Jump to content
Sign in to follow this  
taksidiotis

SHOEI X-SPIRIT

Recommended Posts

Αλέξανδρε sorry για το πρίξιμο, απλά πληρώνοντας τη διπλή τιμή για ένα κράνος κοιτάω να δω αν θα βολέψει μην το πάρω και μετά αγοράζω άλλο.

Θα πάρω το XR1000 και δεν σε ξαναπρίζω :) χεχεχε

Xepap

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για TDM το XR 1000 ανεπιφυλακτα. Δεν υπαρχει λογος για το X-Spirit. Εκτος κι αν εχεις κολλησει με το X-Spirit για δικους σου λογους και το θες διακαως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...Όσον αφορά το κράνος τώρα έχω μπερδευτεί, το θέμα των χρημάτων στην αγορά κράνους δεν τίθεται παιδιά διότι εκεί μέσα βάζουμε τα κεφάλια μας...

Ξεκίνησα να αγορἀσω το XR-1000, αλλά δυσκολεύτηκα στην επιλογή μεγέθους... Το medium το αισθανόμουν μεγάλο ενώ το small με ζόριζε λιγάκι... Διάλεξα το small και πριν πάω ταμείο ζήτησα να δοκιμάσω και το X-spirit έτσι, για να δω... Το small δεν μπαίνει καν στο κεφάλι μου και το medium μου κάθεται κούτι... Μεγάλη διαφορά στην αίσθηση! Δεν τα λυπήθηκα καθόλου τα επιπλέον 300 ευρώ της τιμής (670 Ευρώ για μαύρο)...

Ο θόρυβος είναι πολύ σχετικός και ο καθένας μας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά... Εγώ από Arai πήγα σε Shoei και είδα βελτίωση... Χρησιμοποιώ ενδοεπικοινωνία/Bluetooth hands free της CARDO (http://www.albrecht-online.de/original/bil...?idartikel=1283) χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και σε ταχύτητα πάνω από 170 χλμ/ώρα...

Αεροδυναμικά είναι απλά ΑΨΟΓΟ! Κατέβασα την ζαλατίνα της μηχανής χαμηλά για να έχω τον αέρα στο κράνος... Απόλυτα σταθερό ακόμα και στους πλάγιους ανέμους...

Για την ψύξη τα έχει πει ο ALX... Το Χ-Spirit έχει ένα διπλό αεραγωγό επιπλέον... Στις ΗΠΑ υπήρχε μια συζήτηση για το ότι οι αεραγωγοί μπάζουν νερό, αλλά, μετά την βροχή που έφαγα το καλοκαίρι στο Βελιγράδι το αποκλείω!!!

Ζελατίνα ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ, ρυθμίζεται από διακόπτη αριστερά (ελάχιστα ανοιχτή, κλειστή και κλείδωμα) μπαίνει και βγαίνει σε δευτερόλεπτα...

Αφαιρούνται και αλλάζονται ΌΛΑ τα μαξιλαράκια του κράνους (και πλένονται βέβαια)...

Στην τιμή περιλαμβάνονται ΌΛΑ τα extra που υπάρχουν για το μοντέλο (υποσιάγονο, επιρρύνιο και pin lock)...

Τελειώνοντας, όσον αφορά το θέμα της αντιπροσωπείας-εγγύησης-ανταλακτικών είναι πολύ πιο πάνω από τον ανταγωνισμό...

Αν έχω ξεχάσει κάτι είμαι στην διάθεσή σου... :) :crazy:

ΥΓ: Ο MotoGamoto έχει δίκιο, λόγος ουσιαστικός δεν υπάρχει, για μένα ισχύει αυτό που γράφω στην αρχή (η εφαρμογή στο κεφάλι μου)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το πιο ελαφρύ κι αθόρυβο,αλλά εμένα το αντίστοιχό του σε carbon/kevlar έκδοση (όχι το full carbon) με είχε γκαστρώσει στα ταξίδια και στην πόλη.Στα ταξίδια γιατί τα λουριά του ήταν σε εντελώς λάθος θέση,πιέζοντας τον κάτω μέρος των αυτιών το οποίο σου προκαλούσε πρόβλημα αν το φορούσες συνεχόμενα για μια ώρα.(Είχα φοβερούς πόνους στα αυτιά από την πίεση που μου έκανε)

Επίσης η αεροδυναμική του ΤΩΡΑ κατάλαβα πως δεν ήταν καλή αφού στα πολλά χιλιόμετρα σου τραβούσε πάνω το κεφάλι.Αν δεν δοκιμάσεις κάτι καλύτερο δεν μπορείς να τα δεις αυτά.

1390± 50γρ έλεγε...1600γρ ήταν!!!

Η ζελατίνα θόλωνε πολύ αργά,αλλά στον ίδιο χρόνο ξεθόλωνε παρόλο που την άνοιγες εντελώς.

Για την πόλη δεν το συζητάω...φούρνος,αφού οι αεραγωγοί ΔΕΝ δούλευαν.Άσε που ήταν τελικά και βαρύ όπως είπα παρόλο που στο στίκερ έγραφε άλλα. <_<

Η ποιότητα κατασκευής δε,βρισκόταν απλά στον μέσω όρο.Καμιά σχέση με το Shoei.

Παρόλα αυτά ήταν για μένα best money for value γι αυτά που είχε στα λεφτά που το πήρα.Τίποτα παραπάνω όμως.Και πάντα ισχύει ο νόμος του ότι πληρώσεις παίρνεις τελικά.Πολύ δύσκολο να πάρεις κάτι φτηνό και να είναι τόσο καλό.

αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση με που εχω εγω,και πιστεψε με εχω 9 κρανη απο ολες τις μαρκες μεχρι και bell,και τα εχω δοκιμασει ολα ,ειναι για μενα το ποιο τιμιο κρανος που εχω,φυσικα ο καθενας δοκιμαζει και αποφασιζει . Τροποποιήθηκε από τον giorgosstamatis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Mia erotisi paidia. Peira ena TDM 900 kai etoimazome na paro kai ena kainourgio kranos. Eimai palios motosikletistis kai taksidia pleon den kano megala logo oikogeneias. Kathe kiriaki proi mono me kana dio akoma paroplismenous tipous san emena. Etoimazomoun na paro to x-spirit apo tin protropi filon oti einai to kalitero. Diabazo edo oti kanei thoribo logo ton pollon aeragogon se sxesi me to xr1000. Mipos na paro kalitera to xr1000 mias kai spor odigisi ktl ktl me tdm den ginete. tha bolepsei kalitera lete to xr1000?

Xepap

Τα κρανη RX-7 kai X-SPIRIT ειναι τα κορυφαια των 2 κορυφαιων εταιρειων και απευθυνονται για αγωνιστικη χρηση και χρηση εντος πιστας,για τον λογο αυτο ειναι θορυβοδη.Αν εχει κρυο κοινος τον δαγκωνεις,οταν ομως εχει ζεστη (ειδικα το ρχ-7)ειναι δροσερα..Για όποιον θελει αθορυβο κρανος το καλυτερο ειναι το Schuberth!!μην το βαλετε καλοκαιρι,θα λιωσετε,αλλα ειναι το πιο αθορυβο!!

Οποιος θελει αεροδυναμικο κρατημα στα 200+ τοτε θα πρεπει να συμβιβαστει με το θεμα θορυβος!Τα καλουπια αναμεσα σε ελλαδα και ιαπωνια διαφερουν λιγο οποτε προσεχετε στις παραγγελειες σας απο το j-helmet.Πριν αγορασετε ενα κρανος δοκιμαστε το καλα,φορεστετο για λιγη ωρα,ειναι πολλοι αυτοι που μετα απο 40' δεν αντεχαν το κρανος απο την πιεση λογω λαθους μεγεθους!

Το θεμα δεν ειναι πιο κρανος ειναι το καλυτερο απο ολα,αλλα πιο κρανος ειναι το καλυτερο για την χρηση που το θελουμε!!

post-3615-1190761737_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσχετο, Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί να έχει καλές τιμές και να κάνει και αποστολές γιατί εδώ κάτω απο 500+ δεν βρήσκω το XR1000?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Αχαρνών (απέναντι από Cosmote) από την Dainnese (Παπασταύρου) το πήρε φίλος 450 Ευρώ με επιρύνιο whisper kit κτλ.

Ξέχασα να ανφέρω ότι δεν είναι μονόχρωμο και ότι το πήρε μετρητής. Σκέτο (χωρίς τα εξτρα) του το έδινε κοντά στα 350-370.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάντε μια βόλτα ρε παιδιά. Εγώ πάντως δεν δουλεύω εκεί για να πείτε ότι έχω κέρδος και μάλιστα όταν με το καλό πάρω κράνος θα το πάρω από το J-Helmets.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα αν αυτός τα δίνει τόσο που λές,γιατί να μπεις στην διαδικασία να το πάρεις από το J-Helmet? :blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικός παράγγηλα το xr1000 diabolic zero από το Δύκυκλο με αντικαταβολή. 420 ευρώ . Λεπτομέρειες αύριο που θα το παραλάβω :) Το μαύρο το έδωσε 330, λεπτομέρειες και για αυτό αύριο.

Xepap

Τροποποιήθηκε από τον xepap

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι ότι είμαι ζηλιάρης..... Αλλα μόλις το είδα στη φοτο το δικό σου έσκασαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα. :) χεχεχεχεχεχε

Xepap

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν το πείρα το έβαλα και έχω να πώ :

Από άποψη αεροδυναμικής ήταν τέλειο, δεν κουνούσε καθόλου παρόλο που το TDM πρακτικά δεν έχει ζελατίνα. Θόρυβο είχα ένα μικρό σφύριγμα όταν άνοιγα τον μπροστινό αεραγωγό αλλά γενικός δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Στην εφαρμογή του κελύφους μάλλον πείρα το κατάλληλο νούμερο δεν έπεζε δεν πίεζε αλλα τα μάγουλα ήταν σχετικά σφηχτά. Τσίχλα δηλαδή μασούσα με δυσκολία :rolleyes: . Το pin lock δεν το έβαλα για να δώ τι γίνεται χωρίς και δεν θόλωσε καθόλου. Ο κολιτός με το v-strom είχε πρόβλημα με στροβηλισμούς αλλά εξαλίφθηκε μόλις κατεβάσαμε τη ζελατίνα ποιό χαμηλά. Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ευχαριστημένος και το συνηστώ ανεπιφύλακτα. ]

post-3304-1191836800_thumb.jpg

post-3304-1191836846_thumb.jpg

post-3304-1191836885_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον xepap

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επειδή αναφέρθηκαν οι ωτοασπίδες. Για τι ωτοασπίδες μιλάτε? Του φαρμακείου? Διότι αυτές κατεβάζουν το επίπεδο θορύβου περίπου τα 10-15 db. Αν πάνω στη μηχανή ταξιδεύοντας με μια ταχύτητα 100-150 Km/h έχουμε θόρυβο της τάξης των 110-120 db τότε είναι πρακτικός άχρηστες. Το επίπεδο του ήχου που παραλαμβάνουμε πρέπει να διατηρείται κάτω από τα 80-90 db για να αισθανόμαστε άνετα και κυρίως για να προστατεύουμε τα πολύτιμα αυτάκια μας. .

Λόγω του ότι είναι η δουλεία μου αυτή την Κυριακή θα πάρω ένα μετρητή μαζί μου και θα σας πω πόσα db τραβάμε τελικά πάνω στο μηχανάκι. Δεν ξέρω αν έχει δει ποτέ κανένας σας ωτοασπίδες κατασκευασμένες κατά παραγγελία (κάτι σαν αυτές που έχουν οι οδηγοί αγώνων). Είναι ποιο ακριβές από αυτές του φαρμακείου αλλά δεν είναι μιας χρήσεως. Τις παίρνεις μία φορά δηλαδή και τελειώνεις. Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας σφυρίξει.

παιδιά τελικά με το θέμα των dB έγινε τίποτα?Υπήρξε κάποια μέτρηση?Πάντως κι εγώ επειδή έχω ένα πρόβλημα με τα αυτιά μου και ήθελα ήσυχο κράνος, πήγα σε SHOEI RAID II μαζί με whisper kit, και πλέον δε φοράω ωτασπίδες επιτέλους... το Shuberth S1 δεν το πήρα γιατί ακριβώς η ηχομονωτική προστασία δεν αφαιρείται, και το καλοκαίρι θα έσκαγα. Σχετικά με τις ωτασπίδες σε μηχανή νομίζω οτι μία είναι η λύση: ELACIN Biopact FlexComfort* (http://www.elacin.nl/elacin_en/index.html και μετά products) αλλά πολύ ακριβές, και που θα βρεις άνθρωπο να σου πάρει και να τους στείλει καλούπι απο τα αυτιά σου...

*A very compact hearing protector provided with a small silicone ring. Especially suited for wearing under a helmet or earmuffs. These hearing protectors have been developed by Groeneveld Elcea for the Dutch motorcycle police. The small ring facilitates the putting in and taking out of the protector and makes it possible to attach a cord.

Τροποποιήθηκε από τον agarwaen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα