iQfish 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2007 (τροποποιήθηκε) Συγνώμη για τα greeklish αλλα το κάνω απλά copy-paste .. From: Spyros Tsakiris Photos Γεια χαρά, χθες στο Art Athina έγινε και πάλι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, πιθανόν από μέλος του ΛΑΟΣ, η αστυνομία εισέβαλε στην έκθεση, κατέβασε και κατάσχεσε το video έργο της Εύας Στεφανή με τίτλο Εθνικός Ύμνος για λόγους προσβολής της δημοσίας αιδούς και των εθνικών συμβόλων. Ταυτόχρονα συνέλαβε τον διευθυντή της έκθεσης που πέρασε τη νύχτα στο αυτόφωρο και μήνυσε την καλλιτέχνη και τους άλλους υπεύθυνους της έκθεσης που πρόκειται να δικαστούν. Το έργο δείχνει μέσα από ένα φθαρμένο παλιό super-8 ένα αιδοίο και ένα χέρι που το προσεγγίζει σε αργή κίνηση ενώ παράλληλα ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Είναι ένα έργο που αντιπαραβάλλει τις αισθήσεις και τη σωματικότητα με τον άκαμπτο θεσμικό λόγο παράγοντας μια ιδιαίτερη αισθαντικότητα. Είναι ένα έργο που συνεχίζει τη λογική της προηγούμενης δουλειάς της Εύας. Για να αντιμετωπιστεί ένα ακόμη αδιανόητο γεγονός λογοκρισίας, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία από αρκετούς καλλιτέχνες που αφορά όλους μας. Την ερχόμενη Τρίτη 4 του μήνα, το έργο θα επανεκθεθεί σε άλλο χώρο, μια και το Art Athina τελειώνει και αυτή τη φορά δεν θα το υπογράφει μόνο η Εύα αλλά όλοι οι καλλιτέχνες και διανοούμενοι που νιώθουν προσβεβλημένοι από τέτοιες πράξεις φίμωσης του καλλιτεχνικού έργου. Αν θέλουν ας μας συλλάβουν όλους. ‘Οσοι συμφωνείτε με αυτή την κίνηση μπορείτε να στείλετε ένα email στο asmassilavounolous στο yahoo τελεία gr με το όνομα και την ιδιότητά σας που θα προστεθεί στη λίστα των υπογραφών. Οι υπογραφές θα πρέπει να μαζευτούν μέχρι αύριο το απόγευμα για να υπάρχουν στην έκθεση του έργου την Τρίτη. Σας παρακαλούμε κάνετε ffwd αυτό το email και σε άλλους που πιστεύετε ότι τους ενδιαφέρει. Διαδώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε έτσι ώστε η απάντηση να είναι όσο γίνεται πιο μαζική. Άγγελος Φραντζής [έγινε edit ως προς τα greeklish ώστε να είναι πιο κατανοητό το κείμενο] Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2007 από τον Μαρίλυ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2007 ..Εβγαλα τα ματια μου να το διαβασω.. Για πες μας λεπτομερειες, με δικα σου λογια!.... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
veligekas 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 To ergo deixnei mesa apo ena ftharmeno palio super-8 ena aidio kai ena xeri pou to prosegizei se argi kinisi eno paralila akougetai o ethnikos imnos. Einai ena ergo pou antiparavalei tis aisthiseis kai tin somatikotita me ton akampto thesmiko logo paragontas mia idieteri aisthantikotita. Einai ena ergo pou sinexizei tin logiki tis proigoumenis doulias tis Evas. Gia na antimetopistei ena akomi adianoito gegonos logokrisias, xekinise mia protovoulia apo arketous kalitexnes pou afora olous mas. Tin erxomeni Triti 4 tou mina, to ergo tha epanaektethei se allo xoro, mia kai to art Athina telionei, kai aftin tin fora den tha to ipografei mono i Eva alla oloi oi kalitexnes kai dianooumenoi pou niothoun prosvevlimenoi apo teties praxeis fimosis tou kalitexnikou ergou. An theloun as mas silavoun olous. Τι εννοεί ο ποιητής? Δεν κατάλαβει γρι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nasos79 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 (τροποποιήθηκε) Ρε παιδιά, τι λέμε τώρα; Δηλαδή, δείχνεις ένα νου-μί (sic) που χαϊδεύεται και βάζεις να παίζει από πίσω ο εθνικός ύπνος και περιμένεις να μην έχεις προβλήματα; Πάνε κοπέλα μου (προς την "καλλιτέχνιδα") να βρεις κανέναν να ασχοληθεί με το δικό σου, γιατί έχετε πήξει στη μ@λ@κί@ και την πληρώνει ο κοσμάκης... Λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να παράγεις τέχνη... Αλλά βέβαια, όταν κάποιος δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, προσπαθεί μέσω πρόκλησης του κοινού αισθήματος να γίνει φίρμα! Στον κουβά και εσείς και η τέχνη σας! Τέτοια λογοκρισία, τη θέλουμε! Άντε, για όλα υπάρχουν όρια!!! Και ας μην ξεχνάμε ότι για αυτόν τον εθνικό ύμνο, κάποιοι έχουν δώσει τις ζωές τους, για να μπορείτε τώρα εσείς να το παίζετε θιγμένες παρθένες, που προάγουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της δημοκρατίας! Μη χέσω!!! Νισάφι πια σ' αυτή τη χώρα!!! edit: Ααα, ξέχασα... "...όλοι οι καλλιτέχνες και διανοούμενοι που νοιώθουν προσβεβλημένοι από τέτοιες πράξεις φίμωσης του καλλιτεχνικού έργου." Άντε ρε ΠΑΠΑΡΕΣ, εσείς και η διανόησή σας... Άχρηστοι οι περισσότεροι!!! Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2007 από τον nasos79 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 antiparavalei tis aisthiseis kai tin somatikotita me ton akampto thesmiko logo paragontas mia idieteri aisthantikotita. (Αντιπαραβάλει τις αισθήσεις και την σωματικότητα με τον άκαμπτο θεσμικό λόγο, παράγοντας μια ιδιαίτερη αισθαντικότητα) Αν έρθει κάποιος και πλακώσει την Εύα στις ανάποδες, θα αντιπαραβάλει τις αισθήσεις και την σωματικότητα με τον εύκαμπτο "καλλιτεχνικό" λόγο, παράγοντας μια πολύ ιδιαίτερη αισθαντικότητα για την Εύα. Einai ena ergo pou sinexizei tin logiki tis proigoumenis doulias tis Evas. (Είναι ένα έργο που συνεχίζει την λογική της προηγούμενης δουλειάς της Εύας) Σημ: Και η προηγούμενη δουλειά της Εύας, μουνί ήταν και αυτή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JohnBG 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 η τεχνη ειναι μια πνευματικη εκφραση η οποια δημιουργειται απο τα συναισθηματα που πηγαζουν απο την ψυχικη μας κατασταση την ιδιοσυγκρασια του χαρακτηρα μας και των ερεθισματων που δεχομαστε απο το κοινωνικο περιβαλλον που ζουμε. πιστευω πως ολοι μεσα μας καποιες φορες εχουμε θετικη και καποιες αλλες αρνητικη διαθεση. Δεν νομιζω πως θα καναμε κατι ακραιο και στις 2 περιπτωσεις ωστε να να προκαλεσουμε αντιδρωντας αναλογα με την κατασταση στην οποια θα βρισκομασταν, δεν βλεπω λοιπον το νοημα να προβει ο καθε καλλιτεχνης σε μια κινηση που "ισως"( γιατι μια κινηση σαν κ αυτη σιγουρα) θα εθιγε ενα μερος του κοινωνικου συνολου, παρ' ολο που που ειμαι υπερ της διαφορετικης και της σουρεαλιστικης εφρασης. θεωρω πως υπαρχουν και αλλοι τροποι να εκφρασεις το θεμα με την οπτικη γωνια που το αντιλαμβανεσαι, πχ οταν λες κατι δεν ειναι οτι το λες ειναι ο τροπος που θα το πεις. ουφ σορρυ για το μεγαλο κειμενο. αυτα απο εμενα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 antiparavalei tis aisthiseis kai tin somatikotita me ton akampto thesmiko logo paragontas mia idieteri aisthantikotita. (Αντιπαραβάλει τις αισθήσεις και την σωματικότητα με τον άκαμπτο θεσμικό λόγο, παράγοντας μια ιδιαίτερη αισθαντικότητα) Αν έρθει κάποιος και πλακώσει την Εύα στις ανάποδες, θα αντιπαραβάλει τις αισθήσεις και την σωματικότητα με τον εύκαμπτο "καλλιτεχνικό" λόγο, παράγοντας μια πολύ ιδιαίτερη αισθαντικότητα για την Εύα. Einai ena ergo pou sinexizei tin logiki tis proigoumenis doulias tis Evas. (Είναι ένα έργο που συνεχίζει την λογική της προηγούμενης δουλειάς της Εύας) Σημ: Και η προηγούμενη δουλειά της Εύας, μουνί ήταν και αυτή. άσχετο βεβαια αλλά η ευα μας θα ηταν γνωστή έστω και στη μανα της αν δεν είχε γίνει αυτή η ιστορία? Μάλλον όχι. Μυριζω προβοκάτσια..... Τι να πεις. Σα να έπεσε η αστυνομία σε μια παγίδα μου φαίνεται. Δεν είναι και δύσκολο βεβαια. :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iQfish 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Συγνώμη κιόλας , αλλά θεωρώ χαζομάρα να υποστηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας. Δηλαδή ΔΕΝ μας πειράζει που μας κοροιδεύουνε τόσα χρόνια, ΔΕΝ μας πειράζει το χάλι μέσα στο οποίο ζούμε , ΔΕΝ μας πειράζουνε όλα αυτά για τα οποία κατα καιρούς συζητάμε μεταξύ μας, αλλά όταν πρόκειται για το ΕΘΝΙΚΟ ιδεώδες όλοι κάνουμε τους μαλάκες... Αν ο καλιτέχνης και τα ιδανικά του δεν μας κάνουνε , απλά ΔΕΝ τον υποστηρίζουμε σε εκθέσεις η οτιδήποτε άλλο κάνει για να αναδειχθεί. Η τέχνη δεν πρέπει να περιορίζεται υπο οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι ενας τρόπος καλιέργησης της διαφορετικότητας , όσο και αν εμάς δεν μας κάνει ΚΟΥΚΟΥ αυτό που βλέπουμε, ακούμε η αισθανόμαστε. Αν λοιπόν θεωρούμε οτι η ακραία μορφη έκφρασης , πρέπει να περιορίζεται με εξ ίσου ακραίες μορφές , τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας και ακόμη πιο πολύ της υποκουλτούρας μας. αποψή μου ..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Για τη λογοκρίσια μαζί σου. Απλά είναι λίγο δύσκολο να ταυτιστείς με κουλό περιεχόμενο και να υποστηριξεις το λογοκριμενο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Εμένα προσωπικά μου είναι ψυχρά αδιάφορη η προβοκάτσια της Εύας, ίσως ακόμα πιο αδιάφορη και από την τέχνη της. Όταν όμως διαλέγεις μια τέτοια καλλιτεχνική γλώσσα για να εκφραστείς, να μην σε ξαφνιάσει αν βρεθούν πολλοί να εκφραστούν με την δική τους γλώσσα και να σε πάρουν με τις τομάτες. Στην θέση της Εύας, θα θεωρούσα την τέχνη μου πετυχημένη και θα έλεγα και ευχαριστώ. Όταν διαλέγεις την πρόκληση σαν μέσο, πρέπει να χαίρεσαι όταν βλέπεις ότι προκαλείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Remali tis Fokionos Negri 306 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 (τροποποιήθηκε) Συγνώμη κιόλας , αλλά θεωρώ χαζομάρα να υποστηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας. Δηλαδή επειδή η κοσμοθεωρία σου/της ιεραρχεί την ελευθερία του λόγου πιο ψηλά από τα εθνικά σύμβολα, σημαίνει ότι μπορεί/ς να τα γελοιοποιεί/ς και να τα εκμεταλλεύεσαι/ται κατά οποιοδήποτε τρόπο; Τον Εθνικό Ύμνο, όχι μόνο δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον σφετερίζεται και να τον ξεφτιλίζει, αλλά ακόμα και όταν τον τραγουδάει κάποιος οφείλει να έχει συναίσθηση του τι είναι αυτό που βγαίνει από το στόμα του και υπό ποιες συνθήκες γράφτηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερία. Ντροπή της Α, +1 για τον nasos79 Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2007 από τον Remali tis Fokionos Negri Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iQfish 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Δηλαδή επειδή η κοσμοθεωρία σου/της ιεραρχεί την ελευθερία του λόγου πιο ψηλά από τα εθνικά σύμβολα, σημαίνει ότι μπορεί/ς να τα γελοιοποιεί/ς και να τα εκμεταλλεύεσαι/ται κατά οποιοδήποτε τρόπο; Τον Εθνικό Ύμνο, όχι μόνο δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον σφετερίζεται και να τον ξεφτιλίζει, αλλά ακόμα και όταν τον τραγουδάει κάποιος οφείλει να έχει συναίσθηση του τι είναι αυτό που βγαίνει από το στόμα του και υπό ποιες συνθήκες γράφτηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερία. Ντροπή της Α, +1 για τον nasos79 θεωρώ οτι δεν θα βγάλουμε άκρη αν καθήσουμε να το αναλύσουμε και πολύ ... Ελευθερία σου να νιώθεις υπερήφανος για τους προγόνους σου και να τραγουδάς τον ύμνο ... όπως και ελευθερία της να μην περιορίζεται απο ύμνους και σημαίες για να εκφρραστεί ... και όπως προείπα , επιλογή του καθενώς το αν υποστηρίζει η όχι ... Η διαφορετικότητα φέρνει τις αλλαγές φίλε μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikker 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 (τροποποιήθηκε) ΑΣΤΕ ΡΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ... Με την βλακεία που υπάρχει... Προσοχή άσχημη λέξη μπροστά, άμα θέλετε την αλλάζω αλλά πιστέυω ότι δένει ωραία. Ότι θυμόμαστε χαιρόμαστε... Μας ενοχλεί ο αυνανισμός με φόντο τον εθνικό ύμνο αλλά κατα τα άλλα μπορούμε να εισβάλουμε στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης να κατεβάζουμε την Ελληνική σημαία και να ανεβάζουμε μία μαύρη instead. Και μπορούμε να μπούμε σε νεκροταφείο να σπάσουμε ταφόπλακες, να κατουρήσουμε σε τάφους και να γράψουμε γκραφίτυ επάνω στην Κρήτη... Και μπορούνε 20 πρεζοαλήτες να κρατήσουνε μία σχολή κλειστή παρά το ότι δεν έχουνε καμμία σχέση μεταξύ της.... Το μουνί μας πείραξε ξαφνικά. Βεβαίως αν βρισκόμουνα εκεί θα το κατέβαζα απο μόνος μου, δεν θα ήτανε απαραίτητη η παρέμβαση της αστυνομίας. Ούτε καν που ανήκουμε δεν ξέρουμε...τελικώς σε αυτή την χώρα..τι ήμαστε? Ήμαστε δεξιοί? Αριστεροί? Ανάρχες ή εθνικιστές. Μαλάκες ήμαστε. Φίμωση του λόγου? Μπααα... Απλά άμα εκθέτω σαν Καλλιτέχνημα τον Ιησού πασαλειμένο με σκατά, είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος να έρθει να το καταστρέψει. Και καλά θα κάνει μάλιστα γιατί κατά την άποψη μου η πραγματική τέχνη έχει βεβηλωθεί απο ένα σωρό ιδιότροπους culturoπαπάρες που χαλάνε την πιάτσα με τις ιδιοτροπείες τους. Άλλος έκοψε το τσουτσούνι του σε επίσημο δείπνο με καλεσμένους και από όλα...και φυσικά πέθανε απο αιμοραγία. Κάτι ήθελε να μας πει φαίνεται. Άλλοι δακρύζουνε μπροστά στην πανέμορφη θέα ενός κόκκινου κύκλου σε πράσινο φόντο...σηκώνεται η τρύχα και φωσφορίζουνε μπροστά στην φοβερό αυτό κύκλο. Ρωτάνε τον Picaso -"Δεν ανησυχείτε μήπως σας κλέψουνε τους πίνακες εκεί που τους έχετε αφύλαχτους?" -"Μα δεν με ενδιαφέρει...δεν έχουνε καμμία αξία..." -"Πως και έτσι?" -"Μα δεν τους έχω υπογράψει ακόμα." Στην περίπτωση του δηλαδή, η τέχνη του φαίνεται πως είναι η υπογραφή του. Συνοψίζωντας, άμα ο καθένας κατέβαζε απο ένα έργο που δεν του αρέσει, δεν θα είχαμε πίνακες σήμερα αφού θα τους είχανε κατεβάσει όλους. Κάτι τέτοιο όμως κάθε άλλο παρά παράλογο δεν είναι, την στιγμή που άλλος μειώνει την μεγάλη ιδέα του αλλουνού. Και ας μιλήσουμε και λίγο εθνικιστικά τώρα. Επι χιλιάδες χρόνια αποτελούμε εμείς οι Έλληνες τους ακρίτες της Ευρώπης. Κρατάμε τα σύνορα Ευρώπης και Ασίας έχοντας δίπλα μας το κράτος με τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του κόσμου, έχοντας γείτονες που μια ζωή θέλουνε να μας κάνουνε έρωτα με την κακή έννοια "να το πω ευγενικά", ισχυρότεροι πολιτισμοί με περισσότερο πλούτο και αριθμό δεν φτάσανε μέχρι το έτος 2007. 400 χρόνια σκλαβιάς περάσαμε και ήμαστε ακόμα Έλληνες, μιλάμε Ελληνικά, ήμαστε Ορθόδοξοι και δεν λιθοβολούμε τις γυναίκες μας ούτε παντρευόμαστε 12χρονες. Άνθρωποι έχουνε χύσει αίμα για αυτόν τον ύμνο, ελευθερία βγαλμένη απο κόκαλα... και όλα αυτά για να αποτελέσει τον φόντο σε τσόντα. Δεν έχω τίποτα εναντίων του γυναικείου αυνανισμού...κάθε άλλο μάλιστα το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον θέαμα. Αλλά ορίστε ορισμένες εικόνες που μιλάνε απο μόνες τους. Tην φωτογραφία by the way βρήκα σε Γαύρικο site. Και έχω και έναν πίνακα απείρου κάλους σε φωτογραφία στον υπολογιστή μου, αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω σαν εικόνα καθώς όχι απλά σίγουρα θα το διαγράψουνε οι jeronimo grooviδες αλλά θα με κλωτσήσουνε και έξω απο το site. Πάντως είναι shocking, πιστέψτε με. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2007 από τον Nikker Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al capone 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Eγω θα ηθελα να έβαζε το αιδοίο της μάνας της ..και απο πισω να έπαιζε η μουσικη του καραγκιόζη ...ειναι και αυτο ΤΕΧΝΗ εεεεεεεε !!!!! γεμισαμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Ελευθερία σου να νιώθεις υπερήφανος για τους προγόνους σου και να τραγουδάς τον ύμνο ... όπως και ελευθερία της να μην περιορίζεται απο ύμνους και σημαίες για να εκφρραστεί ... και όπως προείπα , επιλογή του καθενώς το αν υποστηρίζει η όχι ... Η διαφορετικότητα φέρνει τις αλλαγές φίλε μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Remali tis Fokionos Negri 306 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 θεωρώ οτι δεν θα βγάλουμε άκρη αν καθήσουμε να το αναλύσουμε και πολύ ... Ελευθερία σου να νιώθεις υπερήφανος για τους προγόνους σου και να τραγουδάς τον ύμνο ... όπως και ελευθερία της να μην περιορίζεται απο ύμνους και σημαίες για να εκφρραστεί ... και όπως προείπα , επιλογή του καθενώς το αν υποστηρίζει η όχι ... Η διαφορετικότητα φέρνει τις αλλαγές φίλε μου. Κι εγώ συμφωνώ εδώ. Αρκεί να μην προσβάλλεις τους συνανθρώπους σου. Πόσο μάλλον την ίδια σου τη χώρα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Κι εγώ συμφωνώ εδώ. Αρκεί να μην προσβάλλεις τους συνανθρώπους σου. Πόσο μάλλον την ίδια σου τη χώρα! Για καποιους ειναι προσβολη, για καποιους αλλους δεν ειναι.. Αυτη ειναι η διαφορετικοτητα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iQfish 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Έχω την εντύπωση πως βάζουμε το κράνος στο κεφάλι μας και το χρησιμοποιούμε ως παροπίδες ... Το ξαναείπα ...καθένας με τα πιστεύω και τις ανυσηχίες του ... Καποιος άλλος μπορει να προσβάλεται απο "εθνικούς Ύμνους" και οτιδήποτε άλλο ...αυτό τι σημαίνει , οτι πρέπει να πάει και να κατεδαφήσει την ΕΡΤ που τον παίζει κάθε πρωί ???? Εδώ 300 καρεκλοκένταυροι σε φωνάζουνε ΜΑΛΑΚΑ κάθε μέρα .... αλλα προσβαλόμεθα απο το μουνί της ΕΥΑΣ... Ο μπάτσος σε σταματάει με τη μηχανή και πολλές φορές σου φέρεται χειρότερα απο εγκληματία ... το μουνι της ΕΥΑΣ μας φταιει ..... τέσπα .... απόψεις ...... ΠιΕς .. συγνώμη για το λεξιλόγιο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ouzo Power 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Ρε παιδιά, τι λέμε τώρα; Δηλαδή, δείχνεις ένα νου-μί (sic) που χαϊδεύεται και βάζεις να παίζει από πίσω ο εθνικός ύπνος και περιμένεις να μην έχεις προβλήματα; Πάνε κοπέλα μου (προς την "καλλιτέχνιδα") να βρεις κανέναν να ασχοληθεί με το δικό σου, γιατί έχετε πήξει στη μ@λ@κί@ και την πληρώνει ο κοσμάκης... Λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να παράγεις τέχνη... Αλλά βέβαια, όταν κάποιος δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, προσπαθεί μέσω πρόκλησης του κοινού αισθήματος να γίνει φίρμα! Στον κουβά και εσείς και η τέχνη σας! Τέτοια λογοκρισία, τη θέλουμε! Άντε, για όλα υπάρχουν όρια!!! Και ας μην ξεχνάμε ότι για αυτόν τον εθνικό ύμνο, κάποιοι έχουν δώσει τις ζωές τους, για να μπορείτε τώρα εσείς να το παίζετε θιγμένες παρθένες, που προάγουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της δημοκρατίας! Μη χέσω!!! Νισάφι πια σ' αυτή τη χώρα!!! edit: Ααα, ξέχασα... "...όλοι οι καλλιτέχνες και διανοούμενοι που νοιώθουν προσβεβλημένοι από τέτοιες πράξεις φίμωσης του καλλιτεχνικού έργου." Άντε ρε ΠΑΠΑΡΕΣ, εσείς και η διανόησή σας... Άχρηστοι οι περισσότεροι!!! Ετσι! Πραγματικα δεν ξερω αν ηθελε να το κανει και της ηρθε θεικη εμπνευση για αυτο... Αρχιζω και πιστευω πως πολλοι απο αυτους τους ΄καλλιτεχνες' τα κανουν σκόπιμα για να τραβίξουν τα φωτα της δημοσιότητας πάνω τους! Ερχομαι στα λόγια του Στάθη δηλαδή ΄΄Στην θέση της Εύας, θα θεωρούσα την τέχνη μου πετυχημένη και θα έλεγα και ευχαριστώ. Όταν διαλέγεις την πρόκληση σαν μέσο, πρέπει να χαίρεσαι όταν βλέπεις ότι προκαλείς.΄΄ @al capone Eγραψες φίλε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
EKEINOS 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Ητανε ξυρισμενο το μνι ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nasos79 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 Για καποιους ειναι προσβολη, για καποιους αλλους δεν ειναι.. Αυτη ειναι η διαφορετικοτητα! Δηλαδή αν εγώ πάω στην έκθεσή της και αρχίσω να βρίζω την Εύα και το σπίτι της, θα παράγω τέχνη; Για εμένα δεν είναι προσβλητικό να με βρίζουν, άρα να επιβάλλω και σε αυτήν να μην είναι; Η Τέχνη απευθύνεται σε όλους. Και όλους πρέπει να τους σέβεται! Διαφορετικά έχουμε προβλήματα. Δεν λες, απευθύνω την Τέχνη μου σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, για τους άλλους δεν ενδιαφέρομαι! Γιατί ενδιαφέρονται αυτοί για εσένα! Να πω λίγο μία γνώμη, αλλά να ξεκαθαρίσω προκαταβολικά ορισμένα στοιχεία για αυτόν που την εκφράζει: Δεν είμαι εθνικιστής, δεν είμαι θρήσκος κτλ. Αλλά: Σέβομαι το δικαίωμα του οποιουδήποτε να πιστεύει (έστω και αν τον θεωρώ αφελή) και να σέβεται κάποια σύμβολα. Επίσης, σέβομαι και αναγνωρίζω ότι ένα εθνικό σύμβολο όπως τη σημαία ή τον εθνικό ύμνο ενός λαού, δεν μπορείς να το χλευάζεις ανενόχλητος. Και αν θες να το κάνεις δημοσίως, να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες και να μην το παίζεις κλαίουσα ιτιά όταν κάποιοι, εξασκώντας το δικό τους δικαίωμα, υποστέλλουν το "λάβαρο" της δικής σου ελευθερίας. Και για να γυρίσουμε ολίγον στα βασικά, γιατί έχουμε χάσει λίγο κάποιες έννοιες: Η δημοκρατία του ενός, πρέπει να φτάνει εκεί που αρχίζει η δημοκρατία για τον άλλον. Δεν γίνεται εσύ, εξασκώντας ένα δικαίωμά σου, με τον τρόπο που θέλεις, να θίγεις τα δικαιώματα μίας άλλης ομάδας. Κάποιος πρέπει να προστατεύσει το κοινό. Διαφορετικά, θα πω κι εγώ ότι στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης (όπως και αν την αντιλαμβάνομαι εγώ), βγαίνω έξω και αρχίζω να πλακώνω κόσμο στο ξύλο, επειδή απλά "μπορώ". Η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί κάποτε, ότι πριν φτάσει στα δικαιώματα του ατόμου, πρέπει να μάθει να σέβεται το όφελος του συνόλου. Ή εν πάση περιπτώσει, για να μην ακούγομαι και εντελώς αριστερός (δεν είμαι καθόλου) να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ατομικού και συλλογικού οφέλους. Διαφορετικά δημιουργούνται στρεβλώσεις στις κοινωνικές δομές και λειτουργίες, όπως αυτές που αντιμετωπίζουμε εδώ. Αλλά!!! Δεν γίνεται να έχεις απαιτήσεις σεβασμού από μία κοινωνία που νουθετείται από Big brothers και Μαρίες άσχημες, από Τατιάνες και Σάκηδες Γαβαλάδες, από Μικρούτσικους και από Σαρμπέληδες. Εν τέλει, λαμβάνουμε αυτό που μας αξίζει, όχι ως άτομα, γιατί ορισμένοι αναμφίβολα έχουν αξία, αλλά ως κοινωνία, ως λαός! Και ΕΚΕΙ έρχεται η ευθύνη του καλλιτέχνη, κύριοι!!! Διότι ο Καλλιτέχνης οφείλει να προάγει την πολιτισμικότητα του λαού τον οποίο υπηρετεί και όχι το ίδιον όφελος, πρωτίστως! Εάν το δεύτερο έρθει, έχει καλώς. Αλλά δεν μπορείς να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου και το γεγονός ότι αποτελείς πρότυπο, για να υποβαθμίζεις την κριτική σκέψη ορισμένων αφελών, υποβοηθούμενος από τα απαράδεκτα ΜΜΜ, που ψάχνουν συνεχώς νέα θύματα στα πρόθυρα της λοβοτομής, για να εξαπλώσουν την επιρροή τους. Αυτά! Τώρα μπορούμε να συζητήσουμε για λογοκρισία και για φίμωση. Αλλά πριν απ' όλα, να έχουμε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iQfish 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 @nasos79 "Η δημοκρατία του ενός, πρέπει να φτάνει εκεί που αρχίζει η δημοκρατία για τον άλλον" καταρχήν να σου πω οτι αυτό αναφέρεται στην ελευθερία του ατόμου και όχι στην δημοκρατία ... πέραν τούτού κανείς ασκώντας τέχνη δεν περιορίζει την ελευθερία σου να τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο που τοσο σε πρεσβεβει η τόσο σέβεσαι ... και δεν έχει να κάνει με ιδεολογική παράταξη ... αναρχοκουμουνισμούς κλπ.. Το θέμα είναι η λογοκρισία η οποία ασκείται στην αποψη ενός ατόμου ... Αλλωστε όταν πρεσβεύεις την δημοκρατία με τυμπανοκρουσίες , παρελάσεις και άλλες μορφές λαικισμού (κατ' εμε παντα) πρέπει να υποστηρίζεις και τα σύνολα που μειοψηφούν ... Τι δημοκρατία είναι αλιώς ???? Επίσης .. πόσο ΚΑΚΟ μπορεί να κάνει στο σύνολο μια μεμονωμένη άποψη ??? Ή μήπως πλέον δεν είναι μεμονωμένη .......... ?????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GFiotakis 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 (τροποποιήθηκε) το θέμα μας εδώ είναι η λογοκρισία που επιβλήθηκε και όχι αν το έργο του καλλιτέχνη μας αρέσει η όχι ...πράγμα αδιάφορο στην συγκεκριμένη συζήτηση ..... λογοκρισία = (η) ουσ. ο προληπτικός ή κατασταλτικός έλεγχος που ασκεί μια εξουσία στα μέσα ενημέρωσης, στα έργα του γραπτού λόγου, τα θεάματα, τα δημιουργήματα της τέχνης, με σκοπό να εμποδιστεί η διάδοση πληροφοριών και ιδεών αντίθετων προς τις αρχές και τις επιδιώξεις της. αυτό σημαίνει λογοκρισία απλά στην Ελληνική γλώσσα ( δεν θέτω άλλους φιλοσοφικούς και ιδεολογικούς παράγοντες για να μην ξεφύγουμε ..) ας μας πει κάποιος λοιπόν που είναι το σωστό στην λογοκρισία ???….εκτός αν είναι φανατικός υποστηρικτής της εκάστοτε αρχής και εξουσίας (πράγμα πολύ πιθανό μιας και η εκάστοτε εξουσία έχει την πλειοψηφία του λαού μιας και τους ψηφίζουν ) …όποτε πάω πάσο…….αλλά μην φωνάζετε με κορόνες και περηφάνια για δημοκρατία και αλλά τέτοια ωραία . :D Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2007 από τον GFiotakis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iQfish 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 GFiotakis τα είπες όλα και βοήθησες τον σκοπό του topic... +1000000000000000000 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
raistlin 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2007 'Αρθρο 5 - (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία) 1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη. Σε όποιον δεν τον νοίαζει η τα έχει χεσμένα τα εθνικά σύμβολα, δικαίωμά του. Ο νόμος λέει άλλα και εφόσον δε ζούμε σε μια ζούγκλα ευτυχώς η δυστυχώς αυτό ισχύει και καλώς έγινει αυτό που έγινε. Τώρα προσωπικά πιστεύω ότι η Τέχνη και η κάθε τέχνη δομείται πάνω στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και όχι στην ασυδοσία... Παράθεση από τον gandalf από απάντησή του στο moto.gr Η Δημοκρατία μας αυτό καταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία» - Σωκράτης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες