Jump to content
Αιγαιοπλόος

YAMAHA XT 660 (πιθανότητα να ΚΟΠΕΙ η αλυσίδα)

Recommended Posts

Διάβασα σε διάφορα Forum από κατόχους Yamaha XT 660 R και Χ, ότι τους έχει κοπεί ξαφνικά και εν κινήσει η αλυσίδα, παρά το γεγονός ότι δέν είχαν κάνει πολλά χιλιόμετρα (κάποιος έγραψε ότι του κόπηκε στα 16.000 χλμ). Επειδή το θέμα ειναι πολύ σοβαρό, καθώς εάν κοπεί η αλυσίδα και τυιλχτεί γύρω από το γρανάζι ενώ έχεις αναπτύξει ταχύτητα, ο πίσω τροχός θα μπλοκάρει ξαφνικά και τα αποτελέσματα φαντάζεστε ποιά μπορεί να είναι !!!

Επειδή, αγαπητοί συν-οδοιπόροι μοτοσικλετιστές, πάνω απ' όλα ειναι η ασφάλειά μας, έκανα ερώτηση στη Yamaha εάν μπορούν να προβούν σε προληπτική αλλαγή της αλυσίδας με άλλη καλύτερη, καθώς και εάν τα τωρινά μοντέλα έχουν επάνω τους άλλη (καλύτερη) αλυσίδα. Η απάντηση ήταν ότι ούτε δικαιολογούν αλλαγή αλυσίδας ούτε τα νυν μοντέλα έχουν βελτιωμένη αλυσίδα. Μου συνέστησαν απλώς να τη "λαδώνω" συχνά.

Ωστόσο, διαβάζοντας πέρσι το οδοιπορικό του περιοδικού ΜΟΤΟ στη Βουλγαρία (ή τα Σκόπια), όπου συμμετείχε και ένα ΧΤ 660 R, θυμάμαι ότι κάθε τρεις και λίγο η αλυσίδα του ΧΤ ξελείχωνε και συνεχώς τη ρύθμιζαν. Στο τέλος μάλιστα, στην επιστροφή, η αλυσίδα κάπου στην Ελασσόνα κόπηκε, ξαφνικά και εν κινήσει. Ευτυχως, ο αναβάτης δεν έπαθε τίποτα. Ειναι λοιπόν προφανές ότι η αλυσίδα που φοράει το ΧΤ δεν είναι καλής ποιότητας (ούτε καν μάρκα δε γράφει πάνω).

Κατόπιν των ανωτέρω, αποφάσισα να μην περιμένω πότε πιθανώς θα μου σπάσει και εμένα η αλυσίδα στο ΧΤ μου και την άλλαξα από μόνος μου με μια καλή D.I.D. (Μοντέλο VM-520), με κόστος 130 ευρώ+10 ευρώ η τοποθέτηση.

Ερωτώ όλους τους κατόχους ΧΤ 660: Εχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αλυσίδα του ΧΤ σας; Την έχετε αλλάξει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προφανως κακος ('η/και φτηνος) προμηθευτης..

Αν τα "κρουσματα" ειναι τοσα πολλα, (και η εταιρεια σεβονταν τους πελατες της)θα'πρεπε να την αλλαζει δωρεαν! (Τι λεω τωρα..) :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν τα "κρουσματα" ειναι τοσα πολλα, (και η εταιρεια σεβονταν τους πελατες της)θα'πρεπε να την αλλαζει δωρεαν! (Τι λεω τωρα..) :angry:

η ΥΑΜΑΗΑ το έχει κάνει (ακόμα και προληπτικά) με το TPS.

H αλυσίδα που βάζει στο ΧΤ προφανως ειναι μετριας ή κακης ποιότητας, οπότε δεν είναι για πολλά χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αμφιβαλλω, αλλα εδω μιλαμε για επικινδυνες καταστασεις!.. (Και ποσο, στο φιναλε, τους κοστιζει μια αλυσιδα καλυτερη?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όταν υπάρχει ήδη ιστορικό κομμένων αλυσίδων,έπρεπε να κάνουν Α-Ν-Α-Κ-Λ-Η-Σ-Η του μοντέλου.Παίζονται ζωές και σωματικές ακεραιότητες εδώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα καταλάβετε ότι ο κόσμος έχει φτάσει στο τέλος του όταν …….. :peep:

BMWδάκιδες δίνουν συμβουλές για αλυσίδα. :doh:

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :rotfl::rotfl::rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aigaioploe..

Καλά έκανες και άλλαξες την αλυσίδα σου.

Αυτή που έβαλες ειναι δοκιμασμένη και πολύ γερή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θα καταλάβετε ότι ο κόσμος έχει φτάσει στο τέλος του όταν …….. :peep:

BMWδάκιδες δίνουν συμβουλές για αλυσίδα. :doh:

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :rotfl::rotfl::rotfl:

Οι μπεμβεδάκηδες δεν γεννήθηκαν πάνω σε μια BMW.Πέρασαν κι από μηχανάκια που είχαν αλυσίδα κι είχαν πάρει και ντοκτορά στο θέμα. B) :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

16000χλμ ειναι ΠΑΡΑ πολλα για την αλυσιδα του ΧΤ!Λογικο ειναι να κοπει αν ο αλλος τον παιζει ολη μερα και δεν την αλλαξε οτασν επρεπε!Εμενα ο μαστορας την ελεγχε τακτικοτατα και μου ειχε επισημανει πως δυσκολα βγαζει πανω απο 12000χλμ. B) Οποτε και στην αλλαγη εβαλα AFAM... B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μολις διαβασα το ποστ του Αιγαιοπλοου ανησυχισα. Ειχα 14000 χλμ στο κοντερ. Ειχα παρατηρησει τον τελευταιο καιρο οτι η αλυσιδα μου εκανε κομπους, παρ' ολο που την καθαριζα και την λαδωνα σχολαστικα και στην ωρα της. Καθε 500 χλμ λαδωμα και καθε 1000-1500 χλμ καθαρισμα και λαδωμα (βεβαια παιζει κατι να μην εκανα σωστα στο καθαρισμα, σαν νεωπας που ειμαι). Αφου το σκεφτηκα μερικες μερες και το κουβεντιασα και με το δικο μου ανθρωπο στο συνεργειο, πηρα την αποφαση να την αλλαξω. Εβαλα μια DID 520 VX X-Ring.

Νας σας πω ομως κατι;

Η αλυσιδα που ειχε το ΧΤΧ απο την μανα του ηταν DID 520 VP. Το εγραφε και πανω της, το κοιταξα και στο service manual που εχω. Τι λετε γι' αυτο; Να ηταν καποια παρτιδα της DID ελλατωματικη; Ή μηπως οντως εγω δεν καθαριζα την αλυσιδα σωστα με αποτελεσμα να φθαρει πιο νωρις απ' οτι επρεπε;

Εκτος κι αν εχει δικιο ο stzog.

Δεν ξερω........δηλωνω απειρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΙναι κατι που το γνωριζουν τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια παντως και ενημερωνουν... B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
16000χλμ ειναι ΠΑΡΑ πολλα για την αλυσιδα του ΧΤ!

Οι 42.000 χλμ για το KLX, ειναι πολλα 'η λιγα? (Καμμια αλλαγη σε αλυσιδα 'η γραναζι, και οχι παντα "ηπια" χρηση, ουτε μονο ασφαλτος..) ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H μαμά αλυσίδα στο pegaso είχε βγάλει 30000χιλ!!!

Η afam (αλυσογράναζα) που έβαλα αργότερα μου έβγαζαν μετά βίας 12000χιλ <_<

Ξανά αλλαγή με γρανάζια aprilia και αλυσίδα χρυσή Reggina (που την χρυσοπλήρωσα) Πάλι γύρω στα 12000χιλ μου έβγαλαν. <_<

Τελευταία αλλαγή όλα μαμά.Είχα κάνει 15000χιλ μέχρι που το πούλησα και δεν είχαν δείξει σημάδια κόπωσης :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομιζω να ειναι κακιας ποιοτητας...

απλα σαν μονοκιλινδρο που ειναι εχει ροπη και χαλαει πιο γρηγορα αλυσιδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οι 42.000 χλμ για το KLX, ειναι πολλα 'η λιγα? (Καμμια αλλαγη σε αλυσιδα 'η γραναζι, και οχι παντα "ηπια" χρηση, ουτε μονο ασφαλτος..) ;)

Για το ΧΤ660 μιλαμε μου φαινεται και για την σημερινη εποχη...

ΕΓω παντως με το που το πηγα για service τα παιδια με ενημερωσαν! B)

Ελπιζω τωρα η AFAM να κρατησει αρκετα...

Τροποποιήθηκε από τον stzog

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Για το ΧΤ660 μιλαμε μου φαινετα και για την σημερινη εποχη...

Αυτο! εννοω και γω! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα πριν δεκα χρονια ολα ηταν πιο ποιοτικα!!!Δεν αμφιβαλλει κανεις γιαυτο...Και το ΧΤ του '89 ηταν ακομα ποιο ποιοτικο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ νομίζω οτι είναι θέμα ροπής-χρήσης της μοτοσυκλέτας και σωστής συντήρησης της αλυσίδας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κι εγώ νομίζω οτι είναι θέμα ροπής-χρήσης της μοτοσυκλέτας και σωστής συντήρησης της αλυσίδας.

Αν ήταν έτσι, θα ξέραμε ότι στα μονοκύλινδρα οι αλυσίδες γενικώς και συχνά κόβονται. Δεν έχω ακούσει για κομμένη αλυσίδα (και μάλιστα σε τόσο λίγα χλμ.) σε BMW F-650 GS, σε Aprilia Pegaso, ή παλιότερα σε Suzuki DR 800 BIG. Εδώ μιλάμε ότι η μαμίσια αλυσίδα του ΧΤ μετά από 10.000 χλμ γίνεται σώβρακο. Ενα σωρό άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι τους έχει κοπεί. Κάτι σημαίνει αυτό, νομίζω. Κατά τα άλλα το ΧΤ είναι πολύ καλό μηχανάκι και τίμιο για τα λεφτά του. Μόνο η αλυσίδα είναι χαμηλής ποιότητας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κατά τα άλλα το ΧΤ είναι πολύ καλό μηχανάκι και τίμιο για τα λεφτά του. Μόνο η αλυσίδα είναι χαμηλής ποιότητας.

..Και αρκετη, να σκοτωσει καποιον...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλα πριν δεκα χρονια ολα ηταν πιο ποιοτικα!!!Δεν αμφιβαλλει κανεις γιαυτο...Και το ΧΤ του '89 ηταν ακομα ποιο ποιοτικο...

το 500 του 89' με ντεποζιτο ολο νικελ???

ποποπο αυτο ηταν εργαλειο σου λεω!! :D :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν μάγκες, ψιλοτρόμαξα. :cry: Έχω ΧΤ-Χ 07, γύρω στις 15 μέρες. Διάβασα ότι σβήνει και δεν ξέρει κανένας τι γίνεται και τώρα έμαθα για την αλυσίδα! Ακόμα δεν έχω δει κάτι περίεργο, 560 χλμ έχω κάνει μόνο! Ρελαντί ΟΚ! Μου είπαν να μην περάσω τα 100 στα πρώτα 1000 χλμ και γενικά να μην το πιέζω! :sorry: Επίσης μου είπαν ότι τα 07 δεν έχουν το πρόβλημα με το ΤΡS που είχαν τα προηγούμενα! Για την αλυσίδα θα πάω να ρωτήσω! Αν έχετε υπόψη σας κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω θα με υποχρεώνατε αν με ενημερώνατε! ΤΗΑΝΚS!!!! :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσεις με τα XT οταν πατε να αλλαξετε γραναζια και αλυσιδα να ζητατε πχ Renthal γραναζια αλλα ΟΧΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ,ΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ γιατι ειναι πιο ανθεκτικα,τα XT600 αλλα και τα ΧΤΧ660 γ@μ@νε την αλυσιδα τους.

Την Χρυσαφί αλυσιδα προτεινω ΚΑΙ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΜΟΝΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ.

Επειδη εχω εμπειρια στα ΧΤ πιο μικρος ειναι αληθεια οτι καταπονεί την αλυσιδα του το ΧΤ και την φθειρει πιο γρηγορα απο τις αλλες μοτοσυκλετες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επειδη εχω εμπειρια στα ΧΤ πιο μικρος ειναι αληθεια οτι καταπονεί την αλυσιδα του το ΧΤ και την φθειρει πιο γρηγορα απο τις αλλες μοτοσυκλετες.

Όλα τα μονοκύλινδρα το κάνουν αυτό, λόγω του τρόπου που αποδίδουν τη ροπή τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα