Jump to content
JimKarvo

Αλλαγή χρώματος σε Honda c50

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Μέρες τώρα όλο λέω να βάψω το παλιό μηχανάκι, να το κάνω λίγο ποιο μοντέρνο...

Τα θέματα είναι 2)

1)Πόσο θα μου κοστίσει από θέματα αλλαγής άδειας και λοιπής γραφειοκρατία

και 2) τι χρώμα να το κάνω?

Σκεφτόμουν κάτι σε σκούρο... Μαύρο παράδειγμα..

Η άλλη μου επιλογή ήταν να το κάνω πορτοκαλί (στα χρώματα του innova injection), μιας και έχω φάει τρελό κόλλημα 3 μήνες τώρα με το συγκεκριμένο χρώμα του παπιού

Η τρίτη επιλογή είναι Μαύρο, με πορτοκαλί ποδιά (θα πάω να πάρω μια καινούργια, και θα την βάψω)

Τι λέτε εσείς? Έχει να προτείνει κανείς τίποτα?

PS: Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να βάλω μεγαλύτερη σέλα, γιατί με δυο άτομα, είναι κάπως άβολη?

imgp1074.jpg

imgp1073.th.jpg

imgp1070h.th.jpg

imgp1071.th.jpg

imgp1073e.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Τροποποιήθηκε από τον JimKarvo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα!

Μέρες τώρα όλο λέω να βάψω το παλιό μηχανάκι, να το κάνω λίγο ποιο μοντέρνο...

Τα θέματα είναι 2)

1)Πόσο θα μου κοστίσει από θέματα αλλαγής άδειας και λοιπής γραφειοκρατία

και 2) τι χρώμα να το κάνω?

Σκεφτόμουν κάτι σε σκούρο... Μαύρο παράδειγμα..

Η άλλη μου επιλογή ήταν να το κάνω πορτοκαλί (στα χρώματα του innova injection), μιας και έχω φάει τρελό κόλλημα 3 μήνες τώρα με το συγκεκριμένο χρώμα του παπιού

Η τρίτη επιλογή είναι Μαύρο, με πορτοκαλί ποδιά (θα πάω να πάρω μια καινούργια, και θα την βάψω)

Τι λέτε εσείς? Έχει να προτείνει κανείς τίποτα?

PS: Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να βάλω μεγαλύτερη σέλα, γιατί με δυο άτομα, είναι κάπως άβολη?

imgp1074.jpg

imgp1073.th.jpg

imgp1070h.th.jpg

imgp1071.th.jpg

imgp1073e.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

μην κανεις διχρωμιες στο στρογγυλο θα ειναι καρναβαλος .... καντο μαυρο με πολλα νικελα ... και αλλαξε τιμονι ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ alex. τι είναι τα νικέλια όμως? είμαι λίγο noob...!

για τιμόνι, έχεις να προτείνεις κάτι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2009%5C07%5C28%5Cbikepics-1738851-150.jpg

img_0926.jpg

25DSC00002.JPG

b_6998_1269813600_91.jpg

Με την αδεια τωρα θα πας στην τροχαια νομιζω επειδη ειναι 50αρι. Το δηλωνεις το χρωμα και σου αλλαζουνε την αδεια με το νεο χρωμα. Περιπου 10ευρω νομιζω οτι ειναι το παραβολο.

Τροποποιήθηκε από τον Motobiker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τιμονι ειναι απο το πρωτο C50 και το ελεγαν ΓΛΑΡΟ .... κοιτα αλλα στρογγυλα φτιαγμενα να δεις που δεν εχουν αυτη την χαρακτηριστικη καμπυλη προς τα πανω οπως το δικο σου η οποια το χαλαει πολυ αλλα ειναι ισια τα τιμονια τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τιμόνι θα το αφήσω για την ώρα και θα αλλάξω μόνο το χρώμα. Η ερώτησή μου είναι: τι είδους χώμα πρέπει να πάω να αγοράσω; Σπρέι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κατάλαβα καλά θα αλλάξεις το χρώμα εκτός από το τιμόνι έτσι?

Τι σπρέυ ρε?με τπτ,αν το κάνεις με αυτόν τον τρόπο θα το μετανιώσεις.Τώρα τι θα πάρεις?δεν ξέρω τι θες..μεταλλικό?ματ? δικιά σου η επιλογή :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω ξεκινήσει με μαύρο σπρέι, γυαλιστερό, στα πλαστικά της μπαταρίας και του "αποθηκευτικού χώρου"... Με τι πρέπει να το βάψω? Πείτε μου κάτι να μην πετάω τσάμπα λεφτά.. :(

Tnx...

Έχω ξεκινήσει με μαύρο σπρέι, γυαλιστερό, στα πλαστικά της μπαταρίας και του "αποθηκευτικού χώρου"... Με τι πρέπει να το βάψω? Πείτε μου κάτι να μην πετάω τσάμπα λεφτά.. :(

Tnx...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να σου πω τι ακριβώς να κάνεις.Χρειάζεται διαφορετική προετοιμασία το πλαστικό αν το βάψεις με μεταλλικό χρώμα,διαφορετικό αν το βάψεις με ματ και διαφορετικό αν το κάνεις νίκελ κλπ...πρέπει να αποφασίσεις εσύ.

Να ξέρεις όμως ότι οι μοτοσυκλέτες χρειάζονται ειδικά χρώματα που πιάνουν πάνω σε πλαστικά.

Αρχικά θα ρίξεις πολύ ξύσιμο.Μα πολύ όμως και καλό!

Αν το πλαστικό είναι άβαφο θα πρέπει να το περάσεις με ένα ειδικό αστάρι που προετοιμάζει την επιφάνεια για βάψιμο.Τέτοια σπρέυ πουλάνε στα μαγαζιά με χρώματα.

Ακόμα έχε στο μυαλό σου ότι το βάψιμο θελει υπομονή,πέρνα 2-3 χερια το αστάρι και άστο μια μέρα ώστε να στεγνώσει καλά.

Την επόμενη μέρα βάψε με το χρωμα,αλλα 2-3 χερια και μετά το βερνίκι,μην παρεις βερνίκι για αυτοκίνητα γιατί ειναι δυνατό και θα πετάξει το χρώμα αμέσως,μέσα σε 2-3 λεπτα θα ζαρώσει το χρωμα και θα στο πετάξει.

Αυτά είναι τα βασικά πράγματα δλδ ξύσιμο-αστάρι-σπρέυ-βαφή...και ισχύουν για όλες τις βαφές.Από εκεί και μετά ανάλογα τι βαφή θα επιλέξεις(ματ,νίκελ κλπ) κάνεις και τα ανάλογα βήματα.

Ρώτα καλύτερα τους πωλητές πως θα κάνεις τη διαδικασία...

Επίσης μπορείς να ρίξεις και μια ματιά εδώ! :winking:

Ελπίζω να σε βοήθησα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήγα να πάρω χρώματα σε έναν γείτονα, και αυτός μου είπε ότι μόνο με σπρέι δεν θα έχω πρόβλημα...

Τέλος πάντων, για να μην πολυλογώ, μου έδωσε ένα σπρέι της Cosmoslac.. θα αρχίζω να τρίβω το πλαστικό, τι άλλες ενέργειες έχω να κάνω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε συ σου είπα πιο πάνω ξύσιμο-αστάρι-σπρέυ-βαφή..διάβασε το πιο πάνω ποστ μου + μπες στο λινκ που σου έδωσα :winking:

Στην θέση σου θα του έριχνα και 2 χέρια αστάρι,εκτός από το σπρέυ :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον nestro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε συ σου είπα πιο πάνω ξύσιμο-αστάρι-σπρέυ-βαφή..διάβασε το πιο πάνω ποστ μου + μπες στο λινκ που σου έδωσα :winking:

Στην θέση σου θα του έριχνα και 2 χέρια αστάρι,εκτός από το σπρέυ :_thumbsup:

Αστάρι υπάρχει σε σπρέι? Σε τι βοηθάει αυτό? Δηλαδή ότι έχω βάψει μέχρι τώρα το ξανατρίβω? :)

Μετά το αστάρι ρίχνω σπρέι (σαν αυτό της cosmolac)? και μετά βαφή? τι βαφή? Συγνώμη αν σε πρίζω, απλά δεν σκαμπάζω πολλά πράγματα από βαφές, και δεν λέει να δίνω τσάμπα λεφτά.. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.Κοίτα επειδή φαντάζομαι ότι είναι βαμμένο το μηχανάκι,αν το αφήσεις έτσι και μετά το περάσεις από πάνω χρώμα...είναι σαν να έχεις μια "βάση" που λέμε και πιθανόν να μην σου βγει καλό...γιατί αν πας να το κάνεις με αυτό τον τρόπο θα χρειαστείς και δεύτερη στρώση χρώμα τον "μονοτή" που λέμε και μετά θα ρίξεις επάνω το κανονικό χρώμα...και με τις σωστές αναλογίες σε κάθε στρώση,ώστε να σου βγει αυτό που θέλεις...οπότε χέσε μέσα.Φαντάζομαι αν δεν έχεις ξαναβάψει και το κάνεις με αυτόν τον τρόπο..θα τα κάνεις μαντάρα..

Οπότε πάμε με τον πιο "εύκολο" τρόπο.

α) τρίβουμε την επιφάνεια με μια σειρά απο γυαλόχαρτα νερού (βρέχουμε δλδ την επιφάνεια και βουτάμε το γυαλόχαρτο σε ένα κουβά με νερό πριν τρίψουμε και για όλη τη διάρκεια).

β)επειδή τα πλαστικά δεν έχουν καλή πρόσφυση σαν πρώτο χέρι χρειάζεται ένα έξτρα υλικό (πλαστικοποιητής λέγεται ).

γ) στη συνέχεια περνάμε αστάρι (εδώ θέλει προσοχή αν τα πλαστικά είναι εύκαμπτα τότε προσθέτουμε στο αστάρι ελαστικοποιητή , όπως και στο χρώμα αλλά και στο βερνίκι ).

δ) το χρώμα

ε) το βερνίκι (εδώ πιθανόν θα χρειαστεί και σκληρυντής ).

το αστάρι , χρώμα και βερνίκι τα περνάμε δύο χέρια ( στο βερνίκι μπορείς και τρίτο χέρι για να σου δώσει μια πιο "βαθιά" αίσθηση στο χρώμα).

Για καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνα πρώτα το βάψιμο σε μια άλλη επιφάνεια και σταδιακά βάφεις τα πλαστικά , ακόμη ζήτα να σου πουν σε τι αναλογίες θα προσθέσεις διαλυτικό ελαστικοποιητή -εαν χρειάζεται- και σκληρυντή :_thumbsup:

Επίσης νομίζω ότι το αστάρι βγαίνει και σε σπρέυ.

Ρίξε και μια ματιά και εδώ .Επίσης μπες και εδώ---> www.noventa.gr/xmsAssets/File/belton_flyer

Δώσε ΠΡΟΣΟΧΗ!!Επίσης σε περίπτωση που το χρώμα είναι νεροδιάλυτο,θα χρειαστείς και πλαστικοποιητή...οπότε πάει κάπως έτσι τρίψιμο-πλαστικοποιητής-αστάρι-σπρέυ-χρώμα-βερνίκι.

Τώρα τι χρώμα?δεν μπορώ να σου πω...ότι σου αρέσει.

Δεν πιστεύω να ξέχασα τπτ άλλο,να σου πω την αλήθεια..το ποιο εύκολο πράμα είναι το πιστόλι βαφής,αλλά είναι πανάκριβο.

Αν σου φαίνονται όλα αυτά παλούκια,και νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις..από το να πετάξεις τσάμπα τα λεφτά σου,πάρε το ένα,πάρε το άλλο και στο τέλος δεν κάνεις τπτ...καλύτερα είναι να πας τα πλαστικά σε ένα βαφείο.

Όπως σου είπα,δεν είναι εύκολο το βάψιμο και θέλει υπομονή :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.Κοίτα επειδή φαντάζομαι ότι είναι βαμμένο το μηχανάκι,αν το αφήσεις έτσι και μετά το περάσεις από πάνω χρώμα...είναι σαν να έχεις μια "βάση" που λέμε και πιθανόν να μην σου βγει καλό...γιατί αν πας να το κάνεις με αυτό τον τρόπο θα χρειαστείς και δεύτερη στρώση χρώμα τον "μονοτή" που λέμε και μετά θα ρίξεις επάνω το κανονικό χρώμα...και με τις σωστές αναλογίες σε κάθε στρώση,ώστε να σου βγει αυτό που θέλεις...οπότε χέσε μέσα.Φαντάζομαι αν δεν έχεις ξαναβάψει και το κάνεις με αυτόν τον τρόπο..θα τα κάνεις μαντάρα..

Οπότε πάμε με τον πιο "εύκολο" τρόπο.

α) τρίβουμε την επιφάνεια με μια σειρά απο γυαλόχαρτα νερού (βρέχουμε δλδ την επιφάνεια και βουτάμε το γυαλόχαρτο σε ένα κουβά με νερό πριν τρίψουμε και για όλη τη διάρκεια).

β)επειδή τα πλαστικά δεν έχουν καλή πρόσφυση σαν πρώτο χέρι χρειάζεται ένα έξτρα υλικό (πλαστικοποιητής λέγεται ).

γ) στη συνέχεια περνάμε αστάρι (εδώ θέλει προσοχή αν τα πλαστικά είναι εύκαμπτα τότε προσθέτουμε στο αστάρι ελαστικοποιητή , όπως και στο χρώμα αλλά και στο βερνίκι ).

δ) το χρώμα

ε) το βερνίκι (εδώ πιθανόν θα χρειαστεί και σκληρυντής ).

το αστάρι , χρώμα και βερνίκι τα περνάμε δύο χέρια ( στο βερνίκι μπορείς και τρίτο χέρι για να σου δώσει μια πιο "βαθιά" αίσθηση στο χρώμα).

Για καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνα πρώτα το βάψιμο σε μια άλλη επιφάνεια και σταδιακά βάφεις τα πλαστικά , ακόμη ζήτα να σου πουν σε τι αναλογίες θα προσθέσεις διαλυτικό ελαστικοποιητή -εαν χρειάζεται- και σκληρυντή :_thumbsup:

Επίσης νομίζω ότι το αστάρι βγαίνει και σε σπρέυ.

Ρίξε και μια ματιά και εδώ .Επίσης μπες και εδώ---> www.noventa.gr/xmsAssets/File/belton_flyer

Δώσε ΠΡΟΣΟΧΗ!!Επίσης σε περίπτωση που το χρώμα είναι νεροδιάλυτο,θα χρειαστείς και πλαστικοποιητή...οπότε πάει κάπως έτσι τρίψιμο-πλαστικοποιητής-αστάρι-σπρέυ-χρώμα-βερνίκι.

Τώρα τι χρώμα?δεν μπορώ να σου πω...ότι σου αρέσει.

Δεν πιστεύω να ξέχασα τπτ άλλο,να σου πω την αλήθεια..το ποιο εύκολο πράμα είναι το πιστόλι βαφής,αλλά είναι πανάκριβο.

Αν σου φαίνονται όλα αυτά παλούκια,και νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις..από το να πετάξεις τσάμπα τα λεφτά σου,πάρε το ένα,πάρε το άλλο και στο τέλος δεν κάνεις τπτ...καλύτερα είναι να πας τα πλαστικά σε ένα βαφείο.

Όπως σου είπα,δεν είναι εύκολο το βάψιμο και θέλει υπομονή :_thumbsup:

Σε ευχαριστώ πολύ! Για χρώμα λέω να το κάνω μαύρο, και την ποδιά γκρι (δεν νομίζω ότι ταιριάζει κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο) απλά δεν θέλω σε 2 μήνες να ξανά-βάφω!

Μήπως ξέρεις περίπου σε τι τιμές κυμένοντε όλα αυτά? Νομίζω ότι ο πλαστικοποιητής είναι ακριβός...

Το χρώμα που μου λες μετά το σπρέι, είναι ΣΑΝ και αυτό που βαφουμε τους τοίχους? δηλαδή το περνάω με βούρτσα και έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστώ πολύ! Για χρώμα λέω να το κάνω μαύρο, και την ποδιά γκρι (δεν νομίζω ότι ταιριάζει κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο) απλά δεν θέλω σε 2 μήνες να ξανά-βάφω!

Μήπως ξέρεις περίπου σε τι τιμές κυμένοντε όλα αυτά? Νομίζω ότι ο πλαστικοποιητής είναι ακριβός...

Το χρώμα που μου λες μετά το σπρέι, είναι ΣΑΝ και αυτό που βαφουμε τους τοίχους? δηλαδή το περνάω με βούρτσα και έτσι?

Αν τα περάσεις 2-3 χέρια το καθένα τότε δεν θα το βάφεις κάθε 2 μήνες...κρατάνε πολύ,αρκεί να κάνεις καλή δουλειά.

Τώρα τιμές εεε?δεν ξέρω..

Θες για το αστάρι-σπρέυ 5€-7€

Για το χρώμα εξαρτάται...υπολόγισε περίπου 25€+

Βερνίκι πάλι 25€+

Γιαλόχαρτο κάπου στα 2,50€-3€

Πινέλο με "μαύρη τρίχα" 5€-7€

Ο πλαστικοποιητής δεν θυμάμαι πόσο έχει.Ρώρα στο μαγαζί

Υπολόγισε ένα σύνολο 70€,χωρίς τον πλαστικοποιητή...αλλά σου είπα,αν δεις ότι έχει καλή πρόσφυση το πλαστικό,μην το πάρεις :_thumbsup:

Όσο για το άλλο..όταν πας στο κατάστημα για να πάρεις χρώμα,πες του..ότι θέλεις να βάψεις το μηχανάκι σου..και θα σου δώσει το κατάλληλο.Εγώ στην θέση σου δεν θα το έβαφα με βούρτσα δεν κάνει.Όπως είπα πήγαινε πάρε ένα πινέλο με "μαύρη τρίχα" + ένα πιο μικρό στραβοπίνελο λέγεται...που θα σε βοηθήσει πολύ στα δύσκολα σημεία.

Επίσης όταν πας μην ξεχάσεις να του πεις τις αναλογίες έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόση ώρα τσάμπα έγραφα γαμώ την τρέλα μου? :ranting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόση ώρα τσάμπα έγραφα γαμώ την τρέλα μου? :ranting:

sorry αλλά :yes: τζάμπα έγραφες... :doh:

πάρε 3 πόντους από εμένα για τον κόπο σου ;)

Τροποποιήθηκε από τον nikosm1993

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αστους νεστρο, δε θα βγάλεις άκρη... Η ηλικία τα έχει δε μπορείς να τους το κόψεις τόσο εύκολα :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

sorry αλλά :yes: τζάμπα έγραφες... :doh:

πάρε 3 πόντους από εμένα για τον κόπο σου ;)

Thank you :_thumbsup:

Αστους νεστρο, δε θα βγάλεις άκρη... Η ηλικία τα έχει δε μπορείς να τους το κόψεις τόσο εύκολα :uglystupid2:

Μα δεν πήγα να τον κόψω,απλά του είπα για το βάψιμο :_thumbsup:

Το κορυφαίο βέβαια ήταν ότι έγραφε τσάμπα,αφού υπάρχει έτοιμο θέμα :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σκέφτομαι να αγοράσω ένα στρογγυλοφάναρο και να το βάψω γιατι τα χρώματα που βρίσκω δε μου αρεσουν τα περισσότερα.. δεν εχω καμια σχεση με αυτά, υπάρχει κάπου φωτογραφικό υλικό βήμα βήμα ή κάποιο βιντεο; λετε να δυσκολευτώ πολύ; για να βγαλω τα πλαστικά να τα βάψω πρεπει να πειράξω και τα μηχανικά; γιατι αν βάλω χέρι εκεί, πάει, καταστρέφηκε το μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν σου αρεσουν τα χρωματα που βρισκεις και το αλλαξεις θα πρεπει να το δηλωσεις το χρωμα.

Δεν μας ειπες αν θα το βαψεις μονος η σε μαστορα.Αν πας σε μαστορα,αυτοι που ξερω εγω το λυνουν/το βαφουν/ξανασυναρμολογουν.

Τωρα μονος σου πας σε αλλη κατηγορια.Και οχι σε καμμια περιπτωση δεν θα χρειαστει να πειραξεις μηχανικα,παρα μονο να τα κατεβασεις απο το μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα