Jump to content
trafficseek

Τι να κάνω... Βοήθεια Χριστιανοί...

Recommended Posts

Ναι... είμαι ο μέχρι χθες αντί-μηχανόβιος που σήμερα άλλαξε γνώμη και σκέφτεται να αναθεωρήσει τις αρχές του και να αφήσει το «ασφαλές» τουτού του αγοράζοντας μια «επικίνδυνη» μηχανή... :whistling:

Μιλάμε για τρελό άγχος... Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Είμαι ο Χρήστος από Νίκαια που δουλεύει στην Κηφισιά και καθημερινά κάνει ~50 χλμ Εθνικής οδού (κανονικά), ή απέραντου πάρκινγκ όσο έχει φως η μέρα διότι δεν κινείται τίποτα... Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα ξαφνικά ότι χρειάζομαι μηχανή.

Πολλοί, φίλοι και οικογένεια μου είπαν ότι θα σκοτωθώ διότι είμαι 32 χρονών και η σχέση μου με την μηχανή είναι ελάχιστη έως καθόλου... :argue: Η δική σας γνώμη πια είναι?

Διαβάζοντας αρκετά άρθρα στο forum αυτό εχθές είδα ότι υπάρχουν και άλλα μέλη με μηδέν εμπειρία που έκαναν το βήμα τελικά. Κάνω λάθος ή ποτέ δεν είναι αργά τελικά?

Και για μηχανή? BMW F 650 GS...! Τι λέτε?

post-2721-1179402659.jpg

Why? Because, I am in love με το εργαλείο... :wub:

Άλλοι μου είπα γιατί 650 GS και όχι V-Storm? Να το δω είπα :think: . Δεν ξέρω πολλά για να κρίνω τεχνικές διαφορές αλλά αυτά που ενδιαφέρουν εμένα είναι... :rtfm:

1. Μεταχειρισμένη (διότι δεν είμαι αρκετά συνειδητοποιημένος αγοραστής για καινούργια ακόμα)

2. Ευκολοδήγητη (διότι είμαι ψαράς) :baby:

3. Καλά φρένα με ABS

4. Οικονομική (καθημερινή χρήση)

5. Άνετη (μη μου πέσουν τα νεφρά)

6. Αξιόπιστο (μην τρέχω σε συνέργεια κάθε μήνα)

Είμαι 1.86, 105 κιλά (ζωή να χω) και η γυναίκα μου (συνεπιβάτης συχνά ελπίζω) 1,75 και 60 κιλά... :scooter:

Δείξτε κατανόηση για το μεγάλο κείμενο και δώστε τα φώτα σας... :help:

Ευχαριστώ προκαταβολικά :thumbsup1:

Χρήστος

ΥΓ. Για δίπλωμα, μαθήματα κτλ κανονίζω τώρα να πάω, συμβουλές δεκτές...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χρήστο, η ηλικία σου δεν είναι το πρόβλημα, ίσα ίσα μάλιστα υπό προϋποθέσεις...

Το μηχανάκι είναι καλό και σίγουρα θα σε καλύψει για τις ανάγκες σου, μόνη ένσταση ίσως το μέγεθος. Μπορεί να σου πέφτει λίγο μικρό, γι αυτό δοκίμασέ το πριν αποφασίσεις.

Η διαδρομή που σκοπεύεις να κάνεις έχει μεν το καλό ότι δεν έχει (πολλά) κάθετα στενά με ταρίφες να παραμονεύουν, έχει όμως και το κακό ότι είναι μερικές φορές γρήγορη με αρκετά Σαξόραλλα να καγκουριάζουν.

Κάνε το βήμα, έχει σίγουρα να σου προσφέρει πολλά, αλλά κάν'το με σύνεση. Όταν πάρεις την μηχανή, κάνε πρώτα αρκετά χιλιόμετρα κάπου πιο ήσυχα πριν τολμήσεις να μπεις στο στόμα της Χάρυβδης. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας το παρουμε απο την αρχη...

Και μονο που μπηκες σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ για να ρωτησεις συμβουλη για το να παρεις μοτοσυκλετα ή οχι παει να πει οτι το εχεις παρει αποφαση :D Υπαρχει περιπτωση να σου πει κανενας οχι??? Διαολεμενα μηχανηματα του θανατου φτου φτου φτου 666, 666 φτου φτου. :P

Κατα δευτερο αναφερομενος στο GS λες...

Why? Because, I am in love με το εργαλείο... :wub:

Αρα οτι και να πουμε απο κει και περα ειναι περιττο. Παρτο να το χαρεις. Ουτως ή αλλως η ηλικία σου οπως επισης και ο αγχωμενος τροπος που αντιμετωπιζεις την κατασταση, συνηγορουν στο οτι στις αρχες τουλαχιστον θα εισαι στην τσιτα και θα εχεις τα ματια σου 14. Το θεμα ειναι οταν αρχισεις να συνηθιζεις το εργαλειο και ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι το εχεις. Απο την αλλη μερια, κινδυνος υπαρχει παντου και παντα. Απο την στιγμη που βγαινεις απο το κατωφλι του σπιτιου σου το πρωι μεχρι να γυρισεις το βραδυ, οτι και να κανεις.

Νομιζω οτι ειναι δεδομενη η αποφαση και απλως ζητας λιγη ψυχολογικη υποστηριξη.

Ειμαστε οοολοι μαζι σου!!! :clapping2::clapping::drunk::punk: :vv: :worshippy:

Υ.Γ. Οσο για το GS να εισαι σιγουρος οτι σε κανεναν χρονο θα το εχεις αλλαξει...οχι γιατι δεν θα σου αρεσει...απλως γιατι θα κολλησεις το μικροβιο και θα ζητας συνεχως κατι παραπανω. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το καλό στο club.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Στάθη σε ότι έγραψε παραπάνω

και να προσθέσω

1. Κράνος

2. Μπουφάν

3. Γάντια

Αν δεν εμπειστεύεσαι τις διαδικτιακές αγορές από Ελλάδα θα σου κοστίσουν περίπου 450~500 γιούρια αλλά απλά είναι must. Κάτι σαν την βενζίνη. Αν ανεβαίνει και η γυναίκα σου κάντο επί δύο. Για αγορές από το διαδίκτυο μία καλή σελίδα είναι εδώ

Κάνε συνήθεια την χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού γιατί και ποτέ να μην τον χρειαστείς αν μη τι άλλο σε προστατεύει από μυγάκια και άλλων ειδών ΑΤΙΑ.

Τα υπόλοιπα όπως παντελόνι, μπότες, αδιάβροχο κλπ κλπ θα αγοραστούν εν καιρό.

Τροποποιήθηκε από τον capo998

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ apostat Ρε φίλε και γω που νόμιζα ότι θα είναι μεγάλη και νόμιζα ότι μπαίνω στα βαθιά από νωρίς... Να φανταστείς έλεγα για 125 ή 250... :oops:

@ MotoGamoto Ευχαριστώ για την ψυχολογική υποστήριξη όντως την έχω ανάγκη...

Δεν είναι όμως μόνο αυτό... Η μηχανή που θα αγοράσω είναι εργαλείο καθημερινής χρήσης. Μπορεί να είμαι in love άλλα ο έρωτας περνάει και μένουν οι μουρμούρες :wub: --> :ranting3:

Μια μεγάλη βοήθεια για μένα θα ήταν αν κάποιος κάτοχος GS και κάποιος Vstrom με παρόμοια χρήση με την μελλοντική δική μου μοιραζόταν τις εμπειρίες του (προτιμώνται οι κακές εμπειρίες) για να δω τελικά τι είναι και πιο συμφέρων... :yes:

@ capo998 Έχεις δίκιο και σκοπεύω να ακολουθήσω πιστά τη συμβουλή αυτή. Έχω μάθει ήδη ότι υπάρχουν μπουφάν καλοκαιρινά, το κράνος είναι must... τώρα γάντια, μπότες και παντελόνι τα βρίσκω λίγο τραβηγμένα για καθημερινή χρήση... Θα μου πεις τι κάνεις όταν βρέχει ρε φίλε? Βλέποντας και κάνοντας... :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου θυμίζεις τον εαυτό μου.

Καλά, όχι ακριβώς (+5 χρόνια, -20 κιλά ...).

Εδώ και κάνα χρόνο που έχω μπλέξει με τα διαβολεμένα μηχανάκια και δες που κατάντησα ...

Μιλάμε για μεγάααααααααααααααααλη εξάρτηση ....

Καλή επιλογή σου εύχομαι.

Αμφότερα, είναι όμορφα και καλά μηχανάκια.

Προσωπικά ΔΕΝ συμπαθώ την δέσμευση που θα έχεις με το BMW από τα συνεργεία της μαμάς. Κατά τα άλλα είναι ΌΚ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
@ capo998 Έχεις δίκιο και σκοπεύω να ακολουθήσω πιστά τη συμβουλή αυτή. Έχω μάθει ήδη ότι υπάρχουν μπουφάν καλοκαιρινά, το κράνος είναι must... τώρα γάντια, μπότες και παντελόνι τα βρίσκω λίγο τραβηγμένα για καθημερινή χρήση... Θα μου πεις τι κάνεις όταν βρέχει ρε φίλε? Βλέποντας και κάνοντας... :pray:

Αν και σου φαίνετε κάπως ένα ζευγάρι γάντια είναι τόσο απαραίτητο όσο και το κράνος..... Τα άτιμα τα πετραδάκια από τα προπορευόμενα οχήματα αφήνουν το λιγότερο σημάδια.

Για μπότες μπορείς να χρησιμοποιείς και μποτάκια ορειβατικά ψηλά ώστε να καλύπτουν τον αστράγαλο. Αν όμως έχεις την οικονομική δυνατότητα :/ τότε μην λυπηθείς.

Το παντελόνι σίγουρα δεν βολεύει για καθημερινή χρήση αλλά είναι ότι πρέπει για ταξίδι. Και πίστεψέ με εδώ μέσα που έμπλεξες σίγουρα θα το χρειαστείς.

Για όταν βρέχει ολόσωμο αδιάβροχο. Μπορεί να είναι λίγο πιο δυσκολοφόρετο αλλά πολυ καλύτερο σε επιδόσεις!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλε μου!!! Σημασια εχει ν' αγορασεις οτι σ' αρεσει πιο πολυ εσενα. Εσυ θα το καβαλας συνεχεια (Χωρις παρεξηγηση παιδια). Καλες οι κριτικες, δε λεω, αλλα σκεψου το θεμα "SERVICE" κι αναλλωσιμα (το λεω για το οικονομικο!!) :( Επισης δες αν υπαρχει δυνατοτητα για test-drive και στα 2 motoria που σιγουρα θα σε βοηθησει να κατασταλαξεις πιο ευκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως παραπονα απο ιδιοκτητες vstrom και BMW δυσκολα θα ακουσεις και γιαυτο αλωστε μοσχοπουλανε τοσο μα τοσο πολυ..ειδικα τα vstrom :_thumbsup:

Αν δεν σε πειραζει παντως οτι οπου και να κοιταξεις υπαρχει ενα vstrom θα ηταν μια καλη επιλογη..

Αλλα υπαρχει και ο ερωτας σου :wub:

Οτι και απο τα δυο να παρεις παντως με παραπονο περα απο τα συνεργεια τιμες κτλ δεν νομιζω να σε απογοητευσει μιας και δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις απο μια μηχανη :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δική μου άποψη διαφέρει λίγο.

Βλέπεις, πάντα πίστευα οτι τη μηχανή και το αυτοκίνητο αντίστοιχα, πρέπει να τα παίρνουν άνθρωποι που να τα θέλουν πρώτα και μετά για να κάνουν και τη δουλειά τους. Απ'οτι κατάλαβα δεν τρελαίνεσαι για τις μηχανές, ενώ αντίθετα η σχέση σου με το αμάξι είναι καλύτερη και πιο μακρόχρονη.

Θα μείνεις χωρίς αμάξι; Δεν θα στο πρότεινα. Γιατί; Αν γούσταρες μηχανή θα την είχες πάρει εδώ και καιρό.

Άν μπορείς και να κρατήσεις το αυτοκίνητο τότε, κάντο!

Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις κάτι πιο μικρό και να κρατήσεις και το αμάξι; Αφού ο λόγος που σε οδηγεί στην αγορά αυτή, είναι καθαρά η κίνηση των δρόμων.

Παρόλα αυτά, οτι και αν αποφασίσεις σκέψου το καλά. Άν τελικά επιλέξεις τη μοτοσυκλέτα και μπείς στο club των μηχανόβιων μαζί μας, :grin::grin::grin: καλοτάξιδη, προσοχή και αν μπορείς πάρε όλο τον εξοπλισμό.

Εννοείται βέβαια οτι σαν μηχανή παρόλο που δεν θα την αγόραζα λόγω της τρέλας μου με τα SS, θα το πρότεινα σίγουρα αφού το είχε και φίλος και έχω ακούσει τα καλύτερα.

Φιλικά Αργύρης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οτι και απο τα δυο να παρεις παντως με παραπονο περα απο τα συνεργεια τιμες κτλ δεν νομιζω να σε απογοητευσει μιας και δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις απο μια μηχανη :D

Έχεις δίκιο. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις διότι δεν έχω την εμπειρία να οδηγήσω καμία μηχανή (ούτε παπί) στα όρια του αυτή τη στιγμή και ελπίζω να έχω πάντα αυτή την άποψη.

Όμως ένας αρχάριος χρειάζεται μια μη δύστροπη μηχανή η οποία θα τον βοηθήσει στην στραβή.

Όπως παραδέχτηκα ήδη δεν είμαι συνειδητοποιημένος αγοραστής διότι δεν έχω εμπειρία για να ξέρω τι ακριβώς θέλω. Για την ώρα ξέρω πιες είναι οι ανάγκες μου και τα χαρακτηριστικά μου.

Αν με ρώταγες για αμάξι πχ θα έλεγα με σιγουριά ότι εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά σε εμπροσθιοκίνητο... Άλλα εκεί έχω άποψη...

Για τα παρακάτω πια είναι η άποψη σας? Αφορούν το BMW...

1. Αν δεν έχεις κεντρική μπακαζιέρα, γίνεσαι χάλια από το νερό και τη λάσπη. Ο λασποτήρας είναι ανύπαρκτος

2. Στο μοντέλο πριν από το FL η έλλειψη χαμηλού φτερού μπροστά, έχει σαν αποτέλεσμα να "τρως" πολύ νερό.

3. Οι εξατμίσεις "μαύριζουν" από τα πρώτα χιλιόμετρα.

4. Η ζέστη που έρχεται από το "ντεπόζιτο".

5. Η θέση της μπαταρίας. Δύσκολη πρόσβαση και κίνδυνος, λόγω ζέστης από τον κινητήρα και το γειτονικό δοχείο λαδιού, να "στεγνώσει".

6. Απαράδεκτα πλαστικά στα όργανα και το φανάρι.

7. Η σχάρα πολύ κοντά στις εξατμίσεις. Αν βάλεις ένα σάκο υπάρχει κίνδυνος να καεί.

8. Συχνό "κόλλημα" του διακόπτη απομόνωσης ABS.

9. Ανεπαρκης προστασια απο τον αερα

10. δεν εχει καλη ροπη απο τα χαμηλα

11. το οτι η μια εξαμτιση ειναι καταλυτης

12. μαλακα μπροστινα

13. λεπτο τιμονι

14. λιγα αλογακια καλα θα ηταν

15. σε αρκετα σημεια φθηνα πλαστικα

16. λιγα κιλα να εχανε

17. Δεν έχει δείκτη βενζίνης?!?!?!?!

Ισχύουν και στο Vstrom κάποια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

Απ'οτι κατάλαβα δεν τρελαίνεσαι για τις μηχανές, ενώ αντίθετα η σχέση σου με το αμάξι είναι καλύτερη και πιο μακρόχρονη.

Θα μείνεις χωρίς αμάξι; Δεν θα στο πρότεινα. Γιατί; Αν γούσταρες μηχανή θα την είχες πάρει εδώ και καιρό.

Άν μπορείς και να κρατήσεις το αυτοκίνητο τότε, κάντο!

Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις κάτι πιο μικρό και να κρατήσεις και το αμάξι; Αφού ο λόγος που σε οδηγεί στην αγορά αυτή, είναι καθαρά η κίνηση των δρόμων.

...

Φιλικά Αργύρης

Αχα... Να και μια ιδιαίτερη άποψη...

Λοιπόν φίλε Αργύρη. Αυτό που είπες στριφογυρνάει στο μυαλό μου κάθε μέρα και νύχτα. Τις μηχανές τις γουστάρω άλλα... θες ότι 19 χρονών έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό (δεν γινόταν να έχω μηχανή), θες ότι μετά δεν είχα τα φράγκα, θες ότι όταν τα είχα άκουσα όλους τους άλλους να μου λένε ότι είναι επικίνδυνες, δεν έγινε μέχρι τώρα...

Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν φοβάμαι εμένα να οδηγώ μηχανή. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το οδήγημα απλά καταλαβαίνω «πλέον» ότι υπάρχουν όρια τα οποία η εμπειρία του οδηγού μπορεί να μεγαλώσει, άλλα, πάντα έχει όρια και η μηχανή και ο άλλος οδηγός απέναντι για τον οποίο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ.

Τώρα σε σχέση με το μέγεθος... Για μένα το μέγεθος μετράει. Αν βγω στην Εθνική ή στην Αττική χειμώνα με μηχανάκι το λιγότερο να με πάρει ο αέρας. Επίσης θα με προσπερνάει (αργά, αργά, αργά...) και η κάθε κυρά Μαρία (το όνομα τυχαίο) η οποία βλέπει δεν βλέπει 50 μέτρα, μιλάει στο κινητό, σκέφτεται την εκπομπή της Αννίτας και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να φύγώ από κοντά της. Δεν έχω τα γκάζια να βγάλω τον εαυτό μου από ένα πιθανό συμβάν... Επίσης πως να αντιδράσει ένα μηχανάκι 100 κιλών με έναν αναβάτη 100 κιλών όταν πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ...?

Το αμάξι δεν το δίνω. Μπορεί να το αλλάξω άλλα θα έχω πάντα κάποιο. Και αν έχω μηχανή μπορώ να πάρω και ένα πιο «ακριβό» στην συντήρηση αμάξι μιας και δεν θα χρειάζεται να το χρησιμοποιώ καθημερινά, άρα το βάζω και αυτό στα +... πχ. Ένα οικογενειακό με 180 – 200 άλογα δεν είναι για καθημερινή χρήση... Στο ταξίδι όμως τίγκα φορτωμένο το θες, δεν το θες...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1ον) Άμα ανέβεις σε μοτοσυκλέτα δεν ξαναμπαίνεις σε αυτοκίνητο. Σε πιάνει απελπισία.

2ον)Η μηχανή θα σε βολέψει όσο δεν φαντάζεσαι. Θα κάνεις τις δουλειές σου μέσα στην πόλη αμέσως. Εγγυώμαι ότι θα απορήσεις πως άντεχες τόσο καιρό χωρίς.

3ον)Κανείς δεν γενιέται ξέρωντας να οδηγεί μηχανή. Και καλός μηχανόβιος δεν είναι αυτός που ξύνει γόνατο, αλλά αυτός που ποτέ δεν του έρθει η κακιά η ώρα. Ωριμότητα, πειθαρχία και ασφάλεια πάνω από όλα.

4ον) Μπορείς εύκολα να ξύσεις και εσύ γόνατο...California Bike School.

5)Όλες οι μηχανές έχουνε την χάρη τους. Έχε ανοιχτό μυαλό και διάλεξε. Απο τις ψηλές ON-off η Honda Transalp είναι η πιο ταξιδιάρικη, η V Strom η πιο χρηστική, η Multistrada η πιο όμορφη (αν και gallop που διεξήγαγα εγώ ο ίδιος έδειξε ότι 48 στα 50 γκομενάκια προτιμούνε V Strom.)

Οι street καθημερινής χρήσης είναι καλές αν σε βολεύει η streetάδικη θέση οδήγησης τους (να κάθεσαι στα π@π@ σου και τα πόδια στον πωπό σου), Fazer, Z750, GSR, CBF...

Οι BMW...δεν λένε και πολλά. Αλλά δεν το συζητάω άλλο αυτό γιατί είχανε γίνει φασαρίες εδώ στο mybike επί του θέματος.Θες να πάρεις BMW, πάρε BMW, δεν θα το μετανιώσεις σίγουρα. Απλά υπάρχουνε και καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Έχεις δίκιο. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις διότι δεν έχω την εμπειρία να οδηγήσω καμία μηχανή (ούτε παπί) στα όρια του αυτή τη στιγμή και ελπίζω να έχω πάντα αυτή την άποψη.

Όμως ένας αρχάριος χρειάζεται μια μη δύστροπη μηχανή η οποία θα τον βοηθήσει στην στραβή.

Όπως παραδέχτηκα ήδη δεν είμαι συνειδητοποιημένος αγοραστής διότι δεν έχω εμπειρία για να ξέρω τι ακριβώς θέλω. Για την ώρα ξέρω πιες είναι οι ανάγκες μου και τα χαρακτηριστικά μου.

Αν με ρώταγες για αμάξι πχ θα έλεγα με σιγουριά ότι εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά σε εμπροσθιοκίνητο... Άλλα εκεί έχω άποψη...

Στη μοτο είσαι αναγκαστικά πισωκίνητος :D :D :D :D

Για τα παρακάτω πια είναι η άποψη σας? Αφορούν το BMW...

1. Αν δεν έχεις κεντρική μπακαζιέρα, γίνεσαι χάλια από το νερό και τη λάσπη. Ο λασποτήρας είναι ανύπαρκτος

αν και φαίνετε ανύπαρκτος είναι όσος χρειάζεται για να μην γίνεσε χάλια. αλλά με την μοτό όταν βρέχει θα γίνεις ολίγον παπί.

2. Στο μοντέλο πριν από το FL η έλλειψη χαμηλού φτερού μπροστά, έχει σαν αποτέλεσμα να "τρως" πολύ νερό.

Μόνο τα SS και τα ST έχουν μεγάλα φτερά μπροστά κυρίως για να προστατεύουν το ψυγείο από πετραδάκια. Στα ον οφφ το ζητούμενο είναι να μην κολάει η λάσπη στο φτερό άσχετα με τον τρόπο που επιλέγουμε να το χρησιμοποιήσουμε

Μπορείς να τις αλλάξεις αλλά δεν θα το σύστηνα.

Ιδιοτροπείες του έρωτα.......... :P :P

5. Η θέση της μπαταρίας. Δύσκολη πρόσβαση και κίνδυνος, λόγω ζέστης από τον κινητήρα και το γειτονικό δοχείο λαδιού, να "στεγνώσει".

Το πρόβλήμα της θερμοκρασίας είναι κοινό σε όλες τις μοτό λόγω έλειψης χώρου

6. Απαράδεκτα πλαστικά στα όργανα και το φανάρι.

Περισσότερο θέμα αισθητικής νομίζω

7. Η σχάρα πολύ κοντά στις εξατμίσεις. Αν βάλεις ένα σάκο υπάρχει κίνδυνος να καεί.

Μόνο αν δεν το στηρίξεις-τοποθετήσεις σωστά........ Θέμα εκπαίδευσης και επιλογής υλικών

Δεν γνωρίζω δεν απαντώ

9. Ανεπαρκης προστασια απο τον αερα

Εδώ πάμε στην aftermarket αγορά

10. δεν εχει καλη ροπη απο τα χαμηλα

Καταραμένε ψεκασμέ....... τι να πώ και εγώ που μέχρι τις 3500 στροφές κοιμάτε τον ύπνο του δικαίου

11. το οτι η μια εξαμτιση ειναι καταλυτης

Επειδή μόνο η μία δουλεύει

12. μαλακα μπροστινα

Πάλι πάμε στις aftermarket επιλογές

13. λεπτο τιμονι

Κάτι όχι αναγκαστικά κακό

14. λιγα αλογακια καλα θα ηταν

Όλοι αυτό επιθυμούμε

15. σε αρκετα σημεια φθηνα πλαστικα

πάλι δεν έχω άποψη

16. λιγα κιλα να εχανε

Έλα τώρα που δεν σου αρέσουν τα ζουμερά κορίτσια....... :P :P :P :P :P :P

17. Δεν έχει δείκτη βενζίνης?!?!?!?!

Ισχύει.....;;;;;;

Ισχύουν και στο Vstrom κάποια?

Πάντα θα βρίσκεις κάτι να μην σου αρέσει σε μία μοτό.......

Τροποποιήθηκε από τον capo998

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι

3. Οι εξατμίσεις "μαύριζουν" από τα πρώτα χιλιόμετρα. Μόνο η αριστερή, η άλλη είναι ντεκόρ (αν εννοείς ότι μαυρίζουν απο μέσα)

6. Απαράδεκτα πλαστικά στα όργανα και το φανάρι. Μια χαρά είναι τα πλαστικά του

7. Η σχάρα πολύ κοντά στις εξατμίσεις. Αν βάλεις ένα σάκο υπάρχει κίνδυνος να καεί. Μόνο αν τον δέσεις σε σχήμα U ανάποδο=

9. Ανεπαρκης προστασια απο τον αερα Μέχρι 130 είναι μια χαρά

10. δεν εχει καλη ροπη απο τα χαμηλα Έχει πολύ καλή ροπή απο χαμηλά με 1η, 2η και 3η σχέση (4η και 5η είναι λίγο ψόφιες)

11. το οτι η μια εξαμτιση ειναι καταλυτης είναι "μόστρα"

14. λιγα αλογακια καλα θα ηταν τα 50 για μέσα στην πόλη είναι λίγα και μάλιστα μέσα σε κίνηση? τα 100 χλμ/ώρα τα πιάνει για πλάκα

17. Δεν έχει δείκτη βενζίνης?!?!?!?! Όταν ανάβει λαμπάκι (ρεζέρβα) έχεις 50(?) χλμ ακόμα, ε κάποιο βενζινάδικο θα βρείς

Για τα άλλα δεν ξέρω.

Φίλος που το έχει 2 χρόνια και 35.000 χλμ έχει πάει συνεργείο μόνο για αλλαγή μπαταρίας στα 30.000 χλμ αντί για 40.000 χλμ που είναι κανονικά λόγω μαλακίας στο συναγερμό και για αλλαγή κόρνας. Αυτά!

Τροποποιήθηκε από τον GSR600

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν .."χρηστης" και της συγκεκριμενης μηχανης, να πω και γω δυο πραγματα..

Πολυ χαμηλο κεντρο βαρους (παρ'οτι βαρεια σχετικα) και θεση οδηγησης που βολευουν πολυ, ειδικα αρχαριους και βραχυσωμους!

Ζωντανος κινητηρας που δεν λεει οχι ακομα και σε ταξιδια με δυο ατομα και ποοοολυ ανετη σελα και για τους δυο!

Oσο αναφορα τα υπολοιπα..

Υπαρχει μια χαρα aftermarket touratech! Eμεις το τοποθετησαμε! :_thumbsup:

Δεν το εχω παρατηρησει, μετα απο 3500 χλμ....

Πρωτη φορα το ακουω αυτο! :blink:

Πρωτη φορα το ακουω και αυτο! :blink:

6. Απαράδεκτα πλαστικά στα όργανα και το φανάρι. Απλα θα μπορουσαν οντως να ειναι και καλυτερα! :what:

Κανενας κινδυνος αν προσεξεις! εξ'αλλου αυτο συμβαινει με ολες τις ψηλες εξατμισεις! :what:

Δεν "κολλαει".. Επειδη ο διακοπτης τοποθετηθηκε εκ των υστερων, ειναι εκτεθημενο το καλωδιο που παει στο διακοπτη και κοβεται με το κλειδι συχνα-πυκνα! Το ξανακολλας, 'η καλυτερα το επιμηκυνεις και το περνας απο την αλλη μερια (υην κατω)του τιμονιου! (Κλασσικες Ιταλικες προχειροδουλειες ,μιας και εκει τοποθετηθηκε!..) <_<

9. Ανεπαρκης προστασια απο τον αερα Εχουμε τοποθετησει aftermarket ψηλοτερη (Υπαρχουν πολλα μεγεθη, για ολα τα γουστα! :_thumbsup:

10. δεν εχει καλη ροπη απο τα χαμηλα ΔΕΝ! θα το'λεγα!

11. το οτι η μια εξαμτιση ειναι καταλυτης Και τι εγινε? καπου θα επρεπε να παει και αυτος! :D

12. μαλακα μπροστινα Δεν νομιζω!..Μην ξεχνας οτι ειναι on-OFF!13. λεπτο τιμονι ?

14. λιγα αλογακια καλα θα ηταν Παντα θα χρειαζονται λιγα παραπανω, σε ολους! :D

15. σε αρκετα σημεια φθηνα πλαστικα Σχετικο ειναι αυτο..

16. λιγα κιλα να εχανε Σιγουρα!

17. Δεν έχει δείκτη βενζίνης?!?!?!?!ΟΧΙ!

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε με εχουν καλυψει οι συναρωστοι παραπανω.σου ευχομαι καλα χιλιομετρα και πολλη προσοχη.για τα αλλα ολα μην αγχωνεσε :clapping2::clapping2::clapping2::clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν πρωτο μηχανακι ειχα το συγκεκριμενο,μοντελο 01.Σημειωτεον οτι δεν ειχα οδηγησει ποτε ξανα δικυκλο.

Στα συν ειναι οτι οταν το μαθεις παει παντου,δεν κολλα πουθενα(ασφαλτο και νορμαλ χωμα).Ειναι ευελικτο τρελα,με χαμηλο κεντρο βαρους,φιλαρακι με παπι το ακολουθουσα ανετα μεσα στην κινηση,ανετοτατη θεση οδηγησης,τα μαλακα πηρουνια αν και στα φρεναα μπορει να τρομαζουν καταπινουν τους "βελουδινους" ελληνικους δρομους χωρις να καταλαβαινει πολλα ο ποπος σου,και με 12 ευρω βγαζεις καμια 230χλμ.Τωρα στα μειον ειναι τα απονερα,αλλα πλεον υπαρχουν λασπωτηρες που κανουν δουλεια,το βαρος το οποιο ειναι προβλημα μονο αν τη ριξεις-αντε να τη σηκωσεις αλλα το κυριοτερο οι κραδασμοι που σαν νεο αναβατη θα σε τρομαξουν καθωτι μονοκυλινδρο.Στα 130 εντονοι κραδασμοι φτανουν στα χερια σου που σε συνδυασμο με την ανεπαρκη προστασια του εργοστασιακου ανεμοθωρακα σε κανουν να νιωθεις οτι εισαι σε κομπρεσερ...Αυτα...

Το vstorm ειανι τιμιο για τα λ7 του αλλα πολυ μπουγιο,κοιτα και κανα Versys...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το καλο να το παρεις …αν οχι αυτο οποιο αποφασισεις …και να σου δωσω μια συμβουλη …αν μου το επιτρεπεις ……. «την μοτοσικλετα δεν πρεπει να την φοβασαι ….πρεπει να την σεβεσαι» αν αυτο το τηρησεις να εισαι σιγουρος πως θα εχεις κανει ενα μεγαλο βημα για μια καλη και μεγαλη σε διαρκεια συμβιωση μαζι της με παρα πολλες χαρες και συγκινησεις.

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
3ον)Κανείς δεν γενιέται ξέρωντας να οδηγεί μηχανή. Και καλός μηχανόβιος δεν είναι αυτός που ξύνει γόνατο, αλλά αυτός που ποτέ δεν του έρθει η κακιά η ώρα. Ωριμότητα, πειθαρχία και ασφάλεια πάνω από όλα.

4ον) Μπορείς εύκολα να ξύσεις και εσύ γόνατο...California Bike School.

3) I agree... :yes:

4) Κάπου πιο κοντά? :greece:

Υπάρχει παρόμοια σχολή στην Ελλάδα? Όχι για να κάνεις τα βασικά μαθήματα για το δίπλωμα, άλλα για να μάθεις κάποια μυστικά για την μηχανή...

Για αυτοκίνητο υπάρχουν μερικές άλλα για μηχανή εν τσέρω... :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...αλλα το κυριοτερο οι κραδασμοι που σαν νεο αναβατη θα σε τρομαξουν καθωτι μονοκυλινδρο.Στα 130 εντονοι κραδασμοι φτανουν στα χερια σου που σε συνδυασμο με την ανεπαρκη προστασια του εργοστασιακου ανεμοθωρακα σε κανουν να νιωθεις οτι εισαι σε κομπρεσερ...Αυτα...

Το vstorm ειανι τιμιο για τα λ7 του αλλα πολυ μπουγιο,κοιτα και κανα Versys...

Αυτό το έμαθα και γω εχθές από έναν συνάδελφο ο οποίος έχει τον προκάτοχο του GS. Ενοχλητικοί κραδασμοί πάνω από τα 120 – 130. Ακούγεται όντως ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα που φαίνεται να έχει η συγκεκριμένη μηχανή. :thumbsdown: Δεν ξέρω πόσο πρόβλημα θα είναι με την χρήση που εγώ θα κάνω (αστική) άλλα...

Το Vstrom απ’ την άλλη είναι δικύλινδρο και δεν έχει αυτό το πρόβλημα... οπότε πάει στα + :thumbsup1:

Για άλλες μηχανές είπα να μην κοιτάξω όχι γιατί είμαι κολλημένος με τις συγκεκριμένες άλλα γιατί αν μεγαλώσω πολύ το φάσμα των επιλογών δεν θα αποφασίσω ποτέ. :think: Άκουσα ότι αυτές οι δύο είναι οι ποιο τίμιες και περιορίστηκα εκεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
4) Κάπου πιο κοντά? :greece:

Ναι βρε, στα Μέγαρα γίνονται τα μαθήματα, στην California της Ελλάδας... :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτό το έμαθα και γω εχθές από έναν συνάδελφο ο οποίος έχει τον προκάτοχο του GS. Ενοχλητικοί κραδασμοί πάνω από τα 120 – 130. Ακούγεται όντως ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα που φαίνεται να έχει η συγκεκριμένη μηχανή. :thumbsdown: Δεν ξέρω πόσο πρόβλημα θα είναι με την χρήση που εγώ θα κάνω (αστική) άλλα...

Το Vstrom απ’ την άλλη είναι δικύλινδρο και δεν έχει αυτό το πρόβλημα... οπότε πάει στα + :thumbsup1:

Για άλλες μηχανές είπα να μην κοιτάξω όχι γιατί είμαι κολλημένος με τις συγκεκριμένες άλλα γιατί αν μεγαλώσω πολύ το φάσμα των επιλογών δεν θα αποφασίσω ποτέ. :think: Άκουσα ότι αυτές οι δύο είναι οι ποιο τίμιες και περιορίστηκα εκεί...

Ειναι οντως ετσι, εσυ απλα αποφασιζεις τι θελεις! Η μια (suzuki) πιο βαρια, πιο ταξιδιαρα, πιο δυσχρηστη στην πολη και στην καθημερινη χρηση γενικα, η αλλη (ΒΜW) τα αντιθετα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές και το χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε... :worthy:

Διάβασα αρκετά review και εδώ και σε ξένα forum και κατάλαβα ότι ισχύει ότι ακριβώς και στο αυτοκίνητο... Άντε να πείσεις έναν Alfisti "Alfa Romeo τα λεφτά μου καίώ"... :argue:

Όλα έχουν + και - άλλα σημασία έχει τελικά τι γουστάρεις να καβαλάς... :wub:

Η αλήθεια είναι ότι αν βάλω το calculator (αντικειμενικά) κάτω πάω για Vstrom… Αν βάλω όμως λίγο και το συναίσθημα και την αισθητική (υποκειμενικά) πάω για GS.

Νομίζω ότι θα δείχνουν πολύ ωραία στο γκαράζ μου αυτά τα δύο

post-2721-1179474118.jpg post-2721-1179474098.jpg

Άντε και όπως είπα... Ο θεός βοηθός...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα