Jump to content
Moonlight_Shadow

Πως διατηρώ τη μηχανή μου καθαρή κι αστραφτερή?

Recommended Posts

Paidia geia sas, eimai kainourgios sto xwro kai parolo pou niw8w "mikros" sto forum auto logw tou oti isws eimai o monos me mhxanaki 50cc (gilera DNA) h8ela th sumvoulh sas, ontas arxarios, gia to pws na ka8arizw kai na gualizw ta plastika ths mhxanhs mou swsta, etsi wste na mh gratsounisw tipota h na f8eirw genika. Skopeuw na parw suntoma kati megalutero opote 8a h8ela na xerw toulaxiston ta vasika ths sunthrhshs. Sas euxaristw ek twn proterwn!!

MSN: lbroumas83@hotmail.com

Τροποποιήθηκε από τον ALX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλως ορισες νεε :P . Υπαρχουνε αρκετοι τροποι για να κρατας τη μηχανη σου καθαρη. Ενας ειναι το πλυντηριο (αν δεν εχεις χρονο να το κανεις εσυ και σου περισσευουνε χρηματα). Αλλος τροπος ειναι να παρεις ενα μινι πιεστικο μηχανημα απο ενα super market (αν δεν κανω λαθος ειχα δει στα Lidl) και με σαπουναδα το κανεις να γυαλιζει και ενας τελευταιος ειναι να παρεις ενα σετ καθαρισμου απο ενα πλυντηριο αυοτκινητων μηχανων, το οποιο νομιζω οτι ειναι και το ποιο οικονομικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

file Ladau s euxaristw gia tis sumvoules sou, apla epeidh den exw mhxanh alla scooter, 8elw na to ka8arizw monos mou. Auto pou fovamai einai mhpws vrexw h...sapounisw kati pou den prepei px to konter pou einai pshfiako kai xerw oti den prepei na vrexetai. Mporw dld na parw ena lastixo kai na tou rixnw apo panw mexri katw se plastika, metallika shmeia, exatmish klp klp xwris na pa8ei tpt h 8a kanw zhmia? Auto fovamai gmt... H sapounada den kanei kako sta metallika shmeia ths mhxanhs?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αλλος τροπος ειναι να παρεις ενα μινι πιεστικο μηχανημα απο ενα super market

Sumfwnw me ton Ladau gia to piestiko & min anxonese, ligi prosoxi kai einai eukoli diadikasia...ligo bareti bebaia!!! entaxei den einai anagi kai na astrafteis,.swsta?! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Auto pou fovamai einai mhpws vrexw h...sapounisw kati pou den prepei px to konter pou einai pshfiako kai xerw oti den prepei na vrexetai.

Δεν υπαρχει τετοιο σημειο στις μηχανες ... Αν ηταν ετσι καθε φορα που βρεχει θα πρεπει να ψαχνεις υποστεγο να χωθεις ... Μην φοβασαι και προχωρα ... Κοιτα να διαλεξεις απαλο σφουγκαρι για τις πλαστικες επιφανιες, και ενα σκληρο για τις επιφανιες στο κατω μερος της μηχανης και μεσα στα φτερα ... οπου δηλαδη μαζευει το πουρι απο τις λασπες... Επειτα μπορεις να απευθινθεις σε καταστηματα για ηδη μοτο, και να αναζητησεις γυαλιστικες αλοιφες που τονιζουν το χρωμα, καλυπτουν γρατζουνιες και ζωντανευουν τα μηχανακια μας... Εχω ακουσει οτι καλες και εγγυημενες ειναι οι αλοιφες της σειρας 3-Μ .

;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

dwse piesi me to lastixo stin teliki...symfwnw gia ta diaforetika sfouggaria kathws episis apla mi rixneis me piesi nero stous diakoptes sou k oute sto konter.kales voltes k me prosoxi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) moonlight shadow για να ξεκινήσεις το 2τροχο σοβάρεμα, άλλαξε γούστα για dream bike... αν είναι δυναμόν... όποιος ξέρει έστω και ελάχιστα, ξέρει γιατί ΔΕΝ θέλει HD

2) πιεστικό νο-νο εκτός αν ξέρεις τι να ΜΗΝ πλύνεις με αυτό (οπότε javanese κάνεις λάθος ελπίζω να μην το ανακαλύψεις στην πράξη) - άλλο πιεστικό, άλλο βροχή

3) δεν την πλένω... απλά πράγματα... σε 3 χρόνια πρέπει να έχει πλυθεί 5-6 φορές εκτός αν βρέξει και δεν είναι στην πηλωτή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρε παιδες....ειπατε ειπατε και τιποτα δεν του ειπατε του ανθρωπου.Πραγματα που τα θεωρειτε εσεις δεδομενα λογω της εμπειριας σας τα θεωρησατε ως "ευκολως εννοουμενα" και δεν τα γραψατε.

Anyway...ας βοηθησω λιγο εγω.

Κατ αρχην φιλε χρειαζεσαι:

Βρυση με λαστιχο κοντα σου,

ενα απλο πιστολι νερου που θα το προσαρμοσεις ευκολα στο λαστιχο και θα εχεις μια αρκετα καλη αλλα οχι καταστροφικη πιεση.

(Ειμαι αντιθετος στα πιεστικα.Μια φορα τον χρονο σε πλυντηριο με πιεστικο και παλι μονο σε "σκληρα" και κρυφα σημεια,οπως κινητηρας (ψυκτρες) μοχλικο και κατω απο τα φτερα-ποδιες που δεν μπαινει χερι.)

Εναν κουβα,

Ενα ευμεγεθης σφουγκαρι (μην παρεις πιατων :P ),

...αλλα παρε....απορυπαντικο πιατων (γυαλιζει μονο του μετα το πλυσιμο και ειναι "απαλο" με τα πλαστικα και τα βερνικια)

Ενα αντισκωριακο σπρει για ευκολια ή καθαρο πετρελαιο αν μπορεις.

Ενα πινελακι (αν ειχες αλυσιδα)

Ενα δερμα για το στεγνωμα

Ενα σπρει σιλικονης και μια βαμβακερη παλια σου μπλουζα που θα την κανεις πατσαβουρια.

Ξεκιναμε

Βρεχεις καλα ολη την μοτοσυκλετα με ρυθμισμενο το πιστολι σε ψεκασμο.

Ρυθμιζεις το πιστολι στην ευθυβολη ριπη νερου και επιμενεις σε σημεια που δεν φτανει ευκολα το χερι (φτερα-ποδιες).

Απεφυγε να χτυπας με πιεση νερου τα κατωθι σημεια προς αποφυγην "παρεξηγησεων" μαζι τους

1)Τσιμουχες και ρουλεμαν τροχων.

2)Τσιμουχες πιρουνιου και μπουκαλας πισινου αμορτισερ.

3)Την αλυσιδα κινησης (αν ειχες)

4)Διακοπτες

5)Οργανα

Αφου λοιπον εχεις βρεξει καλα το μηχανακι και εχεις μουλιασει την βρωμα και τα μυγακια,φτιαχνεις μια ωραια παχια σαπουναδα και αρχιζεις να τριβεις παντου το μηχανακι ξεκινωντας απο ψηλα για να φτασεις χαμηλα.(Μην πλυνεις πρωτα τον κινητηρα που χανει λαδια και μετα τα πλαστικα...αμαρτια ειναι :P )

Ξεβγαζεις τακτικα για να μην στεγνωσει η σαπουναδα σε καποια σημεια ενω εσυ επιμενεις να ξεκολησεις το μυγακι απο το φαναρι που εχει γινει σαν μπετον :D .

Αφου τελειωσεις με ολο το μηχανακι,ξεβγαζεις και στεγνωνεις με το δερμα για να μην μεινει νερο και στεγνωσει και σου αφησει αλατα.

Αν ειχες αλυσιδα θα επαιρνες ενα κυπελακι με καθαρο πετρελαιο και με το πινελακι θα την "περνουσες" καλα.

Αφου θα ειχαν φυγει τελειως τα γρασα/λαδια απο πανω της,την πλενεις με ενα παλιο σφουγκαρι με νερο και σαπουνι.

Την σκουπιζεις με τα βαμβακερα πατσαβουρια που ειχες κανει απο το παλιο σου T-shirt και την λυπαινεις κατα προτιμηση με σπρει γρασσου.Τα αλλα "ειδικα" σπρει που κολλανε τα εχει φοβηθει το ματι μου!!!

Το πλυσιμο της αλυσιδας πρεπει να γινεται τακτικα για να γλυτωσεις την συντομη αλλαγη της.Αυτης αλλα και των γραναζιων που κοστιζουν αρκετα.

Αφου τελειωσεις με την αλυσιδα,παιρνεις το σπρει σιλικονης και ψεκαζεις ολες της μπροστινες επιφανειες της μοτοσυκλετας (φερινγκ-ζελατινα-πιρουνι-φτερο-φαναρι κτλ)

Απλωνεις την σιλικονη με ενα καθαρο βαμβακερο πατσαβουρι ωστε να παει παντου.

Στεγνωνοντας η σιλικονη θα σχηματισει ενα λεπτο φιλμ εκει οπου απλωθηκε.

Το τι δουλεια κανει δεν σου το λεω.

Θα το καταλαβεις στο επομενο κι ολας πλυσιμο,οταν τα μυγακια και η βρωμα του δρομου θα ξεκολλανε με ενα απλο περασμα με το σφουγκαρι κι οχι να τριβεις με τις ωρες.

Επισης με σπρει σιλικονης,θα περασεις προσεκτικα και την πισω ζαντα ωστε να καθαριζει πολυυυυυυ ευκολα απο τα γρασσα της αλυσιδας κατα το πλυσιμο.(Καθαριζεις την ζαντα με ενα απλο χαρτι κουζινας μετα.Ουτε καν νερο και σαπουνι.)

Το προσεκτικα κολλαει στο να μην παει στο πελμα του λαστιχου καθως μετα θα παντιλικιαζεις σαν R1 :D με το 50αρι σκουτερ

Εεεελπιζω να βοηθησα (αν και το ποστ ειναι παλιο κι ισως δεν το δεις)

Το αντισκωριακο μπορεις να το χρησιμοποιησεις ωστε να αφαιρεσεις λαδια που εχουν λερωσει τον κινητηρα.ΟΧΙ ομως και στην αλυσιδα.Εκει μονο με με καθαρο πετρελαιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτα που χρειαζεσαι ξεχασε να αναφερει ο Αλέξης, ΠΟΛΥ υπομονη και χρονο ... μολις περιεγραψε μια διαδικασια 2 ωρων τουλαχιστον...

Παντως ευγε φιλε που το εχεις κανει επιστημη ... εγω ειχα μεχρι και αγνωστους ορους ...

Κι ακομα αν δεν το δει ο συγγραφεας τθα το δουμε αρκετοι αλλοι ...

Μονο να σε παρακαλεσω να αναφερεις καποιες μαρκες στα προιοντα που προτεινεις, καθως και καποιο καταστημα που ενδεχομενος να προτιμας εσυ και να τα βρισκεις μαζεμενα ...

(μαρκα για το απορρυπαντικο πιατων δεν χρειαζεται :P )

ΚΕΕΠ ΙΤ ΑΠ !!! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα κολημένα λάδια και η αλυσίδα καθαρίζουν πολύ εύκολα με παραφινέλαιο... (κανονικό παραφινέλαιο - πίνεται κιόλας)

πρώτα με αυτό όπου έχει πολύ ζόρι

με πινελάκι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε αυτα που χρειαζεσαι  ξεχασε να αναφερει ο Αλέξης, ΠΟΛΥ υπομονη και χρονο ... μολις περιεγραψε μια διαδικασια 2 ωρων τουλαχιστον...

Παντως ευγε φιλε που το εχεις κανει επιστημη ... εγω ειχα μεχρι και αγνωστους ορους ...

Κι ακομα αν δεν το δει ο συγγραφεας τθα το δουμε αρκετοι αλλοι ...

Μονο να σε παρακαλεσω να αναφερεις καποιες μαρκες στα προιοντα που προτεινεις, καθως και καποιο καταστημα που ενδεχομενος να προτιμας εσυ και να τα βρισκεις μαζεμενα ...

(μαρκα για το απορρυπαντικο πιατων δεν χρειαζεται :P )

ΚΕΕΠ ΙΤ ΑΠ !!! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Tι να γραψω για τα προιοντα;

Μαρκες;

Οτι να ναι.

Εγω χρησιμοποιω πιστολι της Gardena (απο Carrefour)

Kουβα (απο Σκλαβενιτη)

Σφουγκαρι πλυσιματος αυτοκινητων (απο Carrefour)

Aπορυπαντικο πιατων Palmolive τσαι :P (απο οπου σε βολευει)

Πινελο απο τα χρωματα σιδηρικα του Βαγγελη στην γωνια. :P

Δερμα (απο Carrefour)

Aντισκωριακο WD40 κλασικ! (απο οπου το βρεις)

Καθαρο πετρελαιο (απο Praktiker ή μεγαλα χρωματοπωλεια)

Σπρει σιλικονης Valvoline (απο αξεσουαραδικα μοτο και auto ή και στα carrefour)

Σπρει λευκου γρασου ip (ipone) για αλυσιδα (σε αξεσουαραδικα μοτο)(οταν ειχα αλυσιδα βεβαια γιατι τωρα με τον αξονα χρειαζομαι μονο βαλβολινες :rolleyes: )

Ελπιζω να σε καλυψα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι να γραψω για τα προιοντα;

Μαρκες;

Οτι να ναι.

Εγω χρησιμοποιω πιστολι της Gardena (απο Carrefour)

Kουβα (απο Σκλαβενιτη)

Σφουγκαρι πλυσιματος αυτοκινητων (απο Carrefour)

Aπορυπαντικο πιατων Palmolive τσαι :P (απο οπου σε βολευει)

Πινελο απο τα χρωματα σιδηρικα του Βαγγελη στην γωνια. :P

Δερμα (απο Carrefour)

Aντισκωριακο WD40 κλασικ! (απο οπου το βρεις)

Καθαρο πετρελαιο (απο Praktiker ή μεγαλα χρωματοπωλεια)

Σπρει σιλικονης Valvoline (απο αξεσουαραδικα μοτο και auto ή και στα carrefour)

Σπρει λευκου γρασου ip (ipone) για αλυσιδα (σε αξεσουαραδικα μοτο)(οταν ειχα αλυσιδα βεβαια γιατι τωρα με τον αξονα χρειαζομαι μονο βαλβολινες :rolleyes: )

Ελπιζω να σε καλυψα :P

<{POST_SNAPBACK}>

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά ποτέ δε θα έπαιρνα ότι να ναι για την moto μου.

Τα καλλυντικά που αγοράζω για τη καλή μου θέλω να είναι τα καλύτερα.

Από τα αντίστοιχα Hondos Center για μοτοσικλέτες αγοράζω τα παρακάτω είδη:

Σπρέι συντήρησης ελαστικών (Armom All)

Σπρέι σιλικόνης για πλαστικά (Armom All)

Σπρέι καθαρισμού αλυσίδας (Motorex - πολύ καλή Ελβετική εταιρία)

Σπρέι λίπανσης αλυσίδας (Motorex)

Κρέμα περιποιήσης για δερμάτινα-δερματίνες (σέλα-tank cover κτλ) (Armom All)

Σπρέι για καθαρισμό του φέρινγκ από μυγάκια κα (SONAX ή KARCHER) θέλει κανά 5λεπτο για να μουλιάσει και για να μην γρατζουνιστεί η ζελατίνα.

Γυαλιστικό (Agip)

Αφρός καθαρισμού για το εσω-εξωτερικό του κράνους (Motorex)

Δέρμα (μη γελάτε) αντιλόπης γιατί είναι το ιδανικότερο για τη δουλεία που το θέλουμε. Πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το βρέχετε με ΧΛΙΑΡΟ νερό και το αφήνετε να στεγνώσει ''ξαπλωμένο'' και όχι κρεμασμένο με μανταλάκια.

Τις επόμενες φορές με ζεστό νερό αλλά με τον ίδιο τρόπο στεγνώματος.

Καθαριστικό για ζελατίνες κρανών (UVEX)

Σφουγγαράκι (Armom All)

Σαμπουάν (Armom All)

και επειδή έχω κάλο στον εγκέφαλο πήρα και ειδικά μαντηλάκια της Armom All για τους καθρέπτες και τα όργανα

ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Paidia geia sas, eimai kainourgios sto xwro kai parolo pou niw8w "mikros" sto forum auto logw tou oti isws eimai o monos me mhxanaki 50cc (gilera DNA) h8ela th sumvoulh sas, ontas arxarios, gia to pws na ka8arizw kai na gualizw ta plastika ths mhxanhs mou swsta, etsi wste na mh gratsounisw tipota h na f8eirw genika. Skopeuw na parw suntoma kati megalutero opote 8a h8ela na xerw toulaxiston ta vasika ths sunthrhshs. Sas euxaristw ek twn proterwn!!

MSN: lbroumas83@hotmail.com

<{POST_SNAPBACK}>

File mou... loipon:

1) Kouva me nero (oute pistolia oute piesi oute tipota)

2) sfougaraki gia ta xontra

3) vetex gia ta psila pou exoun meinei

4) mpatoneta gia lepta simeia se sindiasmo me dinato katharistiko (MOTOREX panta)

5) to kalitero gialistiko gia plastikes kai metallikes epifanies pou exo dei sti zoi mou : MOTOREX 645, pane se ena MOTO MARKET kai zita to, tha meineis treiseuxaristimenos!

:_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup:

Kai gia kranaki? pali MOTOREX to VISO-CLEAN kai ase tous allous na dokimazoun mia zoi! :afro:

Τροποποιήθηκε από τον Sarevock

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ να κάνω μια άλλη ερώτηση.

Μετά από ένα ταξίδι 200km βρέθηκα με αρκετά μυγαράκια κολλημένα παντού. Έχω γυμνό, οπότε με το παντού εννοώ φώτα, φλας, ψυγείο, μπρος λασπωτήρα και πιρούνια.

Δεν το έπλυνα κατευθείαν αλλά 2 μέρες μετά. Το αποτέλεσμα ήταν να βγούν τα γαμ#$%@α από παντού αλλά να μου αφήσουν κάτι λεκέδες, σαν οξείδωση, στο μέρος των πιρουνιών, ανάμεσα από τις δύο τιμονόπλακες. Οι λεκέδες μοιάζουν με γκρίζα στίγματα. Τα μούλιασα, τα σαπούνισα, τα έξυσα με το νύχι αλλά φαίνεται να μην γίνεται τίποτα. Σαν να μην είναι κάτι που απλά έχει κολήσει στην επιφάνεια του μετάλου αλλά κάτι που το έχει "σκάψει". Σήμερα χρησιμοποίησα ακόμη και Viakal (με φόβο ψυχής, μην τυχόν και κάνω καμιά ζημιά) αλλα τίποτα. Είναι δυνατόν τα μυγαράκια να κάναν τόση ζημιά? Είναι δυνατόν να δημιούργησαν διάβρωση? Επειδή είμαι και ψιλοάσχετος, τα πιρούνια είναι επι-νικελωμένα ή απλά γυαλισμένο stainless steel?

Υπάρχει σωτηρία?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκιμασε το Brasso, alex. Ειναι ενα καθαριστικο για ασημικα και μεταλλικα αντικειμενα.

Εμενα μου εκανε δουλεια σε μερικες περιπτωσεις. Πωλειται στα σουπερ μαρκετ. Αν δεν σου δουλεψει πρεπει να πας σε πιο δραστικες λυσεις οπως : εδω

Quixx & Xerapol. Καποιο απ αυτα θα σου κανει δουλεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Varadero να σαι καλα .... Μερικα απο τα σπρευ που αναφερεις, αγνοουσα τελειως την υπαρξη τους ... και μιλαω για το ειδος, οχι την μαρκα ....

Ρε τι σου εχουν βγαλει οι χριστιανοι .... :)

Σπρευ συντηρησης ελαστικων? Αυτο δλδ να πουμε... τι κανει? :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ωραία όλα αυτά. εγω την παώ την armorall απο εποχή που ειχα μόνο αυτοκίνητο. βγάζει πολύ καλά προϊοντα για τα πλαστικά/ταμπλό.

κατα τα άλλα διαφωνώ με το σαπούνι για τα πιάτα, χαλάει το χρώμα λένε και το έχω δεί να συμβαίνει και σε ένα μαύρο clio του γείτονα.

... προς Varadero .... και νόμιζα ότι έχω πολλά σπρευ και άλλα προιοντα στην ντουλάπα μου (3 ράφια) ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά ποτέ δε θα έπαιρνα ότι να ναι για την moto μου.

Τα καλλυντικά που αγοράζω για τη καλή μου θέλω να είναι τα καλύτερα.

Από τα αντίστοιχα Hondos Center για μοτοσικλέτες αγοράζω τα παρακάτω είδη:

Σπρέι συντήρησης ελαστικών (Armom All)

<{POST_SNAPBACK}>

Για τα αλλα που λες...δικη σου ειναι η μοτο....οτι θελεις την κανεις....αλλα για το σπρει αυτο θα σου ελεγα μακρυα.Ρωτα μια εταιρια ελαστικων στελνοντας τους e-mail αν κανει να χρησιμοποιεις αυτο το σπρει και να δεις τι θα σου απαντησουν.Οχι καποια Ελληνικη αντιπροσωπεια γιατι θα ακουσεις 10000 γνωμες.Μπες σε ενα επισημο σαιτ καποιας εταιρια και ρωτα στο "Επικοινωνια"

κατα τα άλλα διαφωνώ με το σαπούνι για τα πιάτα, χαλάει το χρώμα λένε και το έχω δεί να συμβαίνει και σε ένα μαύρο clio του γείτονα.

<{POST_SNAPBACK}>

Το απορυπαντικο πιατων εφταιγε η η ηλιθια βαφη των Γαλλων?

Εγω επλενα 4 χρονια τον πηγασο που ηταν ολο πλαστικα και μεχρι που τον πουλησα λαμποκοπουσε με καμμια αλοιωση στο χρωμα.Το ιδιο συμβαινει εδω και δυο χρονια με το BMW.

Λαθος σου τα 'πανε.Το απορυπαντικο πιατων ειναι το καλυτερο και το ποιο ασφαλες.Εδω δεν σου κανει ζημια στα χερια,θα κανει στο χρωμα???? :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ίδια εποχή που το μαύρο clio “άσπριζε” εγώ είχα ένα μαύρο 106 που παρέμενε μαύρο με πλύσιμο με σαμπουαν αυτοκινήτου.

Το επιχείρημα ότι δεν κάνει ζημία στα χέρια άρα ούτε και στο χρώμα δεν το δέχομαι (τα χέρια δεν είναι βαμμένα)

Υπέρ-απλούστευση.

Δεν μπορώ βέβαια να αποκλείσω 100% να είναι και το ίδιο πράγμα αλλά better safe than sorry. Αλήθεια, ποιο είναι ποιο ακριβό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να προσθέσω οτι το WD40 κάνει και πολύ καλή δουλειά και στην ΠΟΛΥ βρώμικη ζάντα(οκ αν την έχετε καθαρή - την ζαντα - δεν χρειάζεται...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ψάξε και για παραφινέλαιο, την ίδια δουλειά κάνει.

Επίσης πολλοί χρησιμοποιούν το WD40 στον καθαρισμό.

<{POST_SNAPBACK}>

Αν ειχες αλυσιδα θα επαιρνες ενα κυπελακι με καθαρο πετρελαιο και με το πινελακι θα την "περνουσες" καλα.

Αφου θα ειχαν φυγει τελειως τα γρασα/λαδια απο πανω της,την πλενεις με ενα παλιο σφουγκαρι με νερο και σαπουνι.

Την σκουπιζεις με τα βαμβακερα πατσαβουρια που ειχες κανει απο το παλιο σου T-shirt και την λυπαινεις κατα προτιμηση με σπρει γρασσου.Τα αλλα "ειδικα" σπρει που κολλανε τα εχει φοβηθει το ματι μου!!!

Το αντισκωριακο μπορεις να το χρησιμοποιησεις ωστε να αφαιρεσεις λαδια που εχουν λερωσει τον κινητηρα.ΟΧΙ ομως και στην αλυσιδα.Εκει μονο με με καθαρο πετρελαιο.

<{POST_SNAPBACK}>

γιατι τα ειδικά σπρευ που κολλάνε τα έχει φοβηθεί το μάτι σου; έχω ένα τέτοιο motul, να το πετάξω? σχετικά με το WD40 ανήκει και αυτό στα αντισκωριακά; με παραφινέλαιο είσαι οκ? μήπως τελικά να πάρω πετρελαιο από το βενζινάδικο.

μάλλον αν μπορεί κάποιος ας μας ταξινομήσει αυτά απο το καλύτερο προς το χειρότερο

* καθαρό πετρέλαιο

* παραφινέλαιο

* WD40

* πετρέλαιο απο βενζινάδικο.

* ορυκτέλαιο με ρευστότητα 70-80

* λεπτότερο ορυκτέλαιο.

ή μήπως κάτι εξειδικευμένο π.χ. κάντε search για chain cleaner στη Liqui-Moly

Σας κούρασα ε; δεν γράφω άλλο :lipssealed:

Τροποποιήθηκε από τον mesastou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα