!!!

...αυτο πραγμα μονο σε εμας το βλεπω !...η οργανωση σημαίνει υπευθυνότητα και οχι απαρραιτητα φλωριά!

...να ξεκολλησουμε λιγο! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:meeting: .... φιλαρακια συγχωρεστε με για το ύφος μου! .....αλλα για να καταλαβω ομως κατι ?

...... ειπαμε respekt στους "μαχιμους ελευθερους τρελους" που απο αγαπη στο μοτοσυκλετισμο και παθος με την περιπέτεια...... ξεκλεβουν λιγο χρονο απ το ηδη περιορισμένο με οικογενιακες και εργασιακες υποχρεωσεις .....και κανουν τα χωματινα ονειρα τους πραγματικοτητα με ολες τις δυσκολιες !.....

...αλλα δεν καταλαβαινω τι εχετε με τα οργανωμένα τετοιου είδους εγχειρήματα!....ειλικρινα !...εχω δηλωσει επανειλημμένος οτι θα ειμαι ο τελευταιος που θα βαλει την GS του στο χωμα καθοτι ειμαι καθαρα ασφαλτινος και εντελως κουλος σε χωμα ...εκτος αυτου δεν μπορω να σηκώσω οικονομικα τις τυχον αβαριες που θα συμβουν σε μια ή περισσοτερες πτωσεις!...καλα μεχρι εδω!...ελα ομως που αλλοι μπορουν!...και εχουν και χωματινα "χερια"...και εχουν και την οικονομικη δυνατοτητα και δεν βρηκαν ολοι τα λεφτα στρο δρομο ...πολλοι απ αυτους δουλεψαν σκληρα!

...δηλαδη πρεπει να κανουμε ακομα και σε αυτα κοντρες!..ποιος περασε πιο δυσκολα!...ποιος εσπασε κανα ποδι !...ποιος περασε το βαθυτερο ποταμι!...ποιος την εχει μεγαλυτερη!

....τελικα ειμαστε μοτοσυκλετιστες ή βλαχοκαμποιδες!

...ανθρωποι που οργανωθηκαν και με έμπειρο οδηγό και στήριξη απ τη μαμα και φυσικα με το χερι τους στη τσεπη ...προσπαθησαν να δωσουν μια περιπετειώδες νοτα στη ζωη τους ...με φοντο παντα την αγαπημενη τους μηχανη!

....που το παραδοξο?...δηλαδη αν εκανe η HONDA ενα παρόμοιο γεγονος και μαζευε 15 χωματερους νοματαίους με τραχτερωτα Varadero και σκαρφαλωναν στα λαγκαδια ...καλύπτοντας σαν αντιπροσωπία τα ανταταλακτικα και τις αναποδιες ...θα ηταν ασχημα?

.....εγω παλι θα τους χειροκροτούσα !

...αμαν πια !!!...να τα πουλησουμε ολοι άμα ειναι να παρουμε ξανα τα παπακια μας και να κανουμε μαχιμες εντουραδες για να ειμαστε σκληρα αντρακια και οχι φλουφλιδες οργανωμενοι!!!

...αυτο πραγμα μονο σε εμας το βλεπω !...η οργανωση σημαίνει υπευθυνότητα και οχι απαρραιτητα φλωριά!

...να ξεκολλησουμε λιγο! :cheers:

Γιαννη δεν ειδα κανεναν να υποστηριζει οτι αυτοι που πηγαν οργανομενοι ειναι φλωροι... Αλλο ζητουσαμε εμεις αλλο αυτοι... Εμεις το βρηκαμε φορτωμενοι σα τις χελωνες σε μια βουνοκορφη της πινδου λιομα απο τη κουραση, αυτοι πεζοντας ανεμελα σε λιβαδακια και λοφακια...

Εγω δεν θεωρω κανεναν που οργανονεται φλωρο, πολες φορες ειπα να μου κουβαλαγε καποιος τα πραγματα ή να εχει αναλαβει το βαρος της πλοηγησης και της οργανωσης... Απο την αλλη μερια εαν ηταν ετσι θα ειχε ΑΑΑΛΛΟΟΟΟ νοημα η βολτα... Κατα 50% δεν θα βασιζοταν στις δικες μας δυνατοτητες και ο νοων νοειτο φιλε μου...

Δε μπορες ομως σε καμια περιπτοση να αρνηθεις οτι εαν αυτο που εκαναν οι αλοι θελει μαγκια... τοτε αυτο που καναμε εμεις (η ο καθενας σα κι εμας, γιατι ειναι πολοι τρελοι) θελει μαγκια επι 2...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαννη δεν ειδα κανεναν να υποστηριζει οτι αυτοι που πηγαν οργανομενοι ειναι φλωροι... Αλλο ζητουσαμε εμεις αλλο αυτοι... Εμεις το βρηκαμε φορτωμενοι σα τις χελωνες σε μια βουνοκορφη της πινδου λιομα απο τη κουραση, αυτοι πεζοντας ανεμελα σε λιβαδακια και λοφακια...

Εγω δεν θεωρω κανεναν που οργανονεται φλωρο, πολες φορες ειπα να μου κουβαλαγε καποιος τα πραγματα ή να εχει αναλαβει το βαρος της πλοηγησης και της οργανωσης... Απο την αλλη μερια εαν ηταν ετσι θα ειχε ΑΑΑΛΛΟΟΟΟ νοημα η βολτα... Κατα 50% δεν θα βασιζοταν στις δικες μας δυνατοτητες και ο νοων νοειτο φιλε μου...

Δε μπορες ομως σε καμια περιπτοση να αρνηθεις οτι εαν αυτο που εκαναν οι αλοι θελει μαγκια... τοτε αυτο που καναμε εμεις (η ο καθενας σα κι εμας, γιατι ειναι πολοι τρελοι) θελει μαγκια επι 2...

Μηπως πρεπει να πουμε εμεις αν ειστε μαγκες Χ2?

Λυπηθητε μας ρε παιδια,τοσο μίζερη και κακοπροαιρετη κριτικη,για ολα τελος παντων εχουμε αποψη...Χαρειτε αυτο που κανετε,πειτε το-δειξτε το και σε μας να χαρουμε και εμεις μαζι σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δε μπορεις ομως σε καμια περίπτωση να αρνηθεις οτι εαν αυτο που εκαναν οι αλλοι θελει μαγκια... τοτε αυτο που καναμε εμεις (η ο καθενας σαν κι εμάς, γιατι ειναι πολλοι τρελοι) θελει μαγκιά επι 2...

:_w00t:...και ακομα περισσοτερα μπραβο στους δικους μας χωματερους(Γκμέλες,Φιωτακης,Γιωτης) !..που ειναι καλη και δεμενη παρεα και κουβαλανε τόννους τρελα!...Respeckt παιδες!!! :_rock-on:

:meeting: ...μα το ειπα βρε αδελφε και παραπανω στα πρωτα μου σχόλια οτι σας βγαζω το καπελο!!!....οποια προσπάθεια και αν κανατε μεχρι τωρα ..εχω παντα αναφερει οτι "ζηλεύω και την σκια σας!!!"

..... αυτοι παίζοντας ανέμελα σε λιβαδακια και λοφακια...

...απλα δεν πιστευω οτι επειδή καποιοι οργανώνονται.... σημαινει απαραίτητα οτι αυτο που κανουν ειναι "παιχνιδακι σε λιβαδακια "...και τρελενομαι οταν καθε οργανωμενη κινηση την ταυτιζουμαι με διαφιμιση της ΒMW ή της KTM !

...παντα καλοπροαίρετα οσα αναφερω !!!...δεν θελω να αντιπαρατεθω με κανεναν !...ουτε τον δικηγορο της Moto Adventures παριστανω !!!....απλα τις σκεψεις μου γραφω! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μηπως πρεπει να πουμε εμεις αν ειστε μαγκες Χ2?

Λυπηθητε μας ρε παιδια,τοσο μίζερη και κακοπροαιρετη κριτικη,για ολα τελος παντων εχουμε αποψη...Χαρειτε αυτο που κανετε,πειτε το-δειξτε το και σε μας να χαρουμε και εμεις μαζι σας.

Ειδες ρε φιλε που κι εσυ πεφτεις στη παγιδα να το παιξεις μαγκας... Μου πετας μια φωτο να μου δειξεις τον βουρκο που βουτηξες και βλαστημαγες για το σπρωξιμο που εριξες.... Και μη μου πεις οτι δε βλαστημαγες γιατι εχω κι εγω να βαλω ποολες τετοιες φωτο που εκεινη τη στιγμη βλαστιμουσα που εμπλεξα... Και το κανεις αυτο για να αποδειξεις οτι δεν εισαι μιζερος για να κρινεις τους αλους και κρινεις εμας στη τελικη...

Τεσπα... Δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν, αν διαβασεις προσεκτικοτερα θα δεις οτι δε καναμε κακοπροαιρετη κριτικη για κανεναν ,δεν το παιζουμε μαγκες ουτε Χ2 ουτε Χ1, δεν ειμαστε μιζεροι και χερομαστε οταν συνανταμε αλους τρελαμενους στα βουνα ειτε ειναι οργανομενοι ειτε οχι...

ΥΓ Απο το τελευταιο εξερω τη παρεα του Σπανου γιατι οταν τους πετυχα στις Πρεσπες 2 βδομαδες μετα δε ανταπεδωσαν τον χερετισμο μοου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:meeting: ...μα το ειπα βρε αδελφε και παραπανω στα πρωτα μου σχόλια οτι σας βγαζω το καπελο!!!....οποια προσπάθεια και αν κανατε μεχρι τωρα ..εχω παντα αναφερει οτι "ζηλεύω και την σκια σας!!!"

Γιαννη ισως εκφραστηκα λαθος και νομιζες οτι εκανα επιθεση επιι προσωπικου... Το μονο που ηθελα να πω ειναι οτι το να παρεις το ταξι για Πρεσπες δεν αξιζει... Προσωπικη μου αποψη χωρις διαθεση να θιξω οποιον το κανει κατ' επιλογην του...

...απλα δεν πιστευω οτι επειδή καποιοι οργανώνονται.... σημαινει απαραίτητα οτι αυτο που κανουν ειναι "παιχνιδακι σε λιβαδακια "...και τρελενομαι οταν καθε οργανωμενη κινηση την ταυτιζουμαι με διαφιμιση της ΒMW ή της KTM !

...παντα καλοπροαίρετα οσα αναφερω !!!...δεν θελω να αντιπαρατεθω με κανεναν !...ουτε τον δικηγορο της Moto Adventures παριστανω !!!....απλα τις σκεψεις μου γραφω! :cheers:

Εδω ομως θα διαφωνισω... Πιστευω μονο οποιος θελει να εθελοτυφλει δεν βλεπει την εμεση διαφημιση στις οργανωσεις του Σπανου.... Και γιατι να μη το νκανει αλωστε εφοσον εχει αμεσο κερδος... Ο οποιοσδηποτε στη θεση του το ιδιο θα εκανε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

Εδω ομως θα διαφωνήσω... Πιστευω μονο οποιος θελει να εθελοτυφλεί δεν βλεπει την έμμεση διαφημιση στις οργανωσεις του Σπανου.... Και γιατι να μη το κανει άλλωστε εφοσον εχει άμεσο κερδος... Ο οποιοσδήποτε στη θεση του το ιδιο θα εκανε...

:meeting: ...μα σε αυτο δεν διαφωνούμε φιλε μου !!!!....φυσικα και κανει διαφήμιση και οχι μονο έμμεση αλλα φανερη!!!...στο τελος αυτη ειναι και η δουλια του φανταζομαι!!....εγω παραπανω μιλησα γενικως που κρινουμε με ενα πολυ αυστηρο ματι τις οργανωμένες καταστασεις/περιπετειες και τις περιγραφουμε σαν "περιπατους" .....ενω εγω πιστευω οτι πρεπει να τις εχουμε σαν πρότυπο!

....δεν νομιζω οτι τους ριξανε και χαλικι απο εκει που θα περνάνε !!! ...απλα προχωράνε με καποιο προγραμμα ...με καποιον που του οδηγει ...και κατα καποιο τροπο τους διδασκει την ομορφια και τα κολπα του χωματος !

...τελος παντων εγω νομιζω οτι συμφωνουμε σε ολα!....αλλα τα λεμε με αλλα λογια! .....και φυσικα το γεγονος που αναφερεις με την υπεροπτικό ύφος , αν δεν ηταν μια απλη παρερμηνεία, σιγουρα θα μου την εδινε και μενα!!! :_thumbsup:

...δεν καναμε κακοπροαίρετη κριτική για κανεναν ,δεν το παιζουμε μαγκες ....., δεν ειμαστε μίζεροι και χαιρόμαστε οταν συνανταμε αλλους τρελαμενους στα βουνα ειτε ειναι οργανωμένοι ειτε οχι...

...

ΥΓ Απο το τελευταιο εξαιρώ τη παρεα του Σπανου γιατι οταν τους πετυχα στις Πρεσπες 2 βδομαδες μετα δε ανταπέδωσαν τον χαιρετισμο μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:meeting: ...μα σε αυτο δεν διαφωνούμε φιλε μου !!!!....φυσικα και κανει διαφήμιση και οχι μονο έμμεση αλλα φανερη!!!...στο τελος αυτη ειναι και η δουλια του φανταζομαι!!....εγω παραπανω μιλησα γενικως που κρινουμε με ενα πολυ αυστηρο ματι τις οργανωμένες καταστασεις/περιπετειες και τις περιγραφουμε σαν "περιπατους" .....ενω εγω πιστευω οτι πρεπει να τις εχουμε σαν πρότυπο!

....δεν νομιζω οτι τους ριξανε και χαλικι απο εκει που θα περνάνε !!! ...απλα προχωράνε με καποιο προγραμμα ...με καποιον που του οδηγει ...και κατα καποιο τροπο τους διδασκει την ομορφια και τα κολπα του χωματος !

...τελος παντων εγω νομιζω οτι συμφωνουμε σε ολα!....αλλα τα λεμε με αλλα λογια! .....και φυσικα το γεγονος που αναφερεις με την υπεροπτικό ύφος , αν δεν ηταν μια απλη παρερμηνεία, σιγουρα θα μου την εδινε και μενα!!! :_thumbsup:

Θα συμφωνισω μαζι σου και θα προσθεσω το οσα δε φτανει η αλεπου.... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ευχαριστούμε σαν Moto Adventures όλους τους συμμετέχοντες για την συμμετοχή τους στο Raid, αλλά και την BMW Motorrad που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει ενεργά τα όνειρα μας.

Είπατε τίποτα??

Οι γερμανοί τόμαθαν καλά το παιχνίδι του πλάγιου χρηματισμού.Δεν πληρώνει μόνο η ΜΙΕΖΕΝS!!!!

Απλά για ακόμη μια φορά έγραψες....

Τα είπες ΟΛΑ.

Απο μένα και πάλι ενα :respekt: στον Γιώτη τον Γρηγόρη τον Φιώκη και όποιον άλλο το κάνει για την γκαύλα του χωρίς σπόνσορες και τυμπανοκρουσίες.

Για καλοπληρωμένες διαφημήσεις και μηχανές με 300 κιλά που κάνουν "παπάδες" ας τις χαίρονται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδες ρε φιλε που κι εσυ πεφτεις στη παγιδα να το παιξεις μαγκας... Μου πετας μια φωτο να μου δειξεις τον βουρκο που βουτηξες και βλαστημαγες για το σπρωξιμο που εριξες.... Και μη μου πεις οτι δε βλαστημαγες γιατι εχω κι εγω να βαλω ποολες τετοιες φωτο που εκεινη τη στιγμη βλαστιμουσα που εμπλεξα... Και το κανεις αυτο για να αποδειξεις οτι δεν εισαι μιζερος για να κρινεις τους αλους και κρινεις εμας στη τελικη...

Τεσπα... Δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν, αν διαβασεις προσεκτικοτερα θα δεις οτι δε καναμε κακοπροαιρετη κριτικη για κανεναν ,δεν το παιζουμε μαγκες ουτε Χ2 ουτε Χ1, δεν ειμαστε μιζεροι και χερομαστε οταν συνανταμε αλους τρελαμενους στα βουνα ειτε ειναι οργανομενοι ειτε οχι...

ΥΓ Απο το τελευταιο εξερω τη παρεα του Σπανου γιατι οταν τους πετυχα στις Πρεσπες 2 βδομαδες μετα δε ανταπεδωσαν τον χερετισμο μοου...

.....ΝΤΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ζήτημα που θέτουν κάποιοι συνομιλητές στην παρούσα συζήτηση (η οποία έχει θέμα το τί μπορείς να κάνεις με ένα πραγματικό on-off και πού μπορείς να φτάσεις με αυτό) είναι η ύπαρξη του μεγάλου σπόνσορα, του χορηγού, ο οποίος δίνει τσάμπα τις μοτοσικλέτες του και πιθανόν και κάποια εξτρά χρήματα για να βγεί το κόστος ενός τετοιου εγχειρήματος. Αν η συμμετοχή του χορηγού ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ εδώ (στην παροχή των μοτοσικλετών ή και ρευστού, βενζίνης, service, ανταλλακτικά κλπ), όλα καλά. Αλλωστε, ο θεσμός του χορηγού ήταν γνωστός από την αρχαία Αθήνα, ως ένας τίμιος τρόπος εξεύρεσης χρημάτων και μάλιστα διαφανής: σου δίνω το προϊόν μου για να διαφημίζομαι και κάνε τη δουλειά σου. ΟΜΩΣ, από ό,τι κατάλαβα κάποιοι συνομιλητές το πήγαν και παρακάτω, λέγοντας ότι ο χορηγός δε σου "επιτρέπει" να γράψεις εναντίον του. Σαφώς και η όλη προσπάθεια αποτελεί διαφήμιση για τη BMW ή την KTM αλλά το θέμα είναι αν γράφονται όλα και αν αποκαλύπτονται όλα. Δηλ. αν οι αναβάτες γράφουν κάθε ζημιά που τους έβγαλε το μηχανάκι που τους παραχώρησε ο χορηγός ή αν τυχόν κρύβουν την αλήθεια ή έστω ωραιοποιούν και "στρογγυλεύουν" τα πράγματα. Εδώ είναι το ερώτημα. Δεν ήμουν μαζί τους και δεν μπορώ να ξέρω 100%. Εχω διαβάσει όμως στο παρελθόν για τις αστοχίες του BMW R1200GS, που χάλασε η υποβοήθηση των φρένων και το μηχανάκι έμεινε χωρίς φρένα, όπως επίσης έχω διαβάσει για τον ενοχλητικό ψεκασμό του ΚΤΜ 990 Adventure. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Πάντως και ο Ακης Τεμπερίδης με τη Βούλα Νέτου που γυρίζουν τον πλανήτη με ένα Land Rover, έχουν γράψει λέξη προς λέξη όλα τα μηχανικά προβλήματα που του έβγαλε το εγγλέζικο τζιπ (που τους το παραχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία της Land Rover και είναι βασικός χορηγός τους). Το δείχνουν και φωτογραφία στους 4Τροχούς με χαλασμένο κιβώτιο κάπου στην Κεντρική Αφρική. Δεν είναι όλοι πουλημένοι ρε παιδιά. Μην είμαστε εκ προοιμίου καταδικαστικοί. Καλό είναι βέβαια να είμαστε επιφυλακτικοί και γι' αυτό κατανοώ όσους συνομιλητές εκφράζουν τη δυσπιστία τους για την αντικειμενικότητα τέτοιων οδοιπορικών αλλά ας μην τα βλέπουμε όλα μέσα από ίντριγκες. Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι γύρω μας.

Θα έλεγα να μην αναλωθούμε άλλο σε αυτή την "πρόταση δυσπιστίας" απέναντι στους χορηγούς ή στην ειλικρίνεια ή μη των συντακτών.

Το θέμα της συζήτησης είναι: Τί μπορείς να κάνεις με ένα πραγματικό on-off και πού μπορείς να φτάσεις με αυτό. Οσοι έχουμε on-off ας γράψουμε τα ... "κατορθώματά μας" :P . Πού έχουμε φτάσει; Τί έχουν δει τα μάτια μας; Σε ποιά εδάφη έχουν πατήσει τα λάστιχά μας; Αυτό είναι το θέμα μας. Ακούμε εμπειρίες, περιμένουμε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Χώμα με 300+ κιλά μηχανή??? :kaaaala::wacko:

Καλοστημένη διαφήμηση απο την bmw..... :mB_faskelo:

@gmeles.... :respekt: :respekt: :respekt:

Όντως είναι διαφήμιση. Και τι δεν είναι διαφήμιση πλέον γύρω μας αν δεν είναι μια απλή βόλτα 5 - 10 τρελαμένων?

Τώρα όσο για τα κιλά των μηχανών :lipssealed: ... τι διαφορά έχει δηλαδή ο gfiotakis που οργώνει τα βουνά με το aprilia των 180 κιλών, με έναν αναβάτη των 70 κιλών που έχει μοτό των 250κιλών (όπως είναι τα BMW με όλα τα υγρά? κι όχι 300 που λες ) Μία η άλλη είναι! Χέρια να υπάρχουν κι όλα γίνονται. Αν δεν έχεις χέρια και 120 κιλά μηχανάκι να έχεις...δεν πας!

Μετά απο 6 καθαρόαιμα cross μηχανάκια YZ 125 και 250 KX250 RM125 και 250 4 εντούρο ΧΤ 600, XT 350, XT250, XT 400, 3 ON/OFF Aprillia Pegaso, Honda Dominator, Honda Varadero, 1 γουρούνα Yamaha Tri-Z 250 Kawasaki KXT 250 κλπ δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου.... Ναι το gs1200 είναι για πολλλλλλλλλλυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ χώμα...

Τα καλύτερα απ όλα είναι τα mountain bike -_- αλλά δεν είναι για όλους.

Η διαφορά μιας οργανωμένης βόλτας, με συντονισμό από μια ομάδα ανθρώπων, με οχήματα υποστήριξης κτλ με μιας ξεκάρφωτης βόλτας που την οργάνωσαν από κοινού οι συμμετέχοντες είναι στην προετοιμασία κυρίως και στην χαρά της όλης φάσης από το 0% έως το 100%

Τι θέλω να πω...

Θέλω να πω πως άλλο είναι να σου δώσουν έναν καλοσχεδιασμένο χάρτη με όλα τα σημεία που πρέπει να περάσεις και με σημειώσεις για επικίνδυνα σημεία, ή σημεία ιδιαίτερης προσοχής και να σου πουν τράβα, κι άλλο να καθίσεις εσύ μόνος σου και να τα κάνεις όλα αυτά ξεκινώντας την βόλτα σου από το 0.

Δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο, ούτε με τους οργανωμένους αλλά ούτε και με τους "ανοργάνωτους" αλλά η εμπειρία μου από τα 36ωρα φτάνει για να καταλάβω το μέγεθος της ευχαρίστησης που παίρνεις όταν καθίσεις ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό κι όχι να σου τα έχουν όλα έτοιμα.

Έτσι λοιπόν, τα προ φωτογραφιών 36ωρα δεν είχαν καμία σχέση με τα τωρινά, διότι τώρα παίρνεις, την διαδρομή και ξεκινάς.

Παλιότερα δεν σου έφταναν οι δύο μέρες που είχες προθεσμία από την ενημέρωση έως την εκκίνηση να καθίσεις με τους χάρτες, να βγάλεις τα χιλιόμετρα, να υπολογίσεις μέσες ωριαίες και χρόνους. Να υπολογίσεις τον αριθμό των στάσεων αλλά και την διάρκεια αυτών ώστε να είσαι μέσα στο παιχνίδι.

Για μένα το 36ωρο ξεκινούσε από το βράδυ της Τετάρτης κι όχι όπως τώρα από το πρωινό του Σαββάτου, κι αν θέλετε μπορείτε να καταλάβετε το γιατί.

Για μένα περισσότερη περιπέτεια κι αξία είχε η βόλτα του Γιώργου του Γιώτη και του Γρηγόρη από την βόλτα των άλλων. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι άλλοι δεν αντιμετώπισαν τις δυσκολίες τους, παρόλη την προετοιμασία που είχαν έτοιμη στο πιάτο.

Εν ολίγοις λοιπόν και οι δύο αυτές φάσεις αξίζουν τα εύσημα κι όχι την προκατειλημμένη κριτική μας αλλά κυρίως το εμπαθές κόμπλεξ μερικών μερικών που βγάζει μάτι.

Και στα Long way είχαν τρομερή προετοιμασία και οργάνωση με οχήματα υποστήριξης, αλλά ας βγει ένας να πει αν δεν το ευχαριστήθηκαν οι McGregor και Boorman ή αν δεν τους αξίζουν τα εύσημα γι αυτό που κατάφεραν! (και πολύ περισσότερο για το Round κι όχι για το Down)

H υποστήριξη κάνει ασφαλέστερο το ταξίδι σου, κι όχι λιγότερο ωραίο. Ο σχεδιασμός του από σένα το κάνει ομορφότερο και πιο ελκυστικό.

Αφήστε λοιπόν τα κόμπλεξ κατά μέρους και δείτε την ουσία που είναι το ταξίδι.

Καταντήσαμε εδώ μέσα χειρότεροι από πρωινάδικα και μεσημεριάτικα TV show με τις κριτικές μας σε ανθρώπους, μοτοσυκλέτες και εγχειρήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα πραγμα ηθελα να πω ποσταροντας τις φωτο και απ'οτι φαινεται δεν το καταφερα.....

ποσταρα τις φωτο για να δειτε

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΤΟΙΜΟ Κ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ

ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΧΕΤΕ

Αυτο βεβαια περιλαμβανει πολυ παραπανω τρεξιμο και κουραση, αλλα πιστεψτε με ΑΞΙΖΕΙ με 1000!!!!

Οποιος εχει γνωρισει απο κοντα τον Σπανο (εγω τον εχω γνωρισει) θα καταλαβει οτι πανω απ'ολα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ολη την σημασια της λεξης και μετα διαφημιστης ή οτι αλλο λετε. Ο Νικος χαιρετε πραγματικα αυτο που κανει και θα συνεχισει να το κανει ανεξαρτητως bmw ktm ή οτι αλλο. Και ναι, ειναι μαγκας. Ειναι μαγκας γιατι δεν πουλαει μαγκια σε ιντερνετικους χωρους, παιρνει την μηχανη του και αλλους 10 και φευγουν 9 μερες στα βουνα. Τωρα το οτι ευχαριστει το σπονσορα του δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο, το ιδιο θα εκανα και γω, το ιδιο και σεις αν ειχαμε-τε σπονσορα.

Και οπως λεει και ο Αλεξ ποιο πανω

Αφήστε λοιπόν τα κόμπλεξ κατά μέρους και δείτε την ουσία που είναι το ταξίδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα κόμπλεξ παίδες.Νάναι καλά και ο Σπανός και οι άλλοι να χαίρονται τις μηχανές τους.

Απλά κάποιοι από μας έχουν βαρεθεί τη γκρίζα διαφήμιση, αυτό είναι όλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...αλλα δεν καταλαβαινω τι εχετε με τα οργανωμένα τετοιου είδους εγχειρήματα!....ειλικρινα !...εχω δηλωσει επανειλημμένος

Κανένα κόμπλεξ παίδες.Νάναι καλά και ο Σπανός και οι άλλοι να χαίρονται τις μηχανές τους.

Απλά κάποιοι από μας έχουν βαρεθεί τη γκρίζα διαφήμιση, αυτό είναι όλο.

:D Γιαννη δεν εισαι ελευθερος τρελος οταν εχεις μαζι σου αυτοκινητο υποστηριξης και αλλους δεκα μαντραχαλους απο πισω να σιγονταρουν.Ουτε μαχιμος εισαι με τη στολη της BMW MOTTORAD :D

:mellow: Σε ΟΛΕΣ τισ φωτογραφιες,ΟΛΑ τα μηχανακια ειναι ξεφορτωτα,με ενα μικρο σακιδιο πιασμενο πισω.Και τα μπαγαζια???

Δεν ειχαν πραγματα μαζι τους,οι ηρωες???????

Οι μηπως χορεσαν ολα τα πραγματα στις βαλιτσες που φοραγε το μηχανακι του Σπανου??? Ελεος δηλαδη βρε παιδια,για τοσο χαζους μας περνανε??

Εχω κανει δυο φορες αυτη την διαδρομη δικαβαλος και τα πραγματα στην πλατη του πισω στο ΧR πρωτη φορα και αργοτερα με το 1150 μονοκαβαλος με 2 βαλιτσες και πραγματα στο τεποζιτο και επεσα και σε ενα ρεμα με τη μηχανη,εντελος ΜΟΝΟΣ μου..

Περιπετειες σαν και των παιδιων παραπανω καλες ειναι για καποιον ανθρωπο της πολης που τη βγαζει συνηθως σπιτι με παρεα και ειναι και καποιας ηλικιας.Αν θες περιπετεια,παιρνεις ενα φιλο κι'ενα σακιδιο στην πλατη,κοιμασε οπου βρεις,τρως οτι βρεις και γουσταρεις..

Απο τη στιγμη που το ολο θεμα ειναι σικε,δεν μου λεει τιποτα.

Οποιος εχει σχεσεις με Πατρα,ας ψαξει να βρει τον κ.Μοντεκορεση να του εξηγησει πως γινετε μια τετοια βολτα,ΑΝΤΡΙΚΙΑ ομως. B)

Dom. Eχεις απολυτο δικιο :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας μπορουσα να γευτω μια περιπετεια και 'γω,και ας ηταν και "γιαλατζι περιπετεια".

Το φαινομενο Σπανος υπαρχει χρονια στην Αμερικη-Ευρωπη.

Ο πολυασχολος σημερινος ανθρωπος θελει μια σιγουρια στην περιπετεια του.

Και στο κατω-κατω κανεις δεν παει με το ζορι,εγω ομως θα πηγαινα αν μπορουσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο κ. Σπανός έχει μια επιχείρηση και κάνει καλά την δουλειά του.Είναι επίσης τυχερός γιατί βγάζει λεφτά κάνοντας κάτι που (πιθανόν) του αρέσει.

Παρόλα αυτά οι εκδρομές αυτού του είδους δεν είναι κάτι τρομερό.Και κατά την γνώμη μου δεν είναι περιπέτεια με την βαρυσήμαντη έννοια της λέξης.Είναι σαν το σιδέρωμα.Δεν είναι δύσκολη δουλειά αλλά πολλοί πληρώνουμε κάποιον άλλο να την κάνει.Περιπέτεια θα ήταν μια βόλτα με on-off στην ζούγκλα του αμαζονίου.Όχι χωμάτινη βολτα στην ελλάδα.

Και ναι, δεν είναι κάτι δύσκολο μια χωμάτινη βόλτα στην ελλάδα.Το δύσκολο είναι να ψήσεις ωραία το αρνι που μεταφέρεις, κάτω απο βροχή.

Δυστυχώς η διαφήμιση είναι πάντα γκρίζα.Προσπαθεί να ωραιοποιήσει και να κάνει όσο ποιο ελκυστικό γίνεται ένα προϊον.Και οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία του κ. Σπανού είναι ένα προϊόν.Η διαφήμισή του δεν θέλει ούτε να "εξηγήσει" ούτε να προσφέρει κίνητρα και εμπειρίες.Θέλει να πουλήσει.

Εδώ είναι και η διαφορά πιστεύω με των 2 πόστ.Αφενώς της διαφήμισης του κ. Σπανού και αφετέρου του ποστ των παιδιών.

Σκοπός όταν ποστάρουμε φωτό και διαδρομές δεν είναι να δείξουμε πόσο "μεγάλη" την έχουμε.Όταν έχεις μπει στην διαδικασία να ανακαλύψεις τοπία στις 4 εποχές του χρόνου δεν νομίζω ότι έχεις τέτοιες εμπάθειες πλέον.Ούτε να πουλήσεις κάτι θέλεις.Σκοπός είναι να μοιραστείς το μεγαλείο που είδες, να μοιραστείς την χαρά απο αυτά που έννοιωσες, και να ξαναζήσεις τις στιγμές που είναι πια ανάμνηση.

post-2932-1219011410_thumb.jpg

Καλές βόλτες σε όλους.Και για βοήθεια και πληροφορίες εδώ είμαστε όλοι.

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα