Jump to content
GuRu

Aprilia RS 125 !

Recommended Posts

Ηello παιδιά, επιτέλους πήρα το δίπλωμά μου και εγώ (!!!), οπότε σκέφτομαι να πάρω και κάτι που να δικαιολογεί την υπαρξή του...Είμαι 19, οπότε δυστυχώς για μεγάλη μηχανή ούτε λόγος...Το θέμα είναι πως το πλησιέστερο σε αυτά είναι ή κάνα Derbi GPR, ή κάνα CBR 125 που δε συγκρίνεται όμως ή αυτό (το RS ντεεε) !

Επειδή όμως έχουμε και τους γονείς από πάνω ! :D :rolleyes: :P οι οποιοι (θα πληρώσουν και) θέλουν να πάρω παπάκι και όχι κάτι που να θυμίζει μεγάλη μηχανή, θέλω να μου πείτε κάποια θετικά στοιχεία της Αprilia σε σχέση με τα scooterάκια και τα παπιά...

Κάποιες διαφορές υπέρ της Aprilia πιστεύω είναι :

1) Τα φρένα που είναι σίγουρα καλύτερα από οποιοδήποτε παπί και scooter

2) Tα scooter καμιά φορά κολλάνε στο γκάζι και δε μπορείς να σταματήσεις

3) Η Αprilia έχει πολύ καλά "ανταλλακτικά" πάνω της που θα "ζήλευαν" μεγαλύτερες μηχανές

3) Μεγαλύτερη επιτάχυνση, άρα καλύτερη ενεργητική ασφάλεια...

4) Έχεις καλύτερη αίσθηση του "δρόμου, καθώς το βάρος σου και το σώμα σου είναι καλύτερα τοποθετημένα από το να τα είχες σε ένα scooter

5) Έχει μεγαλύτερες ρόδες, άρα καλύτερη πρόσφυση και λιγότερος κίνδυνος στις διάφορες λακούβες που αναπηδά η μηχανή...

6) Έχει ταχύτητες και συμπλέκτη που θα με βοηθήσουν να μάθω να οδηγώ με αυτό τον τρόπο, καθώς υπάρχει η προοπτική να αγοράσω μεγαλύτερη μηχανή κάποια στιγμή, οπότε χωρίς εμπειρία...δύσκολα τα πράγματα...

7) Είναι πολύυυ πιο όμορφη... ! ;)

Αυτάααα... ! :) ΤΠΤ άλλο που μπορώ να πω ? ΤΗΧ ! Από αμορτισέρ κτλ τί λέει το RS σε σχέση με τα παπιά ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν σου αρεσει το Gpr125??Ειναι υπεροχο για την κατηγορια του....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω οτί το RS είναι καλύτερο και αφού είναι στην ίδια τιμή και προτιμώ και το RS εξωτερικά, λέω να πάρω αυτό....

Κανένα επιχείρημα υπάρχει όμως ! ? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλά ντάξει άλλη φάση το απρίλια αλλά μη ξεχνάς ότι έτσι κι αλλιώς μόλις έχεις τη δυνατότητα λογικά θα πας σε μεγαλύτερη οπότε πάρε κάτι πιο νορμαλ τώρα να έχεις να τους λες μετά :P:P...Δε θα το παντρευτείς το 125,το ντέρμπι είναι και αρκετά όμορφο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κακο με το ντερμπι ειναι οτι ακομη πιο ακριβο...Σωστα το θετει ο raistlin.Καλη η σκεψη σου για μικρη μοτο αλλα δε θα την παντρευτεις.Συντομα θα πιασεις καμια δουλιτσα και τα πρωτα λ7 θα ρθουν και μετα θα κοιταζεις για κατι μεγαλυτερο.Παρε κατι το οποιο η θα μπορεις να το κρατησεις σα 2ο,ή κατι μεταβατικό.Παντως σα νεος οδηγος που εισαι δε θα το συνιστουσα τον τυπο μοτο που κοιτας,και αυτο γιατι εχουν πολλα πλαστικα,που σε μια ενδεχομενη πτωση(μακρια απο μας),κοστιζουν πολλα.Σε παλιο RS125 που ειχε φιλος και τωρα το εχει και σαπιζει,χρειαστηκε να αλλαξει μπροστινο φτερο γιατι του ειχε σπασει και ειχε δωσει 150ε.Εχει ακριβα ανταλλακτικα...μονο αυτο μπορω να σου πω...Με αυτες τις σκεψεις ξεκινησα πριν ενα χρονο(μου αρεσε το cbf250) και κατεληξα με πρωτη μηχανη ενα 650 το οποιο τραβηξε τα δεοντα και δες τωρα που ειμαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα πλεονεκτηματα τα ειπες του ρς τα ποιο πολλα ....

τωρα απο κει και περα συμφωνο με τον φιλο παραπανω στο οτι οταν θα μπορεις να παρεις μεγαλυτερη μηχανη θα την παρεις και ετσι δεν αξιζει τωρα να δωσεις τοσα λεφτα για το ρς. επισης το ρς ειναι εργαλειο πιστας .

δεν κανει για ταξιδια και το γκαζι πολυ ωρα ανοιχτο ( εχουνε κολισει πολλα ρς φιλε μου ) επισης δεν θα ελεγα οτι κανει για την πολη αλλα εσει αν θες το πας.

γενικα υσχυουν τα ιδια οπως σε ενα μεγαλο ςς. καλο ομορφο γρηγορο αλλα φτανει να μπορεις εσει να το αξιοποιησεις :)

αυτΙα :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, αφού το Derbi είναι πιο ακριβό, γιατί να το προτιμήσω από το Aprilia ?

Το RS σκέφτομαι να το κρατήσω για 3 χρόνια περίπου...2 8έλω σίγουρα μέχρι να μπορέσω να πάρω μεγαλύτερη και λίγο ακόμα...

Και έστω και έτσι, το RS υπερέχει σχεδόν σε όλα σε σχέση με το Derbi...Έτσι δεν είναι ? Φρένα, περιφερειακά κτλ ? Εμφάνιση πάντως σίγουρα...

Αυτό για τις πτώσεις...χμ...δίκιο έχεις, αλλά δε θέλω να σκέφτομαι με κριτήρια τις πτώσεις που θα κάνω ! :)

Δεν ξέρω, ακόμα δεν έχω καταλήξει, αλλά αφού είναι πιο φτηνή η Απρίλια, για εκεί το πάω...

Τα Derbi είναι αξιόπιστα ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμ... θεωρώ λίγο επίφοβο για νέο οδηγό δίχρονο μοτόρι 34ων αλόγων. Πανέμορφο, δεν αντιλέγω, αλλά είναι κρίμα για τη μηχανή να την πάρεις. Και αυτή κι εσύ θα ταλεπωρηθείτε μέσα στην κίνηση και σε πιθανή (κούφια η ώρα) πτώση θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι.

Από αυτά που λες, εγώ θα πρότεινα το CBR, το οποίο:

1) έχει τα μισά (σχεδόν) λεφτά

2) "είναι honda"

3) έχει την όψη ενός μικρού ss (ακόμη κι αν δεν είναι) που θες

4) έχει συμπλέκτη και ταχύτητες (όλα έχουν) όπως είπες, γενικότερα είναι σχολείο.

5) δεν θα πας από τους 8.5 ίππους (στο Kymko Spike 125r δε γίνονται τα μαθήματα για 125cc?) στους 35, γιατί το RS έχει ... πολύ γκάζι και ίσως είναι λίγο επικίνδυνο.

Εν γένει το RS είναι για πίστα και όχι για τους ελληνικούς καρόδρομους (για να μην τους πω αλλιώς). Πιστεύω πως θα σε κουράσει και την κουράσεις υπερβολικά.

Πάρε κάτι χαλαρό για 2-3 χρόνια όπως λες, λιώσ'το (εννοώ σε km) και κοιτάς αργότερα για κανένα 400-500-600άρι...

Σκέψου και το ΧΤάκι

Κοίτα να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει και αυτό με το οποίο θα μάθεις (γιατί θα είναι η πρώτη σου μηχανή) και όχι θα ξεμαυλώσεις. ;)

Αυτά από μένα και συγχαρητήρια για το δίπλωμα ^_^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προτιμησε το απριλια..

οταν επαιρνα εγω το cbr τους ελεγα οτι ειναι πιο ασφαλες απο παπι, πιο βαρυ αρα πιο αργο, οτι θα μαθω να οδηγαω με συμπλεκτη κλπ.. :lol:

τελικα τους επεισα.. :grin:

κ γω το rs θελω αλλα δυσκολα ρπμ.. αν μπορεις παρτο αλλα εχε στο νου σου οτι θελει φροντιδα, στοργη κ προδερμ.. :D

κ να το βαλεις οπωσδηποτε ζμπιστα! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος...

Σωστή η σκέψη σου για τα σκούτερ. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να τα εξηγώ εγώ, κάτι που κάνω όλη την ώρα.

Δεν νομίζω ότι θα είναι και πολύ δύσκολο να πείσεις τους γονείς σου (ανάρτηση, φρένα,ομορφιά, ζάντες...)

Μέχρι πόσα κυβικά μπορείς να έχεις?

Άλλη επιλογή είναι να περιμένεις να κλείσεις τα 21 να πάρεις μία μηχανή πολλών κυβικών αλλά δεν την αντέχουνε όλοι την αναμονή. Γιατί και τα μικρά κυβικά στοιχίζουνε...

Ωριμότητα και πολύ προσοχή στον δρόμο πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είμαι πια 16 να έχω καμιά όρεξη για μλκς και καγκουριές στους δρόμους (sorry για όσους 16χρονους το διαβάζουν, αλλά έτσι είναι ! :) ), κράνος πάντα, άλλωστε κοιτάω κάτι καλό για κράνος και (αρκετό καιρό) πριν πάρω μηχανή, αλλά δεν έχω ακόμα καταλήξει και σε αυτό...Τέσπα, όταν έρθει ο καιρός, θα ανοίξω αντίστοιχο topic...

Aπό εκεί και πέρα, αν υπήρχε τπτ που να είναι ανάμεσα σε cbr και στο Aprilia, θα προτιμούσα αυτό, αλλά το cbr μου φαίνεται πιο πολύ σαν παπί και αν είναι να δώσς 1000Ε + για να πάρω κάτι με επιδόσεις παπιού, καλύτερα να πάρω το παπί, αν και είναι πολύ όμορφο, αλλά 1000Ε για ομορφιά δε δίνω ! :)

Πάει με άλογα τώρα και είμαι οριακά μέσα στo maximum με το "ανοιχτό" rs...Mέχρι τα 21 δεν περιμένω και άσε που δε θέλω να ξεκινήσω κατευθείαν με 600άρι χωρίς προηγούμενη experience...Πάντως το πολύ πολύ να το έχω στην αρχή "κλειστό" το rs και να το "ανοίξω" όταν θα το ελέγχω καλύτερα...

Είναι καλή περίοδος γιατί ίσως μπορέσω και να το στρώσω τώρα στους δρόμους για Χαλκιδική...Θέλει προσοχή είναι η αλήθεια, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...Θα δω... :)

Ας είναι...Το κρατάμε στα 15 άλογα και όταν το μάθουμε, το ανοίγουμε ! :)

Ίσως αν το GPR ήταν 1000Ε πιο φτηνό, να το έπαιρνα...Τέσπα, από το Spike που μάθαινα, έκανα λίγο και σε ένα πειραγμένο παπί για να μάθω, οπότε ψιλοσυνήθισα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ντερμπι μια χαρα ειναι,αν και δεν πολυκυκλοφορουν....Στο προτεινα γιατι εμενα μου αρεσαν.Τεσπα.Λυπαμαι που στο λεω,αλλα οι πτωσεις ειναι κριτηριο για το πρωτο μοτορι,οπως επισης και τα γκαζια.Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει πεσει με την πρωτη του μηχανη,ακομη και στο χαβαλε.Οσο για την κινηση που θα φας μεσα στην πολη και τα επιπεδα ανεσης,δεν το συζητω.Γουστα ειναι αυτα.Επισης,συγγνωμη που θα ρωτησω,απο πλευρας καταναλωσης το εχεις δει καθολου?Γιατι απο συντηρηση το κοβω ακριβο.Επισης τι χρηση θα του κανεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλεγα λόγω χρημάτων να πάρω το RS ! Μου φαίνεται λίγο καλύτερο σε επιδόσεις και εμφάνιση, αλλά δεν ξέρω τι παίζει από τα φρένα, αμορτισές κτλ...

Πιστεύεις ότι είναι πιο άνετο το GPR από το RS ? Eγώ κυρίως το θέλω για μέσα στην πόλη να κυκλοφορώ άνετα, ακόμα και σε δρόμους όπου η κίνηση είναι γρήγορη (πχ παραλία Θεσ/νίκης) και για λίγοοοο (ελπίζω, γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο) περιφερειακό...

Από εκεί και πέρα, για τους 3 επόμενους μήνες που ο καιρός προσφέρεται, να μπορώ να πάω Χαλκιδική άνετα, χωρίς να είναι στα άκρα του το μηχανάκι (όπως πχ με παπάκι)...

Γενικά κατανάλωση δεν πολυκοιτάω, αλλά από το να είχα αμάξι πιστεύω είναι σίγουρα πιο λιγα, ε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πιστεύεις ότι είναι πιο άνετο το GPR από το RS ? Eγώ κυρίως το θέλω για μέσα στην πόλη να κυκλοφορώ άνετα, ακόμα και σε δρόμους όπου η κίνηση είναι γρήγορη (πχ παραλία Θεσ/νίκης) και για λίγοοοο (ελπίζω, γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο) περιφερειακό...

Καλά για μέσα στη κίνηση ΡΣ? Για μένα δε κάνει...είναι δίχρονο θα ζεσταίνεται,θα βρωμάς περισσότερο επειδή όταν θα είσαι σταθερός θα τις τρως απ την εξάτμιση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά από το σπίτι μου (ανατολικά) μέχρι το πανεπιστήμιο που θα κατεβαίνω καθημερινά και τις ώρες που κατεβαίνω, δεν έχει καθόλου κίνηση, άσε που όπου βρίσκω ευκαιρία, θα το ανοίγω !!! :)

Γενικά όσες φορές έχω ανέβει σε RS, αν και δε μπλέχτηκα ποτέ σε κίνηση, ποτέ δε μύρισα αυτή τη διχρονίλα...Ίσως επειδή το RS δεν έχει την εξάτμιση κάτω από τη σέλα, όπως το GPR...Xμ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η αληθεια ειναι πως καιει πολυ το ρς ειδικα αν το δουλευεις τσιτα.

σε ταξιδια για χαλκιδικη που λες δεν θελει να το εχεις συνεχεια τσιτα και 170 γιατι θα το κολισεις. θελει να δουλευει σε ολο το φασμα των στροφων του ;) .

anyway παρτο να παμε και καμοια βολτα μιας και καταλαβα οτι εισαι απο θεσσαλονικη σωστα ?

και αν τελικα παρεις το ρς θα σε παω και στο αιγινιο να γουσταρεις ( με την προυποθεση να το δανειστω για μερικους γυρους :lol: :lol: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλά, σιγά μην πηγαίνω με 170 ολόκληρο νεούδι...Κάτσε να χτυπήσουμε τα 100 πρώτα και από εκει και πέρα βλέπουμε ! :)

Ναι, Θεσ/νίκη είμαι, θα αρχίσω να έρχομαι και στις συναντήσεις όταν με το κάλο πάρω το "εργαλείο"...

Ελπίζω να τα καταφέρω τελικά με τους γονείς και αύριο μεθάυριο να την παραγγείλω και να πάρω και κανένα κράνος ! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε μλκ μπαντιτακο τι γυρευεις εδω? :grin:

ρε θεςς εισαι? (καθε μερα μαθαινεις κ κατι καινουριο..) :grin:

θα σου ρθω πανω λεμε.. να πηγαινουμε σερρας κ ετς΄ :grin::burn::biker8zj:

κατα τ αλλα +1.. :grin: (..σπαμμερ..) :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ρε μλκ μπαντιτακο τι γυρευεις εδω? :grin:

ρε θεςς εισαι? (καθε μερα μαθαινεις κ κατι καινουριο..) :grin:

θα σου ρθω πανω λεμε.. να πηγαινουμε σερρας κ ετς΄

κατα τ αλλα +1.. :grin: (..σπαμμερ..) :grin:

ρε εγω παντου ειμαι :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

ΠΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Αυτός ο προσυλιτισμός του Φιωτάκη πρέπει να σταματήσει κάποτε....

ΒΑΝ ΗΙΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά; :P

Το Cagiva Mito το έχεις δει; :D

Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως έχεις ήδη αποφασίσει. :_thumbsup:

:burn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα