GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2017 (τροποποιήθηκε) Για κάποιον παράξενο λόγο διαγράφηκε η συζήτηση που είχα όσον αφορά την δυσκολία κατεβάσματος ταχυτήτων στο μηχανάκι μου. Παρολα αυτά θέλω να ρωτήσω ξανά: πως ρεγουλάρουμε τον συμπλέκτη; Επίσης, πέρα το οτι γνωρίζω πλέον πως πρέπει να είναι ζεστός ο κινητήρας, η επόμενη ερώτηση είναι: - σταματημένος στο φανάρι, έκανα σύμπλεξη-αποσύμπλεξη των γραναζιών. Στο ανέβασμα η 1η και 2η ανέβαιναν έυκολα και απο την 3η μέχρι την 4η λίγο δύσκολα. Στο κατέβασμα, η 4η κατέβαινε ευκολα, η 3η δύσκολα, η 2η εύκολα και 1η δύσκολα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Επίσης, όταν οδηγούσα, ενώ το γκάζι ήταν τελείως κλειστό και η αλλαγή ταχυτήτων έγινε απο 1η προς 2η, ο λεβιές κατέβηκε λίγο πιο κάτω χωρίς να έχει ασκηθεί επιπλέον πίεση, ακούστηκε σαν να κούμπωσε αλλά τελικά δεν μπήκε και έπρεπε ξανά να την ανεβάσω. Αυτό το πράγμα, το είχα στα ΠΡΩΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ κιόλας και μιλήσα στον αντιπρόσωπο τι γίνεται. Μου λέει είναι φυσιολογικό, αλλά ο πατέρας του πίστεψε οτι είχε κενά στο συμπλέτκη. Μου μάζεψε τα μπόσκα αλλά και πάλι επέμενε. Τελικά έπαιξε ρόλο στην ρύθμιση τζόγου που ήταν μεγάλη στο γκάζι. Πλέον ο τζόγος είναι καλός, αλλά επειδή και τα λάδια είναι καλα (15-50 Bel Ray) πιστεύω πως είναι το ρεγουλάρισμα. Τροποποιήθηκε Μάιος 7 , 2017 από τον GiannisTs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ναπολέων 303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2017 άλλαξες πρόσφατα δίσκους? πόσα χιλιόμετρα τους έχεις? για σωστό ρεγουλάρισμα διάβασε στο manual σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2017 πριν 5 ώρες, το μέλος Ναπολέων έγραψε: άλλαξες πρόσφατα δίσκους? πόσα χιλιόμετρα τους έχεις? για σωστό ρεγουλάρισμα διάβασε στο manual σου. Στα 12.000 αλλαξα δισκους λογω πολυ ψηλου λαδιού που μου έβαζε ο τρόμπας ο αντιπρόσωπος (5-40 Motul 18 ευρώ), άρα καταλαβαίνεις. Το χειρότερο ήταν που άλλαξα ΚΑΙ αλυσιδογράναζα, λόγω κακής λίπανσης που τα έκαναν, διότι εγω σαν νεος οδηγός ΔΕΝ ήξερα και έπιασαν τον κότσο. Βιβλιαράκι manual δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε διαδίκτυο, ούτε στα χέρια μου μόνο συντηρησης που λέει τι έγινε στο κάθε σέρβις και τους όρους εγγυήσης, που είναι εντελώς άχρηστο. Γι'αυτό θέλω να ρωτήσω ξανά, μπορεί κάποιος να μου το ξαναεξηγήσει; Ο προηγούμενος άνθρωπος το έγραψε τόσο αναλυτικά και κατανοητά και κάποιος το διέγραψε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagoskonti 297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2017 κοιταξε σαν πρωτο πραγμα πως καθεται το λεβιεδακι επανω στον αξονα,δες αν η βιδα που εχει ειναι καλα σφιγμενη και προσπαθησε να βαλεις ταχυτητα αργα αργα και κοιταζε αν μαζι με το λεβιε γυριζει το αξονακι.Ολα αυτα με σβηστο το μηχανακι και στο διπλο σταν και οι αλλαγες με το χερι σου.Υπαρχει μια περιπτωση (αν ξεκινησουμε απο τα πιο απλα) να εχουν φαγωθει τα σπειρωματα λογω πχ να ηταν ασφιχτη η βιδα και οσο αλλαζες ταχυτητα τοσο να φαγωνοντουσαν.Δες αυτο πρωτα και μετα παμε σε αλλα σεναρια. Το λαδι παντως παιζει σιγουρα ρολο γι αυτο φροντισε να βαζεις το σωστο για το συγκεκριμενο μοντελο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2017 Τώρα δα, το μέλος vagoskonti έγραψε: κοιταξε σαν πρωτο πραγμα πως καθεται το λεβιεδακι επανω στον αξονα,δες αν η βιδα που εχει ειναι καλα σφιγμενη και προσπαθησε να βαλεις ταχυτητα αργα αργα και κοιταζε αν μαζι με το λεβιε γυριζει το αξονακι.Ολα αυτα με σβηστο το μηχανακι και στο διπλο σταν και οι αλλαγες με το χερι σου.Υπαρχει μια περιπτωση (αν ξεκινησουμε απο τα πιο απλα) να εχουν φαγωθει τα σπειρωματα λογω πχ να ηταν ασφιχτη η βιδα και οσο αλλαζες ταχυτητα τοσο να φαγωνοντουσαν.Δες αυτο πρωτα και μετα παμε σε αλλα σεναρια. Το λαδι παντως παιζει σιγουρα ρολο γι αυτο φροντισε να βαζεις το σωστο για το συγκεκριμενο μοντελο. Αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής βάζω. Ο ένας μου έβαζε 5-40 motul. Ο άλλος μου έβαζε 10-40 Bel Ray μα το παπί είχε το ίδιο πρόβλημα. Τώρα, με το καλό σκέφτομαι να το κατεβάσω να δω τι στα κομμάτια γίνεται. Μιλάμε δυομισι χρόνια τώρα, κανείς δεν μου έχει πει μια σωστή απάντηση, μέχρι που αποφάσισα να κάνω οτι μπορώ μόνος μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 (τροποποιήθηκε) Την 5/8/2017 at 5:07 ΜΜ, το μέλος vagoskonti έγραψε: κοιταξε σαν πρωτο πραγμα πως καθεται το λεβιεδακι επανω στον αξονα,δες αν η βιδα που εχει ειναι καλα σφιγμενη και προσπαθησε να βαλεις ταχυτητα αργα αργα και κοιταζε αν μαζι με το λεβιε γυριζει το αξονακι.Ολα αυτα με σβηστο το μηχανακι και στο διπλο σταν και οι αλλαγες με το χερι σου.Υπαρχει μια περιπτωση (αν ξεκινησουμε απο τα πιο απλα) να εχουν φαγωθει τα σπειρωματα λογω πχ να ηταν ασφιχτη η βιδα και οσο αλλαζες ταχυτητα τοσο να φαγωνοντουσαν.Δες αυτο πρωτα και μετα παμε σε αλλα σεναρια. Το λαδι παντως παιζει σιγουρα ρολο γι αυτο φροντισε να βαζεις το σωστο για το συγκεκριμενο μοντελο. Παντως φίλε ενα είναι σίγουρο και δεν το πήρε κανένας πρέφα: οτι ο λεβιές καθόταν πιο κάτω, και είχε μεγαλύτερη κλίση ενω δεν έχει κανονικά καθόλου. Όταν τον τοποθέτησα στη σωστη θέση, η άνεση που υπήρχε ενω τον πατούσα ήταν πολυ καλύτερη. Ωραίος.. Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2017 από τον GiannisTs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagoskonti 297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 (τροποποιήθηκε) πρωτα ξεκινας με τα προφανη και μετα πας στα πιο πολυπλοκα,την εχω πατησει προσφατα αλλα οχι με το μηχανακι(με σκαπτικο-φρεζουλα) και τελικα ανακαλυψα οτι ειχα λιγια βενζινη μεσα χαχαχαχαχαχα.Και κοιτουσα φιλτρο αερος και ιστοριες γιατι μου εκανε μπερδεματα ξαφνικα και ο χαλβας δεν κοιταξα το πιο προφανες,την βενζινα!γι αυτο απο δω και μπρος πρωτα τα προφανη και μετα τα πιο περιπλοκα καμια φορα οταν το ψαχνεις πολυ το θεμα ξεχνας τα πιο απλα που ειναι και τα πιο βασικα. Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2017 από τον vagoskonti 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 (τροποποιήθηκε) πριν 10 λεπτά, το μέλος vagoskonti έγραψε: πρωτα ξεκινας με τα προφανη και μετα πας στα πιο πολυπλοκα,την εχω πατησει προσφατα αλλα οχι με το μηχανακι(με σκαπτικο-φρεζουλα) και τελικα ανακαλυψα οτι ειχα λιγια βενζινη μεσα χαχαχαχαχαχα.Και κοιτουσα φιλτρο αερος και ιστοριες γιατι μου εκανε μπερδεματα ξαφνικα και ο χαλβας δεν κοιταξα το πιο προφανες,την βενζινα!γι αυτο απο δω και μπρος πρωτα τα προφανη και μετα τα πιο περιπλοκα Φίλε αστα να πάνε. Το μηχανάκι το πήρα καινούργιο και τι δεν ήθελε, και όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πριν το παραλάβω: - ρεγουλάρισμα ντίζας γκαζιού - θερμοκόλληση στο αριστερό πίσω πλαστικό στο οποίο η μια μεριά του πίσω φαναριού πιάνεται απο αυτό, οι ακατανόμαστοι έσπασαν τα αυτάκια και το φανάρι το έπιασαν με χαρτοταινία. ομοίως και με ενα παξιμάδι. - ενα λάδωμα στην μεγάλη βίδα του πλαϊνού στάντ - μπόσικα στο συμπλέκτη (τα μάζεψε μετά) - την αλυσίδα δεν μου την λάδωναν (δεν ήξερα τίποτα για όλα αυτά) και πάει το 30αρικο για αλυσιδογράναζα. Άλλη μια απορία: Όταν το παπί είναι σβηστό και το μοτέρ χλιαρό και στο διπλό σταντ βάζω την 1η και μπαίνει απο την 2η και μετά δεν ανταποκρίνεται, ξέρεις τι παίζει ή δεν παίζει; Αυτο γινόταν και πριν αλλάξω την θέση του λεβιέ. Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2017 από τον GiannisTs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagoskonti 297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 (τροποποιήθηκε) κοιτα οταν το μοτερ ειναι κρυο ειναι λογικο να εχει μια δυσκολια στις πρωτες αλλαγες ταχυτητων ειδικα στις πρωτες ταχυτητες δηλαδη την πρωτη φορα που θα βαλεις απο 1η-2α,και μενα με δυσκολευει που εχω αλλο μηχανακι, μπορεις να δοκιμασεις με το που το βαζεις μπρος να κανεις μια αλλαγη(στασιμος) νεκρα με 1η και 1η με 2α και μετα βαζεις ξανα 1η και φευγεις.Η αλλιως δοκιμασε να ανοιξεις λιγο παραπανω γκαζι με την 1η(να ανεβασει στροφες δηλαδη) και μετα βαλεις 2α.Και βεβαιωσου οτι πατιεται καλα η ταχυτητα.Αν στο κανει μονο οταν ειναι κρυο δεν πιστευω να εχεις θεμα,αν στο κανει συνεχεια και με μια συγκεκριμενη ταχυτητα τοτε μπορει να εχεις. Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2017 από τον vagoskonti Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος vagoskonti έγραψε: κοιτα οταν το μοτερ ειναι κρυο ειναι λογικο να εχει μια δυσκολια στις πρωτες αλλαγες ταχυτητων ειδικα στις πρωτες ταχυτητες δηλαδη την πρωτη φορα που θα βαλεις απο 1η-2α,και μενα με δυσκολευει που εχω αλλο μηχανακι, μπορεις να δοκιμασεις με το που το βαζεις μπρος να κανεις μια αλλαγη(στασιμος) νεκρα με 1η και 1η με 2α και μετα βαζεις ξανα 1η και φευγεις.Η αλλιως δοκιμασε να ανοιξεις λιγο παραπανω γκαζι με την 1η(να ανεβασει στροφες δηλαδη) και μετα βαλεις 2α.Και βεβαιωσου οτι πατιεται καλα η ταχυτητα.Αν στο κανει μονο οταν ειναι κρυο δεν πιστευω να εχεις θεμα,αν στο κανει συνεχεια και με μια συγκεκριμενη ταχυτητα τοτε μπορει να εχεις. Μόνο κρύο το μοτέρ. Στο φανάρι με ζεστό μπαίνουν όλες οι ταχύτητες απλώς απο την 2η προς την 3η συναντάται μια δυσκολία ωστόσο μπαίνει. Εξίσου και απο την 3η στην 4η. Κατα τα άλλα, στην κίνηση μπαίνουν ολες πολυ καλά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagoskonti 297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 κινεζικο μοτερ ειναι φιλε μου μη το ψαχνεις και πολυ.Ανεβαζε λιγακι στροφες και πιστευω θα σε κομπλε.Και εννοειται σωστο λαδι οπως προειπαμε. Και αν κανεις τις αλλαγες που σου πα πριν ξεκινησεις πιστευω θα βοηθησει. Το μονο που μπορεις να ρυθμισεις για να ναι πιο μαλακες ειναι το παξιμαδι που εχει στο δεξι καπακι,αλλα αφου λες οτι οταν ειναι ζεστο ειναι οκ δεν θα στο συνιστουσα.Ασε που δεν ξερω κι ολας στο δικο σου παπι τι ρυθμιση χρειαζεται γιατι αυτο το ρυθμιζεις συμφωνα με το manual. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος vagoskonti έγραψε: κινεζικο μοτερ ειναι φιλε μου μη το ψαχνεις και πολυ.Ανεβαζε λιγακι στροφες και πιστευω θα σε κομπλε.Και εννοειται σωστο λαδι οπως προειπαμε. Και αν κανεις τις αλλαγες που σου πα πριν ξεκινησεις πιστευω θα βοηθησει. Το μονο που μπορεις να ρυθμισεις για να ναι πιο μαλακες ειναι το παξιμαδι που εχει στο δεξι καπακι,αλλα αφου λες οτι οταν ειναι ζεστο ειναι οκ δεν θα στο συνιστουσα.Ασε που δεν ξερω κι ολας στο δικο σου παπι τι ρυθμιση χρειαζεται γιατι αυτο το ρυθμιζεις συμφωνα με το manual. Όχι σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσεις οτι το πρωι θέλει τρία λεπτά ζέσταμα και ας έχει καύσωνα πάει πολυ καλά και δεν μου έχει βγάλει προβλήματα. Εδω 25.000 κοντεύω και οι βαλβίδες δεν έχουν ρυθμιστεί, ενω φίλτρα αέρος και λαδιού που δεν είχαν αλλαχτεί δεν δινοπάθησα μαζί του. Πένα είναι. Εδω έμαθα ποια είναι τα διάκενα βαλβίδων που δεν ξέρουν με τιποτα εδω στην Ελλάδα (αλλιώς θα μου τις ρύθμιζαν). Τώρα για manual αν τύχει θα το δω. Πάντως δεν πιστεύω να διαφέρει έως και καθόλου απο την διαδικασία του δικού σου για παραδειγμα, μοτέρ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagoskonti 297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 και γω δεν πιστευω να διαφερει μιας και τα κινεζικα ειναι απομιμησεις αλλα δεν μπορω να σου πω και κατι με σιγουρια εφοσον δεν ειμαι 100% σιγουρος οποτε επιφυλασομε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GiannisTs 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 Τώρα δα, το μέλος vagoskonti έγραψε: και γω δεν πιστευω να διαφερει μιας και τα κινεζικα ειναι απομιμησεις αλλα δεν μπορω να σου πω και κατι με σιγουρια εφοσον δεν ειμαι 100% σιγουρος οποτε επιφυλασομε Ναι ρε εντάξει σίγουρα, αλλά πάντως αυτό που έγραψες ήταν σημαντικό ως προς την επίλυση της απορίας μου κατα ενα μέρος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες