black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 (τροποποιήθηκε) To λοιπον, οποιος σας πει οτι θα σας γραψει για θορυβο, μπορειτε να του υποδειξετε τον τροπο! :D (Αν εισαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ! οτι ειστε "νομιμοι"! ) Ολοκληρη η σχετικη διαταξη, ΕΔΩ! (Μπορειτε να το εκτυπωσετε) Τα βασικα: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 1220/13/79/79 Περί καθορισμού επιτρεπομένων ορίων θορύβων προκαλουμένων υπό των αυτοκινήτων οχημάτων, μοτοσυκλεττών και μοτοποδηλάτων και τρόπου μετρήσεως αυτού. (ΦΕΚ 75/Β/27-01-79) Άρθρο 5 Μέτρηση στάθμης θορύβου κατά την «εν στάσει» μέθοδο. 1.Χώρος Μετρήσεων 1.1. Ως χώρος μετρήσεων της στάθμης του θορύβου που εκπέμπεται από τα αυτοκίνητα οχήματα, τις μοτοσυκλέττες και τα μοτοποδήλατα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια καλυμμένη με σκυρόδεμα, άσφαλτο ή άλλο σκληρό υλικό. Ο χώρος αυτός θα έχει τη μορφή ορθογώνιου παραλληλογράμμου οι πλευρές του οποίου θα απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από την εξωτερική επιφάνεια του υπό μέτρηση οχήματος (Σχήμα 2). 1.2. Μέσα στο παραλληλόγραμμο του χώρου μετρήσεων δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια (όπως π.χ. άτομα, εκτός από αυτόν που οδηγεί το όχημα και τον παρατηρητή). 2. Συνθήκες λειτουργίας του Οχήματος. 2.1. Πριν από τις μετρήσεις, ο κινητήρας του οχήματος θα πρέπει να έχει την κανονική θερμοκρασία λειτουργίας του. 2.2. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων ο κινητήρας θα λειτουργεί με το κιβώτιο των ταχυτήτων στο νεκρό σημείο. 3. Θέσεις Μικροφώνου του Ηχομέτρου 3.1.Το μικρόφωνο του ηχομέτρου θα τοποθετείται στο ίδιο ύψος με την έξοδο του συστήματος εξατμίσεως του οχήματος αλλά σε καμία περίπτωση χαμηλότερα από 20 εκατοστόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους. Το μικρόφωνο θα είναι στραμμένο προς την έξοδο του συστήματος εξατμίσεως και θα τοποθετείται σε απόσταση 50 εκατοστομέτρων από αυτήν, προς την εξωτερική πλευρά του οχήματος. 3.2. Ο άξονας του μικροφώνου θα τοποθετείται παράλληλα προς το έδαφος και υπό γωνία 45 μοιρων ±10μοιρες με την κατεύθυνση των καυσαερίων. 3.3. Εάν το σύστημα εξατμίσεως έχει περισσότερες από μια εξόδους, και η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη από 30 εκατοστόμετρα, το μικρόφωνο θα τοποθετείται στην έξοδο που είναι πιο κοντά στο σώμα του οχήματος ή την έξοδο που βρίσκεται πιο ψηλά από το έδαφος. 3.4.Εάν οι έξοδοι απέχουν περισσότερο από 30 εκατοστόμετρα, τότε θα πραγματοποιείται ξεχωριστά μια σειρά μετρήσεων για κάθε έξοδο. 3.5. Για οχήματα με κατακόρυφο σύστημα εξατμίσεως (π.χ. φορτηγά αυτοκίνητα), το μικρόφωνο θα τοποθετείται σε ύψος 1,2 μέτρα και σε απόσταση 0,5 μέτρα από την εξάτμιση. Ο άξονας του μικροφώνου πρέπει να είναι κατακόρυφος με την κατεύθυνση προς τα επάνω. 4. Διαδικασίες Μετρήσεων Στάθμης Θορύβου. 4.1. Ο αριθμός στροφών ανά λεπτό του κινητήρα του οχήματος θα σταθεροποιείται στην ακόλουθη τιμή: Για οχήματα με βενζινομηχανή (συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλεττών και μοτοποδηλάτων), στα 3/4S όπου «S» ο αριθμός στροφών ανά λεπτό κατά τις οποίες ο κινητήρας αναπτύσσει την μέγιστη ισχύ του. Για οχήματα με μηχανή Diesel, στο μέγιστο αριθμό στροφών τις οποίες επιτρέπει ο ρυθμιστής. 4.2. Αφού σταθεροποιηθεί ο παραπάνω αριθμός στροφών του κινητήρα για μερικά δευτερόλεπτα, η παροχή καυσίμου θα μειώνεται απότομα προς τη θέση της ελάχιστης παροχής. 4.3. Οι μετρήσεις θα γίνονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού φίλτρου «Α» και στη θέση αποκρίσεως του ηχομέτρου. Ο δείκτης του ηχομέτρου θα παρακολουθείται σε όλη τη διάρκεια της μειώσεως του αριθμού των στροφών του κινητήρα. 4.4. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων η στάθμη του θορύβου που προέρχεται από άλλες πηγές εκτός από το υπό μέτρηση όχημα καθώς και από την επίδραση του ανέμου, πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 10 dB(A) μικρότερη από τη στάθμη θορύβου του οχήματος. Για τον περιορισμό της επιδράσεως του ανέμου στις μετρήσεις, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται ειδικό κάλυμμα στο μικρόφωνο του ηχομέτρου, αφού ληφθεί υπόψη η τυχόν επίδραση του στην ευαισθησία του μικροφώνου. 4.5. Οι μετρήσεις υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχή, χαλάζι, χιόνι, ταχύτητα μεγαλύτερη από 8μ/δευτερόλεπτο) αποκλείονται. Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2009 από τον black_hawk 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 3 πουλάκια κάθονταν και άκουγαν Death Metal......μέχρι να γίνει αυτό....και να μάθουν τα μπατσικά να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας....και μέχρι να πάρουν τα manuals για να κάνουν αυτή την εξειδικευμένη εκπαίδευση.... Θα έχω 5 παιδιά, 3 σκυλία και 4 διαζύγια........και θα οδηγώ station wagon Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadShadoW 269 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 εγω παντος δεν την βγαζω την εξατμιση ακου εκει μονο 80db να μην με ακουνε τα αμαξια και μετα να λενε δεν τον ειδα ...καλητερα να πεφτουν οι κλησεις η μια μετα την αλλη και να με ακουνε ολοι παρα να σταματησω να τους ακουω και εγω !! παλι εμεις με τα παπια θα την πληρωσουμε !!! τα αμαξια με σομπες δεν τα κανουν τιποτα !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 3 πουλάκια κάθονταν και άκουγαν Death Metal......μέχρι να γίνει αυτό....και να μάθουν τα μπατσικά να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας....και μέχρι να πάρουν τα manuals για να κάνουν αυτή την εξειδικευμένη εκπαίδευση.... Θα έχω 5 παιδιά, 3 σκυλία και 4 διαζύγια........και θα οδηγώ station wagon ΔΕΝ! καταλαβες... ΔΕΝ! θα δειξεις το ΦΕΚ, στο "μπατσο" που θα σε μετρησει, εκει θα κανεις το κοροιδο.. Θα το δειξεις ομως στον διοικητη του, ΜΕΤΑ! λεγοντας του με εμφαση, οτι εγινε λαθος μετρηση!! :rtfm: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Εκτύπωση με τη μία γιατί δεν νομίζω να τα θυμάται κανείς!! Θάνκς Θανάση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 αντε μπας και γλυτωσουμε καμια καμπανα απο τον θορυβο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andrewts 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Πολυ καλο και χρησιμο θεμα, μπραβο Θαναση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Seirios 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Ωραίος Μαυρογέρακα!!!!!!! :_thumbsup: Αλλά μάλλον είναι καιρός να τα μάθουν αυτά και οι αρμόδιοι αστυνομικοί που κάνουν τις μετρήσεις!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Εμενα δεν με απασχολουν αυτα τα θεματα γιατι σε μηχανη, οταν θα ξαναπαρω δεν θα βαλω ποτε αλλη απο την μανισια εξατμιση οποτε.... Σαν πληροφορια ομως ειναι εξαιρετικα χρησιμη. Για τους χρηζοντες βοηθεια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 ...Και το φωτοαντιγραφο, ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ!, οταν πηγαινετε για τα "περαιτερω", στον "προισταμενο"!... (Ε ρε γελιο, που εχει να πεσει!!!... :grin: ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kleftokotas666 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 (τροποποιήθηκε) 4.3. Οι μετρήσεις θα γίνονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού φίλτρου «Α»ξέρει το όργανο τι είναι άραγε??..παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην μέτρηση το φίλτρο.. και στη θέση αποκρίσεως του ηχομέτρου.πρέπει να είναι σε σταθερά ολοκλήρωσης fast..και αυτό παίζει ρόλο Ο δείκτης του ηχομέτρου θα παρακολουθείται σε όλη τη διάρκεια της μειώσεως του αριθμού των στροφών του κινητήρα. 4.4. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων η στάθμη του θορύβου που προέρχεται από άλλες πηγές εκτός από το υπό μέτρηση όχημα καθώς και από την επίδραση του ανέμου, πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 10 dB(A) μικρότερη από τη στάθμη θορύβου του οχήματος. Για τον περιορισμό της επιδράσεως του ανέμου στις μετρήσεις, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται ειδικό κάλυμμα(στις πρώτες 10 μέρες θα έχει χαθεί το κάλυμμα....μετά φουλ θόρυβος απο τον αέρα...άντε απέδειξε το..) στο μικρόφωνο του ηχομέτρου, αφού ληφθεί υπόψη η τυχόν επίδραση του στην ευαισθησία του μικροφώνου. 4.5. Οι μετρήσεις υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχή, χαλάζι, χιόνι, ταχύτητα μεγαλύτερη από 8μ/δευτερόλεπτο) αποκλείονται. Με λίγα λόγια..μάλλον πάλι με το "αυτί" θα γράφουν...βλέπω πολύ τρέξιμο στους εκάστοτε υπευθηνους... :D Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2009 από τον kleftokotas666 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Με λίγα λόγια..μάλλον πάλι με το "αυτί" θα γράφουν...βλέπω πολύ τρέξιμο στους εκάστοτε υπευθηνους... :D ..Και φαντασου, λοιπον, το σκηνικο, να "τριβεις στα μουτρα" το ΦΕΚ, στον διοικητη!! (Με, αποκορυφωση της πλακας βεβαια, (αλλα πρεπει να εχεις και ενα μαρτυρα) να φωναξει το.. "οργανο" και να το ρωτησει ("κατ'αντιπαρασταση" ενα πραμα) πως ακριβως εκανε τη μετρηση!!! :2funny: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 UP ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Τώρα παρατήρησα το 3/4 s που λέει ο κύριος ΦΕΚ από πάνω....... δηλαδή θα με μετράνε στις 3/4 των στροφών που ο κινητήρας απόδίδει την μέγιστη δύναμη......οπότε εγώ είναι στις 6200 σαλ............χαχαχαχαχαχαχαχαχα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miyu 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Αυτο πρεπει να το εκτυπωσω και να το δωσω στον κολλητο μου...που παραλιγο ο εδω Διοικητης της τροχαιας(τωρα βεβαια δεν ξερω που βρισκετε ) Υποψην μιλαμε για μετρηση με το αυτι....... Παραλιγο να του κατασχεση την μηχανη λογο οτι εκανε θορυβο το ξηροκαμπανο..και οχι τα τελικα termi που ειχε πανω( με αυτα δεν ασχοληθηκε καθολου)..... Ηταν τοσο ασχετος που οσο και να του εξηγουσε το παιδι οτι η μηχανη (Ducati 916) ετσι βγαινει απο το εργοστασιο.....αυτος ανενδωτος ηθελε σωνει και καλα να του κατασχεση την μηχανη λογο αγνωστου θορυβου(κατι τετοια κουλα του ελεγε) Στο τσακ την γλυτωσε ο φιλος μου...μεχρι που εβγαλε και τα τελικα και εβαλε τα μαμα μπας και του ξανασυμβει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Εμένα μαμά είναι 86db. 86,5 λέει η Boss ταπωμένη και 89,5db ξετάπωτη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 (τροποποιήθηκε) Εμένα μαμά είναι 86db. 86,5 λέει η Boss ταπωμένη και 89,5db ξετάπωτη. Στις πόσες σαλ? γιατί και εμένα στις 3000 είναι 96db.........στις 6500 που θα πρέπει να με μετρήσουν βγάζει καμμιά 105αριά........ταπωμένη. Ξετάπωτη πάει στα 116db στις 3000................στις 7000???? Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2010 από τον lavazutra Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Εμένα μαμά είναι 86db. 86,5 λέει η Boss ταπωμένη και 89,5db ξετάπωτη. Μια απο τα ιδια.. (Περιπου..) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 3.1.Το μικρόφωνο του ηχομέτρου θα τοποθετείται στο ίδιο ύψος με την έξοδο του συστήματος εξατμίσεως του οχήματος αλλά σε καμία περίπτωση χαμηλότερα από 20 εκατοστόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους. Το μικρόφωνο θα είναι στραμμένο προς την έξοδο του συστήματος εξατμίσεως και θα τοποθετείται σε απόσταση 50 εκατοστομέτρων από αυτήν, προς την εξωτερική πλευρά του οχήματος. λοιπόν εμένα είναι κάτω από 20cm,αν μου ζητήσουν να κάνουν το τεστ θα είναι έγκυρο? και αν ναι,πως θα το βάλουν υπό γωνία 45 μοιρων ±10μοιρες ? Μάλλον την γλυτώνω? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 Στις πόσες σαλ? γιατί και εμένα στις 3000 είναι 96db.........στις 6500 που θα πρέπει να με μετρήσουν βγάζει καμμιά 105αριά........ταπωμένη. Ξετάπωτη πάει στα 116db στις 3000................στις 7000???? Δεν γράφει στις πόσες σαλ είναι. Γράφει μόνο τις τιμές. Πάντως και με το αυτί ταπωμένη δεν είχε διαφορά από τη μαμά. Ακόμα και ξετάπωτη που την έχω, δεν κάνει θόρυβο. Δηλαδή ακόμα και να με σταματήσουν και ακούσουν την μοτοσυκλέτα, δύσκολα θα βάλουν το όργανο να με μετρήσουν, αφού πραγματικά δεν κάνει θόρυβο. Συνήθως απ' όσο έχω δει σε παρόμοιες καταστάσεις, αφού σε σταματήσουν, σου τραβάνε μια ξερογκαζιά οι μπάτσοι και άμα μπουμπουνίζει το εργαλείο, τότε σε μετράνε. Αν δουν ότι δεν κάνει θόρυβο, δεν ασχολούνται. Εμένα πάντως δεν κάνει θόρυβο, γιατί τον περισσότερο θόρυβο τον σταματάει ο καταλύτης. Να φανταστείς πως όταν την άλλαζα, έβαλα μπροστά την μοτό χωρίς καθόλου τελικό, και ο θόρυβος που έκανε ήταν λίγο πάνω από το νορμάλ!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
crockh2001 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 (τροποποιήθηκε) 1.Χώρος Μετρήσεων 1.1. Ως χώρος μετρήσεων της στάθμης του θορύβου που εκπέμπεται από τα αυτοκίνητα οχήματα, τις μοτοσυκλέττες και τα μοτοποδήλατα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια καλυμμένη με σκυρόδεμα, άσφαλτο ή άλλο σκληρό υλικό. Ο χώρος αυτός θα έχει τη μορφή ορθογώνιου παραλληλογράμμου οι πλευρές του οποίου θα απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από την εξωτερική επιφάνεια του υπό μέτρηση οχήματος (Σχήμα 2). 1.2. Μέσα στο παραλληλόγραμμο του χώρου μετρήσεων δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια (όπως π.χ. άτομα, εκτός από αυτόν που οδηγεί το όχημα και τον παρατηρητή). 4.4. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων η στάθμη του θορύβου που προέρχεται από άλλες πηγές εκτός από το υπό μέτρηση όχημα καθώς και από την επίδραση του ανέμου, πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 10 dB(A) μικρότερη από τη στάθμη θορύβου του οχήματος. Για τον περιορισμό της επιδράσεως του ανέμου στις μετρήσεις, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται ειδικό κάλυμμα στο μικρόφωνο του ηχομέτρου, αφού ληφθεί υπόψη η τυχόν επίδραση του στην ευαισθησία του μικροφώνου. 4.5. Οι μετρήσεις υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχή, χαλάζι, χιόνι, ταχύτητα μεγαλύτερη από 8μ/δευτερόλεπτο) αποκλείονται. Αυτοι ειναι οι λογοι που αργησαν εναν χρονο! να δωσουν αδεια λειτουργιας στα ΚΤΕΟ για τον ελεγχο των δικυκλων Την λυση την βρηκαν ομως. Οσον αφορα τους αστυνομικους, δεν νομιζω πλεον να κανουν ελεγχους (οχι τουλαχιστον στον προηγουμενο βαθμο) για μετρηση θορυβου, αφου την πασα την δωσανε στα ΚΤΕΟ που εχουν και τα μηχανηματα και τις καταλληλες συνθηκες μετρησης. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 19 , 2010 από τον crockh2001 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnmanos 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 ΔΕΝ! καταλαβες... ΔΕΝ! θα δειξεις το ΦΕΚ, στο "μπατσο" που θα σε μετρησει, εκει θα κανεις το κοροιδο.. Θα το δειξεις ομως στον διοικητη του, ΜΕΤΑ! λεγοντας του με εμφαση, οτι εγινε λαθος μετρηση!! :rtfm: Η γνώμη του αστυνομικού δεν αμφισβητείται! κάνε όσα παράπονα θες στο διοικητή! η πιθανότητα επανεξέτασης του ζητήματος είναι ελάχιστη!!! πλήρωσε το πρόστιμο και πηγαίνε σπίτι θα σου πει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
asterixx 61 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 Εγώ πάλι έχω μια απορία, και μπορείτε να με πείτε αφελή η ιδιότροπο αλλά θα το ρωτήσω.! ΓΙΑΤΙ θα πρέπει η μηχανή να κάνει σαν να κροταλίζουν πολυβόλα.???? Τι νιώθετε όταν αυτό συμβαίνει.? Πάτε πιο γρήγορα αλλάζοντας τις εξατμίσεις.? Κερδίζετε σε τελική.? Σε κατανάλωση.? Σε τι τέλος πάντων.? Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις μηχανές , και έχουν ένα R&D τμήμα, είναι χαζές που δεν κοτσάρουν επάνω δύο ξερούς σωλήνες.? Και βάζοντας επάνω ξετάπωτα (ιδίως τα παπιά), τι νομίζετε πως αποκτήσατε Harley ας πούμε.?? Και έστω ότι πειστήκατε ότι καβαλάτε Harley πήρατε μαζί και την κουλτούρα του Easy rider.??? Και αν είστε μάγκες, τι σας ψαρώνουν οι έλεγχοι τα κτεο κλπ.?? Οδηγώ μηχανή τουλάχιστον 45 χρόνια. Αλλά είμαι και παθών από τον θόρυβο. Άλλοι εδώ μέσα μετακόμισαν απο αυτόν. Και τα παπιά.??? Γιατί το αγοράζεις χρυσό μου το παπί και το γδύνεις βγάζεις φτερά βγάζεις φώτα βγάζεις εξατμίσεις.??? Ο θόρυβος κάτω από τα σκέλια σου σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις κανα BKing η καμία Busa.??? Η κουλτούρα σου εκεί φτάνει.??? Εντυπωσιάζεις το γκομενάκι με τον θόρυβο.??? Δεν έχεις κάτι άλλο να την εντυπωσιάσεις.?? Και αν δεν έχεις αυτό (το γκομενάκι) είναι τόσο χάνος που εντυπωσιάζεται από έναν νικελοσωλήνα.??? Αφού δεν έχεις φράγκα για μηχανή, τι σκατά θες το Ινόβα να στριγγλίζει.??? Πρόβλημα μεγάλο να μην ξέρουμε ποιοι και τι τελικά είμαστε. Προσωπικά (και λυπάμαι αν δυσαρεστήσω κάποιους), αν ήμουν μπάτσος θα έγραφα οποιονδήποτε πίστευε πως η ελευθερία του επεκτείνεται πέρα από την ελευθερία των άλλων. Όσο για τις μαγκιές με τους νόμους, πολλοί έχουν επικαλεστεί χαρτιά κλπ κλπ, κανείς όμως δεν την γλύτωσε από την τιμωρία του παραλόγου. αυτή είναι προσωπική άποψη. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GHOST 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 πολύ καλό και χρήσιμο ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 Εγώ πάλι έχω μια απορία, και μπορείτε να με πείτε αφελή η ιδιότροπο αλλά θα το ρωτήσω.! ΓΙΑΤΙ θα πρέπει η μηχανή να κάνει σαν να κροταλίζουν πολυβόλα.???? Τι νιώθετε όταν αυτό συμβαίνει.? Πάτε πιο γρήγορα αλλάζοντας τις εξατμίσεις.? Κερδίζετε σε τελική.? Σε κατανάλωση.? Σε τι τέλος πάντων.? Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις μηχανές , και έχουν ένα R&D τμήμα, είναι χαζές που δεν κοτσάρουν επάνω δύο ξερούς σωλήνες.? Και βάζοντας επάνω ξετάπωτα (ιδίως τα παπιά), τι νομίζετε πως αποκτήσατε Harley ας πούμε.?? Και έστω ότι πειστήκατε ότι καβαλάτε Harley πήρατε μαζί και την κουλτούρα του Easy rider.??? Και αν είστε μάγκες, τι σας ψαρώνουν οι έλεγχοι τα κτεο κλπ.?? Οδηγώ μηχανή τουλάχιστον 45 χρόνια. Αλλά είμαι και παθών από τον θόρυβο. Άλλοι εδώ μέσα μετακόμισαν απο αυτόν. Και τα παπιά.??? Γιατί το αγοράζεις χρυσό μου το παπί και το γδύνεις βγάζεις φτερά βγάζεις φώτα βγάζεις εξατμίσεις.??? Ο θόρυβος κάτω από τα σκέλια σου σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις κανα BKing η καμία Busa.??? Η κουλτούρα σου εκεί φτάνει.??? Εντυπωσιάζεις το γκομενάκι με τον θόρυβο.??? Δεν έχεις κάτι άλλο να την εντυπωσιάσεις.?? Και αν δεν έχεις αυτό (το γκομενάκι) είναι τόσο χάνος που εντυπωσιάζεται από έναν νικελοσωλήνα.??? Αφού δεν έχεις φράγκα για μηχανή, τι σκατά θες το Ινόβα να στριγγλίζει.??? Πρόβλημα μεγάλο να μην ξέρουμε ποιοι και τι τελικά είμαστε. Προσωπικά (και λυπάμαι αν δυσαρεστήσω κάποιους), αν ήμουν μπάτσος θα έγραφα οποιονδήποτε πίστευε πως η ελευθερία του επεκτείνεται πέρα από την ελευθερία των άλλων. Όσο για τις μαγκιές με τους νόμους, πολλοί έχουν επικαλεστεί χαρτιά κλπ κλπ, κανείς όμως δεν την γλύτωσε από την τιμωρία του παραλόγου. αυτή είναι προσωπική άποψη. Αυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές. Οι εταιρίες με τα τελικά που βάζουν, δυστυχώς πρέπει να φιμώνουν τον κινητήρα λόγω προδιαγραφών ρύπων κτλ. Σαφέστατα μια πιο ελεύθερη εξάτμιση με το απαιτούμενο πρόγραμμα θα δώσει άλλον αέρα στη μοτοσυκλέτα. Βέβαια δεν συμφωνώ στο να κάνουν σαν πολυβόλα οι εξατμίσεις. (δεν είμαι του θορύβου) Υπάρχουν άφτερ εξατμίσεις που όντως δεν κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο. Απλά κάνουν λίγο παραπάνω αλλά μπάσο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες που ξυπνάνε πεθαμένους και προτιμούνται είναι αλήθεια περισσότερο (και δεν καταλαβαίνω το γιατί) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες