Jump to content

Recommended Posts

Έχω Α1 δίπλωμα, έχω δικαίωμα να οδηγήσω Sym Symphony SR150 που είναι 7.9KW, ή πρέπει να ισχύει αναγκαστικά το όριο των 125 κυβικών;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Έχω Α1 δίπλωμα, έχω δικαίωμα να οδηγήσω Sym Symphony SR150 που είναι 7.9KW, ή πρέπει να ισχύει αναγκαστικά το όριο των 125 κυβικών;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δίπλωμα Α1: 46-124 κ.εκ.

Δίπλωμα Α2: 125-150 κ.εκ.

Δίπλωμα Α : 151 - απεριόριστο 

Αυτά σύμφωνα με τον δάσκαλο οδήγησης μου τότε που εδινα για Α2. (2014)

Τροποποιήθηκε από τον GiannisTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To A2 πλέων από το 2013 είναι εώς 35KW, όμως για το Α1 δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ισχύουν μόνο τα 11KW ή και τα 125 κυβικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι δεν μπορείς να οδηγήσεις το 150άρι.. το δίπλωμα λέει έως 125 κυβικά ΚΑΙ εως 11kw.. πρέπει να καλύπτονται και τα δύο.. μόνο το 125άρι symphony

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

125 μεχρι 11 kw λεει οποτε μεχρι 125 και περιπου 15 αλογα

Τροποποιήθηκε από τον Antreasss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο χαζός ο περιορισμός στα κυβικά και όχι μόνο στα KW, επειδή, για παράδειγμα έχω δικαίωμα για R125 που τρέχει πιό πολύ, έχει πιο πολύ δύναμη και είναι 15 άλογα(11KW), όμως όχι για το Syphony 150 που είναι μόνο 7.9KW και 10,7 άλογα. Καλά ήταν πριν το 2013 που βγάζαν μέχρι 25 άλογα ανεξαρτήτος κυβισμού...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο χαζός ο περιορισμός στα κυβικά και όχι μόνο στα KW, επειδή, για παράδειγμα έχω δικαίωμα για R125 που τρέχει πιό πολύ, έχει πιο πολύ δύναμη και είναι 15 άλογα(11KW), όμως όχι για το Syphony 150 που είναι μόνο 7.9KW και 10,7 άλογα. Καλά ήταν πριν το 2013 που βγάζαν μέχρι 25 άλογα ανεξαρτήτος κυβισμού...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά, ο δάσκαλος μου τότε το '14 που έδινα μου είχε πει τα εξής χωρίς τις κιλοβατόρες (κεντρικός είναι; :biggrin: )

Α1 : 50-124

Α2: 125-150

Α: 151 - απεριόριστο. 

Ψάχνεις για αγορά Symphony στα 150;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, αν έψαχνα απλά θα έπερνα το 125, ο πατέρας μου έχει 150 Symphony και ήθελα να μην αναγκάζομαι να πάρο άλλο μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 46 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε:

Βασικά, ο δάσκαλος μου τότε το '14 που έδινα μου είχε πει τα εξής χωρίς τις κιλοβατόρες (κεντρικός είναι; :biggrin: )

Α1 : 50-124

Α2: 125-150

Α: 151 - απεριόριστο. 

Ψάχνεις για αγορά Symphony στα 150;;

Δεν είναι έτσι τα διπλώματα.

Α1 : 125 κ.ε και 15 ίπποι ανώτατο όριο

Α2 : δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα κυβικά, 35 kW ανώτατο όριο και αναλογία kW/κιλών < 0,2 

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 25 λεπτά, το μέλος billphi έγραψε:

Όχι, αν έψαχνα απλά θα έπερνα το 125, ο πατέρας μου έχει 150 Symphony και ήθελα να μην αναγκάζομαι να πάρο άλλο μηχανάκι.

Το σκούτερ βασίκα είναι 124.6 άρα πάλι δεν μπορείς και στα 125 κ.εκ. Μπορείς να οδηγήσεις μέχρι και 124. Γιατί δεν κοιτάς για ένα παπί, που θα μπορέσεις να έχεις και οικονομικότερη συντήρηση και ευκολότερη άνεση ειδικά στην πόλη; Επίσης, οι παπιες είναι πολυ πιο ανθεκτικές και απο ενα maxi scooter κατα την άποψή μου, άσχετα αν τα πλαστικά μέρη έχουν πλέον αυξηθεί.  Δεν θα συνιστούσα για προσπεράσεις σε σταματημένα αυτοκίνητα, γιατί είναι μαλακία κατα την άποψη μου. Γενικά, όποιος και αν το έκανε και την πάθαινε απο εναν οδηγό αυτοκινήτου, ο δεύτερος θα είχε 100% δίκιο.  http://www.motorcyclespecs.co.za/model/SYM/SYM Symphony S 125.htm

πριν 1 λεπτό, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Δεν είναι έτσι τα διπλώματα.

Α1 : 125 κ.ε και 15 ίπποι ανώτατο όριο

Α2 : δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα κυβικά, 45 άλογα ανώτατο όριο και αναλογία ίππων/κιλών < 0,2 

Βασικά, δεν γίνεται να μην υπάρχει περιορισμός στα κυβικά, απο την στιγμή που τα νεα διπλώματα φέρουν και την κατηγορία Α. Μέχρι 150 μου είχε πει ο δάσκαλος, τώρα αν ο άνθρωπος με τόσα χρόνια δουλειάς λέει στον καθένα που δίνει μέσω αυτού,  μ%%κίες τι να πω. Είναι και γνωστός (μπα, δεν λάδωσα κανέναν, το μισω ούτως ή αλλως). 

Εν τω μεταξύ τόσες ώρες το πρώτο μου σχόλιο δεν φαινόταν, τώρα εμφανίστηκε! :laugh::laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε:

Το σκούτερ βασίκα είναι 124.6 άρα πάλι δεν μπορείς και στα 125 κ.εκ. Μπορείς να οδηγήσεις μέχρι και 124. Γιατί δεν κοιτάς για ένα παπί, που θα μπορέσεις να έχεις και οικονομικότερη συντήρηση και ευκολότερη άνεση ειδικά στην πόλη; Επίσης, οι παπιες είναι πολυ πιο ανθεκτικές και απο ενα maxi scooter κατα την άποψή μου, άσχετα αν τα πλαστικά μέρη έχουν πλέον αυξηθεί.  Δεν θα συνιστούσα για προσπεράσεις σε σταματημένα αυτοκίνητα, γιατί είναι μαλακία κατα την άποψη μου. Γενικά, όποιος και αν το έκανε και την πάθαινε απο εναν οδηγό αυτοκινήτου, ο δεύτερος θα είχε 100% δίκιο.  http://www.motorcyclespecs.co.za/model/SYM/SYM Symphony S 125.htm

Βασικά, δεν γίνεται να μην υπάρχει περιορισμός στα κυβικά, απο την στιγμή που τα νεα διπλώματα φέρουν και την κατηγορία Α. Μέχρι 150 μου είχε πει ο δάσκαλος, τώρα αν ο άνθρωπος με τόσα χρόνια δουλειάς λέει στον καθένα που δίνει μέσω αυτού,  μ%%κίες τι να πω. Είναι και γνωστός (μπα, δεν λάδωσα κανέναν, το μισω ούτως ή αλλως). 

Θες να σου παραθέσω την εφημερίδα της κυβερνήσεως με τον ακριβή νόμο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Θες να σου παραθέσω την εφημερίδα της κυβερνήσεως με τον ακριβή νόμο;

Θα βοηθούσε πολύ! Γιατί όχι; :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε:

Θα βοηθούσε πολύ! Γιατί όχι; :winking:

Διάβασε το άρθρο 3

Wu8DUiy.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Διάβασε το άρθρο 3

Wu8DUiy.png

Δηλαδή εγω ρε φίλε έχω το μεγάλο δίπλωμα;; Αν το Α1, έχει μέχρι 11 κW που σύμφωνα με υπολογισμούς της Google αντιστοιχεί με 14 ίππους, το A με 15 kW με 20.11 ίππους και το A2 με 46.9 ίππους πάει να παει οτι πει οτι μπορώ να οδηγήσω μέχρι 600άρα;;;;!!!

Άκυρο! Τώρα το πρόσεξα, μέχρι 14 ίππους μπορώ! Χαχαχαχα

Γενικά, μπάχαλο τα έχουν κάνει! Την εποχή του πατέρα μου (1990) υπήρχαν δυο κατηγορίες η μια ήταν απο 50 εως και 250 νομίζει ο ίδιος και η άλλη απο 250-απεριοριστο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε:

Δηλαδή εγω ρε φίλε έχω το μεγάλο δίπλωμα;; Αν το Α1, έχει μέχρι 11 κW που σύμφωνα με υπολογισμούς της Google αντιστοιχεί με 14 ίππους, το A με 15 kW με 20.11 ίππους και το A2 με 46.9 ίππους πάει να παει οτι πει οτι μπορώ να οδηγήσω μέχρι 600άρα;;;;!!!

Άκυρο! Τώρα το πρόσεξα, μέχρι 14 ίππους μπορώ! Χαχαχαχα

Το Α δεν είναι με 15 kW. Είναι κατάλληλο για να οδηγήσεις οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 λεπτά, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Το Α δεν είναι με 15 kW. Είναι κατάλληλο για να οδηγήσεις οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.

Καλά χαιβάνια είναι; Τι ρωτάω γι'αυτό μας έφτασαν ως εδω. Η Α είναι η κατηγορία που υπερβαίνει τα 15kW αντί να αναφέρουν που υπερβαίνει τα 35 kW της Α2; Το έχασα για μια στιγμη το παιχνίδι. Πάντως, ο δάσκαλος καλά μου είπε οτι μπορώ να οδηγήσω μέχρι 150 κ.εκ. (14 ίππους). 

Πάντως, ευχαριστώ για το ξεκαθάρισμα. :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε:

Καλά χαιβάνια είναι; Τι ρωτάω γι'αυτό μας έφτασαν ως εδω. Η Α είναι η κατηγορία που υπερβαίνει τα 15kW αντί να αναφέρουν που υπερβαίνει τα 35 kW της Α2; Το έχασα για μια στιγμη το παιχνίδι. Πάντως, ο δάσκαλος καλά μου είπε οτι μπορώ να οδηγήσω μέχρι 150 κ.εκ. (14 ίππους). 

Πάντως, ευχαριστώ για το ξεκαθάρισμα. :biggrin:

Πάλι μπερδεύτηκες. Αν το διαβάσεις προσεκτικά, θα δεις ότι λέει πως με την άδεια Α οδηγείς μοτοσυκλέτες. Αυτό. ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες. Τα 15 kW που διαβάζεις εσύ αναφέρονται στα τρίκυκλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Πάλι μπερδεύτηκες. Αν το διαβάσεις προσεκτικά, θα δεις ότι λέει πως με την άδεια Α οδηγάς μοτοσυκλέτες. Αυτο. ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες. Τα 15 kW που διαβάζεις εσύ αναφέρονται στα τρίκυκλα.

Μα αφού ρε φίλε, λέει ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΥΚΛΑ η ισχύς των οποίων υπερβαίνουν τα 15kW. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 31 λεπτά, το μέλος GiannisTs έγραψε:

Μα αφού ρε φίλε, λέει ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΥΚΛΑ η ισχύς των οποίων υπερβαίνουν τα 15kW. 

Το κομμάτι για την ισχύ αναφέρεται στα τρίκυκλα, όχι στις μοτοσυκλέτες, για να ξεκαθαρίσει τη διαφορά μεταξύ Α2 και Α όσον αφορά τα τρίκυκλα. Εσύ τώρα που κολλάς,δε μπορώ να καταλάβω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα