Jump to content
eidolara

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ μιας και ειναι το πρώτο μου θέμα.

Πρόσφατα πηρα το διπλωμά μου. Οδηγούσα μια BMW F650 χωρίς δίπλωμα, αλλά τα καλοκαιρια στο χωριό, όχι στην Αθήνα. Τελικά αποφάσισα να πάρω για την Αθηνα μια Fazer 600 05 και έβγαλα και δίπλωμα. Πάω λοιπόν να την ασφαλίσω και λεω ας ρωτησω στη sinco που είναι κάπως οικονομική μιας και δεν υπάρχουν πολλά λεφτα στο ταμείο μου μετά την αγορά της μηχανής και την έκδοση του διπλώματος.

μου λένε ετήσιο 179 ευρώ. Λέω εγώ οτι το δίπλωμα για τη μηχανή είναι καινούριο,αλλά αυτοκινητου εχω 4 χρόνια. Μου λένε δεν εχει σημασία. Τέλος πάντων ...το ποσό που μου είπανε 281 ευρώ.

Καλά είναι στα συγκαλά τους? 100 ευρώ πάνω?

Για πείτε τη γνωμη σας. Τι να κάνω? Ειναι πολλά τα λεφτα ρε γαμώτο. Τόσα δίνω σχεδόν για το αμάξι μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω ασφαλισμένα στην Sinco ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα.

Απ΄ότι έχω καταλάβει είναι πως για να σε ασφαλίσουν φθηνά πρέπει να είσαι οδηγός που δεν κάνεις ατυχήματα και κάποιας εμπειρίας.

Ένας φίλος μου που ήταν ασφαλισμένος εκεί πλήρωνε 150 το χρόνο για το ΧΤ του και μετά από ένα ατύχημα στο χρόνο του ζητήσανε 160 και στην επόμενη χρονιά έκανε πάλι ενα ατύχημα και του ζητήσανε 1600 ευρώ :wacko:

Φυσικά άλλαξε ασφαλιστική.

Να σημειώσω πως στα 150 ευρώ που πλήρωνε είχε οδική βοήθεια και Νομική προστασία.

Σαν νέος οδηγός θα πληρώσεις παντού κάτι παραπάνω.

Τροποποιήθηκε από τον BUSA MAKIS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Na πληρώσω κάτι παραπάνω...δε λέω όχι. Λογικό είναι αυτό, δεν είναι κάτι παράξενο, αλλά όχι ρε παιδιά και 100 ευρώ παραπάνω.

Ξέρετε καμιά άλλη ασφαλιστική για να ψαχτώ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Na πληρώσω κάτι παραπάνω...δε λέω όχι. Λογικό είναι αυτό, δεν είναι κάτι παράξενο, αλλά όχι ρε παιδιά και 100 ευρώ παραπάνω.

Κι εγώ στα ίδια επίπεδα είμαι αδερφε!!! 250 το χρόνο πληρώνω με ασφάλεια για φωτιά και με νομική προστασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μένεις Αθήνα να σου δώσω το τηλ. ενός γνωστού μου που είναι ασφαλιστείς και έχω ασφαλίσει το άλλο μου μοτό.

Σορρυ, τώρα το είδα ότι είσαι Αθήνα .

Θα σου στείλω p.m. με τηλέφωνο. Και δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.

Τροποποιήθηκε από τον BUSA MAKIS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ στη Διεθνή Ενωση δηλώνοντας μόνιμη κατοικία επαρχία (δίνει μόρια) μου πήγε η πρώτη ασφάλεια 95 το εξάμηνο. Οδική

βοήθεια έχει σίγουρα, τώρα για νομική προστασία δεν ξέρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στεγνη λαμογια πρεπει να ειναι παλικαρι...για να μας διαφωτισει ο ασφαλιστης του φορουμ!!!

κοοοοοοντεεεεεεε!!!!????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως σου ειπε ο Μακης αν θες στειλε μου πμ γιατι εχω και εγω ενα φιλο που ειναι ασφαλιστης, σε

περιπτωση που δεν βολευτεις με του Μακη πες μου ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω και νεος οδηγος οταν ημουν μου ξηγηθηκε μια φιλη και μου εκανε και μου κανει ακομα ασφαλεια το 6μηνο 90 ευρω με οδικη βοηθεια και νομικη καλυψη :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μου λένε ετήσιο 179 ευρώ. Λέω εγώ οτι το δίπλωμα για τη μηχανή είναι καινούριο,αλλά αυτοκινητου εχω 4 χρόνια. Μου λένε δεν εχει σημασία.

Σωστό αυτό. Η παλαιότητα του διπλώματος αφορά τη κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Ακόμα και αν οδηγείς 40 χρόνια αμάξι, για τη μηχανή είσαι καινούριο δίπλωμα.

www.asfalistra.gr, κοίτα επίσης και το anytime της Interamerican

to επασφαλιστρο για νεο οδηγο ειναι 30%100 της ασφαλειας

Σωστός, για νέο οδηγό (>23 χρονών) ή νέο δίπλωμα (>1 χρόνο). Αν ισχύουν και τα δύο, δεν προστίθεται το επασφάλιστρο.

Μπορείς βασικά να μην το αναφέρεις αυτό για να σε ασφαλίσουνε κανονικά. Αν κάνεις ατύχημα όμως τότε θα πρέπει να πληρώσεις +60% επασφάλιστρο. Κάνε τη στατιστική σου.

Συγκριτικά, εγώ πληρώνω ~145? το χρόνο για τις βασικές καλύψεις + νομική προστασία + φροντίδα ατυχήματος (έρχεται ρυμούλκα αν τρακάρεις για να στη μαζέψουν, όχι όμως αν πάθεις βλάβη) + κάτι ψιλά. Αυτά για 400κυβικά, το χαμηλότερο ΒΜ και περιοχή Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο zorz κάλυψε το θέμα 'νέου οδηγού' σε δίπλωμα ή ηλικία, μόνο που έκανε λάθος στα σύμβολα (< μικρότερο και όχι > που σημαίνει μεγαλύτερο).

Πάντως η αύξηση είναι 30% αλλά όχι στα συνολικά ασφάλιστρα. Γενικά μιλάμε για +20-25%στα μεικτά (συνολικά ασφάλιστρα)

Όσον αφορά την ΨΕΥΔΗ δήλωση κατοικίας, από τον νόμο θεωρείται ψευδής δήλωση στοιχείων και η ασφαλιστική εταιρεία έχει δικαίωμα ακόμα και την άρνηση της κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος

Τροποποιήθηκε από τον contes di Zante

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όσον αφορά την ΨΕΥΔΗ δήλωση κατοικίας, από τον νόμο θεωρείται ψευδής δήλωση στοιχείων και η ασφαλιστική εταιρεία έχει δικαίωμα ακόμα και την άρνηση της κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος

Και πως αποδεικνύεται αυτό; Θελω να πω πχ κάποιος μένει επαρχία, κάνει ασφάλεια στη μηχανή και μετα απο λιγο καιρό μετακομίζει Αθήνα. Πρέπει να ενημερώσει την εταιρία για να αλλάξουν οι όροι του συμβολαίου;

Και κάτι άλλο. Περιπτώσεις σαν τη δική μου που ναι μεν είμαι Αθήνα για σπουδες αλλά:

Αφενός η ταυτότητα μου γράφει κάτοικος επαρχίας, αφετέρου

Η μερίδα μου

Τα εκλογικά μου δικαιώματα

Η εγγραφή στο δημοτολόγιο

το ΑΣΜ

Η οικογένεια (καλα αυτό φαντάζομαι δεν έχει να κάνει)

είναι στο νησί

Παρόλαυτά δεν μπορώ να επικαλεστώ ότι είμαι κάτοικος επαρχίας; (τυπικά πάντα, ουσιαστικά προφανώς είμαι κάτοικος Αθηνών)

Τέλος ξέρω ανθρώπους που είναι 6 μήνες Αθήνα 6 μήνες επαρχια. Αυτοί τι κάνουν; 6μηνα συμβόλαια εναλλάξ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και πως αποδεικνύεται αυτό; Θελω να πω πχ κάποιος μένει επαρχία, κάνει ασφάλεια στη μηχανή και μετα απο λιγο καιρό μετακομίζει Αθήνα. Πρέπει να ενημερώσει την εταιρία για να αλλάξουν οι όροι του συμβολαίου;

Και κάτι άλλο. Περιπτώσεις σαν τη δική μου που ναι μεν είμαι Αθήνα για σπουδες αλλά:

Αφενός η ταυτότητα μου γράφει κάτοικος επαρχίας, αφετέρου

Η μερίδα μου

Τα εκλογικά μου δικαιώματα

Η εγγραφή στο δημοτολόγιο

το ΑΣΜ

Η οικογένεια (καλα αυτό φαντάζομαι δεν έχει να κάνει)

είναι στο νησί

Παρόλαυτά δεν μπορώ να επικαλεστώ ότι είμαι κάτοικος επαρχίας; (τυπικά πάντα, ουσιαστικά προφανώς είμαι κάτοικος Αθηνών)

Τέλος ξέρω ανθρώπους που είναι 6 μήνες Αθήνα 6 μήνες επαρχια. Αυτοί τι κάνουν; 6μηνα συμβόλαια εναλλάξ;

Μίλησα για ΨΕΥΔΗ δήλωση ΜΟΝΙΜΗΣ κατοικίας....δηλαδή για αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με επαρχία, ΟΚ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μπορείς βασικά να μην το αναφέρεις αυτό για να σε ασφαλίσουνε κανονικά. Αν κάνεις ατύχημα όμως τότε θα πρέπει να πληρώσεις +60% επασφάλιστρο. Κάνε τη στατιστική σου.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι υποχρεωτικό από το νόμο να ασφαλιστείς σαν Νέος οδηγός ; Δηλαδή, η μόνη συνέπεια σε περίπτωση ατυχήματος είναι από την ασφαλιστική εταιρία (η αύξηση του επασφάλιστρου) ή υπάρχουν και κυρώσεις από την αστυνομία ; Σε πιθανό έλεγχο μπορεί να το ελέγξουν οι αστυνομικοί ; :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι υποχρεωτικό από το νόμο να ασφαλιστείς σαν Νέος οδηγός ; Δηλαδή, η μόνη συνέπεια σε περίπτωση ατυχήματος είναι από την ασφαλιστική εταιρία (η αύξηση του επασφάλιστρου) ή υπάρχουν και κυρώσεις από την αστυνομία ; Σε πιθανό έλεγχο μπορεί να το ελέγξουν οι αστυνομικοί ; :huh:

Για τις ασφαλιστικες εταιρειες αν εισαι κατω των 23 και αν εισαι κατοχος διπλωματος κατω του ετους θεωρεισαι νεος οδηγος, οποτε πληρωνεις επασφαλιστρο της ταξης του 30% επι των καθαρων ασφαλιστρων. Προσωπικη μου αποψη ειναι να το δηλωσεις γιατι σε περιπτωση ατυχηματος θα σε χρεωσουν προστιμο που παιζει απο 60-90%. Δεν αξιζει ο κοπος την ταλαιπωρια μετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ icelover. :_thumbsup:

Χμμμ... Οπότε νομικές κυρώσεις , από αστυνομία και τα λοιπά δεν υπάρχουν, ε ;

Και το πρόστιμο της ασφαλιστικής είναι εφάπαξ ή μέχρι να μην είσαι πια Νέος οδηγός ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nομικες κυρωσεις δεν υπαρχουν, αφου εισαι κατοχος της αντιστοιχης νομιμης αδειας ικανοτητας οδηγησης(διπλωμα) που απαιτειται απο τις αρχες. Απλα θεωρεισαι νεος οδηγος οπως σου εγραψα παραπανω αν εισαι κατω απο 23 και αν εχεις διπλωμα κατω του ετους (ανεξαρτητου ηλικιας). Το προστιμο-επασφαλιστρο καταβαλλεται αμεσα, αφου διαπιστωσει η ασφαλιστικη οτι εδωσες ψευδη στοιχεια. Στη συνεχεια σου κοτσαρουν κανονικα με το επομενο ανανεωτηριο συμβολαιο, το προσθετο επασφαλιστρο συν την κανονικη αξια του συμβολαιου σε ενα τελικο ποσο, και αναγραφεται η επιβαρυνση στο συμβολαιο. Παυει να ισχυει βεβαια οταν κλεισεις τα 23 ή οταν χρονισει το διπλωμα. Σου ξαναλεω λογω επαγγελματος, να το δηλωσεις για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου, γενικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να ασφαλιστεισ χςρισ να τουσ πεισ οτι εισαι νεοσ οδιγοσ....και στιν περιπτωσι ποθ διμιουργισεισ υλικεσ ζιμιεσ 'η σωματικεσ βλαβες σε τριτουσ, τοτε τηα πληρωσεισ το 60 % ΤΩΝ ΕΤΙΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ σαν πεναλτι και θα σε καλιψουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο.

Και το πρόστιμο της ασφαλιστικής είναι εφάπαξ ή μέχρι να μην είσαι πια Νέος οδηγός ;

Μέχρι να πάψουν να ισχύουν και οι 2 προϋποθέσεις του "νέου οδηγού" (ηλικία και χρόνος απόκτησης διπλώματος).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
να ασφαλιστεισ χςρισ να τουσ πεισ οτι εισαι νεοσ οδιγοσ....και στιν περιπτωσι ποθ διμιουργισεισ υλικεσ ζιμιεσ 'η σωματικεσ βλαβες σε τριτουσ, τοτε τηα πληρωσεισ το 60 % ΤΩΝ ΕΤΙΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ σαν πεναλτι και θα σε καλιψουν

και δεν θα το δούν στο δίπλωμα που θα στείλεις στην ασφαλιστική?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και δεν θα το δούν στο δίπλωμα που θα στείλεις στην ασφαλιστική?

όντως δεν θα το δει η ασφαλιστική στο δίπλωμα που θα στείλεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ηθελα τα φωτα σας!

Περι επασφαλιστρου 60% μετα απο ατυχημα ο λογος!

Καταρχην να διευκρινησω οτι ειμαι νεος οδηγος.

Απο εκει και περα, κατοπιν ατυχηματος που ειχα με πεζο και στο οποιο δεν εφταιγα, ανακαλυψα τα εξης:

Ο ασφαλιστης εκανε αιτηση η ασφαλεια της μηχανης να βγει στο ονομα το δικο μου(ιδιοκτητης, κατοχος της αδειας κυκλοφοριας και του διπλωματος)αλλα συμπεριελαβε και το ονομα του πατερα μου για να γλιτωσει οπως λεει επασφαλιστρα κλπ. Κατοπιν του ατυχηματος οπου και δεησα να διαβασω με λεπτομερεια το ασφαλιστηριο διαπιστωσα οτι το ασφαλιστηριο αναφερει το ονομα του πατερα μου μονο! Αυτο εχει σαν αποτελεσμα, παρα την αρνητικη δηλωση που εκανα στα γραφεια της εταιρειας ως οδηγος (το συμβαν δεν καταγραφηκε απο αστυνομια) να φοβαμαι αυτη τη στιγμη οτι αν ο αλλος θελησει να αρχισει τις πονηριες θα βρεθω εκτος ασφαλιστικης καλυψης! Υπαρχει ο ορος του συμβολαιου παρολα αυτα που αναφερει οτι σε περιπτωση πληρωμης του επασφαλιστρου 60% εντος 10 ημερων απο το ατυχημα η ζημια καλυπτεται απο την ασφαλιστικη αλλα ο ασφαλιστης προς το παρον ειναι αρνητικος στο να κανω αυτη την κινηση!

Ποια ειναι η γνωμη σας? Εχει βρεθει κανεις σε αντιστοιχη θεση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω, αν και δεν εχω βρεθει σε παρομοια θεση, θα ετρεχα να πληρωσω το επασφαλιστρο και θα αλλαζα ασφαλιστη αμεσα . Αν ο πεζος διεκδικισει κατι τοτε νομιζω πως θεωρεισαι ανασφαλιστος...

Τροποποιήθηκε από τον cityzen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα