Jump to content
Vito Varadero

Χαιρετισμός Μοτοσυκλετιστών

Recommended Posts

Ισως να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες τα μεσαία φώτα είναι ΜΟΝΙΜΩΣ αναμμένα και το σινιάλο πλέον ανάβει (στιγμιαία μόνο) τον προβολέα, οπότε δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτος ο χαιρετισμός όσο παλαιότερα που έβλεπες τον άλλον να σου ανάβει τα φωτα όταν σε πλησίαζε ενώ πριν τα είχε εντελώς σβηστά.

Ενδεχομένως, όμως, και να έχει να κάνει με την "ποσότητα" των μοτοσυκλετών. Οσο περισσότερες, τόσο χάνεται η παλιά αίσθηση αλληλεγγύης που υπήρχε, τότε που ήσουν σπάιο είδος (όλιγον τι ήρωας) άμα ταξίδευες με μοτοσυκλέτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω νομιζω οτι πρεπει να χαιρεταμε,διοτι αυτος ο χαιρετισμος εμπεριεχει τον αλληλοσεβασμο και την αλληλοβοηθεια μεταξυ μοτοσυκλετιστων.

Με την πρωτη μοτο που ειχα ενα CM250Tμου εχει τυχει να χαιρετησω δυο μοτοτροχαιους σταματημενους,στην παλαια εθνικη Θεσσαλονικης Καβαλας,οι οποιοι με χαιρετησαν επισης.Κανα χιλιομετρο πιο κατω,ακουω ενα κρακ και μενω απο ντιζα γκαζιου.Κανω στην ακρη,και σπαω την κεφαλα μου,τι να κανω για να διανυσω τα τελευταια 20 χλμ μεχρι Θεσ/νικη.Σε κανα 5λεπτο ερχονται οι τροχαιοι,σταματαν και με ρωταν τι επαθα.Τους εξηγω,και με ρωταν αν εχω ντιζα εφεδρικη,κοτετσοσυρμα,οτιδηποτε.Που να τα ξερα αυτα,ημουν σχετικα νεος μοτοσυκλετιστης.Τελικα μου εξηγουν πως δενοντας την ακρη της ντιζας με ενα καρφι ή ενα μπουλονι ή ενα κομματι ξυλο,και εχωντας τον αντιχειρα στο γκριπ και το καρφι με την ντιζα αναμεσα στον δεικτη και στον παραμεσο και σιγα σιγα με προσοχη θα μπορεσω να φτασω σε ενα συνεργειο.

Συμπερασμα η χαιρετουρα σημενει πολλα περισσοτερα,τα οποια στο δικο μου μυαλο φερνουν πιο πολυ στο στυλ"γεια ειμαι εδω,φιλος δεν εισαι μονος"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω αν και με το αμαξι συνηθως χαιρεταω ιδιαιτερα οταν κανω την διαδρομη θεσσαλονικη ασπροβαλτα απο το παλιο δρομο

ειτε με φωτα ειτε με κορνα ειτε με το χερι αν εχω κατεβασμενο το παραθυρο

πολυ λιγοι ανταποδιδουν

Οσον αφορα τα τετρατροχα και παραπανω συνηθως νταλικες οταν σου κανουν νοημα να περασεις αναβοντας το δεξι η αριστερο φλας αντιστοιχα

οταν περασει κα μπεις μπροστα τους αναψε μια φορα τα αλαρμ (ειναι σαν να λες ευχαριστω και καπου διαβασα οτι ειναι διεθνες συνιαλο)

το εχω κανει παραπολες φορες ιδιαιτερα στο παλιο δρομο θεσσαλονικης καβαλας με αποτελεσμα 10 / 10 νταλικεριδες μου απαντουν ειτε με φωτα ειτε με κορνα κοφτη

nice feeling

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Σάββατο που έκανα ένα μαγικό Επίδαυρος-Ναύπλιο-Λεωνίδιο-Κοσμάς, πέτυχα πάρα πολλά μηχανάκια, παρέες ή μοναχικούς καουμπόυ, και χαιρετηθήκαμε σχεδόν με όλους. Ειδικά η φάση να έρχεται από απέναντι παρέα 6-7 μηχανές, να σηκώνεις χέρι 20 μέτρα από τον πρώτο, να συνεχίζεις έτσι μέχρι να περάσεις και τον τελευταίο και όλοι οι απέναντι να ανταποδίδουν το χαιρετισμό, να παίζουν φώτα και να κορνάρουν είναι όλα τα λεφτά!

Εεεεεε, που πάτε σαλιγκαράκιααααα; :vv: :punk::biker8zj:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδεχομένως, όμως, και να έχει να κάνει με την "ποσότητα" των μοτοσυκλετών. Οσο περισσότερες, τόσο χάνεται η παλιά αίσθηση αλληλεγγύης που υπήρχε, τότε που ήσουν σπάιο είδος (όλιγον τι ήρωας) άμα ταξίδευες με μοτοσυκλέτα.

Δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί αιτία, μιας και η πλειοψηφία ενός δείγματος μοτοσυκλετιστών (πάρε ως δείγμα το φόρουμ μας ή κάθε άλλο φόρουμ) νιώθει αυτήν την αλληλεγγύη στο ακέραιο.

Αυτό που περιγράφεις ως αιτία είναι μόνο το αποτέλεσμα που φτάνει στα μάτια μας. Έχουμε πληθύνει σίγουρα, αλλά η αιτία πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι πλέον μεγαλύτερο κοινό και περισσότερες κατηγορίες αναβατών αγοράζουν μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Είναι της μόδας βλέπεις...

Η αλληλεγγύη δεν χάθηκε διότι πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ σε μεγάλο τμήμα των αναβατών, μιας και αγόρασαν την μοτοσυκλέτα για διαφορετικούς λόγους από κείνους που οδηγούν τον κλασικό μοτοσυκλετιστή, ο οποίος πιστεύω ότι δεν έχει χάσει το αίσθημα αλληλεγγύης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί αιτία, μιας και η πλειοψηφία ενός δείγματος μοτοσυκλετιστών (πάρε ως δείγμα το φόρουμ μας ή κάθε άλλο φόρουμ) νιώθει αυτήν την αλληλεγγύη στο ακέραιο.

Αυτό που περιγράφεις ως αιτία είναι μόνο το αποτέλεσμα που φτάνει στα μάτια μας. Έχουμε πληθύνει σίγουρα, αλλά η αιτία πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι πλέον μεγαλύτερο κοινό και περισσότερες κατηγορίες αναβατών αγοράζουν μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Είναι της μόδας βλέπεις...

Η αλληλεγγύη δεν χάθηκε διότι πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ σε μεγάλο τμήμα των αναβατών, μιας και αγόρασαν την μοτοσυκλέτα για διαφορετικούς λόγους από κείνους που οδηγούν τον κλασικό μοτοσυκλετιστή, ο οποίος πιστεύω ότι δεν έχει χάσει το αίσθημα αλληλεγγύης.

Πιστευω οτι αυτη την αλληλεγγυη τη νιωθουν οσοι εχουν αγορασει μοτοσυκλετα γιατι γουσταρουν. Αυτοι που δεν χαιρετανε και δεν την εχουν αυτη την αλληλεγγυη ειναι αυτοι που την αγορασαν για να πηγαινουν παραλια για καφε και για εφφε.

Ενας απο αυτους ειναι που ειχε αναφερει σε ενα τοπικ ενας φιλος που εμεινε πριν τα γιαννενα απο βενζινη και περασε ο αλλος και αφου εμαθε οτι μονο απο βενζινη εμεινε,σηκωθηκε και εφυγε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η χαιρετουρα απο αλλον αναβατη στην εθνικη ειναι απο τα ποιο ομορφα συναισθηματα στο ταξιδι !!!! τελος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλισπερα ειμαι νεος στο φορουμ

ειδα ολα τα ποστ

δειτε αυτο σχεδον ολοι χερετησαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαιρετάω πάντα !!!!!!!!!!!!!!!!!

πριν λίγο γύρισα από μια βολτούλα.Έχω μια απορία? Είναι τόσο κουραστικό να κάνεις ένα σινιάλο, ή να σηκώσεις λίγο το χέρι σου?Στις 20 μηχανές που συνάντησα ,οι μισοί χαιρέτησαν .Οι άλλοι μισοί, απλά είναι ΜΑΛΑΚΕΣ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια δηλαδη αμα ειναι ο αλλος πανω στη στροφη εχετε την απαιτηση να τα παρατησει ολα,να χασει την αυτοσυγκεντρωση του και να κανει χαιρετουρες κινδυνευοντας να πεσει?

οταν ειμαι σε ευθεια χαιρεταω κ εγω αλλα αμα με πετυχουν πανω σε στροφη.... ε δεν θα σκωτωθω για μια χαιρετουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερουν ολοι οσοι οδηγουν μοτοσυκλετα πως το παιξιμο των φωτων σημαινει χαιρετισμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια δηλαδη αμα ειναι ο αλλος πανω στη στροφη εχετε την απαιτηση να τα παρατησει ολα,να χασει την αυτοσυγκεντρωση του και να κανει χαιρετουρες κινδυνευοντας να πεσει?

οταν ειμαι σε ευθεια χαιρεταω κ εγω αλλα αμα με πετυχουν πανω σε στροφη.... ε δεν θα σκωτωθω για μια χαιρετουρα.

δεν σου είπε κανένας να σκοτωθείς.Ούτε έχει κανείς την απάιτηση να χαιρετήσεις όταν "ξύνεις γόνατο" στον Μπράλο.Αλλά το να σε χαιρετάνε και εσύ να κοιτάς σαν να βλέπεις εξωγήινο ,είναι χοντρή :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχουν μοτοσυκλετιστες που απλα δεν γνωριζουν καν για τον χαιρετισμό. πιστεψτε με ειναι αληθεια. :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν ειχα μηχανη παντα χαιρετουσα με χερι η φωτα αναλογα :mB_kalo_e:

Τωρα με το σκουτερ δεν με χαιρετανε πολυ οποτε τους γραφω και εγω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χαιρετω σκουτερ-παπια-customαδες-και τους υπολοιπους "ξεβρακωτους" που ειπε και η Μαριλη.Αντιθετως χαιρεταω παντα τους Ζηταδες

Η υπογραφή σου...

Δεν έχει σημασία τι μοτοσυκλέτα οδηγείς, αλλά... πως την οδηγείς!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχουν μοτοσυκλετιστες που απλα δεν γνωριζουν καν για τον χαιρετισμό. πιστεψτε με ειναι αληθεια. :online2long:

ακριβως!

ημουν ενας απ αυτους κ επιβεβαιωνω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω χαιρεταω σχεδον παντα,συνηθως με φωτα και κουνημα του κεφαλιου.θυμαμαι περσι καλοκαιρι γυρνουσα απο καλλιθεα στην χαλκιδικη και ηταν μια μεγαλη παρεα μηχανοβιων και με χαιρετησαν ολοι,με φωτα κορνες χερια χαμος!πολυ ωραιο συναισθημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τώρα έμαθες!

βασικα εσπαγα για καιρο το κεφαλι μου, που στο καλο τους ξερω/με ξερουν ολοι αυτοι οι τυποι που με χαιρετανε..(χεχε)

εε καποια στιγμη χαμπαριασα.. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βασικα εσπαγα για καιρο το κεφαλι μου, που στο καλο τους ξερω/με ξερουν ολοι αυτοι οι τυποι που με χαιρετανε..(χεχε)

εε καποια στιγμη χαμπαριασα.. :)

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yπεροχο συναισθημα να σε χαιρετουν οι συναδελφοι μοτοσυκλετιστες,πρωτη φορα ξαφνιαστηκα και εγω αλλα μετα αρχισα να χαιρεταω κανονικα κυριως με το passing....συναδελφικη αλληλεγγυη μαγκες μου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρεταω παντα, αλλα πλεον δεν με χαιρεταει κανεις. Με κιτρινο φωσφοριζε γιλεκακι και ασπρο κρανος με περνανε για αστυνομικο.

Δεν τους κραταω κακια ομως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σχεδον καθε φορα που περναω απο νεα σμυρνη νεο κοσμο βραδυ με χαιρετανε. χαιρετισματα σε ολα τα παιδια εκει περα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει να χαιρετάω, διότι θεωρώ το χαιρετισμό αυτόν σκέτη υποκρισία. Συγκεκριμένα, από τότε που ξεκίνησα να οδηγάω καθημερινά στο Αθηνανιστάν και είδα πώς αντιμετωπίζουν οι large τύποι (των 250 κ.εκ. και άνω) τους υπόλοιπους. Πώς "χαιρετάνε" τον "συνάδελφο" που θα τολμήσει να τους κλείσει το δρόμο επειδή πηγαίνει με 60χαω εντός κατοικημένης περιοχής και αυτοί έρχονται από πίσω του με 140, πόσω μάλλον αν αυτός τυχαίνει να είναι "παπάκιας" -λες και αυτοί ξεκίνησαν με hayabusa στα 16 τους. Όταν κυκλοφορώ με το 600άρι εκτός πόλης με χαιρετούν αρκετοί από δαύτους, αλλά όταν κάνω καμιά κοντινή εξόρμηση με το παπί, ούτε κατά διάνοια. Κι όμως. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Απλώς, την μια μέρα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το παπί και την άλλη μέρα τη μηχανή. Τι απίστευτος ρατσισμός και υποκρισία;

Μου έχει τύχει επίσης σε νυχτερινή βόλτα με το παπί σε μεγάλο δρόμο της επαρχίας, μηχανή ερχόμενη με πολλά στο κοντέρ από το αντίθετο ρεύμα να μου αναβοσβήσει τα φώτα. Τι ειρωνία. Πάω στοίχημα, πως αν ήταν μέρα και φαινόταν καθαρά ότι πρόκειται για παπί, ούτε που θα γύρναγε να με κοιτάξει.

Πάντα είχα την εξής απορία: Γιατί μέσα στην πόλη κάνεις δεν χαιρετάει κανέναν (εκτός απ' το χαιρετισμό της ανοιχτής παλάμης) και ξαφνικά όλοι όταν βγαίνουν απ΄τα σύνορα της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης θυμούνται τους καλούς τρόπους και το savoir vivre, αρχίζοντας τρελές χαιρετούρες σαν τον Κωστέτσο που συνάντησε το Γαβαλά; Ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η απάντηση, απλώς δεν θέλουμε να το λέμε παραέξω. Ειλικρινά όμως: "Σε χαιρετάω εσένα που έρχεσαι από το αντίθετο ρεύμα γιατί εδώ στη μέση ενός επαρχιακού δρόμου σε έχω ανάγκη. Στην πόλη έχω και την οδική βοήθεια ή τον μπαμπά μου, που σε λίγα λεπτά θα έρθει να με μαζέψει αν πάθω κάτι. Οπότε γιατί να σε χαιρετήσω;"

Ο χαιρετισμός έχει καταντήσει υποκριτικός και για έναν ακόμα λόγο: Ξεκίνησε στις παλιές μέρες του μοτοσικλετισμού, τότε που οι μηχανές ήταν ελάχιστες και γινόταν με αυθόρμητο τρόπο. Όσο περνούσε ο καιρός όμως και πλήθαιναν οι μοτό, έχασε τον αυθορμητισμό του και μεταβλήθηκε σε τρόπο εκδήλωσης μιας ανάγκης του ανθρώπου να ανήκει σε ομάδες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι σε μια οποιαδήποτε ανοικτή ομάδα αλλά σε μια κλειστή κάστα μηχανάκηδων μεγάλου κυβισμού που αντιμετωπίζει ως κατώτερο εκείνον που δεν ανήκει στην κάστα. Μερικοί ίσως πουν ότι "Όχι ρε φίλε κάνεις λάθος. Εγώ χαιρετάω γιατί έτσι αισθάνομαι και γιατί είναι καλό να υπάρχει ωραίο κλίμα μεταξύ μας". Δε διαφωνω. Το ιδανικό όμως θα ήταν να χαιρετάς γιατί αισθάνεσαι μια αυθόρμητη εσωτερική ανάγκη να εκφράσεις την αγάπη σου και το σεβασμό σου. Η διαφωνία μου είναι ως προς ποιον. Αυτός ο σεβασμός και η αγάπη θα έπρεπε να εκφράζεται προς όλους τους χρήστες του δρόμου είτε είναι μηχανές, είτε παπιά, ποδήλατα, αυτοκίνητα, φορτηγά, κτλ., γιατί όλοι θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν στην κακιά στιγμή και όχι μόνο όσοι έχουν κόκκινο cbr660rr ή κίτρινη R800GS.

Την επόμενη φορά λοιπόν πριν πεις κάποιον μαλάκα επειδή τον χαιρέτησες και αυτός σε έγραψε, ρώτα τον εαυτό σου πόσους "συναδέλφους" σου έχεις βρίσει μέσα στην πόλη επειδή είναι πιο αργοί από 'σένα, ή σε πόσους έχεις κορνάρνει ή διαολοστείλει να πάνε ακόμα πιο μπροστά στο φανάρι για να μπορέσεις να βγεις εσύ πρώτος-πρώτος κλείνοντας εντελώς την διάβαση για τους πεζούς, επειδή έτσι γουστάρεις; Ρώτα επίσης τον εαυτό σου πόσες φορές όταν κάποιος σου αναβόσβησε από μακρια τα φώτα, εσύ δεν περίμενες να πλησιάσει για να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για δίτροχο άνω των 250κ.εκ. -και όχι για έναν κατώτερο με σκούτερ ή παπί- προτού του ανταποδώσεις το χαιρετισμό;

Όσον αφορά τη συζήτηση για το ποιος τρόπος χαιρετισμού είναι ο καλύτερος, με τα φώτα, το χέρι, τον παράμεσο, το πόδι και άλλα μασωνικά, προτείνω να περάσετε μια βόλτα από την Αχαρνών 19, Αθήνα. Θα πάρετε πολλές ωραίες ιδέες.

Μέχρι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή χαιρετούρα μεταξύ των μελών της κάστας, εγώ προτείνω τον εξής αγνό και ανυστερόβουλο χαιρετισμό:

foggy-finger.jpg

ή αυτόν

1139277663.jpg

ή και αυτόν

colin3.jpg

:peep:

Τροποποιήθηκε από τον bebis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα