Jump to content

pissaman

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  369
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους pissaman

 1. Μηχανές και ίντερνετ. Οκ. Μηχανές και Πόπη Τσαπανίδου. Χμμ Πόπη Τσαπανίδου και Πίσσαρης......no comments. Πάμε από την αρχή. Η Πόπη Τσαπανίδου μπλέχτηκε με τις δύο ρόδες και επειδή αποδείχθηκε άσχετη έμπλεξε εμένα με το ipop.gr για να της μάθω από μηχανές! Αν περιμένεις λάδια, μπουζια κτλ έχασες. Εδώ μιλάμε για μία ιδιαίτερη εκπομπή μοτοσυκλέτας. H Πόπη Τσαπανίδου ήρθε με το ανανεωμένο ipop.gr να ταράξει τα νερά και εμείς από το motopissaris την βοηθάμε! Μπες, δες και κόλλησε!
 2. Δυστυχώς μερικά πράγματα ενημερώνονται αυτόματα. Εμάς το site έχει 310.000 κωδικούς. Κάτι να μην γίνει σωστό στη σύνδεση του τιμοκαταλόγου, μπορεί να το τινάξει όλο στον αέρα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι πέθανα στα γέλια όταν είδα το δοχείο 6500€. Τσάμπα πράμα! :)
 3. Και είχα αρχίσει να απορώ γιατί δεν πουλούσαμε! ;) Για κάποιο λόγο ο νέος τιμοκατάλογος έλεγε τα δικά του.... Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε για την επισήμανση. Είχαμε και άλλες καλές τιμές. Φίλτρο λαδιού για BMW στα 5500€ ΠΡΟΣΦΟΡΑ κτλ κτλ
 4. pissaman

  Hornet cb600 '08 HELP

  Για να μην σκίζουμε το θέμα του φίλου, θα σου στείλω πμ σε λίγο!
 5. pissaman

  Hornet cb600 '08 HELP

  Σωστά γράφεις έλεγχος και ΑΝ χρειαστεί ρύθμισμα, αλλά η honda έτσι γράφει σε όλα. Δεν ξέρω τι αναφέρει στο owners manual, πάντως το service manual τελειώνει στα 36.000 χλμ. Σου βάζω και ένα screenshot από το επίσημο που έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι, ώστε να έχεις μια εικόνα. Υπόψιν ότι αυτό ενημερώνετε από Honda Japan κατευθείαν και όχι από Σαρακάκη! http://77.83.20.38/security/files/photos/CB600F.JPG Όπως σου είπα και πιο πριν, συνηθίζετε να θέλουν ρύθμισμα πάνω από τις 48 χωρίς να έχει σημασία αν είναι 4κύλινδρο ή 2 κύλινδρο, μιας και η τεχνολογία κατασκευής και οι φθορές είναι αντίστοιχες. Απλά οι κλειστές βαλβίδες, μπορούν εύκολα να βγάλουν άχρηστο έναν κινητήρα και ο μόνος τρόπος να τις αντιληφθείς είναι το φίλερ μόνο! Οι ανοιχτές ακούγονται να βαράνε, αλλά ζημιά δεν κάνουν!
 6. pissaman

  Hornet cb600 '08 HELP

  Φίλος κάνεις λάθος! Πουθενά δεν διαχωρίζει τον έλεγχο από την ρύθμιση. Μόνο στα μπουζί γράφει 12 έλεγχος, 24 αντικατάσταση. Στις βαλβίδες γράφει μόνο έλεγχο και φυσικά εννοεί ότι αν βρεθεί κάποια εκτός ορίων, πρέπει να ρυθμιστεί. Αυτό που σου είπε ο μηχανικός σου, είναι σωστό, ως προς το ότι σπάνια χρειάζονται ρύθμισμα στις 24. Προσωπικά μου έχει τύχει 1-2 βαλβίδες το πολύ, να είναι στα όρια. Πάντα όμως, μιας και το ανοίγεις, τις μαζεύεις για να είσαι οκ! Αν το αφήσεις για 50-60 πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά, γιατί ΑΝ κάποια είναι κλειστή, μπορεί να καρφώσει. Αν το μηχανάκι το δουλεύεις σε ψηλές στροφές, (γρήγορη και νευρική οδήγηση) θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις! Τα hornet είναι με καπελώτα, δεν είναι με κοκοράκια! Οι βαλβίδες για να ρυθμιστούν, πρέπει να βγουν οι εκκεντροφόροι και να αντικατασταθούν τα καπελώτα.
 7. Γίνετε να στραβώσει η μπιέλα από υδραυλική, αλλά το μηχανάκι θα έπερνε εμπρός. Το πρόβλημα θα ήταν ότι θα ακουγόταν σαν κουδουνίστρα! Πες στον φίλο σου, να κοιτάξει τα όργανα. Αν έχουν χτυπηθεί/σπάσει, πιθανώς για αυτό δεν παίρνει εμπρός! Το cb έχει ένα κύκλωμα μέσα στα όργανα που λειτουργεί σαν κόφτης. Αν βγει αυτό, το μηχανάκι δεν δουλεύει. Αν λοιπόν, έχει κοπεί/σπάσει, πολύ πιθανώς να μην παίρνει εμπρός. Μοτέρ με 100€ κάτι δεν πάει καλά.... Είναι υπερβολικά εύκολο να έχει ζημιά μία μοτοσικλέτα, που να καλύπτει 2 και 3 φορές την αξία. Όχι μόνο τα 2/3. Άλλωστε μία μοτοσικλέτα, αν αποφασίσεις να την αγοράσεις σε ανταλλακτικά, θα σου κοστίσει τουλάχιστον 1,5 φορά την αξία της σαν καινούρια. Ειδικά σε μία μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα τόσων ετών, είναι ακόμα πιο λογικό.
 8. pissaman

  Hornet cb600 '08 HELP

  Πες μου το πλαίσιο και θα σου πω τι μοντέλο είναι!
 9. pissaman

  hornet 600

  Τα Μ3 παίζουν στα 260€, τα Μ5 στα 300€. Και τα δύο είναι πολύ καλά.
 10. Προσωπικά θα είμαι έτοιμος μέχρι 8 Φεβρουαρίου. Μόλις ανέβει το δικό μου, μπορώ να το ποστάρω. Αν και φοβάμαι ότι επειδή είναι στο χώρο της μοτοσικλέτας, ίσως να θεωρηθεί διαφήμιση. Θα συνεννοηθούμε με τον αντμιν πρώτα.
 11. 170 τα θεωρώ αρκετά! ποιος είναι ο Γιωργοτζης
 12. Επειδή είναι πολύ περίεργο νούμερο όμως, δεν μπορείς να τα βρεις με 10€!!! Με 10€ βρίσκεις για τροχούς ή για σασμάν! Τα κωνικά παίζουν στα 20-40€, οι τσιμούχες που απαραίτητα χρειάζονται είναι 15€ περίπου. Η εργασία κυμαίνετε από 60-90€ (συν ΦΠΑ) Αν προσθέσουμε αυτά τα νούμερα, θα δούμε ότι τα 120€ για τα ρουλεμάν τοποθετημένα, δεν είναι μεγάλο νούμερο!
 13. To 99άρι, δεν μπαίνει σε διαγνωστικό! Ο προγραμματισμός γίνετε πάνω στη μοτοσικλέτα, έτσι είναι πιο δύσκολο! Αν δεν δουλεύει η αντλία και αν δεν σβήνει το λαμπάκι του FI τότε το μηχανάκι δεν διαβάζει το κλειδί. Φίλε μου, αν σου έχει συμβεί αυτό και αν δεν έχεις δεύτερο κλειδί, πρέπει να τσεκάρεις το kill switch, το ηλεκτρικό κομάτι της κεντρικής κλειδαριάς (τα 3 χοντρά καλώδια από κάτω από την κλειδαριά), τον αισθητήρα γωνίας κλίσης (πίσω από την μπαταρία) και την καλοδίωση από και προς την ECM. Αν όλο το σύστημα δουλεύει σωστά (κεντρικός διακόπτης, kill switch, καλοδίωση) τότε πρέπει να αλλάξεις ECM (εγκέφαλο)
 14. no prob. Απλά δεν μπορούσα να το βάλω εχθές γιατί ήμουν σπίτι και αυτά τα έχω στο γραφείο!
 15. Μια μικρή διόρθωση, το μηχανάκι παίρνει 2,15 λίτρα με αλλαγή φίλτρου λαδιού ή 2,1 χωρίς αλλαγή φίλτρου. Το ιξώδες που δίνει το εργοστάσιο είναι 10W40 αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα, σύμφωνα με το πινακάκι που δίνει. Μόλις βρω πως ανεβαίνει φωτογραφία, θα το σηκώσω.
 16. Απλό ορυκτέλαιο σε ελαιόψηκτο κινητήρα, δεν είναι καλό! Καλύτερα ένα ημισυνθετικό!
 17. Αφού βάλεις 1,5 λίτρο, βάλτο λίγο μπροστά να τα γυρίσει. Αλλιώς δε θα σου πάρει τα υπόλοιπα!
 18. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, γιατί έχει μεταλλική εισαγωγή. Η οποία βέβαια, σπάει εύκολα αν δεν έχει πατήσει σωστά!
 19. Αν έκανε μόνο καθάρισμα και γράσσο στη μεμβράνη, λογικό μου ακούγετε να κάνει πάλι τα ίδια! Από τη στιγμή που έχεις τρύπια μεμβράνη, δεν μπορεί ο καθαρισμός να βελτιώσει τα πράγματα. Τον αριθμό πλαισίου, τον χρειάζομαι ολόκληρο! με τα τελευταία ψηφία μόνο, δεν μπορώ να κάνω κάτι!
 20. ή τουλάχιστον, αν είναι να λύσεις μοτέρ, πρώτα πάρε τις φλάντζες!
 21. Δεν είναι μόνο με ποιον μιλάς. Είναι πάρα πολλές οι φορές, που σε ένα πρόβλημα, πρώτα ψάχνεις τις πιο εξωφρενικές και τραγικές αιτίες, ενώ τελικά είναι η πιο απλή.
 22. Πέρα από την πλάκα, μερικές φορές η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμαστε!!!!!
 23. Δεν πετιέται η κεφαλή αν έχει χτυπήσει η έδρα! Σε μερικά μηχανουργεία σου αλλάζουν έδρα! Αλλιώς ΙΣΩΣ με ένα φρεζάρισμα, να έρθει στα ίδια της!
 24. Όταν λες πάλι τα ίδια, τι εννοείς; Τι άλλαξες και σου κάνει το ίδιο; επίσης, αυτό που μου έδωσες είναι αριθμός κινητήρα. Εγώ χρειάζομαι τον αριθμό πλαισίου! Είναι στο λαιμό της μοτοσικλέτας!
 25. pissaman

  ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ VARADERO

  Μια χαρά είναι, απλά επειδή είναι πιο μαλακά από άλλα λάστιχα, αυτοί που κάνουν μεγάλα ταξίδια, χρησιμοποιούν πιο σκληρά, που έχουν καλύτερη χιλιομετρική απόδοση! ;)
×
×
 • Create New...