angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Χαίρουτε, για την περίπτωση που ενδιαφέρεται κανείς, ένα ημιτελές ακόμα κειμενάκι σχετικά με τις αντιστάσεις που ασκούνται σε μια κινούμενη μηχανή. Στην παρούσα του φάση το κείμενο αναφέρεται μόνο στις αντιστάσεις λόγω κύλισης τροχών ..... Σε μελλοντική φάση (χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω περαιτέρω αυτό) θα περιλαμβάνει και ανάλυση για τις αεροδυναμικές επιδράσεις. Ουσιαστικά μαζεύω υλικό γιατί θέλω να προτείνω ένα σχετικό μάθημα επιλογής (και με πολλά άλλα καλούδια μέσα) για τα τεταρτοετάκια μου. Θέματα copyright δεν υφίστανται καθώς και το κείμενο και οι υπολογισμοί (σε Mathematica) για τα graphaκια είναι δικά μου ..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Αγγελε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ouzo Power 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Aυτο μαλιστα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Συνολικά δαπανώνται 13,88 ίπποι από την ισχύ του κινητήρα για αντιστάθμιση της τριβής κύλισης στα 225 χλμ/ω. Εμένα μου τρωει 18,36 ίππους ρε Άγγελε! Τι να κάνω; Δίαιτα; Για το κείμενο, . Κατανοητό και για μην εκκολαπτόμενους αξιωματικούς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Μπράβο Άγγελε, σίγουρα ενδιαφέρον Όποτε το συμπληρώσεις ανέβασε το Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Και που να δουμε και τις απωλειες απο τις αεροδυναμικες αντιστασεις! Ειχε ενα σχετικο αρθρο στους 2Τροχους προ μηνων, που μετρουσε busa, xx1100 και zzr1400, αν το βρω θα το κοπιαρω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2007 Αγγελε καλα τους τα'πες και δεν κολωσες φιλε...Ριξτους και δυο σκαμπίλια σταυρωτα και μη μασας...Τους αλητες ε τους αλητες... Τι;Δεν ειστε τσακωμενοι;... :P Τι να πω;Εισαι "αλλου" και .. Αλλά αν θες την γνωμη μου...θα περιμενεις λιγο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Παίδες, παρόλο που το άρθρο για τις αντιστάσεις σε κίνηση το έχω πιάσει μια δυο φορούλες στο καλοκαίρι μέσα δεν είναι εντελώς έτοιμο προς δημόσια βρώση ακόμα ..... αλλά που θα πάει ..... Εντωμεταξύ κάτι που έστειλα σε ένα φίλο στο(!) Αγγλία για μια πιο συμπληρωμένη έκδοση του Physics of Motoring που θα βγεί κάποτε(ς) μπορεί να ενδιαφέρει ορισμένους. Ουσιαστικά αναλύει με σχεσούλες την μετακίνση φόρτου σε μπροστά και πίσω ρόδα κατά την επιτάχυσνη ή φρενάρισμα αντίστοιχα. Ε και μια και το κάνει αυτό, συσχετίζει και την επιτάχυσνη (ή επιβράδυνση) σε g με γεωμετρικά στοιχεία μια μηχανής και το σημείο όπου σηκώνεται σούζα (ή αντίστοιχα κάνει endo). Σόρυ που το κείμενο είναι στα Αγγλικά ..... ίσως και αν υπάρχει ενδιαφέρον να βγεί και μια Ελληνική εκδοσούλα κάποτε .... Τονίζω ότι οι υπολογισμοί δε λαμβάνουν υπόψη (ακόμα :lol: ) κάθισμα ή επιμήκυνση της ανάρτησης λόγω μεταφοράς φορτίου .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Βλέπω χάρηκες τις διακοπούλες σου Άγγελε και γύρισες με ορεξούλα. :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Βλέπω χάρηκες τις διακοπούλες σου Άγγελε και γύρισες με ορεξούλα. :D Άλλωστε είπαμε .... κάποια πράγματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον ..... κάποια άλλα ..... (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρομαι σε μία από τις δουλειές μου) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Αγγελε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costaeu4 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Θα είχε ενδιαφέρον να κοιτάζαμε το πως προκύπτουν αυτές οι δύο σχέσεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Θα είχε ενδιαφέρον να κοιτάζαμε το πως προκύπτουν αυτές οι δύο σχέσεις... Σε ποιές σχέσεις αναφέρεσαι ? (αν εννοείς τα ενδιάμεσα στάδια, άλγεβρα είναι και βασίζεται και στους ορισμούς που έχω δώσει στις φυσικές ποσότητες). Ουσιαστικά η όλη φάση ξεκινάει από τους ορισμούς κατανομής βάρους μπρός - πίσω, το ύψος του κέντρου βάρους και ισορροπία δυνάμεων και ροπών. Κοινώς ψιλοστάνταρ πράγματα. Το ύψος του κέντρου βάρους είναι μεταβλητό στο διάγραμμα (είναι λογικό καθώς η στάση του οδηγού το διαμορφώνει αρκετά έντονα), όπως και η επιτάχυνση σε g. Δεν λαμβάνω υπόψη για τον υπολογισμό τη μεταβολή της οριζόντιας κατανομής του κέντρου βάρους βάσει της κίνησης του αναβάτη (αν και η τάση φαίνεται από τις εξισώσεις) καθώς, όπως το αναφέρω και στο άρθρο, και την επίδραση της κίνησης της ανάρτησης. Για το τελευταίο χρειάζονται και αρκετά πιο περίπλοκοι υπολογισμοί αλλά και στοιχεία που δεν έχω ακόμα σε αριθμητική μορφή στη διάθεσή μου (σταθερές συμπίεσης και επιμήκυνσης ανάρτησης - κατανομές για να είμαστε πιο ακριβείς καθώς σαν σύνολο η συμπεριφορά δεν είναι εντελώς γραμμική - καθώς και γωνίες εφαρμογής δυνάμεων. Χρόνο νάχω γιατί από όρεξη καλά πάμε :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Άντε Άγγελε, τελείωνέ το να το κάνω προγραμματάκι για το PDA, γιατί η κατανομή βάρους κατά την επιστροφή από το Αστέρι είναι κάποιο πρόβλημα στα τούνελ της περιφερειακής Υμηττού. :o Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costaeu4 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2007 Όντως αν και δεν έχω εξειδίκευση στο θέμα... κάνω τη λογική υπόθεση ότι θα υπεισέλθεις και σε δυναμική ανάλυση για να είναι πιο ακριβής η μοντελοποίηση... Π΄ντως είναι πολύ ενδιαφέρον... Το αποθήκευσα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2007 Χαίρουτε, μιας και ποστάρισα κάτι για το τόπικ HP vs Ροπή του Θανάση, το οποίο άπτεται έμεσα και στα θέματα αντίστασης του αέρα (βασικά λέει πως τη χρησιμοποιούμε ως αφαιρούμενη από τη δύναμη που ασκεί το μηχανάκι στο δρόμο για να υπολογίσουμε επιτάχυσνη) το ποστάρω και εδώ για να είναι μαζεμένα. Να αναφέρω ότι η αρχική ιδέα για μοντελοποίηση με αυτή την προσέγγιση ήταν του John Robinson από το περιοδικό Performance Bikes (Αγγλία μεριά) αν και σε σχέση με τον αρχικό του κώδικα που είχαμε συζητήσει εδώ και 12-14 χρόνια (σε Basic2 κιόλας για τους παλιούς :lol:) τα πράγματα έχουν εξελιχθεί σε αρκετούς τομείς κατά πολύ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
touristas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2007 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2007 Eιπαμε.. Πριν την αγορα μοτο απο δω και μπρος, θα δινουμε διαγωνισμα στη φυσικη του λυκειου! (Εχω και ενα μηχανολογο απο το πολυτεχνειο, φιλο, θα δανειστω και τιποτις απ'αυτον! ) ;) :lol: :lol: :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2009 αυτα τα attachment ? θα τα δουμε ? :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2009 αυτα τα attachment ? θα τα δουμε ? :) Removed from the user's attachment system... (κοινως δε θα τα δουμε! :P ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Σε κάπως νεώτερη μορφή επαναφέρω το σύνδεσμο για το κείμενο που αναφέρεται στην πρόβλεψη των χαρακτηριστικών κίνησης μιας μηχανής από το δυναμοδιάγραμμά της. Εμπεριέχει κάποιους υπολογισμούς οπότε αν δεν τα πάτε τέτοια πράγματα καθόλου ..... σας έχω προειδοποιήσει τουλάχιστον Ελπίζω να το βρεί κανείς ενδιαφέρον. Σταδιακά θα ποστάρω και τα υπόλοιπα σχετικά κείμενα που αναφέρονται στο τόπικ. BikeLoads 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2012 Φίλε... νοτ φάουντ (Θα'ναι πολύ extreme πράμα είμαι σίγουρος, παίζει να ξανανέβει?) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2012 Φίλε... νοτ φάουντ (Θα'ναι πολύ extreme πράμα είμαι σίγουρος, παίζει να ξανανέβει?) Τώρα το είδα φίλε Heartblood σχετικά links που μπορεί και να δουλεύουν: https://rapidshare.c...lie_stoppie.pdf https://rapidshare.c..._resistance.pdf https://rapidshare.c...3/BikeLoads.pdf Εφόσον είναι οκ και κατεβάσεις κάτι ελπίζω να το βρεις ενδιαφέρον (και όποιος άλλος θέλει βέβαια). αν δεν δουλεύουν τα links ειδοποίησε και θα βρούμε κάποιον τρόπο (σε εμένα δουλεύουν οκ, σε βγάζει σε ένα αρχικό interface με το rapidshare και αν επιλέξεις το save to your computer /download κατεβάζει το αρχείο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Herzblut 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Τώρα το είδα φίλε Heartblood σχετικά links που μπορεί και να δουλεύουν: https://rapidshare.c...lie_stoppie.pdf https://rapidshare.c..._resistance.pdf https://rapidshare.c...3/BikeLoads.pdf Εφόσον είναι οκ και κατεβάσεις κάτι ελπίζω να το βρεις ενδιαφέρον (και όποιος άλλος θέλει βέβαια). αν δεν δουλεύουν τα links ειδοποίησε και θα βρούμε κάποιον τρόπο (σε εμένα δουλεύουν οκ, σε βγάζει σε ένα αρχικό interface με το rapidshare και αν επιλέξεις το save to your computer /download κατεβάζει το αρχείο) Thanks! απ'οτι είδα δουλεύουν, τα φόρτωσα στον JDownloader και περιμένω :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες