Jump to content
kingtiger

Supra X η κατι αλλο;

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια, καινουριος στην παρεα θα μπω στο θεμα με την μια.
Σκεφτομαι για 125cc μηχανακι (παπι κατα προτιμηση απο οτι βλεπω) κ ειμαι 18 χρονων 

Απαιτησεις απο μηχανακι:
Να ανεβαινει ευκολα δυσκολους δρομους οπως πχ ανηφορες
Να κανει ευκολα αποστασεις μεγαλες
Να μην καιει οσο γινεται πιο πολυ
Δεν θελω για τρελα γκαζια οπως πχ το Crypton X
Διαθετω εως ~2.500€
Και φυσικα να μην βγαζει 500 προβληματα..

Μαλλον εκλεισα προς το καινουριο της Honda το Supra X Helmin

Εσεις τι λετε?

Θελω γνομες και απο αυτους που εχουν το μηχανακι και απο αλλους που εχουν κατι αλλο και μου προτηνουν κατι διαφορετικο αλλα φυσικα με εξηγηση. Οχι του τυπου (παρε Χ γιατι ειναι το καλυτερο.)

Ευχαριστω μαγκες, περιμενω απαντησεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε με 125cc και 9.25hp παπί δέν πρόκειτε να πάς σε επαρχιακό δρόμο με ανηφόρες και μεγάλες αποστάσεις ξεκούραστα.

Εγώ είχα GLX 150cc 16hp τροχό και του έβγαινε η ψυχή σε επαρχιακούς δρόμους.

Επίσης είναι αερόψυκτο και θα υπερθερμένετε για πλάκα και η υπερθέρμανση κάνει τρελό damage σε όλο το μοτέρ, δέν θα αντέξει κακομεταχείριση.

Το δικάβαλο είναι απαγορευτικό σε ένα τέτοιο μηχανάκι με σκοπό να σε πάει 100+χιλ. διαδρομή με στροφές κ.τ.λ. ξέχνα το.

Το παπί είναι τρελό εργαλείο για μικρές αποστάσεις μέσα στο σπίτι, δέν κάνει για παραπάνο.

Όσον αναφορά την αξιοπιστία τώρα, πιστεύω πως ότι και να πάρεις αν το προσέχεις και το αγαπάς και το συντηρείς σωστά (δηλ. να το έχεις κορόνα στο κεφάλι σου), δέν θα έχεις προβλήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις καταλάβει οτι είναι παπί,οτι η τελική του θα είναι γύρω στα 100 και σε ανηφόρα 80 μια χαρά θα σε ικανοποιήσει.Δεν θα κολώσει να ανέβει καμία ανηφόρα ακόμα και δικάβαλο(εκτός αν περιμένεις να ανέβεις ανηφόρα 45 μοιρών με δικάβαλο και 100χλμ/ω).Είχα το innova(που έχει ίδιο μοτέρ) και έκανα 250 χλμ/μέρα καλοκαίρι στην κρήτη και δεν κατάλαβε τίποτα.40000 χλμ που τράκαρα και το έδωσα το μοτέρ δεν είχε πάθει τίποτα και αν εξαιρέσεις την κανονική συντήρηση που έκανα δεν θα έλεγα οτι το είχα και κορόνα στο κεφάλι μου.Οσο για οτι υπερθερμένετε το θεωρώ απλώς αστείο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mental δεν νομιζω να παει ετσι οπως τα λες αδερφε μ.. Δηλαδη εχω εναν φιλο ο οποιος ειναι λιγο βουβαλας οπως λεμε εδω (105 κιλα) και εγω αλλα 80. Ανηφορα οπου αυτοκινητο αναγκαζετε να βαλει δευτερα απο τριτη σε καποιο σημειο την ανεβαινει ακριβως το ιδιο. Δηλαδη 3η κ καποια στιγμη 2α. Οποτε γιατι οχι το Supra? 
Οτι θα το προσεχω εννοειται, αλλωστε δεν ειμαι τοσο του γκαζιου και της τρελας με μπαντιλικια και τετοια :P
Οσο για το αεροψυκτο ειναι οντως τοσο μεγαλο θεμα?

andrapos σιγουρα το εχω καταλαβει και για αυτο το επελεξα κιολας. Ουσιαστικα επειδη εδω που μενω (μυτιληνη) δεν ειναι κ καλοι οι δρομοι μεσα στην πολη κ μενω και σε ανηφορικο μερος για αυτο θελω και κατι τετοιο.
Απο προβληματα το Innova σου παρουσιαζε; Θεωριτικα ειναι καλυτερο το supra λογο μικροαλλαγων στη μηχανη.

Αυτο που θελω να ρωτησω επιπλεον ειναι το εξης: Οσο για το αεροψυκτο ειναι οντως τοσο μεγαλο θεμα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ηθελα επισης να προσθεσω τα εξης στοιχεια:
Μενω στην επαρχεια (μυτιληνη) οπου οι δρομοι δεν ειναι τελιοι
Μεγαλες απστασεις γινονται κυριως το καλοκαιρι εκτως πολης γιατι χειμωνα με τετοιο κρυο δε πας πουθενα :D

Τροποποιήθηκε από τον kingtiger

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου οσο το μηχανακι δεν το πειραξεις μηχανικα δεν θα εχεις κανενα θεμα με την θερμοκρασια.Εγω το ελιωνα στην κρητη ενα ολοκληρο καλοκαιρι το innova και ποτε δεν εκαψε ουτε λαδι ουτε ζεσταθηκε.Οι μεγαλες αποστασεις που λες ποσο μεγαλες ειναι;εγω εκανα 100+ χιλιομετρα συνεχομενα και κουραζομουν εγω και οχι το μηχανακι.Προσωπικα κρατησα το παπι 4 χρονια,40000 χλμ και δεν εκανε κιχ.Ολα τα service μονος μου,μια φορα το χρονο φιλτρο αερα και μπουζι και λαδια καθε 2000χλμ.Σε ενα γνωστο ειχε βαρεσει μπιελα αλλα αυτος εβαζε λαδια των 5 ευρω και τα αφηνε 5000 χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου οσο το μηχανακι δεν το πειραξεις μηχανικα δεν θα εχεις κανενα θεμα με την θερμοκρασια.Εγω το ελιωνα στην κρητη ενα ολοκληρο καλοκαιρι το innova και ποτε δεν εκαψε ουτε λαδι ουτε ζεσταθηκε.Οι μεγαλες αποστασεις που λες ποσο μεγαλες ειναι;εγω εκανα 100+ χιλιομετρα συνεχομενα και κουραζομουν εγω και οχι το μηχανακι.Προσωπικα κρατησα το παπι 4 χρονια,40000 χλμ και δεν εκανε κιχ.Ολα τα service μονος μου,μια φορα το χρονο φιλτρο αερα και μπουζι και λαδια καθε 2000χλμ.Σε ενα γνωστο ειχε βαρεσει μπιελα αλλα αυτος εβαζε λαδια των 5 ευρω και τα αφηνε 5000 χλμ.

χαχαχα αγορινα ενταξει οχι δεν μιλαω για 100χμ και εννοειται πως αν δεν το πειραξεις (οπως ο φιλος μας απο πανω με το 150cc glx) δεν θα παθει τιποτα :D καθημερινα. Λιγοτερα.. Αλλωστε αν ειναι να κανεις κατι στην μυτιληνη θα ειναι μεσα στην πολη. Εξω αντε να πας για κανα καφε να δεις τιποτα αλλο διαφορετικο (και καλα) αλλα οχι συνεχεια. Οποτε ενταξει υπολογισε βολτες μεσα στην πολη χαλαρα τωρα τον χειμωνα (αντε 8-10χμ δηλαδη το μαξ( αλλα το καλοκαρι επειδη παμε για μπανακια και ετσι παει αντε πες 25-30χμ. Αλλα οχι καθημερινα!
Κατ αρχην να ρωτησω. Τι λαδια εβαζες;
Και στην συνεχεια κατι αλλο: Δεν εχει διαφορα ομως οτι το Supra ειναι αεροψυκτο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω το εχω 2200 χιλιομετρα τωρα,ενταξει το γκαζι του δε συγκρινετε με το crypton x αλλα κανει σωστοτατα τη δουλεια του,πηγαινω σχεδον καθε μερα 15 χιλιομετρα σπιτι-σχολη και αλλα τοσα επιστροφη (Πα.Πει.) οποτε περναω μεσα απο συγγρου...ναι δεν εχει μεγαλη τελικη γυρο στα 100-110 αλλα,οπως και να το κανεις ειναι παπι,εχω ανεβει σχετικα μεγαλη ανηφορα δικαβαλος και επειδη στο τελος η ανοφορα εκανε στροφη αν θυμαμαι καλα εβαλα και πρωτη αλλα εκει συνηθως θελει πρωτη και μονο με εμενα πανω...το μηχανακι δεν εχει βγαλει προβληματα μονο λιγο τριξιμο το πλαστικο μπροστα σε συγκεκριμενες στροφες πουδ εν ξερω ολα συνχρονιζονται υποθετω...ο χωρος κατω απο τη σελα με εχει βοηθησει απιστευτα παρα πολυ ειδικα με τη σχολη που κουβαλαω τσαντα και λουκετο ( http://www.33333.gr/extimages/p_129_ezg_1.jpg )
ημουν αναμεσα στο crypton x και το supra x και πλεον τον χωρο κατω απο τη σελα δεν τον ανταλλαζω ουτε για τα 3hp διαφορας που εχει το κριπτον...

για 2390 που εχει σε τετοιες τιμες δεν αξιζει καποιο αλλο κατα τη γνωμη μου...για το ποσο καει δεν ειμαι σιγουρος αν μπορω να απαντησω γτ δε θυμαμαι καθε ποτε βαζω,παντως την τελευταια φορα ηταν αρκετα αδειο και του εβαλα μεσα 5,60 (πιστευω ισως επερνε μεχρι 6 ευρω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλιστα. Σε αυτη την αποσταση παρατηρεις να ανεβαινει η θερμοκρασια; (λογο του αεροψυκτου ρωταω)
Στο περιπου θυμασαι ποσο σε κραταει η βενζινη? Δηλαδη οταν το φουλαρεις, ποσα χμ σου βγαζει στο περιπου η ποσες μερες σε κραταει;

Οσο για το πλαστικο το εχω διαβασει και απο αλλους. Μηπως να το αναφερω στην αντιπροσωπεια;
Η σελα βλεπεις να σε κουραζει καθολου? Διαβασα απο ορισμενους οτι ειναι σκληρη αλλα αυτο πιστευω ειναι θεμα συνηθειας 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλε εγω το εχω εδω και 3400χλμ παει πολυ καλα για παπι κανω καθε μερα 20-25χλμ δικαβαλος τραβαει παντα! τωρα που εφτασα τα 3400χλμ αρχιζε να τριζει το πλαστικο μπροστα στο κοντερ αλλα με ενα αφρολεξ (στουπι στην δικια μου περιπτωση xD ) σταματαει... :P Καταναλωση τωρα δες εδω να παρεις μια εικονα (δικα μου στοιχεια που ανεβαζω σε καθε γεμισμα...) http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/suprax-helm-in-125/2015/mrbillys/385654 περιπου 5-7 ευρω καθε 7-10μερες  (βαζω 100αρα)

Να προσθεσω οτι τα αμορτισερ εμενα που παω δικαβαλο καθε μερα δεν μου πολυ αρεσουν εχουν πολυ μικρη διαδρομη και σε καθε λακουβα την νιωθεις καλα.. οταν εισαι μονος δουλευουν πολυ καλα...

και εγω ημουν αναμεσα σε crypton x αλλα τελικα το supraki το αγαπησα και ας λενε οτι δεν ειναι ομορφο :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αληθεια ειναι πως η καταναλωση ειναι μικρη.
Εχεις καποιο θεμα με την θερμοκρασια λογο αεροψυκτου;
Λιγο με προβληματιζει αυτο με το πλαστικο που τριζει γιατι ολοι το λενε. Τι παιζει με αυτο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mental δεν νομιζω να παει ετσι οπως τα λες αδερφε μ.. Δηλαδη εχω εναν φιλο ο οποιος ειναι λιγο βουβαλας οπως λεμε εδω (105 κιλα) και εγω αλλα 80. Ανηφορα οπου αυτοκινητο αναγκαζετε να βαλει δευτερα απο τριτη σε καποιο σημειο την ανεβαινει ακριβως το ιδιο. Δηλαδη 3η κ καποια στιγμη 2α. Οποτε γιατι οχι το Supra? 
Οτι θα το προσεχω εννοειται, αλλωστε δεν ειμαι τοσο του γκαζιου και της τρελας με μπαντιλικια και τετοια :P
Οσο για το αεροψυκτο ειναι οντως τοσο μεγαλο θεμα?

andrapos σιγουρα το εχω καταλαβει και για αυτο το επελεξα κιολας. Ουσιαστικα επειδη εδω που μενω (μυτιληνη) δεν ειναι κ καλοι οι δρομοι μεσα στην πολη κ μενω και σε ανηφορικο μερος για αυτο θελω και κατι τετοιο.
Απο προβληματα το Innova σου παρουσιαζε; Θεωριτικα ειναι καλυτερο το supra λογο μικροαλ λαγων στη μηχανη.

Αυτο που θελω να ρωτησω επιπλεον ειναι το εξης: Οσο για το αεροψυκτο ειναι οντως τοσο μεγαλο θεμα? ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ  

Μια χαρα θα ενεβεις ανηφορες και μια χαρα θα κανεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Εχω το ψεκαστο ινοβα ως τωρα υπερευχαριστημενος και οικονομικτοτατο!! Οποτε σου το προτεινω. Εχει αριστα  φωτα φρενα και αναρτησεις, γενικα ειναι τελειο για μενα.

Α ξεχασα παρε Χ γιατι ειναι το καλυτερο! :biggrin:

(μη σκεφτεσαι το Χ δεν σε καλυπτει το διπλωμα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την θερμοκρασία...Δεν είναι κάτι το πλαστικό που τρίζει δεν πρόκειται να σπάσει ούτε να φύγει αν αυτό σε προβληματίζει η βάσης του είναι κουμπωτές που θέλει αρκετή δύναμη για να βγούνε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που θελω να ρωτησω επιπλεον ειναι το εξης: Οσο για το αεροψυκτο ειναι οντως τοσο μεγαλο θεμα?

Το αερόψυκτο σίγουρα δέν αντέχει την κακομεταχείριση που αντέχει ένα υδρόψυκτο.

Θέμα μεγάλο σίγουρα δέν είναι, αλλά όπως και να το κάνουμε, το υδρόψυκτο είναι ανώτερο και πιό αξιόπιστο και πιό μακροζωηκό.

Τώρα για το Χ που αναφέρεστε, σαφώς και είναι καλύτερο απο το Supra, αλλά τι συγκρίνετε? το ένα κάνει 2.400€ και το άλλο 3.000€

Ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλιστα.. Ευχαριστω μαγκες.
Προφανως θα το αναφερω και στην αντιπροσωπεια οταν ερθει η ωρα (αυτο με το πλαστικο) γιατι το ακουω συνεχεια.

Επισης μια ερωτηση. Η επιταχυνση του μεχρι την 3η πως ειναι? Το εχεις μετρησει ποτε εστω στο περιπου? (MrBillys/andrapos και γενικα οσοι το εχετε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χ 135 ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΛΟΓΟΥΣ  !!! ΙΟΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΥΛΗ  ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥ Η ΧΟΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΟΥΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΒΓΑΛΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΑΠΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ SUPRA X ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΩ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!! ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΗΣ ΑΓΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑΣ. ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ X CITE ΕΧΩ 111.000 ΧΛΜ. ΚΑΝΟΝΤΑΣ 120 ΜΕ 130 ΧΛΜ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ DELIVERY ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΧΙΛΟΜΕΤΡΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΟΤΕΡ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΑΔΙΑ ΜΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ .. 

Τροποποιήθηκε από τον eloxim

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ηθελα επισης να προσθεσω τα εξης στοιχεια:
Μενω στην επαρχεια (μυτιληνη) οπου οι δρομοι δεν ειναι τελιοι
Μεγαλες απστασεις γινονται κυριως το καλοκαιρι εκτως πολης γιατι χειμωνα με τετοιο κρυο δε πας πουθενα :D

επειδη εισαι 18 παρε κανα καρμπυρατερατο σιγουρα θα μπεις στο τρυπακι βελτιωσης.....γιατι κακα τα ψεματα 125 μαμα παπι οπως σου παν πιο πανω για μυτιληνη δεν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καρμπ θα του κανεις μετατροπες πιο ευκολα και οικονομικα.

Παρε ομως ενα ψεκαστο μηχανακι για να ξενοιασες αποι βενζινες. Δεν αξιζει να πειραζεις τα παπακια και να ανεβαινει η καταναλωση  ους για 20 παραπανω χλμ η για 2 δευτερολεπτα περισσοτερη επιταχυνση ;)

Αν θες κατι ποιο γρηγορο στο μελλον παιρνεις μεγαλυτερα κυβικα.

Εκτος εαν θες το παπι μονο για πλακα, τοτε μονο αξιζει να το φτιαξεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα γιατι πρεπει δηλαδη να το αλλαξω και να μη το αφισω οπως ειναι; Ουτε βλαβες να μου βγαζει ουτε περιτα εξοδα. Δε το θελω για αγωνες κ να φτανω 0-100 σε 4 δευτερα αγορινα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα