black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2008 Yπαρχουν ΤΕΡΑΑΑΑΣΤΙΕΣ! διαφορες στην ποιοτητα, οσο αναφορα αυτες που προμηθευουν μαζικα τα εργοστασια, και αυτες που πουλανε after market! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2008 Για προτεινε φιλος κατι. Γιατι 139 και 50 εργατικα που ζητανε θεσσαλονικη ειναι πολλαααα, εκτος κι αν το κιτ ειναι με ασφαλεια οποτε τα περαστικά ειναι δικα μου. Επισης καποιοι επιμενουν σιδερενιο γραναζι, αλλα δεν θελω να προσθεσω κι αλλο βαρος στον τροχο γιατι σιγουρα το σιδερενιο θα'ναι πιο βαρυ. Καλύτερα χαλύβδινο, θα αντέξει περισσότερο. Από τιμές, στον Λούη βλέπω σετ DID στα 140? και Regina στα 90?. Φιλε μου, δεν ασχολουμαι πια με αλυσιδες! :P Εχμ, όπως θα σου πει και ο Αλεξ, το μηχανάκι σου έχει 3 αλυσίδες! :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kounabakos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2008 παιδια καλησπερα το χτακι το δικο μου εχει κανει 13000κμ και προχτες που το πηγα για λαδια στην yamaha μου ειπαν οτι η αλυσιδα ειναι χαλια εχει χαλαρωσει πολυ και θελω καινουργια.να βαλω παλι μαμα η κατι καλυτερο και τι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2008 παιδια καλησπερα το χτακι το δικο μου εχει κανει 13000κμ και προχτες που το πηγα για λαδια στην yamaha μου ειπαν οτι η αλυσιδα ειναι χαλια εχει χαλαρωσει πολυ και θελω καινουργια.να βαλω παλι μαμα η κατι καλυτερο και τι? Να βάλεις κάτι καλύτερο. Σου προτείνω την πολύ καλή D.I.D. (Μοντέλο VM-520), με κόστος 130 ευρώ+10 ευρώ η τοποθέτηση. Αυτήν είχα βάλει κι εγώ στο ΧΤ660R, όταν το είχα, και ήταν εξαιρετική. Πρώτα πρώτα ήταν made in Japan (αυτό κάτι λέει, ακόμα). Δεύτερον ήταν προτεντωμένη, με αποτέλεσμα να μη χαλαρώνει (ξεχειλώνει) κάθε τρεις και λίγο, όπως η μαμίσια. Και φυσικά ήταν o-ring. Μην το ψάχνεις. Βάλε αυτή και αποκλείεται να σε απογοητεύσει. Είναι κάπως ακριβή αλλά αξίζει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15 , 2008 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα σε όλους. Καινούριος στο φόρουμ. Δε γνώριζα καν την ύπαρξή του αλλά ψάχνοντας στο google για κομμένη αλυσίδα και Yamaha XT μού βγήκε ως αποτέλεσμα της αναζήτησης. Ο λόγος που έψαχνα κάτι τέτοιο στο google; Στα 13.332km που έχω το XT μου και μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 2 του χρόνια μού έσπασε η αλυσίδα. Δόξα τω Θεώ, δεν έτρεχα πολύ, γύρω στα 85km/h, για μπάνιο πήγαινα στο Ναύπλιο, είχα αράξει στη μέση του δρόμου λίγο δεξιά από τη διπλή γραμμή κι έκανα μια συνεχή χαλαρή προσπέραση όντας περήφανος που έχω μοτέρι και που οι αμαξάτοι έλιωναν στο κονβόι τους όταν ξαφνικά ακούω "κρακ", το λάστιχο να αρχίζει τα ουρλιαχτά κι εγώ να'μαι με συνεπιβάτη και να προσπαθώ να κρατήσω τη μηχανή να μην "πετάξει κώλο" και να μη βγει στο απέναντι ρεύμα. Πάνω στην γκαντεμιά μου, λέω ότι τελικά είμαι τυχερός που δεν έπαθα ούτε γρατζουνιά ή που δεν το έπαθα λίγες μέρες νωρίτερα όταν ήμουν στην εθνική Πατρών-Αθηνών και φυσικά δεν πήγαινα με 85km/h. Τώρα που βλέπω ότι το XT έχει κάνει πρόβλημα και σ' άλλους τσαντίζομαι. Δεν την είχα τη Yamaha για τόσο ανεύθυνη. Αρχικά σκέφτηκα ότι έφταιγα εγώ που δεν είχα συντηρήσει καλά την αλυσίδα (μια φορά μου είχε κρεμάσει αλλά ήμουν στο δρόμο επιστροφής από Λευκάδα και δεν είχα χρόνο να τη σφίξω) και ότι το λάδι που είχα πάρει (ένα Motul για O-ring) ήταν της πλάκας. Τελικά, από ό,τι καταλαβαίνω, αυτό που είναι της πλάκας είναι η αλυσίδα και η Yamaha πολύ καλά θα έκανε να μη ρισκάρει τη φήμη της λανσάροντας τέτοιες μούφες που μπορούν να σκοτώσουν κόσμο στην αγορά. Ένα πράγμα θα πω, ευτυχώς που δεν πέρναγε λεωφορείο στο απέναντι ρεύμα. Υ.Γ.: Και μια ερώτηση στους παλαιότερους; Έβαλα μια CZ με 85?. Είναι καλές η CZ; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 15 , 2008 από τον johne Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2008 Καλημέρα σε όλους. Διαβάζω το θέμα εδω και αρκετό καιρό κι έχω προβληματιστεί.. Εγώ έχω κάνει 25.000 χλμ με το XT μου και η αλυσίδα ("μαμίσια") είναι μια χαρά. Ρώτησα και τον μηχανικό αν χρειάζεται αλλαγή και μου είπε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως δεν χρειάζεται "ντε και καλά αλλαγή". Γενικά την συντηρώ τακτικότατα και ειναι όντως σε καλή κατάσταση. Απ' οτι διαβάζω οι περισσότεροι εδω μέσα λένε/προτείνουν αλλαγή λίγο πολύ στα 15.000 χλμ. Έχω κάνει 10.000 παραπάνω. Να ανησυχώ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yannisdoul 291 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2008 Καλησπέρα σε όλους. Καινούριος στο φόρουμ. Δε γνώριζα καν την ύπαρξή του αλλά ψάχνοντας στο google για κομμένη αλυσίδα και Yamaha XT μού βγήκε ως αποτέλεσμα της αναζήτησης. Ο λόγος που έψαχνα κάτι τέτοιο στο google; Στα 13.332km που έχω το XT μου και μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 2 του χρόνια μού έσπασε η αλυσίδα. Δόξα τω Θεώ, δεν έτρεχα πολύ, γύρω στα 85km/h, για μπάνιο πήγαινα στο Ναύπλιο, είχα αράξει στη μέση του δρόμου λίγο δεξιά από τη διπλή γραμμή κι έκανα μια συνεχή χαλαρή προσπέραση όντας περήφανος που έχω μοτέρι και που οι αμαξάτοι έλιωναν στο κονβόι τους όταν ξαφνικά ακούω "κρακ", το λάστιχο να αρχίζει τα ουρλιαχτά κι εγώ να'μαι με συνεπιβάτη και να προσπαθώ να κρατήσω τη μηχανή να μην "πετάξει κώλο" και να μη βγει στο απέναντι ρεύμα. Πάνω στην γκαντεμιά μου, λέω ότι τελικά είμαι τυχερός που δεν έπαθα ούτε γρατζουνιά ή που δεν το έπαθα λίγες μέρες νωρίτερα όταν ήμουν στην εθνική Πατρών-Αθηνών και φυσικά δεν πήγαινα με 85km/h. Τώρα που βλέπω ότι το XT έχει κάνει πρόβλημα και σ' άλλους τσαντίζομαι. Δεν την είχα τη Yamaha για τόσο ανεύθυνη. Αρχικά σκέφτηκα ότι έφταιγα εγώ που δεν είχα συντηρήσει καλά την αλυσίδα (μια φορά μου είχε κρεμάσει αλλά ήμουν στο δρόμο επιστροφής από Λευκάδα και δεν είχα χρόνο να τη σφίξω) και ότι το λάδι που είχα πάρει (ένα Motul για O-ring) ήταν της πλάκας. Τελικά, από ό,τι καταλαβαίνω, αυτό που είναι της πλάκας είναι η αλυσίδα και η Yamaha πολύ καλά θα έκανε να μη ρισκάρει τη φήμη της λανσάροντας τέτοιες μούφες που μπορούν να σκοτώσουν κόσμο στην αγορά. Ένα πράγμα θα πω, ευτυχώς που δεν πέρναγε λεωφορείο στο απέναντι ρεύμα. Υ.Γ.: Και μια ερώτηση στους παλαιότερους; Έβαλα μια CZ με 85?. Είναι καλές η CZ; εσπασε? ? μηπως εφυγε η ασφαλεια της αλυσιδας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2008 Εγώ έχω κάνει 25.000 χλμ με το XT μου και η αλυσίδα ("μαμίσια") είναι μια χαρά. Ρώτησα και τον μηχανικό αν χρειάζεται αλλαγή και μου είπε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως δεν χρειάζεται "ντε και καλά αλλαγή". Φίλε μου να ανησυχείς. Μάλλον είσαι τυχερός που δε σου έχει σπάσει ακόμα εκτός και αν από παρτίδα σε παρτίδα υπάρχει διαφορά. Εγώ είχα πάει στο μάστορα να μού τη σφίξει γιατί είχε χαλαρώσει, τον ρωτάω αν θέλει άλλαγμα και μού'πε ότι τη βγάζει λίγο ακόμα αλλά ότι όπου νά'ναι θέλει. Η γραμμή που χωρίζει τη σωματική ακεραιότητα και τη χοντρή μαλακία είναι πολύ λεπτή. Επειδή κράτησα απόλυτα την ψυχραιμία μου και επειδή έτυχε να μην έρχεται κάτι ογκώδες απέναντι την έβγαλα χωρίς ούτε γρατζουνιά. Όμως αυτή η ισορροπία είναι πολύ λεπτή. 100m πιο πριν ήμουν σε στροφή για παράδειγμα. Άντε κράτα το μηχανάκι όρθιο με μπλοκαρισμένο τον πίσω τροχό ενώ είσαι στη στροφή. Το ότι είμαι αρτιμελής και ζωντανός το οφείλω στο Θεό. Κράνος φόραγα αλλά με το μαγιώ και το κοντομάνικο το λιγότερο που θα πάθαινα είναι να γινόμουν.... Η απόφαση είναι αποκλειστικά δικιά σου. Εγώ απλά περιγράφω την εμπειρία μου. (Φυσικά, μετά από αυτό για 90 ευρώ ούτε που θα το σκεφτόμουν!) εσπασε? ? μηπως εφυγε η ασφαλεια της αλυσιδας? Αδερφέ θα σε γελάσω. Το μεγαλύτερο μέρος της αλυσίδας είχε τυλιχτεί γύρω από τον άξονα ενώ ένα κομμάτι της μου το έφερε ένας μπάτσος που ήρθε να με βοηθήσει να βγάλω το μηχανάκι στην άκρη και να κόψει την κυκλοφορία. Επομένως η αλυσίδα κόπηκε τουλάχιστον σε δύο σημεία. Πιθανώς πρώτα κόπηκε στο ένα και μετά γύρναγε γύρω γύρω και κόπηκε κι αλλού. (Να σου πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό που ρωτάς. Δε δικαιολογείται να κοπεί η αλυσίδα ούτε να φύγει η ασφάλειά της.) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2008 Παιδιά μην το ψάχνετε, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Πρόσφατα συνέβη σε φίλο με καινουργιο XT κάτω απο 1.000χλμ. Μου το είπε και έμεινα άφωνος. Το μηχανάκι το πούλησε αφου το φοβήθηκε το μάτι του. Έχει και 2 παιδιά. Πως δε σκοτώθηκε αφου είχε καμια 120χλμ εκείνη τη στιγμή είναι ένα θαύμα. Η συμπεριφορά της Yamaha όσον αφορά την ποιότητα της αλυσίδας στο XT είναι άθλια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2008 Έλεος δλδ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xt byron 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 εγω παντως εχω κανει 18.000χλμ και δεν εχω παρατηρησει ουτε χαλαρωση.βεβαια την συντηρω με καλο λαδωματακι και πλυσιμο παντα.τι να πω εχω αρχισει ν'ανησυχω ισως θα πρεπε να στειλουμε μια αναφορα στη yamaha με οσα αναφερουμε εδω μεσα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dummy 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Αν δεν ειστε σιγουροι για κατι... ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 εγω παντως εχω κανει 18.000χλμ και δεν εχω παρατηρησει ουτε χαλαρωση.βεβαια την συντηρω με καλο λαδωματακι και πλυσιμο παντα.τι να πω εχω αρχισει ν'ανησυχω ισως θα πρεπε να στειλουμε μια αναφορα στη yamaha με οσα αναφερουμε εδω μεσα Εγώ πάλι διαβάζοντας αυτο το τοπικ τρόμαξα και πήγα να δείξω την αλυσίδα στο μηχανικό (εξουσιοδοτημένο yamaha)λεγωντας του αυτα που διάβασα. Μου είπε να μην ακούω τα διάφορα που λέγονται ......... και οτι η αλυσίδα ήταν μια χαρά. Εχω κάνει 13.000 και δεν θα έλεγα οτι την συντηρώ πολύ σχολαστικά δηλαδή δεν την καθαρίζω πάντα πριν το λάδωμα. Πάντως δεν έχει χαλαρώσει. Θα έπρεπε πολύ σοβαρά να στείλουμε μια αναφορά στην yamaha και πάντοτε γραπτώς. Αιγαιοπλόε εσυ πως επικοινώνησες με yamaha ? τηλεφωνικά ή γραπτώς ? Οφείλουν να δώσουν μια υπεύθυνη απάντηση καθώς και να μας πουν ποιά αλυσίδα φοράει το κάθε μοντέλο ανάλογα με το έτος αγοράς. Με ποιο τρόπο μπορούμε να το κάνουμε αυτό ? Ομαδικά η ατομικά ? Επίσης καλό θα ήταν οι γνώστες των θεμάτων αυτών να γράψουν στο τόπικ αυτό ποιά ειναι τα σημάδια φθοράς μια αλυσίδας και πως μπορει κανείς να τα αναγνωρίσει για να έχουμε όλοι το νου μας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Εμένα (που μού έσπασε στα 13300 όπως έγραψα και σε παραπάνω ποστ) φαινόταν "ξερή". Την καθάριζα με κηροζίνη (όπως προτείνει ο κατασκευαστής, βλέπε manual) και την πέρναγα με σπρέι λάδι για o-ring (αρχικά rockoil μετά motul) όπως προτείνεται αλλά η αλήθεια ήταν ότι το είχα στο νου μου να την αλλάξω. Τακτικός 100% δεν ήμουν γιατί στα Γιάννενα έβρεχε συνέχεια και δεν είχα την άνεση να τη λαδώνω συνέχεια. Καμιά 20αριά χλμ πριν σπάσει πάω συνεργείο και μού είπαν ότι σε κανα 2000 χλμ να την αλλάξω. Βέβαια μού έσπασε στα 20 χλμ κι όχι στα 2000... Με το που άκουσα το κρακ ευτυχώς δεν αγχώθηκα καθόλου, σκέφτηκα "έσπασε η αλυσίδα, πώς το κρατάμε όρθιο τώρα;" κι ευτυχώς τη γλίτωσα χωρίς το παραμικρό. Επειδή βλέπω μεγάλες αποκλίσεις εδώ μέσα, τότε αυτές μπορεί να οφείλονται, είτε σε διαφορετική παρτίδα (εγώ το αγόρασα Αύγουστο 2006 από Γιάννενα-απ' την επίσημη αντιπρόσωπο τη Ζαβογιάννη) είτε σε κακό λάδι συντήρησης. Εγώ πιστεύω ότι είναι το πρώτο. Πρέπει κάποιες παρτίδες να ήρθαν με ελαττωματική αλυσίδα κι αυτό φυσικά η Yamaha θα έπρεπε να φροντίσει να ενημερώσει τους κατόχους αλλά και τις επίσημες αντιπροσωπείες ώστε να προειδοποιούν τον αγοραστή. Ένα (ίσως) δείγμα ότι ήταν στα πρόθυρα είναι ότι μού είχε χαλαρώσει μέσα σε ενάμιση μήνα δύο φορές και χωρίς πολλά χιλιόμετρα ενδιάμεσα (τον Ιούνιο και μετά τον Ιούλιο πάλι). Παλαιότερα πέρασε χρόνος για να χαλαρώσει. Επίσης, τη δεύτερη φορά εκ των δύο (τον Ιούλιο) που ήταν χαλαρή ξεκίνησα ταξίδι Γιάννενα-Άργος γιατί δεν είχα χρόνο για συνεργείο κι επειδή θεώρησα ότι αφού την έσφιξα πριν ένα μήνα ίσως να μη χρειάζεται. Ίσως όλα αυτά τα δείγματα να είναι όντως δείγματα αλλά ίσως και να μην έχουν σημασία. Αυτό που θα πρότεινα σε αυτούς που δεν τους έχει σπάσει μέχρι τώρα είναι είτε να μην τσιγκουνευτούν τα 100ευρώ είτε να τηλεφωνήσουν στη Yamaha να ρωτήσουν εάν το μηχανάκι που πήραν ανήκει σε κάποια ελαττωματική παρτίδα. Η ευθύνη είναι καθαρά προσωπική του καθενός. Ζυγίστε τα πράγματα κι αποφασίστε. Εάν έχετε υπόνοια, δώστε τα 100ευρώ και ησυχάστε να φύγει και το άγχος. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αλλιώς πειραματιστείτε για να δείτε πώς είναι να σπάει η αλυσίδα. Η αλήθεια είναι ότι το είχα περιέργεια... Καλός μα...ας ήμουν! Βέβαια, αφού δεν έπαθα τίποτα τώρα έχω μια εμπειρία παραπάνω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hideto 151 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Κι εγώ πιστεύω πως ειναι θέμα παρτίδας.. Εγώ έχω XTR του 2004. Γύρισα την Παρασκευή απο ταξίδι 2.000+ χλμ και το μηχανάκι είναι κοντά στα 27.000 χλμ με εργοστασιακή αλυσίδα. Και πριν το ταξίδι είχα ρωτήσει τον μηχανικό ο οποίος είχε πει πως ειναι μια χαρά η αλυσίδα. Στο ταξίδι έκανα τη βλακεία και τη φόρτωσα (2ο άτομο, σαμάρια, μπαγκαζιέρα και tank bag) χωρίς να δώσω τα απαραίτητα "μπόσικα" στην αλυσίδα και την ξεχείλωσα. Και να έχω στο νου μου τα όσα διάβαζα εδω μέσα και να αγχώνομαι.. Ευτυχώς στο δρόμο βρήκα και την έσφιξα λίγο αλλά πλέον πάει για αλλαγή στα σίγουρα. Το θέμα είναι πως αν δεν είχε γίνει αυτό, μάλλον θα αντεχε κι άλλο.. τι να πω? Συμφωνώ πάντως πως για 100-150 ευρω δεν ειναι να το σκέφτεται κανείς και πως πάνω απ'ολα είναι η ασφάλεια μας. Αν υπήρχε όντως θέμα όμως, δεν θα είχε κάνει ανάκληση η Yamaha? Αν το θεμα του TPS ήταν μια φορά σοβαρό, η πιθανότητα να κοπεί η αλυσίδα είναι πολλές φορές σοβαρότερο.. Ομολογώ πως ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως πρέπει να με "απασχολεί" το θέμα αλυσίδα (εννόω με την προυπόθεση οτι τη συντηρώ τακτικά και συμβουλεύομαι μηχανικό) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Προφανώς η συντήρηση (τακτική λίπανση με σπρέυ αλυσίδας), η ομαλή οδήγηση (χωρίς κανγκουριλίκια και τέρμα γκάζια), ο σωστός τζόγος (ούτε τσίτα ούτε πολύ λάσκα) και η περιορισμένη χρήση σε χώμα - λάσπη αυξάνουν τη διάρκεια ζωής της αλυσίδας. Γι' αυτό σε κάποιον η αλυσίδα κρατάει για 50.000 χλμ. ενώ σε άλλον με το ίδιο μηχανάκι δε φτάνει ούτε τα 20.000 χλμ. Πέρα όμως από τη χρήση και τη συντήρηση, υπάρχει και η ποιότητα και η αντοχή της αλυσίδας. Ολα αυτά μαζί καθορίζουν τη διάρκεια ζωής της αλυσίδας. Καμία αλυσίδα δεν είναι αθάνατη. Και όταν μια αλυσίδα οδεύει προς το τέλος της ζωής της, πρέπει να έχουμε την εμπειρία και την παρατηρητικότητα να την αλλάζουμε έγκαιρα και να μην την αφήνουμε μέχρι να κοπεί. Για παράδειγμα όταν ο τζόγος είναι ανισομερής (αλλού η αλυσίδα είναι λάσκα και αλλού τσίτα), όταν η αλυσίδα "παίζει" πολύ πάνω στο γρανάζι (κουνώντας την δεξιά αριστερά) ή όταν τη "μαζεύουμε" και μετά από λίγα χιλιόμετρα έχει πάλι λασκάρει και θέλει εκ νέου μάζεμα, όλα αυτά είναι σημάδια ότι η αλυσίδα θέλει αλλαγή. Αν δε φροντίζουμε την αλυσίδα μας .... ας παίρναμε μηχανάκι με άξονα :P. Οσο είχα το ΧΤ660R δεν είχα πρόβλημα με την αλυσίδα. Βέβαια ήμουν εξονυχιστικά σχολαστικός στη συντήρησή της (της έβαζα το πανάκριβο σπρέυ της Bell Ray) και το μηχανάκι δεν είχε φάει πολύ ταλαιπωρία ούτε από λάσπες ούτε από "τσιτωμένη" οδήγηση. Η μόνη καταπόνηση που είχε υποστεί ήταν το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο διατηρούσαμε υψηλές (για μονοκύλινδρο) μουαγιέν, της τάξεως των 150-160 χ.α.ω.. Διαβάζοντας όμως το Mega Test On-Off του ΜΟΤΟ στη FYROM, στο οποίο συμμετείχε και ένα ΧΤ660R. Το συγκεκριμένο μηχανάκι ήταν προφανώς ταλαιπωρημένο από τη δημοσιογραφική χρήση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τα γραφόμενα στο περιοδικό, η αλυσίδα χαλάρωνε συνέχεια και κάθε φορά της μαζεύανε τα μπόσικα. Δύο φορές βγήκε, χωρίς ευτυχώς να τους μπλοκάρει ο τροχός. Στο τέλος η αλυσίδα έσπασε. Μετά από αυτό το test, άρχισα να ψάχνω στο internet και να ρωτάω μήπως η αλυσίδα του ΧΤ δεν είναι καλής ποιότητας. Η Yamaha, σε τηλεφώνημα που έκανα, με διαβεβαίωσε ότι η αλυσίδες όλων των ΧΤ660 είναι άριστες και ποιοτικές (είναι μάλιστα DID, όπως μου είπαν) και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ομως σε διάφορα fora διάβασα περιπτώσεις όπου κόπηκε η αλυσίδα ακόμη και στα 16.000 χλμ. Δεν αποκλείεται βέβαια ο κάτοχός της να την είχε αλάδωτη και τέρμα λάσκα ή τέρμα τσίτα, οπότε δικό του σφάλμα. Αλλά εμένα το "μικρόβιο" μου είχε μπεί. Και έτσι την άλλαξα με την ιαπωνική προτεταμένη χρυσή DID VM-520 που ήταν εξαιρετική (θα τη χαίρεται τώρα αυτός που πήρε το ΧΤάκι μου). Βλέποντας πάντως και τον Johne που του έσπασε στα 13.300 χλμ. (και που την πέρναγε με σπρέυ μάλιστα), διατηρώ ακόμη μια επιφύλαξη για την ποιότητα της εν λόγω μαμίσιας αλυσίδας. Είναι δυνατόν να κόβεται μια αλυσίδα στα 13.000 χλμ. και μάλιστα όταν ο αναβάτης τη συντηρεί με σπρέυ (και μάλιστα της Rock Oil και της Motul); Δεν το θεωρώ δικαιολογημένο. Από την άλλη ο Hideto αναφέρει ότι έχει 25.000 χλμ με το ΧΤ του και η αλυσίδα είναι μια χαρά ακόμη και δε χρειάζεται αλλαγή, σύμφωνα και με το μηχανικό του, όπως λέει. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι δεν ήταν όλες οι παρτίδες των αλυσίδων των ΧΤ ίδιες και ίσως υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα. Ρίξτε πάντως μια ματιά και εδώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Επίσης βλέπω να διαφαίνεται μια μεγαλύτερη αντοχή στα XTR; Πάντως, όπως είπα, τακτικός 100% δεν ήμουν. Γενικά όμως προσπαθούσα κάθε 500χλμ να την λαδώνω. Ένας φίλος μου με Kawasaki KLE με "κορόιδευε" που τη λαδώνω τόσο συχνά κι ότι αυτός τη λάδωνε κάθε 1000χλμ και αν. (Παρεπιπτόντως πρέπει να είχε ρίξει καμια 25000αριά χλμ με την ίδια αλυσίδα). Ακόμα έκανα αρκετά (;) ταξίδια. Γιάννενα-Αθήνα-Γιάννενα x2, Γιάννενα-Κυλλήνη-Ζάκυνθο-Κυλλήνη-Άργος, Γιάννενα-Ζάκυνθο-Γιάννενα x2 με δεύτερο άτομο, Γιάννενα-Κέρκυρα-Γιάννενα με δεύτερο άτομο και πολλά ακόμα ταξίδια κοντινότερων αποστάσεων. Αλλά γι' αυτό δεν παίρνουμε μηχανή ρε παιδιά; Αν ήταν να την έχω να κοιμάται σπίτι αγόραζα ποδήλατο. Χώμα εννοείται πως δεν πήγα καθόλου (πάει χώμα το XTX;;;). Αιγαιπλόε, τώρα που ανέφερες για άρθρο στο ΜΟΤΟ θυμάμαι ένα εντελώς παρόμοιο (αν όχι ίδιο) άρθρο στους 2 Τροχούς όπου η κατάληξη ήταν η ίδια: σπάσιμο της αλυσίδας στο XTR... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 Η ιστορία αυτή δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς του κάθε αναβάτη αλλα και θέμα υπευθυνότητας της εταιρείας για το πρόβλημα που παρουσιάζουν οι μοτοσυκλέτες της. Η επικοινωνία με την εταιρεία πρέπει να γίνει εγγράφως για να πάρει πρωτόκολλο και να είναι επίσημη, ουτως ώστε η εταιρεία να δώσει υπεύθυνα μια απάντηση. Στο προφορικό οτι θέλουμε λέμε και σε οποιον πέσουμε πέσαμε. Οταν πέρνεις θέση επίσημα πέρνεις και την ευθύνη. Οπως λένε και στο άλλο forum απο το link του Αιγαιοπλόου, εάν δεν βγεί άκρη με την Ελλάδα κάλλιστα μπορει κάποιος να γράψει και στο εξωτερικό οπου εκεί τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά και απο προσωπική μου εμπειρία θα σας πώ πως κόβονται κεφάλια. Δεν ξέρω όμως εάν την επικοινωνία θα πρέπει να την κάνουν καλύτερα αυτοί οι οποίοι τους έσπασε η αλυσίδα. Αιγαιοπλόε επειδή βλέπω στο άλλο forum οτι το τοπικ ήταν παλιό και οτι υπήρχε η πρόθεση να στείλουν επιστολή τι έγινε τελικά στείλανε ? Μπορείς να τους ρωτήσεις? Παρεμπιπτόντως και το δικό μου χτ ειναι μοντέλο 2004, αλλα δέν κάνω ταξίδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 ATHA εγώ δεν έχω πρόβλημα να συμμετέχω στην αποστολή επιστολής ως παθών. Εξάλλου μού έσπασε οριακά μέσα στην εγγύηση κι ίσως έχω κι εγώ κάποια αποζημίωση όπως π.χ. να μού δώσουν δωρεάν το επίσημο κιτ αλυσίδα-γρανάζι που προτείνει ο αντιπρόσωπος γιατί τώρα έβαλα μια CZ χωρίς αλλαγή γραναζιών (τα γρανάζια ήταν σε πολύ κατάσταση). Βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω ότι μού έσπασε μέσα στην εγγύηση, η μόνη ίσως "απόδειξη" είναι το ποστ σ' αυτό το φόρουμ! Τέλος πάντων, επειδή έχω σπαστεί με το γεγονός δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμμετέχω επωνύμως. Από τα γραφόμενά σου μοιάζεις να κατέχεις πιο πολύ το νομικό αντικείμενο πάντως οπότε θα πρότεινα εσύ ή κάποιος άλλος που ξέρει από αυτά να αναλάβει αν θέλει πρωτοβουλία. Εγώ βιολόγος είμαι.... Άλλο. Θέλω να ελπίζω πως το ότι δεν ενημερώθηκα δεν ήταν παράλειψη του τοπικού αντιπροσώπου των Ιωαννίνων ή των κεντρικών της ίδιας της Μοτοδυναμικής Ελλάδας... Ίσως η Yamaha Ευρώπης να είχε δώσει σχετική εντολή για ενημέρωση των καταναλωτών. Απίθανο; Το πράγμα καλό θα ήταν να το ψάξουμε λίγο. Δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει. Εντούτοις, μετά από αυτό δεν πρόκειται να κρατήσω αλυσίδα για πάνω από 10000χλμ ό,τι και να γίνει. Ίσως να την τρώει το μονοκύλινδρο ξέρω γω; Ίσως τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά. Τέσπα, μια απάντηση από τη Yamaha για όλα αυτά δε θα ήταν άσχημη. Υ.Γ.: Εμένα ήταν μοντέλο 2006, έκανα ταξίδια και το τσιγκουνιά δεν το είπα ως προσβλητικό, οκ; Εγώ αισθάνθηκα έτσι γιατί ενώ έλεγα να την αλλάξω είπα ας την κρατήσω άλλα 2000χλμ. Όταν έπαθα τη ζημιά ένιωσα ότι για μια τσιγκουνιά θα την πατούσα. Αλλά εσύ το θέτεις καλύτερα νομίζω. Ίσως δεν ήταν τόσο τσιγκουνιά δικιά μου όσο έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της εταιρείας. Παρεπιπτόντως σκέφτομαι να πάω Βέλγιο.... Λέτε να με βγάλει; :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 (τροποποιήθηκε) Πάντως έχω μια απορία γι' αυτή τη CZ. Είναι κανείς γνώστης; Μού στοίχισε 85ευρώ μαζί με τοποθέτηση. Εδώ όμως τη βρίσκω 180$ κι εδώ 95$! Μεγάλες αποκλίσεις. (Τη μία τη χαρακτηρίζει ως 150, την άλλη ως 120. Δυστυχώς δεν ήξερα τέτοιες λεπτομέρειες για να ρωτήσω τη μέρα της τοποθέτησης και μόνο το κουτί θυμάμαι.) Άλλο να λέω ότι έχω αλυσίδα των 180 δολλαρίων κι άλλο των 95. Δυστυχώς δε βρήκα ελληνικό σάιτ για να κάνω σύγκριση τιμών εν Ελλάδει. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2008 από τον johne Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 ATHA εγώ δεν έχω πρόβλημα να συμμετέχω στην αποστολή επιστολής ως παθών. Εξάλλου μού έσπασε οριακά μέσα στην εγγύηση κι ίσως έχω κι εγώ κάποια αποζημίωση όπως π.χ. να μού δώσουν δωρεάν το επίσημο κιτ αλυσίδα-γρανάζι που προτείνει ο αντιπρόσωπος γιατί τώρα έβαλα μια CZ χωρίς αλλαγή γραναζιών (τα γρανάζια ήταν σε πολύ κατάσταση). Βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω ότι μού έσπασε μέσα στην εγγύηση, η μόνη ίσως "απόδειξη" είναι το ποστ σ' αυτό το φόρουμ! Τέλος πάντων, επειδή έχω σπαστεί με το γεγονός δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμμετέχω επωνύμως. Από τα γραφόμενά σου μοιάζεις να κατέχεις πιο πολύ το νομικό αντικείμενο πάντως οπότε θα πρότεινα εσύ ή κάποιος άλλος που ξέρει από αυτά να αναλάβει αν θέλει πρωτοβουλία. Εγώ βιολόγος είμαι.... Άλλο. Θέλω να ελπίζω πως το ότι δεν ενημερώθηκα δεν ήταν παράλειψη του τοπικού αντιπροσώπου των Ιωαννίνων ή των κεντρικών της ίδιας της Μοτοδυναμικής Ελλάδας... Ίσως η Yamaha Ευρώπης να είχε δώσει σχετική εντολή για ενημέρωση των καταναλωτών. Απίθανο; Το πράγμα καλό θα ήταν να το ψάξουμε λίγο. Δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει. Εντούτοις, μετά από αυτό δεν πρόκειται να κρατήσω αλυσίδα για πάνω από 10000χλμ ό,τι και να γίνει. Ίσως να την τρώει το μονοκύλινδρο ξέρω γω; Ίσως τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά. Τέσπα, μια απάντηση από τη Yamaha για όλα αυτά δε θα ήταν άσχημη. Υ.Γ.: Εμένα ήταν μοντέλο 2006, έκανα ταξίδια και το τσιγκουνιά δεν το είπα ως προσβλητικό, οκ; Εγώ αισθάνθηκα έτσι γιατί ενώ έλεγα να την αλλάξω είπα ας την κρατήσω άλλα 2000χλμ. Όταν έπαθα τη ζημιά ένιωσα ότι για μια τσιγκουνιά θα την πατούσα. Αλλά εσύ το θέτεις καλύτερα νομίζω. Ίσως δεν ήταν τόσο τσιγκουνιά δικιά μου όσο έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της εταιρείας. Παρεπιπτόντως σκέφτομαι να πάω Βέλγιο.... Λέτε να με βγάλει; :P Αγαπητέ johne. Κατα αρχάς να σου πώ πως δεν προσβλήθηκα καθόλου. Απλά έχω τσαντιστεί με την ανευθυνότητα που έχουν πολλοί σε αυτή την χώρα να απαντάνε "ελα μωρε ντάξει τώρα μην ακούς" όπως είπαν και σε μένα και επίσης όλοι εδώ τα ξέρουν όλα και απαντούν. Αυτή άλλωστε η απάντηση που πήρα εγώ ήταν απο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας και απο οτι διαβάζω εδώ λένε τα παιδιά οτι έχουν ενημερωθεί οι αντιπρόσωποι και ενημερώνουν τους πελάτες . Άρα ? Τι συμβαίνει τελικα? Δεν έχω καθόλου νομικές γνώσεις και δεν είναι το επάγγελμα μου. Απλά έχω επικοινωνήσει πολλές φορές γραπτώς για διάφορα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει με διάφορες εταιρείες και εκει σταματάνε τα "ελα μωρε" και αρχίζουν να γίνονται υπεύθυνοι. Στο εξωτερικό δε και ειδικά στην Ιαπωνία δεν ανέχονται παρατυπίες και ανευθυνότητες οταν έχουν όνομα στην αγορά. Εκεί σέβονται τον πελάτη και τον υπολογίζουν και να δείς μετά για πότε απαντάνε ξαφνικά οι Ελληνικές αντιπροσωπείες. Τώρα όμως για το συγκεκριμένο θέμα δεν ξέρω τι συμβαίνει και αν όντως φταίει το ανταλλακτικό η δεν είναι αντοχής για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Αυτό που εγώ προσωπικά θα ήθελα είναι μια υπεύθυνη δημόσια τοποθέτηση της Εταιρείας προς τους καταλωτές της διοτι το θέμα είναι σοβαρότατο και μπορεί να χτυπήσει κοσμος. Άλλωστε δεν νομίζω οτι συμφέρει ούτε την εταιρεία κάτι τέτοιο. Οσο για την επικοινωνία πριν γίνει το οτιδήποτε ας μας απαντήσει αν μπορεί ο Αιγαιοπλόος μήπως έχει όντως προηγηθεί μια επιστολή απο τα παιδιά στο μοτο και υπάρχει ήδη απάντηση. Πάντως εαν ήμουν στην θέση σου θα μάζευα όσους άλλους έπεσαν και θα έγραφα οπωσδήποτε επωνύμως μια επιστολή υπογεγραμμένη απο όλους. Το θέμα μας δεν είναι μονο η εγγύηση αλλα εάν το ανταλλακτικό είναι ελλατωματικό ή όχι και η σωματική σας ακεραιότητα. Εγω σαν τρίτος και εφόσον δεν έχω πάθει ζημιά μπορώ απλά να κάνω ένα ερώτημα. Και πάλι θα πρέπει να πω οτι έχουν αναφερθεί κάποια ατυχήματα χωρις να έχω στοιχεία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 (τροποποιήθηκε) Αθανασία, η μόνη επικοινωνία που είχα με τη Μοτοδυναμική (για το θέμα της αλυσίδας) ήταν τηλεφωνική. Τους πήρα τηλέφωνο, μίλησα με τον αρμόδιο για τεχνικά θέματα κ. Ανδρέα Κοσκινά και με διαβεβαίωσε ότι η αλυσίδα που φορούν τα ΧΤ 660 είναι η ίδια εξαρχής (δεν έχει αλλάξει προμηθευτή η Yamaha) και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, κατά την άποψη της εταιρίας. Να τη συντηρείς σωστά, μου είπαν, και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Προφανώς αυτό τους είπαν από το εργοστάσιο και αυτό λένε και στους πελάτες. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η αντιπροσωπεία. Κάνει ό,τι της λέει η κατασκευάστρια εταιρία. Αφού δεν έχει δοθεί ανάκληση για τις αλυσίδες των ΧΤ, δεν μπορεί να προβεί η εδώ αντιπροσωπεία σε αντικατάσταση των αλυσίδων, χωρίς την εντολή της κατασκευάστριας εταιρίας (που πληρώνει και το κόστος των όποιων κατασκευαστικών λαθών). Στο ΜΟΤΟ δεν έχω στείλει επιστολή για το θέμα της αλυσίδας του ΧΤ. Ομως, στο τεύχος 404 του ΜΟΤΟ, στη σελίδα 230 και στο Mini Test μεταχειρισμένου, όπου τεστάρουν ένα μεταχειρισμένο ΧΤ660Χ, αναφέρουν επί λέξει τα εξής: "Προς όλους τους ιδιοκτήτες ΧΤ. Τα παράπονά σας για την ποιότητα των αλυσιδογράναζων δεν είναι αβάσιμα. Σύμφωνα με τη Yamaha, η αλυσίδα που φοράνε όλα τα ΧΤ από τις αρχές του 2005 και μετά, αποτελεί βελτιωμένη έκδοση, με προβλεπόμενη αντικατάσταση στα 35.000 χιλιόμετρα, αντιθετα από αυτή που φόραγαν τα πρώτα μοντέλα που είχε όριο τα 20.000 χιλιόμετρα". Αυτά γράφει το περιοδικό ΜΟΤΟ, σύμφωνα με το οποίο από το 2005 και μετά, τα ΧΤ660 φοράνε βελτιωμένη αλυσίδα (προφανώς ποιοτικότερη και ανθεκτικότερη). Λοιπον επειδή εγώ δεν έβγαζα άκρη, την άλλαξα και ησύχασα. Κρίμα όμως, διότι τα γιαπωνέζικα μηχανάκια της δεκαετίας του '90 (μιλάω εκ πείρας) δεν ήταν έτσι. Ο,τι είχαν πάνω ήταν εξαρχής τέλειο και ανθεκτικό όσο δεν πήγαινε άλλο. Το made in Japan ΧΤ600 μπορεί να ήταν κλάσεις κατώτερο από τον απόγονό του ΧΤ660 σε στήσιμο, οδική συμπεριφορά, απόδοση και φρένα αλλά κάθε εξάρτημα πάνω του ήταν παροιμιώδους αντοχής στο χρόνο και απαράμιλλης αξιοπιστίας. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2008 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 (τροποποιήθηκε) Αθανασία, η μόνη επικοινωνία που είχα με τη Μοτοδυναμική (για το θέμα της αλυσίδας) ήταν τηλεφωνική. Τους πήρα τηλέφωνο, μίλησα με τον αρμόδιο για τεχνικά θέματα κ. Ανδρέα Κοσκινά και με διαβεβαίωσε ότι η αλυσίδα που φορούν τα ΧΤ 660 είναι η ίδια εξαρχής (δεν έχει αλλάξει προμηθευτή η Yamaha) και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, κατά την άποψη της εταιρίας. Να τη συντηρείς σωστά, μου είπαν, και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Προφανώς αυτό τους είπαν από το εργοστάσιο και αυτό λένε και στους πελάτες. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η αντιπροσωπεία. Κάνει ό,τι της λέει η κατασκευάστρια εταιρία. Αφού δεν έχει δοθεί ανάκληση για τις αλυσίδες των ΧΤ, δεν μπορεί να προβεί η εδώ αντιπροσωπεία σε αντικατάσταση των αλυσίδων, χωρίς την εντολή της κατασκευάστριας εταιρίας (που πληρώνει και το κόστος των όποιων κατασκευαστικών λαθών). Στο ΜΟΤΟ δεν έχω στείλει επιστολή για το θέμα της αλυσίδας του ΧΤ. Ομως, στο τεύχος 404 του ΜΟΤΟ, στη σελίδα 230 και στο Mini Test μεταχειρισμένου, όπου τεστάρουν ένα μεταχειρισμένο ΧΤ660Χ, αναφέρουν επί λέξει τα εξής: "Προς όλους τους ιδιοκτήτες ΧΤ. Τα παράπονά σας για την ποιότητα των αλυσιδογράναζων δεν είναι αβάσιμα. Σύμφωνα με τη Yamaha, η αλυσίδα που φοράνε όλα τα ΧΤ από τις αρχές του 2005 και μετά, αποτελεί βελτιωμένη έκδοση, με προβλεπόμενη αντικατάσταση στα 35.000 χιλιόμετρα, αντιθετα από αυτή που φόραγαν τα πρώτα μοντέλα που είχε όριο τα 20.000 χιλιόμετρα". Αυτά γράφει το περιοδικό ΜΟΤΟ. Ναι βρε αιγαιοπλόε το είπες και σέ προηγούμενο ποστ οτι επικοινώνησες τηλεφωνικα. Εγω σε ρώτησα όμως όχι αν έστειλες επιστολή εσύ στο μοτό , αλλά εάν τα παιδιά απο το forum του μοτο έστειλαν επιστολή όπως έγραφαν μέσα και εάν έγινε κατι. Εαν δεν απατώμαι σε αυτό το forum ήταν το link που έβαλες σε προηγούμενο ποστ σου στο οποίο είσαι και μέλος απο οτι κατάλαβα. Ρίξτε πάντως μια ματιά και εδώ Εγώ δεν είπα οτι σώνει και καλά η εταιρεία θα έπρεπε να κάνει ανάκληση η οτι φταίει η εδώ αντιπροσωπεία. Ούτε εσύ θα λύσεις το πρόβλημα. Απλά θα ήθελα μια τοποθέτηση της εταιρείας απέναντι σε όσους είχαν ατύχημα. Απο οτι φαίνεται όμως απο τα γραφόμενα στο περιοδικό μάλλον την δίνει. Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2008 από τον ATHA Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xt byron 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ@@@@.ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΣΚ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johne 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2008 (τροποποιήθηκε) [...]"η αλυσίδα που φοράνε όλα τα ΧΤ από τις αρχές του 2005 και μετά, αποτελεί βελτιωμένη έκδοση, με προβλεπόμενη αντικατάσταση στα 35.000 χιλιόμετρα,[...] Στα πόσα;;;; Χαχαχαχαχαχαχαχα! :lol: :lol: :lol: :lol: Ik lig plat! Μάς δουλεύετε ρε παιδιά; Τι διάολο; Τον Αύγουστο του 2006 το πήρα το μηχανάκι. Λάδι μπορεί να μην έβαζα κάθε φορά στα 500χλμ ακριβώς αλλά έκανα μια λογική συντήρηση και καθάριζα συνήθως την αλυσίδα, πριν βάλω το λάδι, με κηροζίνη όπως γράφει το manual. Από τα 35000 όμως πώς πήγαμε στα 13300; Πάμε καλά; Εκτός εάν το Motul το λάδι κάνει κακό αντί να κάνει λίπανση και "καλά" σπρέυ είναι μόνο τα Valvoline και της RockOil. Χαχαχα. Εγώ δεν ξαναπερνάω τα 10000 με την ίδια αλυσίδα πάντως. Σ' αυτό που λες ATHA (να μαζευτούμε κτλ) δυστυχώς έχω τρελλό διάβασμα αυτήν την περίοδο. Κάθε φορά ελπίζω να μην έχει απαντήσει κάποιος στο φόρουμ γιατί κάθε φορά τσαντίζομαι και θέλω να απαντήσω. Τέλος πάντων. Όποιος θέλει να βοηθήσει, ας στείλει πμ και σε κανα μήνα που θα έχω περισσότερο χρόνο συζητάμε να στείλουμε αναφορά στη Yamaha για να μη λέει ο καθένας τα δικά του. Πάντως προς το παρόν δεν έχω δει κάποιον άλλο να του έχει κοπεί σ' αυτό το φόρουμ. Όλοι προληπτικά την αλλάζουν. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2008 από τον johne Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες