Jump to content
μάθο...

Πόσο "εκδρομικη" μοτοσυκλετα χρειαζεται;...

Recommended Posts

Πριν λιγο καιρο ο Μπαμπης με το Fjr 1300 πηρε τηλεφωνο το φιλαρακι του τον Νεοκλη με το Blackbird και στον καφε επανω ριξανε μια ιδεα...ρε συ Μπαμπη μπας και κανονιζαμε ολη η παλιοπαρεα να παμε μια εκδρομουλα;ετσι απλα;Το Γυρο της Ελλαδας; :) Και δε μου λες ρε Νεοκλη;θα πουμε σε ολους;Ναι ρε σε ολους;Εξαλλου τι σκατα παρεα ειμαστε;Ετσι κι εγινε λοιπον...3 Νοεμβρη 2005 στα διοδια της Ελευσινας κοσμοσυρροη...Ηταν εκει ο Μπαμπης με το Ρενακι και το Fjr τους,διπλα στον Nεοκλη με φουλ φορτωμενο το Blackbird...Παραδιπλα ηταν ο Αποστολης με το Vfr και την Ματινα(την κυρα του)παρεα,πιο διπλα η Σωτηρια που ειχε φερει και τον "δικο της" καβάλα στο ΧΤ τους,παραδιπλα ο Αλεκος με την Στελλα να σφιγγουν τους ιμαντες στο Caponord τους,ενω τους κοιτουσαν ο Τασος που ηταν εκει με το καμαρι του,ενα R1 καλογυαλισμενο και με τα πακετα εξοπλισμου απανω και η Δημητρα με το TDM της,ο Κώστας με ενα Suzuki Intruder πιο περα αλλά και η Μαγκυ με τον Γιωργο πανω στο ΚΤΜ 950 πανετοιμοι...Μολις ηρθαν και ο αλλος Κωστας με το CBR600RR και η Μαιρη με το GSXR 750 φυγανε...Η παρεα σε απαρτια και βουρ... Ελευσινα-Κορινθος-Τριπολη-Σπαρτη-Γυθειο-Καλαματα-Πυργος-Πατρα- Μεσολογγι-Καρπενησι-Λαρισα-Καρδιτσα-Λιτοχωρο-Χαλκιδικη-Αλεξανδρουπολη-Δελτα Εβρου-Ξανθη-Πρεσπες- Καστορια-Ηγουμενιτσα-Κερκυρα-Ηγουμενιτσα-Πρεβεζα-Λευκαδα-Μεσολογγι-Ναυπακτος-Γαλαξιδι-Λιβαδεια-Αθηνα ...Μια διαδρομη συνολικων χιλιομετρων 6.855,συνολικων ημερων διανυκτερευσης 20,συνολικων ημερων πορειας 22,συνολικα 95 ωρες οδηγησης...Μολις βρεθηκανε στο χωρο αποχαιρετισμου,το χαμογελο στα προσωπα ΟΛΩΝ ηταν εκδηλο,παρα την οποια κουραση...και εδωσαν ραντεβου στο ιδιο σημειο για το συντομοτερο δυνατο...Ειχαν αποφασισει να πανε Ιταλια-Τσεχια-Γερμανια-Νοτια Γαλλια-Σικελια και παλι πισω στην Ελλαδα...Και το ειχανε κατα νου ...εμεναν τα τυπικα... :)

Τα ονοματα ειναι τυπικα οι αποστασεις πραγματικες οι ωρες οδηγησης επισης...αλλά αυτο που μετρει ειναι:

Πόσο "εκδρομικη" πρεπει να ειναι η μοτοσυκλετα σου ωστε να απολαυσεις ενα ταξιδι; :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Athos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αρκετα :yes:

Οσο σκληροπυρηνικο κωλο και να χεις,οσο και γυμνασμενος να εισαι,οσο και ταυλωμενος εισαι,η κουραση θα υπερνικησει την απολαυση.

Καποιος προσπαθησε να κανει καποτε 36ωρο με σουπερ πιστιαρικο μηχανακι.Παλιος 36ωρητης και μαχιμος.

Ομως.....το να κανεις σταση μιας ωρας μετα απο οδηγηση μολις μιας ωρας,μονο απολαυση δεν δειχνει.Ειδικα οταν στο τελος τα παρατας και εγκαταλειπεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω πιστευω οτι υπαρχει φορμουλα......

Θ = Τ/Η + 1/Α

οπου Θ = Θεληση

Τ = Τρελα

Η = Ηλικια

Α = Ανεση .... (10 για Naked>Α>1 για Τouring)

:D :D :D

σε μια ωρα σχολαω...... μη με παρεξηγησετε.......

:2guns::2guns:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εγω πιστευω οτι υπαρχει φορμουλα......

Θ = Τ/Η + 1/Α

οπου Θ = Θεληση

Τ = Τρελα

Η = Ηλικια

Α = Ανεση .... (10 για Naked>Α>1 για Τouring)

:D :D :D

σε μια ωρα σχολαω...... μη με παρεξηγησετε.......

:2guns::2guns:

εγραψες!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα βαζεις τον κοσμο να κανει περιπου 400 χιλιομετρα την ημερα για 20 μερες συνεχομενα.

Αν βαλουμε ολους τους παραγοντες ,ανθρωπο ,μηχανη,φυση και απολαυση (αυτο μετραει ) οχι να φτασεις στο σημειο και να λες αντε λιγο ακομα να φτασω,αντε λιγο ακομα να φτασω , κυριως μολις περασουν οι πρωτες μερες τοτε το συμπερασμα ειναι οσο πιο τουρινγκ τοσο καλυτερα για λογους που ειναι περιττο να αναφερω.

Το εκανα αυτο και με ον οφ και με τουρινγκ.Καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μενα το δικό μου είναι μανα για τετοια ταξίδια . Και το διαπίστωσα φετος . Είχα τρομερή ικανότητα φορτώματος , αν και πολύ ικανοποιούνται με πολύ λίγα , εγω ήθελα και θέλω να εχω τα πάντα μαζί μου . Η θεση οδήγησης είναι αρχοντική και οι αποστάσεις καλύπτονται ανετότατα . Ίσως με ένα τουρινγκ να ήμουν γρηγορότερος αλλά δεν είναι αυτό που ζητάω εγω από ενα τετοιο ταξιδι .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καρλε παιδι μου ποσο πιο γρηγορος!!!!θα μας τρελανεις.....εχεις δει κανα τουρινγ μοτοσακο με φωρτομα αντιστοιχο ...να πηγαινει με περισσοτερα απο εσενα....και που το ειδες!!!!

και εγω φετος καταλαβα τι παει να πει Ταξιδι (Αθηνα-Κωνσταντινουπολη)...φωρτομενος του κερατα(αυτες οι γυναικες κουβαλαν την μανα τους και τον πατερα τους)...και πηγαινα με αρκετα χιλιομετρα,ειδικα στην εγνατια συνεχεια 180-190....χωρις προβλημα και ακουραστα με μονη εξαιρεση την υπερβολική ζεστη(40), ...ποσο παραπανω πας!!!αν ειχα ενα σπορ τουρινγ δεν ξερω αν θα αντεχα τοσο... :_unsure:

γιαυτο λοιπον πιστευω αναλογα με το τι θες να κανεις αγοραζεις...

δεν λεω εχω παει θεσ/κη με ενα ττ600 που ειχα...και ο κωλος μου εγινε τετραγωνος...αλλα επεδη το εκανα δεν σημαινει οτι κανει για τα ταξιδια το γιαμαχα!αν ειναι ετσι και με παπακι πας οπου θες...οποτε γιατι περνουμε 1000αρια!!!!!! :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτον ρε συ Μορφεα ποιος να τον γραψει για ταχυτητα;....Γιαυτο ξεσαλωνει...Τωρα και με τα φωτα παει με ταχυτητες ΦΩΤΟΣ... :2funny::2funny::2funny::2funny: :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμεις παντως φετος στην εκδρομη μας με τη γυναικα μου καναμε καθε μερα μ.ο. 400 χιλιομετρα. Δεν μου παραπονέθηκε για κουραση ή για κατι αλλο. Φορτωμενος με πλαϊνες βαλιτσες και tankbag πηγαιναμε μεταξυ 160 και 180 χιλ./ωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι και με ένα ΟΝ ΟFF απο 650cc και άνω αλλά και με ένα sport touring απο 600cc και άνω κάνεις πολύ καλά ταξίδια. Εννοείται βέβαια πως όσο περισσότερα κυβικά έχεις τόσο πιο άνετα θα ταξιδέψεις. Σίγουρα παίζει ρόλο και η αντοχή και η διάθεση του αναβάτη. Κάποτε ένα XT 600 αρκούσε για να κάνει κάποιος ένα μεγάλο ταξίδι. Τώρα το αντίστοιχο XT 660 που είναι σαφώς καλύτερο απ΄τον προκάτοχο του θεωρείται ακατάλληλο (απο κάποιους). :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστέυω πως είναι θέμα συμβιβασμού με την μοτοσυκλέτα που έχει κανείς.

Εννοείτε πως με ένα touring είσαι άνετος.

Όμως και με ένα naked αν αρκεστείς στα 130χλμ. θα ταξιδέψεις καλά γιατί ολα αυτα τα μηχανάκια

έχουν και όρθια θέση οδήγησης :winking:

Εγώ πάντως με το Haya μου είμαι άνετος :ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εμ ετσι ειναι αυτα...ο εχων εξουσια!!!! :worthy:

Ο καθένας εκμεταλλεύεται ότι μπορεί .... :P

Άλλος πετυχαίνει καλύτερες τιμές σε αναλώσιμα , άλλος σε σερβις , άλλος παίζει καλά στο χρηματιστήριο , ε εγώ γλιτώνω καμια ψιλή ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σίγουρα παίζει ρόλο και η αντοχή και η διάθεση του αναβάτη. Κάποτε ένα XT 600 αρκούσε για να κάνει κάποιος ένα μεγάλο ταξίδι. Τώρα το αντίστοιχο XT 660 που είναι σαφώς καλύτερο απ΄τον προκάτοχο του θεωρείται ακατάλληλο (απο κάποιους). :meeting:

..Πεστα. ντεεε!!! Δεν ειναι πολλα τα χρονια που γυριζα (2-3 φορες, παρακαλω!) με το KLX, "ανα τας Ευρωπας"! :_zeppelin: γραφοντας 2500-3000 χλμ, ενιοτε δικαβαλο, με topcase και με σαμαρια!! (Τα εχω ξαναπει..)

Δε λεω οτι ηταν οτι πιο ανετο, (ειδικα για τον συναναβατη! :cry: ) αλλα, γινονταν!, με ταχυτητες 120-140, χωρις κανενα προβλημα!

Ε...Τωρα μ'αυτο που εχω, προφανως τα πραγματα ειναι σε αλλη διασταση! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τωρα μ'αυτο που εχω, προφανως τα πραγματα ειναι σε αλλη διασταση! :D

Σε εντελώς άλλη διάσταση? Κάτι σαν να λέμε "Στην ζώνη του Λυκόφωτος" ένα πράμα? :devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εχεις μια μηχανη που δεν ειναι το + της αυτο θα ταλαιπωρηθεις...

Αλλα εδω εισερχεται ο παραγοντας τρελα.....

:_rock-on:

Που δεν καταλαβαινει τιποτα ολα γινονται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερες-Χρημα-Παρεα και η Βεσπα μπορει να ειναι το απολυτο toyring μηχανακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σίγουρα υπάρχουν μηχανές που είναι φτιαγμένες για ταξίδι (βλέπε sport touring ή κάποια καλά οn-off). Αυτά είναι θεός στο ταξίδι αλλά τελικά με κάποιες υποχωρήσεις ταξιδεύεις με οτιδήποτε. :_shifty:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tις περισσοτερες υποχωρησεις παντως και ως πιο "αδικημενος" γενικα σε ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλετες φερεται και φαινεται να κανει ο απανταχου συνεπιβατης.Κι αυτο γιατι ειναι αυτη η αισθηση του "δεν οδηγω" αρα δεν εχω 100% γνωση των αντιδρασεων και του δρομου ανα πασα στιγμη,πραγμα που δημιουργει ανασφαλεια και συνεχη εγρηγορση δηλαδη δεν σε αφηνει να χαλαρωσεις και ΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν ειναι και ανετη η θεση του συνοδηγου...τοτε ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... Παιζει ρολο,οπως ειπατε και πιο πανω,η διαθεση και η καλη παρεα αλλά οσο να'ναι θες και τις ανεσεις για να ευχαριστηθεις ενα ταξιδι...

Ειδικη μνεια θελω να κανω σε ενα γεγονος.Το πόσο πολυ θα ευχαριστηθεις ενα ταξιδι εχει να κανει και με εναν αλλο παραγοντα:

1)Σε καλες καιρικες συνθηκες ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ η καλη συνεργασια και συνεννοηση οδηγου-συνοδηγου και η "χημεια" μεταξυ τους.ξερουμε ΟΛΟΙ οτι η καλη ψυχολογια δινει ποντους ακομα και σε μια κακη σελα ή θεση οδηγησης...

2)Σε κακες καιρικες συνθηκες πλην του παραπανω (1) ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ η υπαρξη εστω και μιας ακομη μοτοσυκλετας στην παρεα του ταξιδιου...Ανεβαζει το αισθημα ασφαλειας για "την κακια στιγμη" στα υψη και δινει ποντους στην εκβαση της καλης ψυχολογιας και ΑΡΑ και στην ξεκουραστη οδηγηση...

Τροποποιήθηκε από τον Athos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..Πεστα. ντεεε!!! Δεν ειναι πολλα τα χρονια που γυριζα (2-3 φορες, παρακαλω!) με το KLX, "ανα τας Ευρωπας"! :_zeppelin: γραφοντας 2500-3000 χλμ, ενιοτε δικαβαλο, με topcase και με σαμαρια!! (Τα εχω ξαναπει..)

Δε λεω οτι ηταν οτι πιο ανετο, (ειδικα για τον συναναβατη! :cry: ) αλλα, γινονταν!, με ταχυτητες 120-140, χωρις κανενα προβλημα!

Ε...Τωρα μ'αυτο που εχω, προφανως τα πραγματα ειναι σε αλλη διασταση! :D

+ 1000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:angel_not: Λες σε μερικά χρόνια να βρεθώ και γω με GS ,φίλε Θανάση και να μιλώ για την πλασματική αξιοππιστία των Γιαπωνέζικων;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Λες σε μερικά χρόνια να βρεθώ και γω με GS ,φίλε Θανάση και να μιλώ για την πλασματική αξιοππιστία των Γιαπωνέζικων;

ΔΕΝ! μιλησα ποτε για "πλασματικη αξιοπιστια"! (Το KLX, τοσα χλμ, το μονο που μου παρουσιασε, ηταν ενας λασκαρισμενος απο τους κραδασμους, πολος της μπαταριας! :ok: )

Για την αντιμετωπιση της μοτοσυκλετας, ως single use καταναλωτικου προιοντος, σχολιαζω, ΕΝΙΟΤΕ! :_innocent:

:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΔΕΝ! μιλησα ποτε για "πλασματικη αξιοπιστια"! (Το KLX, τοσα χλμ, το μονο που μου παρουσιασε, ηταν ενας λασκαρισμενος απο τους κραδασμους, πολος της μπαταριας! :ok: )

Για την αντιμετωπιση της μοτοσυκλετας, ως single use καταναλωτικου προιοντος, σχολιαζω, ΕΝΙΟΤΕ! :_innocent:

:whistling:

Το΄ξέρω βρε ,σε πείραζα ,καθώς κ΄αυτοσαρκαζόμουν γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού(bmw).....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο ταξιδι που θες να απολαυσεις εισαι μονος σου η με συνοδηγο και αποψη (οχι τρικαβαλο)

????/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν εχεις μια μηχανη που δεν ειναι το + της αυτο θα ταλαιπωρηθεις...

Αλλα εδω εισερχεται ο παραγοντας τρελα.....

:_rock-on:

Που δεν καταλαβαινει τιποτα ολα γινονται!

Θα δω οσονούπω :_rock-on::_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα