Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2008 Το Aprilia Mana έχει, όπως λες, μετάδοση με CVT, με τη διαφορά όμως ότι έχει (πέρα από τη συνήθη αυτόματη λειτουργία των σκούτερ με τις άπειρες σχέσεις) τη δυνατότητα "κλειδώματος" του CVT σε προκαθορισμένες σχέσεις (σαν τις ταχύτητες), και μπορεί ο οδηγός να τις "αλλάζει" (δηλ. να περνάει από το ένα προκαθορισμένο σημείο της μετάδοσης στο άλλο) με τα πλήκτρα + και - στο τιμόνι ή και με το λεβιέ ταχυτήτων στο πόδι (πάντα χωρίς χρήση συμπλέκτη). Τον ίδιο κινητήρα με το Mana φοράει και το mega scooter της Gilera (όλες στο gruppo Piaggio ανήκουν) GP 800. Αλλωστε η Piaggio κατασκευάζει αυτόν τον κινητήρα στο εργοστάσιό της στην Pontedera της Ιταλίας. Η Honda όμως εισήγαγε μια άλλη έννοια στο θέμα "αυτόματη μετάδοση", από όσο έχω καταλάβει (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). Το DN-01 φοράει τον σχετικά απλό κινητήρα του νέου Transalp 700 και του Deuville 700 (με τη διαφορά ότι αυτός του DN συναρμολογείται στην Ιαπωνία και όχι στην Ισπανία) και διαφέρει από αυτόν μόνο στη μετάδοση, όπου δεν υπάρχει καθόλου μετάδοση συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) ούτε ιμάντες, τροχαλίες και φυγοκεντρικός συμπλέκτης, όπως στα σκούτερ αλλά κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων με γρανάζια. Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται με υδραυλικό σύστημα (με το ... πιασάρικο όνομα Human Friendly Transmission), δηλ. ταχύτητες υπάρχουν, απλώς δεν τις αλλάζεις εσύ αλλά το εν λόγω υδραυλικό σύστημα HFT. Το DN-01 δεν έχει ούτε μανέτα συμπλέκτη ούτε όμως και λεβιέ ταχυτήτων στο πόδι. Ως σύστημα μετάδοσης το θεωρώ επαναστατικό, ίσως διότι το CVT των σκούτερ (και του Mana) δε με βρίσκει σύμφωνο ως προς τη λειτουργία του. Ενα παράδειγμα: Στα σκούτερ όταν ανοίγεις το γκάζι η πίσω ανάρτηση εκτείνεται (και στην ουσία παύει να λειτουργεί). Αντίθετα, στο DN-01 δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι σα να οδηγείς τον κινητήρα του Transalp 700 και κάποιος άλλος να σου αλλάζει τις ταχύτητες (ή εσύ ο ίδιος να τις αλλάζεις από τα κουπιά + και -). Μοιάζει δηλ. με αυτόματο κιβώτιο αυτοκινήτου. Αν είναι και αξιόπιστο, σίγουρα θα έχει μέλλον. Κάπου στα 10.000 θα είναι η τιμή του DN-01. Τέλος στο off topic. Τα έγραψα αυτά επί τη ευκαιρία των γραφομένων από τον Dominator πιο πάνω. Επανέρχομαι στο νέο Tenere. Τέτοια συζήτηση πάντως για λίγα μηχανάκια έχει γίνει. Πάντως είναι εποικοδομητική η κουβέντα, δεδομένου ότι οι ιθύνοντες των μοτοσικλετιστικών εταιριών και αντιπροσωπειών υποθέτω ότι μας διαβάζουν. Από όσα έχω διαβάσει και ακούσει, το νέο Tenere έχει λίγους ίππους λιγότερους από το ΧΤ660 αλλά έχει (ως αντιστάθμισμα) πιο στρωτή και "καθαρή" λειτουργία στις χαμηλές στροφές. Επίσης έχει μεγαλύτερο φιλτροκούτι και ποιοτικότερη βαφή και πλαστικά από το ΧΤ. Παρά το αλουμινένιο ψαλίδι του όμως ζυγίζει γεμάτο 210 κιλά, γεγονός που το καθιστά κάπως βαρύ για το χαρακτήρα που θέλει να έχει. Εχω πάντως την απορία πώς από τα 181 γεμάτα κιλά του ΧΤ660R έφτασε τα 210 το Tenere; Αφού στη ουσία είναι το ίδιο μηχανάκι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2008 To raptor στην Αμερικη μεχρι λιαν προσφατως φορουσε το μοτερ απο το ΧΤ με τα 660 κυβικα. Στην Αμερικη ομως τα atv ειναι οχι απλα μοδα, αλλα θεσμος, οποτε για να γινει και να φανει η Γιαμαχα πιο ανταγωνιστικη επρεπε να ''ριξει στο τραπεζι του ανταγωνισμου'' το ανανεωμενο ΑTV της με την κωδικη ονομασια Raptor 700 και 686 cc. Στην Αμερικη κοστιζει 7.500 δολαρια ητοι: 7,500.00 USD = 4,838.65 EUR United States Dollars Euro 1 USD = 0.645154 EUR 1 EUR = 1.55002 USD Εδω το κοβω για 7.500?. Δεν το λεει στην ιστοσελιδα της η Γιαμαχα Ελλας, αλλα υποθετω. Ειναι καθαρα θεμα μαρκετινκ οπως προανεφερα. Μολις μπει στο παιχνιδι νεος μονοκυλινδρος ανταγωνιστης, τσουπ θα δουμε ολα τα ΧΤ (X, R, Tenere) με τον κινητηρα απο το YFM700Raptor παρουσιαζοντας το ως κατι ''νεο''. Μηπως ομως πρεπει να παρουν μαθηματα βελτιωσης απο την Υamaha Hellas ****Δεν λεω*** που με το παρακατω κουστουμι: εκκεντροφορους, αλλαγη στην χαρτογραφηση, εξατμισεις crd με τελικά termignoni, ψυγειο λαδιου, φιλτρο ελευθερας πατησανε στα 60 αλογα; Y.Γ Αιγαιοπλοε Αν δεις την καρτελα που παραθετω πιο πανω, η Γιαμαχα δινει για το Τενερε 0,4 ps παραπανω απο το ΧΤR κι οχι λιγοτερο απ'οτι λες, χανοντας ομως λιγακι ροπη . Δεν το λεω εγω η Γιαμαχα Ελλας... Μηπως να το βελτιωσουμε εμεις το Τενερε κατι σαν κι αυτο το προτζεκτ; :D Να τί έπρεπε να γίνει. Η λύση δόθηκε από την κορυφαία R1.... Και ιδού... (Αλλο ΧΤ) Στη συνέχεια ήταν φυσικό κι επόμενο να τουμπανιάσουμε το ΧΤ660Χ μας με τις γνωστές Termignioni σε carbon υλοποίηση για να ταιριάζει με το μαύρο-γκρι του ΧΤ. Όπως ήταν φυσικό τα πανέμορφα τελικά της Termignioni και οι λαιμοί της WRP ενίσχυσαν τη «μούρη» αλλά ταυτόχρονα ελευθέρωσαν και μερικά αλογάκια παραπάνω σε όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα. Έτσι στο συνεργείο της ****** Engineering τοποθετήθηκε ένα πιο ελεύθερο φίλτρο αέρος της K&N ώστε να αναπνέει καλύτερα ο κινητήρας αλλά και PowerCommander για να ρυθμιστεί σωστά η τροφοδοσία καυσίμου σε σχέση με το πιο ελεύθερο φίλτρο και τις πιο ελεύθερες εξατμίσεις. Όλα ωραία και καλά. Βασικές αλλαγές για να δείχνεις αλλά και να είσαι αναβαθμισμένος με το ΧΤ σου. Βέβαια για τους υποψιασμένους η *****Engineering έχει να προτείνει και το κάτι παραπάνω. Ψύχτρα λαδιού για τις αυξημένες ανάγκες ψύξης του μοτέρ διότι κι ο εκκεντροφόρος είναι και λίγο διαφορετικός εδώ που τα λέμε…… Το ΧΤ660Χ του φίλου ξεχωρίζει καθαρά στο τρόπο με τον οποίο γεμίζει ο κινητήρας αλλά και χαμηλά νιώθεις πως η δύναμη δεν θα σου λείψει ποτέ. Ακόμη και ακουστικά για τους γνώστες υπάρχει διαφορά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2008 @Αιγαιοπλόος Απόλυτα σωστά όσα λες σχετικά με το Mana και το DN-01. Γι΄αυτό μίλησα για κονσεπτ αυτόματης μοτοσυκλέτας.Παράλληλα, στο Mana δεν παρατηρείται η έκταση της πίσω ανάρτησης όπως στα σκούτερ γιατί η μετάδοση παραμένει η συμβατική μοτοσυκλετιστικού τύπου αλυσίδα.Από πλευράς αξιοπιστίας η συγκεκριμένου τύπου μετάδοση προς το παρόν δεν έχει δείξει προβλήματα αξιοπιστίας, τουλάχιστο για τις ιπποδυνάμεις που καλέιται να υποστηρίξει, και αυτός είναι και ένας λόγος που το mana έχει περιορισμένη ιπποδυναμη. (Προσωπικά δεν θέλω πάντως αυτόματη μοτοσυκλέτα, το βρίσκω ...αντιμοτοσυκλετιστικό.Περί ορέξεως...). Για το Τενερέ έχω διαβάσει και΄γω, όπως λέει και ο nik_sgr, ότι έχει λίγο ψηλότερα τη μέγιστη τιμή της ροπής, με κέρδος κάπου μισό ίππο.Είναι τρελλοί αυτοί οι ιάπωνες.. Σχετικά με τη βαφή/ποιότητα του τενερέ τώρα, μπορεί να είναι καλύτερα φινιρισμένο, όμως έχει τόσα πλαστικά που είναι ευδιάκριτη η προχειρότητα της κατασκευής του.Ποτέ δε χώνεψα τα πλαστικά σε μια μοτοσυκλέτα, ιδιαίτερα στα ον/οφ που θεωρητικώς θα σταθούν στον ήλιο περισσότερες ώρες και ίσως έρθουν σε στενότερη επαφή με το χώμα - με την κακή έννοια- από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία. @nik_sgr Οι βελτιώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στο ΧΤ είναι πράγματι πολλές. Ωστόσο, στο τενερέ, το πρόβλημα είναι περισσότερο στο μεγάλο βάρος του και όχι στην απόδοση του μοτέρ.Σε αυτό το θέμα ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν και το θεωρώ χαμένα χρήματα..Το ΧΤ είναι απλά καλύτερη μοτοσυκλέτα, και με τις βελτιώσεις μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη.Το τενερέ υπολείπεται κατά πολύ του ΧΤ μόνο και μόνο λόγω του βάρους του, αλλά και της τιμής του, οπότε οποιαδήποτε απόπειρα βελτίωσης θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το budget.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2008 Μπράβο ρε παιδιά σημαντικό thread ακόμα και για εμένα που δε με απασχολεί το TENERE. Είναι πολυ καλό να υπάρχουν εμπεριστατωμένες απόψεις όπως αυτές που παρουσιάστηκαν εδώ μέσα ώστε ο κόσμος να έχει και ανεξάρτητες γνώμες τις οποίες να μπορεί να λάβει υπόψη του σε σχέση με τις "ύποπτες" πολλές φορές παρουσιάσεις του ειδικού τύπου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2008 @nik_sgr Οι βελτιώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στο ΧΤ είναι πράγματι πολλές. Ωστόσο, στο τενερέ, το πρόβλημα είναι περισσότερο στο μεγάλο βάρος του και όχι στην απόδοση του μοτέρ.Σε αυτό το θέμα ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν και το θεωρώ χαμένα χρήματα..Το ΧΤ είναι απλά καλύτερη μοτοσυκλέτα, και με τις βελτιώσεις μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη.Το τενερέ υπολείπεται κατά πολύ του ΧΤ μόνο και μόνο λόγω του βάρους του, αλλά και της τιμής του, οπότε οποιαδήποτε απόπειρα βελτίωσης θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το budget.... Εννοειται οτι δεν θα διναμε 7500? και να κανουμε αυτες τις βελτιωσεις, για μεταχειρισμενο ισως το καναμε, απλα λεω ''δεν μας δινει η Γιαμαχα τα υλικα να το τουμπανιασουμε εμεις'' :D Θα κανουμε και πατεντα και το σασμαν απ' το Ραπτορ με μια 6η πανω... Ε, ρε σχεδιαστης επρεπε να γινω. :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Κάτι ακόμη που έμαθα για το νέο Tenere 660 είναι ότι κατασκευάζεται (συναρμολογείται δηλ.) στην Ιταλία και όχι στη Γαλλία (εργοστάσιο MBK), όπου συναρμολογούνται τα ΧΤ660R και Χ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Τελικά το νέο Tenere έχει κάτι παραπάνω από το ΧΤΧ εκτός από καλύτερη προστασία από τον αέρα και μεγαλύτερη αυτονομία; Γιατί αν είναι έτσι, παίρνεις ένα ΧΤ σκέτο, του προσθέτεις μια ζελατίνα (εύκολο) και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ (κάπως πιο ακριβό) και έχεις ένα φτηνότερο κι ελαφρύτερο μηχανάκι από το Tenere... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Τελικά το νέο Tenere έχει κάτι παραπάνω από το ΧΤΧ εκτός από καλύτερη προστασία από τον αέρα και μεγαλύτερη αυτονομία; Και αλουμινενιο ψαλίδι, θα πρόσθετα. Πέραν αυτών δε βλέπω κάτι άλλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Τελικά το νέο Tenere έχει κάτι παραπάνω από το ΧΤΧ εκτός από καλύτερη προστασία από τον αέρα και μεγαλύτερη αυτονομία; Γιατί αν είναι έτσι, παίρνεις ένα ΧΤ σκέτο, του προσθέτεις μια ζελατίνα (εύκολο) και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ (κάπως πιο ακριβό) και έχεις ένα φτηνότερο κι ελαφρύτερο μηχανάκι από το Tenere... Αν κοιτάξεις φίλε μου στα αρχικά ποστ αυτό ακριβώς έγραφα.Η γιαμάχα κάλλιστα θα μπορούσε να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα με βήματα ανάλογα με αυτά του πρώτου τενερέ:Ενα μεγαλύτερο καλοσχεδιασμένο τεπόζιτο, μια αλουμινένια ποδιά, το ψαλίδι (που δεν το θεωρώ και τοσο σημαντικό), μεγαλύτερο φανάρι/ζελατίνα, και καλύτερη σχάρα.Προσωπικά θα το γλυκοκοίταζα ιδιαίτερα, και μάλλον θα ήταν και σε πολύ καλύτερη τιμή.Αντ΄αυτού διάλεξε άλλο δρόμο.. @ Αιγαιοπλόος Δηλαδή, κατασκευάζεται στη γειτονική χώρα και κοστίζει 7.500 ευρώ (!!) ??. @nik_sgr Μήπως περιγράφεις το τενερε του 2010? Σήμερα βρήκα ένα τενερέ 660 (το παλιό) με 55.000 χλμ, άριστο, 1.200 ευρώ. Φταίω εγώ που μπαίνω στον πειρασμό? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 1200???? Τσάμπα λέμε!!!! Χτύπα το σα χταπόδι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 (τροποποιήθηκε) @ Αιγαιοπλόος Δηλαδή, κατασκευάζεται στη γειτονική χώρα και κοστίζει 7.500 ευρώ (!!) ??. Σήμερα βρήκα ένα τενερέ 660 (το παλιό) με 55.000 χλμ, άριστο, 1.200 ευρώ. Φταίω εγώ που μπαίνω στον πειρασμό? Η απορία σου είναι και δική μου απορία. Η τιμή του πιστεύω ότι σύντομα θα πέσει, κατά τη ... συνήθη πορεία των πραγμάτων, τελευταίως. Κοιτουσα σήμερα ένα ΜΟΤΟ του 2007 και στη λίστα με τις τιμές των καινούργιων μοτοσικλετών είχε το BMW G650Xmoto στα 8.900 ευρώ!! Σήμερα η τιμή του εν λόγω μηχανακιού είναι 6.900 ευρώ και με δώρο το ABS. Είναι ή δεν είναι αυτό να σε βάζει σε σκέψεις; Πάντως σε σχέση με τη χώρα κατασκευής του νέου Tenere (Ιταλία) δε με χαλάει, αν τη συγκρίνω με τη Γαλλία. Θα προτιμούσα να ερχόταν έτοιμο με κοντέινερ από την Ιαπωνία αλλά δεδομένου ότι στη Γαλλία τη δουλειά έχει αναλάβει η MBK (με τα σκουτεράκια), μάλλον προτιμώ τους Ιταλούς. Αν πάντως συγκρίνω το νέο Tenere των 7.500 ευρώ και των 210 γεμάτων κιλών με το δικό μου Transalp 700 των 7.620 ευρώ και των 212 γεμάτων κιλών, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Εχουν το ίδιο περίπου βάρος και την ίδια περίπου τιμή (αμφότερα χωρίς ABS) και πιστεύω ότι πάνω κάτω κάνουν τα ίδια πράγματα στο χώμα ενώ στο ταξίδι (άνεση, μεγάλες αποστάσεις κλπ) υπερέχει το Transalp. Γι' αυτό και μόνο το λόγο θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλή η τιμή του νέου Tenere για αυτό που είναι. Δε φταίς που μπαίνεις σε πειρασμό. Ηταν όντως πολύ μελετημένο το παλιό Tenere και είχε πάνω του μόνο ουσία. Το μηχανάκι το είχαν σχεδιάσει μηχανικοί και όχι υπάλληλοι του μάρκετινγκ. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2008 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panosxlv650 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Στην έκθεση μοτοσυκλέτας που το καβάλησα (το Τενερε) μου φάνηκε αισθητά ελαφρύτερο από το Transalp. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως γεμάτα έχουν μόλις 2 κιλά διαφορά!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Εκτος του οτι στο χωμα δεν εχουν καμια σχεση εχουν και μεγαααααλη διαφορα σε ροπη και γκαζι στις χαμηλες και μεσαιες οπου υπερεχει με διαφορα το τενερε(αν κρινω απο το δικο μου ΧΤ660R) B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Κοιτουσα σήμερα ένα ΜΟΤΟ του 2007 και στη λίστα με τις τιμές των καινούργιων μοτοσικλετών είχε το BMW G650Xmoto στα 8.900 ευρώ!! Σήμερα η τιμή του εν λόγω μηχανακιού είναι 6.900 ευρώ και με δώρο το ABS. Είναι ή δεν είναι αυτό να σε βάζει σε σκέψεις; Ένας ακόμα λόγος να μην τρέχεις να αγοράσεις πρώτος πρώτος ένα καινούριο μηχανάκι (πέρα από τα γνωστά προβλήματα που μπορεί να βγάλει ένα καινούριο μοντέλο που τα ονομάζουμε παιδικές ασθένειες) -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panosxlv650 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2008 Ένας ακόμα λόγος να μην τρέχεις να αγοράσεις πρώτος πρώτος ένα καινούριο μηχανάκι (πέρα από τα γνωστά προβλήματα που μπορεί να βγάλει ένα καινούριο μοντέλο που τα ονομάζουμε παιδικές ασθένειες) -_- +650 Ένας από τους λόγους που δεν γράφω τώρα +700 Για την ακρίβεια δεν το σκέφτηκα καν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2008 Η δική μου απορία είναι η εξής:Στη YAMAHA θέλουν ή δε θέλουν να πουλήσουν το μηχανάκι???Ρώτησα πότε θα έρθει επιτέλους και μου είπαν ότι θα έρθει αρχές Ιουλίου (...) από τέλος Μαϊου που μου είχαν πρωτοπεί...Μιλάμε για το τέλειο μάρκετινγκ...μπας νομίζουν ότι πουλάνε αραβικό ψωμί...? :lol: :D :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LINDOS_87 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2008 Φίλε jpk chios εγώ που το έχω παραγγείλει ο αντιπρόσως με κοροιδεύει. Μου είπε οτι θα εχω την μηχανή μέχρι της 20 ιουνίου. Του μίλησα και μου είπε οτι θα την έχω "λέει" τέλει ιουλίου!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jpk chios 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2008 Φίλε jpk chios εγώ που το έχω παραγγείλει ο αντιπρόσως με κοροιδεύει. Μου είπε οτι θα εχω την μηχανή μέχρι της 20 ιουνίου. Του μίλησα και μου είπε οτι θα την έχω "λέει" τέλει ιουλίου!!!! Πήγαινε στο μαγαζί και ακύρωσε την παραγγελία και ζήτα αν έχεις δώσει και την προκαταβολή πίσω! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2008 Πήγαινε στο μαγαζί και ακύρωσε την παραγγελία και ζήτα αν έχεις δώσει και την προκαταβολή πίσω! ;) Σύμφωνω και εγώ. Πολλοί πέρνουνε μια αντιπροσωπεία και μετά συμπεριφέρονται σα νταβατζήδες στους πελάτες της αντιπροσωπείας την οποία έχουν. Υπάρχουν και αλλού προτοκαλίες.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spyros_greece 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2008 (τροποποιήθηκε) Η απορία σου είναι και δική μου απορία. Η τιμή του πιστεύω ότι σύντομα θα πέσει, κατά τη ... συνήθη πορεία των πραγμάτων, τελευταίως. Κοιτουσα σήμερα ένα ΜΟΤΟ του 2007 και στη λίστα με τις τιμές των καινούργιων μοτοσικλετών είχε το BMW G650Xmoto στα 8.900 ευρώ!! Σήμερα η τιμή του εν λόγω μηχανακιού είναι 6.900 ευρώ και με δώρο το ABS. Είναι ή δεν είναι αυτό να σε βάζει σε σκέψεις; Πάντως σε σχέση με τη χώρα κατασκευής του νέου Tenere (Ιταλία) δε με χαλάει, αν τη συγκρίνω με τη Γαλλία. Θα προτιμούσα να ερχόταν έτοιμο με κοντέινερ από την Ιαπωνία αλλά δεδομένου ότι στη Γαλλία τη δουλειά έχει αναλάβει η MBK (με τα σκουτεράκια), μάλλον προτιμώ τους Ιταλούς. Αν πάντως συγκρίνω το νέο Tenere των 7.500 ευρώ και των 210 γεμάτων κιλών με το δικό μου Transalp 700 των 7.620 ευρώ και των 212 γεμάτων κιλών, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Εχουν το ίδιο περίπου βάρος και την ίδια περίπου τιμή (αμφότερα χωρίς ABS) και πιστεύω ότι πάνω κάτω κάνουν τα ίδια πράγματα στο χώμα ενώ στο ταξίδι (άνεση, μεγάλες αποστάσεις κλπ) υπερέχει το Transalp. Γι' αυτό και μόνο το λόγο θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλή η τιμή του νέου Tenere για αυτό που είναι. Δε φταίς που μπαίνεις σε πειρασμό. Ηταν όντως πολύ μελετημένο το παλιό Tenere και είχε πάνω του μόνο ουσία. Το μηχανάκι το είχαν σχεδιάσει μηχανικοί και όχι υπάλληλοι του μάρκετινγκ. Αιγαιοπλόος Θελω και τη γνωμη σου αν γνωριζεις ομως και για ΤΑ που το φτιαχνουν στην ισπανια ?(αν δεν κανω λαθος ) Και το μοτερ τωρα Τροποποιήθηκε Ιούνιος 23 , 2008 από τον spyros_greece Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2008 στο χωμα με 21" μπροστινό τροχό, το Tenere ειναι αισθητα καλυτερο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2008 (τροποποιήθηκε) Η απορία σου είναι και δική μου απορία. Η τιμή του πιστεύω ότι σύντομα θα πέσει, κατά τη ... συνήθη πορεία των πραγμάτων, τελευταίως. Κοιτουσα σήμερα ένα ΜΟΤΟ του 2007 και στη λίστα με τις τιμές των καινούργιων μοτοσικλετών είχε το BMW G650Xmoto στα 8.900 ευρώ!! Σήμερα η τιμή του εν λόγω μηχανακιού είναι 6.900 ευρώ και με δώρο το ABS. Είναι ή δεν είναι αυτό να σε βάζει σε σκέψεις; Αν πάντως συγκρίνω το νέο Tenere των 7.500 ευρώ και των 210 γεμάτων κιλών με το δικό μου Transalp 700 των 7.620 ευρώ και των 212 γεμάτων κιλών, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Εχουν το ίδιο περίπου βάρος και την ίδια περίπου τιμή (αμφότερα χωρίς ABS) και πιστεύω ότι πάνω κάτω κάνουν τα ίδια πράγματα στο χώμα ενώ στο ταξίδι (άνεση, μεγάλες αποστάσεις κλπ) υπερέχει το Transalp. Γι' αυτό και μόνο το λόγο θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλή η τιμή του νέου Tenere για αυτό που είναι. Να κι εγω ετσι, οταν το πρωτοπηρα το ΧΤΧ εκανε 7.400 και μετα ενα χρονο επεσε 400?. Με δεδομενου οτι κανω ~5.000χμ το χρονο και καιω μεση καταναλωση 5,2λτ/100χμ, 400? σε βενζινες ειναι(με τις σημερινες τιμες 1,19?/λτ): 6.464χμ δηλ. οι βενζινες πανω απο χρονο. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μετα απο 6-8 μηνες και το Τενερέ θα πεσει στα 7.000?, αντε 7.100?. Η Γιαμαχα λεει οτι το Τενερε '08 ζυγιζει 183 κιλα, δεν διευκρινιζει αν ζυγιζει τοσο γεματο ή αδειο, εγω θα το θεωρησω αδειο. Ειδικο βαρος βενζινης = 0,68 Ειδ. βαρος λαδιων = 0,85-0,95 το τεποζιτο παιρνει 22λιτ βενζινη και το ''δοχειο'' λαδιου 2,9. Αρα 14,96κιλα καυσιμα+2,755=17,755+1παραφλου+βαρος Τενερε=201,715 κιλα Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι πιο ελαφρυ κατα 10 κιλα απο το Transalp(αν ζυγιζει 212kg). Οπότε δικαίως ο panosxlv650 του φάνηκε πιο ελαφρύ. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 23 , 2008 από τον nik_sgr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2008 Το θέμα είναι....... Που είναι????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2008 Η Γιαμαχα λεει οτι το Τενερε '08 ζυγιζει 183 κιλα, δεν διευκρινιζει αν ζυγιζει τοσο γεματο ή αδειο, εγω θα το θεωρησω αδειο. Ειδικο βαρος βενζινης = 0,68 Ειδ. βαρος λαδιων = 0,85-0,95 το τεποζιτο παιρνει 22λιτ βενζινη και το ''δοχειο'' λαδιου 2,9. Αρα 14,96κιλα καυσιμα+2,755=17,755+1παραφλου+βαρος Τενερε=201,715 κιλα Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι πιο ελαφρυ κατα 10 κιλα απο το Transalp(αν ζυγιζει 212kg). 183 κιλά δηλώνει ως βάρος η Yamaha για το νέο Tenere άδειο. Γεμάτο στις ζυγαριές των περιοδικών φτάνει τα 210 κιλά. Δεν ξέρω αν λένε αλήθεια αλλά δε φαντάζομαι ότι λένε ψέματα. Το Transalp χωρίς το ABS ζυγίζει γεμάτο 212 κιλά και μέ το ABS 219 κιλά. Μόνο που το Transalp είναι δικύλινδρο Αυτό κάτι λέει. Τα λέω αυτά όχι για να απαξιώσω εκ προϊμίου ένα πιθανώς ενδιαφέρον μηχανάκι. Απλά από τα στοιχεία που βλέπω κρίνω ότι για κάποιον που θέλει ένα πραγματικό on-off (χωρίς εισαγωγικά) ίσως είναι προτιμότερο το ΧΤ660R, το οποίο με 181 κιλά γεμάτο (τόσο ζύγιζε το δικό μου που ήταν Euro 2) ταξιδεύει ΑΡΙΣΤΑ με μόνη την προσθήκη ενός ψηλότερου ανεμοθώρακα (μιλάω εξ εκδρομικής πείρας) και έχοντας σχεδόν 30 κιλά λιγότερα (29 για την ακρίβεια) μπορεί να μπεί στο χώμα πολύ πιο άνετα και χωρίς να φοβίζει τον αναβάτη του. Πάντως για να τα λέμε αντικειμενικά, φαίνεται ότι το Tenere είναι ποιοτικότερο στα υλικά από το ΧΤ ενώ το πλεονέκτημα του μεγάλου ρεζερβουάρ είναι πολύτιμο σε εκτός πολιτισμού εξερευνήσεις, έστω κι αν προσθέτει κάμποσο βάρος. Τον τελικό λόγο φυσικά τον έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2008 Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα XT660R. Μήπως πρέπει να περιμένουμε να μιλήσει και η Acerbis, να δούμε επιτέλους ένα μεγάλο καλοσχεδιασμένο τεπόζιτο ? Στο θέμα ποιότητας του νέου τενερέ εξακολουθώ να έχω ενστάσεις.Ισως η βαφή να είναι καλύτερη, όμως πραγματικά αυτά τα πλαστικά συνήθως μαρτυρούν χαμηλή ποιότητα.. :( Πάντως, για να το συνέσουμε με τα τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα, εκεί που περιμέναμε τη γιαμάχα να ξεκινήσει με γκολ από τ' αποδυτήρια, έχουμε φτάσει στην παράταση και ακόμα περιμένουμε!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες