Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Μια ερωτηση , που μου ο καθενας δινει μια αλλη απαντηση. Σταματαω σε ενα φαναρι που ξερω οτι αργει να αναψει πρασινο. (Εγω βαζω νεκρα) Αν κρατησεις καθολη την διαρκια πατημενο τον συμπλεχτη οσο η μηχανη ειναι σταματημενη, ειναι κατι κακο ? Παντα νεκρα σε φαναρια και οπουδηποτε αλλου, δεν υπαρχει λογος να μπαινουν σε κινηση οι δισκοι, με το που πατας τον συμπλεκτη σου αρχιζει ο δισκος να γυριζει ωστε να κανει το παντρεμα με τα γραναζια, το μοτερ εστω και στο ρελαντι δουλευει, τα γραναζια εχουν μια κινηση, με το πατημα του συμπλεκτη τον βαζεις στην διαδικασια να λειτουργησει για την επαφη του με τα γραναζια, ελπιζω να εγινα κατανοητος, πιο απλα δεν μπορω να πω ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GLYSTRAS 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 εμένα πάλι γιατί κάτι δεν μου αρέσει…….. για δώσε το μηχανάκι σε κάνα φίλο σου να το δοκιμάσει και αυτός μην δεν κάνεις εσύ κάτι σωστά μην το λυπάσαι δούλεψε το λίγο σκληρά να δεις. Αν δεν αλλάξει τίποτα στην κεντρική αντιπροσωπία γρήγορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Εχω (πιστευω) καλα νεα. Πηγα σημερα το πρωι για δουλεια (δεν θα το ξανακανω... , κανω οσο και με τον ηλεκτρικο με τοση κινηση...) . Ομολογω πως μου ετυχε μονο μια φορα αυτο με την ταχυτητα. Δοκιμασα με ξερογκαζω στο κατεβασμα και η ταχυτητες εμπεναν παρα πολυ ομορφα, ουτε που την ακουγες πως εμπενε. Το να πατησω το πενταλ ταχυτητων πιο δυνατα δεν απεφερε καμια λυση. Ακομα ελατωσα το συνηθειο να φτανω στο φαναρι με πατημενο συμπλεχτη και να την αφηνω να τσουλαει. Φρεναρα και κατεβαζα ταχυτητα. Εμπεναν καλυτερα απο οσο εννοιωσα απο οτι εχθες. Αυτο που δεν δοκιμασα πολυ. ειναι να τρεχω με την 3η πχ στης 5-6 χιλιαδες στροφες. Ξερω οτι η μηχανη ειναι πολυστροφη , αλλα σε αυτες της στροφες ειναι που αλλαζω και βαζω 4η. Εκοψα να πιγαινω με την 5η στις 3000 στροφες, και το παω με 4η με παραπανω στροφες. Ισως ειναι θεμα εμπειριας και ποσο καλα ξερω την μηχανη μου. Δυο ερωτησεις τωρα. 1) Ειμαι σε μποτιλιαρισμα. εχω πρωτη μεσα, τις περισσοτερες φορες δεν παταω γκαζι, απλα αφηνω τον συμπλεχτη σιγα σιγα και η μηχανη ερχεται σε κινηση χωρις το γκαζι (Φυσικα οταν βλεπω οτι η μηχανη τρεμει και παει να σταματησει , παταω λιγο συμπλεχτη και γκαζι παλι) . Αυτο ειναι καλο να το κανω με αυτο τον τροπο η θα ηταν προτιμοτερο να παταω γκαζι και λιγο συμπλεχτη. 2) Ενα θεμα που εχει συζητηθει αρκετα ειναι το αργο φρεναρισμα με τον κινητηρα. Αν κατεβασω ομαλα (αφου βρω τις στροφες για κατεβασμα) και αφησω τον κινιτηρα να επιβραδυνει την ροδα, ειναι "επιτρεπτω" , η να προτημω το φρενω και κατεβασμα ? Ελπιζω να ειναι κατανοητο οπως το εξηγω. Δεν λεω πως δεν παταω ποτε φρενο :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Για το πρωτο ερωτημα ειναι θεμα επιλογης σου το πως θα το χειριζεσαι, ποτε με τον ενα ποτε με τον αλλο τροπο, για το δευτερο με τον καιρο θα εξοικειωθεις και θα δουλευουν ολα οπως πρεπει, ο συνδυασμος και των δυο ειναι το ιδανικο σταματημα μιας μοτοσυκλετας, το ποσοστο φρενου σε σχεση με τα κατεβασματα για την επιβραδυνση ειναι κατι που θα το μαθεις με τον καιρο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 (τροποποιήθηκε) Μία είναι η λύση: Μόλις φτάνεις στο φανάρι με 6η όπως είπες και 60-70km/h κατεβάζεις με τον συμπλέκτη πατημένο, και με δύναμη στο λεβιέ 5η,4η,3η,2η,1η αφήνεις συμπλέκτη και πριν σταματήσεις τελείως πατάς συμπλέκτη βάζεις νεκρά και σταματάς στο φανάρι! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 από τον ZZR1400 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nasos79 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Μία είναι η λύση: Μόλις φτάνεις στο φανάρι με 6η όπως είπες και 60-70km/h κατεβάζεις με τον συμπλέκτη πατημένο, και με δύναμη στο λεβιέ 5η,4η,3η,2η,1η αφήνεις συμπλέκτη και πριν σταματήσεις τελείως πατάς συμπλέκτη βάζεις νεκρά και σταματάς στο φανάρι! Η δύναμη στο λεβιέ τι ακριβώς βοηθάει; Τη μισεί τη μηχανή του και θέλει να την πατήσει κάτω; Δεν το κατάλαβα αυτό. 5η-4η-3η-2η-1η και μετά νεκρά; Περνάς πάντα από πρώτη το κιβώτιό σου πριν σταματήσεις; Και ακόμα δεν έχει παραδώσει πνεύμα; Προσωπικά διαφωνώ σε όλη σου τη δημοσίευση. Το μόνο που θα καταφέρει μ' αυτό τον τρόπο είναι να στείλει το κιβώτιο στα σκουπίδια μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα νωρίτερα. Φίλε Alarm, κάνε αυτό που σου λέει ο Glystras. Δούλεψέ την λίγο ψηλά τη μηχανή σου. Όχι με καταστροφική μανία (a la ZZR1400), αλλά "αντρικά"! Έτσι έχει κατασκευαστεί να λειτουργεί. Όσο για το μηχανόφρενο, εγώ θα έλεγα τώρα στις αρχές να μην στηρίζεις εκεί την επιβράδυνση της μηχανής σου. Δούλευε τα φρένα σου ώσπου να τη μάθεις και αργότερα θα δεις ότι σε κάποιες περιπτώσεις (ας πούμε χαλαρό σταμάτημα σε φανάρια) θα την αφήνεις σχεδόν να σταματάει μόνη της και θα πατάς ελάχιστο φρένο στο τέλος. Απλά, επειδή η μηχανή μας δεν έχει συμπλέκτη ολίσθησης (πώς λέγεται στα ελληνικά ο slipper clutch ρε παιδιά; ), πρόσεχε πολύ τα κατεβάσματα που κάνεις, ειδικά πριν την είσοδο της στροφής!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 Η δύναμη στο λεβιέ τι ακριβώς βοηθάει; Τη μισεί τη μηχανή του και θέλει να την πατήσει κάτω; Δεν το κατάλαβα αυτό. 5η-4η-3η-2η-1η και μετά νεκρά; Περνάς πάντα από πρώτη το κιβώτιό σου πριν σταματήσεις; Και ακόμα δεν έχει παραδώσει πνεύμα; Προσωπικά διαφωνώ σε όλη σου τη δημοσίευση. Το μόνο που θα καταφέρει μ' αυτό τον τρόπο είναι να στείλει το κιβώτιο στα σκουπίδια μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα νωρίτερα. Φίλε Alarm, κάνε αυτό που σου λέει ο Glystras. Δούλεψέ την λίγο ψηλά τη μηχανή σου. Όχι με καταστροφική μανία (a la ZZR1400), αλλά "αντρικά"! Έτσι έχει κατασκευαστεί να λειτουργεί. Όσο για το μηχανόφρενο, εγώ θα έλεγα τώρα στις αρχές να μην στηρίζεις εκεί την επιβράδυνση της μηχανής σου. Δούλευε τα φρένα σου ώσπου να τη μάθεις και αργότερα θα δεις ότι σε κάποιες περιπτώσεις (ας πούμε χαλαρό σταμάτημα σε φανάρια) θα την αφήνεις σχεδόν να σταματάει μόνη της και θα πατάς ελάχιστο φρένο στο τέλος. Απλά, επειδή η μηχανή μας δεν έχει συμπλέκτη ολίσθησης (πώς λέγεται στα ελληνικά ο slipper clutch ρε παιδιά; ), πρόσεχε πολύ τα κατεβάσματα που κάνεις, ειδικά πριν την είσοδο της στροφής!!! Ο φίλος Νασος79 τα είπε όλα και δεν άφησε τίποτα για μας! + 10000 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2007 εμένα πάλι γιατί κάτι δεν μου αρέσει…….. για δώσε το μηχανάκι σε κάνα φίλο σου να το δοκιμάσει και αυτός μην δεν κάνεις εσύ κάτι σωστά μην το λυπάσαι δούλεψε το λίγο σκληρά να δεις. Αν δεν αλλάξει τίποτα στην κεντρική αντιπροσωπία γρήγορα. Να με φοβιζουν τα λογια σου αδελφε ? Πραγματικα θα το θεωρησω γκαντεμια να επεσα σε ελατοματικο κομματι. Αν και οπως δειχνουν ολα ειναι ακομα η απειρια μου σε αυτη την μηχανη. οσο για το 6-1η , δεν το κανω ποτε. Οταν φτασω στο φαναρι σχεδον παντα εχω μεσα 2α και την κατεβαζω σε πρωτη η νεκρα οσο ειμαι σταματημενος. Η βαζω πρωτη οταν η μηχανη πια ειναι σχεδον ετοιμη να σταματησει. Οχι οσο εχει ακομα αρκετη φορα. Με τιποτα αυτο . Θα ακολουθησω την συμβουλη και θα αρκεστω περισσοτερο στο φρενο για αρχη. Οσο για να την δουλεψω ψηλα , οπως ειπα. Αποφευγω επιταχυνσης σε γρηγορο ρυθμο και στροφες πανω απο 7000. Θα εχω αρκετο χρονο να τα χαρω αυτα μετα το στροσημο, που θελω να ειναι οσο πιο ομαλο γινεται τωρα , ωστε να αποδοσει αργοτερα. Χαιρομαι που ασχολειστε με το θεμα και αφιερωνετε τον χρονο σας. Θα εκανα αρκετες μ***ιες αν δεν ρωτουσα και εδω. Και σιγουρα εχω αρκετα να μαθω ακομα απο ολους εσας που ειστε περισσοτερα χρονια στον δρομο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες