Jump to content
sotirisp

Βίδα ρύθμισης μίγματος ...

Recommended Posts

Γεια και πάλι.

Περί βίδας ρύθμισης μίγματος ο λόγος...

Σε ανάλογα posts τόσο σε άλλα ελληνικά μοτοφόρουμ όσο και σε αγγλόγλωσα forum και τεχνικά άρθρα, έχω διαβάσει ότι η θέση της βίδας ρύθμισης μείγματος πάνω στο καρμπυρατέρ καθορίζει το αν αυτή η βίδα ρυθμίζει ποσότητα αέρα ή ποσότητα καυσίμου.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι εάν η βίδα βρίσκεται στο εμπρός μέρος του καρπυρατέρ ξεβιδώνοντάς την κάνεις το μείγμα πιο πλούσιο ενώ βιδώνοντάς την πιο φτωχό (ρυθμίζει καύσιμο).

Εάν είναι πίσω τότε ξεβιδώνοντάς την κάνεις το μείγμα πιο φτωχό ενώ βιδώνοντάς την πιο πλούσιο (ρυθμίζει αέρα).

Το θέμα είναι το πώς αντιλαμβάνονται τα "εμπρός" και "πίσω" μέρη του καρμπυρατέρ;;; Εμπρός είναι η μεριά της εισαγωγής καυσίμου στον κινητήρα και πίσω η εισαγωγή αέρα από το φιλτροκούτι στο καρμπυρατέρ;

Γνωρίζει κάποιος;

Τα δικά μου είναι καθέτου ροής οπότε αντε βρες τι είναι μπρός και τι πίσω.

P.S. το έχω ρυθμίσει το μείγμα αλλά θα θελα να ξέρω το τι ακριβώς κάνουν οι βίδες μου ξεβιδώνοντας/βιδώνοντας ώστε να δώσω κατά βούληση λίγο πλουσιότερο ή φτωχότερο μείγμα αν χρειαστεί (πειραματίζομαι).

Τα δικά μου καρμπ είναι 4 x Mikuni BDST26.

Τροποποιήθηκε από τον sotirisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μη κανεις πειραματα με τα βιδακια του αερα , οτι λεει ο κατασκευαστης 'η καποιο κιτ Dynojet π.χ . Σε ολα παντως τα καρμπ η βιδα αυτη βρισκεται μπροστα , το μπροστα ειναι η μερια που μπαινει στη κεφαλη του μοτερ . Στη φωτο ειναι το δικο μου ΑΛΛΑ του εχω βαλει after market βιδα για να ρυθμιζεται χωρις κατσαβιδι .

Θα σου προτεινα παντως να ΜΗΝ κανεις κατι στη τυχη .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην την πειράξεις χωρίς να ξέρεις ή να έχεις το κατάληλο όργανο μέτρησης. Η βίδα αυτή δεν κάνει θαύματα ωστε να πηγαίνει καλύτερα το μηχανάκι. Είναι για την ρύθμιση του μίγματος ώστε να δουλεύει σωστά ο κινητήρας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στη φωτο ειναι το δικο μου ΑΛΛΑ του εχω βαλει after market βιδα για να ρυθμιζεται χωρις κατσαβιδι .

Βάλε κι ένα φιλτράκι βενζίνης μπας και γλιτώσει το Keihin... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάλε κι ένα φιλτράκι βενζίνης μπας και γλιτώσει το Keihin... ;)

Δεν εχεις αδικο , μου ξεφυγε αυτο ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...ξέρω τι είναι η βίδα και έχω και όργανο για ρύθμιση του μείγματος...(όχι gas analyzer. Υποπιεσόμετρα και ρυθμίζω για τη μέγιστη υποπίεση στο ρελαντί. Τεχνική που αναφέρεται σε αρκετά ξενόγλωσσα sites ως εναλλακτική λύση αν δεν έχεις gas analyzer).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή η βίδα ρυθμίζει το μίγμα στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα, περίπου μέχρι το 1/4 του γκαζιού, εκεί όπου δεν υπάρχει αρκετή υποπίεση από τον κινητήρα για απορόφηση καυσίμου, και λειτουργει υποβοηθητικά προς αυτή την κατεύθυνση.Μέσα στο καρμπυρατέρ ουσιαστικά υπάρχει ένα δευτερεύον κύκλωμα λειτουργίας για τις χαμηλές στροφές. Αυτό τροφοδοτείται με καύσιμο του οποίου την παροχή ρυθμίζεται από τη συγκεκριμένη βίδα. Σε ορισμένα μοντελα είναι ασφαλισμένη κατω από ένα μπρούτζινο συνηθως παξιμάδι, το οποίο όμως μπορει να αφαιρεθεί με ένα τρυπανάκι και λίγο κόπο. Η βίδα είναι εδώ:post-4907-1210178634_thumb.jpg

Η ρύθμισή της γίνεται ως εξής: Με καλά ζεσταμένο κινητηρα ανεβάζουμε το ρελαντί περίπου στο 1/4 με 1/5 των στροφών του (περίπου 1.800-1.900) με τη βίδα του ρελαντί. Στα τετρακύλινδρα λίγο παραπάνω. Με το ρελαντί σε αυτές τις στροφές #βιδώνουμε# τη βίδα μέχρι το μοτέρ να είναι έτοιμο να σβήσει. Από αυτό το σημείο και μετά #ξεβιδώνουμε# τη βίδα σιγά σιγά, το μοτέρ αρχίζει να ανεβάζει στροφές και να καθαρίζει΄ο ήχος του.Από κάποιο σημείο και πάνω οσο ξεβιδώνουμε οι στροφές θα παραμένουν ίδιες και ο ήχος θα αρχίσει να "θαμπώνει". Το σημείο που αλλάζει ο ήχος είναι το σημείο ρύθμισης της βίδας. Από αυτό το σημείο και πάνω το μίγμα αρχίζει να γίνεται πλούσιο με αποτέλεσμα το μοτέρ να αρχίζει να δουλεύει μπουκωμένα, γι΄αυτό και η αλλαγή σε θαμπό ήχο. Το σημείο με τον καθαρότερο ήχο είναι το ζητούμενο. Μόλις ρυθμίσουμε τη βίδα σε αυτό, κατεβάζουμε το ρελαντί και είμαστε ΟΚ. Φυσικά στα τετρακύλινδρα απαιτείται πολυπλοκότερη εργασία και λεπτότερο αυτί.Ολη η διαδικασία είναι αρκετά λεπτή και προϋποθέτει αρκετή προσοχή και εμπειρία, ώστε ν΄αποφύγουμε την επίσκεψη στο μάστορα στο φινάλε. Μια καλή μέθοδος για να γλυτώσουμε το τελευταίο είναι να #μετρήσουμε# την αρχική θέση κάθε βίδας μέχρι το πλήρες βίδωμά της στο στέλεχος του καρμπυρατέρ πριν την έναρξη των πειραματισμών, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος να την επαναφέρουμε τουλάχιστο στην αρχική της θέση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...ξέρω τι είναι η βίδα και έχω και όργανο για ρύθμιση του μείγματος...(όχι gas analyzer. Υποπιεσόμετρα και ρυθμίζω για τη μέγιστη υποπίεση στο ρελαντί. Τεχνική που αναφέρεται σε αρκετά ξενόγλωσσα sites ως εναλλακτική λύση αν δεν έχεις gas analyzer).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

poso to pires to organaki gia tin rithmisi tou migmatos!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η ρύθμισή της γίνεται ως εξής: Με καλά ζεσταμένο κινητηρα ανεβάζουμε το ρελαντί περίπου στο 1/4 με 1/5 των στροφών του (περίπου 1.800-1.900) με τη βίδα του ρελαντί. Στα τετρακύλινδρα λίγο παραπάνω. Με το ρελαντί σε αυτές τις στροφές #βιδώνουμε# τη βίδα μέχρι το μοτέρ να είναι έτοιμο να σβήσει. Από αυτό το σημείο και μετά #ξεβιδώνουμε# τη βίδα σιγά σιγά, το μοτέρ αρχίζει να ανεβάζει στροφές και να καθαρίζει΄ο ήχος του.Από κάποιο σημείο και πάνω οσο ξεβιδώνουμε οι στροφές θα παραμένουν ίδιες και ο ήχος θα αρχίσει να "θαμπώνει". Το σημείο που αλλάζει ο ήχος είναι το σημείο ρύθμισης της βίδας. Από αυτό το σημείο και πάνω το μίγμα αρχίζει να γίνεται πλούσιο με αποτέλεσμα το μοτέρ να αρχίζει να δουλεύει μπουκωμένα, γι΄αυτό και η αλλαγή σε θαμπό ήχο. Το σημείο με τον καθαρότερο ήχο είναι το ζητούμενο. Μόλις ρυθμίσουμε τη βίδα σε αυτό, κατεβάζουμε το ρελαντί και είμαστε ΟΚ. Φυσικά στα τετρακύλινδρα απαιτείται πολυπλοκότερη εργασία και λεπτότερο αυτί.Ολη η διαδικασία είναι αρκετά λεπτή και προϋποθέτει αρκετή προσοχή και εμπειρία, ώστε ν΄αποφύγουμε την επίσκεψη στο μάστορα στο φινάλε. Μια καλή μέθοδος για να γλυτώσουμε το τελευταίο είναι να #μετρήσουμε# την αρχική θέση κάθε βίδας μέχρι το πλήρες βίδωμά της στο στέλεχος του καρμπυρατέρ πριν την έναρξη των πειραματισμών, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος να την επαναφέρουμε τουλάχιστο στην αρχική της θέση.

Εάν έχεις υποπιεσόμετρα (τα οποία χρησιμοποιούντε βασικά για το συγχρονισμό των πεταλούδων των καρμπυρατέρ, ή κατά το "Ελληνικότερον" για τη "ζυγοστάθμιση" των καρμπυρατέρ - όταν έχουμε πάνω από 1 καρμπ φυσικά...)

και τα συνδέσεις στις αντίστοιχες υποδοχές που υπάρχουν πάνω στους αυλούς εισαγωγής (το πιο σύνηθες), και κάνεις τη διαδικασία που περιέγραψες για τη ρύθμιση του μείγματος,

θα δεις ότι το σημείο "με τον καθαρότερο ήχο" που αναφέρεις είναι πάντα και το σημείο στο οποίο σημειώνεται η μεγαλύτερη τιμή υποπίεσης στους αυλούς εισαγωγής πάνω στην κλίμακα του υποπιεσόμετρου.

Άρα αντί να "παλεύεις" με τη μέθοδο του "αυτιού" για μια τόσο λεπτή ρύθμιση (όπως είναι η ρύθμιση μείγματος) απλά κοιτάζεις σε ποιό σημείο έχεις τη μεγαλύτερη υποπίεση γυρνώντας τη βίδα του μείγματος και ελέγχοντας την κλίμακα του υποπιεσόμετρου, και τελειώνεις τη δουλειά γρήγορα και εύκολα.

@alexpapad

Το οργανάκι που λες δεν είναι βασικά για να ρυθμίζεις το μείγμα. Είναι υποπιεσόμετρα για τη ζυγοστάθμιση των καρμπυρατέρ (εγώ έχω πάρει υδραργυρικό με 4 στήλες υδραργύρου για 4 αντίστοιχα καρμπυρατέρ και το είχα πάρει από Αμερική πριν πολλά χρόνια κάπου στα 150 δολλάρια. Τώρα έχουν βγει διάφορα άλλα με μεταλλικές στήλες αντί υδραργύρου και χαμηλότερη τιμή).

Απλά τα χρησιμοποίησα για τη ρύθμιση του μείγματος, βλέπε παραπάνω για ποιο λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εάν έχεις υποπιεσόμετρα (τα οποία χρησιμοποιούντε βασικά για το συγχρονισμό των πεταλούδων των καρμπυρατέρ, ή κατά το "Ελληνικότερον" για τη "ζυγοστάθμιση" των καρμπυρατέρ - όταν έχουμε πάνω από 1 καρμπ φυσικά...)

και τα συνδέσεις στις αντίστοιχες υποδοχές που υπάρχουν πάνω στους αυλούς εισαγωγής (το πιο σύνηθες), και κάνεις τη διαδικασία που περιέγραψες για τη ρύθμιση του μείγματος,

θα δεις ότι το σημείο "με τον καθαρότερο ήχο" που αναφέρεις είναι πάντα και το σημείο στο οποίο σημειώνεται η μεγαλύτερη τιμή υποπίεσης στους αυλούς εισαγωγής πάνω στην κλίμακα του υποπιεσόμετρου.

Άρα αντί να "παλεύεις" με τη μέθοδο του "αυτιού" για μια τόσο λεπτή ρύθμιση (όπως είναι η ρύθμιση μείγματος) απλά κοιτάζεις σε ποιό σημείο έχεις τη μεγαλύτερη υποπίεση γυρνώντας τη βίδα του μείγματος και ελέγχοντας την κλίμακα του υποπιεσόμετρου, και τελειώνεις τη δουλειά γρήγορα και εύκολα.

Ακριβώς.Η μέθοδος είναι χωρίς υποπιεσόμετρο, για όσους απλα δεν τα διαθετουν. 26 χρόνια ρυθμίζω τις βίδες μίγματος έτσι, με το μουσικό μου αφτί. Σίγουρα ο τρόπος με το όργανο είναι ακριβέστερος, όμως αν αυτό δεν υπάρχει, τότε καταφεύγουμε στο αυτί.Αλλωστε παραπάνω έγραψα ότι με αυτή τη βίδα ρυθμίζουμε το καύσιμο , το οποίο οδηγείται στο κύκλωμα με τη βοήθεια της υποπίεσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δικό μου "αυτί" σε τετρακύλινδρο τετράχρονο με 4 καρμπυρατέρ δεν βοηθάει και πολύ, και ακούω αρκετά καλά (ακόμα)...

Σίγουρα αν είναι μονοκύλινδρο (άντε και δικύλινδρο) τα πράγματα είναι πιο απλά και ένας μηχανικός μπορεί εύκολα σχετικά να "ακούσει" το σωστό μείγμα.

(dominator είσαι μηχανικός επί τη ευκαιρία; )

Τώρα αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε ούτε τα υποπιεσόμετρα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ μέθοδος ρύθμισης του μείγματος, αφου μας δίνουν πληροφορία για το πού ακριβώς έχουμε την ομαλότερη λειτουργία του κινητήρα (αδιαφορώντας για τον αν δουλεύει λίγο πλούσια ή λίγο φτωχά), και όχι για το αν το μείγμα είναι ΣΩΣΤΟ σύμφωνα με την αναλογία 14,7:1 η οποία μπορεί να ελεχθει ΜΟΝΟ με αναλυτή καυσαερίων (gas analyzer) και σίγουρα όχι με το "αυτί" .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απολύτως. Οταν παιζουν πολλοί κύλινδροι, απαιτουνται αυτιά τουλάχιστον Μπαχ (δε λέω μπετοβεν, γιατί ήτανε κουφός).΄Το αυτί είναι χοντρική μέθοδος.Εγώ τσεκάρω έτσι το ΤΑ και το Ντόμι.

Οχι, δεν είμαι μηχανικός, ερασιτέχνης είμαι , αν και έχω δουλέψει βοηθός κάτι μήνες για να βγάλω κάτι γραμματια του GSXR μια αφραγκη χρονιά!

Τροποποιήθηκε από τον DOMINATOR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@dominator

Ξεφεύγω λίγο από το θέμα αλλά μια που σε βρήκα και ασχολείσαι αρκετά, για πες μου:

μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιο χημικό προιόν το οποίο διαλύει τις εναποθέσεις άνθρακα από πιστόνια/βαλβίδες και τις αποβάλλει από τις εξατμίσεις (υπό μορφή έντονου καπνού) και υπάρχει στην Ελλάδα;

Βρήκα το απόλυτο (όπως λένε πολλοί ξένοι) προιόν αλλά υπάρχει μόνο Αμερική και δεν το στέλνουν ταχυδρομικά (νομοθεσία περί μεταφοράς χημικών με αεροπορικά μέσα προφανώς; ) . Δεν το στέλνουν γενικά έξω από Η.Π.Α.

Για να πάρετε μια ιδέα για τι μιλάω, παρακολουθήστε το βιντεάκι:

Όλοι όσοι χρησιμοποίησαν κάτι τέτοιο λένε ότι είδαν μεγάλη διαφορά σε λειτουργία και δύναμη στον κινητήρα (δύναμη που χάνετε με τον καιρό λόγω των εναποθέσεων άνθρακα στα εν λόγω μηχανικά μέρη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίταξε, το συγκεκριμένο δεν το ξέρω.Προσωπικά σε ότι μηχανοκίνητο έχω βάζω βελτιωτικό βενζίνης μια φορά το μήνα-δίμηνο (ανάλογα τη χρήση), και πιο συγκεκριμένα ένα της BP.Αυτά καθαρίζουν τις εναποθέσεις άνθρακα λόγω ατελούς καύσης απο τις βενζίνες της αγοράς αλλά και της πιθανής κακής ρύθμισης του μοτερ, αλλά και τα υπολείμματα μέσα στα καρμπυρατέρ/ ψεκασμούς. Το συγκεκριμένο το βάζω χρόνια τώρα, ήταν οδηγία του μαστορα στους πελάτες. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τα υπολείμματα άνθρακα μέσα στο μοτέρ διαβρώνουν το αλουμίνιο και πολλές φορές ευθύνονται για ρωγμές στις κεφαλές. Πάντως το ντομινεϊτορ που ανοίχτηκε μέχρι τώρα δύο φορές είχε πεντακάθαρη κεφαλή/πιστόνι, χωρίς να είμαι προσεκτικός από που βάζω καύσιμα,οπότε υποθέτω ότι το σύστημα δουλεύει.Για το συγκεκριμένο τώρα προϊόν, υποθέτω ότι είναι τόσο δραστικό επειδή μάλλον περιέχει ισχυρά διαβρωτικά, τα οποία δεν ξέρω αν βλάπτουν και το αλουμίνιο ή "ξεπλένονται" άμεσα με τη χρήση μετά από λίγο. Αν το μηχανάκι σου δεν είναι πολύ παλιό καλό μάλλον θα είναι να αποφύγεις τόσο δραστική λύση και να καταφύγεις μια φορά το μήνα σε ένα μπουκαλάκι βελτιωτικό, όποτε το θυμάσαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ Dom...

Θα δοκιμάσω ότι προτείνεις...αν και νομίζω ότι έχει μαζευτεί πολύ κάπνα στο μηχανάκι...όσο κι αν έχω καθαρίσει/ρυθμίσει καρμπυρατέρ και έχω ελέγχει ρεύματα/φίλτρα αέρος/και ότι άλλο σχετίζεται, μου μαυρίζει τα μπουζί μέσα στην πόλη...

Λένε οτι οι εναποθέσεις άνθρακα προκαλούν τέτοια φαινόμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως το δουλεύεις πολύ χαμηλά στην πόλη?Με τέτοια χρήση είναι μάλλον φυσιολογικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μηπως το δουλεύεις πολύ χαμηλά στην πόλη?Με τέτοια χρήση είναι μάλλον φυσιολογικό.

Ναι, αναγκαστικά το δουλεύω πολύ χαμηλά μέσα στην πόλη, συνήθως 3500-4000 στροφές και αλλαγή ταχύτητας και σπάνια πιάνω 5000 στροφές.

Δίνει δύναμη χαμηλά και, δεν αναγκάζομαι/δεν χρειάζεται να ανεβάζω παραπάνω στροφές μέσα στην πόλη. Όσες φορές το έχω επιχειρήσει, πέφτω νωρίς στα φρένα αφού είτε θα έχω φτάσει το επόμενο φανάρι είτε το επόμενο στενό όπου πρέπει να "κόψω" για να στρίψω...

Τώρα που καλυτερεύει ο καιρός θα κοιτάξω να το βγάζω εθνική οδό να δουλεύει ψηλά μπας και αλλάξει κάτι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια και πάλι.

Περί βίδας ρύθμισης μίγματος ο λόγος...

Σε ανάλογα posts τόσο σε άλλα ελληνικά μοτοφόρουμ όσο και σε αγγλόγλωσα forum και τεχνικά άρθρα, έχω διαβάσει ότι η θέση της βίδας ρύθμισης μείγματος πάνω στο καρμπυρατέρ καθορίζει το αν αυτή η βίδα ρυθμίζει ποσότητα αέρα ή ποσότητα καυσίμου.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι εάν η βίδα βρίσκεται στο εμπρός μέρος του καρπυρατέρ ξεβιδώνοντάς την κάνεις το μείγμα πιο πλούσιο ενώ βιδώνοντάς την πιο φτωχό (ρυθμίζει καύσιμο).

Εάν είναι πίσω τότε ξεβιδώνοντάς την κάνεις το μείγμα πιο φτωχό ενώ βιδώνοντάς την πιο πλούσιο (ρυθμίζει αέρα).

Το θέμα είναι το πώς αντιλαμβάνονται τα "εμπρός" και "πίσω" μέρη του καρμπυρατέρ;;; Εμπρός είναι η μεριά της εισαγωγής καυσίμου στον κινητήρα και πίσω η εισαγωγή αέρα από το φιλτροκούτι στο καρμπυρατέρ;

Γνωρίζει κάποιος;

Τα δικά μου είναι καθέτου ροής οπότε αντε βρες τι είναι μπρός και τι πίσω.

P.S. το έχω ρυθμίσει το μείγμα αλλά θα θελα να ξέρω το τι ακριβώς κάνουν οι βίδες μου ξεβιδώνοντας/βιδώνοντας ώστε να δώσω κατά βούληση λίγο πλουσιότερο ή φτωχότερο μείγμα αν χρειαστεί (πειραματίζομαι).

Τα δικά μου καρμπ είναι 4 x Mikuni BDST26.

τελικα ποια είναι η απάντηση στο αρχικό ερωτημα σου σχετικά με την θέση της βιδας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφερει η θεση αναλογα το τι ρυθμιζει η βιδα, οποτε ή ειναι μπροστα ή ειναι προς τα πισω, προς τα πισω αν θυμαμαι καλα ειναι του αερα και οταν ειναι μπροστα οπως στην πληοψηφια των καρμπ. ειναι βενζινης.

Οπως και να εχει καλο ειναι να μην πειραζουμε οτι δεν ξερουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφερει η θεση αναλογα το τι ρυθμιζει η βιδα, οποτε ή ειναι μπροστα ή ειναι προς τα πισω, προς τα πισω αν θυμαμαι καλα ειναι του αερα και οταν ειναι μπροστα οπως στην πληοψηφια των καρμπ. ειναι βενζινης.

Οπως και να εχει καλο ειναι να μην πειραζουμε οτι δεν ξερουμε.

και πριν 8 χρονια να μην τα πειραζουμε ελεγες και τωρα το ίδιο λες! Χαχα σε ευχαριστώ να σαι καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι γιατί για να φτάσει αυτός που ρωτάει που βρίσκεται η αυτή η βίδα έχει δρόμο μέχρι να μάθει κ τα υπόλοιπα οπότε καλό είναι να μη σκαλίζει ότι βρει μπροστά του!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@dominator

Ξεφεύγω λίγο από το θέμα αλλά μια που σε βρήκα και ασχολείσαι αρκετά, για πες μου:

μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιο χημικό προιόν το οποίο διαλύει τις εναποθέσεις άνθρακα από πιστόνια/βαλβίδες και τις αποβάλλει από τις εξατμίσεις (υπό μορφή έντονου καπνού) και υπάρχει στην Ελλάδα;

Βρήκα το απόλυτο (όπως λένε πολλοί ξένοι) προιόν αλλά υπάρχει μόνο Αμερική και δεν το στέλνουν ταχυδρομικά (νομοθεσία περί μεταφοράς χημικών με αεροπορικά μέσα προφανώς; ) . Δεν το στέλνουν γενικά έξω από Η.Π.Α.

Για να πάρετε μια ιδέα για τι μιλάω, παρακολουθήστε το βιντεάκι:

Όλοι όσοι χρησιμοποίησαν κάτι τέτοιο λένε ότι είδαν μεγάλη διαφορά σε λειτουργία και δύναμη στον κινητήρα (δύναμη που χάνετε με τον καιρό λόγω των εναποθέσεων άνθρακα στα εν λόγω μηχανικά μέρη)

3 σχολια

1.ωρεεε μπουχος... πολυ οικολογικο φαινεται αυτο χαχαχ

2. Κλεισε τη πορτα του αυτοκινητου ρε μαστορα πωωω για καψιμο το σαλονι

3. χαχαχα τι σελα ειναι αυτη ρε..νομιζα οτι ειχε δεσει μπαγαζια εκει πανω...

Μπορεις να δοκιμασεις να ρυθμισεις αν εχεις προβλημα κ αν δε παει καλα ε.. ο μαστορας εκει ειναι..Η γνωμη μου ειναι ναι.,. να το σκαλισεις αν υπαρχει προβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα