Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 O λογος γινεται για το "περιεργο ντεποζιτο μου" Η μηχανη μου θεωριτκικα χωραει 18 λιτρα, και εχει 3.8λιτρα ρεζερβα. Για να μην πεδευτουμε λοιπον, υποθετουμε πως το λιτρο βενζινης εχει 1.20 ευρω . ΑΡΑ ! 18λιτρα = 21.6 Ευρω. Φουλ ντεποζιτο (ποτε δεν εχω βαλει πανω απο δεκαπεντε. Λοιπον , παμε στα περιεργα τωρα. Την προηγουμενη εβδομαδα γεμισα το ντεποζιτο μεχρι πανω. Δεν χωρουσε ουτε 20 λεπτα βενζινης μεσα. αρα θεωριτικα εφτασα το οριο των 18 λιτρων. Σημερα ηταν η μερα να βαλω βενζινη . Αφου αφησα την βενζινη να πιασει ρεζερβα, με το που ειδα ρεζερβα ο χιλιομετριτης εγραφε το δικο μου ατομικο ρεκορ 205χλμ και μια ρεζερβα γεματη ακομα. Παω λοιπον να βαλω βενζινη (υποψην ειχα ακομα φουλ ρεζερβα μεσα, αρα υποθετουμε 3.5-3.8λιτρα βενζινης στο ντεποζιτο. Και με 14 ευρω γεμισε το ντεποζιτο. Δηλαδη εβαλα 11.6 λιτρα βενζινης. Αρα εβαλα 11.6 λιτρα βενζινης + 3.5λιτρα ρεζερβα (δεν πιανω το μαξιμουμ 3.8λιτρα που υποτηθετε πως ειναι η ρεζερβα) παμε στα 15.1 Λιτρα στο ντεποζιτο γεματο. Μπορει να μου εξηγησει πως με 15.1 λιτρα γεμισα το ντεποζιτο ενω αυτο χωραει 18 ? Εκτος και αν ο δεικτης ρεζερβας αναβει ποιο νωρις και αντι για 3.8 λιτρα. να αναβει ενω εχει ακομα μεσα 6+ λιτρα βενζινης... ΥΓ. Φυσικα δεν το ρισκαρο να οδηγω μεχρι και την τελευταια σταγονα να δω μετα στο γεμισμα ποσο περνει. Αλλα οι πραξεις βγαζουν αλλα... Και οπως ειπα. Οσες φορες επεσα σε ρεζερβα ποτε δεν καταφερα να βαλω πανω απο 14-15 ευρω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
terino 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 Κάτι τέτοια κουλά μου κάνει και εμένα το ντεπόζιτο μου κατά καιρούς... και εγώ το μετράω σε κάθε γέμισμα. Τι να σου πω, άκρη ακόμα δεν έχω βγάλει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GoodBye 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 Η μόνη λογική εξήγηση είναι ο δείκτης ρεζέρβας να μήν είναι αξιόπιστος και να έχεις αρκετή βενζίνη ακόμη ενώ σου δείχνει ότι στερεύει !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 ....μια απ τα ιδια και μενα ....καθοτι και ο δικος μου δείκτης δειχνει οτι θελει !!!!...και μετα απο πολυμηνες προσπάθειες να βγαλω άκρη....κατέληξα στην εξης καγκουριά!!! ...γεμιζεις ενα αλουμινενιο μπουκαλι ενος λιτρου με βενζινη ......φουλαρεις το ντεποζιτο, μηδενιζεις το χιλιομετρητη και ξεκινας τις βολτες !!!...σε μια..σε δυο σε τρεις μερες έμεινες απο βενζινη .....συμπληρωνεις απ το μπουκαλι!...καταγραφεις τις μετρησεις σου ...και πας στο βενζιναδικο να ξαναγεμισεις ! ....ξερω ειμαι τρικαγκουρας αλλα ....οσο γελοίο και να ακουγετε !....εγω το εκανα!!!!..... έκλεβε το ρεζερβουαρ μου γυρω στα 800 ml μετα το τελος της ρεζερβας ...και κατα το φουλαρισμα απο αδειο εντελως ρεζερβουαρ, χρειαστικα 3 λεπτα για να το φουλαρω 20 λιτρα, που υποτιθεται οτι παίρνει γεματο ...γιατι απ το 18 λιτρο κιολας η κανουλα απ τον αφρο που προκαλουταν μεσα στο ρεζερβουαρ κατα το αποτομο ανοιγμα, σταματουσε τη ροη αυτοματα δινοντας την εντύπωση οτι γεμισε !!! ... τα πήρε ολα !...και τα 20!!!! ...συμπερασμα χανει ο δεικτης!!!...σε εμενα ειχε μηδενισει η ψηφιακη ενδηξη της βενζινης στο display...και εκανα ακομα 11 χιλιομετρα μεχρι να σβυσει η μηχανη με 120 χιλ/ωρα στην εθνικη!...και δευτερον....δεν γεμιζεις μεχρι το στόμιο το ρεζερβουαρ οταν εσυ νομιζεις οτι εχεις φουλαρει!!! ............. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 Καλα οτι κατι δεν παει καλα με τον δεικτη το ξερω καλα. Ειχα 3 (απο 7 γραμμες συνολο) , και μεσα σε 2 χιλιομετρα απο τις 3 επεσε στην 1 . Τοση καφση πια ? χεχε .... Μαλλον ειναι αυτο πιστευω, οτι ο δεικτης δειχνει την ρεζερβα με πολυ περισσοτερα απο 3-4 λιτρα μεσα. Δεν με ενοχλει και πολυ βασικα. απλα θελω να ξερω οταν ανοιγει η ρεζερβα ποσα μετρα με βγαζει πανω κατω και οχι να αγωνιω αν εχω 1 χλμ μπροστα μου , η 60 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
birichino 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 λεμε τωρα μπορει η ρεζερβα σου να αναβει στα 3+3 απο τιν αλλη μερια του ρεζερβουαρ θα εχει αλλα 3 διλαδι.. το πιο λογικο. απο τιν αλλη ρε μαγκες το παρανοικο μυαλο μου σκευτετε κατι αλλο ασχετο λιγακι. οταν βαζουμε βενζινι στους βενζιναδες πιστευω πως στης μηχανες δεν μας κλευουν γιατι τη πατανε με το χερη τη κανουλα...επιδει ξερουμε πανο κατο ποσο περνει κ ποσο θα γεμισει απο τι ρεζερβα σε λιτρα! ενω στα αυτοκινιτα που απλα το γραφουν το ποσο κ αυτοματα γεμιζει!!!?? εκει δεν ειναι ενας καλος λογος να ειναι πιραγμενο το μιχανιμα αφου σιγουρα δε θα προκιτε για μιχανη!? κ πιος να κατσι να παρατιρισι μια εστο μικρι διαφορα!? αυτο το λεεω γιατι καμια φορα ο δικτις του αυτοκινιτου μου ανεβενει με 50 ευρο πανο πανο κ καμια φορα περισεβει 1/4 στο ιδιο βενζιναδικο... το μονο που δεν εχω παρατιριση αν το βαζει με το χερη παντα αλλα θα ριξω μια ματια... ε? τι να κανω? λεω εγω τωρα... μου μπεικε ο διαολος!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mixalakis 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 Δε νομίζω ότι χάνουν οι δείκτες. Απλά φαντάζομαι ότι οι εταιρίες, επίτηδες βάζουν την ένδειξη για ρεζέρβα νωρίτερα για να μην μένεις από βενζίνη, επειδή κάνει ζημιά. Εχώ έχω κάνει, ενώ ο υπολογιστής ταξιδιού έδειχνε να απομένουν μηδέν χιλιόμετρα ακόμα, άλλα 15 χιλιόμετρα και πιθανόν να είχα κι άλλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2008 Τιμή βενζίνης? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Εγώ απο όταν μου κάηκε το λαμπάκι που μου δείχνει πότε μπαίνει ρεζέρβα σώθηκα.Καλήτερα τα υπολογίζω μόνος μου.Πιο πριν πάντα κάπου έμενα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Τιμή βενζίνης? με 1.12 εβαλα . Αλλα για λογους ευκολιας υπολογισμων το εθεσα σαν 1.20 ευρω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Δεν το κατάλαβα...έβαλες ας πούμε 10 ευρώ με 1.12 και διαίρεσες το 10 με το 1,2 για να δείς πόσα λιτρα έβαλες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 ...χιλιομετριτης εγραφε το δικο μου ατομικο ρεκορ 205χλμ και μια ρεζερβα γεματη ακομα. προσωπικα ποτε δεν εχω κανει ως τωρα τοσα πολλα χλμ με ss,με οποιονδηποτε τροπο οδηγησης... φτιαχνουν cbr και στην σκωτια τωρα πια? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Δεν το κατάλαβα...έβαλες ας πούμε 10 ευρώ με 1.12 και διαίρεσες το 10 με το 1,2 για να δείς πόσα λιτρα έβαλες? στην συγκεκριμενη περιπτωση εβαλα 14 ευρω περιπου. αν το λιτρο κανει 1.20 ευρω, μια απλη διαιρεση σου δειχνει ποσα λιτρα εβαλες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Ναι αλλα αυτό ισχύει ΑΝ το λίτρο κάνει 1.20. Όταν όμως βάζεις με 1.12 τότε αλλάζει. Δηλαδή... Αν βάλεις 14 ευρώ με 1.12 τότε έχεις βάλει 12.5 λίτρα ενώ αν διαιρέσεις τα 14 ευρώ με το 1.2 που έκανες, τότε θα σου δείξει ότι έβαλες 11.6 λίτρα. Δηλαδή 0.9 λίτρα λιγότερα, άρα η βενζίνη σου θα σου βγάλει γύρω στα 10 με 20 χιλιόμετρα παραπάνω. Όπως είπες κι εσύ, δεν είναι παρά απλά μαθηματικά :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Eγώ πάντως τα έχω βρει με τον δείκτη βενζίνης και ξέρω τι μου γίνεται. Όχι ότι δεν μου κάνει τα κουλά του κι εμένα, αλλά τα γνωρίζω πια. Λοιπόν...εμένα παίρνει 22 λίτρα. Η BMW λέει πως όταν απομείνουν 2 λίτρα στο ρεζερβουάρ, ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης. Η τελευταία παύλα στο display έχει σβήσει λίγο πριν. Ανάβοντας λοιπόν το λαμπάκι ξέρω πως με οικονομική οδήγηση έχω 40χιλ ακόμα. Όταν συμβαίνουν όλα έτσι είμαι καλά. Το κουλό που μου κάνει όμως, συμβαίνει μόνο σε ταξίδι. Δηλαδή. Ενώ ξέρω πως με ταχύτητες ταξιδίου από 140-160χαω έχω μια αυτονομία 300+ χιλ , η τελευταία παύλα σβήνει κάπου στα 230χιλ και μετά από λίγο ανάβει το λαμπάκι. Η λογική λοιπόν λέει πως έχω ακόμα μαξ 30χιλ με τις ταχύτητες που κινούμαι καθότι δεν είναι και οι πλέον οικονομικές. Σύνολο 260χιλ. Άτοπο όμως καθώς πάντα φτάνω τα 300+χιλ με την βενζίνη που έχω μέσα. Έχω προσέξει πως αυτό συμβαίνει μόνο όταν κινούμαι σε εθνική οδό. Δηλαδή σε δρόμο με σταθερό σχεδόν γκάζι και την μοτοσυκλέτα για την περισσότερη ώρα σε όρθια στάση. Όταν οδηγάω σε δρόμους με στροφές, δεν μου το κάνει. Επίσης έχω προσέξει πως όταν συμβαίνει αυτό, και κάνω επίτηδες απότομα φρεναρίσματα ή δεξιά αριστερά όπως κάνουν στους αγώνες για να ζεστάνουν λάστιχα, το λαμπάκι σβήνει και μετά από λίγο ανάβει και μια γραμμούλα στο display, ενώ ήδη έχω φτάσει τα 250-260χιλ! Με λίγα λόγια εκείνη την ώρα μου δείχνει σωστά και έχω ακόμα τουλάχιστον 40 με 50χιλ με την ταχύτητα που οδηγάω. Όλα αυτά λοιπόν τα έχω μάθει και ξέρω πολύ καλά την κατανάλωση που έχω με όποια ταχύτητα κι αν οδηγάω κι έτσι δεν αγχώνομαι. Για να πέσω κάτω από τα 300χιλ αυτονομίας, πρέπει η βελόνα του κοντέρ να μην πέφτει κάτω από τα 150χαω και την περισσότερη ώρα να είναι μεταξύ 160-170χαω ή και παραπάνω. Θέμα εκμάθησης δηλαδή πιστεύω πως είναι. Με τον καιρό μαθαίνεις πόσο καίει το μηχανάκι σου χωρίς να χρειάζεσαι ιδιαίτερη βοήθεια από τον δείκτη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2008 Το cbr βγαζει ανετα 210χλμ αν δεν το στιψεις και πας χαλαρα, οσο για την ρεζερβα....βγαζει σιγουρα 45-50χλμ. Για 2 λιτρα παντως διαφορα μην σε απασχολει, ενα που σιγουρα εχει η ρεβερζα και για λογους ασφαλειας σου αναβει πιο νωρις, κατι ψηλα να χασεις απο τον βενζινα και κατι απο το ντεποζιτο (γιατι τα δινουν 18 αλλα ακριβως παιζει να ειναι και 17.8-17.9),να'τα τα δυο λιτρα,μια χαρα εισαι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
louki louk 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2008 (τροποποιήθηκε) ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ.....αυτή η μέτρηση της βενζίνης!!!!! Εγώ παιδία κάθε φορά το γεμίζω και κάθε φορά η ρεζέρβα γυρίζει σε διαφορετικά km.... Πάντοσ πιστεύω οτι παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα!! Να ρωτήσω με την ευκαιρία η 100 οκτανίων και η Super αμόλυβδη συμφέρουν καλύτερα απο την απλή ??? <_< Τροποποιήθηκε Μάιος 31 , 2008 από τον louki louk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2008 ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ.....αυτή η μέτρηση της βενζίνης!!!!! Εγώ παιδία κάθε φορά το γεμίζω και κάθε φορά η ρεζέρβα γυρίζει σε διαφορετικά km.... Πάντοσ πιστεύω οτι παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα!! Να ρωτήσω με την ευκαιρία η 100 οκτανίων και η Super αμόλυβδη συμφέρουν καλύτερα απο την απλή ??? <_< Εδω στην ελλαδα μονο 100 οκτανια δεν ειναι αλλα τελος παντων. Ειναι λιγοτερα. Αν σου περισευουν και δεν εχεις οικονομικο προβλημα , τοτε γιατι να μην το κανεις ? Καλο ειναι. Αν ομως οχι, τοτε αστο Η βαζε περιστασιακα 2-3 γεμισματα με 100αρα. Αυτο που λενε οτι βγαζεις περισσοτερα χιλιομετρα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Περισσοτερα μπορει να ειναι και 2χλμ παραπανω σε ενα ντεποζιτο. Δεν μπορεις να το δοκιμασεις δυστυχως εσυ στον δρομο. Στο κατω κατω, αν ειναι να δωσεις μερικα ευρω για να κανεις μερικα χιλιομετρα παραπανω με την 100αρα, τα δεινεις αυτα τα ευρω για 95αρα και κανεις σιγουρα παραπανω χιλιομετρα. Εκτος αυτου αν και σου ειναι γνωστο , με μια ηρεμη οδηγηση βγαζεις περισσοτερα χιλιομετρα απο οτι μια επιθετικη. Οπως εγραψα στην αρχη του ποστ. Με γεματο ντεποζιτο η ρεζερβα εμπενε στα 170-180χλμ. Προχθες μπηκε στα 205 χλμ. 30χλμ + αλλαζοντας απλα την οδηγικη συμπεριφορα. Απο την αλλη παιζει παλι ρολο η μηχανη. Οπως μου ειπαν τα παιδια εδω μεσα, και εχουν απολυτο δικαιο, μονο κακο κανεις να εχεις ενα πολυστροφο μηχανακι και να το τρεχεις με 3.000 στροφες μονο και μονο για οικονομια. Αν θες μεγαλυτερη οικονομια, μετρο,τραμ,τρολευ :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες