Jump to content
spypetr

Τι προβλήματα τεχνικής φύσεως αντιμετωπίσατε ή αντιμετωπίζετε με τη μηχανή σας? Νομίζετε ότι κάτι της λείπει και το θεωρείτε απαραίτητο?

Recommended Posts

Οδηγώ 18 χρόνια μοτοσακο και ούτε μια φορά δεν πάτησα το kill switch κατα λάθος ενώ οδηγούσα

εγω μια φορά,ειχα σηκωθει στα μαρσπιε για να φτιάξω λίγο τα ''καλαμπιλίκια μου'' και έτσι όπως καθησα λίγο απότομα με το δεξι χερι ''έγλυψα'' το kill switch.Φυσικά δεν το καταλαβα,φυσικά ήμουν με ρεζέρβα και φυσικά νόμιζα ότι τελειωσε η βενζίνη και φυσικά περπάτησα 200+ μετρα με το cbr στο χέρι για να βρω βενζινάδικο. B)

το Kill switch το εχω χρησιμοποιήσει σε πτώση,είχε πέσει έτσι η μοτο που δυσκολευομουν να βρω το κλειδι και μεχρι να σκεφτω τι να κανω για να σβησω τη μοτο(ειναι φοβερο το πως κολλάει το μυαλό σε τετοιες περιπτώσεις...τουλάχιστον στις πρώτες σου τούμπες) επεσε το ματι μου στο κόκκινο κουμπακι και τσουπ...δεν ήταν τιποτα το τρομερο αλλα ήταν μια μικρη βοήθεια.Σε άλλη τούμπα έσβησε η μοτο μόνη της αφου έχει αισθητήρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
εγω μια φορά,ειχα σηκωθει στα μαρσπιε για να φτιάξω λίγο τα ''καλαμπιλίκια μου''

ΓΕΙΑ ΣΟΥ "ΑΡΧΟΝΤΑ"!! :lol: :lol:

το Kill switch το εχω χρησιμοποιήσει σε πτώση,είχε πέσει έτσι η μοτο που δυσκολευομουν να βρω το κλειδι και μεχρι να σκεφτω τι να κανω για να σβησω τη μοτο(ειναι φοβερο το πως κολλάει το μυαλό σε τετοιες περιπτώσεις...τουλάχιστον στις πρώτες σου τούμπες) επεσε το ματι μου στο κόκκινο κουμπακι και τσουπ...δεν ήταν τιποτα το τρομερο αλλα ήταν μια μικρη βοήθεια

ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ.. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τωρα μου ήρθε να γράψω για ένα παλιότερο μηχανάκι μου, το TRΑNSALP 650 μονέλο 2000.

Το μηχανάκι το πήρα καινούργιο και πανάκριβο, για εκείνη την εποχή (3.000.000 δραχμές περίπου ή 9.000ευρώ για τους νεότερους).

Το πρηγούμενο που είχα, ήταν και αυτό TRANSALP, αλλά πολύ παλιό μοντέλο και είχα δικαιολογήσει τις όποιες βλάβες.

Να σημειώσω ότι πρόκειται για μηχανάκι της γνωστής (και αξιόπιστης για πολλούς), γιαπωνέζικης HONDA

Το κράτησα 11 μήνες και έκανα 16.000χλμ.

Βλάβες

-Από τα 10.000χλμ άρχισε να μου καίει λάδι και μάλιστα αρκετό (0,3 του λίτρου στα 1.000χλμ!!!).

-Τα αμορτισέρ τα είχαν "φτύσει" στα πρώτα 5.000χλμ.

Ελείψεις

-Πολύ μαλακές αναρτήσεις-ελαστικό πλαίσιο

-Δεν υπήρχαν ρυθμίσεις στο μπροστινό

-Στο πίσω υπήρχε μόνο η απόσβεση συμπίεσης (όχι η προφόρτιση)

-Δεν υπήρχαν σωληνάκια υψηλής

-Δεν υπήρχαν λάστιχα tubless, με αποτέλεσμα να μείνω σε έρημο δρόμο στις 2 τα ξημερώματα (κάπου στη χαλκιδική).

Απαράδεκτο για μια μηχανή που προορίζεται για κατ' εξοχήν ασφάλτινη χρήση

-Το τσοκ ήταν χειροκίνητο

-Πολύ αδύναμο μοτέρ και ολίγον απαρχαιομένο, παρόλο που ήταν σαν ηλεκτρικό.

Αυτά προς το παρόν θυμάμαι, περάσαν και 7 χρόνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TIGER 1050

ΔΕΝ ΕΧΕΙ IMMOBILIZER?????????? :wacko::wacko:

ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΩΤΑ ,ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΣΕΡΒΙΣ

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ,ΕΧΩ 10000 ΧΛΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
-Πολύ μαλακές αναρτήσεις-ελαστικό πλαίσιογια on-off μιλάμε οπότε δικαιολογείται

-Δεν υπήρχαν σωληνάκια υψηλήςσε αυτα τα λεφτά , ποιο εχει σωληνακια υψηλής?

-Δεν υπήρχαν λάστιχα tubless, με αποτέλεσμα να μείνω σε έρημο δρόμο στις 2 τα ξημερώματα (κάπου στη χαλκιδική).

Απαράδεκτο για μια μηχανή που προορίζεται για κατ' εξοχήν ασφάλτινη χρήση Αυτό το γράφει πουθενά?

-Το τσοκ ήταν χειροκίνητοΚαι πάλι , ποιο μηχανακι είχε αυτοματο τσοκ τόττ\ε και σε αυτα τα λεφτα?

Κοινώς , αυτα που θεωρείς ως ελλείψεις ειναι για μενα απόλυτα αναεμενόμενα για αυτό το μηχανακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΓΙΑΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗ ΜΙΧΑΝΙΤΣΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑΠΩΝΟ...

ΔΕΙΚΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ,ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ ΕΧΕΙ...Α! ΚΑΙ ΦΩΤΑΚΙ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΙΤΙΡΑ!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΔΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΕΙΝΕ Η ΠΑΝΤΕΛΕΙΣ ΕΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΑ!!

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΛΕΙΨΕΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΧΩΡΟ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΡΧΕΙ! :frusty:

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ...ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΜΙΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΑΚΟΜΑ!

ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΖΩΗ

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ... :knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και τωρα μου ήρθε να γράψω για ένα παλιότερο μηχανάκι μου, το TRΑNSALP 650 μονέλο 2000.

Το μηχανάκι το πήρα καινούργιο και πανάκριβο, για εκείνη την εποχή (3.000.000 δραχμές περίπου ή 9.000ευρώ για τους νεότερους).

Το πρηγούμενο που είχα, ήταν και αυτό TRANSALP, αλλά πολύ παλιό μοντέλο και είχα δικαιολογήσει τις όποιες βλάβες.

Να σημειώσω ότι πρόκειται για μηχανάκι της γνωστής (και αξιόπιστης για πολλούς), γιαπωνέζικης HONDA

Το κράτησα 11 μήνες και έκανα 16.000χλμ.

Βλάβες

-Από τα 10.000χλμ άρχισε να μου καίει λάδι και μάλιστα αρκετό (0,3 του λίτρου στα 1.000χλμ!!!).

-Τα αμορτισέρ τα είχαν "φτύσει" στα πρώτα 5.000χλμ.

Ελείψεις

-Πολύ μαλακές αναρτήσεις-ελαστικό πλαίσιο

-Δεν υπήρχαν σωληνάκια υψηλής

Απαράδεκτο για μια μηχανή που προορίζεται για κατ' εξοχήν ασφάλτινη χρήση

-Το τσοκ ήταν χειροκίνητο

Αυτά προς το παρόν θυμάμαι, περάσαν και 7 χρόνια.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΠΟΛΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΤΗ ΦΙΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ...

ΕΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΑΠΑ,

ΑΛΛΑ ΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ,ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΗΤΕ "ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΣ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΘΕΙ 2.000.000 ΜΟΝΑΔΕΣ

ΚΑΜΙΑ 1000ΑΡΑ ΕΣΤΩ! ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΑΠΑ!!ΜΗ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ! ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΒΓΕΝΟΥΝ 10 ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!

(ΕΚΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΑΝ ΕΝΔΙΚΤΙΚΟΥΣ,ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ένα σαλιγκάρι θα ήθελα. :lol: :lol:

Νομίζω του είδους TURBO. :P

Ε, κανε και κατι μονος σου!! :P

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέχασα να πω κάτι ακόμα που με ενοχλεί στο Fazer.

Στην θέση που είναι οι εξατμίσεις, ειδικά όταν την έχω στο διπλό σταντ, αν θες να πάρεις κάτι από την βαλίτσα σε φλομώνουν στο καυσαέριο!!!!!!

Σε σημαδεύουν κατευθείαν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα μεγάλο μειονέκτημα του v-strom είναι το ότι δεν το γουστάρει ο Φιωτάκης... :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ένα μεγάλο μειονέκτημα του v-strom είναι το ότι δεν το γουστάρει ο Φιωτάκης... :baby:

Αυτό είναι μειονέκτημα του Gfiotaki , όχι του στρώματος, γιατί αυτό έχει ένα σωρό μειονεκτήματα.

Αν δε τα γράψεις εσύ, θα αρχίζω να τα γράφω εγώ.

Έχει πολλούς που γκρινιάζουν σε διάφορα φόρουμ. :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτό είναι μειονέκτημα του Gfiotaki , όχι του στρώματος, γιατί αυτό έχει ένα σωρό μειονεκτήματα.

εσυ ασχολησου με το στρωμα και ασε εμενα ησυχο ....παλιο .....αντε να μην πω :bash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει... μπορεί το στρώμα να μην έρχεται με σετ καλτσοδέτες όπως έρχονται τα ιταλικά... αλλά αυτό είναι για κάποιους μειονέκτημα ενώ για κάποιους άλλους όχι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα ήθελα να βάλω στην μηχανή μου καρίνα αλλά δεν ξέρω πόσο θα την βοηθήσει αλλά και πόσο κοστίζει .

Εχω το fazer 600 2005.

Θα ήθελα να ξέρω τα + και - .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα