Jump to content
Sign in to follow this  
black_hawk

ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ - ΜΕΣΑΙΩΝ ON-OFF!

Recommended Posts

Μην ξεχνας, μιας και αφερθηκε παρα πανω και το θεμα "καταναλωση" , οτι το GS 650, καιει ΤΟ ΜΙΣΟ!(σχεδον) σε σχεση με το V-Strom! ;)

Κόψε κάτι :D Όχι και το μισό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το άρθρο είναι πολύ καλό, αλλά δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις.

Π.χ. υπάρχουν φορές που κάποια μικροβλάβη ενω θεωρητικά θα έπρεπε να καλύπτεται από την εγγύηση, αρχίζουν τα ναι μεν αλλά κτλ. και τελικά πληρώνεις.

Επίσης είναι γνωστό ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις τιμές από μηχανικό σε μηχανικό, ακόμα και μεταξύ των εξουσιοδοτημένων.

Πρέπει ακόμα να λάβουμε υπόψιν ότι π.χ. στο tiger σωστά υπολόγισαν το κόστος με βάση την αλλαγή τακακίων που κοστίζουν 90 ευρώ, αλλά δεν ξέρω κανέναν ιδιοκτήτη tiger που να έβαλε αυτά που προτείνει η αντιπροσωπεία.

Νομίζω τελικά, ότι αν κανείς το ψάξει το θέμα καλά, οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές και πράγματι η κατανάλωση ίσως παίζει σημαντικότερο ρόλο στο κόστος χρήσης.

Αυτό που θα ήθελα εγώ θα ήταν μια μοτοσυκλέτα η οποία θα ήθελε service κάθε 20.000χλμ και αλλαγή λαδιών κάθε 10.000χλμ (να στο προτείνουν οι μάστορες κάθε τόσα χλμ, γιατί και τώρα θεωρητικά μπορεί να υπάρχουν τέτοιες μηχανές), ώστε να ασχολείσαι λιγότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ΒΜW προτείνει 10000χιλ την αλλαγή λαδιών αλλά όλοι οι εξουσιοδοτημένοι και μη, λένε στα μισά και κάποιοι και ακόμα λιγότερα! Βγάλε άκρη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως σε 10 μηνες έχω κανει 11.000 χλμ,αρα πάνω κάτω 12.000 χλμ στον χρονο!

Στα 2 χρόνια λήγει η εγγύηση και μετά θα το πάω σε συνεργείο εκτός εξουσιοδοτημένων(κλέφτες)!

Τα 24.000 εναπομείναντα χλμ δηλαδή θα τα καλύψω πολύ φθηνότερα και θα ρίξω το κόστος κατα πολύ!

Σιγά μην κάνω όλα τα σερβις σε εξουσιοδοτημένους!

Ακόμα και τώρα μόνο για την σφραγίδα το πάω σε αυτούς!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μην ξεχνας, μιας και αφερθηκε παρα πανω και το θεμα "καταναλωση" , οτι το GS 650, καιει ΤΟ ΜΙΣΟ!(σχεδον) σε σχεση με το V-Strom! ;)

Ναι αλλά με το GS 650 δεν ταξιδεύεις όπως με το στρόμ, είναι μονοκύλινδρο με ότι αυτό συνεπάγεται κλπ κλπ κλπ. Μην μπερδεύουμε τις βούρστες με τις χτένες?? Δεν γίνεται να συγκρίνεις συντίρηση μονοκύλινδρου με δυκύλινδρου, όπως δεν γίνεται να συγκρίνεις συντίρηση 2κύλινδρου με 4κύλινδρου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η ΒΜW προτείνει 10000χιλ την αλλαγή λαδιών αλλά όλοι οι εξουσιοδοτημένοι και μη, λένε στα μισά και κάποιοι και ακόμα λιγότερα! Βγάλε άκρη!

Και η triumph κάθε 10.000χλμ λέει αλλαγή λαδιών, αλλά όλοι οι μάστορες θα σου πουν να τα αλλάζεις νωρίτερα λόγω των συνθηκών της Ελλάδας. Νομίζω ότι ίσως να έχουν δίκιο, πάντως δεν μπορούν με τίποτα να σου πουν ότι δεν ισχύει η εγγύηση γιατί δεν άλλαξες λάδι κάθε 5.000χλμ και εν πάση περιπτώση στο άρθρο του 0-300 το κόστος υπολογίζεται με βάση την αλλαγή στα χλμ που προτείνει το συνεργείο, δηλ κάθε 5.000χλμ για το tiger.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγω ρε παιδια για να πω την αληθεια ποτέ "δεν ψειρισα τη μαϊμου"...Ηθελα μια μοτοσυκλετα(ή ενα αυτοκινητο)το παιρνω και δεν κοιταζω κοστος χρησης...Αφου μου αρεσει και ΓΟΥΣΤΑΡΩ να το οδηγω...θα τα δωσω...Δεν ειμαι υπερανω χρηματων.Εχω την "φιλοσοφια" ομως οτι μια ζωη την εχουμε.Τα χρηματα ειναι για να μας κανουν την ζωη πιο ευκολη και για τιποτ'αλλο... Οσο και να εχει κοστος χρησης...αμα το γουσταρω ΤΕΛΟΣ!!!:)

+1000 :winking:

Πλάκα έχει.... :popcorn::popcorn:

Το κιλικείο το έχω πάρει για όλο το MyBike εργολαβικά....

Πέσε το χρήμα για τα :popcorn: ανεξάρτητα

Τελικά εγώ με το κόστος χρήσης ξέρω οτι: ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.....

Εχεις κυβικά?? Πλερώ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, τη βασική συντήρηση της μοτοσικλέτας (αλλαγές λαδιών, φίλτρου λαδιού, μπουζί, φίλτρο αέρος, τακάκια, υγρά φρένων, υγρά ψυγείου) μπορείς να τα κάνεις μόνος σου, κάνοντας πολύ μεγάλη οικονομία ενώ παράλληλα είσαι και σίγουρος ότι κάνεις σωστά τη δουλειά.

Και πηγαίνεις σε συνεργείο μόνο για τη ρύθμιση βαλβίδων ή για κάτι έκτακτο.

Βεβαια, έτσι χάνεις την εγγύηση αλλά το κέρδος από τα χρήματα που δίνεις κάθε τόσο στα λεγόμενα "προγραμματισμένα service" στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία είναι τόσο μεγάλο ώστε αξίζει να απέχεις από αυτά (κάνοντας μόνος σου τη συντήρηση) και άν (ό μοι γένοιτο) σου βγάλει κάποια κατασκευαστική βλάβη το μηχανάκι, την πληρώνεις και τέρμα. Νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο, ειδικά αν έχεις μηχανάκι που δεν ακούγεται για ζημιάρικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τελικά εγώ με το κόστος χρήσης ξέρω οτι: ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.....

Εχεις κυβικά?? Πλερώ....

εχεις απολυτο δικιο.φαντασου οτι πληρωσα 210ε για το δευτερο σερβις του 600.που να ειχα 1000! :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ παιδιά ποτέ δεν με πέιραξε το πόσα πλήρωσα. Οχι οτι μου περισσεύουν, απλα απο "φιλοσοφία".

Περίμενα εξάλλου 4 χρόνια να πάρω το Varadero.

Αλλά επειδή πάντα ήμουν της άποψης και της φιλοσοφίας αυτής, και επειδή πάντα το dream bike ήταν το Varadero,

όταν κατάφερα και τα οικονομικά μου ήταν σε κατάσταση που απλά μπορούσα να το πάρω το πήρα.

Ποτέ δεν σκέφτηκα το κόστος χρήσης.

Αυτό είναι και η μοτοσυκλέτα για τους περισσότερους μας νομίζω. Η Γκ@υλα που νιώθουμε οταν την βλέπουμε και όταν την καβαλάμε.....

Ολα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα πιστεύω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα πάντως έπαιξε πολύ ρόλο το κόστος συντήρησης κατά την αγορά του bmw. Μάλλον για να το πω καλύτερα...συνέπεσε να έχει χαμηλό κόστος συντήρησης η μοτοσυκλέτα που ήθελα και ειδικά από την στιγμή που είναι πανεύκολη στο σέρβις και το κάνω και μόνος. Από πολλές απόψεις, γιατί και ένα άλλο βασικότατο έξοδο στις άλλες μοτό που πιθανότατα δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα του περιοδικού, είναι και οι αλλαγές των αλυσογράναζων που είναι μεγάλο κόστος αγοράς αλλά έχει και κόστος τοποθέτησης.

Εγώ με το πήγασο δεν ξεπερνούσα τα 15000χιλ με τα άφτερ μάρκετ αλυσογράναζα (afam αξίας γύρω στα 120?) ενώ με τα μαμίσια (αξίας γύρω στα 160?) είχα φτάσει τις 28000χιλ (πάντα με πολύ προσεκτική και τακτική συντήρηση τους)

Σε άλλες μοτό κρατάνε παραπάνω, και ίσως πολύ παραπάνω, αλλά σε μένα...δεν :/ (Ίσως ο τρόπος που οδηγώ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Για να μην μπερδευονται τα θεματα, βαζω εδω τα τελικα αποτελεσματα του κοστους χρησης, 9 on-off μοντελων της Ελληνικης αγορας, οπως τα κοστολογησε το περιοδικο..Τα συμπερασματα περι "φτηνων και καλων μοντελων", ΔΙΚΑ ΣΑΣ! :rolleyes:

..Για ολα συνυπολογιζει κοστος service, μεχρι 48.000 χλμ (Απαραιτητες εργασιες και ανταλλακτικα (τακακια, μπουζι, φιλτρα, κλπ) καθως και! κοστος εργατοωρας, στην οποια η Suzuki, προηγειται στη χρεωση, ΜΑΚΡΑΝ!)

Επεισης, συνυπολογιζονται κοστος πτωσης,τελων κυκλοφοριας, και ασφαλισης

Η τελικη καταταξη.. (Απο το φτηνοτερο σε χρηση, μεχρι το ακριβοτερο..)

1.BMW F 650 GS 657,95 euros

2.XT 660 R.........756,95 =

3.Varadero.........841,88 =

4.GS 1200..........1004,44 =

5.KLE 500..........1086,50 = !

6.Transalp 700...1.094,20 =

7.Tiger 1050.......1.103,73 =

8.Versys 650.......1.292,88 =!!

9.V-Strom 650.....1.397,00 =!!!

..Υπολογειστε το κοστος αγορας, της καθε μιας, και καντε τους υπολογισμους σας!.. ;)

(Ολοκληρο το αρθρο, θα σκαναριστει, συντομως.. Οποιος βιαζεται, ας πεταχτει στο περιπτερο! :grin: )

βλέπω παντως ότι ούτε το moto ούτε το 0300 κινδυνευουν να χασουν τους σπόνσορες τους. χααχαχαχαχαχα

Αντικειμενικα κριτηρια. Κόστος εργατωρας..... ναι! σε ποιο συνεργείο?

κόστος ανταλλακτικών απο πτωση. Εχω εντρυφησει. Λιανική με τελική δεν εχει ουδεμια σχεση (στη σουζουκι). και να συμπληρωσω με το καλημερα και ουχι εκπτωση λόγω συμπονοιας.

Τα τελη κυκλοφορίας και την ασφαλιση τι τα ήθελε? Για να συγκρίνει τι? Μαλλον για να δημιουργησει εντυπωσεις στα τελικά νουμερα?

Γιατι δεν έβαζε και κοστος απο κλήσεις που θα φαει ενας τυπικά στην περιοδο να το φουσκωσει και άλλο.

Ειναι σημαντικό πιστευω καποια στιγμη να καταλαβουν οι των περιοδικών ότι πελάτες τους ειμαστε εμεις και όχι οι εταιρείες.

μπορουν κάλλιστα να παραδειγματιστουν απο τα περιοδικά του χωρου στο εξωτερικο που δε δισταζουν να κραξουν και να ξεφωνισουν

απογοητευση σκετη και πεταμενα λεφτα. Πανε να κοροιδεψουν τον κοσμο.

τους ειχα για πιο σοβαρους. περαστικά μας :lol:

Τροποποιήθηκε από τον deusXT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο κ7 στρωμα για να αλλαξεις τα μπουζι λυνεις ολα τα πλαστικα της μηχανης

φανταστητε τα εργατικα,οποτε αν τρωνε πισω κυλινδρους θα ξερετε γιατι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί θα βαριούνται να αλλάξουν το πίσω τα μαστόρια φαντάζομαι!

@Σάμη τα περιοδικά έχω σταματήσει να τα αγοράζω για τους λόγους που ανέφερες. Δεν είπα ποτέ ότι λένε ψέματα σε κάτι...αλλά απλά ότι λένε την μισή αλήθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ παιδιά ποτέ δεν με πέιραξε το πόσα πλήρωσα. Οχι οτι μου περισσεύουν, απλα απο "φιλοσοφία".

Περίμενα εξάλλου 4 χρόνια να πάρω το Varadero.

Αλλά επειδή πάντα ήμουν της άποψης και της φιλοσοφίας αυτής, και επειδή πάντα το dream bike ήταν το Varadero,

όταν κατάφερα και τα οικονομικά μου ήταν σε κατάσταση που απλά μπορούσα να το πάρω το πήρα.

Ποτέ δεν σκέφτηκα το κόστος χρήσης.

Αυτό είναι και η μοτοσυκλέτα για τους περισσότερους μας νομίζω. Η Γκ@υλα που νιώθουμε οταν την βλέπουμε και όταν την καβαλάμε.....

Ολα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα πιστεύω...

Και παρα τα οσα λεει ο ALX για το θεμα του τοπικ...αυτο που λεει ο ΧΡηστος ειναι ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ του τοπικ...Τι ν ακαθομαστε να τα ψειριζουμε ποσα καει και ποσα χαλαω και ποσα θα δωσω και κουραφεξαλα.Το θες;Το γουσταρεις;Σε παιρνει η αγορα;Βουρ παρτο λοιπον και κοιτα να το ευχαριστηθεις...Οσο κοιταμε ποσα και τοσα και γιατι και πολλα ειναι και λοιπα.,...χανουμε το ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ...Η μοτοσυκλετα ειναι διεξοδος απο το αγχος της καθημερινης μ@λ@κιας...Μην την καταντησουμε μερος της... ;)

Υ.Γ.Πως γινεται ρε π@υστη μου και σε καθε τοπικ διαβαζεις ποστ ΜΟΝΟ για BMW...Αλλου το θεμα...σε BMW θα καταληξουμε :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υ.Γ.Πως γινεται ρε π@υστη μου και σε καθε τοπικ διαβαζεις ποστ ΜΟΝΟ για BMW...Αλλου το θεμα...σε BMW θα καταληξουμε :huh:

Άντε πάλι!!! Μα δεν μπορούμε να αναφέρουμε κάτι που είναι σχετικό με το θέμα? Τόσα ποστ τώρα το θέμα μας ήταν το Vstrom, αυτό δεν πείραξε? Εγώ είπα την άποψή μου για το κόστος συντήρησης της δικής μου μοτοσυκλέτας κι ότι έπαιξε τον ρόλο του. Ταμπού είναι πια αυτή η λέξη BMW?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τώρα το πράμα κάνει ΚΡΑ απο μακρια!

Βγαίνουν τα νέα δικύλινδρα GS(650 & 800) βγήκε και το Transalp και δεν πουλάει όσο περιμένανε!

Ε τι να κάνουν και οι αντίζηλοι!???

Λάδωματάκι στα περιοδικά να θάψουν τον ηγέτη της κατηγορίας που είναι το V-strom με χαοτική διαφορά!!!

Ο καταναλωτής όμως ξέρειΔεν περιμένει κανέναν δημοσιγράφο να του πεί τι θα αγοράσει!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας πω και εγω την γνωμη μου :D

τοσες σελιδες δεν ελεγα τπτ για ενα και μονο λογο, οτι πολλα απο αυτα ειναι τελειως μα τελειως εικονικα με στοχο ανθρωπους/αγοραστες

οπου ΔΕΝ ειχαν ποτε τους μοτοσυκλετα!

Ειναι δυνατον να βγαζουν κοστος και να το δημοσιευουν κι'ολας; απο που και ως που βρε παιδια; εγω μπορει να εχω μια πτωση αξιας 5000

ευρω ή μια ασφαλεια με 800 ευρω τον χρονο ή με 140 τον χρονο οπως επισης εγω τωρα συγκεκριμενα τα τελη για 5 χρονια δεν! θα τα πληρωνω.

Οσο για τα service δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, εκτος και εαν καποιος κανει σιγουρα πανω απο 20.000 χλμ ετησιως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εχεις απολυτο δικιο.φαντασου οτι πληρωσα 210ε για το δευτερο σερβις του 600.που να ειχα 1000! :wacko:

τωρα πανω σε αυτο τι να γραψω ρε παιδια αφου για το σκουτερακι μου beverly 250 σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο οπου ο μαστορας ειναι οκ και κανει πολυ καλυτερες τιμες απο συμβεβλημενα (χιλιοστεκαρισμενο ;) ) τα εξοδα συντηρησεις του ειναι πολυ μα πολυ πιο πανω απο του fjr οσο και να σας φαινετε απιστευτω....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
τωρα πανω σε αυτο τι να γραψω ρε παιδια αφου για το σκουτερακι μου beverly 250 σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο οπου ο μαστορας ειναι οκ και κανει πολυ καλυτερες τιμες απο συμβεβλημενα (χιλιοστεκαρισμενο ;) ) τα εξοδα συντηρησεις του ειναι πολυ μα πολυ πιο πανω απο του fjr οσο και να σας φαινετε απιστευτω....

εμενα παντως ΔΕΝ μου φαινεται περιεργο!

εγω για το cbr600 εδινα περισσοτερα απο οτι στο μπουσα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με τους μαστορες με πιανουν τα νευρα μου!!!!!!! :angry:

εχω μεταχειρισμενη μηχανη μοντελο ΄07 αλλα επειδη ο προηγουμενος δεν το πηγε για πρωτο service στην kawasaki δεν το εκανα ουτε εγω.επισης πριν το αγορασω το τσεκαρα σε συμβεβλημενα kawasaki συνεργεια αλλα κανενα δεν μου κερδισε την εμπιστοσυνη για να παω να κανω το service.μαλιστα μερικα απο αυτα μου εξηγησαν οτι επειδη εμπορευονται μεταχειρισμενα δεν μπορουν να μου κανουν ελεγχο στη μηχανη προκειμενου να την αγορασω!

ΠΑΡΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ!!!!!!!! :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα τελη κυκλοφορίας και την ασφαλιση τι τα ήθελε? Για να συγκρίνει τι? Μαλλον για να δημιουργησει εντυπωσεις στα τελικά νουμερα?

Το συνολικο κοστος εγραψα εγω..Στο αρθρο, αναφερονται και επι μερους, απλα, επειδη θα το σκαναρω το αρθρο, βαριομουν να γραφω και τους επι μερους πινακες...

Οσο για τα υπολοιπα,περι περιοδικων, τα εχουμε πει πολλακις!.. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιδού και ολόκληρο το άρθρο. Υπενθυμίζω, από το 0-300, τεύχος 182 της 1ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σελίδες 76-82

αι σκαναρισμέναι σελίδαι αφαιρέθηκαν δι' ευνόητους λόγους, περισσότερες πλεροφορίες στο μήνυμα 52

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα