Jump to content
μάθο...

Tεχνολογικη εξελιξη ή "της παλιας σχολής";

Αν σου ζητουσαν να επιλεξεις αναμεσα σε μοτοσυκλετα με ολα τα τεχνολ.καλούδια ή "με κανενα"...   

49 ψήφοι

1. 1.

• ???? ?? ??? ?? ?????? ??????????? ??????? ??? ????????
      20
    • ???? ????? ?????? ???????????-??????????? ???????
      26

Recommended Posts

Οτιδήποτε έχει να κάνει με ηλεκτρονικό σε μηχανή με βρίσκει λίγο επιφυλακτικό.

Αν στην τεχνολογική εξέλιξη περιλαμβάνονται και οι αναρτήσεις, φρένα κλπ τότε εννοείται πως θα προτιμήσω το πιο φρέσκο.

Επειδή όμως αντιλαμβάνομαι πως αναφερόμαστε σε πολλαπλές χαρτογραφήσεις, traction control, ηλεκτρονικά κοντέρ με 30.000 ενδείξεις κλπ τότε σίγουρα δεν με ενθουσιάζουν.

Και για να μην μακρυγορώ ένα παράδειγμα.Αν είχα να επιλέξω μεταξύ BMW R1200R και SUZUKI GSX 1400 θα διάλεγα το SUZUKI.

Δεν έχει να κάνει με μάρκες το παράδειγμα αλλά καθαρά με φιλοσοφία κατασκευής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

+στην τεχνολογία. Απορώ πάντως πως γίνεται να είναι τόσο πολλοί λάτρεις του παλιού, καλού, όχι ηλεκτρονικού και να κυκλοφορούν τόσες τεχνολογικά προηγμένες μοτοσυκλέτες και τόσες λίγες τύπου Enfield Bullet, για παράδειγμα. Με μια μικρή πάντως επιφύλαξη θεωρώ ότι οι νέας τεχνολογίας μοτό είναι πιο αξιόπιστες από τις προηγούμενης τεχνολογίας. Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ότι τα ηλεκτρονικά είναι γενικά πολύ αξιόπιστα. Το πρόβλημα αρχίζει να υφίσταται όταν η μηχανή είναι υπερβολικά φορτωμένη από ηλεκτρονικά βοηθήματα. Τώρα αν μιλάμε για σκληρή χρήση, π.χ. χώμα, κτλ πάω πάσο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγω θελω να θεσω ενα αλλο ερωτημα κυριως για αυτους που επιλεγουν την "παλια σχολη", αν τα ηλεκτρονικα φτασουν στο

σημειο να μην βγαζουν ποτε κανενα προβλημα τι θα διαλεγαν; (αν και πλεον ειναι αρκετα κοντα στην τελειοτητα).

αν φτασουν σε αυτο το σημειο χαλαρα οτι πιο εξελιγμενο θα υπαρχει τοτε τεχνολογικα. αυτο ειναι αυτονοητο. αλλα μεχρι τοτε εχουμε πολλη ψωμι ακομα πιστευω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο το σεναριο μου φενετε λιγο τραβηγμενο... αν και στην εσχατη ερχετε η οδικη και σε μαζευει ;) τωρα αν εισε μεσα σε καμια ρεματια βεβαια με το ον οφ και παθεις το ιδιο καλο ειναι να εχεις ενα φτιαρακι για να το θαψεις εκει.

για το αυτοκινητο δυστηχος ειναι αληθεια και κανεις δεν ξερει τι φταιει.

για την μηχανη τωρα, καπου ακουσα περιστατικο με ενα k1200s που του εσβησε στα καλα του καθουμενου ο κινητηρας ενω ηταν εν κινηση. το πως το εσωσε και δεν επεσε ιδεα δεν εχω, αλλα οπως ειπα και πριν ας τα κανουν ολα πρωτα τελεια (γιατι το αυτοκινητο αν σβησει ερχετε η ελπα και σε μαζευει, στην μηχανη ομως εχεις φοβο να σου μπλοκαρει τον τροχο και αν πηγαινεις και με πολλα τοτε αντε γεια)

τεσπα το μελλον θα δειξει σε κανα 2 χρονια πιστευω,ελπιζω αν ειναι ολα οπως πρεπει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εγω ψηφιζω το δευτερο γιατι σε περιπτοση :nuke: πολεμου

θα καουν ολα τα τσιπακια τις κ δε θα μπορω να κανω βολτα! :crazy:

σε περιπτωση πολεμου μας φαγανε φιλε μου αν σκεφτεσε ετσι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
για το αυτοκινητο δυστηχος ειναι αληθεια και κανεις δεν ξερει τι φταιει.

για την μηχανη τωρα, καπου ακουσα περιστατικο με ενα k1200s που του εσβησε στα καλα του καθουμενου ο κινητηρας ενω ηταν εν κινηση. το πως το εσωσε και δεν επεσε ιδεα δεν εχω, αλλα οπως ειπα και πριν ας τα κανουν ολα πρωτα τελεια (γιατι το αυτοκινητο αν σβησει ερχετε η ελπα και σε μαζευει, στην μηχανη ομως εχεις φοβο να σου μπλοκαρει τον τροχο και αν πηγαινεις και με πολλα τοτε αντε γεια)

τεσπα το μελλον θα δειξει σε κανα 2 χρονια πιστευω,ελπιζω αν ειναι ολα οπως πρεπει.

και το μοτερ να σβηση εν κινηση ο τροχος δεν μπλοκαρη ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απορώ πάντως πως γίνεται να είναι τόσο πολλοί λάτρεις του παλιού, καλού, όχι ηλεκτρονικού και να κυκλοφορούν τόσες τεχνολογικά προηγμένες μοτοσυκλέτες και τόσες λίγες τύπου Enfield Bullet, για παράδειγμα.

Γιατι μαλλον οι περισσοτεροι δεν τις ξερουν, και απο αυτους που τις ξερουν πολλοι θα φοβουνται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά και εγώ είμαι κάπου στη μέση.Παλια με το moto guzzi τράβηξα ΤΑ δεινά....χάλαγε συνεχώς αλλά πάντα το έφτιαχνα στο δρόμο εγω.Με το vtr τώρα οτι και να πάθει δεν μπορώ να κάνω τίποτα και αυτο με αγχώνει και λίγο,αλλά απο την άλλη δεν με άφησε και ποτέ.....δεν ξέρω σίγουρα που είμαι,όλα έχουν τη χάρη τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι υπερ της τεχνολογικης προοδου οχι μονο στις μηχανες αλλα σε οποιοδηποτε τομεα!

οτιδηποτε καινουριο βγει και εχιε να κανει με την βελτιωση καποιου τομεα πανω στη μηχανη θα το ασπαστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
οσο πιο φρεσκο τοσο πιο καλο

τωρα βεβαια τα abs κτλ ειναι υπερβολη

και αμα μεινεις στο δρομο υπαρχουν και οι οδικες δε χρειαζεται να παιδευεσαι :D

Φιλε μου..Το ABS, με εχει γλυτωσει τουλαχιστον! δυο φορες με τη μηχανη και πολυ περισσοτερες με το αυτοκινητο απο καταστασεις που δεν θα χρειαζομουν οδικη βοηθεια, αλλα νοσοκομειακη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου..Το ABS, με εχει γλυτωσει τουλαχιστον! δυο φορες με τη μηχανη και πολυ περισσοτερες με το αυτοκινητο απο καταστασεις που δεν θα χρειαζομουν οδικη βοηθεια, αλλα νοσοκομειακη..

Εμ έτσι είναι!! Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα ορισμένων εναντίον του ABS. Δεν έχουν οδηγήσει με ABS μου φαίνεται. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμ έτσι είναι!! Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα ορισμένων εναντίον του ABS. Δεν έχουν οδηγήσει με ABS μου φαίνεται. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση...

εχω οδηγησει με ΑΒΣ και απλα με ξενισε,και το μεγαλυτερο προβλημα για μενα ειναι οτι σε περιοριζει στα παιχνιδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

^Δηλαδή βάζεις τα παιχνίδια πάνω από την προσωπική σου ασφάλεια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εχω οδηγησει με ΑΒΣ και απλα με ξενισε,και το μεγαλυτερο προβλημα για μενα ειναι οτι σε περιοριζει στα παιχνιδια

Oταν θες "παιγνιδια" απλα το απενεργοποιεις! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλια σχολη.Απλα τοτε ξεκινουσα ταξιδι με μερικα εργαλεια για καθε ενδεχομενο,ενω τωρα κανω καλου κακου μια οδικη μη με φαν οι λυκοι πουθενα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω θα ηθελα η μηχανη μου να εχει καποια ηλεκτρονικα καλουδια πανω τησ αλλα οχι ομωσ σε υπερβολικο βαθμο γιατι θα ηθελα να οδηγαω μηχανη οχι να πεζω playstation

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα