Jump to content
mikele

κρανη UVEX

Recommended Posts

καλησπερα......

στα πλαισια ανανεωσης εξοπλισμου βρισκομαι στο σταδιο του κρανους μιας και τα δυο που εχω ειναι 10ετιας σπαστα κτλ κτλ.....

θα ηθελα παρακαλω τις αποψεις γνωμες εμπειριες σας σχετικα με τα uvex και ειδικοτερα σε αυτο που εχω "σταμπαρει " το οποιο ειναι απο κευλαρ/ανθρακονιμα ειναι εντελως πουπουλο και στοιχιζει400 και μαλλον θα το βρω στα 300

σας ευχαριστω πολυ......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εχω το WING RS II, αν θες εσωτερικη ποιοτητα δεν θα βρεις, ειναι αρκετα αθορυβο και ποοοολυ αεροδυναμικο (σε επιπεδα

Arai,Shoei,Suomy κτλ), ως τις 300αρες.

Η ζελατινα του επισης ειναι καλη αλλα σε "ακραιες" συνθηκες θα σου θολωσει, επισης το καλοκαιρι εχει θεμα,

ο εξαερισμος του ειναι ανεπαρκεις,

με λιγα λογια το μεγαλο του ατου ειναι η αεροδυναμικη οπου δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο κρανη που κοστιζουν 800ευρω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

arai shoei best ;) οχι οτι τα αλλα ειναι μαπα ..

απλα αυτες οι 2 ειναι κορυφαιες οπως και να το κανουμε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα...

Αν μιλας για το UVEX helix rs 750... το θεωρω καλο κρανος. Και η εταιρια ειναι αξιοπιστη. Το ειχα δοκιμασει και εγω οταν εψαχνα για κρανος και μου αρεσε... αλλα προτειμω τα ανοιγόμενα. και κατεληξα σε schuberth..... Αμα το βρεις και στη τιμη που λες ειναι ακομα καλυτερο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εχω το WING RS II, αν θες εσωτερικη ποιοτητα δεν θα βρεις, ειναι αρκετα αθορυβο και ποοοολυ αεροδυναμικο (σε επιπεδα

Arai,Shoei,Suomy κτλ), ως τις 300αρες.

Η ζελατινα του επισης ειναι καλη αλλα σε "ακραιες" συνθηκες θα σου θολωσει, επισης το καλοκαιρι εχει θεμα,

ο εξαερισμος του ειναι ανεπαρκεις,

με λιγα λογια το μεγαλο του ατου ειναι η αεροδυναμικη οπου δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο κρανη που κοστιζουν 800ευρω!

Έχω το ίδιο σε γκρι-μπλε και το είχα πάρει πρόπερσι 270€ από το μότομάρκετ, αν το βρεις θα είναι πιο φτηνό τώρα μια που και τότε ήταν παλιότερο μοντέλο αλλά με εντυπωσίασε η ηχομόνωση του...με Vstrom η μηχανή μόλις που θα ακούγεται και ο αέρας μόνο σε ταχύτητες μεγάλες γίνεται αισθητός αλλά μόνο ακουστικά, έχει τέλεια αεροδυναμική και δεν το κουνάει καθόλου!

Όντως θολώνει σε πολύ κρύο <5C...δεν ξέρω τι κάνουν τα ακριβότερα αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι τόσο καλύτερα ώστε να αξίζουν τα διπλάσια λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρω ποιο Uvex εννοείς και είναι πολύ καλό, πράγματι!

Έχω πάρει την ίδια μάρκα για τον συνοδηγό, πρόσεξε τα εξής:

1) Να κουμπώνει και να ξεκουμπώνει εύκολα η ζελατίνα ώστε να την πλένεις συχνά. Εμένα μου έσπαγε τα νεύρα και τελικά την έκανα την παπαριά μου και χάλασα τον μηχανισμό... Πάω για ανταλλακτικό τώρα.

2) Να είναι αντιθαμβωτική η ζελατίνα γιατί ειδικά τώρα, το χειμώνα, θα τη χρειαστείς. Ο λόγος που έβγαλα τη ζελατίνα ήταν ακριβώς γιανα της κολλήσω μια παπαρίτσα που θα την έκανε αντιθαμβωτική και τελικά έσπασα το μηχανισμό.

Σώσε τον εαυτό σου από μπελάδες και κοίτα αυτά τα δύο πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σας ευχαριστω πολυ ολους

αυτο που ειδα εγω ειναι το μοντελο καρμπον / κεβλαρ που βγαζει με την μικρη αεροτπομη που του δινει σχημα αεροδυναμικο

με εκανε μεγαλη εντυπωση το βαρος του...... απιστευτα ελαφρη ...τοσο που με βαζει σε σκεψεις για την ποιοτητα.....τωρα το εχουν400

και μπορει να βγει στα 300 προσφορα.....

????

αυτο νομιζω ειδα

http://shop.strato.de/epages/10207048.sf/e...ductDetailImage

Τροποποιήθηκε από τον mikele

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αυτο που ειδα εγω ειναι το μοντελο καρμπον / κεβλαρ

Και εγώ έχω το Wing RS II και είμαι ευχαριστημένος από τα πράγματα ουσίας. Για την τιμή του είναι κορυφαίο.

Στα συν η αεροδυναμική, οι πολύ καλές και σχετικά φθηνές ζελατίνες Macrolon, και ο μηχανισμός για βγάλσιμο.

Στα μείων ο ανύπαρκτος αερισμός του, και η σχετικά χαμηλή ποιότητα των πλαστικών του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταπληκτικά κράνη κατα τη γνώμη μου...

Το πρόβλημα με τον εξαερισμό όντως υφισταται...

Πάρτο σε ανοιχτόχρωμο για να μη βραζει το κεφαλι σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πάρτο σε ανοιχτόχρωμο για να μη βραζει το κεφαλι σου!

+ :_thumbsup:

με ανοιχτοχρωμα σε βλεπουν και καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα, και εγω εχω το wing rs II.ειμαι ευχαριστημενος, αλλα η προστασια απο θορυβο ειναι μετρια. το καλυτερο που εχει να παρουσιασει ειναι οντως η αεροδυναμικη που εχει δλδ δεν πηγαινει πολυ αριστερα δεξια το κεφαλι ωστε να κουραζει τιν αυχενα. επισης προσεξε να ειναι αντιθαμβωτικη η ζελατινα. αυτα και καλη επιλογη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω το εικονιζομενο περιπου εναμιση χρονο και , εκτος απο το βαρος (ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ!) ουτε καλη σχεδιαση εχει (θορυβος) ουτε καλο αερισμο, ουτε καλη ποιοτητα αεραγωγων κλπ πλαστικων!.. (Στα "συν" η τιμη του, βεβαια,400 ευρω..)

Σαφως! και ΔΕΝ! θα το ξαναπερνα! :/

post-315-1199815056_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:2funny:

σσσσσ, .... :secret:μεταξυ μας, μην μας ακουσουν, ουτε εγω θα το επαιρνα ξανα :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό Θανάση είναι μεν εντυπωσιακά ελαφρύ, αλλά φαίνεται από το σχήμα ότι θα έχει πρόβλημα αεροδυναμικής.

Το Wing RS II είναι 300 γραμμάρια βαρύτερο, αλλά έχει πολύ καλύτερη σχεδίαση.

Εγώ πάντως το ξαναπήρα. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kι εγώ έχω ακόμα το UVEX V1 carbon kevlar που το χρησιμοποιώ πια μόνο μέσα στην Αθήνα.Στα ταξίδια απολαμβάνω Shoei XR 1000 :)

To θέμα που είχα εγώ με το UVEX ήταν η θέση που είχε τα λουριά,τα οποία περνούσαν από σημείο που μου πίεζαν τα αυτιά στο κάτω μέρος.Όταν το δοκίμασα στο μαγαζί να το αγοράσω δεν κατάλαβα κάποιο πρόβλημα.Το πρόβλημα όμως εμφανίζεται έντονα μετά την 1 ώρα οδήγησης όταν αρχίζει ένας ενοχλητικός πόνος στα αυτιά που σε αναγκάζει να κάνεις στάση και να βγάλεις το κράνος. Προσεξέ το αυτό όταν θα το δοκιμάσεις.

Κατά τα άλλα... το εσωτερικό του δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και το θετικό του είναι ότι βγαίνει και πλένεται.Βέβαια κατά το βγάλσιμο κάποια κουμπιά μπορεί να σπάσουν όπως σε μένα,αλλά την παλεύεις.Με δέυτερο βγάλσιμο σοβαρεύουν τα πράγματα.

Όντως ο αερισμός του είναι γελοίος μπρος στο Shoei μου και το καλοκαίρι θα πηγαίνει ο ιδρώτας γόνα (ειδικά αν είναι και σκουρόχρωμο όπως είναι το δικό μου)

Η ποιότητα είναι στον μέσο όρο.Η ζελατίνα αργεί πολύ να θολώσει αλλά αν θολώσει δύσκολα καθαρίζει μετά γιατί δημιουργεί υδρατμούς σε μορφή σταγόνων στο εσωτερικό που είναι πολύ ενοχλητικό.

Ένα άλλο μείον είναι η εφαρμογή της ζελατίνας με τις τσιμούχες που όταν έβρεχε δυνατά περνούσε νερό από την πάνω τσιμούχα και έσταζε πάνω στην μύτη μου (βασανιστήριο λέμε) :lol:

Στα θετικά του η τιμή που είναι καλή σε αναλογία με την ποιότητα του κράνους αλλά έπαιζε απατεωνιά με το βάρος.Ενώ έγραφε πάνω 1390γρ ± 50 ήταν 1600γρ ολοστρόγγυλα ζυγισμένο σε ζυγαριά ακριβείας (δεν πουλάω κόκα :lol: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
To θέμα που είχα εγώ με το UVEX ήταν η θέση που είχε τα λουριά,τα οποία περνούσαν από σημείο που μου πίεζαν τα αυτιά στο κάτω μέρος.Όταν το δοκίμασα στο μαγαζί να το αγοράσω δεν κατάλαβα κάποιο πρόβλημα.Το πρόβλημα όμως εμφανίζεται έντονα μετά την 1 ώρα οδήγησης όταν αρχίζει ένας ενοχλητικός πόνος στα αυτιά που σε αναγκάζει να κάνεις στάση και να βγάλεις το κράνος. Προσεξέ το αυτό όταν θα το δοκιμάσεις.

Οπς :D , αυτο το ειχα ξεχασει να το πω, με μια διαφορα ομως, εμενα ο πονος μου εβγαινε στην κατω γναθο και οχι στο αυτι

Ένα άλλο μείον είναι η εφαρμογή της ζελατίνας με τις τσιμούχες που όταν έβρεχε δυνατά περνούσε νερό από την πάνω τσιμούχα και έσταζε πάνω στην μύτη μου (βασανιστήριο λέμε) :lol:

Σε αυτο εγω δεν ειχα ποτε μου προβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kalhspera kai apo mena

ekana mia volta shmera sthn agora kai eimai pleon anamesa sto uvex helix 750 (carbon) kai sto shoei xr 1000

ta vrhka me times 410 kai 350 antistoixa telikes sthn ellada

apo internet 300 kai 320 antistoixa

8a h8ela na rwthsw poio 8a proteinate apo apopsh 8oryvou , e3aerismou?

exw ena hornet 600 kai to xrhsimopoiw kyriws gia meses apostaseis kai skopevw na kanw kai kapoies diadromes - ta3idia

to uvex einai panalafro alla to shoei einai shoei.... sto kefali pistevw mou ka8ontan kai ta dyo panw katw to idio

extra apories:

1)to shoei dinei to yposiagwno mazi h einai extra??? to uvex to eixe panw...

2)to shoei exei kati san aerotomh thn opoia synanthsa kai sto agv stealth kai mou eipan na tis apofevgw dioti sth mhxanh mou 8a dhmiourgoun 8oryvo logw stashs tou swmatos (malista mou proteine na parw kapoio allo fthnotero....agv s4)

sorry gia thn afeleia twn erwthsewn.. elpizw na mhn eimai off topic

thanks!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα...επειδή είχα και έχω UVEX και έχω και Shoei θα σου έλεγα το Shoei.H ποιότητά του σαν κράνος είναι καλύτερη.Είναι ένα τι πιο θορυβώδες από το UVEX αλλά σε καμιά περίπτωση ενοχλητικό.Ο εξαερισμός του είναι κορυφαίος σε σχέση με τον ανύπαρκτο της UVEX.

Aπό αεροδυναμική (κουνήματα κτλ) εμε΄να μου φαίνονται πάνω κάτω τα ίδια.

Το Shoei δεν είχε υποσιάγωνο ούτε επιρήνιο.Είχε μόνο την αντιθαμβωτική της pinlock στο κουτί.

Υποσιάγωνο και επιρήνιο κοστίζουν γύρω στα 16? έκαστο.Μπορείς όμως να αγοράσεις το Whisper kit της Shoei που κλείνει όλο το κάτω μέρος του κράνους και μονώνει από θόρυβο και κρύο.Το κιτ αποτελείται από κάτι σαν περιλαίμιο που προσαρμόζεται στο κράνος πανεύκολα και ένα υποσιάγωνο.Όχι όμως το ίδιο με αυτό που κοστίζει 16? και που έιναι δερμάτινο. (όπως και το επιρήνιο επίσης)

Το κιτ κοστίζει 35?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Shoei. εκει καταληγω και γω μετα απο μια γρηγορη ματια στην ποιοτητα τους ........να δουμε ποτε ομως ....ολη μερα στη δουλεια......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω το Supersonic που τα είχα πάρει πριν 3.5 χρόνια που το έδινε η uvex σε προσφορά με απόσυρση.

Έχει πολύ καλή ζελατίνα που θολώνει πάρα πολύ δύσκολα, χωρίς να χρειάζεται πιν-λοκ και έξτρα ζελατίνα από μέσα.

Αεροδυναμικά δεν έχω δοκιμάσει πολλά κράνη για να κρίνω σωστά, αλλά δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι, όπως είπαν και οι άλλοι, ότι δεν έχει καλό εξαερισμό και κυρίως η ποιότητα γενικότερα. Ο μπροστινός αεραγωγός ξεκόλλησε και δεν κλείνει πλέον (δεν έχει διαφορά κλειστός ή ανοιχτός!) και η ζελατίνα δεν στέκεται καλά ανοιχτή και πέφτει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα ακομα προβλημα στο Wing RS II ειναι οτι η ζελατινα δεν ανοιγει οσο πρεπει (στο υψος εννοω), με αποτελεσμα μεσα στην πολη

να πρεπει να την εχεις ελαφρως κατεβασμενη ωστε να βλεπεις, διαφορετικα πεφτει καπου στην μεση του οπτικου πεδιου (πραγμα που

κουραζει τα ματια) και πρεπει να ανεβοκατεβαζεις το κεφαλι σου για να δεις ευθεια.

Α, ξεχασα να πω οτι αυτο σε On-Off θεση οδηγησης ισως ειναι αμελητεο!

Τροποποιήθηκε από τον Θάνος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι ενα θεμα που απασχολει και εμενα προσωπικα αυτον τον καιρο!Εχω δει και εγω το

κρανος που εχει ο black_hawk το οποιο εχει σιγουρα μεγαλο ατου το οτι ειναι πολυ ελαφρυ

και ριχνω μεγαλη βαρυτητα σε αυτο το θεμα.Ομως ρωτω την γνωμη σας...να παρω το κορυφαιο

κρανος αυτης της εταιρειας που σιγουρα εξοπλιζεται με τα καλυτερα υλικα που διαθετει η στο

φθηνοτερο αν δεν κανω λαθος της Shoei το xr 1000?Ειναι περιπου στα ιδια χρηματα!Σε εναν λογο

που δυσκολευομαι με το Shoei ειναι οτι δεν πρεπει να βγαινει ολη η επενδυση για καθαρισμα!Ας

απαντησουν αυτοι που το εχουν αν θα πρεπει να επηρεαστω πολυ απο αυτο!Σορυ αν σας

κουρασα περιμενω απαντησεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μαξιλαρακια του XR1000 παντως βγαινουν, εν το μεταξυ μολις χθες το πηρε η κοπελα μου αλλα δεν ξερω αν βγαινει

ολη η επενδυση, παντως ειναι καλυτερο απο το uvex!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα