tony_xjr 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 Και για οσους λενε οτι το YBR δεν ταξιδευει ενα εχω να τους πω: ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ Εχθες τολμησα να βγαλω το ΥΒR αρκετα εκτος των τοιχων. Συγκεκριμενα πηγα Σερρες και γυρισα, το ιδιο πρωι Ενιωσα πολυ περηφανος που εκανα το πρωτο μου σοβαρο ταξιδι με μηχανη, στο οποιο ολα εξεληχθηκαν ομαλα και ομορφα. Σηκωθηκα χθες (28-2-09) στις 9:30πμ, ηπια ενα καφεδακι στα γρηγορα και στις 10 ειμουνα κατω στη μηχανη για μια μινι προετοιμασια. Σπρεϋ στην αλυσιδα, βγαλσιμο μπαγκαζιερας, σφιξιμο πισω αναρτησης (προφορτηση στη θεση 3 απο 2), ενα απλο σκουπισματακι και πισω στο σπιτι. Ντυθηκα σαν αστακος (κρανος,μπουφαν,γαντια,μποτακια,περιλαιμιο), ηπια μπολικο νερακι, εβαλα μπρος τη μηχανη και βοουρ στο βενζιναδικο. Βενζινη μεχρι το λαιμο, τσεκαρισμα στα λαστιχα και εφυγα για το σημειο συναντησης. Στο γηπεδο της τουμπας συναντηθηκα με την συνοδεια μου, ενα Opel Corsa 1.2 το οποιο θα με ακολουθουσε σε ολη τη διαδρομη μεχρι τις Σερρες. Αναχωρηση στις 10:40 με ηλιο και καθαρο καιρο, στεγνο δρομο και super διαθεση. Στη διαδρομη ομως μου την χαλασε ο αερας. Απο την εισοδο μου στον περιφερειακο μεχρι την εισοδο μου στα βουνα των Σερρων αγανακτησα. Πηγαινε το καημενο το YBR περα δοθε, μου εκοβε την ταχυτητα και μου εκανε τα αφτια μου σφυριχτρες. Ηθελα να γυρισω πισω αλλα το διαχωρηστικο στη μεση του δρομου με αναγκασε να συνεχισω. Ευτυχως δηλαδη γιατι στα βουνα ο αερας εκοψε. Απο εκει και μετα ομως ανελαβε δουλεια το κρυο. Στα βουνα ειχαν μεινει ακομα μερικα χιονακια και οσο ανεβαινα, τοσο παγωναν τα δαχτυλα μου. Συνεχισα ομως χωρις σταση και μετα απο λιγο βρεθηκα να κατηφοριζω προς τον καμπο των Σερρων. Εκει ο καλος δρομος που σου εδινε μεγιστη προσφυση και σιγουρια και το εντονο στροφυλικη, με πριζωσαν και αρχισα να κινουμαι εντονα, με γρηγορες αλλαγες κατευθυνσης και το κοντερ να δειχνει τα 80χαω. Ως εκ τουτου το Corsa με ψιλοεχασε μιας και δεν μπορουσε να ακολουθησει τους ρυθμους μου, με προλαβε ομως στον καμπο οπου καναμε ενα τρενακι πισω απο μια νταλικα μαζι με κατι αλλα αυτοκινητα μεχρι τις Σερρες. Φτανοντας στην πλατεια Ελευθεριας, την κεντρικη της πολης υστερα απο 1 ωρα και 15 λεπτα ταξιδιου, εκανα ενα διαλειμματακι για ξεκουραση, αποχαιρετησα την συνοδεια απο πισω και ξαναπηρα το δρομο του γυρισμου. Το ρολοϊ εδειχνε 1:10 και εγω ηδη κυλουσα για θεσσαλονικη. Για το ταξιδι του γυρισμου δεν εχω λογια να το περιγραψω. Ηταν απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Αερας δεν υπηρχε, η θερμοκρασια ειχε ανεβει, η κινηση επεσε και εγω απολαμβανα καθε χιλιομετρο. Στα βουνα κινηθηκα παλι με εντονους ρυθμους και εκμεταλευομουνα ολο το πλατος του δρομου αφου δεν υπηρχε κανενας απο πισω να με αγχωνει. Η καθοδος απο τα βουνα με κατευθυνση τη Θεσσαλονικη εξελιχθηκε καλυτερα απ'οτι περιμενα, αφου ο ενοχλητικος αερας δεν υπηρχε να μου κοβει την ταχυτητα και το στροφομετρο επαιζε μονιμα στις 9000-9500 rpm. Κινουμενος στην επιστροφη με υψηλοτερες ταχυτητες, βρεθηκα πολυ γρηγορα στον περιφερειακο τη πολης μας και κατευθηνομουνα προς το σπιτι μου. Οταν εφτασα και παρκαρα τη μηχανη, τσεκαρα αμεσωε το ρολοϊ μου. Η ωρα εδειχνε 2:10. Για μισο λεπτο, εκανα τον γυρισμο σε μια ωρα ακριβως??? ΟΥΑΟΥ! και με μια μηχανη 125cc??? 2 φορες ΟΥΑΟΥ!!! Ειμαι πολυ περιφανος γι'αυτο το μικρο κατορθωμα μου. Θα περιμενω να ζεσταθει λιγο ακομα ο καιρος για να ξαναεπαναλαβω κατι παρομοιο ;) Στοιχεια Ταξιδιου: Συνολικα χλμ που διανυθηκαν: 193 Συνολικη διαρκεια ταξιδου (με επιστροφη και στασεις): 2 ωρες και 30 λεπτα Συνολικη καταναλωση: 6 λιτρα απλη αμολυβδη (5? δηλαδη με τιμη βενζιναδικου 0.836?) Min speed: 55χαω Max speed: 110 χαω Μεση ταχυτητα Θεσσαλονικη Σερρες: 80χαω (στο περιπου) Μεση ταχυτητα Σερρες-Θεσσαλονικη: 95 χαω (στο περιπου) Μεση καταναλωση: 3 λιτρα στα 100χλμ Φθορες μηχανης: Τιποτα δεν παθαινει λεμε, δεν κομπιασε ουτε για μια στιγμη, δεν φοβηθηκα ουτε ενα δευτερολεπτο. Αξιοπιστια στο Full. Φθορες οδηγου: Με πονουσε η μεση μου ολο το απογευμα :D Γενικο συμπερασμα: Το ξανακανω ΑΝΕΤΑ αρκει να εχει καλυτερο καιρο. φιλε σταυρο μπραβο για την κοντινη σου εξορμιση! ευχομαι και 36ωρο με την επομενη μοτοσυκλετα σου! (μια διευκρινηση μονο...το corsa...ηταν χαλασμενο? :P :P :P ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 φιλε σταυρο μπραβο για την κοντινη σου εξορμιση! ευχομαι και 36ωρο με την επομενη μοτοσυκλετα σου! (μια διευκρινηση μονο...το corsa...ηταν χαλασμενο? :P :P :P ) ΧΑ ΧΑ ΧΑ οχι ρε τρελε, μια χαρα ηταν, παρεουλα πηγαμε... Στο ενδιαμεσο διαλειμμα των 15 λεπτων σχολιασαμε και τα της διαδρομης και μετα πηρε ο καθενας το δρομο του. Ασε εχει και ενα ωραιο καιρο αυτες τις μερες και μου μπαινουν συνεχεια ιδεες και για δευτερη αποδραση.... Αντε και του χρονου 36ωρο. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tony_xjr 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 ΧΑ ΧΑ ΧΑ οχι ρε τρελε, μια χαρα ηταν, παρεουλα πηγαμε... Στο ενδιαμεσο διαλειμμα των 15 λεπτων σχολιασαμε και τα της διαδρομης και μετα πηρε ο καθενας το δρομο του. Ασε εχει και ενα ωραιο καιρο αυτες τις μερες και μου μπαινουν συνεχεια ιδεες και για δευτερη αποδραση.... Αντε και του χρονου 36ωρο. ;) ακοοοομα να το πουλήσεις το εργαλείο? πως αντέχεις και δε το δίνεις ανταλλαγή να πάρεις το άλλο?? :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 ακοοοομα να το πουλήσεις το εργαλείο? πως αντέχεις και δε το δίνεις ανταλλαγή να πάρεις το άλλο?? :D Οτι μηχανακι βρηκα για ανταλλαγη (να σημειωσω οτι θελω συγκεκριμενο μηχανακι και οχι οποιο να'ναι) ηταν εκτος των οριων του budget μου και δευτερον οι αντιπροσωπειες το επαιρναν σε ξεφτυλα τιμη. Εφ'οσον δεν βιαζομαι (που λεει ο λογος) ακολουθω την αργη τακτικη.... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) Performance chip για το ΥΒR? lol? Ψάχνοντας διάφορα για το YBR έπεσα πάνω σε κάτι "performance chips" στο ebay τα οποία υποτίθεται πως δίνουν +25 άλογα και είναι για το ΥΒR και για το YZFR Δείτε λίγο εδώ και εδώ ...παράξενο μου φαίνεται, δεν έχω ακούσει τίποτα για chip ξανά για μηχανάκι. Επίσης.. 25 άλογα? 10 έχει μανίσιο, τί είναι αυτό πια, το φίλτρο του Πανοραμίξ? Τι νομίζετε κι εσείς? Τροποποιήθηκε Απρίλιος 15 , 2009 από τον Herzblut Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sfour 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 Βλέποντας τις δυναμομετρήσεις που έχει στη δημοπρασία, νομίζουμε οτι αφορά άλλη μηχανή, αν δεν είναι απάτη. Στις 5000 στροφές το μπιτσικλετί μόλις ξυπνάει και σίγουρα δεν έχει εκεί κορύφωση με ~ 120 άλογα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 EEE??? τι κουφο ειναι αυτο??? Μηπως τους εφυγε το κομα και θελουν να πουν 2,5 αντι για 25??? Παντως σιγουρα ειναι για τα ψεκαστα μοντελα του 2008 και μετα γιατι το δικο μου που ειναι του 2006 εχει καρμπυρατερ. Υ.Γ: Απ'οτι καταλαβα αυξανει και την καταναλωση μαζι με την ιπποδυναμη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 Απ'οτι καταλαβα αυξανει και την καταναλωση μαζι με την ιπποδυναμη... Αυτα τα δυο ειναι παντα αλληλενδετα... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 Αυτα τα δυο ειναι παντα αλληλενδετα... :) Είδατε όμως τί γράφει? Ας τα πάρουμε ένα ένα.. "+25 BHP POWER BOOST CHIP/MOD,GAS S" = gas saver τελοσπάντων FOR ALL PETROL ELECTRONIC FUEL INJECTED MOTORCYCLES : οk, αυτό είναι αυτό που είπε ο φίλος steven, για τα ψεκαστά. (Το δικό μου δεν είμαι σίγουρος ποιού έτους είναι, έχει τα λεπτά τα φλας πάντως, πού μπορώ να το δω?) "ATENTION,THIS IS UNIQUE CHIP ON eBAY,REAL CHIP IS INSIDE ": ..δε καταλαβαίνω τί ακριβώς προσπαθεί να πει εδώ "FUEL ECONOMY INCREASED TO 10% ": ..κάτι παραπάνω από την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δηλαδή? "POWER INCREASED BY UP TO 25BHP": +25 άλογα "TORQUE INCREASED UP TO 70NM": δε τα ξέρω αυτά.. "ACCELERATION AND FINAL TOP SPEED INCREASED TO %" : ..πόσο τοις εκατό? ξέχασε να γράψει, του ξέφυγε ή μας δουλεύει? Τέλος, ο τρόπος που δουλεύει το chip όπως μας λέει ο τύπος, είναι ο εξής: "POWER BOOST CHIP WORKS BY TELLING THE ECU THAT THE INCOMING AIR IN THE INTAKE SYSTEM IS COLD SO ADVANCES THE INGNITION BY UP TO 4 DEGREES TO COMPENSATE PRODUCING MUCH MORE POWER!!!!!!!!!!" Κανείς τεχνικός να μας διαφωτίσει? Θα του στείλω κι ένα msg στο ebay αυτουνού να δώ τί θα μου πεί Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 Ο πωλητής του chip επικοινώνησε: "Dear buyer, It is very easy to install.You can do it in 15 minutes by yourself.It is not complicated at all.Of course,you will not receive 25 hp on 10 hp,you get 20-25 % on your power. It will save fuel because it will burn it much better than before. Best Regards powertuning.2009" (Αυτός είναι ο πωλητής του πρώτου chip, των 10 ?, που σχολίασα και το listing του στο προηγούμενο post) Αυτά λοιπόν.. προσωπικά βέβαια, λέω να μη μπλεχτώ με τέτοιου είδους mods, θα είμαι ειλικρινής, τα φοβάμαι λίγο :P Θα ρωτήσω τον μάστορα αν ξέρει να μου προτείνει τροπους βελτίωσης όταν έρθει η ώρα για το service και γενικώς, αν μάθω κάτι που να αποδίδει σίγουρα και να είναι ασφαλές θα το ξανανοίξω το θέμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 αν εχεις φιλε μου το YBR με τα λεπτα φλασακια και τη μαυρη εξατμιση τοτε εχεις το ψεκαστο μοντελο και μπορεις να βαλεις το chip. Για το πως δουλευει αυτο τσιπακι θα σε γελαω. Πιθανολογω πως αυτο το chip δουλευει σαν το προγραμμα που εχουν οι μεγαλυτερες μηχανες, βαζεις διαφορετικο προγραμμα στον εγκεφαλο της μηχανης (μερικες εχουν 2-3 απο τη μαμα) και εχεις καλυτερες επιδοσεις. Κατι τετοιο πρεπει να κανει. Αν σου δινει λοιπον 20-25% αυξηση ιπποδυναμης τοτε μιλαμε για μια βελτιωση που δινει 2-2,5 αλογα με κοστος 10?!!! Ειναι τοσο ευκολο και απλο ή μηπως καποιο λακο εχει η φαβα??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 αν εχεις φιλε μου το YBR με τα λεπτα φλασακια και τη μαυρη εξατμιση τοτε εχεις το ψεκαστο μοντελο και μπορεις να βαλεις το chip. Για το πως δουλευει αυτο τσιπακι θα σε γελαω. Πιθανολογω πως αυτο το chip δουλευει σαν το προγραμμα που εχουν οι μεγαλυτερες μηχανες, βαζεις διαφορετικο προγραμμα στον εγκεφαλο της μηχανης (μερικες εχουν 2-3 απο τη μαμα) και εχεις καλυτερες επιδοσεις. Κατι τετοιο πρεπει να κανει. Αν σου δινει λοιπον 20-25% αυξηση ιπποδυναμης τοτε μιλαμε για μια βελτιωση που δινει 2-2,5 αλογα με κοστος 10?!!! Ειναι τοσο ευκολο και απλο ή μηπως καποιο λακο εχει η φαβα??? Ναίιι, αυτό έχω, βέβαια όταν είδα το μοντέλο του 2009 χτύπησα λίγο το κεφάλι μου 2-3 φορές.. συνήλθα γρήγορα όμως. (ετοιμάζω ένα ποστ που το αναφέρει:P coming soon) Αυτό ακριβώς... το λάκο φοβάμαι κι εγώ, μου ακούγεται του-γκού-τουμπι-τρού.. PS: ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ(γύρω στα 250 km to go) ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΚΑΖΩΣΩ!!! ...τρομάρα μου.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 και να τελειωσεις το στρωσιμο, το μηχανακι θα ανοιγει ακομα. Εμενα μεχρι τις 6-7 χιλιαδες χλμ το μοτερ ανοιγε, εβλεπα ψιλοδιαφορες (μικρες μεν υπαρκτες δε). βεβαια στο δικο σου οιυ ειναι κινεζικο δεν ξερω τι φαση παιζει με το μοτερ, σιγουρα ομως δεν θα ειναι ετοιμο απο τα πρωτα χιλια χλμ. Τι εννοεις για το μοντελο του 2009? ιδιο με του 08 ειναι.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) MEGA-POST - πληροφορίες για YBR - όσοι πιστοί προσέλθετε Το παρακάτω post προοριζόταν για pm, αλλά νομίζω είναι καλύτερα οι πληροφορίες να βγούν στο κοινό μιας και είναι και μαζεμένες κι όποιος θελήσει (όπως ένα παλικάρι που σκεφτόταν να πάρει το YBR μέσα στο Πάσχα πχ) μπορέσει να βοηθηθεί :) @steven Ειδα σε ένα post σου ελεγες ότι παρήγγειλες "καπάκι κοντέρ", τί αξεσουάρ είναι αυτό? - αν θυμάσαι εγώ το έχω σπασμένο το κοντέρ μου από το πέσιμο και ακόμη μου κάνουν τις πάπιες καί ασφαλιστική καί ο ερευνητής που του αναθέσαν την υπόθεση. Λόγω του σπασίματος λοιπόν ψηνόμουν για ολική αλλαγή του κοντέρ ( παρατήρησε το κοντέρ του μοντέλου του 2009 ..τα σπάει) Ρώτησα όμως στον μερεμετσάκη αν μπορούμε να το παραγγείλουμε και μου λέει δεν υπάρχει στο site της yamaha. Γενικώς ψάχνομαι πολύ με αξεσουάρ,κτλ καθώς το αγαπάω πολύ το ybrάκι μου και θέλω να το'χω όμορφο αλλά δυστυχώς λόγω χαμηλής κυκλοφορίας (μετα βίας έχω δεί 2 να κυκλοφορούν) δε βρίσκονται εύκολα και τα parts.. Ξαναδιαβάζω όλο το Βιος και Πολιτεία απ'την αρχή και σημειώνω ό,τι χρειάζομαι. Μέχρι στιγμής έχω κρατήσει: 1) Michelin Pilot Sporty , για όταν έρθει η ώρα για αλλαγή. (μαμά νούμερο 90/90, κάποιοι έχουν δοκιμάσει και το 100) 2) Αλλαγη λαδιου μπροστινων καλαμιων με BelRay 20W 3) Σέλα (επιπλέον αφρόδες υλικό + δέρμα) 4) Κάτι ακούστηκε από τον nikolas_x μπουζί ιριδίου (συγκεκριμένα σε post του ανέφερε: "αντικατάσταση μπουζί με NGK CR6HIΧ ιριδίου. 8,5 ευρώ από ebay (με μεταφορικά από Αγγλία) και εδώ το εχουν 15ευρώ.") / σε παραβολή με αυτό ο steven είχε πει πως σκεφτόταν να βάλει "σωληνακι υψηλης". Τελικά τι έγινε με αυτό το θέμα steven? 5) Με το φίλτρο K&N τί έγινε τελικά? 6) λαμπτήρας halogen ή xennon (35/35w) !! τελικά τί από τα 2? και που? μεσαία, μεγάλη? το ίδιο είναι? που τη βρίσκουμε και πώς την τοποθετούμε? 7) μπαταρία (όοταν με το καλό χρειαστεί) , έχουμε πρόταση για Yuasa, από steven, 14 ? 8) εκδρομή. (εγώ μέσα :D) PS: Νομίζω steven εσύ έχεις πετύχει τους πιο αξιόπιστους και με καλές τιμές μάστορες. Κάνε μου μια παραπομπή σε παρακαλώ για να ξέρω κι εγώ που να πάω. I remember Μερεμετσάκης για τα service. PS 2: Οσοι έχετε YBR, καρτούλα σας έστειλε η yamaha? τι κάνουμε με αυτή? ευχαριστώ βεβαια στο δικο σου οιυ ειναι κινεζικο δεν ξερω τι φαση παιζει με το μοτερ, σιγουρα ομως δεν θα ειναι ετοιμο απο τα πρωτα χιλια χλμ PS 3: Μη μου λες τέτοια (αστιεύομαι, φυσικά και να μου πεις) ..ανησυχώ.... Σίγουρα δε σκόπευα να κάνω τίποτα τρελά, θυμάμαι που μου είχες πει μέχρι τα 2.000 km σιγά σιγά άνοιγμα μέχρι τις 9000 στροφές.. Τώρα μ'αυτό εκπλήσομαι όμως.. ..λίγο Τροποποιήθηκε Απρίλιος 15 , 2009 από τον Herzblut Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ YBR???? στο επισημο site παντως εχουν ακομα του 08 στο θεμα μας: Ειδα σε ένα post σου ελεγες ότι παρήγγειλες "καπάκι κοντέρ", τί αξεσουάρ είναι αυτό? Δεν ειναι αξεσουαρ, ειναι ενα πλαστικο καπακι που φιλοξενει πανω του ολες τις ενδειξεις του κοντερ (και τις προστατευει επισης). Το ειχα παρει 8? νομιζω απο την επισημη αντιπροσωπεια. Ειχε γινει αεροπορικη παραγγελια απο την ολλανδια γιατι δεν το βρισκεις ευκολα σε στοκ. 4) Κάτι ακούστηκε από τον nikolas_x μπουζί ιριδίου (συγκεκριμένα σε post του ανέφερε: "αντικατάσταση μπουζί με NGK CR6HIΧ ιριδίου. 8,5 ευρώ από ebay (με μεταφορικά από Αγγλία) και εδώ το εχουν 15ευρώ.") / σε παραβολή με αυτό ο steven είχε πει πως σκεφτόταν να βάλει "σωληνακι υψηλης". Τελικά τι έγινε με αυτό το θέμα steven? 5) Με το φίλτρο K&N τί έγινε τελικά? 8) εκδρομή. (εγώ μέσα biggrin.gif) 4)Μπουζι ιριδιου, λαμπα helogen (xenon δεν μπαινουν γιατι δεν εχουμε χωρο να φιλοξενησουμε τα ballast), σωληνακι υψηλης και aftermarket εξατμιση ηταν οι επομενες βελτιωσεις που ειχα σκοπο να κανω. Επειδη το μηχανακι βγηκε προωρα στην πωληση, τα σχεδια θαφτηκαν στο ντουλαπι. Βεβαια οποιος θελει βοηθεια και πληροφοριες εδω ειμαι. 5)Δεν υπαρχει για το μηχανακι μας. Μια λυση ειναι να καταργηθει το φιλτρο και το φιλτροκουτι και να μπει φιλτροχωανη αλλα χωροταξικα ειναι πολυ δυσκολο. Αλλη λυση ειναι να κανεις τρυπες στο φιλτροκουτι. 8)και εγω μεσα ειμαι αλλα με το καινουριο μηχανακι ποια. λογω πωλησης εχω κοψει τα περιττα χιλιομετρα. P.S: Μαστορες και τα σχετικα δεν θα αναφερω για ευνοητους λογους. Δεκτα Pm και οσες πληροφοριες θελεται (sorry Herzblut) P.S2: Καρτουλα? τι καρτουλα??? P.S3: Μικρες διαφορες, μην εκπλησεσαι. Συμβαινει σε πολλα μηχανακια. Γι'αυτο και λεμε οτι τα 10-15.000 χλμ δεν ειναι πολλα για μηχανακι αφου μεχρι τα 10.000 πολλα μοτερ ανοιγουν ακομα.... Απο τα 2.000 χλμ και μετα ομως δινε το κανονικα, μην φοβασαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) haha, απαντάω γρήγορα για να σε προλάβω και θα διαβάσω μετά τί μου απάντησες !!! Ένα flashback σε παλαιότερη αναφορά σε ζελατίνες. Αυτή είναι η option της yamaha, πάνω από 100 ? αν δε κάνω λάθος. Φορεμένη: Και τώρα.. αυτό είναι το YBR 125 2009 Express αφασία κι αυτό! Και συνεχίζω στο κυρίως πιάτο... και το σημείο που με καίει.... ..αχχ.. Καλά.. όχι ότι δεν έπαθα πλάκα όταν το είδα ολόκληρο.. αλλά το κοντέρ ίσως να μπορω κάπως να το τσιμπίσω για το δικό μου YBR του 2008 μιας και ...μας την κάνανε την κασκαρίκα. Google: YBR 125 2009 , από εκεί τα αποτελέσματα Τροποποιήθηκε Απρίλιος 15 , 2009 από τον Herzblut Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 Γενικα οι οπτικες λεπτομερειες που προσθεσανε στο μοντελο του 2009 ειναι αρκετες ωστε να του δωσουν μια φρεσκαδα χωρις να χαλασουν το ρετρο στυλ του μικρου commuter. Το κοντερ του νεου YBR ειναι μια μικρη αντιγραφη του κοντερ του YBR 250 (μπες στο site και δες), ομορφο και λειτουργικο. Δεικτη βενζινης δεν βλεπω και ανυσηχω (αν πραγματι δεν εχει τοτε ειναι μεγαλοι ). Ηταν ενα εργαλειο για το οποιο ημασταν περηφανοι (μεγαλυτερες μηχανες δεν εχουν). Ελπιζω να φρεσκαραν και τον κινητηρα γιατι τα 10 αλογακια ειναι καπως λιγα, σε συνδιασμο με το βαρος της μηχανης (μηχανη ειναι, οχι παπακι, επρεπε να εχει 15 κανονικα). Επισης ριχνω κοκκινη καρτα στο YBR express γιατι εχει ταμπουρο μπροστα. Αποκλειεται να συμβαινει αυτο το πραγμα εν ετει 2009 απο εναν γιγαντα των 2 τροχων. Σε γενικες γραμμες το μοντελο του 2009 μ'αρεσει πολυ, με μονο φαουλ τον δεικτη βενζινης. Κατα τ'αλλα ανετα το επαιρνα παλι (σε κοκκινο βεβαια). Υ.Γ: Την ειχα δει και εγω τη ζελατινα στο ιντερνετ αλλα τα 100+? που εχει ειναι καπως πολλα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ YBR???? στο επισημο site παντως εχουν ακομα του 08 στο θεμα μας: Δεν ειναι αξεσουαρ, ειναι ενα πλαστικο καπακι που φιλοξενει πανω του ολες τις ενδειξεις του κοντερ (και τις προστατευει επισης). Το ειχα παρει 8? νομιζω απο την επισημη αντιπροσωπεια. Ειχε γινει αεροπορικη παραγγελια απο την ολλανδια γιατι δεν το βρισκεις ευκολα σε στοκ. 4)Μπουζι ιριδιου, λαμπα helogen (xenon δεν μπαινουν γιατι δεν εχουμε χωρο να φιλοξενησουμε τα ballast), σωληνακι υψηλης και aftermarket εξατμιση ηταν οι επομενες βελτιωσεις που ειχα σκοπο να κανω. Επειδη το μηχανακι βγηκε προωρα στην πωληση, τα σχεδια θαφτηκαν στο ντουλαπι. Βεβαια οποιος θελει βοηθεια και πληροφοριες εδω ειμαι. 5)Δεν υπαρχει για το μηχανακι μας. Μια λυση ειναι να καταργηθει το φιλτρο και το φιλτροκουτι και να μπει φιλτροχωανη αλλα χωροταξικα ειναι πολυ δυσκολο. Αλλη λυση ειναι να κανεις τρυπες στο φιλτροκουτι. 8)και εγω μεσα ειμαι αλλα με το καινουριο μηχανακι ποια. λογω πωλησης εχω κοψει τα περιττα χιλιομετρα. P.S: Μαστορες και τα σχετικα δεν θα αναφερω για ευνοητους λογους. Δεκτα Pm και οσες πληροφοριες θελεται (sorry Herzblut) P.S2: Καρτουλα? τι καρτουλα??? P.S3: Μικρες διαφορες, μην εκπλησεσαι. Συμβαινει σε πολλα μηχανακια. Γι'αυτο και λεμε οτι τα 10-15.000 χλμ δεν ειναι πολλα για μηχανακι αφου μεχρι τα 10.000 πολλα μοτερ ανοιγουν ακομα.... Απο τα 2.000 χλμ και μετα ομως δινε το κανονικα, μην φοβασαι. Το πλαστικό καπάκι αυτό που λές, μπορώ να το δω κάπου? καμιά φώτο παιζει? Επίσης.. η επίσημη αντιπροσωπεία ποια υποτίθεται ότι είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη? plus, άκουσα ότι κάτι γίνεται με μετακόμιση και για 2 μήνες δε θα υπάρχουν ανταλλακτικά μπλα μπλα μπλα... Για όοολο το 4 ..νομίζω θέλω μια βοήθεια hahah. Ειδικά τα φώτα λέω..να του τα αλλάξω το 5 ξέχνα το :D οk, όποτε μπορείτε πείτε και να δώ κι εγώ γιατι λόγω σχολής (Θεάτρου) ο χρόνος είναι πάρα πολύ περιορισμένος PS: εννοείται :) PS 2: καμιά βδομάδα μετά την αγορά της μηχανής, μου ήρθε ένας φάκελος στο σπίτι με κάτι brochures με ρουχισμό κτλ και μία καρτούλα γκρι που γράφει πάνω euroservice, YBR 125 , ενα μεγάλο νούμερο ίσως αριθμός πλαισίου, το όνομα μου και ημερομηνία αγοράς + 3 χρόνια (27/2/2011) μάλλον μεχρι τότε ισχύει. Δε προλαβα να πολυασχοληθώ. Θα το κοιτάξω και θα σας ξαναπω. PS 3: ok dude, σα να ηρέμησα heh, thanks ______________________________________________ Γενικα οι οπτικες λεπτομερειες που προσθεσανε στο μοντελο του 2009 ειναι αρκετες ωστε να του δωσουν μια φρεσκαδα χωρις να χαλασουν το ρετρο στυλ του μικρου commuter. Το κοντερ του νεου YBR ειναι μια μικρη αντιγραφη του κοντερ του YBR 250 (μπες στο site και δες), ομορφο και λειτουργικο. Δεικτη βενζινης δεν βλεπω και ανυσηχω (αν πραγματι δεν εχει τοτε ειναι μεγαλοι ). Ηταν ενα εργαλειο για το οποιο ημασταν περηφανοι (μεγαλυτερες μηχανες δεν εχουν). Ελπιζω να φρεσκαραν και τον κινητηρα γιατι τα 10 αλογακια ειναι καπως λιγα, σε συνδιασμο με το βαρος της μηχανης (μηχανη ειναι, οχι παπακι, επρεπε να εχει 15 κανονικα). Επισης ριχνω κοκκινη καρτα στο YBR express γιατι εχει ταμπουρο μπροστα. Αποκλειεται να συμβαινει αυτο το πραγμα εν ετει 2009 απο εναν γιγαντα των 2 τροχων. Σε γενικες γραμμες το μοντελο του 2009 μ'αρεσει πολυ, με μονο φαουλ τον δεικτη βενζινης. Κατα τ'αλλα ανετα το επαιρνα παλι (σε κοκκινο βεβαια). Υ.Γ: Την ειχα δει και εγω τη ζελατινα στο ιντερνετ αλλα τα 100+? που εχει ειναι καπως πολλα.... Συμφωνώ..τώρα για τα ταμπούρα δε ξέρω τί σκεφτόντουσαν :P Όσο για τον δείκτη βενζίνης αν προσέξεις έχει, θα δέις κάτω από τη γυαλάδα το σηματάκι με την αντλία ..άλλο με ανησυχεί..το ότι δε βλέπω πουθενά στροφόμετρο! Γενικώς είναι πολύ νεφελώδες το θέμα του ybr 2009 καθώς είδα videάκια στο youtube που έχουν παλιές ημερομηνίες, αλλιώς είναι το ένα αλλιώς το άλλο, ψάχνοντας πληροφορίες βρίσκεις ό,τι να'ναι, μπερδεμένα πράγματα.. Μέχρι να έρθει Ελλάδα θα έχουμε όλοι το καινούριο μοντέλο αυτής που ονειρευόμαστε τώρα :P Τροποποιήθηκε Απρίλιος 16 , 2009 από τον Herzblut Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CAPPO 353 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 καλα ρε παιδια τοσα μηχανακια υπαρχουν πως κολλησατε με αυτο? πρωσοπικη γνωμη απο τα πιο ασχημα μηχανακια.. ουφ το ειπα και ξελαφρωσα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Το πλαστικό καπάκι αυτό που λές, μπορώ να το δω κάπου? καμιά φώτο παιζει? Ειναι αυτο το μαυρο που εσωκλειει μεσα του τα οργανα. Το κοντερ αποτελειται και αυτο απο κομματια, δεν ειναι ολο μοτο του πακετο ;) Επίσης.. η επίσημη αντιπροσωπεία ποια υποτίθεται ότι είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη? plus, άκουσα ότι κάτι γίνεται με μετακόμιση και για 2 μήνες δε θα υπάρχουν ανταλλακτικά μπλα μπλα μπλα... Στην Θεσσαλονικη εχουμε 3 "υποκαταστηματα" (ή επισημους συνεργατες, οπως θες πες το) της μοτοδυναμικης. Αν μπεις στο site της yamaha ελλας θα δεις ποιοι ειναι. Τον εναν τον ξερεις ηδη. Για όοολο το 4 ..νομίζω θέλω μια βοήθεια hahah. Ειδικά τα φώτα λέω..να του τα αλλάξω Αφου δεν τα εκανα εγω, καν'τα εσυ. Εχω αχτι να δω ενα YBR τουμπανιασμενο. PS 2: καμιά βδομάδα μετά την αγορά της μηχανής, μου ήρθε ένας φάκελος στο σπίτι με κάτι brochures με ρουχισμό κτλ και μία καρτούλα γκρι που γράφει πάνω euroservice, YBR 125 , ενα μεγάλο νούμερο ίσως αριθμός πλαισίου, το όνομα μου και ημερομηνία αγοράς + 3 χρόνια (27/2/2011) μάλλον μεχρι τότε ισχύει. Α καταλαβα ποιο λες, εμενα δεν μου το εστειλαν γιατι το πηρα ως μεταχειρησμενο. Ειναι μια καρτα με την οποια αν βγεις ποτε εξωτερικο και παθει κατι το μηχανακι, μπορεις να πας στην επισημη αντιπροσωπεια της χωρας που θα'σαι με αυτη τη καρτα και να σου καλυψουν την ζημια δωρεαν (αφ'οσον εισαι στην εγγυηση μεχρι το 2011). Global Yamaha service οπου και να'σαι. καλα ρε παιδια τοσα μηχανακια υπαρχουν πως κολλησατε με αυτο? πρωσοπικη γνωμη απο τα πιο ασχημα μηχανακια.. Το μηχανακι ειναι classic bike, εχει ρετρο στυλ, πως θα επρεπε να ειναι δηλαδη??? Εισαι που εισαι μικρος (125cc), καν'το με στυλ (retro style). Υ.Γ: Δεν εχει τυχει ακομα να το δειξω σε γυναικα και να μου πει οτι ΔΕΝ της αρεσε. Σ'ολες αρεσε (απο 15 μεχρι 45). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Αφου δεν τα εκανα εγω, καν'τα εσυ. Εχω αχτι να δω ενα YBR τουμπανιασμενο. ;) Το μηχανακι ειναι classic bike, εχει ρετρο στυλ, πως θα επρεπε να ειναι δηλαδη??? Εισαι που εισαι μικρος (125cc), καν'το με στυλ (retro style). Υ.Γ: Δεν εχει τυχει ακομα να το δειξω σε γυναικα και να μου πει οτι ΔΕΝ της αρεσε. Σ'ολες αρεσε (απο 15 μεχρι 45). Yeap PS: ooohh so true ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
diamantis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Καλησπέρα! Το καλοκαίρι πρόκειται να πάρω ένα 125 μιας και δεν με εξυπηρετεί πλέον το 50ράκι και ξεκίνησα να κοιτάζω σιγά-σιγά για κανά παπί...μέχρι που έπεσα πάνω στο YBR και πλέον ούτε που μου περνάει από το μυαλό για παπί! Κατά 90% θα το πάρω καινούριο, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να το πάρω μεταχειρισμένο. Επειδή οι γνώσεις μου δεν είναι πολλές, ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλύτερο το ψεκαστό ή το άλλο.. Ξέρω, είναι λίγο χαζό να ασχολείσαι με επιδόσεις σε αυτά τα κυβικά, αλλά, λόγω των διαδρομών που θα κάνω, θα ήθελα να πηγαίνω με 90 για ώρα χωρίς ζόρια...αν το κάνουν και τα δύο, τότε φαντάζομαι πως η καλύτερη επιλογή είναι το ψεκαστό λόγω ακόμα μεγαλύτερης οικονομίας...σωστά? Και ένα τελευταίο...αυτό το factor, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ασυζητητί ομορφότερο, ξέρετε πότε έρχεται??...γιατί στο σαιτ της μοτοδυναμικής βλέπω ακόμα το παλιό.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα φίλε Διαμαντή, με το καλό λοιπόν! Εγώ ακόμη το στρώνω, πηγαίνω μέχρι 60 (5000 στροφές στην πέμπτη ταχύτητα).. οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία στα 90 km/h. Είμαι σίγουρος, όμως, από τα "συμφραζόμενα" (: και εδώ μέσα αλλά και από την καβάλα μου στο YBR), πως θα τα πιάνει και θα είναι κυριλέ, αλλά θα σου πω σίγουρα πιο μετά. **notice: έχω το ψεκαστό, το οποίο εχει 10 άλογα αντί για τα 12 του προηγούμενου μοντέλου με το καρμπυρατέρ. Σε καμιά βδομάδα που θα κάνει το 1ο του service θα ποστάρω σχόλια για το πως πάει σε περισσότερες στροφές. Για το της φωτογραφίας, του 2009 και καλά, δεν έχουμε ιδέα, και αμφιβάλλω αν ξέρουν και στην ελληνική yamaha. Ούτε στο αγγλικό site της yamaha υπάρχει κάποια πληροφορία. Όταν είχα ρωτήσει σε μια αντιπροσωπεία δεν ήξεραν, όταν πας ξαναρώτα όμως. Εαν τελικά και όταν το πάρεις μην ανησυχείς για τίποτα, εδώ υπάρχει πολύ υλικό, θα τα μάθεις όλα :D B) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 23 , 2009 από τον Herzblut Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
atom_smasher 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 επισης. ολες οσες το ειδαν τους αρεσε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas_x 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2009 το μηχανάκι είναι μια κατηγορία μόνο του. κανείς μας δεν μετάνιωσε πιστεύω για αυτή την επιλογή. είναι ιδανικό μηχανάκι entry level για να μάθει κάποιος τον χειρισμό μια μεγαλύτερης μηχανής (αυτό το κάνουν στην Αγγλία με Ybr). το αισθητικό κομάτι είναι υποκειμενικό. πάντως από ο,τι βλέπω τα μοντέλα που έχετε ανεβάσει έχουν όλα καρμπιρατέρ και πρέπει να είναι Brasil, ίσως το ψεκαστό να έρχεται στην Ευρώπη επειδή είναι πιο αυστηρά τα πράγματα για τις εκπομπές καυσαερίων. steven είσαι προδότης? πουλάς το εργαλείο? <_< χρόνια πολλά παιδιά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες