Jump to content

matzis

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  685
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους matzis

 1. Καλησπέρα, έχω την εξής απλή απορία: Ταιριάζει η ζελατίνα του KLE 500 91-93 με το 93-04? Στην 1η έκδοση στο fairing μπροστά υπάρχουν γρίλιες στους αεραγωγούς και στην 2η όχι, κατά τα άλλα δεν διακρίνω κάποια διαφορά. Η συγκεκριμένη διάφορα φαίνεται και κάτω.
 2. Ναι, υπάρχει ενας αισθητήρας θερμοκρασίας, που φαινεται εδω και εδω κ επίσης έξω απο το φιλτροκούτι στην πολλαπλής έχει και map αν δν κάνω λάθος. Τι μπορώ να κάνω/μάθω απο αυτούς;
 3. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Δεν γνωρίζω κατα πόσο είναι ενεργό το forum καθώς απέχω αρκετό καιρό, ωστόσο είπα να κάνω μια προσπάθεια σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω η είχε αντίστοιχο πρόβλημα. Το λοιπον, είμαι εδώ και κάποιους μήνες κάτοχος ενός ομορφότατου και τιμιότατου FZ6 S1 με ~26κ χλμ χρονολογίας 2006. Το απέκτησα ΘΕΡΙΝΟΥΣ μηνες (σημαντικό) και τότε η λειτουργία του ήταν ομαλότατη και δν είχα κανένα θέμα. Όσο άρχιζε όμως να κρυώνει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, άρχισα να αντιμετωπίζω το πρόβλημα του τίτλου, δηλαδή ψηλές στροφές στο ρελαντί. Αρχικά, να αναφέρω το εξής: Όταν άρχισα να εντοπίζω το πρόβλημα (έστω κατά τον μήνα Οκτώβριο), παρατήρησα οτι το εμφάνιζε ΜΟΝΟ όταν ηταν χαμηλές οι εξωτερικές θερμοκρασίες, δηλαδή η νωρίς το πρωί η το βράδυ. (~10 βαθμων C) Σε αυτήν την περίπτωση απο τις φυσιολόγικές στροφές ρελαντί ~1200/1300 το ρελαντί "ανέβενε" στις ~1500 στροφές. Στην διάρκεια της μέρας δεν είχα θέμα. Πλέον, με ακόμα πιο ριγμένες θερμοκρασίες, δηλαδή κοντά στους 0 με 5 βαθμους, η μηχανή ανεβάζει ~2000+ στροφές ρελαντί, το έχω δεί να φτάνει και 2200. Κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις: 1) Το πρόβλημα διαφέρει και επηρρεάζεται αποκλειστικά απο την θερμοκρασία περιβάλλοντος 2) Η θερμοκρασία του κινητήρα (ζεστό/κρυο) κλπ ΔΕΝ επηρρεάζει ΚΑΘΟΛΟΥ. Και μετά απο 2 ώρες βόλτα το ίδιο ακριβώς κάνει 3) Το TPS έχει αλλαχτεί με την σχετική ανάκληση που υπήρχε, οι μετρήσεις που δίνει απο το diag είναι 15 κλειστό 100 ανοιχτό (όσο πρέπει δηλαδή) 4) Έχει γίνει συγχρονισμός στις πεταλούδες (ΤΒ Sync) το οποίο πέτυχε και είχε διαφορά στην απόκριση γκαζιού, στρωτή λειτουργία μοτέρ κλπ αλλα όχι στο ρελαντί 5) Η βίδα του ρελαντί επηρρεάζει τις στροφές του ρελαντί προφανώς, ΑΛΛΑ με κατότατο όριο τις στροφές που "επιλέγει" (να πω ειρωνικά) να εχει το μοτερ την εκάστοτε στιγμή. Δηλαδή, αν "θέλει" να έχει 1600, μπορείς μόνο να ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ το ρελαντί παραπάνω, οχι να το ρίξνεις κάτω απο 1600. Αντίστοιχα με όταν "θέλει" να εχει 2000 κ.ο.κ. Στις φυσιολικές συνθήκες πχ καλοκαίρι, μπορούσες να ξεβιδώσεις την βίδα μέχρι οριακά να σβήσει (~900 στροφες πχ) 6) Το diag δεν βγάζει κανέναν κωδικό βλάβης, και κατα τα άλλα η μηχανή δουλεύει άψογα 7) Δεν βρέθηκε κόψιμο-σκίσιμο κλπ σε σωλήνα αέρα-υποπίεσης η κάτι ώστε να δικαιολογεί οτι "τσιμπαει" αέρα η κατι τέτοιο Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ και ΝΟΜΙΖΩ (αν και οχι αρκετά τεσταρισμένο) οτι επηρρεάζει είναι το σύστημα AIS που τροφοδοτεί αέρα στην εξάτμιση. Θεωρώ οτι κάτι πάει λάθος εκει, μπαίνει πολύς φρέσκος αέρας στην εξαγωγή, μπερδεύει τον Λ, ο οπόιος με την σειρά του προσπαθεί να ρυθμίσει τα μείγματα, τα "φτωχαίνει" και για αυτό ανεβαίνει το ρελαντί. Για όσους έχουν ασχοληθεί με καρμπιρατέρ, το πρόβλημα θυμίζει λίγο φτωχό μείγμα απο βίδα που σηκώνει ρελαντί. Η μηχανή δεν έχει αλλαγμένο τίποτα μηχανικά, εκτός απο ένα φίλτρο DNA, αλλά το πρόβλημα παραμένει και με το εργοστιακό φίλτρο. Γνώμες;
 4. matzis

  Πρώτη φορά ντυμένο/on-off

  Ναι για αυτό απέκλεισα τα 600 και 650 καθώς ψάχνω injection. Είμαι στο ενδιάμεσο του "περνάει χωματόδρομο" και "σοβαρό χώμα". Φυσικά δεν σκοπεύω να πηγαίνω βουνά με αυτό, αλλά να μπορώ να κάνω και μια χωμάτινη διαδρομή με σχετική άνεση. Για αυτό καταλήγω και σε 17αρα πίσω 19 μπροστά αντί 21.
 5. matzis

  Πρώτη φορά ντυμένο/on-off

  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την απάντηση. Το V-Strom το θεωρώ όντως τιμιότατο μοντέλο και έχεις δίκιο οτι είναι κοντά στις δυνατότητες πχ του Transalp. Ωστόσο, το V-Strom είναι σε όλα "λίγο πιο street", εννωόντας: βαρύτερο, χαμηλότερο απο το έδαφος και θέση οδήγησης και φαρδύτερα πιο Street ελαστικά. (εννοείται πολύ μικρές διαφορές). Εκτός απο αυτό, εντελώς υποκειμενικά, δεν με συγκινεί κ η εμφάνιση του. Ωστόσο παραμένει μία πολύ καλή επιλογή που θα την ψάξω λίγο περισσότερο. Το V-Strom 1000 και Capanord δεν τα είχα σαν επιλογές, γιατί αρχικά δεν ήθελα να ανέβω τόσο σε cc (εξαίρεση το 990, γιατί 990 ). Επίσης τα θεωρώ αρκετά πιο Tourer απο αυτό που ψάχνω. Tiger 955 έριξα μια ματιά στο car.gr αλλά δεν μου γέμισε και κάτι το μάτι. Η περίπτωση που αναφέρεις να περιμένω λίγο καιρό και να πάω σε κάτι καλύτερο είναι αρκετά πιθανή, γιατί βλέπω πως για τα χρήματα και κατηγορία που ψάχνω δεν βλέπω να με ενθουσιάζει κάτι ιδιέταιρα. Εαν είναι να καταλήξω σε κάτι τώρα μάλλον Transalp η V-strom 650 σαν προσωρινή λύση.
 6. matzis

  Πρώτη φορά ντυμένο/on-off

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο οτι το F650 το συγκεκριμένο όντως δεν είναι τόσο για χώμα, αλλα ως έναν βαθμό θεωρώ θα ανταποκριθεί. Σχετικά με το Versys το 300 όντως δεν το είχα καθόλου στα υπόψιν, αλλά πιστεύω τα 300 cc και 40 άλογα δεν θα με καλύψουν.
 7. matzis

  Πρώτη φορά ντυμένο/on-off

  Καλημέρα/Καλησπέρα/Καλό βράδυ για να καλύψουμε όλες τις ώρες ανάγνωσης. Η κατάσταση έχει ως εξής: Τα τελευταία δύο χρόνια, είμαι κάτοχος Shiver 750, εξαιρετική μηχανή για βόλτες, μικρο εκδρομούλες και "καγκουριλίκια". Πριν απο αυτό, Gladius 650. Πριν απο αυτό, Wolf 250. Το μοτίβο; Γυμνά και Street μοτο. Αποτέλεσμα; Πάντα μου έλειπε και με περιόριζε οτι δεν μπορούσα να πατήσω χώμα. Παράλληλα, με γυμνό όσο διάθεση και να έχεις, σε ταξίδι πάνω απο 200+ χλμ, όπως και να το κάνεις ο αέρας θα κουράσει. Επομένως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Προφανώς δεν ψάχνω καθαρά off μηχανή, επομένως πάμε σε on-off, απαραίτητα 2κύλινδρο (είτε V είτε σειρά). Θέλω να δώσω κοντά στα 4000€, με διάθεση μέχρι 4500€ για κάτι που αξίζει. Χρονολογίες 2007+, και ψεκαστό. Τα χλμ αν και δεν ειναι το παν, θα προτιμούσα κάτι μέχρι 35-40κ. (Κυρίως για λόγους περιφεριακών/μεταπωλητικής αξίας κ.ο.κ) Μηχανές που δεν θεωρώ on/off (Και δεν είναι κατα κύριο λόγο) : Versys/v-strom/varadero κλπ τα θεωρώ tourer, με πιο περιορισμένη χωμάτινη συμπεριφορά απο οτι θα ήθελα Μηχανές που θέλω αλλα overbudget: KTM 990 Adventure, GS 800/850 Adventure, CRF Africa Twin (βγαινει εκτος DCT??) , Tenere 700 (οχι 660 γτ 1κ), Tenere 1200 κλπ Μηχανές κοντά σε αυτό που θέλω: Transalp 700 (οχι 6/6,5 γτ καρμπ), BMW F650GS (το 800αρι twin, οχι 650 γτ 1κ) Η ερώτηση μου είναι, τι χάνω; Το έχω ψάξει, αλλά με τα κριτήρια που βάζω δεν μπορώ να βρώ κάτι άλλο. Ολες οι προτασεις δεκτες, ευχαριστω!
 8. matzis

  Sym Wolf 250

  Πωλείται Sym Wolf 250cc σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο εξωτερικά όσο και μηχανικά. Στα 10.000 χλμ έγινε αλλαγή ελαστικών στα Bridgestone Battlax S20 Evo, καθώς και τοποθετήθηκε νέα μπαταρία.Υπάρχει tankpad στο ντεπόζιτο, έχει αλλαχθεί η λάμπα σε Philips X-Treme Vision για βελτίωση του φωτισμού, ενώ επίσης έχει τοποθετηθεί φίλτρο αέρα Simota. Όλες οι αλλαγές και τα Service έχουν γίνει στην ώρα τους, ενώ τα λάδια που χρησιμοποιούνται είναι τα Motul 300V, κορυφαία στην κατηγορία τους. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για νέους αναβάτες, αλλά και για καθημερινή μετακίνηση. Είναι πάρα πολύ οικονομική και αξιόπιστη μοτοσυκλέτα η οποία δεν θα απογοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς, καθώς άνετα προσφέρει διασκέδαση σε δρόμο με στροφές κλπ.Να σημειωθεί πως η μηχανή δεν έχει πέσει ποτέ, ενώ φυλάσσεται πάντα σε κλειστό χώρο. Δίνεται λόγω αγοράς άλλης μοτοσυκλέτας. Τηλ. Επικοινωνίας 6948828195, Νίκος. -->>>Παρακαλώ επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, δεν παρακουλουθω πλεον το forum. Ευχαριστω<<<----
 9. Το σετ περιλαμβανει τα ακολουθα: Οθόνη - Samsung SyncMaster 2243nw ποντίκι logitech b100 webcam logitech c200 πληκτρολογιο (nobrand) ηχεία logitech 2.1 το κουτι περιλαμβανει: - επεξεργαστης Intel i3 3240 3.4 ghz -1ος σκληρός 1 TB western digital hdd -2ος σκληρος 500 western digital hdd -μνημη kingston 4gb(2x2) 1333 mhz dd3 ram -μητρικη d75m-d3v -καρτα γραφικών gigabyte gtx 650 Ti Boost -windows 10 pro 64 bit -card reader Ο υπολογιστής παιζει με ανετα ελαφριους τιτλους οπως LoL κλπ, ενω μπορει να τρεξει ακομα και καινουργια παιχνιδια με χαμηλες απαιτησεις, ακομη και τα πιο βαρια παιχνιδια αλλα με κατεβασμενα γραφικα. Κατα τα αλλα, σε καθημερινη χρηση browser κλπ δεν εχει κανενα θεμα. Σε συνδυασμο με οθονη - ηχεια - πληκτρολογιο - ποντικι και web cam ,ειναι ενας αξιολογος συνδιασμος για τα χρηματα του.
 10. matzis

  Πωλείται MSI Z270 SLI Plus

  Η μητρική είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένη, δίνεται με το κουτί της, ΟΛΑ τα παρελκόμενα, με απόδειξη αγοράς και εγγύηση για 1.5 χρονο. Αυτήν την στιγμή είναι σε σύστημα, και θα βγεί εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον. Πωλείται ξεκάθαρα λόγο αλλαγής σχεδίων (αγορά non - k επεξεργαστή)Εννοείται πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν έχει ίχνος χρήσης ούτε καν σκόνης. Τέλος, έχει γίνει το τελευταίο bios update. https://www.car.gr/parts/view/10975835/
 11. matzis

  παπουτσια sperry ολοκαινουργια νουμερο 43

  Εχουν φορεθεί 1 φορα, πωλούνται λόγο λάθος μεγέθους
 12. Πάρε μεταχειρισμένο μηχανάκι σχετικά καινούργιας χρονολογίας, πχ Sprinter. Βρες το σε οσο το δυνατον καλύτερη κατάσταση μπορείς. Δεν αξίζει να δωσεις 1300ε+ για καινουργιο, εφοσον η αξια του πεφτει πολυ γρήγορα. Τα λεφτά που θα γλυτώσεις απο την αγορά καινούργιου, μπορείς να τα δώσεις για ενα καλό service σε αυτο που θα πάρεις, κ μπορεις απο εκει κ περα να αναβαθμισεις τα φρένα (υγρα/τακακια) η τις αναρτήσεις κ.ο.κ. Και σχετικά με τα υπόλοιπα που λες οτι ενδιαφέρεσαι απλά για ενα μηχανακι για μεταφορά, χωρίς παρεξήγηση τα λέγαμε όλοι στα 16, αλλά με κάθε ευκαιρία την παπατζα μας την κάναμε. Οπότε και μεγαλύτερο μοτέρ θα δες να βάλεις κλπ κλπ. Οπότε αγοράζοντας μεταχειρισμένο, πάλι γλυτώνεις χρήματα για κύλινδρους-πιστόνια η οτι αλλο θες να αλλαξεις αργοτερα.
 13. http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/9002230/ Πωλείται, σε άριστη κατάσταση
 14. http://www.mybike.gr/forums/topic/73237-ακριβής-εύρεση-του-ρελαντί-με-λογισμικό-επεξεργασίας-ήχου/ Δες εδώ Αν σου είναι εύκολο κάνε την διαδικασία που αναφέρεται και δες πόσες στροφές όντως έχει
 15. Μπορεί να μην βγάζει λάθος το tps αλλά οι τιμές που δίνει να μην είναι σωστές. Πάνε ξανά στο συνεργείο με το διαγνωστικό και ζητά να ελέγξουν αν οι τιμές είναι οι προβλεπόμενες από το service manual. Μπορεί το πρόβλημα να στο κάνει για 0.5v απόκλιση και το διαγνωστικό να μην το βγάζει καν. Εννοείται τα βασικά όπως καθαρισμός φίλτρου αέρα, αν θέλεις αγόρασε και κάποιο καθαριστικό για τα μπέκ και καθάρισε τα, φίλτρο βενζίνης κ.α. (υπόψιν ότι πολλές μηχανές να μην πω οι περισσότερες έχουν δύο φίλτρα βενζίνης. Ενα μέσα στο ντεπόζιτο πρίν την αντλία κ ένα μετά. ) . Επίσης δες σε τι κατάσταση είναι τα μπουζί σου. Γενικώς πρώτα κάλυψε τα "χοντρά" όπως βενζίνη και ρεύμα κ μετά πας στα υπόλοιπα
 16. Καλησπερα. Αν πουλαει κανεις σχαρα για το Wolf ας μου στειλει ενα μηνυμα. Ευχαριστω.
 17. Τελευταίο update για το Post Το προβλημα λυθηκε, με την αντικατασταση του tps. Μετα απο τηλέφωνο στην κεντρική αντιπροσωπίαια, στο τμήμα ανταλλακτικών στην Καλλιθέα, ο υπάλληλος με ενημέρωσε οτι λιγο πολυ δεν εχουν ιδέα για αυτο το πράγμα, και δεν υπάρχει καν σαν ανταλλακτικό, και οτι οι ιδιοι θα το παρουν για πρωτη φορα απο το εργοστασιο στην taiwan, και θα κανει τουλαχιστον μηνα να ερθει με άγνωστο κόστος. Να περιμένω εναν μηνα χωρις μηχανη δεν υπηρχε περίπτωση, οπότε έψαξα και βρήκα οτι στο Wolf μπαίνει ακριβώς το ίδιο που μπαίνει και στο Sym Citycom 300i. Βρήκα ένα τρακαρισμένο απο Πάτρα λοιπον και το πήρα ως έχει, με 46ε +μεταφορικά. Το έβαλα πάνω, το ρύθμισα σύμφωνα με το Service Manual και η μηχανή δουλεύει άψογα! Cheers!
 18. Αν εχεις καποιες βασικες γνωσεις και μπορεις να διαβασεις το Manual μπορεις να κανεις αρκετα πραγματακια μονος σου. Ολη η δουλεια εγινε με ενα πολυμετρο, το Service Manual στο laptop και εναν συνδετηρα για Jumber wire :p Να δουμε μονο ποσο θα βγει ο αισθητηρας τωρα..
 19. Λοιπον, μετα τον τελευταιο ελεγχο που εκανα εβγαλα τα εξης συμπερασματα. Το προβλημα ηταν οντως ο αισθητηρας του γκαζιου TPS. Αυτό προέκυψε απο: 1) Αυτοδιάγνωση με το λαμπάκι του check engine που αναβοσβηνε με την εξης ακουλουθια, αν την χρειαστει καποιος: 5 φορες αργες, 4 γρηγορες (εννοειται για το συγκεκριμενο μοντελο) 2) Μετρησεις με πολυμετρο, που εβγαλε εντελως λαθος βολτ τοσο σε ανοιχτο οσο και σε κλειστο γκαζι 3) Οταν αποσυνδεσα τον TPS, το λαμπακι ηταν αναμμενο και η μηχανη δουλευε σχεδον φυσιολογικα, με closed loop χαρτογραφηση Γενικα, απο οτι καταλαβα ο εγκεφαλος διαβαζε την ενδειξη του tps που ελεγε οτι το γκαζι ηταν τερμα ανοιχτο (εδειχνε 4,9 βολτ στο τερμα ανοιχτο ενω επρεπε να δειχνει 3,7 αλλα οκ) και ετσι ψεκαζε μειγμα για τερμα γκαζι. Το γκαζι ομως ηταν κλειστο, αρα και η παροχη αερα ελαχιστη οποτε ειχα πολυ πλουσιο μειγμα. Αυτο το πλουσιο μειγμα επνιγε το μηχανακι και δεν το αφηνε να δουλεψει σωστα στο ρελαντι η στο υπολοιπο τραβηγμα του γκαζιου, ενω οταν οντως ειχα τερμα γκαζι δεν υπηρχε θεμα, επειδη υπηρχε η σωστη ποσοτητα αερα. Εν τελη, αυριο θα παρω καινουργιο TPS, θα το ρυθμισω σωστα και ελπιζω να μην εχω θεμα! Ευχαριστω ολους για την βοηθεια
 20. Το tps θα πάει για αλλαγή γιατί και η αυτοδιάγνωση έβγαλε ότι έχει πρόβλημα αλλά και με τις μετρήσεις έβγαλε τελείως λάθος βολτ. Ο αισθητήρας εισαγωγής πώς ακριβώς λέγεται με τα αρχικά στην αγγλική? Στο σώμα του injection έχει το tps, τον MAP, και το ISC κ φυσικά το καλώδιο που δίνει εντολή στον ψεκαστήρα. Δεν έχω δει κάτι αλλο
 21. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, έψαξα κάτι βίντεο που το κάνουν κ απλά το έκανα και εγώ.. ούτως ή άλλως είχε θέμα οπότε δεν νομίζω να χαλασα κάτι. Γιατί αν επιτρέπεται όμως να το βγαλεις?
 22. Λοιπόν το έβγαλα το καθαρισα με σπρέι επαφών το ξαναεβαλα και τζιφος. Έκανα μετρήσεις με πολύμετρο και απέχουν πολύ από τις προβλεπόμενες. Με κλειστό γκάζι πρέπει να βγάζει 0.6 +- 0.02 βολτ και βγάζει 4.4 ενώ με τέρμα ανοιχτό από τα υποτιθέμενα 3.7 +- 0.02 βολτ βγάζει 4.9
 23. Έκανα διαγνωστικό έλεγχο μόνος μου με έναν τρόπο που έχει το μανούαλ ανάλογα την συχνότητα κ την διάρκεια που ανάβουν τα λαμπάκια κ έβγαλε σφάλμα στον αισθητήρα του γκαζιου tps που δεν μπορώ να σβήσω κ όλας. Αμα τον βγάλω και τον καθαρίσω θα γίνει τίποτα ή δεν χρειάζεται?
 24. Εντάξει προπάνιο δεν θα έριχνα ούτως ή άλλως. Κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα αισθητήρα, είτε του οξυγόνου είτε όπως είπε ο Flying της πίεσης καυσίμου. Επικοινωνησα με τον υπεύθυνο της τεχνικής ομάδας του γκορκγολη και από βδομάδα θα πάω πάλι στο εξουσιοδοτημένο για επανέλεγχο με το διαγνωστικό την στιγμή που έχει αναμενο το check engine και δουλεύει για να δούμε τι γίνεται. Το ενδεχόμενο να είναι το μπεκακι είναι σχεδόν απίθανο γιατί όταν παίρνει με αναμμένο το τσεκ λειτουργεί κανονικα (παρακάμπτει τον αισθητήρα ?) Εν πάση περιπτώσει από δεύτερα θα φανεί
 25. Το πήγα σήμερα στο εξουσιοδοτημενο συνεργείο και λενε οτι μάλλον ειναι το μπεκακι του Injection. Το διαγνωστικο δεν εβγαλε κανενα σχετικο σφάλμα με το πρόβλημα μου. Επίσης οταν ανάβει το λαμπάκι "check engine", η μηχανη δουλευει κανονικα, ενω οταν ειναι σβηστο παρουσιαζει το προβλημα που ανεφερα.
×
×
 • Create New...