Jump to content

RookieJ

Νέα Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  9
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

4 Neutral

Σχετικά με το μέλος RookieJ

 • Κλάση
  Περιμένει την οδική
 • Γενέθλια Δεκέμβριος 21

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τόπος
  Άνω Λιόσια

Η Μοτοσικλέτα μου

 • myBike: Κατασκ/ής
  Ducati
 • myBike: Μοντέλο
  Multistrada
 • myBike: Κυβισμός
  1078cc

Ο Εξοπλισμός μου

 • Κράνος
  AGV K4 EVO

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

 • dreamBike: Κατασκ/ής
  Aprilia
 • dreamBike: Μοντέλο
  Tuono 1100RR
 • dreamBike: Κυβισμός
  1077cc
 1. Χωρίς να έχω τεράστια εμπειρία στο θέμα, λόγω ηλικίας, αν και έκανα με την πάπια συχνά ταξίδια Αθήνα-Πάτρα, Αθήνα-Χαλκίδα, Πάτρα-Πύργος, Πάτρα-Μεσολόγγι, Πάτρα-Αγρίνιο, Πάτρα-Πρέβεζα-Γιάννενα και προάστια Αθηνών (βλέπε Αγ.Θεόδωροι, Κόρινθος) και από παλιούς και από καινούριους από το 11 μέχρι το 15 θα σου πρότεινα εφόσον δεν έχεις δεξιά έξοδο (αν είσαι σε αυτοκινητόδρομο ή ταχείας κυκλοφορίας) να βγάζεις δεξί φλας και να κάνεις νόημα με το αριστερό σου χέρι να περάσουν εφόσον είναι δυνατό από θέμα κυκλοφορίας και χώρου. Όλα τα παραπάνω αν είσαι σε δρόμο που έχει πάνω από μία λωρίδα κυκλοφορίας. Αν όχι και είσαι σε εθνική οδό με 2 λωρίδες και η μία είναι ΛΕΑ. Προσπάθησε να κάτσεις αρκετά δεξιά χωρίς να πατάς τη ΛΕΑ και να τον αφήσεις να περάσει. Πάντα μα πάντα να παίζεις αμυντικά, ποτέ επιθετικά γιατί τα νεύρα του άλλου μπορεί να τον οδηγήσουν να κάνει επικίνδυνη προσπέραση ή και να σε κλείσει πολύ (βλ. να υπάρχει άτομο στη ΛΕΑ σταματημένο και να σου κάνει προσπέραση βάζοντάς σε σε κίνδυνο να πέσεις επάνω του). Αν υπάρχουν κώνοι και μια λωρίδα δεν αφήνεις κανέναν να περάσει ακόμα και αν χωράει γιατί μπορεί να στείλει αδιάβαστο με λάθος τιμωνιά ή να συγκλίνουν αργότερα οι κώνοι και να τους πάρεις παραμάζωμα. Στα παραπάνω που ανέφερα σίγουρα υπάρχουν και διαφοροποιήσεις ή και παρανομίες όπως π.χ να πατάτε και οι 2 την ίδια λωρίδα αλλά μέχρι να φτιάξει ο Έλληνας οδηγική παιδεία δεν υπάρχει λύση. Επίσης επειδή πολλοί μπορεί να πουν αν δεν μπορείς να πας γρήγορα μην μπαίνεις με τέτοια οχήματα σε αυτές τις οδούς η απάντηση είναι με ό,τι με βγάζει η τσέπη μου κινούμαι και επίσης πολλοί μπορεί να πουν μην αφήνεις κανέναν η απάντηση είναι ότι έχω ήδη επισκεφθεί τουλάχιστον 3 φίλους στο νοσοκομείο που ο άλλος δεν περίμενε και τους πέρασε από πάνω και δεν είδα τα δικαστήρια που έτρεχαν επί χρόνια να άλλαξαν κάτι σε αυτό. Τα παραπάνω έκανα εγώ αυτά τα χρόνια και βρέθηκα ελάχιστες φορές σε κίνδυνο από αυτά τα ζώα.Σόρρυ αν το πλάτυνα πολύ αλλά νομίζω ότι αυτά που είπα είναι εν μέρει σωστά και έπρεπε να ειπωθούν. Καλά ταξίδια μάγκες ;)
 2. Καλησπέρα στο forum. Θα ήθελα μια γνώμη για καινούρια εξάτμιση για honda dream 100. Το παπάκι είναι απείραχτο. Δε με νοιάζει ο θόρυβος αλλά να μη με ακούν και 5 τετράγωνα παραπέρα απλά θέλω να είναι καλή ανοξείδωτη γιατί αγόρασα πέρυσι το Πάσχα μια federal και πάει σκουπίδια γιατί σκούριασε εδώ και 2 μήνες.
 3. RookieJ

  Εκλαπη Honda Innova 125

  πλάκα πλάκα αν το έκλεψαν γύφτοι Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Ασπρόπυργο θα πάει σε κάμια μάντρα ή θα το κυκλοφορήσουν για λίγο μέχρι να το διαλύσουν!
 4. RookieJ

  Εκλαπη Honda Innova 125

  Περιστέρι να φανταστώ;
 5. Πήγα λοιπόν σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών στην Πάτρα δίπλα στα ΤΕΙ και μου απάντησαν ότι το δίπλωμά μου δεν έχει εκδοθεί ακόμα μετά από 6,5 μήνες! Και τους λέω ότι θέλω να φύγω εξωτερικό και μου λέει να σου δώσουμε το παλιό σου πίσω γιατί το άλλο θα πάρει κάνα μήνα να εκδοθεί και τους λέω εντάξει αλλά πώς θα μπορώ να οδηγώ τη μηχανή και μου λέει δε θα μπορείς. Και αν πάρεις πίσω το παλιό σου δίπλωμα ακυρώνεται η μέχρι τώρα αίτηση σου και θα πρέπει να κάνεις εκ νέου άλλη όταν γυρίσεις! Μετά από τον προϊστάμενο και το διευθυντή που μίλησα είχα την τιμή να με συνοδέψει ευγενικά ένας security μέχρι την έξοδο γιατί πολύ απλά ύψωσα τον τόνο της φωνής μου και τους έβρισα. ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ!
 6. Ευχαριστώ πολύ παίδες θα πάω πάλι από Δευτέρα να δω τι μπορώ να κάνω!
 7. Καλησπέρα, έχω καταθέσει στο Υπουργείο Μεταφορών, παράρτημα Πατρών, αίτηση για την αναβάθμιση του διπλώματός μου από Α1 σε Α2. Μου έχουν πάρει το κανονικό μου δίπλωμα (καρτελάκι) και μου έχουν δώσει 3 επίσημα έγγραφα (Βεβαίωση Καταχώρησης Αιτήματος, Καταγραφή της Αίτησής μου από το σύστημα και φωτοτυπία του παλιού μου διπλώματος), τα οποία έχουν επάνω επίσημη σφραγίδα από τον προϊστάμενο και την Ελληνική Δημοκρατία και γράφουν επάνω ότι χορηγείται για την ασφαλιστική εταιρία. Η τροχαία μου το αναγνωρίζει κανονικά ως επίσημο δίπλωμα. Τα προβλήματα που έχω είναι 2. Το 1ο είναι ότι έχουν καθυστερήσει 6,5 μήνες να μου εκτυπώσουν το καινούριο από το Υπουργείο Μεταφορών. Το 2ο είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δε με ασφαλίζουν για το Α2, γιατί λένε ότι δεν έχω το καρτελάκι. Για αυτό το λόγο είχα πάει και εγώ στο Υπουργείο και τους είπα το πρόβλημά μου και μου λένε άλλαξε ασφαλιστική και ότι δεν έχουν άτομα μέσα στα γραφεία για αυτό θα καθυστερήσει η έκδοσή του. Έχει τύχει σε κανέναν αυτή η περίπτωση γιατί έχω τόσο καιρό τη μηχανή ασφαλισμένη σε άλλον και τρέμει η ψυχή μου μη γίνει κάνα ατύχημα και έχω τρεχάματα.
 8. RookieJ

  Βάση Δεδομένων Moto

  Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (Windows, Mac, Android, Linux) ή website, που να παρέχει επίσημες πληροφορίες σχετικά με όλα τα μοντέλα μηχανών; Δεν ψάχνω εγχειρίδιο χρήστη ή εγχειρίδιο μηχανικού, μόνο τα χαρακτηριστικά (tech specs) της κάθε μηχανής. Έχω ψάξει πολύ στο διαδίκτυο και δεν βρίσκω κάτι αντικειμενικό ή επίσημο, γιατί το καθένα αναφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά για τα ίδια μοντέλα ή είναι ελλιπές. Αν υπάρχει κάτι, ακόμα και αν έχει και άλλες πληροφορίες μέσα δε με πειράζει.
×
×
 • Create New...