objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 εγω τλευταία που οδήγησα μια διαδρομη 2 χιλιομέτρων χωρίς κράνος...νόμιζα πως τυφλωνόμουν...δεν έβλεπα καλα,ο αέρας με ενοχλούσε!! Εκτός οτι θα συμφωνήσω οτι ειναι Μ@Λ@ΚΙ@ να μην φοραει κρανος κανεις και να παραδεχτώ οτι υπάρχει αισθηση ελευθεριας χωρις αυτο, θελω να παραδεχτω οτι τα ματακια μου δεν αντεχουν την σκονη και τον καπνο. Ειδικα αν μπει κανα σκουπιδακι δεν αντεχω με τιποτα. Ακομα και σε χαμηλη ταχυτητα ειναι κατεβασμενη η ζελατινα και μισο ανοιχτη. Καλα σε νορμαλ ταχυτητες πανω απο 50 δεν το συζηταμε, κλεινει. Φαντασου να πηγαινεις 120 (αργη βολτουλα με haya) και να σου σκασει το μπαμπουρι στο ματι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 Αυτό το μπαμπούρι στο μάτι έχει κάνει επιτυχία.....έγινε ατάκα! :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 Εκτός οτι θα συμφωνήσω οτι ειναι Μ@Λ@ΚΙ@ να μην φοραει κρανος κανεις και να παραδεχτώ οτι υπάρχει αισθηση ελευθεριας χωρις αυτο, θελω να παραδεχτω οτι τα ματακια μου δεν αντεχουν την σκονη και τον καπνο. Ειδικα αν μπει κανα σκουπιδακι δεν αντεχω με τιποτα. Ακομα και σε χαμηλη ταχυτητα ειναι κατεβασμενη η ζελατινα και μισο ανοιχτη. Καλα σε νορμαλ ταχυτητες πανω απο 50 δεν το συζηταμε, κλεινει. Φαντασου να πηγαινεις 120 (αργη βολτουλα με haya) και να σου σκασει το μπαμπουρι στο ματι. Εννοείται ότι θα φοράς γυαλιά! Χωρίς γυαλί είναι όντως πολύ πιθανό να φας τον μπάμπουρα στο μάτι και να κατέβεις το γκρεμό..... Μια και τό 'φερε η κουβέντα, σου λέω ότι μέχρι τα 100χαω τα μάτια μου δεν δακρύζουν!!! (τί σου κάνει η συνήθεια) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 ..κάτι άθλια GBL (εκείνα που σε ένα χρόνο απο κόκκινα, γινόταν ντοματί-πορτοκαλί και απο μπλέ, σιέλ)... Aχαχαχα!! Που τα θυμηθηκες!!!! :lol: (Προχτες ειχα μια σχετικη συζητηση και δεν θυμομουν το ονομα με τιποτα.. ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 ............................................................................. Μια και τό 'φερε η κουβέντα, σου λέω ότι μέχρι τα 100χαω τα μάτια μου δεν δακρύζουν!!! (τί σου κάνει η συνήθεια) Δεν ακούγεται καλό........... Ρώτα έναν οφθαλμίατρο τί μπορεί να σημαίνει αυτό, και τί μπορεί να σου επιφέρει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
delaaa 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 πολυ ωραια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 Είναι η πρωτη φορα που σηκωνω αυτή την φωτογραφια στο ιντερνετ και η τελευταια. Ο λογος που το κανω όμως, είναι για να δειξω πως γινεται η μουρη σου ένα ωραιο ξημερωμα του Αυγουστου όταν προσπαθεις να αποδειξεις σε καποιον (σε ποιον αληθεια?) ποσο μεγαλη την εχεις. Τελικα οντως την ειχα πολύ μεγαλη…την τυχη μου. Το ποσο τυχερος ειμαι και το γιατι πηγα και εκανα ταμα στην Παναγια της Τηνου μολις μπορουσα να περπατησω, φαινεται από τις γρατσουνιες που εχω στην μυτη μου, στο πηγουνι μου και πανω από τα χειλια μου, καθως σερνομουν για 50 μετρα στην Βας. Ολγας. Και την γλυτωσα πολύ φθηνα ε… τοσο φθηνα που εφυγα για μολις 40 δευτερα και ξαναγυρισα γιατι το συμβουλιο του Αδη απεφανθη ότι ειμαι πολύ μαλακας για να φυγω με την πρωτη. Οποτε μου δωσαν άλλη μια ευκαιρια… Μαλάκίες είναι αυτά! Θέμα μάρκετινγκ. Η αλήθεια είναι οτι είμασταν φούλ και είχαμε στείλει και τα μισά μας καζάνια στο μάστορη για φτιάξιμο και δεν είχαμε χώρο να σε βάλουμε και γι αυτό σου είπαμε την δικαιολογία με το συμβούλιο !! Ταβλι παίζαμε!!!! !! ΛΟΥΚΟΫΜΙ σου έκατσε! Να μήν ξαναέρθεις πάντως!!!! Ο κέρβερος είχε τρομάξει και με τη μουτσούνα σου και κατουρήθηκε και μετά εμείς τα μαζεύαμε...... :lol: :lol: :lol: :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lakis92 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 Δαίμονα,δεν παλεύεσαι ρε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 Μαλάκίες είναι αυτά! Θέμα μάρκετινγκ. Η αλήθεια είναι οτι είμασταν φούλ και είχαμε στείλει και τα μισά μας καζάνια στο μάστορη για φτιάξιμο και δεν είχαμε χώρο να σε βάλουμε και γι αυτό σου είπαμε την δικαιολογία με το συμβούλιο !! Ταβλι παίζαμε!!!! !! ΛΟΥΚΟΫΜΙ σου έκατσε! Να μήν ξαναέρθεις πάντως!!!! Ο κέρβερος είχε τρομάξει και με τη μουτσούνα σου και κατουρήθηκε και μετά εμείς τα μαζεύαμε...... :lol: :lol: :lol: :lol: Κουφάλα Καραφλοδαίμωνα, πήρες το αίμα σου πίσω για τα σάντουιτς και τους καφέδες που σου έβγαλα απο τη μύτη......... Έτρωγα κεράσια........... ...............απο τη μύτη έβγαλα βυσσινάδα και τα κουκούτσια απο τα αυτιά......... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2009 Aχαχαχα!! Που τα θυμηθηκες!!!! :lol: (Προχτες ειχα μια σχετικη συζητηση και δεν θυμομουν το ονομα με τιποτα.. ) Made in Greece δεν ήταν αυτά; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2009 Made in Greece δεν ήταν αυτά; Ναί, και πρέπει να ήταν το παράρτημα της Τάπεργουερ που παρήγαγε παιδικά τσουκάλια..... Απλά κόψανε το χερούλι και το λανσάρανε για κράνος.............. :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spericD 149 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2009 (τροποποιήθηκε) ΚΑλο ειναι να το φοραμε :P Μεσα στην πολη δεν το φοραο γτ το ξεχναω απο δω κ απο'κει και δεν εχο ορεξη να πληρωνω, :P Για οπουδηποτε αλλου ειναι απαραιτητο και λογο αερα..κ μηγακια καi ασφαλεια...και κλησεις :P AΑασε που μπερδευεται το μαλλι και αντε να χτενιζομαι μετα :P Τροποποιήθηκε Ιούνιος 26 , 2009 από τον spericD Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2009 Γυμνος στ'αγκαθια -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2009 Μια παρατήρηση....... Τώρα που καλοκαίριασαι και έσφιξε η ζέστα.....ζήτημα είναι από τις 150 μηχανές να φοράνε οι 20 κράνος. Οι on/off άδες είναι συνήθως με κράνος είτε στο κεφάλι είτε στο χέρι...τουλάχιστον το κουβαλάνε. Οι εντουρο/μοταρντάδες σχεδόν ΟΛΟΙ ξεκράνωτοι (έναν πέτυχα μόνο και κοιταζομασταν καλά καλά) Οι ssάδες πάει και έρχεται.....η θα είναι κάβουρας ή θα είναι κάγκουρας. Οι scooterάδες προς τιμήν τους είναι σχεδόν όλοι κρανώμενοι με Jet τύπο. Οι παπάκιδες............κράνος????τι είναι αυτο????? Και σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες ένα 99% σε συνοδηγό χωρίς κράνος. Μετά μου αναρωτιώμαστε τι κάνει την μηχανή επικίνδυνη και τα ατυχήματα σοβαρά αν όχι θανατηφόρα και φτάιει το κράτος που δεν έχει καλούς δρόμους και ο κουτακίας που και καλά δεν ξέρει να οδηγεί....... Μήπως τα θέλουμε όλα δικά μας?????????????????????????????????????????????????????????????????????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pavlakiv 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 Παιδια καλησπερα ειναι το πρωτο μου ποστ εδω και ηθελα μονο μια εμπειρια αρκετα τρομακτικη Το κρανος ειναι αυτο που ειναι και δε θα πω και εγω αυτα που εχουν πει ολοι οι συναδελφοι αλλα μετα απο 20+ χρονια μοτο οδη.. και εκτος Ελλαδος, εγινε αυτο που εχουν εκρασει πολλοι, κινουμενος στην Ηρακλειου πριν 1 χρονο, ενα παλικαρι στο αντιθετο εχασε τον ελεγχο και επεσε παρα ενα μετρο πανω μου...Ο λογος τωρα, οπως πηγαινε χωρις κρανος καποιος οδηγος πεταξε το αποτσιγαρο του απο το παραθυρο και μπαμ πανω στο προσωπο του. Ευτυχως ολα καλα αλλα τα παντα μπορουν να γινουν. Ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis67 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 Και σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες ένα 99% σε συνοδηγό χωρίς κράνος. αυτο που λες ισχυει το θεωρω το χειροτερο απο ολα και με εκνευριζει οταν το βλεπω δηλ ο οδηγος να φοραει κρανος να τρεχει και ο συνοδηγος χωρις κρανος τοσο ασυνειδητοι ειναι καποιοι ? να προστατευουν τον εαυτο τους και τον συνεπιβατη εντελως απροστατευτο ? πως θα αισθανθουν αν συμβει το ατυχημα και ο συνοδηγος σκοτωθει ? ευτυχως εγω φοραγα κρανος και σωθηκα ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FIXXXER 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 παντα με κρατος, για να εχουμε της αναμνησης μας και αυτους που αγαπαμε παντα μεσα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
litespeed 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 εγω παντα το φοραω γιατι μια φορα το ειχα στο χερι και αφησε ενα σημαδι ( μονο με φακο φαινεται ) στα πλαστικα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregorio 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 και γω πάντα με κράνος και επίσης και ο/η συνοδηγός αυστηρά και ΠΑΝΤΑ...!!!! εξάλλου νιώθω πολύ παράξενα όταν σε κάποια πολύ μικρή απόσταση δεν το φοράω, οπότε χειμώνα-καλοκαίρι, με κράνος. Υ.Σ. και ποτέ δεν παίρνω συνεπιβάτη εάν δεν έχω δεύτερο κράνος μαζί.....μα ΠΟΤΕ...!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rtifosi 603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 (τροποποιήθηκε) Εγω εχω οδηγησει μονο δυο φορες χωρις κρανος. Την μια απο το σπιτι ως το συνεργειο της γειτονιας... αποσταση 3-4 μετρα.... :D Την αλλη και τελευταια, ειμασταν σε κλαμπακι στο Ηρακλειο, ενας φιλος ειχε πιει λιγακι και ειπα να τον παω σπιτι για τον φοβομουν να παει με τα ποδια. Ειχα μονο το δικο μου οποτε του το εδωσα να το φορεσει αυτος. Ηταν αργα ξημερωματα 5-6 νομιζω. Πηγαινα πολυ αργα και ημουν χεσμενος!!! Δεν φοβομουν τοσο πολυ για μπλοκο, αλλα μην πεσουμε! Εγω φορουσα μπουφαν μηχανης και χοντρο τζιν αλλα οχι κρανος και αυτος μονο το κρανος (πουκαμισακι και ετσι!). Τραυματικη εμπειρια! Οταν φτασαμε ενοιασα μεγαλη ανακουφηση που δεν εγινε τιποτες... Απο τοτε ποτε χωρις κρανος!!!!! ΑΑΑ και επειδη πια εχω μεγαλο topcase εχω παντα ενα εχτρα κρανος μαζι μου! Αν δεν θελει να το βαλει, απλα δεν ανεβαινει!!! Simple as that..... Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2009 από τον rtifosi Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 χωρις κρανος δεν μπορω καθολου πια, φοβαμαι, καμια φορα με το παπι και για πολυ κοντινη αποσταση για τπτ φωνια του σπιτιου, και παω σαν κοτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Radiant 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 πολυ ΑΝΧΟΣ χωρις κρανος δε λεει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
42742 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 Εγώ συνήθως το κράνος το φοράω για διαδρομές εκτός πόλης ,κυρίως λόγω του αέρα και των διάφορων εντόμων που μπαίνουν στα μάτια , αλλά και φυσικά λόγω ασφάλειας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 Να πω και 'γω με τη σειρά μου, σαν επαγγελματίας διανομέας τροφίμων και σαν οδηγός που βγάζει την κ@υλα του στην πίστα. Καταρχήν έχω πάνω από 5 μηχανάκια.Έμαθα να οδηγώ χωρίς κράνος.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπως μάθεις έτσι θα είσαι για μια ζωή. Φοράω κράνος κατά 90% όταν οδηγάω supersport, όπου τα χιλιόμετρα φλέρτάρουν με το κόκκινο του κοντέρ και οι στροφές διαδέχονται η μία την άλλη με απειλητικό ρυθμό.Δεν βάζω κράνος όταν είμαι μες την πόλη, όπου μου κόβει την ορατότητα και την ακοή,αισθήτηρες που είναι το 100% σε οδήγηση στην πόλη.Ναι είναι κακούργημα κατά εμένα να οδηγείς μέσα σε πόλη με τόσο βαρύ και δύσκολο στις μανούβρες μηχανάκι, με 1μιση κιλό στο κεφάλι σου. Και για όποιον ισχυριστεί ότι οι ρυθμοί της πόλης είναι το ίδιο έντονη με τις πίστας,να υπενθυμίσω ότι στην πίστα,δεν κινδυνέυεις από μαλάκες που πετάγονται από στόπ,παιδάκια,μπάλες κλπ κλπ. Όμως όταν βγαίνεις εκτός πόλεως και οι ταχύτητες ανεβαίνουν,τότε είναι έγλκημα να μην φοράς. Σαν επαγγελματίας οδηγός "παπιού" με την χρόνια πείρα μου,το θεωρώ περιττό να βάλεις κράνος όταν κάνεις διανομή σε πολύ λίγο χρόνο και είσαι πιεσμένος.Αν βγεις βόλτα με το παπί σου παραέξω,βάλε κράνος,αν και δεν είναι το παπί για παραέξω από την πόλη.Όσον αφορά όμως την κίνηση παπιού μες την πόλη,και μάλιστα για δουλειά,το κράνος το μόνο που κάνει είναι: α) να σου κόβει ορατότητα,μία πολύ βασική αίσθηση για την οδήγηση β) σου κόβει την ακοή,επίσης πολύ βασικό (ναι φόραγα κράνος και με στούκαρε άλλος από πίσω,θα το είχα αποφύγει αν άκουγα το φρενάρισμα που έκανε για 60 μέτρα) γ) να επιβαρύνει τον αυχένα σου με αποτέλεσμα,την απώλεια της άνεσης και την άυξηση του άγχους και του στρες Συνέπεια των παραπάνω είναι να χάνεις τον "ρυθμό" σου κατά την κίνηση μέσα σε πόλη με αποτέλεσμα να κουράζεσαι πολύ γρήγορα,πράγμα που μπορεί να σε κάνει να τρακάρεις πριν το καταλάβεις.Όταν οδηγάς,το σώμα σε συνεργασία με το μυαλό σου, πρέπει να δουλεύουν στο 110%. Εξάλλου αν σε πιάσει κάτι όπως φτάρνισμα,φαγούρα κλπ,ξύνεσαι ή σταματάς άνετα,χωρίς να έχεις το ενοχλητικό κράνος,που το μόνο που κάνει στην προκειμένη περίπτωση είναι να σε αγχώσει περισσότερο. Κατά την γνώμη μου πάντα, το θέμα δεν είναι η οδήγηση χωρίς κράνος, αλλά η κατανόηση του ότι άλλο να το φοράς για προστασία εκεί που πρέπει και άλλο να επιβαρύνει τις κύριες για την οδήγηση αισθήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προσβάλλω όσα παιδιά από 'δω μέσα και μη, που φορούν κράνος.Αν νοιώθουν άνετα και ακέραιοι,ας συνεχίσουν να το φορούν.Αν όχι,ας κάνουν αυτοί που οι ίδιοι θεωρούν σωστό. Για την πόλη,προσωπικά και διαχωρίζω την θέση μου,είναι άχρηστο έως επικίνδυνο για τους παραπάνω λόγους.Αν πει κάποιος ότι μες την πόλη γίνονται τα πιο πολλά ατυχήματα,να υπενθυμίσω ότι στην πόλη είναι απαράδεκτο να έχεις ατύχημα με τόσα λίγα χιλιόμετρα. Εξάλλου όπως που δίδαξε κάποιος που είναι πάνω από 50 χρόνια οδηγός, "Οδηγός δεν είναι αυτός που ξέρει να κουμπώνει καλά ταχύτητες,να μπαίνει γ@μιώντ@ς στις στροφές κλπ. Αυτός είναι πιλότος. Οδηγός είναι αυτός που δεν οδηγεί μόνος του,οδηγεί μαζί με άλλους μέσα σε πόλεις,χωριά,βουνά, λαγκάδια ΚΑΙ !!! ξέρει να προνοεί τα λάθη των άλλων.Αυτός μόνο είναι οδηγός" Έτσι λοιπόν πιστεύω πως μες την πόλη,προσέχοντας πάντα και τα λάθη των άλλων και με μικρές ταχύτητες,είναι ντροπή να τρακάρουμε λόγω απροσεξίας. Ναι οι ρυθμοί της πόλης δεν είναι χαλαροί πλέον και συμφωνώ πως από μια απροσεξία,θα χτυπήσεις το κεφάλι σου.Εγώ προτιμώ να μην φοράω κράνος και αν γίνει στραβή να ξέρω ότι είναι δικιά μου μαλακία,παρά να φοράω και να τρακάρω μόνο και μόνο από τις μειωμένες αισθήσεις που θα έχω λόγω κράνους. Φυσικά σε πολλά κυβικά και δύστροπα μηχανάκια εν μέρη υποστηρίζω τα ίδια,αλλά αν έχεις πάρει 1000άρι μόνο και μόνο για να πουλάς μούρη στην καφετέρεια,δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κράνος, αλλά περικεφαλαία... Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο από εδώ μέσα. Βέβαια όπως είπα και πιο πάνω,όσο χαλαρός είμαι για το κράνος καβάλα σε παπί μες την πόλη,τόσο αυστηρός είμαι για μηχανή σε οδό ταχείας κυκλοφορίας.Εδώ δεν υπάρχει δικαιολογία για το κράνος.Ούτε μπορείς να πεις ότι σου κόβει ορατότητα,όταν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάς μπροστά και λίγο λοξά δεξιά-αριστερά. Συγνώμη αν φαίνομαι επιθετικός,απλά λόγω κράνους, πάσχω από αυχενικά.Ο νομοθέτης είπε να φοράς παντού κράνος.Σε περίπτωση που πέσεις, το κράτος θα πληρώσει για την περίθαλψή σου.Άρα βάλε κράνος γιατί αν πέσεις είσαι ζημιά για το κράτος.Συμπληρώνω, άλλο η βόλτα και άλλο τα 16ωρα και 18ωρα καβάλα σε παπί και τα άπειρα βάλε-βγάλε του κράνους,σε συνδυασμό με το ζόρι που τραβάει ο αυχένας όταν γυρίζεις το κεφάλι σου άπειρες φορές για να ελένξεις την κυκλοφορία γύρω σου,μιας και το κράνος σου κόβει την ορατότητα... Και εδώ θέλω να δώσετε βάση όλοι σας,εδώ σας έχω ανάγκη.Αν εγώ φοράω το κράνος ούτως ώστε σε περίπτωση πτώσης και ΑΝ χτυπήσω στο κεφάλι μου,δεν θα επιβαρύνω το κράτος με έξοδα περίθαλψης.Αν χτυπήσω θα το ζημιώσω (το κράτος). Στα 5 χρόνια που ο αυχένας μου θα θέλει υποστήριξη γιατί θα καταστραφεί τελείως, θα έρθει να με περιθάλψει το κράτος ή θα με γράψει,συγχωρέστε με για την έκφραση, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ του και θα μου δώσει 30 ευρώ το μήνα αναπηρική σύνταξη επειδή δεν θα μπορώ να εργαστώ πουθενά... Συμφωνώ ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο αυχενικό πρόβλημα.Απλά να ξέρετε ότι οτιδήποτε βάζεις στο κεφάλι σου,επιβαρύνεις όλο το κορμί σου,από αυχένα και σπονδυλική στήλη μέχρι μέση κλπ. Δεν με πιστεύετε,ρωτήστε ορθοπεδικό. Επίσης, τα πρόστιμα είναι καθαρά εισπρακτικό μέσο... Και ερωτώ εγώ λοιπόν,τί είναι πιο σωστό,να φοράς κράνος εκεί που πρέπει,δηλαδή βόλτες εκτός πόλης, ή να το φοράς και εκεί που προκαλεί ζημιά απ' όλες τις απόψεις, βλέπε ΠΑΚΕΤΑΣ,COURIER μέσα στην πόλη πού είναι χειρότερα και από αγώνες του Nascar και δεν ξέρεις τί σε περιμένει στην επόμενη στροφή ;;; Εγώ αυτά είχα να πω,αν και λίγο βιαστικά λόγω εργασίας και επαναλαμβάνω,δεν προσπαθώ να προσβάλλω ή να θίξω κάποιον δικό μας, του mybike δηλαδή. Καλές βόλτες και καλή χρήση του κράνους... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 ... Θα σ'ενδιεφερε αν σου ελεγα οτι ραγισα κρανος (UVEX) στην περιοχη του κροταφου, οταν μου μπλοκαρε το μπροστινο, με 5 χλμ/ωρα, μεσα στην πολη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες