Jump to content
ALX™

Περί μπύρας...

Recommended Posts

Αυτή τη φάση με τις ελληνικές μπύρες,το τελευταίο καιρό,δεν μπορώ να τη χωνέψω...

Σε λέει ο άλλος "δεν θέλω άμστελ,φέρε άλφα που είναι ελληνική".

Τον ίδιο ήλιο τρώνε στο Αιγάλεω ρε τρελέ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το προβλημα σου ειναι η σειρα παρουσιασεις η γιατι δεν εχουν Duvel και La trappe :tooth:

όχι , είναι χάλια,ακριβες γι αυτό που προσφέρουν,ξένων συμφερόντων κι οι 4 και πολεμούν την ελληνική βιομηχανία μπύρας εδώ και χρόνια ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή τη φάση με τις ελληνικές μπύρες,το τελευταίο καιρό,δεν μπορώ να τη χωνέψω...

Σε λέει ο άλλος "δεν θέλω άμστελ,φέρε άλφα που είναι ελληνική".

Τον ίδιο ήλιο τρώνε στο Αιγάλεω ρε τρελέ!

δεν είναι ετσι απλα τα πράγματα,η ΑΛΦΑ η οποία ανηκει στην αθηναϊκή ζυθοποιία (ξενων συμφερόντων) δεν ήταν καθόλου τυχαία η παραγωγή της σε συγκεκριμένο χρόνο.Δεν είναι τυχαίο ότι ξανάνοιξε ο φάκελος της Επιτροπής Ανταγωνισμού λόγω επικράτησης μονοπωλιακών συνθηκών.Οποιος εχει όρεξη ας ριξει μια ματια http://www.all4beer.com/a4b/index.php?option=com_content&task=view&id=101

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι η Amstel :peep:

Έχω πιει πολλές μπύρες και πιστεύω ότι αυτές τις "mainstream" τις υποβαθμίζει πολύ ο κόσμος χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Είναι ωραίες, πίνονται άνετα και πατάνε κάτω αρκετές "special"

Φυσικά θα προτιμήσω μια leffe μοναστηριακή....

Και δεν πολεμούν την ελληνική βιομηχανία, "πολεμούν" ΚΑΘΕ άλλη βιομηχανία γιατί απλά έτσι είναι η αγορά. Στόχος σου είναι να αυξήσεις τα έσοδα/μερίδιο της αγοράς κτλ κτλ. Άμα είναι δυνατός ο ανταγωνισμός τότε...

Τροποποιήθηκε από τον g.papas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι η Amstel :peep:

Έχω πιει πολλές μπύρες και πιστεύω ότι αυτές τις "mainstream" τις υποβαθμίζει πολύ ο κόσμος χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Είναι ωραίες, πίνονται άνετα και πατάνε κάτω αρκετές "special"

Φυσικά θα προτιμήσω μια leffe μοναστηριακή....

Τις υποβαθμιζει γιατι ειναι για να τις πιεις σε καμια παραλια στα γρηγορα, οχι επειδη εχουν κατι ιδιεταιρο και επειδη ειναι σχετικα φθηνες.

Θα συμφωνησω ομως πως εχει αλλες μπυρες με μεγαλυτερο κοστος (κυριως λογο εισαγωγης) που ειναι χειροτερες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον... εφερε ο πατερας απο γερμανια παλι νεα σοδια...

Μια μπυριτσα που ειχα ξαναπιει και την ζητησα και παλι .

Mönchshof Kellerbier

Aν και σχετικα φθηνη γερμανικη μαυρη μπυρα, ειναι απιστευτα καλη. Νομιζω η τιμη της εκει ειναι κατω απο 2 ευρω. Μιλαμε ομως για μουρα της προκοπης με γεματη γευση. (Aυτο το μπουκαλι μολις εξαφανηστικε... :P )

Monchshof-Kellerbier1.jpg

Kαι ανοιξα τωρα δευτερο μπουκαλι Andechs kloster beer

Doppelbock μπυριτσα, μοναστηριακη. 7.1% δινει ομως την γευση πιο δυνατης μπυρας. Αν και βαβαρικη μοναστηριακη, ομολογω πως ειναι καλη μεν, αλλα δεν ξετρελαθηκα.

Για μοναστηριακη αφηνει μια περιεργη ελαφρια πικραδα.

Andechs_001.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στεφανε η Mönchshof οντως ειναι μια πολυ τιμια Kellerbeer (απαστεριωτη) ισανικη για καθε μερα.

Η Andechs βεβαια καθοτι Doppelbock (μαυρη Χ2 +εχτρα δοση σταριου) ειναι ολιγο δυσκολη λογω τοσο του αλκοολικου της βαθμου -7,1- οσο κ του τροπου που θα καταναλωθει καθως δυσκολα παει με φαγητο.απαιτει αλλη συνοδεια...

αχ..τι μου θυμισες...το 2011 ειχα παει στο μοναστηρι κ τα 1λιτρου ποτηρια εφυγαν αερα..

A20.JPG

A25.JPG

Τροποποιήθηκε από τον George_®

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στεφανε η Mönchshof οντως ειναι μια πολυ τιμια Kellerbeer (απαστεριωτη) ισανικη για καθε μερα.

Η Andechs βεβαια καθοτι Doppelbock (μαυρη Χ2 +εχτρα δοση σταριου) ειναι ολιγο δυσκολη λογω τοσο του αλκοολικου της βαθμου -7,1- οσο κ του τροπου που θα καταναλωθει καθως δυσκολα παει με φαγητο.απαιτει αλλη συνοδεια...

αχ..τι μου θυμισες...το 2011 ειχα παει στο μοναστηρι κ τα 1λιτρου ποτηρια εφυγαν αερα..

A20.JPG

A25.JPG

Ομολογω πως την μπυρα δεν την ηξερα. Εφερε ο πατερας μου παλι 4-5 διαφορετικες εδω. "Δυστυχως" η ποικιλια ειναι τοσο μεγαλη για μπυρες που δυσκολο να δοκιμασεις πολλες και να τις θυμασαι κιολας.

Εχω πιει κατα καιρους πολυ νοστιμες μπυριτσες τις οποιες πλεον δεν θυμαμαι καν πως λεγονται για να τις ξανααγορασω :mB_kalo_e:

Α τωρα θυμιθηκα. Εχθες ημουν Λουκερνη. Μεσω γνωστου εμαθα οτι εχει τοπικη ζυθοποιηα :D

Eκει δοκιμασα την Rathaus Special . Τελικα δεν ηταν οσο σπεσιαλ οσο θελει να λεγεται. Πραγματικα οι ελβετικες μπυρες οσο τις δικομαζω, τοσο με απογοητευτουν.

Η μπυρα ηταν απλα μετρια. Τουλαχιστον ο χωρος ηταν καλος.

in-den-einmaligen-kellergewolben.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πίνω καθόλου αλκοόλ αλλά πραγματικά αυτο είναι από τα αγαπημένα μου τοπικ,απίστευτες περιγραφές και πολύ μεράκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα δεν περασεις τα συνορα δεν θα δεις καλο ζουμι στο ποτηρι σου Στεφανακο.

τραβ μια προς Schwarzwald μερια να δεις Θεο...

πιασε σε μια μονοημερη το ανεβασμα του ποταμου Neckar,εχει τρελες γραφικες ζυθοποιιες...

neckarmueller_biergarten.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιασε σε μια μονοημερη το ανεβασμα του ποταμου Neckar

Eλα παππου να σου δειξω τα χωραφια σου.... Εκει γεννηθηκα :tooth::rotfl: Οκ οχι μεσα στον ποταμο αλλα σε πολη που ειναι πανο στον ποταμο :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα δεν περασεις τα συνορα δεν θα δεις καλο ζουμι στο ποτηρι σου Στεφανακο.

τραβ μια προς Schwarzwald μερια να δεις Θεο...

πιασε σε μια μονοημερη το ανεβασμα του ποταμου Neckar,εχει τρελες γραφικες ζυθοποιιες..

... και πας μια βόλτα να δοκιμάσεις βέλγικες, μαγικό ζωμό δεν έχει :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eλα παππου να σου δειξω τα χωραφια σου.... Εκει γεννηθηκα :tooth::rotfl: Οκ οχι μεσα στον ποταμο αλλα σε πολη που ειναι πανο στον ποταμο :lol:

Κύριε Στέφανε Αλάρμιε, εκεί στας Ελβετίας έχει μια καλή μπύρα, δεν ξέρω αν την έχετε δοκιμάσει. Εγώ βέβαια την βρήκα στα ανατολικά της χώρας και δεν ξέρω αν έχεις δουλειές προς τα εκεί.

IMG_20130505_171624_zps8cdb5768.jpg

Έξω από σχεδόν κάθε μπυραρία στο Σάντ Γκάλλεν και στα περίχωρα έχουν αυτό το σηματάκι με τον σκοπευτή.

Try it. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

... και πας μια βόλτα να δοκιμάσεις βέλγικες, μαγικό ζωμό δεν έχει :D

Ειναι ωραιες οι βελγικες λεμεεεεεεεεε :mB_kalo_e:

Κύριε Στέφανε Αλάρμιε, εκεί στας Ελβετίας έχει μια καλή μπύρα, δεν ξέρω αν την έχετε δοκιμάσει. Εγώ βέβαια την βρήκα στα ανατολικά της χώρας και δεν ξέρω αν έχεις δουλειές προς τα εκεί.

IMG_20130505_171624_zps8cdb5768.jpg

Έξω από σχεδόν κάθε μπυραρία στο Σάντ Γκάλλεν και στα περίχωρα έχουν αυτό το σηματάκι με τον σκοπευτή.

Try it. :_thumbsup:

Δεν την εχω δει ποτε αυτη. Η ισως δεν την προσεξα. Τωρα που το ανεφερες θα εχω τα ματια μου ανοιχτα. Να καπως ετσι :shock:

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχχαχαχαχχα. Πρέπει να είναι τοπική, εκεί στο Σαν Γκάλλεν και τριγύρω. Δεν γνωρίζω. Πάντως ήταν ωραία μπυρίτσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχχαχαχαχχα. Πρέπει να είναι τοπική, εκεί στο Σαν Γκάλλεν και τριγύρω. Δεν γνωρίζω. Πάντως ήταν ωραία μπυρίτσα.

Eμαθα πως εχει ενα γαματο εργαστηρι σοκολατας εκει. Οποτε εχω ενα λογο παραπανω να παω εκει τωρα :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και έχω μπει και έχω φάει κιόλας αν λέμε το ίδιο. ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ!!!

DSC01156_zpsf8b524ad.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα