Jump to content
ALX™

15 ερωτήσεις κι απαντήσεις για το φρενάρισμα!

Recommended Posts

Σούπερ!

ΥΓ. Αυτό το παρακάτω σίγουρα με εκφράζει. :0

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να το πατήσουμε δυνατά και μετά να το ξεχάσουμε ότι υπάρχει. Ας κάνει ότι θέλει ο πισινός τροχός. Ας γλιστρήσει αν είναι απαραίτητο λόγω πρόσφυσης. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην σταδιακή χρήση του μπροστινού, ώστε να το αξιοποιήσουμε σωστά και να σώσει ενδεχομένως τη ζωή μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραία! Τώρα θέλω και ένα άρθρο για το πώς φρενάρουν με ABS! :angel_not:

Τροποποιήθηκε από τον greekarmy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 απο εμενα ωραιο κειμενο!

να ροτησω κατι; πατατε πισινο φρενο;

γιατι εγω δε παταω ποτε! πολυ σπανια αν μου ερθει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρα παρα πολυ καλο!!!Και ειχα αγχος για το αποτομο φρεναρισμα οτι πεφτεις για πλακα...

Τελικα δοκιμασα ολα τα παραπανω και ειδα οτι φρεναρα αποτελεσματικοτερα,ελεγχομενα και με μεγαλυτερη ασφαλεια!!

Πολυ ωραιο ποστ,μπραβο!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 κι από εδώ.

Πολύ ωραίο κείμενο!!

Τελικά, πάντως, το ABS είναι μεγάλη υπόθεση... κι αν συνδυαστεί με συνδυασμένο φρένο ακόμη μεγαλύτερη...

Πολλά από όσα λέγονται στο κείμενο τα κάνει η μοτοσικλέτα μόνη της με ένα σωστά ρυθμισμένο ABS-CBS και ταυτόχρονα λάστιχα και αναρτήσεις σε άριστη κατάσταση. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλό + απαραίτητο !

μια ψιλο-διόρθωση μόνο...

4. How do you control a rear wheel skid?

Control of a rear wheel skid is easy. Just keep your eyes up to the horizon and look where you WANT to go (not necessarily where you are actually going) and the bike will skid in a controllable manner with a minimum of fishtailing.

Basic and advanced braking techniques are best learnt under controlled conditions rather than when a truck pulls out on you! Your local motorcycle school will run a fun braking exercise session for you and some mates if you care to call the school and arrange it.

εννοεί ελεγχόμενο τρόπο.

ίσως αργότερα φαίνεται ''μαγικός'', αλλά στην αρχή δεν είναι...καθόλου.

Κοιτώντας ΠΟΥ θέλουμε να την κατευθυνουμε, σχεδόν...γίνεται μόνο του. _thumbsup.gif

υγ. Σαν γενική άποψη είναι στην σωστη κατεύθυνση το.......15άρι !

ΟΜΩΣ στην Ελλάδα έχουμε τόσες ποικιλίες δρόμων + ''κουφών'' που γίνονται συνεχώς, ώστε να έχουμε καταντήσει εμείς ''μάγοι'' για να κρατιόμαστε όρθιοι.

_thumbsup.gif

Το καλύτερο σχολείο είναι το............χώμα ! worshippy.gif

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 απο εμενα ωραιο κειμενο!

να ροτησω κατι; πατατε πισινο φρενο;

γιατι εγω δε παταω ποτε! πολυ σπανια αν μου ερθει

Εγώ πατάω μόνο πίσω :P Το μπροστινό δεν την παλεύει και ούτε θα την παλέψει ποτέ λόγω της ανάποδης ανάρτησης του παπιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγή webΒikeWorld (σε ελεύθερη δική μου μετάφραση )

Μπορούσα να βάλω κι εγώ κατευθείαν το λινκ, αλλά προτίμησα να το μεταφράσω γιατί ίσως κάποιοι δεν ξέρουν καλά Αγγλικά.

Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος λοιπόν ποσταρίσματος του λινκ ακολουθούμενο με το >>> :grin:

Δεν οικειοποιήθηκα το κείμενο νομίζω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καλύτερο σχολείο είναι το............χώμα !

Εδώ θα συμφωνήσω αρκετά, το χώμα σε κάνει να ξεπεράσεις πολλούς φόβους σε θέμα ολίσθησης κυρίως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ μα παρα πολυ χρησιμο θεμα.

Μηπως ομως θα ηταν εξισου καλο και μια αναφορα στον τροπο που θα πρεπει να ασκηθουμε στο φρεναρισμα;

Δηλαδη σε μια αλανα, τι ειδους ακησεις θα μπορουσε να κανει καποιος;

Τροποποιήθηκε από τον loz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα το λέει καθαρά! Δομιμάζεις να φρενάρεις με σταδιακή πέδηση. Δηλαδή δεν πατάς με την μία σχεδόν τέρμα το φρένο σου, αλλά ξεκινάς από απαλό φρενάρισμα και στην συνέχεια πιέζεις όλο και πιο δυνατά την μανέτα. Αυτό βέβαια το κάνεις σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποντακι τρελο... πολυ καλη η μεταφραση... εγω θα βαριομουν να το διαβασω στα αγγλικα.

THANX :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποντακι τρελο... πολυ καλη η μεταφραση... εγω θα βαριομουν να το διαβασω στα αγγλικα.

THANX :clapping2:

Εγώ να δεις πόσο βαριόμουν να την κάνω και να την γράψω κιόλας! :_zeppelin: Παρόλα αυτά, θέματα που αξίζει να τα διαβάζει ο κόσμος, καλό είναι να μην βαριόμαστε να τα ποστάρουμε και να τα μεταφράζουμε αν μπορούμε γιατί δεν ξέρουν όλοι (καλά) Αγγλικά.

Αυτή είναι και η πραγματική ουσία των forum. Να μοιραζόμαστε τις γνώσεις κι όχι μόνο για ανούσιο μπλα μπλα και τσακωμούς για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μοτό) :D !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ καλο θεμα.. και ευχαριστουμε για τον κοπο σου + 1 λοιπον για το πρωτο ποστ_thumbsup.gif

]

Εγώ να δεις πόσο βαριόμουν να την κάνω και να την γράψω κιόλας! _zeppelin.gif Παρόλα αυτά, θέματα που αξίζει να τα διαβάζει ο κόσμος, καλό είναι να μην βαριόμαστε να τα ποστάρουμε και να τα μεταφράζουμε αν μπορούμε γιατί δεν ξέρουν όλοι (καλά) Αγγλικά.

Αυτή είναι και η πραγματική ουσία των forum. Να μοιραζόμαστε τις γνώσεις κι όχι μόνο για ανούσιο μπλα μπλα και τσακωμούς για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μοτό) biggrin.gif !

σε καταλαβαινωbiggrin.gif και για αυτο λοιπον αλλο 1 +

τετοια θεματα οσο δυσκολη και αν ειναι η μεταφραση καλο ειναι να το κανουμε... αλλοστε μια στο τοσο γινεται αυτο και οχι καθε μερα

+1 λοιπον και εδω ''γιατι ετσι μας αρεσει''_zeppelin.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα