Jump to content
Sign in to follow this  
R1_

Εγγυηση στις μηχανες απο εξωτερικο..

Recommended Posts

Θα μου δωσει κανεις τα φωτα του στο τι ακριβως συμβαινει με την εγγυηση σε μηχανες που φερνει καποιος μονος του απο Ευρωπαικη χωρα και γιατι οι παραεισαγωγες μηχανων δεν καλυπτονται απο εγγυηση αντιπροσωπειας? Ευχαριστω! :_hi:

:2guns::police:

Τροποποιήθηκε από τον R1_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θα μου δωσει κανεις τα φωτα του στο τι ακριβως συμβαινει με την εγγυηση σε μηχανες που φερνει καποιος μονος του απο Ευρωπαικη χωρα και γιατι οι παραεισαγωγες μηχανων δεν καλυπτονται απο εγγυηση αντιπροσωπειας? Ευχαριστω! :_hi:

:2guns::police:

Οσο αναφορα την BMW, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! :)

(Φυσιολογικα,και με ολες-θα επρεπε- να ειναι το ιδιο! Ας οψωνται οι "αντιπροσωποι" εδω..Αλλα ποσο ακομα?..) <_<

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

GSR600 και παλι δεν εβγαλα ακρη. Αυτος ο περιβοητος νομος της Ευρωπαικης Ενωσης ποιος ειναι να τους τον τριψω στη μαπα οταν μου πουν οτι δε με καλυπτει η εγγυηση? Οποιος μου το απαντησει αυτο μου λυθηκε και η απορια και θα γλιτωσω και ποσες χιλιαδες ευρω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
GSR600 και παλι δεν εβγαλα ακρη. Αυτος ο περιβοητος νομος της Ευρωπαικης Ενωσης ποιος ειναι να τους τον τριψω στη μαπα οταν μου πουν οτι δε με καλυπτει η εγγυηση? Οποιος μου το απαντησει αυτο μου λυθηκε και η απορια και θα γλιτωσω και ποσες χιλιαδες ευρω..

Εγω παντως που εχω παραεισαγωγης,(και δεν ειναι BMW),χρειαστηκα ηδη την εγγυηση μια φορα και αντικατασταθηκε αμεσως (αυθημερον) το ανταλλακτικο χωρις να δημιουργηθει κανενα απολυτως θεμα,αν καλυπτωμαι η οχι και εννοειται χωρις καμμια χρηματικη επιβαρυνση

Τροποποιήθηκε από τον samoure

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα R1. Δεν ξέρω ποιος νόμος είναι αλλα επειδή την έχω ψάξει αρκετά θα σε πώ ένα πράγμα. Θεωρητικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. δηλαδή από την στιγμή που έχεις εγγύηση της μάνας , στην ευρώπη , ισχύει και εδώ. Δεν έχει το δικαίωμα κανένας αντιπρόσωπος να σου την αμφισβητήσει. Πρακτικά ισχύει το εξής: Από την στιγμή που εμείς πάμε από άλλη ευρωπαική χώρα και αγοράζουμε μια μότο , οι ντόπιοι αντιπρόσωποι χάνουν πελατεία (ας κατεβάζαν και αυτοί τις τίμες με τις ευρωπαικές. Δεν μας ενδιαφέρει). Και έτσι σε σπάνε τα αρχ@@@α με το να σε λένε πως δεν ισχύει εδώ η εγγύηση και τρίχες κατσαρές. Οπότε τους τρέχεις στα δικαστήρια και μετά από πολλά χρόνια (αφού θα πάει αναβολή στην αναβολή) θα γίνει η δίκη και θα δικαιωθείς. Εκεί ποντάρουν και αυτοί. Στον χρόνο και στο χρήμα που θα ξοδέψεις για την δίκη. δεδομένου ότι οι περισότεροι μας δεν έχουμε και ΤΗΝ οιονομική άνεση για να το κυνηγήσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει.Όποτε έχεις 2 επιλογές. Η την αγοράζεις από την αντίστοιχη "μαμα" της ευρώπης πολύ πιο φτηνά οπότε εδώ μετά ΑΝ χρειαστείς να κάνεις χρήση της εγγύησης σου (που δεν στο εύχομαι άσχετα αν χρειάστηκε σε μένα) σε σπάνε τα νεύρα ή την πέρνεις από εδώ από τον τοπικό νταβαντζή πιο ακριβά και έχεις το κεφάλι σου ησυχο στο συγκεκριμένο θέμα. Ετσι κάπως είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε την από έξω και στην παραμικρή διαφωνία στέλνεις ένα γράμμα-παράπονο στην γενική αντιπροσωπία Ευρώπης και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μετά.

Όταν πήρα το VFR μου είπαν οτιδήποτε και να συμβεί Ευρώπη με το βιβλιαράκι της εγγύησης είναι υποχρεωμένοι να την επισκευάσουν δωρεάν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστω ρε παιδια αλλα οποιος εχει αυτο το νομο πιστευω οτι θα ειναι πολυ δυναμη στα χερια του.Για φανταστειτε την αντιδραση της ντοπιας νταβατζοαντιπροσωπειας οταν της δειξεις το χαρτι πως θα τους ερθει κεραμιδα στη κεφαλα ... ΠΑΝΤΩΣ δεκτες οι αποψεις σας και μαλλον πειθωμε σιγα σιγα να την παρω απο εξω η παραεισαγωγεα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο νομος λεει πως ειναι υποχρεωμενος ο καθε εμπορος να σου δωσει 2 χρονια γραπτη εγγυηση!!Εχτες το διαβαζα σε ενα αρθρο του ΜΟΤΟ!!!!Αληθεια ποσο το βρισκεις το αρενα παραεισαγωγη???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

R1 να προσέξεις μόνο να μην έχει κλειδωμένο κινητηρα. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό ακόμα αλλα κάποτε την πάτησαν πολλοι.Σε μερικές χώρες όπως η Γερμανία επειδή η φορολογία γίνεται βάση της ιπποδύναμης και όχι του κυβισμού (όπως εδώ) "κλειδώνουν " τον κινητηρα ετσί ώστε να βγάζει λιγότερα άλογα από ότι πρέπει για να φορολογούνται λιγότερο. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον veligekas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και δεν ξεκλειδωνει?Ενοω δε μπορει ενας μηχανικος εδω να την επαναφερει στη φυσιολογικη μαμα ιπποδυναμη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα γίνονται φίλε μου αρκεί να έχεις φράγκα!!!!!1Αν θυμάμαι καλά κάποιος μέσα από το φορουμ είχε αναφέρει μια περίπτωση γνωστού του για ξεκλείδωμα κινητηρα και είχε πεί πως του είχαν ζητήσει κανα 2000. Δεν θυμάμαι τύπο και μάρκα της μότο που αναφερόταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
R1 να προσέξεις μόνο να μην έχει κλειδωμένο κινητηρα. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό ακόμα αλλα κάποτε την πάτησαν πολλοι.Σε μερικές χώρες όπως η Γερμανία επειδή η φορολογία γίνεται βάση της ιπποδύναμης και όχι του κυβισμού (όπως εδώ) "κλειδώνουν " τον κινητηρα ετσί ώστε να βγάζει λιγότερα άλογα από ότι πρέπει για να φορολογούνται λιγότερο. :_thumbsup:

Αυτο για τα κλειστα μοτερ απο Γερμανια δεν ισχυει παντως,εχουν γινει και δυναμομετρησεις.

Απο Ολλανδια και Γερμανια δεν υπαρχει κανενα προβλημα(τα περισσοτερα εισαγωγης απο εκει ερχονται-κυριως Ολλανδια Βελγιο).Για τα εισαγωγης απο Γαλλια υπαρχει φημη οτι ερχονται με κλειστα μοτερ,αλλα δεν εχω δει συγκεκριμενο περιστατικο...

Τροποποιήθηκε από τον samoure

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχετικά με τους "κλειδωμένους" κινητήρες στις μηχανές απο Γερμανία,έχω ξαναγράψει αλλά θα το ξαναγράψω για μην γίνετε παραπληροφόρηση!

Λοιπόν ο κινητήρας ΔΕΝ κλειδώνετε με την έννοια οτι βγαίνει απο το εργοστάσιο με λιγότερη ιπποδύναμη.

Το "κλείδωμα" γίνετε πάνω στο καρμπυλατερ ή τον ψεκασμό και έχει να κάνει με την τροφοδοσία καυσίμου στον κινητήρα.

Για να "ξεκλειδωσετε" εναν κινητηρα,δεν χρειαζετε ουτε να αλλαξετε το καρμπυλατερ αλλα ουτε και το συστημα ψεκασμου.

Στο συστημα ψεκασμου απλα αφαιρουμε ενα λαμακι το οποιο εμποδιζει να ανοιξει τερμα το γκαζι.Αυτο ειναι ολο,και ειναι και πολυ απλο!

...Το λαμακι.

Στο καρμπυλατερ αλλαζουμε τα λαστιχακια(δεν ξερω τ'ονομα τους στα Ελληνικα)......

αυτα τα λαστιχακια εννοω

Εδω σε ενα ΧΤ(ακριβως κατω απο το κοκκινο πλαισιο).

....τα οποια ειναι μεταξυ καρμπυλατερ και κινητηρα,και εχουν μικροτερη εσωτερικη διαμετρο("κλειδωμα") ωστε να τροφοδοτουν τον κινητηρα με φτωχοτερο μιγμα.

Αλλαζουμε τα λαστιχακια με τα κανονικα τα μαμισια δηλαδη και ετσι εχουμε την κανονικη ιπποδυναμη του κινητηρα.

Κόστος?Στην περίπτωση που έχει ο κινητήρας ψεκασμό,μόνο τα εργατικά του μάστορα.Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον ανταλλακτικό.

Τα λαστιχάκια του καρμπυλατερ κοστίζουν σε έναν τετρακυλινδρο κινητήρα απο 30-70 Ευρώ+τα έξοδα του μάστορα.Οποιος σας ζητήσει κανα χιλιάρικο γι'αυτην την δουλειά,σίγουρα πάει να σας κοροϊδέψει!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωριζει κανεις απο που μπορουμε να προμηθευτουμε παραεισαγωγης μηχανη σε καλη τιμη και να ειναι και αξιοπιστος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γνωριζει κανεις απο που μπορουμε να προμηθευτουμε παραεισαγωγης μηχανη σε καλη τιμη και να ειναι και αξιοπιστος?

Απο ΕΔΩ! πηρα εγω τη δικια μου, εισαγωγη απο Γερμανια..ΑΨΟΓΟΙ! :ok:

(Και 1000 ευρω πιο κατω απο την εδω τιμη! :online2long: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο ΕΔΩ! πηρα εγω τη δικια μου, εισαγωγη απο Γερμανια..ΑΨΟΓΟΙ! :ok:

(Και 1000 ευρω πιο κατω απο την εδω τιμη! :online2long: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου θα σε στεναχωρησω αν σου πω οτι η μαμα YAMAHA μου αφηνει το R1 του 2007 13900 γιουρια?

Και θα παω να το παρω παραεισαγωγη για να γλιτωσω μονο 200 ευρω? Δε το νομιζω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε μου θα σε στεναχωρησω ..E..καλα..Θα το ξεπερασω,μην το περνεις κατακαρδα! :tease: :P αν σου πω οτι η μαμα YAMAHA μου αφηνει το R1 του 2007 13900 γιουρια?

Και θα παω να το παρω παραεισαγωγη για να γλιτωσω μονο 200 ευρω? Δε το νομιζω..Εγω παντως,"γλυτωσα" 1000...Παρε GS!! :pimp::grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για κανε ενα τηλεφωνο στους ΣΟΥΛΤΑΤΗ

Εγω απο εκει αγορασα με 2 χιλιαρικα λιγοτερα απο την επισημη :afro1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εστειλα εμαιλ στο σφακιανακη (σουζουκι) και με πηραν τηλεφωνο οτι δεν εχω εγγυηση και τα λοιπα και τους κατειγγελα σε γενικη γραμματεια καταναλωτη , ευρωπαικη επιτροπη γιατην προστασια του καταναλωτη, και στο συνηγορο του πολιτη θα συνεχιζα αλλα ηταν 1.30 και νυσταζα και περιμενω τα χαμπερια

http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=55

http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportGuidelines.html

http://www.eccefpolis.gr/index.asp?menu=1

προτεινω νακανετε το ιδιο να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε.\

νεοτερα αργοτερα δηλαδη μετα απο κανα μηνα γιατι θα φυγω και διακοπες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα