Jump to content
Αιγαιοπλόος

Μερικές συμβουλές για το Yamaha XT 660

Recommended Posts

Για να κάνεις άνετο ταξίδι με το XT 660 πρέπει κατ' αρχήν να του βάλεις ψηλότερη ζελατίνα (όχι όμως και θεόρατη, γιατί θα είσαι έρμαιο του αέρα). Χωρίς μια ψηλή, ποιοτική και με σωστή αεροδυναμική ζελατίνα, ταξίδι δεν πάς. Αυτή τη ζελατίνα της Givi επέλεξα εγώ και πήγα ανετότατα μέχρι την Πόλη!

post-2767-1205057825_thumb.jpg

Δεν ξέρω όμως αν στο δικό σου ΧΤ που είναι το Χ και όχι το R (που έχω εγώ) μπορεί να μπεί τέτοια ζελατίνα. Κι αυτό διότι μέχρι και το 2006 και οι δύο εκδόσεις του ΧΤ είχαν κοινή μάσκα. Από το 2007 το Χ απέκτησε μάσκα που δεν επιδέχεται προσθήκη ζελατίνας, οποτε τέρμα τα ταξίδια. Ούτως ή άλλως όμως η αποστολή του Χ είναι εντός των τειχών.

Οσον αφορά τη σέλα: Οχι δε με κούρασε η σέλα (ούτε και τη συνεπιβάτιδα γυναίκα μου) αλλά οι στάσεις μας για ξέπιασμα ήταν σχετικά συχνές (και ολιγόλεπτες βέβαια), συνήθως κάθε 150 χιλιόμετρα. Με αυτούς τους ρυθμούς μπορέσαμε να κάνουμε 650 χλμ σε μία μέρα (Θεσ/νίκη-Κων/πολη) και φτάνοντας στην Πόλη είχαμε δυνάνεις να βγούμε και βολτίτσα με τα πόδια.

Αν η άνεση στο δικό σου ΧΤ είναι τόσο "απελπιστική" (και με δεδομένο ότι το Χ έχει πιό σκληρές αναρτήσεις από το R), τότε πιθανώς τα δύο μηχανάκια έχουν διαφορετικές δυνατότητες και αλλού υπερτερεί το ένα κι αλλού το άλλο. Ισως λοιπόν το R να είναι πιό ταξιδιάρικο ενώ το Χ υπερτερεί σε γρήγορο στροφιλίκι με καλή άσφαλτο καθώς και εντός πίστας supermoto.

Πάντως, είναι προφανές ότι τα δύο μηχανάκια έχουν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Ακόμα και τα λάστιχα παίζουν το ρόλο τους στην άνεση και στις μεγάλες αποστάσεις. Το δικό μου φοράει το Metzeler Tourance που είναι μαλακά και σχετικά εύκαμπτα λάστιχα που παρέχουν μεγάλη άνεση στο ταξίδι (ιδίως σε μέτριους δρόμους, μπαλώματα κλπ.). Τα τύπου supermoto που φοράει το XTX (νομίζω ότι είναι τα Pirelli, αν δεν κάνω λάθος) είναι εξαιρετικά λάστιχα σε καλό ασφαλτοτάπητα αλλά σε ελληνικού τύπου επαρχιακό ή και εθνικό δρόμο δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά ούτε φυσικά μπορούν να είναι άνετα. Διότι δε σχεδιάστηκαν με προτεραιότητα την άνεση.

εχω την χτχ 660 2005 μοντελο του εχω βαλει την μεγαλη ζελατινα που δινει η yamaha δεν ξερω με τη δικια σου αλλα εγω πανω απο 60κμ ταξιδακι δεν μπορω να παω λογο σελας το αλλο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι απο τοτε που εβαλα την μεγαλή ζελατινα δεν μπορω να παω πανω απο 120κμ(ταχυτητα) γιατι κουνιεται πολυ η μηχανη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είναι δυνατόν να μην μπορείς να ταξιδέψεις με πάνω από 120 χ.α.ω με το ΧΤ 660Χ; Προφανώς η ψηλότερη ζελατίνα που του έβαλες δεν είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένη. Μάλλον η ζελατίνα που δίνει η Yamaha δεν είναι καλή. Την είχα δει κι εγώ και την απέρριψα, διότι μου φάνηκε τεράστια και ως γνωστόν οι πολύ μεγάλες ζελατίνες έχουν κακή επίδραση στην αεροδυναμική.Υπάρχει και μια μικρότερη της Yamaha αλλά και αυτή στο μάτι δεν μου φάνηκε σωστά σχεδιασμένη. Εγώ που επέλεξα τη ζελατίνα της Givi είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η μηχανή πηγαίνει σα βράχος μέχρι την τελική της και μάλιστα φορτωμένη. Εχει μεγάλη σημασία η σχεδίαση της ζελατίνας. Αν δεν είναι σωστά σχεδιασμένη, χαλάει την αεροδυναμική και κάνει τη μοτοσικλέτα να πηγαίνει χειρότερα απ' ό, τι χωρίς αυτήν.

Μετά, λες ότι "πάνω από 60 χλμ ταξιδάκι δεν κάνω λόγω σέλας" (!) Πρώτα πρώτα, ταξιδάκι 60 χλμ δε νοείται. Βολτούλα 60 χλμ., ναι. Ουτε η Χαλκίδα δεν απέχει 60 χλμ από την Αθήνα. Δηλ. για να πας μια βόλτα μέχρι τη Ραφήνα και πίσω (που είναι 30+30=60χλμ) πιάνεσαι με το ΧΤ; Δε νομίζω ότι η σέλα είναι τόσο χάλια όσο λες. Τουλάχιστον από την προσωπική μου εμπειρία (την ίδια σέλα έχει το R με το Χ) για να πιαστείς στην εν λόγω σέλα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 150χλμ σερί. Και παλι όμως, με μια στάση 10 λεπτών ξεπιάνεσαι αμέσως και μπορείς να συνεχίσεις. Δε λέω ότι η σέλα του ΧΤ 660 είναι πολυθρόνα (άλλωστε δε θα ταίριαζε με το χαρακτήρα του ΧΤ μια σέλα των διαστάσεων αυτής του Varadero, ήμαρτον!) αλλά όμως είναι σχετικά άνετη για μονοκόματη σέλα και σίγουρα πολύ πιο άνετη από κάτι άλλα σελάκια ανάλογων με το ΧΤ660Χ μοτοσικλετών. Εχεις κάτσει στη σέλα του Honda FMX για παράδειγμα; Ή στη σέλα του ΚΤΜ 640; Δε νομίζω να είναι πιο άνετες.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι με το ΧΤ 660 μπορείς να κάνεις ταξίδι, χωρίς να θεωρείται "άθλος" ή ταλαιπωρία, δεδομένου ότι έχει αρκετά δυνατό κινητήρα, χωρίς κραδασμούς και συντονισμούς (παρά το γεγονός ότι είναι μονοκύλινδρος), με αρκετή δύναμη ψηλά, με δυνατότητα να κρατά υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες (πράγμα αδιανόητο μέχρι πρότινος για μονοκύλινδρο μηχανάκι). Σκέψου ότι ακόμη και κοντά στην τελική του, οι κραδασμοί είναι τόσο ελάχιστοι που αναρωτιέσαι για το εαν ειναι μονοκύλινδρο. Ούτε καν οι καθρέφτες δεν τρέμουν.

Τώρα, αυτά βέβαια τα λέω, έχοντας στο μυαλό μου το ΧΤ660R, που έχω ο ίδιος και όχι το XT660X, που έχεις εσύ. Αν οι μικρότεροι τροχοί, τα ασφάλτινα (και ακατάλληλα κατ' εμέ για την Ελλάδα Pirelli Dragon) λάστιχα του ΧΤ-Χ αλλά και οι σφιχτές αναρτήσεις του ΧΤ-Χ έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στην άνεση άκόμη και σε μια μικρή βόλτα 60 χλμ, τότε πραγματικά θεωρώ ότι το ΧΤ-Χ είναι ένα ακατάλληλο μηχανάκι για τις περισσότερες χρήσεις και ικανό μόνο για πίστες κάρτ. Πάντα όμως είχα την απορία από αυτούς που αγόραζαν το ΧΤ-Χ: Το προτίμησαν για την εμφάνιση ή γιατί ξέρουν να οδηγούν αλά super moto; Διότι τελικά το ΧΤ-R είναι πολύ πιο κατάλληλο, άνετο και σταθερό στο δρόμο (ιδίως σε ελληνικού τύπου άσφαλτο), αλλά και στο ταξίδι σε μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα κοστίζει και φθηνότερα. Ποιός ο λόγος να αγοράσει κάποιος το ΧΤ-Χ, αν δεν ξέρει να οδηγεί "με το πόδι έξω", όπως οδηγούν οι supermatard-άδες; Μόνο αν του αρέσει εμφανισιακά το ΧΤ-Χ, οπότε περί ορέξεως.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω το πηρα γιατι ειναι (για μενα )πιο ομορφο απο το R μετα απο 6 μηνες συμβιωση ομως αν επαιρνα χτ θα επαιρνα το R γιατι με αυτο πας παντου.μου φαινεται παντως πολυ περιεργο για τη σελα δεν ξερω τι να πω . σου λεω ειναι βασανο!!! κατα τα αλλα ειναι τερας το μηχανακι εχω οδηγησει transalp versys v-strom. την ροπη που εχει το χτ δεν την εχει κανενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμ τώρα με βάλατε σε σκέψεις..

Θέλω να πάρω τη ζελατίνα της Yamaha αλλά αυτό με τον αέρα στις μεγάλες ταχύτητες με έβαλε σε σκέψεις. Είναι όντως τόσο ενοχλητικό. Για την πόλη είναι οκ αλλά αν θες να πάς ενα ταξίδι είναι πρόβλημα. Με το XT ταξιδεύω πάνω κάτω 110-120 χλμ..

Αιγαιοπλόε η ζελατίνα της Givi που πήρες ήταν οκ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω βάλει αυτήν :

post-2767-1206090769_thumb.jpg

Σε διαβεβαιώνω 100% (από την προσωπική μου εμπειρία στο ταξίδι μου στην Κων/πολη και τη Μαύρη Θάλασσα) ότι αποκλείεται να υπάρχει πιο άνετη ζελατίνα. Ακόμη και στα 160 χλμ/ώρα δε δημιουργεί στροβιλισμούς και το μηχανάκι πηγαίνει σαν βράχος, ακόμη κι όταν έχει αέρα. Είναι πολύ μελετημένη η σχεδίασή της. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την ίδια ζελατίνα είχε κι ένας φίλος, ο οποίος πήγε με το ΧΤ του στην Γεωργία και την Αρμενία και με βάση τη δική του εμπειρία κατέληξα κι εγώ στη ζελατίνα της Givi. Εγώ την αγόρασα από επαρχία γιατί μένω επαρχία. Αλλά οποιοδήποτε μαγαζί μπορεί να σου την παραγγείλει.

Η φωτό είναι από την Καβάλα καθ' οδόν προς Κων/πολη. Εκείνη την ημέρα κάναμε 650 χλμ, ξεκινώντας το πρωί από Θεσσαλονίκη και φτάνοντας στις 5 το απόγευμα στην Κων/πολη. Ηταν τόσο άνετο το ταξίδι (με στάσεις εννοείται), ώστε όταν φτάσαμε στην Κων/πολη και βρήκαμε ξενοδοχείο, βγήκαμε μετά για βόλτα με τα πόδια. Θεωρώ λοιπόν την εν λόγω ζελατίνα ως το πλέον χρήσιμο και απαραίτητο αξεσουάρ για ταξίδι με το ΧΤ.

Ο, τι άλλο χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω, στη διάθεσή σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιός ο λόγος να αγοράσει κάποιος το ΧΤ-Χ, αν δεν ξέρει να οδηγεί "με το πόδι έξω", όπως οδηγούν οι supermatard-άδες; Μόνο αν του αρέσει εμφανισιακά το ΧΤ-Χ, οπότε περί ορέξεως.....

Φιλε Αιγαιοπλοε το ποδι δεν σημαινει motard αλλα στυλ οδηγησης....

Και ξερετε ποιοι ειναι οι Κυριοι???

Τροποποιήθηκε από τον gkmaggas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εχω βάλει αυτήν :

post-2767-1206090769_thumb.jpg

Σε διαβεβαιώνω 100% (από την προσωπική μου εμπειρία στο ταξίδι μου στην Κων/πολη και τη Μαύρη Θάλασσα) ότι αποκλείεται να υπάρχει πιο άνετη ζελατίνα. Ακόμη και στα 160 χλμ/ώρα δε δημιουργεί στροβιλισμούς και το μηχανάκι πηγαίνει σαν βράχος, ακόμη κι όταν έχει αέρα. Είναι πολύ μελετημένη η σχεδίασή της. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την ίδια ζελατίνα είχε κι ένας φίλος, ο οποίος πήγε με το ΧΤ του στην Γεωργία και την Αρμενία και με βάση τη δική του εμπειρία κατέληξα κι εγώ στη ζελατίνα της Givi. Εγώ την αγόρασα από επαρχία γιατί μένω επαρχία. Αλλά οποιοδήποτε μαγαζί μπορεί να σου την παραγγείλει.

Η φωτό είναι από την Καβάλα καθ' οδόν προς Κων/πολη. Εκείνη την ημέρα κάναμε 650 χλμ, ξεκινώντας το πρωί από Θεσσαλονίκη και φτάνοντας στις 5 το απόγευμα στην Κων/πολη. Ηταν τόσο άνετο το ταξίδι (με στάσεις εννοείται), ώστε όταν φτάσαμε στην Κων/πολη και βρήκαμε ξενοδοχείο, βγήκαμε μετά για βόλτα με τα πόδια. Θεωρώ λοιπόν την εν λόγω ζελατίνα ως το πλέον χρήσιμο και απαραίτητο αξεσουάρ για ταξίδι με το ΧΤ.

Ο, τι άλλο χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω, στη διάθεσή σου.

Ευχαριστώ!!

Εν τέλει και με μια δόση παρορμητισμού :D πήρα χθές τη ζελατίνα της Yamaha και τη δοκίμασα σήμερα σε μονοήμερη εκδρομή που πήγα μέχρι τη Στυλίδα.

Παρ΄ολο που δεν έβαλα 2 βραχίονες που ενωνουν τη μάσκα με το τιμόνι (δεν πρόλαβα το πρωι :P ) και τη βίδωσα μόνο στα 4 σημεία, θα έλεγα με πήγε καλά.

Σε υψηλές ταχύητες με δυσκόλευε λίγο αλλά φαντάζομαι έχει και να κάνει και με τον αέρα που είχε γενικότερα..

Το σίγουρο είναι πως σε σχέση με τη μικρή ζελατίνα που είχε, δεν έχει καμία σχέση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ευχαριστώ!!

Εν τέλει και με μια δόση παρορμητισμού :D πήρα χθές τη ζελατίνα της Yamaha και τη δοκίμασα σήμερα σε μονοήμερη εκδρομή που πήγα μέχρι τη Στυλίδα.

Παρ΄ολο που δεν έβαλα 2 βραχίονες που ενωνουν τη μάσκα με το τιμόνι (δεν πρόλαβα το πρωι :P ) και τη βίδωσα μόνο στα 4 σημεία, θα έλεγα με πήγε καλά.

Σε υψηλές ταχύητες με δυσκόλευε λίγο αλλά φαντάζομαι έχει και να κάνει και με τον αέρα που είχε γενικότερα..

Το σίγουρο είναι πως σε σχέση με τη μικρή ζελατίνα που είχε, δεν έχει καμία σχέση..

Καλορίζικη η ζελατίνα σου και καλά χιλιόμετρα.

Πράγματι, για το XT 660R εκδρομές της τάξης Αθήνα - Στυλίδα και πίσω αυθημερόν (δηλ. 210+210= 420 χλμ. περίπου) είναι εφικτές κι ευχάριστες, κάτι που αποδεικνύει ότι το μηχανάκι είναι όντως μια μοτοσικλέτα διπλής χρήσης ή on-off (όχι στα λόγια αλλά στα έργα). Ταξιδεύει με αξιώσεις, χωρίς να "βολοδέρνει" στην εθνική και χωρίς να "ψωφάει" για να κάνει προσπέρασμα φορτωμένο σε ανηφορικό δρόμο (45 ίπποι στον τροχό είναι αυτοί ;)) ενώ ταυτόχρονα (και χωρίς καμία μετατροπή) είναι αρκετά ικανό να σε πάει σε τόσο δύσβατα εδάφη που δεν το φαντάζεσαι αν δεν το βιώσεις. Παράλληλα είναι ένα πρώτης τάξεως καθημερινό εργαλείο "πόλης" και τρυπώνει παντού. Δηλ. είναι μια μοτοσικλέτα ΓΙΑ ΟΛΑ, όπερ σημαίνει ότι (χωρίς να είναι τέλεια ούτε κορυφαία σε κάποιον τομέα) είναι ικανή να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε πάρα πολλές καταστάσεις (εθνική, επαρχιακό δίκτυο, κέντρο Αθήνας, μπαλώματα, λακούβες, χωματόδρομο, μονοπάτια, νεροφαγώματα, ακόμη και σαθρό εδαφος αρκεί να έχεις λίγη εμπειρία). Κάποιες φορές έχω σκεφτεί να το δώσω και να πάω σε Transalp 700 ή F800GS ή και F650GS αλλά σκέπτομαι ότι (πέρα από τα λεφτά που θα ξοδέψω) δεν είναι κάτι που να με ενοχλεί έντονα στο ΧΤ, ώστε να βιάζομαι να πάω σε άλλη μοτοσικλέτα. Ασε που το ΧΤ είναι και εύκολο (και μαζεμένο) για καθημερινή χρήση και καθόλου δε θα ήθελα να πάω σε κάτι πιο "μπουγιόζικο", έστω κι αν θα κέρδιζα λίγο σε άνεση στα μακρινά ταξίδια. Στο κάτω κάτω για αποστάσεις της τάξεως Αθήνα - Κωνσταντινούπολη μιά χαρά μας έβγαλε το ΧΤ (εμένα και τη γυναίκα μου). Αμα είναι να πάω ... πιο μακριά στο μέλλον, ίσως πάρω καμιά sport touring :D . Αλλά και πάλι σκέπτομαι: Να πάρω μια μηχανή για μια φορά το χρόνο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ, το μηχανάκι σε πάει αξιοπρεπώς και στην Εθνική. Έχω κάνει άλλη μια φορά εκδρομή αυθημερόν μέχρι το Βόλο (γύρω στα 700χλμ πηγαιν'έλα) και μάλιστα με την εργοστασιακή ζελατίνα! Δεν λέω, δεν ήταν κι ό,τι πιο άνετο αλλά πήγα και γύρισα καλά. Ώρες ώρες όμως σκέφτεσαι πως θα ήταν αν είχες μια μηχανή πιο μεγάλη, με καλύτερη σέλα κλπ κλπ..

Έτσι έρχομαι να προσθέσω στον προβληματισμό που θέτεις παραπάνω:

Το σίγουρο είναι πως "ιδανικό" μηχανάκι δεν υπάρχει. Όλο και κάτι θα βρίσκουμε να λείπει που το καλύπτει κάποια άλλη μηχανή..

Είναι αυτό που λες.."να πάρω μια μηχανή ST , GT κλπ για μια φορά το χρόνο που θα πηγαίνω ταξίδι?". Στη δική μου περίπτωση έτσι είναι. Το 99% των περιπτώσεων που χρησιμποιώ τη μηχανή είναι μεσα στην πόλη κι εκεί το XT είναι πολύ βολικό.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να έχουμε 2 μηχανές!! :lol:

Το καλοκαίρι σκέφτομαι να δοκιμάσω ταξίδι με το XT στην ηπειρωτική Ελλάδα. Θα είναι ένα καλό τεστ. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταρχην καλησπερα σε ολα τα παιδια κ μπραβο για την καλη δουλεια στην ενημερωση περι χτ, εχω μαθει αρκετα πραματακια που δεν ηξερα

σαν καινουριος κ γς στο χωρο θα θελα να ρωτισω αν γινεται να βαλω στο χτχ μου λαστιχα tubeless γιατι η σαμπρελα απλα δε παλευεται αν παθεις λαστιχο

ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω την χτχ 660 2005 μοντελο του εχω βαλει την μεγαλη ζελατινα που δινει η yamaha δεν ξερω με τη δικια σου αλλα εγω πανω απο 60κμ ταξιδακι δεν μπορω να παω λογο σελας το αλλο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι απο τοτε που εβαλα την μεγαλή ζελατινα δεν μπορω να παω πανω απο 120κμ(ταχυτητα) γιατι κουνιεται πολυ η μηχανη!!

γειά σας παιδιά....εδώ ο νέος....που λες φίλε μου, απορώ γιατί πιστεύεις ότι η μηχανή μας δεν κάνει γιά ταξίδια....με διαφορά κανά δυό μηνών έκανα ένα ταξίδι στην έλλαδα 2000 χλμ και μετά με φίλο (και αυτός με xt660r) από Κω απέναντι στην Τουρκία και μετά μέχρι Σμύρνη και πίσω (700 περίπου χλμ σε μια μέρα) και όλο αυτό χωριό-χωριό, βουνό-βουνό....είναι η απόλυτη απόλαυση αυτό το μηχανάκι, αρκεί να μπορείς κι εσύ να φτάσεις στα δικά του όρια....άσε που τον νοέμβριο που μας έρχεται 3 κομμάτια xt660r φεύγουμε για μαρόκο, από εδώ....κι άλλες δυο μηχανές... ένα τενερέ 660 και ένα kle 400...και όλοι πάνω από 40...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι πηγα απο πατρα αθηνα και γυρισα αυθημερων και ο κωλος μου εβγαλε καντηλες γιαυτο.κοιμομουν 2 μερες συνεχομενα και για να μην προτρεχεται δεν ειμαι και κανενας που εχει συνηθησει τον αναπαυτικο καναπε του σπιτιου μου. καλο το χτχ 660 αλλα οπου κι αν εχω παει ταξιδι πανω απο 40 λεπτα διαδρομη ειναι μαρτυριο και οποιος λεει οτι δεν πιανεται η λεει ψεματα η ο κωλος του ειναι απο πετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα Αιγαιοπλοε,μηπως θυμασαι το μοντελο της ζελατινας που εβαλες?

Η Givi αυτη που δινει ειναι πιο χαμηλη. Οποτε ο αερας θα λυσομαναει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλημερα Αιγαιοπλοε,μηπως θυμασαι το μοντελο της ζελατινας που εβαλες?

Η Givi αυτη που δινει ειναι πιο χαμηλη. Οποτε ο αερας θα λυσομαναει.

Μια ζελατίνα δίνει η Givi και θα τη βρεις εδώ

Μην τη θεωρείς χαμηλή. Κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της. Είναι άψογη από αεροδυναμικής απόψεως. Αλλωστε μια πολύ μεγάλη ζελατίνα δημιουργεί στροβιλισμούς και τελικά δεν παρέχει άνεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αν θα με προστατευει αυτη που δινει η Givi λογο υψους ειμαι 1,95. Η δικια σου μου φαινετε ιδανικη γαι μενα. Αν δε το θυμασαι τουλαχιστο το μαγαζι που την εβαλες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την πήρα από επαρχία, οπότε δεν έχει νόημα να σου συστήσω το μαγαζί. Νομίζω όμως ότι ένα μέγεθος ζελατίνας βγάζει η Givi.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! παιδια οποιος θελει να παρει το xt660r να προσεξει γιατι η μοτοδυναμικη δινει τα μοντελα του 2007 δηλαδη τα παλια χρωματα... αντε να δουμε ποτε θα βγαλει τα μοντελα του 2008 μηπως περιμενει το 2009? λολ

Τροποποιήθηκε από τον nikos_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι διαφορές στο ΧΤ 660R του 2007 και του 2008 είναι, όπως ανέφερες, καθαρά χρωματικές και τίποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι το ΧΤ-R του 2007 σε μαύρο χρώμα έχει και κάτι σκούρες χρυσαφί πινελιές που δε μου αρέσουν καθόλου

2007_XT660R_Color_Yamaha-Black_prv_tcm28-140533.jpg.

Και δεν έχεις και πολλές επιλογές. Είτε μαύρο - χρυσαφί είτε το μπλέ.

2007_XT660R_Color_Yamaha-Blue_prv_tcm28-140530.jpg

Και ιδού οι χρωματικές επιλογές για το 2008

Μαύρο

2008-XT660R-colour-black_prv_tcm39-207758.jpg

και μπλέ

2008-XT660R-colour-blue_prv_tcm39-207761.jpg

Απορώ πάντως για το γεγονός ότι είμαστε στο 2008 και η Yamaha Motor στο ελληνικό site της έχει τα χρώματα του 2007 ακόμη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ειναι δυνατον η επισημη αντιπροσωπια να πουλαει στα μεσα του 2008 μοντελα 2007 για να μην της μεινουν στοκ ελεος απλα

επισης παιδια ξερετε αν η μονη διαφορα που εχουν τα δυο μοντελα ειναι μονο χρωματικη? η εχουν και διαφορες σε υλικα κτλπ?

Τροποποιήθηκε από τον nikos_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω ακούσει για άλλες διαφορές, πέραν των χρωμάτων, όσον αφορά το XT660R. Η μόνο αλλαγή που έγινε στο συγκεκριμένο μοντέλο από παρουσιάσεώς του το 2004 (που ήταν προδιαγραφών Euro 2), ήταν το 2006 η προσαρμογή του στις προδιαγραφές Euro 3 με τις νέες εξατμίσεις (βαρύτερες και με μεγαλύτερους καταλύτες), την προσθήκη αισθητήρα "λ" στο λαιμό της αριστερής εξάτμισης (άμα σκύψεις μπροστά από τον κινητήρα θα τον δεις) και την αλλαγμένη χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει ανεπηρέαστη η απόδοση (48 ίπποι ονομαστικοί, 45 στον τροχό) αλλά να βαρύνει η μοτοσικλέτα 7 κιλά (από 165 κιλά άδεια που ήταν η πρώτη, πήγε στα 172 κιλά άδεια η σημερινή). Από το 2006 και μετά δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στο ΧΤ-R, παρά μόνο χρωματικές αλλαγές και αλλαγές στα γραφικά του ρεζερβουάρ.

Με την ευκαιρία, ας αναφερθώ λίγο και στο αδελφάκι του ΧΤ-R, τη supermoto έκδοση, δηλ. το ΧΤ-Χ, το οποίο είναι και εμπορικότερο από το on-off μοντέλο και 600 ευρώ ακριβότερο. Και τα 2 ξεκίνησαν την πορεία τους το 2004 και έχουν ακριβώς τον ίδιο κινητήρα. Μέχρι το 2006 οι διαφορές τους περιορίζονταν στους 17άρηδες ασφάλτινους τροχούς (που φορούσε το Χ), στις σφιχτότερες και με μικρότερες διαδομές αναρτήσεις, στη γέφυρα στα καλάμια και στο αλουμινένιο τιμόνι (που επίσης είχε το Χ). Το 2007 το ΧΤ-Χ φόρεσε αλουμινένιο ψαλίδι (σε αντίθεση με το ΧΤ-R που παραμένει με σιδερένιο μέχρι σήμερα) και υπέστη και κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση (μικρότερα πλαϊνά πλαστικά, μικρότερη μάσκα και προβολέας, πιο σηκωμένο πίσω φτερό). Οι αλλαγές στον κινητήρα για τις προδιαγραφές Euro 3 ισχύουν και στο Χ αναλόγως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Αιγαιοπλόε αν αλλαχτει η εξατμιση σε 2006 θα υπαρχει καποιο προβλημα με τον αισθητηρα?

Δηλαδη θα πρεπει να γινει καποια αλλη μετατροπη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε Αιγαιοπλόε αν αλλαχτει η εξατμιση σε 2006 θα υπαρχει καποιο προβλημα με τον αισθητηρα?

Δηλαδη θα πρεπει να γινει καποια αλλη μετατροπη?

Αν αλλαχτούν μόνο τα τελικά, δεν επηρεάζεται ο αισθητήρας "λ" που, όπως είπα βρίσκεται στο λαιμό της αριστερής εξάτμισης. Αν αλλαχτεί όλη η εξάτμιση, δε γνωρίζω τί γίνεται με τον αισθητήρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν αλλάζει κανείς εξάτμιση (είτε μόνο τα τελικά είτε ολόκληρες τις εξατμίσεις) πρέπει να κάνει ρύθμιση του ψεκασμού σε εξουσιοδοτημένο service για να λειτουργεί σωστά το μηχανάκι και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που του δίνει η νέα εξάτμιση. Το ίδιο ισχύει και όταν αλλάζει κανείς φίλτρο αέρα και βάζει κάποιο πιο ελεύθερο (π.χ. Κ&Ν).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα